gikas

Cirkus på Norra Berget

Publicerad 2011-07-24 22:15:53 i Allmänt

I förrgår hade jag och Ines en riktigt mysig dag på Norra Berget. Att favvo-clownen Daff Daff hade slagit upp ett helt cirustält där gav skruttan stora ögon (ännu större ögon).

Efter föreställningen gick vi till Gullgården och åt en god lunch i den gammeldags miljön innan vi tog oss an lekplatsen med bl a Skvader-rutchkanan och gungorna. Jättekul tyckte Ines.
Det finns djur på Norra Berget också. Vi matade kaniner, tittade på fjällkon Fina, hönsen och fåren med sina söta lamm. Grisarna var tyvärr inomhus just den här dagen så de missade vi. Däremot hakade vi på orm-safari-gruppens "slutstation" och hade turen (nja) att få se Huggelina huggorm, ca 85 cm, på nära håll. Hon låg hoprullad i gräset nära en lada och såg faktiskt inte så värst skräckinjagande ut.....så länge hon låg stilla. Ormar som rör sig är inte lika kul att titta på, särskilt inte när guiden (som inte helt oväntat var en rätt konstig typ) berättade hur fort dessa djur kan förflytta sig. Då backade vi ett steg, jag ville inte gärna ha den susandes över skorna. Ines ville tillbaka till kaninerna och jag måste hålla med om att de var betydligt gulligare att titta på.

Kommentarer

Kommentera inlägget

Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela