gikas

Grekisk pytt-i-panna

Publicerad 2009-04-15 23:10:41 i Allmänt

Fick det här receptet av Emma som jag absolut måste prova eftersom jag älskar grekisk mat och är speciellt svag för både fetaost och tzatsiki  :-)

Grekisk pytt i panna 6 personer (super god)

1 Fläskfilé eller 6 st kycklinfiléer

Potatis (Skurna i klyftor)

1 Gul lök eller purjolök

1 Orange paprika (eller den färg man gillar bäst)

6-7 Tomater

200-300 gr Fetaost


Marinad (köttet/kycklingen ska ligga i marinad i minst 6 timmar för att få bästa smaken)

Ca 3 pressade vitlöksklyftor

1-1½ dl Matolja

1-1½ tsk Sambal oelek

2 msk Soja

Salt och Svartpeppar

 ½ msk Ingefära (kan uteslutas)


Tsatsiki

4 dl Cremé freiche eller Turkisk youghurt

3/4 grovt riven gurka

1-1½ pressad vitlöksklyfta

Salt (smaka av)

1 krm Svartpeppar

1 krm Vinäger

1 Tsk Olivolja


Skär köttet i strimlor och lägg i marinaden. Låt ligga i 6 timmar. Lägg potatisklyftorna i en långpanna och gör dem halvfärdiga (ca 10-15 minuter i ugnen). Slå köttet och marinaden över potatisen, tillsätt strimlad purjolök och strimlad paprika, BLANDA ihop allting. Tillaga i 225 grader ca 30 minuter. Lägg på tomatskivorna och fetaost i kuber. Gratinera i 10 minuter. Servera med Vitlökssåsen eller Tsatsikin till och en god sallad.


Supergott, går hem hos de flesta;)

Kommentarer

Kommentera inlägget

Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela