gikas

Julafton

Publicerad 2010-12-26 02:01:05 i Allmänt

Det är så mysigt att kliva upp på julaftonsmorgonen när alla är så glada och förväntansfulla. T o m hunden märkte att det var en alldeles speciell dag (kanske för att jag satte på honom en tomtekostym. Lika bra det för då slapp han frysa på promenaden).

Den som var mest ivrig var nog ändå den här lilla sötnosen:

Eftersom Nils skulle iväg och göra ett eftermiddagsskift så blev det en tidig jul hos oss i år för att han skulle hinna vara med på allt. Nils föräldrar och hans farmor kom lagom till jullunchen stod framdukad så vi började med att äta oss ordentligt mätta.


Sedan dröjde det inte länge innan en välbekant figur dök upp till både små och stora barns förtjusning.

Vet inte om det var den välbekanta rösten (förvillande lik morfars) eller om Ines bara kände sig extra modig när Tomten varit hos oss ett tag för han fick faktiskt flera kramar som tack för alla fina paket. 
 


När vi vinkat hej då till både Tomten, Nils och Frida (som skulle hem till sin mamma) så var det dags för Kalle Ankas jul. Man undrar ju länge till det kommer att vara en tradition att titta på detta, nu när ungarna ser på tecknat varje dag och inte alls blir lika faschinerade som vi var när vi var barn. Fast i vår familj sitter alla fortfarande bänkade framför tv:n när klockan slår tre. 
 
...fast jag vet inte om intresset var på topp särskilt länge. Vissa hade fullt upp med sina mobiler, andra slocknade medan vissa kramade gosedjur i väntan på pojkvännen, själv hade jag en del disk att ta hand om.

Julaftonskvällarna hos oss brukar alltid avslutas med kort- sällskapsspel eller lekar av något slag. Den här gången blev det lite av varje, men många skratt som följd. Här har min vackra mor, som börjat klaga över sämre syn, fått en jättekortlek i julklapp av Andréa vilket framkallade hennes berömda tjutande asgarv till allas förtjusning.   

Sen blev det sharader, musiktävling, lekar och så klart plump-turnering. Jag vann i min grupp bestående av pappa, Ella och Andréa:s pojkvän André. 
 
När pappa Nils kom hem möttes han av den här bedårande Tomte-flickan som med stor iver både delade ut hans kvarlämnade julklappar och hjälpte till att öppna dem innan julaftonen var över för hennes del och hon slocknade som ett ljus i vår säng. Vi andra fortsatte leka ett tag till... 
 
GOD JUL önskar Ines med familj!



Kommentarer

Kommentera inlägget

Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela