gikas

Kardemummaskorpor

Publicerad 2009-03-18 16:47:34 i Allmänt


Skorpor har jag aldrig gjort förut (det är förresten mycket jag aldrig gjort förut i bakväg) så när jag hittade ett recept som verkade enkelt och jag för ovanlighets skull hade alla ingredienser hemma så körde jag igång. Här är receptet:

1/2 dl strösocker
250 g rumsvarmt smör eller margarin
1 ägg
7 dl vetemjöl
2 dl havregryn
2 tsk bakpulver
3 msk stött kardemumma
2 dl matlagningsgrädde alt. mjölk

Sätt ugnen på 175 grader. Rör socker och smör poröst. Rör i ägget. (Här gjorde jag nog fel som använde elvispen - kolla första bilden :)) Blanda de torra ingredienserna och rör ner tillsammans med grädden (nu flög det små klickar av deg över halva köket då jag envisades med att fortsätta med elvispen - gör inte det) Rulla ut degen i ca 7cm breda längder och lägg på en smord plåt. Grädda ca 20-25 min och ta därefter ut plåten och stäng av värmen. Skär längderna i ca 3 cm breda bitar och ställ in plåten igen. Eftervärmen gör skorporna torra och knapriga. Gott till kvällsteet eller kaffet.

Kommentarer

Kommentera inlägget

Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela