gikas

Vaccination eller ej

Publicerad 2009-11-10 21:58:10 i Allmänt

Beslutet att vaccinera hela familjen eller ej känns inte så lätt. Kan vaccinet i sig självt vara farligt? Blir influensan värre med tiden så man blir ännu sjukare om man blir smittad eller blir det inte värre än några dagars feber? Jag är lite kluven, å ena sidan så har jag absolut ingen sprut-skräck och litar fullt ut på att sjukvården vet bäst i det här läget, å andra sidan så tillhör jag dem som tror på kroppens förmåga att självläka den här typen av sjukdom och skapa ett naturligt försvar i stället för ett som framtagits på konstgjord väg. För att skydda andra kan jag absolut tänka mig att ta sprutan om man inte hinner bli smittad innan förstås, det verkar nämligen som att sjukdomen redan nu finns i omgivningarna.

Det cirkulerar mycket rykten kring vaccinet att det ska innehålla ämnen som kan vara farliga för människor. Senast idag kom ett mail med text av en kritiker som heter Torbjörn Sassersson. Det låter väldigt seriöst och välformulerat det han skriver, men googlar man på honom så känns han inte fullt så trovärdig längre. Han påstår bl a att han kom i kontakt med paranormala fenomen av en slump år 2000 då hans medvetande lämnade kroppen för att dyka upp som en gråaktig kopia av sig själv flera kilometer bort...eh...ok. Synd att såna som han dessutom får hjälp från media att skrämma upp folk. 

Jag tycker faktiskt att tidningarna borde ta ett större ansvar och ta reda på fakta innan de skriver rubriker som "Han dog av vaccinationen". Läser man inte hela artikeln så ser man inte att det mer troligt var en annan dödsorsak, men man väntar inte på besked utan väljer att sprida tveksamma rykten som gör människor rädda i onödan.  

Vi gör inget speciellt för att skydda oss förutom att vi är noga med att alla i familjen tvättar händerna när de kommer hem (ingen handsprit, utan bara vanlig tvål och vatten). Om en dryg vecka ska ungarna få sina sprutor i skolan och sen får vi se när det blir vår tur.       

Kommentarer

Kommentera inlägget

Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela