gikas

Middagstips

Publicerad 2009-11-11 14:36:08 i Allmänt

Det här receptet har vi fått från Johan & Emma och det blev bara så vansinnigt gott att jag måste lägga in det här på bloggen:

Bryn fläsk-kotletter (eller liknande) tills de får en fin färg och lägg sedan över dem i en ugnsform. Rör ihop 2,5 dl grädde, 2 dl cremé fraishe, 1,5 dl soja och 2 tsk sambal olek och häll över köttet. Låt det tillagas i ugn på ca 200-225gr tills köttet är mört och färdigt, ca 30-45 min. Serveras med kokta grönsaker och ris, potatis eller strips om man så vill. Skyn som blir över runt kotletterna blir en underbar sås (sila den gärna så ser den finare ut). 

Det var inte sista gången vi gör den här rätten kan jag lova - MUMS!!!

Egentligen borde man ju lägga upp maten snyggt på en tallrik om man ska fota en lockande bild till receptet, men ni får tyvärr hålla tillgodo med den här och låssas att ni känner den härliga doften: 

Vi är så många som ska äta så vi gjorde dubbelt av allt och tog turkiskt yoghurt i stället för cremé fraishe (kan vara därför såsen skar sig en aning, men det var gjorde ingenting för den goda smaken skull).  

Kommentarer

Kommentera inlägget

Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela