gikas

Grattis Nils!

Publicerad 2010-02-08 01:31:45 i Allmänt

När vi vaknade var det söndagen den 7:e februari, nämligen älsklingens födelsedag. Med tanke på att det var hans dag och vi inte hade någon barnvakt till Ines så valde jag att stanna hemma från skoteråkning/fiske och i stället ta hand om Ines och den gedigna diskhögen från gårdagen. Med tanke på att det inte finns något vintervatten i stugan så är det ingen enkel sak att få allting rent igen. Man får hämta vatten i en kall-källa och koka på spisen för att få varmvatten. I bland tar vi hjälp av snö för att få bort det grövsta. Det smutsiga vatten måste sedan tömmas utomhus så att det inte fryser i avloppet. Ines sov gott i soffan framför brasan medan jag snyggade till på köksbänken. 

När gänget kom hem igen vakande Ines lagom för att få en liten provtur med pappa. 
  
Först var hon lite tveksam, men när de kom tillbaka hörde man ett glatt och högt "hej hej" redan i kurvan upp mot stugan. Sedan ville hon provsitta alla skotrarna och tyckte det var jättespännande. 
 

Sedan blev vi bjudna på födelsedagsmiddag hemma hos Roland (och Gertrud får man väl säga eftersom hon är där ofta numera trots att de är särbo). 

Till efterrätt blev det tårta såklart. Mums!

Vi tackade för oss och åkte tillbaka till stugan för att packa in alla saker i bilen, ställa undan skotern och bomma igen tills nästa gång vi åker dit. Resan hem gick bra och det första vi såg var ett ljus tänt i fönstret. Andréa och pojkvännen André hade städat och gjort fint för att överraska oss. Jättegulligt av dem tyckte vi. 

Skönt att få gå på en riktig toalett och få duscha av sig doften av brasrök och skoteravgaser. Nu blir det mysigt att krypa ner i sin egen säng. Nils har frivecka så i morgon ska vi åka in till stan tillsammans och kolla på glasögon till Ines.


  

Kommentarer

Kommentera inlägget

Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela