gikas

Peddo på FB

Publicerad 2010-05-14 19:23:52 i Allmänt

Kollade in Ellas f d idrottslärare på Facebook för att få ett ansikte på idioten som pratat sex med småtjejerna. "Vanlig" kille egentligen, men han blev en riktig fuling i mina ögon bara p g a det han gjort. Han har flickvän, familj, grannar, nästan 100 fb-vänner och jag tycker synd om de som finns i hans närhet men som inte har en aning om vad han går i för tankar. Vet hans flickvän om varför han fick sparken tro? Är han med i något nätverk för pedofiler? Är i så fall några av hans facebook-vänner också "såna"...? Hur kan man skydda sina barn mot dessa till synes helt "vanliga män"? 

Det man kan göra är att aldrig tvinga sitt lilla barn att ge någon en kram eller puss om de inte vill, inte ens om det är farmor eller farfar som vill ha en hej då-kram innan de ska gå. Lär barnet att han/hon har rätt att säga nej och bestämmer själv över sin kropp. När barnet blir äldre så lär dem att alltid fråga först om de får följa med någon som de inte känner. De ska inte berätta för mycket för främlingar, var de bor och så. De ska veta att det är ok att "skvallra" om något konstigt händer. Man kan berätta för dem att det är helt ok att sparka, skrika och slåss om någon försöker slita dem med sig - såna gånger FÅR man göra illa andra, men inte annars. Man kan också göra barn medvetna om att "fula gubbar" inte alltid är fula, man kan inte se på utseendet om någon är obehaglig.  

Det är en fin balansgång mellan att låta barnen vara sociala och öppna mot alla och samtidigt göra dem medvetna om farorna som finns i samhället. Jag tror att det är viktigt att inte skrämma FÖR mycket, det är ju trots allt en ganska liten risk att råka illa ut och då är det synd att gå omkring och vara rädd i onödan. Tack och lov så är dårarna ganska få.       

Kommentarer

Kommentera inlägget

Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela