gikas

Sand mellan tårna

Publicerad 2009-06-29 22:42:01 i Allmänt


Det blev Bergafjärden igen - alldeles för varmt att sitta hemma. Ines var lika larvig idag och vägrade nudda sanden, hon drog upp benen så högt hon kunde och skrek så fort vi försökte ställa ner henne någon annanstans än på handduken. Inte mig emot, vi fick ju ligga och ta det lugnt istället för att jaga busfröet. 

Nils var tvungen att shoppa nya solbrillor på macken innan vi kom till stranden för de gamla hade försvunnit (som vanligt). Utbudet på Statoil var starkt begränsat, så det här var det enda paret som satt hyfsat, 139:-. Tur att det finns billiga alternativ till de lite mer glammiga märkesbågarna, för oss slarviga typer som ofta har sönder eller tappar bort sina.   
  
Nu har han tre tuffa nattskift med början i kväll. Fast Peter (i bakgrunden) och Thomas vittnade om minst sagt grymma förhållanden för de som jobbar på Karbiden på Akzo och vid ugnarna på Kubal där kan det vara runt 70 grader varmt, så då kan man ju säga att Nils har det ganska bra ändå som får tillbringa natten i ett hyfsat svalt kontrollrum. Då blir det nog värre när han ska försöka sova inne på dagarna.

Fick besök nästan ända fram till filten av en närgången mås. Ines tyckte att "pippin" var jättefin. 
 
Väl hemma igen så satte vi hela familjen i jobb, jag målade fönster, tvättade och dammsög, Nils skrapade en vägg, Pontus klippte gräset, Frida fixade disken, Ella städade sitt rum och Andréa tog hand om Ines. Tänk vad effektiva vi är när alla hjälps åt  :-)  Sen bänkade vi oss framför "Lotta på Liseberg" och sjöng lite allsång.  

Nu såg jag en trailer på en ny serie som börjar sent i kväll, Harper´s island. Den verkar riktigt bra, så man kanske ska sitta uppe och kolla... 


 

Kommentarer

Kommentera inlägget

Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela