gikas

Rolig lunch under bar himmel

Publicerad 2009-09-10 01:01:32 i Allmänt

Varje onsdag har föräldrakooperativet en s k Mulledag då de gör dagsutflykter med alla barnen. Vi föräldrar ska turas om att vara med och hjälpa till under dessa utflykter och idag var det vår tur. Ines har börjat sova längre igen på morgnarna så det blev lite stressigt att slänga ihop en lite fika och ombyte åt både henne och mig. Det är svårt att klä sig rätt nu när vädret är så ombytligt. Regnmoln hotade, men samtidigt kikade solen fram och värmde rejält. 

Efter en del förberedelse så samlade vi alla barnen med sina blåa Mulle-ryggsäckar och gick i karavan mot gravkullarna och grillplatsen (vid de gamla vikingagravarna). Det är en bra bit att gå så de minsta fick åka vagn, medan de lite äldre tappert travade på. Väl framme satte barnen genast igång med att klättra i träd, jaga varandra, gick på upptäcksfärd eller hjälpte oss vuxna med maten. Det går ju åt en hel del mat åt så många. Det här är bara grönsakerna:  
  
 
Jag vet inte varför men maten smakar aldrig så gott som när man får äta den utomhus, Ines verkade hålla med.

Med mat i magarna blev det mera lek och stoj samtidigt som vi stora passade på att få oss en kåsa kaffe på maten. Vi slapp regnet och solen sken hela dagen så det blev en riktigt lyckad och mysig utflykt när vi till slut vände åter mot dagis. 

Vi och barnen fick minsann gå, medan ryggsäckarna hade tur och fick åka tillbaka.
 
Slutligen måste jag bara få visa skorna som förskolläraren Simon hade på sig, jag hade aldrig sett något liknande förr :)

 

Kommentarer

Postat av: Kristina

Publicerad 2009-09-10 08:05:49

Men usch vilka hemska skor, jag ryser bara av tanken hur dom ska kännas att ha på sig...

Kommentera inlägget

Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela