Grekisk pytt-i-panna
Grekisk pytt i panna 6 personer (super god)
1 Fläskfilé eller 6 st kycklinfiléer
Potatis (Skurna i klyftor)
1 Gul lök eller purjolök
1 Orange paprika (eller den färg man gillar bäst)
6-7 Tomater
200-300 gr Fetaost
Marinad (köttet/kycklingen ska ligga i marinad i minst 6 timmar för att få bästa smaken)
Ca 3 pressade vitlöksklyftor
1-1½ dl Matolja
1-1½ tsk Sambal oelek
2 msk Soja
Salt och Svartpeppar
½ msk Ingefära (kan uteslutas)
Tsatsiki
4 dl Cremé freiche eller Turkisk youghurt
3/4 grovt riven gurka
1-1½ pressad vitlöksklyfta
Salt (smaka av)
1 krm Svartpeppar
1 krm Vinäger
1 Tsk Olivolja
Skär köttet i strimlor och lägg i marinaden. Låt ligga i 6 timmar. Lägg potatisklyftorna i en långpanna och gör dem halvfärdiga (ca 10-15 minuter i ugnen). Slå köttet och marinaden över potatisen, tillsätt strimlad purjolök och strimlad paprika, BLANDA ihop allting. Tillaga i 225 grader ca 30 minuter. Lägg på tomatskivorna och fetaost i kuber. Gratinera i 10 minuter. Servera med Vitlökssåsen eller Tsatsikin till och en god sallad.
Supergott, går hem hos de flesta;)