gikas

Ögon

Publicerad 2009-12-08 12:23:21 i Allmänt

Ines skulle äntligen få komma till en läkare på ögonkliniken i dag för att kontrollera hennes skelning, men typiskt nog ringde de och sa att doktorn var hemma med sjukt barn. Vi skulle få en ny tid, men man vet ju aldrig när det blir. Vi har redan väntat ganska länge sedan remissen lämnades in och vi var där på en första bedömning hos en sköterska. Som tur är har vi tid på oss eftersom de sa att flera typer av synfel hos barn går att korrigera bara man gör det före 7 års ålder. Fast ju yngre de är desto bättre. 

Vi misstänker att Ines verkar ha problem med synen när hon tittar neråt mot marken. Det kan vara en förklaring till varför hon började gå utan stöd relativt sent och varför hon fortfarande tycker att det är obehagligt när man ställer ner henne på ojämnt underlag. Vi har också lagt märke till att hon tar det onödigt försiktigt när hon ska gå där det är olika ytor, eller färgskiftningar på marken - t e x när man går ut eller in på en affär där det ligger en matta eller ett galler i entren. När hon var lite mindre så kunde hon sätta sig ner för att sedan liksom "klättra" över kanten, nästan som att hon inte kan bedöma nivåskillnaderna. Inomhus märker vi ingenting av det här, där är det full fart på småbenen. Vore ju konstigt om hon inte blev snabb som både sin mamma och pappa, hi hi.   

Hoppas vi får en ny tid så snart som möjligt, annars får vi nog ringa och bråka lite för om det är ett som vi misstänker så kan det ju hämma henne i utvecklingen om hon inte vågar röra sig som de andra barnen t e x i skogen. Man tränar ju mycket motorik genom att promenera och leka på ojämn mark.  

Kommentarer

Kommentera inlägget

Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela