gikas

Jamtli & Yran i Östersund

Publicerad 2009-07-28 00:18:55 i Allmänt

Vi hann med några längre utflykter också. När Maria och Hasse skulle åka hemåt på lördagen så ville de se historiebyn och museet Jamtli först och då passade vi på och hängde med. Dessvärre kom vi fram till Östersund så pass sent att det bara var en dryg timme till stängning. Vi prutade ner entreavgiften till hälften och gick in ändå. För er som inte varit där så kan jag bara säga - åk dit! Det är både intressant och roligt att vara där och passar alla åldrar. "Skådespelare" går omkring i tidstypiska kläder på gårdarna och visar hur människorna levde i olika tidsåldrar. De på bilden hälsade oss med "Guds fred" när vi steg in i 1700-tals byggnaden.  

 http://www.jamtli.com/


Barn i lämplig ålder kan få vara med i skådespelet om man bokar in dem i förväg. Andréa var på just den här gården för ett antal år sedan och hade jättekul, samtidigt som det är en väldigt bra historielektion. Annars finns det mycket annat kul för barnen. Ines stortrivdes bland trädjuren på lek-bondgården. 

 
Efter historiebyns stängning så kollade vi in Storsjöyran som startat så smått nere i Östersunds hamn.

Fick en skymt av Anna Book när vi lekte lite i den här parken. Tydligen skulle hon uppträda där senare på kvällen. Verkar faktiskt lika gladlynt i verkligheten som man sett henne på tv.
 
Ella i miniatyr.......eller???

Kommentarer

Kommentera inlägget

Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela