gikas

Dagen efter...

Publicerad 2009-08-31 00:24:25 i Allmänt

Måste erkänna att jag var vääääldigt seg i morse efter vår maratonkväll i går (efterfesten vi hamnade på varade till tre- halv fyra). Ines stod i sängen och ropade "maaamma", men då jag inte svarade på en gång så provade hon "paaappa" i stället. Då nöp mamma pappa tills han kände sig manad att kliva upp. Lite småtaskigt kanske, men vad gör man inte för en sovmorgon ibland, he he. 

Efter en slö förmiddag och en simpel blodpuddingslunch, så gjorde jag lite förberedelser för ett Gangstar-party i stan. Nils hyrde en släpvagn för att kunna frakta bort allt renoveringsbråte på gården. Vi borde egentligen köpa ett eget släp för jag tycker vi behöver ett titt som tätt. Synd att de tar sån plats bara. Kanske skulle ta och uppfinna en hopfällbar släpvagn - vilken succé det skulle bli. 

Det var jättetrevliga tjejer på partyt och de verkade gilla kläderna. Höstens kollektion har fått otroligt bra respons så det känns kul att få visa upp den. Tajmingen var perfekt för Nils hann precis klart med sina lass under tiden som jag var i stan så han kunde hämta upp mig.  

Väl hemma var det ingen av oss som orkade laga någon middag så det blev en näve pistagenötter till "förrätt" medan vi bestämde vilken pizza vi skulle beställa. Vet inte varför, men det är så grymt gott med något salt och fett dagen efter kvällen före...   

Lysnatta

Publicerad 2009-08-30 21:06:23 i Allmänt

Den här helgen firas "lysnatta", en gammal tradition
som kommer från Finland och firas främst i norrland.
Man tänder eldar och facklor i mörkret för att symbolisera
att sommaren är slut och man "eldar allt skräp" efter man
rensat ut från stugorna efter sommaren.

Vi friade Lysnatta i går kväll på Café Juniskär där vi bokat bord tillsammans med Åsa, Johan, Annika N och Martin.
 
Maten var kanon, en fiskgryta med lagom "sting" och till det Brygg-öl och färskt bröd.

Vi hade vårt bord utomhus så det var tur att vi slapp regn. Däremot blåste det ganska kallt så det var skönt att kunna linda in sig i mysiga filtar. Underhållaren Alex gjorde sig lite lustig över "herr och fru Burka"...


Annika och Martin myste i natten.

Senare hamnade vi på efterfest i Nolby och höll säkert ut till tre- halv fyra på morgonen. Det var helt enkelt en lysande kväll! :-)

Essvik- Matfors

Publicerad 2009-08-30 21:06:09 i Allmänt


Tyvärr fick jag inte se så mycket av Ella´s match eftersom jag var lotteriansvarig samma tid som hon spelade. 

Tänk att lotterier har sån dragningskraft, det var inga problem att sälja slut på en ring. Nils var en riktig turgubbe, han köpte två och vann på båda! Skyddsglasögon och arbetshandskar - perfekt till båtbygget. 

Dessvärre gick det inte lika bra för Ella och hennes gäng som gjorde en ganska tung förlust mot Matfors.  

Djurräddning 2

Publicerad 2009-08-30 19:55:34 i Allmänt

Tänkte berätta om ett drama som pågått under kanske 2 månader i Ortvikens båthamn. Vi trodde inte våra ögon när vi såg en sköldpadda i vattnet mellan båtarna. Troligen hade någon tröttnat på sitt husdjur och helt sonika släppt ut den stackaren. Vi trodde ju inte att den skulle klara sig länge alls men stammisarna i hamnen berättade att den varit där länge så tydligen var det en tuff liten rackare. Så värst liten var den förresten inte, säkert två decimeter lång. 

Vi bestämde oss för att försöka rädda den innan den blev fågelmat eller frös ihjäl. Men frågan var vad vi skulle göra av den om vi lyckades? Djurbutikerna ville inte ha den och ingen i hamnen kände sig manad. Nils ringde då till en arbetskompis som tidigare haft kräldjur. Han blev eld och lågor och lovade att ta sig an "Sköldis" om vi fick upp den. Dessvärre visade det sig vara lättare sagt än gjort, den rackaren dök så fort vi kom i närheten och simmade så långt ut att vi inte kunde nå honom. Vi fick lov att ge upp. 

Fast förra veckan kom dock glädjebeskedet att sköldpaddan var infångad och hans nye ägare kom och hämtade honom. Den var alldeles smutsig och insnärjd i sjögräs så lite skönhetsvård stod först på programmet, sen skulle den få bo i ett stort terrarium som nu stod tomt. Jag gissar att "Sköldis" får det riktigt bra i sitt nya hem.   

  

Djurräddning 1

Publicerad 2009-08-30 19:31:03 i Allmänt

Häromdagen var jag ute och gick med en av mina grannar och vi hamnade nere vid ridskolan i Nolby. Tänkte runda hagarna och låta lillkillen kika på hästarna för han gilade inte att sitta i vagn. Plötsligt såg vi ett travhästföl, modell lite större, som stod och mumsade hö - på utsidan av hagen - den var lös! Vad skulle vi göra?! Inte en hästmänniska i sikte så jag tog mod till mig och gick mot hästen för att försöka fånga in den. Plötsligt började den gå emot mig och jag valde mellan att stå kvar eller springa för livet...hjälp, vad stora djur hästar är!! På något sätt behöll jag lugnet och tog tag i grimman....och sen då?

Där stod jag med en vilt främmande häst och visste inte vad jag skulle göra av den. Katarina gick för att hämta någon som kunde hjälpa oss under tiden som jag pratade hästspråk (smack, smack) och klappade den lugnande. Det visade sig att den unga hästen hade smitit från någon travhästägare i närheten, men att den kunde gå lös (enligt ridskolepersonalen) tills han hämtade den. Konstigt tyckte vi, men jag släppte grimman och lät min nyfunne vän gå dit han/hon ville - den gick efter oss! Vid det laget hade jag nästan fäst mig vid det vackra (och faktiskt väldigt snälla djuret) så jag ville ju inte att den skulle häng med ända upp till vägen och riskera att bli påkörd. Som tur var så lockade det goda gräset mer än vi, så den stannade efter bara en bit. 

Tycker nog att stall-tjejerna ändå borde ha satt fast den eller åtminstone stoppat in hästen i någon av hagarna för tänk vad som hade kunnat hända om den gått upp på vägen. 
   

Var tog den här dagen vägen?

Publicerad 2009-08-28 23:02:11 i Allmänt

Vi hade stora planer när vi vaknade; målning av balkongen, målning av Fridas rum, spackel-slipning i rummet nere, beställa tapeter, kolla om mattan kommit hem och köpa lister.....Hann inte ens hälften. Regnet hängde i luften så utomhusmålningen fick vänta, Nils skrev protokoll från senaste jaktmötet (med pekfingervalsen så det tog lååång tid) och jag pysslade på med allt annat än vad vi planerat att göra. Halva dagen bara försvann.

Efter lunch tog vi oss i alla fall iväg mot stan. Jag dumpade Nils vid båtbygget och åkte för att beställa Andréa:s tapeter,  silver-rosorna jag berättat om.  Det fanns konstigt nog ingen exakt matchande, enfärgad tapet så det var lite osäkert ett tag om min första tanke skulle funka, men till sist hittade jag en som passade (förhoppningsvis - det lär visa sig när de kommer på plats).  Den ser vid första anblicken helt vit ut, men har lite silverstänk i sig som man ser i visst ljus. Hyfsat pris faktiskt, 199:-/rullen. 

Ines och jag gjorde en avstickare till Ikea också (så pappa fick bygga lite längre) och bytte färg på två kuddar + att vi hittade lite annat smått och gott - som man oftast gör där. De här små fingerdockorna i tyg fick följa med hem, till Ines stora förtjusning, 10 st 59:-.
 
Köpte också en stor yucca-palm - för efter en lång period av enbart konstväxter här hemma så känner jag att det är dags att se om mina fingrar blivit något grönare så att även levande växter överlever. Håller mig dock till tjockbladingar som tål att torka ut totalt mellan vattningarna. 

Det var inte lätt att baxa ut både Ines vagn, palmen med kruka och en stor kasse till bilen, men man har ju nått en viss skicklighet efter många års barnvagnskörande så det lyckades. Sen hämtade vi upp Nils och åkte hem för go´middag och fredagsmys. Fulla bordet med Ikea-godis så klart! 


  

Storsanering

Publicerad 2009-08-27 21:04:25 i Allmänt

Vi fick storfrämmande av Anders E ikväll och bjöd på kaffe med glass och blåbär. En som njöt i stora drag var Ines som äääälskar de nyttiga bären.  

Det var inte fullt lika trevligt när vi fikat klart, hon såg ut att ha tjuvstartat Halloween-firandet och det krävdes både en snabbdusch av ungen och en storsanering av köket efteråt, ha ha  :-)

- Kolla mamma, läbbigt va!

Gamla smalfilmer

Publicerad 2009-08-27 16:49:01 i Allmänt

Jag har två skokartonger fulla med filmkassetter från när de äldsta barnen var små. För en tekniknovis som jag så är det inte ofta jag kollar på dem, det är så krångligt att koppla in kameran och alla sladdar i tv:n. Jag glömmer bort varenda gång hur man gör. Tanken är att de ska föras över till modernare format, dels för att det ska vara enklare att titta på dem, dels för att bevara dem bättre. Jag skulle också vilja redigera dem och sätta ihop de bästa avsnitten.

Förra söndagen var det en gråtrist dag som lämpade sig utmärkt till tv-tittande så då kom Andréa med idén att vi skulle kolla på gamla filmer. Det var superkul! Vi skrattade gott åt bl a Pontus & Robert´s löften att aldrig skaffa några tjejer. De var 10 år då och vi undrade hur länge det löftet bröts...? Andréa höll 8-års kalas och dansade disco som en stelopererad duracell-kanin, och Ella älskade att klä ut sig. För att inte tala om hur söta de var som bebisar allihop. 
    
Andréa 6 år och Ella ca 4 mån  

Varför tapeter är så dyra

Publicerad 2009-08-25 22:24:38 i Allmänt

När vi köpte tapeter till hallen uppe för ca 4 år sedan så minns jag att det krävdes en viss övertalning för att Nils skulle gå med på att köpa så dyra rullar, de kostade runt 300:-/rullen och låg i de lite övre prisklasserna. Vanliga "basic", Borosan kostade 79:- om jag inte minns fel. Nu ligger Borosan på 149:- och tapeter i liknande kvalitet som våra i hallen ligger på säkert 600-700:-. 

Med tanke på vad Andréa:s sovrumstapeter kommer att gå på så kunde jag inte låta bli att fråga i affären vad som har hänt med priserna eftersom de har stigit så mycket på så kort tid. Svaret blev att det har med Easy up-funktionen att göra, det har tydligen fördyrat framställningen. Kanske beror det också på att det har blivit allt mer avancerade och exclusiva tryck. Efterfrågan styr och tydligen är vi beredda att betala dessa summor i vår strävan efter trendiga och vackra hem.

Personligen skulle jag gärna sätta upp mina tapeter på gammalt hederligt vis, genom att rolla limmet på baksidan i stället för direkt på väggen, om det innebar att jag slapp betala dubbel så mycket. Det är ju ändå rätt "easy" det också. 

Arbetsförmedlingen

Publicerad 2009-08-25 21:55:26 i Allmänt

När jag vinkat av Ines på dagis (första "riktiga" dagisdagen) så åkte jag in till stan för att skriva in mig på Arbetsförmedlingen. Det var lättare sagt än gjort. Fick först vänta en halvtimme innan de öppnade. Hur sjutton kan de ha öppet bara mellan 10-16?! De jobbar ju från kl. 8 (telefontid) så varför kan inte åtminstone lokalerna vara öppna för folk som vill använda datorerna eller kolla in annonser? Att handläggarna bokar in möten först efter 10 är väl en annan sak. 

När jag äntligen kom in så slog jag mig ner vid en dator för självbetjäning och klickade in mig på "ansökan om a-kassa" i tron att man skulle börja där. När jag efter mycket knappande fastnade på en fråga och fick hjälp så hade jag tydligen gått in under helt fel rubrik och fick börja om. En inregistrering skulle göras först.....mera knappande. Kändes lite luddigt när jag skulle hitta rätt rubriker för mina meriter, men jag fick i alla fall till det hyfsat tror jag. Slutligen skulle man ange datum för senaste anställningen, men eftersom jag gör min sista dag (som arbetsbefriad med lön) den 31:a - alltså i framtiden - så gick inte det att skriva in. Varför i hela friden ska man inte kunna registera sig som arbetssökande INNAN man slutar? Nu fick jag och personen som hjälpte mig göra en specialare för att kunna avsluta registreringen. 

Därefter fick jag ta en nummer lapp och vänta på min tur vid en bemannad disk. Kvinnan gav mig en mapp med en massa informationsmaterial och tid hos en handläggare. Fast viktigast av allt var att jag återkom dit nästa tisdag - första arbetslösa dagen - för påanmälan till a-kassan. Det gick inte heller göra i förskott tydligen. Jag vet inte, men är det bara jag som tycker att det verkar lite omständigt på Arbetsförmedlingen???  Fortsättningen blir intressant.....   

Budgetvariant eller inte?

Publicerad 2009-08-25 00:57:48 i Allmänt

I dag har vi haft eld i baken allihop. I ett rasande tempo har Pontus gamla rum rivits ur totalt, Andréa och Alex har gjort ett jättejobb! Vad mycket byggskräp det blev  från ett enda rum.

Vi velade ett tag om vi skulle fuska till det i tak och golv när garderoberna rivits för att fixa hålen, men kom fram till att om det i alla fall ska göras så ska det göras ordentligt - annars skulle vi säkert ångra oss. Därför rev vi ut allt.

Medan ungdomarna slet med rivningen så åkte jag och Nils till Bygg Max och köpte gipsskivor + ett paket takskivor på K-rauta. Till vår stora lycka så hade vi kvar några paket från taksättningen i hallen uppe så det fattades bara ett par skivor så skulle det kunna användas. Väl hemma slängde vi i oss rester till lunch och sen körde Nils och Alex igång med gipsskivorna. Alex går bygg på gymnasiet, så samtidigt som Nils fick bra hjälp så var det nyttig praktik för grabben. 

Andréa, jag och Ines åkte för att kolla på mattor och tapeter. Fast först fick vi köra tillbaka släpvagnen som vi lånat på Bygg Max. Eftersom det var första gången jag körde med släp så gruvade jag mig ordentligt, men det bra. Tack och lov så slapp jag backa för det hade garanterat slutat i katastrof  :-)  Ines fick korv-mellis i bilen så hon var på bra humör hela tiden.  

Normalt sett brukar jag undvika färgaffärer för jag får sånt otroligt "ha-begär" av alla vrålsnygga tapeter. Som tur är så är de oftast lika dyra som snygga, så det är lika bra att gå in med skygglappar på en gång. Den här gången lyckades jag med konststycket att bara kolla på tapeter till Andréa:s rum. "Bara" förresten....vi har tänkt en vit tapet som möjligen skiftar i något mönster...rullade upp och ihop säkert 50 varianter! Inget lätt val.  

Nu åter till frågan; ska man köra budgetvariant eller välja den tapet hon helst vill ha? Det hade ju varit enkelt om hon fastnat för den billigaste, men sån tur har man ju aldrig. De var faktiskt rätt tråkiga tyckte vi båda. I stället fastnade vi för två andra alternativ. Föll direkt för denna (fast med rosorna i silverfärg): 
   
Tanken var i så fall att vi ska köra helt vita väggar i övrigt och dekorera med lite annat. Rosorna är såå mycket coolare i verkligheten eftersom de har små textrader i sig med fina budskap. Rullen är svindyr (649:-) så detta alternativ kräver en del eftertanke. Den enfärgade vita som passade till kostar "bara" 299:-.....suck. Man kan ju måla vitt också, men jag vet inte om det skulle bli lika bra som tapet på de nygipsade väggarna.  

Det andra alternativet som vi båda gillade är en Boråstapet som heter Passion 3258, vit med bladmönster. Den kostade 349:- rullen. Väljer vi den så blir det samma tapet i hela rummet. 

Det billigaste alternativet var en vit, småmönstrad Borosantapet för 149:- rullen, men den avskydde Andreá. Jag tror däremot att den skulle bli hyfsad bara man sätter upp något på väggarna för att göra det tufft ändå. 

I bland är det så trist att ha begränsat spelrum när idéerna dyker upp som skarpa bilder i hjärnan. Jag "ser" ju hur bra det skulle bli om man bara gjorde si eller så. De silverfärgade rosorna, svart, vitt + en skarp accentfärg på textilier, silvergrå heltäckande matta, svart soffa med massor av kuddar.....kan bara inte bli fel....om vi har råd.   

Vet inte var jag ska börja

Publicerad 2009-08-23 22:52:13 i Allmänt

Nu är det bara sånt kaos här hemma och så mycket att göra så att jag inte vet var jag ska börja. Tänk om man hade ett trollspö att vifta med så var allting klart. Vi har inget spö, men känner oss piskade ändå (särskilt jag) för om bara två veckor är det älgjakt och då ser man knappt röken av sin andra hälft. Alltså måste vi ligga i som attan för att hinna få klart det viktigaste innan han ska iväg.   

Så klart var det mer jobb med Pontus gamla rum än vad jag föreställt mig. Vi rev bort två garderober och då var det naturligtvis inget innertak där under så det innebär att hela måste rivas och bytas ut. Sedan provade vi att riva strukturtapeterna som ska ersättas med en slät tapet....det gick inte heller smidigt. Återstår två alternativ - renoveringstapet eller nya gipsskivor. För bästa resultat så lutar det åt renoveringsgips. Suck, varför kan det aldrig bara gå som smort?! Vi räknar med att en helrenovering av rummet kommer att kosta minst 6000:- innan det är klart, för golvet och troligen alla lister måste också bytas. Till det kommer några möbler, gardiner och andra inredningsprylar....

Fridas lilla rum borde rimligtvis inte ta så lång tid att få klart för där är väggarna fina och ska "bara" rollas med en annan färg. När alla lister är maskerade så räknar jag med att det är klart på en kväll. Färgen är redan köpt, men fattas bara att den inte räcker till två varv. Då skulle jag nog bli lika knäpp som hackspetten i Kalle Anka på julafton.

Tack och lov behöver inget renoveras i Ellas och Ines rum - där ska det bara "piffas" lite och sånt är ju bara kul  :-) 

Nils tycker dessvärre att ingenting av detta är kul så han har det nog allra värst. Fast å andra sidan får han ju snart vila upp sig på en stubbe i den rogivande skogen och dricka Jäger på kvällarna, medan jag är kvar här i kaoset.   

 

Babyprylar till salu

Publicerad 2009-08-23 17:52:33 i Allmänt

Har en tummen sängmobil och en kasse med babyleksaker som Ines har vuxit ifrån. Allt ihop för 300:-. Tipsa era vänner som ska få en liten. Tummen och hans polare är i nyskick och det är även flera av de andra sakerna.  
 
(Nypris mobil ca 500:- på Barnens Hus)

På begäran - Molo Baby Holden till salu

Publicerad 2009-08-23 17:39:43 i Allmänt


Ines ursnygga fjolårsoverall av märket Molo Baby Holden är till salu. Storlek 74 cl. Den rätta färgen var svår att återge med min kamera, men det är en jättefin cerise nyans. Eftersom den mest bara är använd i vagn och därför princip nyskick så vill jag ha 500:-. (Årets Holden overaller har inte alls lika fina färger som den här, särskilt till tjejer, så passa på och köp den här  ;-)   

(Anna-Karin Å, du har första tjing eftersom du ville se den på bloggen innan jag lägger ut den på Tradera....)

Alla utom fyra gick åt

Publicerad 2009-08-22 21:41:44 i Allmänt

Fyra kartonger kräftor och alla utom fyra små stackare gick åt i går då Thomas och Annika kom på ett litet partaj. Det var kul för vi hade ett helt gäng kräftsugna barn och ungdomar med, något som inte precis är vanligt nu för tiden då de oftast har annat för sig på helgerna.   

Det behövs lite extra tilltugg till kräftorna tycker jag. Annika hade fixat en supersmarrig ädelostpaj och vi hade kryddostmuffins och tunnbrödsrullar med renstek och rom.


Skål på dig, Thomas!

Vi skulle egentligen ha varit betydligt fler, men de fick förhinder. Johan och Emma med sina två tjejer kom dock senare, lagom till efterrätten. Jordgubb- och vaniljglass toppade med nyplockade vinbär. 

Så klart avslutades kvällen med lite Singstar. Den här gången var det killarna som var mest på hugget och ville börja :-)

I väntan på sin tur att sjunga, så hade tjejerna roligt på en gunga (he he, vilket fånigt rim!)
 

Sally & Southbaggy har kommit

Publicerad 2009-08-22 20:49:22 i Allmänt

Yipeee, vilken lycka - både tyllkjolen Sally och baggyjeansen Southbaggy kom i Ines storlek! Kolla vad fin hon blev:

Lite växmån på bägge plaggen, men det är ju bara bra att de räcker länge.

Så här coola är byxorna bak, riktig stjärnstatus!

Måste få säga att jag gillar Gangstar mer och mer...... :-)

Nu väntar jag på jackorna och två par byxmodeller till som troligen kommer till veckan.

Mera kräftor

Publicerad 2009-08-21 14:29:30 i Allmänt


I kväll blir det kräftor igen, fast på hemmaplan den här gången. Eftersom många fått förhinder så blir det en fest av lite mindre kaliber, men det blir säkert trevligt ändå. Eftersom man knappast blir mätt bara på kräftor som ska vi ordna lite tilltugg också - det får bli en tur till affären eftersom kylskåpet gapar tomt....

Ines fick vara själv på dagis idag. När jag gick efter samlingen så verkade hon inte alls bekymrad så det kändes inte särskilt jobbigt att lämna henne. Fick rapport senare att hon hade haft jättekul och inte alls varit orolig, så det var ju skönt att höra. Nu när det gick så bra så kom jag överrens med personalen att prova att lämna henne enligt schemat redan på tisdag och funkar det lika bra då så kan man säga att inskolningen är avklarad. 

Ella, som varit hos sin pappa en vecka, följde med och hämtade Ines och Ines reaktion när hon fick komma till Ella gjorde mig alldeles rörd. Hon slog småarmarna runt halsen på sin storasyster och kramade henne hårt jättelänge - de hade verkligen saknat varandra. Älskade barn!    

Konsten att börja kliva upp tidigt

Publicerad 2009-08-20 23:06:10 i Allmänt

Inte min starka sida eftersom jag är en typisk nattmänniska. Fast nu när Ines har börjat på dagis så är det bara att ta tjuren vid hornen och vända tillbaka dygnet. Halv åtta är ju knappast vråltidigt, men det kändes motigt när klockan ringde. Eftersom lill-fröet sov fortfarande så började jag med en skön dusch för att vakna till.

Efter frukost promenerade vi till dagis tillsammans med Josefine och Elias som också håller på och skolar in. Den här dagen stannade jag och Ines mellan 9 och 11 vilket innebar att vi fick vara med på samlingen och uteleken. Ines gick först omkring med stora ögon och kollade på alla lekande barn, men sen ville hon också prova det de gjorde. Gungorna var jättekul och när hon fick cykla trehjuling var lyckan total. Mig struntade hon fullständigt i,  jag hade lika gärna kunnat gå hem :-) 
 
Jag tror faktiskt att Ines övervann sin "sandfobi" också, för innan vi gick hem så satt hon och grävde länge och väl. 

Resten av dagen gick åt till....ja, allt möjligt....ni vet, vardagsbestyren som aldrig tar slut. Svärmor kom och hjälpte oss att plocka in vinbär från buskarna. Dessa fantastiskt smarriga bär som man kan göra så mycket gott av. Vi har bara tre buskar, men de ger otroligt mycket skörd. Allt detta tog vi in idag, men det syns knappt på buskarna att vi plockat.

De här ska bli saft och gele´, men jag ska nog också passa på och baka någon kaka med bär i. Fast det allra godaste är nog på vintern när man plockar fram en ask sockrade bär från frysen och äter dem halvtinade som godis, mmmm. 

Undrar hur det ser ut med blåbär i skogarna? Jag köpte ju lite bra-att-ha-plockar-grejer för ett tag sedan så det vore inte helt fel att gå ut och rafsa ihop en hink innan det är för sent. Blåbär ska ju visst vara bra mot allt har jag hört, nyttiga som tusan. Goda är de ju också, en näve i morgonfilen slår det mesta tycker jag.
  
(Bara man inte stöter på någon nalle som får för sig att bären är hans....gulp)

Pool på altanen

Publicerad 2009-08-19 23:04:52 i Allmänt

Låter lyxigt värre, eller hur?

Ines invigde den idag och vem vet, kanske det var årets sista utomhusdopp?

Nä, vi får väl hoppas att sommaren håller i sig några veckor till i alla fall :-)

Egentligen borde vi kanske ha unnat oss att bara njuta av solen, men vi känner pressen att hinna måla klart ute innan hösten så balkongen fick sig en omgång vitfärg till. Dessutom blev det lite trädgårdsarbete och välbehövlig städning inomhus också så vi känner oss rätt nöjda och trötta just nu. Kanske man ska försöka komma i säng före midnatt för en gångs skull.

Party på gatan

Publicerad 2009-08-19 22:54:58 i Allmänt

I går hade jag mitt första (och närmaste) Gangstar-party. Jag behövde bara släpa väskorna in till grannen - perfekt! Kände mig lite oförberedd eftersom jag har varit bortrest och inte hunnit sätta mig in i kollektionen innan det var dags, men det funkade hyfsat i alla fall tror jag. Lite oskarp bild, men så här ser hela kollektionen ut på ställningen:

Tyvärr var några plagg försenade och hann inte komma till premiären, men den som väntar på något gott.....

Jag är grymt nyfiken på en parkas som i alla fall ser supersnygg ut på bild. Hoppas den och de andra restade plaggen kommer redan innan helgen.....håll tummarna....

OBS! Det funkar ändå att beställa av alla plaggen (även de som är försenade) och man har ju alltid full returrätt om man inte känner sig nöjd.   

Ines börjar på dagis

Publicerad 2009-08-19 22:42:03 i Allmänt

I dag har vi haft första inskolningsdagen på föräldrakooperativet Mac & Mulle där Ines ska vara på dagarna nu när mamma ska ge sig ut och söka jobb på allvar. Eftersom jag är arbetslös fr o m nästa månad så kommer hon att slippa heltid, utan går bara mellan 9-14 tisd-torsd. En lagom mjukstart för oss båda kan man säga.

Ines verkade taggad och ville gärna gå själv till sitt nya dagis, tur att det inte var så långt.

När vi kom fram stegade hon in utan betänkligheter och kollade runt, inte det minsta blyg. Det var riktigt fint inrett på dagiset och eftersom jag haft Ella på kooperativet tidigare så kände jag direkt att vi kommer att trivas där. Jättegullig personal också och Lena, som ska skola in Ines, känner vi sen förr så det känns tryggt och bra.

Ines hade hela lokalen för sig själv under tiden vi var där (de andra var ute) så hon gick nöjt omkring och kollade överallt medan vi pratade med Lena. Det här kommer inte att bli några problem, kände vi......(fast man vet aldrig, det kan ju vända snabbt eller komma bakslag senare). Ines är varken speciellt mammig eller pappig och jag tror att det underlättar att hon är van vid många olika famnar här hemma.
 
I morgon ska vi vara med på samlingen kl 9 och stanna i två timmar. Då får vi träffa alla de andra barnen också så det ska bli kul att se hur hon reagerar då.
   

Ines provar Gangstar

Publicerad 2009-08-18 12:26:05 i Allmänt

Inte lätt att prova kläder och försöka fotografera en busig ett och etthalvt-åring, men några blev hyfsade i alla fall. Här har Ines på sig de plagg i höstens visningskollektion som kom i mindre storlekar, 1 och 2 år. Härliga färger och såå sköna tyger. Perfekta att leka i på dagis!  
  
 

De här mjukisbyxorna älskar jag - de satt perfekt och var jättetuffa med trycket i rumpan. Den sköna tröjan har en liten puffärm som kanske inte syns så väl på bilden.

Den här långärmade pike´tröjan med ljusgrå GS-brodyr på ärmen var grymt snygg!!! 

Pyjamas, heldress, bodysuite eller vad man nu vill kalla den - men det nya multiprintet gjorde sig hur bra som helst på denna. 

Den långa collegejackan Liv finns kvar från i våras och jag blev superglad när jag såg att den kom i lämplig storlek till Ines efter säsongens slut (...nu var den lite väl stor :)
 
Sist men inte minst provade vi en ny variant av Pernilla Wahlgrens son Theo´s favvisar från förra hösten - tröjan Glenn med "inbyggd" väst. Supertuff till både mjukisar och jeans. Hade jag en kille (eller en lite större tjej) skulle jag köpa den tillsammans med de nya, lite slimmade orange:a stretchjeansen som kommer....klart coolast på dagis ;-) 
 
Förutom ex Pernilla Wahlgren, Laila Bagge och Maggan Graaf så har Gangstar fått ännu en kändisförälder som kund - Tiger Woods. Gissar att det är hans svenska fru Elin som handlat på hemmaplan (om det inte är så att de hitta kläderna i de butiker där de säljs i Paris eller London). Kul är det i alla fall att allt fler upptäcker Gangstar, både kända och okända.  
 
Detta var naturligtvis bara en liten del av hela höstkollektionen, så skynda dig att boka en visning eller knacka på om du vill kolla närmare på alla kläderna.  

PS. Tänk på att det säkert är mycket du vill ha så då är det ju kanon om du har ett party för det ger i princip ett plagg gratis genom värdinnerabatten. Det är också billigare att handla genom mig än via webshopen  ;-) 

 

Innan vi lämnade Stockholm

Publicerad 2009-08-18 11:55:27 i Allmänt

....så blev det så blev det så klart lite shopping. Jag besökte en ny galleria i Kungens kurva som riktat in sig på enbart inredning och design - Bo:x. Tanken var god med ett hus fyllt med bara "piff för hemmet, men....

Det var tjusigt värre, men jag kände att priserna tyvärr var lite out of my leage - inte svindyrt, men ändå. Märktes att fler än jag kände så för det var väldigt folktomt i huset. Det enda jag köpte var en liten, praktisk sked att ha med i skötväskan. Efter det åkte vi till Barkaby märkesoutlet, men även där blev jag besviken. Bara gamla säsongsvaror som hamnat där efter att ha blivit över från butikernas utförsäljningar. "Höstnytt" på outlet kändes aktuellt för minst 2-3 år sedan och storlekarna som fanns var antingen pyttesmå eller jättestora. Köpte bara några Nike sportstrumpor. 

När vi kom hem efter den misslyckade shoppingen så muntades vi upp av grillning på mamma och pappas veranda. 

De har en fantastisk utsikt över Trälhavet som man kan njuta av hur länge som helst. Vi såg alla Finlandsfärjorna när de passerade där nere.
  
Innan vi packade för att åka hem dagen efter så var det faktiskt Nils som propsade på lite mer shopping. Han blev så taggad av alla båtar vi såg att ett besök i butiken "Erlandsons Brygga" kändes som ett måste. Antar att jag har en lika nöjd min som den här när jag botaniserar i mina favvo-butiker :-) Själv hade jag fullt upp att jaga Ines som också hade jättekul bland hyllorna. Tänk om det funnits en outlet för den här typen av prylar, vi fick bl a annat med oss två blanka rör a´ 500:- och två plastluckor a´ 298:- så billigt var det inte. Undrar vad båten kostat totalt när den är färdig.....Tur vi har en medfinansiär i form av Nils pappa.  
 
På vägen hem stannade vi på Gävle Bro och åt en lite sen middag. Jättebra matställe tycker jag, vi åt tills vi sprack - igen. Ines käkade pannkakor och lekte av sig i bollhavet innan hon spändes fast i den tråkiga bilstolen igen.  

Väl hemma hade jag en massa jobb att göra, förberedelser inför första Gangstar-partyt i morgon. Ska bli jättekul! 

Kräftpremiär

Publicerad 2009-08-16 18:26:12 i Allmänt

Innan vi lämnade Pontus i hans nya boende så följde han med oss ut till Österskär för kräftfest hos mormor & morfar igår och sov över här tillsammans med oss. Mina föräldrar hade dukat upp ett rejält fat med de härligt röda skaldjuren.

Självklart med tillbehör....

Kräftorna var färska och smakade faktiskt betydligt mer än frysta. De skilde sig också en del i färg och storlek, men det hade ju knappast någon betydelse.


Naturligtvis så sjöng vi några glada snapsvisor också. (Hoppas inte deras proffsmusikaliska grannar hörde oss :)

Tack kära mamsen och papsen för en jättetrevlig kväll!

En nybliven nollåtta

Publicerad 2009-08-16 18:12:32 i Allmänt

Mat- och lekpaus på Max i Uppsala på väg ner med tre bilar fulla av grabbarnas flyttsaker. Vi gjorde sällskap med Viktors familj och flickvän.

Väl framme fick vi träffa familjen som grabbarna ska bo hos och de verkade jättetrevliga. Frun och barnen flyttar till Jämtland nu i dagarna, men pappan bor kvar och pendlar tills han får en tjänst där. Pontus rum låg i källaren och det blev riktigt mysigt då vi packat upp allting och fixat lite kuddar och förvaringslådor. Ett svart överkast till sängen och ännu mer kuddar så det blir soff-feeling på den här britsen/sängen ska vi nog ordna lite senare.


Ines "höll låda" då vi var på Ikea i Kungens kurva och handlade åt Pontus.

Jaha, så var man plötsligt en unge fattigare där hemma. Det blev inget stort tårdrypande farväl då vi lämnade sonen i Älvsjö idag, men visst känns det i modershjärtat. Fast jag är övertygad om att han klarar sig alldeles utmärkt och själva boendet kändes som en jättebra lösning.

Var rädd om dig och kom hem och hälsa på så ofta du kan gubben, puss och kram från mamma

Höst-kollektionen är här!

Publicerad 2009-08-14 22:02:59 i Allmänt

Tjohoo, Gangstarkläderna har kommit!!!

Jag hann bara riva upp lådan och snabbkolla innan jag åkte till Västerås, men jag måste säga att det var mycket fint. Dessutom hade jag sån´ röta att det var en hel del plagg i Ines storlek även denna gången så då vet jag vem som ska få dem när säsongen är över :-)  Lite måste jag nog ändå beställa hem för det är ju perfekta för dagis nu när hon behöver mycket lekvänliga, sköna kläder som tål en massa bus. (Vi börjar förresten inskolningen nu på onsdag).
 
Vi är strängt förbjudna att visa plaggen innan kollektionssläppet på måndag, men jag kan skvallra att höstens accentfärger är mörklila och orange (supersnygga båda två på både tjejer och killar!), dessutom är det som vanligt ett nytt multiprint för säsongen.....

Ååhhh, vad jag längtar efter att få sätta igång nu....första visningen blir på tisdag..... 

Fram och tillbaka

Publicerad 2009-08-14 20:40:50 i Allmänt

Har nyss kommit hem från fortsättningskursen i Autocad som jag varit på i Västerås i två dagar. Lisa och jag var ensamma kursdeltagare så det har flytit på mycket bra med hjälp från vår lärare Fredrik så fort vi fastnat eller haft frågor. Vi har dessutom haft jättetrevligt och avhandlat allt möjligt under fikarasterna. Så här bra väder var det bara första förmiddagen, sen var det regnigt, grått och småkallt precis som sist vi var där.  

Förutom kursen så var nog det bästa med resan all god mat som vi fullkomligt proppat i oss. Fredrik bjöd på luncherna och hotellet på frukost och kvällsbuffe´ så det har känts mycket lyxigt att bara få ta för sig och inte behöva fixa något eget (och dessutom slippa disken efteråt :-) 
 
Det var helt underbart att få komma hem till älsklingarna igen, Ines kom springandes och kastade sig i min famn och hunden blev helt galen (svansen gick som en propeller).

Nu sover de båda och Nils och jag ska festa på en pizza och hålla om varandra i soffan. De har haft några hektiska dagar i stugan då jag var borta så vi känner båda två att det ska bli skönt att bara ta det lugnt i kväll. I morgon bär det nämligen av söderut igen då vi ska hjälpa Pontus med flytten till Stockholm. Ingen idé att ens packa upp väskan känner jag.

Nu kommer pizzorna. Ska trycka i mig en sån´ men sen får det baske mig vara smalmat som gäller framöver, nu får det vara slut på frosseriet!

Ut och åka igen

Publicerad 2009-08-12 13:00:51 i Allmänt

Packar för två dagars fortsättningskurs i Cad-ritning som jag var på i Västerås i början av sommaren. Hoppas verkligen att jag kommer ihåg hur man gör så jag slipper repetera allt för mycket. Det var lite klurigt med alla kommandon, men samtidigt roligt så det ska bli kul att gå på det igen.

Blev inte så imponerad av staden Västerås, men förhoppningsvis blir det bättre väder nu (än vad vi hade sist) så att vi kan gå på lite upptäcksfärd under ledig tid. Annars får det bli shopping och mys på hotellet och det är ju inte så tokigt det heller. De hade ju en härlig kvällsbuffé uppdukad och till det kunde man ta sig ett glas vin eller en kall öl om man kände för det - och det gjorde ju jag och Lisa såklart :-)

De här dagarna har det som sagt varit mycket hemma-pyssel både ute och inne. Nils har snickrat klart på balkongen och vi håller på för fullt med målningen, samtidigt har jag rensat och hjälpt barnen med sina rum. Känns underbart att få allt detta gjort. Bara balkongen känns såå mycket trevligare nu när vi målar allt ljust, vi kanske t o m kommer att använda den någon gång efter det här. Innan ville man inte ens gå ut dit. Ska försöka ordna något att sitta på och lite gröna växter så blir det betydligt mer lockande.   


Vet inte om jag får tillfälle att blogga något från Västerås, men annars hörs vi igen på fredagkväll. Ha det så bra allihop!

Snart är det lilla julafton...

Publicerad 2009-08-11 20:43:50 i Allmänt

Går bara och stampar och väntar på det där efterlängtade sms:et från DHL som talar om att mitt paket från Gangstar har kommit. Det är sagt att kollektionerna ska börja skickas ut idag och i morgon, med förtur till landsbygden (undrar om min adress räknas dit?) Jag är så himla nyfiken på kläderna och färgerna. 

Hoppas jag har sån tur att jag hinner få paketet innan jag åker på kurs i morgon. Ska göra fortsättningen på CAD-kursen under två dagar i Västerås. Efter det hinner jag i princip bara hem och vända för sedan ska vi hjälpa Pontus med hans flytt ner till Stockholm. Självklart passar vi på och besöker mamma, pappa och brorsan då. Blir vädret hyfsat så kanske vi klämmer in ett besök på Skansen också, Ines är så fascinerad av djur så hon skulle säkert tycka att det vore kul.  

Hade tänkt lägga in lite bilder också, men funktionen krånglar visst idag så det får jag hoppa över så länge.
   

Fullständigt kaos

Publicerad 2009-08-11 01:39:30 i Allmänt

Vet inte riktigt vad som utlöste det hela, men plötsligt började vi röja i barnens rum och det slutade med två stora säckar sopor, lådor med "loppis-prylar", hjälpsändningskläder och ett fullständigt kaos här hemma! Eftersom vädret lämpade sig utmärkt för utomhus-målning idag så var det egentligen "bara" det vi skulle göra, men när man fått upp farten så är det lätt hänt att det ena ger det andra liksom....

Vad underbart skönt det är efteråt när man har fått en massa gjort - särskilt sånt som man kanske har gått och gruvat sig över att ta tag i. Nu gäller det bara att få iväg alla säckar och påsar så det inte ser för jäkligt ut i flera veckor. Fick jag bestämma så skulle jag fortsätta röja, men då man lever med en "kan-vara-bra-att-ha" person så får man ta det lite vackert och invänta rätt tillfälle, he he. 

Jag tänker i första hand på förråd och garage nu, men det är minsann heliga områden som ska behandlas varsamt.....men bestämt, för annars kan man inte ens rubba en rostig spik utan att först fundera om den kan vara användbar om typ 10 år. Fast jag kan väl erkänna att jag är lite likadan när det gäller min garderob, om jag bara hade något som passade till den här kjolen så skulle den vara skitsnygg....alltså blir den kvar på galgen även fast den hängt oanvänd i flera år. Jag kanske ska ta och fylla en säck jag också och föregå med gott exempel...?  

Det blev i alla fall en del målning gjort i dag, all panel är färdigmålad och jag har börjat på balkongräcket. Egentligen skulle vi måla båda två, men några av brädorna och en stolpe var i så dåligt skick att vi bestämde att Nils skulle byta dem. Några ynka brädstumpar rikare och 500:- fattigare - shit vad dyrt det är att renovera!!!

Ingen vits att visa några bilder från röran, men lovar att publicera slutresultatet  ;-)  

Stranden eller båten...?

Publicerad 2009-08-09 22:50:53 i Allmänt

Strålande sol och det fanns inte en chans att vi skulle vilja sitta hemma en dag som denna. Det blev bara lite velande hit och dit om vi skulle åka direkt till stranden på Bergafjärden eller ta båten någon annanstans. Det blev en kompromiss - direkt till beachen och en båttur senare i stället (med middag på några trevliga klippor). Peter och barnen kom också till "Berga" så då blev det en hård kamp mellan tjejerna och killarna om en liten orange boll.  
 
Nils och jag gick också och kollade närmare på den här skönheten som låg vid bryggan. 
 

När vi kom hem så blev det febril aktivitet, Ella och Frida gick till stallet och skötte hästen, jag och Nils handlade och gjorde i ordning picnicmaten vi skulle ta med i båten. Vi skulle få sällskap av Martin och Annika + ev Hasse och Maria i egen båt. Precis klara med allt så blev himlen kolsvart. Bara att ställa in, med andra ord. Det blev ugnsgrillade spett med potatissallad och tzatziki till accompanjemang av mullrande åska hemma i stället för kluckande vågor mot klipporna. Gott hur som helst!
 

Gammal som ung släppte loss

Publicerad 2009-08-09 22:17:42 i Allmänt

I går kväll lämnade vi Ines i sina storsyskons händer och tog bussen in på stan för lite party. Underbar "utomlandsvärme", många kända ansikten och bekantas bekanta (förutom Korsta´s drakbåtslag) så det var definitivt läge för en trevlig kväll. Coverbandet Collinis spelade mest gamla kända hits så det blev riktigt drag i det enorma tältet. Vi hade några musiker i gänget som inte var rädda för att släppa loss så det blev värsta allsångsstämningen vid vårat bord - Jättekul!

Det var rätt länge sedan jag och Nils var ute tillsammans och hade så roligt ihop tror jag. Det är viktigt att man tar sig tillfällen att umgås på tu man hand utan barn ibland tror jag. Vi är ganska lika också, gillar dans, musik och socialt umgänge, gärna lite knäppa påhitt - man har inte roligare än man gör sig, liksom. 

Jag kan tycka att det är spännande att bara få sitta och kolla på folk, alla typer, åldrar, färger och former. Det finns så många udda typer som fångar ens intresse. I går såg vi en äldre man med lång rock, hatt, en plastmask för ansiktet och en "bergsprängare" i ett band över axeln. Vi gissade att han tillhörde Rättspsyk´s supporterklubb :-))  

Mitt emot oss satt också ett gäng i ca 20-årsåldern som inte såg särskilt udda ut men som däremot hade ett litet annorlunda beteende. Den ena killen satt mellan en annan kille och en tjej. Det var helt uppenbart att killarna flirtade med varandra och gjorde sexuella anspelniningar (tungor, tafsningar o s v), men samtidigt satt tjejen på andra sidan om killen i mitten och såg ut att vara tillsammans med honom (de höll om varandra, kysstes och dansade hett). När han ägnade sig åt tjejen så såg den andre grabben less ut. Till sist gick de alla tre. Jag kunde inte låta bli att undra; vem var ihop med vem? Alla tre? Är det vanligt att dagens unga är bisexuella och håglar med flera stycken, samtidigt? Jag lägger inga som helst moraliska värderingar i detta, men är vi kanske mossiga som höjde på ögonbrynen...?     

Annars älskar jag tillställningar som denna där alla åldrar finns representerade, Sverige är alldeles för ålderfixerat och jag tror att det många gånger hämmar folk från att göra det de känner för. Man placeras i ett fack och förväntas vara på ett visst sätt enbart p g a en siffra. Personligen umgås jag lika gärna med gamla som unga bara de har härliga personligheter. De gamla har varit med om mycket, men samtidigt kommer varje generation med något nytt som kan vara minst lika intressant. Varje ålder har sin tjusning heter det ju.   

Drakbåtsfestivalen

Publicerad 2009-08-08 19:28:35 i Allmänt

Det gick så långt som till kvartsfinal för Korsta verket, eller Sundsvalls Energi. Nils var lagkapten och Ella ryckte in som lättviktig trumslagare i fören. Jag, Ines och Frida hejade ivrigt på när båtarna närmade sig den bron över Selångers ån som var lika med målgång. 

  
Första loppet gick riktigt bra, men andra heatet så kom paddlarna i rejäl otakt så då blev det en sämre tid. Däremot räckte det ändå till kvartsfinal där de slutade tvåa. Alla fick dock medaljer.

Ines hade riktigt kul hon med, med stora ballonger och stora hundar. Det är ju inte alla som vågar pussa en stor Dobermann mitt på nosen hur som helst

I Kvissleby händer det grejjer

Publicerad 2009-08-08 00:42:18 i Allmänt

Vi packade in alla (nästan) ungarna i bilen och gjorde en tur in till stan nu ikväll. Ville lyssna på Irländsk folkmusik som jag för det mesta brukar gilla.


Dessvärre gjorde sig inte bandet lika bra i det stora tältet som inne på en mysig pub, så vi tröttnade ganska snart och valde kaffe och milkshake´s på Mc´Donalds i stället.  

Nästan hemma så fick vi ta del av lite spännande action. En bil hade nyligen börjat brinna vid trafiklyset och brandkåren skulle just påbörja släckningsarbetet. Ella spanade efter sin pappa som är deltids-brandman, men kom på att han är ju i Göteborg för att kolla på Madonna (jag är mer än lovligt avis på det) - mycket roligare än att släcka bilbränder kan man tänka. 

Kan berätta en lite dråplig episod när vi var tillsammans och vår saab plötsligt började brinna på parkeringen till hans ordinarie jobb. Krille ringde såklart 112 och inväntade sina kollegor. De i sin tur väntade på honom eftersom han hade jour just då och alltså borde ha inställt sig på larmet. När de ändå åkte och insåg vem som larmat så sa de: - Är det du?! Äh, då kan du få släcka själv!   
 

Magnus Bäcklund, ny idol

Publicerad 2009-08-07 18:19:21 i Allmänt

Har inte varit så imponerad av den killen när jag sett honom på tv, men jäklar vad bra han är live! Vi åkte in till stan igår där han uppträdde i Drakbåtsfestivalens stora tält. Vi missade precis hans Tom Jones-uppträdande men bordsgrannarna (som suttit där längre än oss) var mäkta imponerade.

Kl 22 klev Magnus upp på scenen igen tillsammans med Kammarorkestern, några musikelever och en kör och körde några av Freddy Mercury´s bästa Queen-låtar. Jag blev verkligen överraskad - vilken röst han har karln! Skulle platsa i vilken musikal som helst. Hela arrangemanget, med orkester och kör var grymt bra.

I dag har vi varit ute med båten, men hade lite otur för det låg ett tätt dimbälte omkring oss som inte riktigt ville släppa fram solen ordentligt, men bitvis var det riktigt fint.  

Väl tillbaka i båthamnen fick vi se något ovanligt - en sköldpadda som simmade omkring bland båtarna. Någon måste ha tröttnat på sitt husdjur och släppt ut den stackaren. Vi hittade en intresserad som kunde tänka sig att ta sig an "Skalman", men han var inte lätt att fånga så stammisarna där i hamnen skulle hålla utkik och försöka håva in den när rätt tillfälle gavs. Enligt dem hade den tydligen klarat sig mer än en månad så det verkade inte superakut att rädda den.
 
Nu ska jag snart hoppa in i duschen och fräscha upp mig inför kvällen. Då ska vi ta med oss barnen in till stan och lyssna på Irländsk folkmusik och ett partyband som kör covers. Tror att det blir bärsele (och hörlurar) till Ines för det lär ju knappast gå att ta sig fram med barnvagn i vimlet.      

Dimman är som bortblåst nu så det lär bli en riktigt fin kväll :-)   

Årets första dopp

Publicerad 2009-08-06 17:45:33 i Allmänt

Vilken natt! Ines vaknade varje kvart kändes det som. Hon var lite febrig från och till hela gårdagen men jag tror att det härrör från vaccinations-sprutan som hon fick för ett par veckor sedan för sköterskan sa att det kunde bli så. Hon var kokhet i natt också så jag gav henne Alvedon och lite vatten. Vid halv fem provade jag om inte välling kunde ge henne lite ro att sova, men det var först när hon fick lägga sig i min säng som vi båda kunde sova. Vaknade vid 11-tiden och kände mig alldeles vimmelkantig av allt natt-spring. Tur att jag inte behövde pallra mig iväg till dagis och jobb i alla fall.

Nils har varit ute ett dygn och åkt båt med några kompisar så när han kom hem mitt på dagen så velade vi lite mellan en vända till stranden och "måstet" att måla klart huset.....det blev stranden.

Badkrukan Erica tog årets första dopp och måste erkänna att det var riktigt skönt. Ines höll inte med alls och jag vet inte om det var vattnet eller den otäcka sanden som fick henne att klaga högljutt.

Nu blir det hamburgare och sen ska våra nyinköpta vattengevär laddas. Blir inte förvånad om ett prestigefyllt krig blossar upp här hemma snart.....Vi väntar främmande av Maria och Hasse så vi har förberett dem på att det kan bli blött. Senare i kväll kan det bli en tur till stan för mig och Nils där det är uppladdning inför Drakbåtsfestivalen i helgen. Magnus Bäcklund uppträder (om jag inte är helt felinformerad).

Värd varje krona?

Publicerad 2009-08-05 23:29:47 i Allmänt

Oops, jag råkade visst köpa den dyra vinteroverallen till Ines idag. Intalade mig att den är värd varje krona p g a kvalitet och passform. Kanske inte är hela sanningen för jag lär ha bidragit en del till märkets höga status också genom att godkänna priset. En del av Molo´s kläder tycker jag är alldeles för pråliga, men de är sköna och sitter fint.   

Förutom att jag föll för design och utseende, så resonerade jag som så; att Ines är för liten för att tala om ifall hon fryser eller blir blöt så då är det extra viktigt att hon har bra kläder på sig. Finns säkert betydligt billigare och minst lika bra overaller, men nu när den värsta köp-ångesten har släppt så känner jag mig nöjd och övertygad om att det här blir bra. (Skönt att man i alla fall slipper handla handskar, vinterskor och mössa än på ett tag)
 Fin va!!!  

När det gäller barnkläder har jag haft lite otur som sällan haft någon att ärva efter, det har inte ens stämt mellan syskonen vad gäller storlekar och sånt. Alla barnen är dessutom födda på första delen av året så det har inte riktigt varit säsong att önska sig kläder i present heller, särskilt inte alla dessa svindyra vinterkläder som man får ångest över varje höst. 

Jag köper verkligen inte bara märkeskläder, men det drar iväg rejält ändå eftersom det är många i familjen. I bland skulle jag önska att det bara vore att stoppa in alla i bilen och åka iväg på en och samma affär och bara ekipera ungarna med allt de behöver på en och samma gång. I stället är det ett väldigt planerande, kompromisser, pusslande och en ständig prisjakt för att få till det. Man vill ju samtidigt tillgodose allas olika smaker också.

Det är faktiskt ett rätt tufft, tidskrävande och inte alltid så roligt jobb att vara "inköpschef" här i familjen. Det är ju inte bara kläder och skor som ska matcha budgeten. Tur att man är så rik på kärlek att det är värt all möda :-)            
    

Nils shoppade loss på rea

Publicerad 2009-08-05 22:37:59 i Allmänt

Ville visserligen chocka lite med rubriken, men det är lustigt nog alldeles sant :-)) Det var nämligen halva reapriset på alla killar´s favvobutik Claes Ohlsson (vilken vi upptäckte av en slump då vi åkte förbi). Bestämde oss för att gå in och kolla efter en kylväska.......Så länge som vi var kvar där har Nils aldrig varit på en rea, jag fick vänta på honom, hi hi.

Han köpte en Bosch vinkelslip för ca 220:-, flytvästar för 75:-, båtgolv, båtpallar och en massa annat smått och gott för lite och ingenting. Jag fyllde på kundvagnen med leksaker till Ines, block, fönsterlampor 49:-, brännbollsset 36:-, plastbackar mm. Någon kylväska blev det dock inte trots att kundvagnen var fylld med råge. 

Det roligaste köpet var nog ändå 6 st stora vattengevär a´ 22:-/st - nu ska det bli krig hemma hos Håkansson/Hammar!
   
Som om inte det vore nog så blev det även ett besök på Toddler där jag hittade superfina träleksaker till Ines som jag tror att hon kommer att älska. Lovar att visa dem när hennes rum är klart för nu ligger allt i kartong. Köpte också en reatröja där + en body och en klänning på Pirum Parum i Haga. Två av plaggen var alldeles för stora så de får kanske sparas och bli julklappar.  

På Pirum packades upp vinteroveraller - mitt i sommaren! Allt kommer bara tidigare och tidigare nu för tiden, fattas bara att Ikea börjar julskylta snart. Hur som helst så höll hon upp en randig Molo-overall i regnbågens alla färger som jag först tyckte var rätt gräslig, men då vi provade den på Ines så ändrade jag mig ganska snabbt och fattade tycke. Illa, eftersom det färgsprakande plagget kostade hela 1299:-!!! Hade en Molo overall i fjol också som vi var jättenöjda med, men den modellen var åtminstone 500:- billigare så det här kändes tungt. Jag satte undan den i alla fall....  

Ögat som inte hänger med

Publicerad 2009-08-05 16:38:58 i Allmänt

Det var nära ögat att vi missade Ines tid på ögonkliniken för att kolla upp hennes skelning. Både jag och Nils var helt borta i drömmens värld när lill-skruttan högt och ljudligt ropade på oss från sin spjälsäng och ville kliva upp. Nils rörde inte en fena så jag insåg att det skulle bli jag som skulle bli vällingfixare. Av okänd anledning (i bland tror jag nästan att det är någon osynlig som liksom uppmärksammar en på saker och ting som man annars aldrig skulle se) så vände jag mig om medan flaskan stod i micron och blicken drogs till kylskåpet där kallelsen satt. Ooiii, vilken panik det blev när jag insåg att vi skulle ha en kvart på oss att komma iväg för att hinna!...Men det gick. T o m Nils kom snabbt på benen när jag rusade in i sovrummet och skrek att vi måste skynda oss. Ines själv tog uppståndelsen med ro och tyckte det var jättespännande när vi väl satt där i väntrummet och pustade ut. 
     
Undersökningen gick fint och stumpan samarbetade ganska bra i de olika momenten. Hon fick följa en lampa med blicken, titta på bilder och kika in i en apparat (fast den gillade hon inte så det blev bara ena ögat).
 

Vi fick lära oss att synen utvecklas bara fram tills 7-års ålder så om ett synfel ska åtgärdas så måste det ske innan dess, gärna så tidigt som möjligt. Skelning är något man föds med och oftast beror det på att det ena ögat är dominant och att man har olika grad av synnedsättning på det ögat som inte hänger med riktigt. Nästa steg för Ines blir alltså att försöka fastställa om hon ser sämre på det ena och därför behöver glasögon alternativt lapp för det normala ögat. Det blir alltså en ny tid inom några månader hos en läkare. Sköterskans första bedömning var dock att synfelet i så fall verkar litet eftersom Ines hängde med så bra och inte missar i avståndsbedömningar eller så. Det lät bra tyckte vi.

Kvällstur med båten

Publicerad 2009-08-04 01:56:23 i Allmänt

Efter allt bilåkande idag så var det skönt att ta en kvällstur med båten. Fick sällskap av grannarna, Andreás pojkvän Alex och Fridas kompis Jennifer. Slängde ihop en pastasallad och tog med ett gäng chorizo-korvar till engångsgrillen och sen iväg.


Alla var så hungriga att vi la till redan vid Tjuvholmens brygga för att grilla och äta middag.

Sedan drog vi vidare ut efter Alnö´s kust mot Vindhem. Massor av fina hus och stugor att kolla på - och sukta efter - på den ön. Tänkte först vända hemåt när vi nådde Vindhem, men bestämde oss för fika i Bänkåsviken så då ankrade vi där också. Josefine hade med sig en fantastiskt god kaka till kaffet. 

Andréa´s pojkvän imponerade stort då han hoppade i och simmade säkert 100m till land och sen tillbaka i det rätt så kalla vattnet.

Alex fick kämpa ganska rejält för att klara det även fast det verkade så nära länd, så man förstår att folk faktiskt drunknar varje år då de blivit övermodiga och tror sig kunna klara mer än de egentligen kan. Det är en helt annan sak att simma långt i en uppvärmd pool. 

Väl hemma så skålade vi in Nils semester med ett halvt glas vin. Det ska bli sååå underbart att få umgås lite mer med varandra nu än vad vi har kunnat göra på sistone. Puss älskling och välkommen i ledighetskommitten!

(Fast känner jag Nils rätt så ser han nog till att ha jobb ändå - jobb som har med båtar att göra :-)   
 

Coola bilar

Publicerad 2009-08-04 01:10:48 i Allmänt


Det har handlat en hel del om bilar idag. Först åkte vi ut till Timrå och lastade en Blocket-säng på takräcket till Passaten, sen hämtade vi Toyotan (som Pontus lånat till jobbet) utanför Dormys för den skulle besiktas. Delade på oss, Nils åkte till Bilbesiktningen medan jag hämtade Andréa hos pojkvännen. Sedan sammanstrålade vi igen i Birsta (fortfarande med sängen på taket) för handling och för att lämna tillbaka den ena bilen till Pontus. Puh....

På Ica Maxi imponerades Ines av flera coola fordon. Hm, borde man inte ha lite mindre nonchalant körstil i en formel 1-bil..?

Formel 1-bilen gick trots allt inte särskilt fort, så jag tror att hon hade betydligt roligare i den här shoppingbilen:
 
- Mamma, en sån´ där vill jag ha när jag blir stor! Tänkte nog Ines när hon såg den här fina som man kunde vinna i en tävling. Andréa kunde definitivt tänka sig att byta ut sin gamla gubb-blåa moppe. 
 

Mysig eftermiddag

Publicerad 2009-08-02 20:52:45 i Allmänt

Dagen började med mulet och småtrist väder, men någon gång efter lunch så sprack molnen upp och solen värmde ordentligt. Jag och Ines plockade svarta vinbär (som vi ska göra saft av) medan Nils sov efter nattskiftet. Det är perfekt när vi kan vara utomhus för då slipper man tänka på ljudnivån så att han inte blir väckt i förtid. Fick besök av grannarna en stund och det är kul med sällskap för oss båda eftersom det känns ganska ensamt de helger Nils jobbar 12-timmars skift och de större barnen är hos sina andra föräldrar. Roligt att se att småttingarna börjar få utbyte av varandra. Snart ska de ju börja på samma dagis, så det är perfekt att de lär känna varandra lite innan. 

När Nils vaknade hann vi med en mysig utemiddag med kaffe efteråt innan han skulle iväg på jobbet igen.
 
Ines ville leka lite med pappa på studsmattan innan han åkte också, självklart fick hon det.
   

- Kolla, jag kan hoppa själv nu också! 
(Ines älskar studsmattan och säger "stussa" när hon vill dit)

Thaimat och gamla ostkrokar

Publicerad 2009-08-02 11:48:38 i Allmänt

Lite udda frukost det blev idag. Resterna av gårdagens thaimat med nudlar och stora räkor och några ostkrokar som låg kvar i en skål (de är klart bäst dagen efter - lite småsega liksom). Har också som vanligt försökt barnsäkra köket så gott det går. Med gammal standard på skåp och lådor så funkar det inte med vanliga barnspärrar så här gäller det att vara uppfinningsrik om man ska stoppa fröken klåfingrig. Snyggt är det inte, men vad gör man...
 

Augusti månad betyder sista sommarveckorna och sista veckorna med anställning för mig. Låter rätt deprimerande, men tack och lov så känns det inte så - inte än i alla fall. Jag tror att det beror på att jag mest bara njuter just nu av att få tillbringa ovanligt mycket tid med mina barn och att kunna ta dagen som den kommer, det är få förunnat att få göra det och samtidigt ha full lön. I morgon börjar Nils sin långsemester så då hoppas vi på bättre väder bara.

Visst ser jag fram emot att få börja jobba igen och få en normal vardag, men samtidigt känns det lite gruvsamt att behöva lämna bort Ines på dagis. Jag har haft samma känsla med alla barnen, det är på något sätt lite onaturligt att andra ska få se mer av ungarna än föräldrarna själva, speciellt när de är så små. Däremot har jag fullt förtroende för dagis, och särskilt Mac & Mulle där Ines ska gå. Hon kommer säkert att trivas med dem - och vi också. Bara vi kommer igång med inskolningen så blir det mer verkligt att jag ska ut och hitta mig ett nytt jobb också. Hösten blir spännande.   

Gissa vem...?

Publicerad 2009-08-01 21:28:39 i Allmänt

Gissa vem som ska på krogen och vem som ska jobba natt? Hi hi 

Stackars älsklingen fick slita för brödfödan igår medan hans sambo partade med härliga kompisen Annika N. Vi började på hennes balkong och åt jordgubbar och snacks till Rosévinet, hur trevligt som helst. Fortsatte ner på stan och Stadshuset där vi hittade en del bekanta ansikten och nötte klackarna på dansgolvet. Jag och A har inte varit ute tillsammans på länge så det var riktigt kul att det äntligen blev av.   

Utflykt till Svartviks Herrgård

Publicerad 2009-08-01 20:59:28 i Allmänt


Andréa jobbar extra på Svartviks cafeét nu i sommar och vi ville se hur hon har det under en arbetsdag så vi gjorde en liten lunchutflykt dit. Fick trevligt sällskap av grannarna Josefine och Daniel så Ines fick en lekstund efter maten med deras charmknutte Elias. 
 

Andréa hade fullt upp med avplockning och disk, men hon verkar sköta sig bra för hon har redan fått erbjudande om att få jobba där även nästa sommar. Duktig tjej, stolt mamma :-)

Mätta och belåtna så passade vi på och kollade in resten av utbudet kring Svartviks Herrgård. Det finns pappershantverk, loppis och antikviteter, kägelspel och en lite annorlunda lekplats med bl a en labyrint. Mannen som gör konst av papper gav Ines en söt räv och Ella fick tillverka ett eget fint kort.  


Loppisar är alltid kul, men just den här var ganska dyr så det blev inga fynd den här gången.

Sen blev det bus på lekplatsen, och jag tror faktiskt att Ines sandskräck äntligen börjar ge med sig.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela