gikas

3-års koll

Publicerad 2011-01-10 23:53:43 i Allmänt

På 3-års kollen fick Ines väga och mäta sig, bygga knopppussel, peka på bilder, svara på enkla frågor slutligen sparka, kasta och rulla en boll. Hon väger 13,7 kg och är 94 cm lång och följer därigenom sin kurva perfekt.  

Ines utvecklas precis som hon ska och tack vare glasögonen så är är t o m synen ganska normal för ett barn i hennes ålder. Vi tog dock upp tendenserna till stamning som kommit den senaste tiden, men BVC-Lotta tror precis som vi att det handlar om alla meningar som som bara väller fram just nu och att hon blir för ivrig ibland. Vi ska dock låssas som ingenting och bara låta henne hållas tills hon får fram orden så att det hela avdramatiseras. Det märks faktiskt att hon tycker att det är lite jobbigt för hon sätter händerna för munnen och kan bli smått frustrerad ibland när stamningen kommer. Vi avvaktar och ser hur det utvecklar sig, mest troligt går det över snart, men skulle det tvärtom bli värre så var det bara att höra av sig till BVC. Då kommer vi få tid hos en Logoped. Önskemålet om två meningar i följd var dock inga problem för vår lilla surr-kuse även om hon var ovanligt tystlåten just då och mest satt och flinade.    

Bruttan klarade alltså "besiktningen" trots att hon var så full i sjutton och inte direkt gav de svar vi förväntat oss. Hon skojade bl a med BVC-Lotta och påstod att hon inte kommer ihåg vad ett glas mjölk heter och att Egon är en katt...hm. Fast jag tror ändå att hon impade lite när hon räknade till tio på kulramen (och vi vet ju att hon kommer ända till tjugo när hon vill) så det var två stolta föräldrar som gick därifrån med sin nyblivna 3-åring.

Det hade knappast spelat någon roll om hon "kuggat" testerna eller inte - för oss är hon så klart alldeles perfekt som hon är.  

Go-trollet vårt! Love you <3 

Kommentarer

Kommentera inlägget

Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela