gikas

1:a advent

Publicerad 2011-11-27 22:45:55 i Allmänt

Tänk vad bra det går att få saker och ting gjorda när man har kniven på strupen. Vi hade bjudit hem en massa folk på glögg-mingel för att fira in advent ikväll, så då vill man ju ha städat och undanplockat (så att alla får plats åtminstone, haha). Fram med några röda ljus och en tomte och vips så var det jul igen. Moder natur hjälpte till att skapa stämningen genom att äntligen låta snöflingorna falla utanför fönstret, äntligen.
Det fanns gott om internet-recept på olika tilltugg som passar till glögg, men jag fastnade till sist för tunnbrödrullar med pepparkaka/ädelost, tunnbrödrullar med skinka/starksenap, kavring med cheddar, cheesecake med ädelost, baconlindade dadlar och en barnvänlig sort med leverpastej som vi har börjat duka upp här.
Perfekt med enkel plockmat i det här fallet för det kom ganska många, närmare bestämt 23 personer. Med soft julmusik i bakgunden testade vi flera olika glöggsorter, både med och utan alkohol och mina favvisar blev årets Blossa med kaffesmak av de starkare varianterna och Herrljunga Äppel/kanel som var ett fräscht alternativ för kvällens chaufförer. Hade riktigt trevligt och känner att det här kanske kan få bli en ny tradition..?

Kommentarer

Kommentera inlägget

Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela