gikas

Julmarknad

Publicerad 2010-12-04 20:27:51 i Allmänt

Idag har vi varit på Norra Bergets charmiga julmarknad, jag, Nils, Ines, Ella och hennes kompis Ida.  

Rejält påpälsade gick vi runt bland stånden och led med försäljarna som säkert hade det riktigt tufft i kylan. Vi åt soppa och varm korv, drack kaffe och rörde på oss hela tiden, så oss gick det ingen större nöd på. Ines gjorde stora ögon när den här figuren traskade förbi och vinkade till henne.

När man följde den här stigen in i skogen så kom man till en liten timmerstuga. Där inne spelades visor och man fick smaka kålbulle gjord över öppen eld. Vi klappade takten och njöt i fulla drag då stämningen var hög därinne.
 


Det blev några fina inköp på marknaden också men jag tänker inte berätta vad för det ska bli julklappar till några av de som kanske kikar i den här bloggen. Slutligen måste jag få visa en bild på den stora Skvadern som övervakar Norra Berget.   
 
Skvadern har sitt ursprung i en jakthistoria. Håkan Dahlmark var flottningsinspektor på Lövudden vid Indalsälvens mynning och dessutom en känd jägare. Han berättade gärna jakthistorier (eller skrönor) i glada vänners sällskap på Hotell Knaust i Sundsvall. En av historierna handlade om en bevingad hare som han sa sig ha skjutit under en jakt i Lunde skog utanför Timrå 1874. Han kallade djuret en "skvader", då det ansågs vara en korsning mellan hare och tjäder. Tro det om du vill.  

Kommentarer

Kommentera inlägget

Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela