gikas

Lite kul kuriosa

Publicerad 2009-07-19 16:21:03 i Allmänt

Måste få visa vad som hänt med ljuskronan som hängde i mina släktingars uterum, finns en viss risk för stearindropp på duken:

Tänkte också att vissa, särskilt jägare som kanske kollar i min blogg vill se dessa maffiga kvarlevor från skogens konung:


Om Nils blev imponerad av hornen så blev jag desto mer imponerad av konsten på torget i Skellefteå, snacka om maffig...eh...staty (Hur tänkte Skellefteå kommun när de beställde den här..?!? ha ha)

Här är en annan inte fullt så lustig sak som fanns i badvattnet där vi stämt träff med vänner till oss. Vad fasiken är det här för slingrande djur som fanns i vattnet, och ser ut som en grov, svart sytråd? Ingen av oss hade sett något liknande förut. Det kan knappast vara ålyngel eller snokbarn för de borde ju vara grövre och ha ett synligt huvud. Vi gissar på en mask av något slag. Obehagliga var de i alla fall.  


Måste slutligen försöka återge en sann historia som min faster berättade om en bekant till dem som har rykte om sig att vara lite allmänt knasig av sig. Den här personen hade i alla fall tagit på sig att vara fågelvakt åt en väns papegoja då ägaren åkte på semester. För att vara snäll så fick fågeln vara ute och röra sig fritt. Samtidigt höll mannen på att måla och var inte riktigt med när papegojan plötsligt satte sig på kanten av målarfärgsburken. Eftersom färgen luktade ganska starkt så tuppade fågeln av och föll ner i burken. Mannen hörde plasket och räddade pippin från drunkningsdöden. Men det blev ju panik i alla fall, hur sjutton skulle han få bort all färg? Den var ju inte vattenbaserad. Killen läste helt sonika på burken där det stod att färgborttagning skulle ske med thinner. Sagt och gjort, han tvättade av papegojan med lösningsmedlet......och den stendog såklart. Vad skulle han göra nu??? Jo, han åkte så klart till närmaste djurbutik och köpte den fågel som mest liknade den döda och satte den i snabbkurs för att lära den alla ord som den gamla kunde. När ägaren kom för att hämta sin kära papegoja så höll mannen masken, men självklart avslöjdes bluffen tämligen omgående och man kan ju bara gissa att han slapp vara fågelvakt i fortsättningen. Ha ha ha  

Kommentarer

Postat av: Yvonne

Publicerad 2009-07-19 22:21:06

Det var en kul, söt men sorglig historia...

Undrar just hur man själv skulle ha betett sig.

Apropå vagnen - det är en Babytravel och vi är jättenöjda med den. Haft den sen i slutet av maj då vi sålde kombin.

Postat av: Anki

Publicerad 2009-07-20 09:27:59

Tänk så mycket "took" det finns i Skellefteå, men kul var det. Tack för att ni kom och gjorde det så trevligt.

//Anki

Kommentera inlägget

Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela