gikas

Agility

Publicerad 2011-07-31 16:34:48 i Allmänt

Min kusin Benita, hennes man Ulf och deras dotter Jenny från Skellefteå är aktiva i hundsporten Agility med sina vackra Shetland Sheepdog hundar Ixa och Ella. I går ringde Benita och berättade att de var i Timrå över helgen på tävling så då var det ju perfekt för oss att få träffas och dessutom lära oss mer om sporten.
Tanken fanns att börja när vi skaffade Egon, men det var svårt att få tiden att räcka till och hunden själv verkade alldeles för fixerad vid andra hundar för att kunna focusera någon längre stund på sin ledare. Tveksamt om ens en kastrering hade kunnat ändra på det. Han tyckte, och tycker fortfarande att det är rätt ointressant med både leksaker och godsaker de gånger det finns andra jyckar i närheten och då kan det blir problem med motivationen. Synd, för jag måste säga att det verkar superkul med Agility. Här är Jenny och hunden Ella "in action". De lyckades riktigt bra, en andra och tredjeplats igår och felfritt idag, men då räckte tyvärr inte tiden till en pall-plats.
Det var kul att se alla varianter på banan, alla möjliga åldrar och storlekar på både hundar och ägare. Ibland var hunden tokladdad och bara älskade att få tävla, husse eller matte hade nästan svårt att hänga med i svängarna. Ibland var det tvärtom, människan tjoade och skrek medan hunden tog det lugnt och passerade hindren utan större brådska. Såg jättekul ut. De tillfällen där båda samspelade var imponerande att se, det gick otroligt snabbt. Hur gick det då för Ixa? Jo hon hoppade snabbt över första hindret, men sen fick hon syn på Benita (som tydligen inte hade "gömt" sig tillräckligt bra) och sprang hellre dit än att fortsätta tävla. Tror knappast att Jenny såg samma underhållningsvärde i det som vi andra gjorde.

Kommentarer

Kommentera inlägget

Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela