gikas

Spikmatta eller inte

Publicerad 2009-06-29 23:16:10 i Allmänt

Jag är så nyfiken att prova en sån där spikmatta som alla pratar om nu. Kanske en fånig fluga, kanske en kanongrej...Tänkte att mina stela ryggmuskler skulle kunna må bra av lite fakirövningar. Den sägs ju ge både smärtlindring och avslappning. Ska tydligen vara bra även för för blodcirkulationen, motverkar stress, lindrar pms mm
Shakti spikmatta i gruppen Självbehandling hos Azon.nu (SHAKTI-SPIKMGRONr)

Sand mellan tårna

Publicerad 2009-06-29 22:42:01 i Allmänt


Det blev Bergafjärden igen - alldeles för varmt att sitta hemma. Ines var lika larvig idag och vägrade nudda sanden, hon drog upp benen så högt hon kunde och skrek så fort vi försökte ställa ner henne någon annanstans än på handduken. Inte mig emot, vi fick ju ligga och ta det lugnt istället för att jaga busfröet. 

Nils var tvungen att shoppa nya solbrillor på macken innan vi kom till stranden för de gamla hade försvunnit (som vanligt). Utbudet på Statoil var starkt begränsat, så det här var det enda paret som satt hyfsat, 139:-. Tur att det finns billiga alternativ till de lite mer glammiga märkesbågarna, för oss slarviga typer som ofta har sönder eller tappar bort sina.   
  
Nu har han tre tuffa nattskift med början i kväll. Fast Peter (i bakgrunden) och Thomas vittnade om minst sagt grymma förhållanden för de som jobbar på Karbiden på Akzo och vid ugnarna på Kubal där kan det vara runt 70 grader varmt, så då kan man ju säga att Nils har det ganska bra ändå som får tillbringa natten i ett hyfsat svalt kontrollrum. Då blir det nog värre när han ska försöka sova inne på dagarna.

Fick besök nästan ända fram till filten av en närgången mås. Ines tyckte att "pippin" var jättefin. 
 
Väl hemma igen så satte vi hela familjen i jobb, jag målade fönster, tvättade och dammsög, Nils skrapade en vägg, Pontus klippte gräset, Frida fixade disken, Ella städade sitt rum och Andréa tog hand om Ines. Tänk vad effektiva vi är när alla hjälps åt  :-)  Sen bänkade vi oss framför "Lotta på Liseberg" och sjöng lite allsång.  

Nu såg jag en trailer på en ny serie som börjar sent i kväll, Harper´s island. Den verkar riktigt bra, så man kanske ska sitta uppe och kolla... 


 

En dag på stranden

Publicerad 2009-06-28 23:33:37 i Allmänt

Helt otroligt vad mycket packning det blir när man ska iväg till stranden med (nästan) hela familjen. Matsäck/fika, dryck, solskyddsmedel, reservkläder, handdukar, blöjor, napp, leksaker, solstol, vagn, parasoll, glasspengar, kamera, solbrillor....ändå känns det alltid som att man har glömt något tycker jag. Det tar sin lilla tid att komma iväg, men som tur är har vi ju inte så långt att åka. 

Den förutbestämda samlingsplatsen för kompisgänget såna här soliga dagar ligger i utkanten av Bergafjärdens camping. Vi har en liten sand-plätt som vi ocuperar varje år. Enligt Annika är det bara en enda gång de fått lägga sig på en annan plats för att det varit upptaget av andra, men då var inte vi med.  
 
Glass och lite bra läsning är ett måste på stranden. Ines såg ut som en riktig cooling i sina fina solbrillor.

Hon är noga med att inte få sand mellan tårna så än så länge sitter hon still på handduken, men det lär ju gå över ganska snart. I vattnet var hon lika mycket badkruka som sin mor så det var bara pappa och stortjejerna som doppade sig idag. Vi blev lite förvånade eftersom hon älskar allt i vattenväg hemma. Det kanske var den där läbbiga sanden..? 

En som mer än gärna badade var Lindas hund Caspian, ingen rädsla för blöta tassar där inte.

Båtliv

Publicerad 2009-06-28 22:48:19 i Allmänt

I går gjorde vi en kvällstur med båten när Ella spelat klart i fotbollscupen Lilla VM. De förlorade alla sina matcher utom den sista som blev oavgjord men Ella verkade rätt nöjd ändå för de fick både en t-shirt och en medalj med sig hem (de fick i o f s alla, men ändå). Jag hade också en ny t-shirt inför årets premiärbåt-tur. Nils gillade den skarpt.  

Eftersom vi kom iväg så sent så fanns det ingen tid över att laga mat så det fick bli konserver ombord på båten istället. Alla var så hungriga att raviolin slank ner som hejsan trots att det kanske inte såg så värst smarrigt ut.

Kaptenen fick hjälp att styra av en liten, övertrött pirat som inte riktigt trivdes i sin lite osmidiga flytväst. 
 
Frida gjorde "en Titanic" i fören där hon stod som en galjonsfigur.  
 
En annan som älskar att åka båt är Egon, han står gärna och spanar ut över vattnet.

Ines somnade av båtens gung efter ett tag så vi trodde att vi hon gjort kväll där i ruffen. Nu blev det inte riktigt så för så fort vi slog av motorn slog hon upp sina blå och vägrade somna om. Tvärtom, den lilla tuppluren räckte gott för att hon skulle orka hålla låda på klipporna där vi stämt träff med Hans & Maria för en korvgrillning och fika. 
 
Ella som är så kraftig och muskulös tänkte visst dra upp båten på land åt oss.

Det var inte direkt lättsamt att ha en sprallig ett och ett halvt-åring lös på de sluttande klipporna så vi fick turas om att hålla henne. Här sitter vi och spanar efter fiskmåsar och andra båtar. 

En helt underbar kväll och självklart var man tvungen att ta ett kort på den fina solnedgången också innan vi åkte hem. 
  

Party party

Publicerad 2009-06-28 13:45:13 i Allmänt

Två skållheta dagar vilket har inneburit att det inte har blivit någon tid alls framför datorn, huset är som en bastu. Kan i alla fall berätta att i fredags var det girl´s night out och det med besked. Tanken var att vi först skulle sitta på en uteservering och mysa i solen, men det var så himla hett att vi valde Annika´s uteplats i stället där vi fick lite svalka i skuggan. Sedan fick vi lift in till stan och gick på Stadshusverandan. Satt ute i loungen med ett glas kallt rose´vin och bara njöt. Lite småjobbig äldre herre bredvid mig i soffan som bjöd ut mig på tisdag, men jag avböjde vänligt men bestämt, he he. 

Det var mycket folk och hög stämning så vi hade en riktigt trevlig kväll. Inte fullt lika trevligt dagen efter, men det är smällar man får ta ibland.

Ernst-fan

Publicerad 2009-06-25 20:39:25 i Allmänt

Glass och jordgubbar är det mest somriga man kan äta tror jag. Satt hos grannen ett tag och mumsade i solen, mmm. Ines och Elias har haft lite otur som sovit om varandra de senaste två dagarna när vi träffats, men en annan vacker dag är de kanske vakna samtidigt och kan bekanta sig lite mer. 

Elias hade vuxit ur sina Converse-skor så de fick Ines överta - supercoola dojjor! (Mamma skulle vilja ha likadana :-) 

Har faktiskt lyckats få lite färg de senaste dagarna så man känner sig lite fräschare nu, det är de rackarns bleka benen som inte riktigt hänger med i nyanseringen. Fast jag är ju ingen direkt "pressarmänniska" så superbrun lär jag aldrig bli (och egentligen är det inget jag strävar efter heller).

När Andréa och Alex kom hem så fick jag i uppdrag att snagga honom superkort, 3mm. Det som blev över ska vi kanske bygga ett gulligt marsvin av....? 
 
Nu ska jag kolla på "sommar med Ernst". Han är bara för skön den mannen, jag är helt klart ett av hans fans! Jisses vad han pysslar i den svenska idyllen, det blir såå fint. Undrar vad han hade hittat på att göra av Alex hår, en mysig kudde med solblekta slingor kanske?

(Ser just att han också har ett par Converse-skor på fötterna :-)

 

Sommar-rea-fynd

Publicerad 2009-06-25 20:08:24 i Allmänt

Hade möte på Trygghetsrådet med min handläggare/coach på morgonen och man känner sig alltid lite extra taggad när man varit där för de ser bara möjligheter och lyssnar verkligen på vad man vill. Tummen upp!

Efteråt borde jag ha åkt raka vägen hem och gjort något nyttigt, men jag kände helt enkelt för lite egentid och gjorde en shoppingrunda. Missade den här fina barnmöbeln sist de såldes på Coop så nu var jag på hugget (figurerna på pallarna är jättesöta och passar kanon i Ines blivande rum) halva priset = 199:-. 
 
Efter det några reafynd åt mig själv. En halterneck-topp från som jag sneglat på tidigare men varit för snål för att köpa och ett par ursköna vida "boyfriend" jeans, båda från Esprit.

Sen gjorde jag en avstickare in på Claes Olsson på vägen hem och köpte en urtuff strandradio. En annan är ju så omodern som inte har någon i-pod eller mp3 att lyssna på, men en enkel fm radio för 99:- duger gott tycker jag.

"Sommar sommar sommar....." tralalalala
 

En skön onsdag

Publicerad 2009-06-24 22:39:46 i Allmänt

Idag tog jag chansen att "vändsteka" lite när Ines sov så nu har jag faktiskt fått lite färg. Fick en trevlig överraskning också när Josefine kom över med en ljuvlig banan/choklad/hallon-kaka (tre av mina favvo-smaker tillsammans, mums). Elias hade nog velat leka med Ines men hon sov hela tre timmar så hon missade allt det roliga. 

(Tusen tack för kakan J, Nils blev jätteglad när han fick höra att den väntar på honom efter jobbet :-)  

Ines och jag tog en prommis med Egon efter middagen och då fick vi se något häftigt - en jättelång motorcykelkaravan efter Tunavägen, säkert ett hundratal åkare. Spännande, man blev lite nyfiken på var alla var på väg (och sugen på att få åka med också för den delen). Ines gillar mopeder också och vinkar alltid glatt när hon ser en, hon tror nog att det är syrran som kommer. Lyckan var total när hon fick provsitta Andréa:s kompis Camillas moppe innan de åkte på badet igår. Hon verkar ha ärvt motorintresset av sin far.

Nu sover skruttan igen och jag kollar på "So you think you can dance" i väntan på sambon som snart har gjort sitt dubbelskift (han jobbade nämligen på båten före det riktiga jobbet). Helt otroliga dansare förresten, vilken kroppskontroll de har! Nåja, inte alla förstås - de visar ju några motsatser också, fast de är otroligt roliga istället. Försöker snappa upp ett och annat coolt steg för på fredag är det min tur att svänga på höfterna då det blir "girl´s night out" ;-)

Skelning

Publicerad 2009-06-24 12:52:46 i Allmänt

I morse var jag och Ines på BVC för att kolla hennes högra öga som inte vill hänga med riktigt. Det blev en remiss till ögonkliniken och kanske en tuff sjörövarlapp så småningom, vi får se vad de säger. Lär ju inte få tid förrän till hösten gissar jag. På den här bilden ser man skelningen ganska tydligt, men det är inte så mycket och vi tror inte att hennes syn är påverkad.  

Vi passade också på att väga och mäta för det var länge sedan vi gjorde det. Ines är ingen jätte precis, 78,5cm lång och väger bara 9455gr. Kurvan hade dalat lite så vi skulle försöka stoppa i henne lite mer, alternativt lägga till lite extra fett i hennes mat. Fast jag vet ju att hon äter bra så jag tror bara att nedgången beror på att hon rör sig betydligt mer nu sedan hon fått upp farten på benen. Med tanke på hur glad och nöjd hon är mest hela tiden så får hon nog i sig det hon behöver, jag är inte orolig.

Då var det värre när Ella var liten för hon åt som en fluga redan som bebis och låg nära det understa strecket på BVC:s kurva. "De äter när de blir hungriga" funkade inte på henne utan vi fick order att fjäska vid matbordet för att hon skulle få i sig lite i alla fall. Hon var inte alls kräsen utan hade helt enkelt liten aptit. Mängden mat gick såklart i perioder, ibland åt hon riktigt bra, men humöret var hela tiden på topp och det kan man ju tolka som att hon mådde hur bra som helst trots flugvikten. Portionerna är fortfarande små och armar och ben tunna, men hon är glad för det mesta så jag tror inte den lilla kaxigheten som kommit smygande direkt har med maten att göra. Envis har hon alltid varit, sötnosen :-))

Nu sover Ines så jag ska smyga runt knuten och lägga mig på studsmattan och sola lite. Egentligen borde jag måla, men det är i skuggan under tak så just nu känns det mer angeläget att få lite färg på kroppen.        

Börje ville leva

Publicerad 2009-06-23 20:26:34 i Allmänt

Trasten (som vi döpt till Börje) stannade på balkongen ända till Nils var på väg hem, då hoppade den ner och studsade bort på gräsmattan. Den ville leva vidare helt enkelt. Nu måste den bara passa sig för alla fyrbenta jägare i stället. Hmm, nog för att det var lite synd om Börje, men han hade väl inte behövt bajsa överallt på balkonggolvet. Nåja, det blir nog fler vita prickar när taket ska målas. Du är förlåten lilla fågel, lycka till och var rädd om dig!

Inte riktigt samma fina väder som igår, men Andréa och hennes kompis tog sig ett dopp på Dyket i alla fall, i 16-17 gradigt vatten. Kan bara säga att så kallt skulle jag knappt doppa tårna i - men så är man ju en av landets mesigaste badkrukor också. Andra medlemmar i den "klubben" är mina föräldrar, inga direkta delfiner de heller. Kanske just därför jag inte lekte i vattnet som andra barn när jag var liten, vi höll oss nog på betryggande avstånd med de andra landkrabborna. Jag kan simma, men gör det med svanhals och hopsnörpt mun. 

Det våghalsigaste "dyk" jag någonsin gjort var när jag inte ville visa mig feg och därför ställde mig på en brygga med vattenskidor på fötterna. Jag höll på att drunkna när jag med ett krampaktigt grepp i linan och skräcköppen mun plöjde sjöbottnen och slog knäskålarna i stenarna där nere. Vad tänkte jag med?! Oavsett om jag kommit upp på skidorna eller inte så hade jag ju drunknat förr eller senare. Det måste vara en himla fördel om man först lär sig hålla andan under vatten innan man provar på något sånt. Där fick jag för att jag skulle vara kaxig och de andra höll på att garva ihjäl sig när jag spottade sjögräs i säkert en kvart.    

Björktrasten Börje

Publicerad 2009-06-23 11:07:40 i Allmänt

Vi hade tänkt tvätta taket på balkongen nu på morgonen för att kunna måla där senare, men det visade sig att vi hade en gäst där ute. Björktrasten Börje har troligen gjort en kraschlandning mot vårt fönster (gissar vi) och skadat ena vingen. Nu vill vi inte stressa honom utan avvaktar med skurandet.

Fågeln kan inte flyga och försöker istället hoppa upp på räcket och ner från balkongen, inte så klokt kanske men han gör tappra försök. Vi ställde ut mat och vatten i förhoppning att han ska hämta nya krafter och krya på sig, men funderar samtidigt på vad vi ska göra om det inte blir så. Han kan ju inte förtidspensionera sig på vår balkong och käka brödsmulor hela dagarna.

Jägaren här hemma talar om avlivning, men verkar inte vilja utföra det själv - det är han för blödig för säger han. Hm, hur kan en man, som med stolthet i rösten kan ringa hem och berätta att han skjutit en älgkalv mitt framför ögonen på modern, få ångest över att avliva en liten skadad fågel? Om inte jag minns fel så har han ju t o m jagat fågel....inga Björktrastar kanske, men fågel som fågel.

Dessvärre skojade nog Nils när han sa sig inte klara av att "hjälpa Börje till den andra sidan", så nu håller vi alla tummar vi har för lite flax (i dubbel bemärkelse) och hoppas att han repar sig snabbt.

Carina ur slag

Publicerad 2009-06-22 21:56:01 i Allmänt

Soligt och ganska varmt - äntligen känns det somrigt på riktigt. Jag och Ines fick besök av grannen Katarina och hennes lilla Jacob som bor några hus bort så det blev utefika på altanen. Perfekt att kunna vara ute när Nils sover efter nattskiften, även om han sover hårt så känner man alltid ett visst ansvar att hålla ljudnivån nere. Hur lätt är det med en 1 1/2-åring i högform?!

När Nils vaknat så åkte vi till Granloholm och köpte en till nästan likadan bilstol som den vi har, fast begagnad. Bara tyget som skiljer lite. Hittade den på Blocket för 950:-, vilket var rätt bra med tanke på att en ny går på närmare 3000:-. Vi kände att det skulle vara praktiskt att ha en i varje bil så nu slipper vi böka med att flytta över bilstolen.  

Från Granloholm till Ortvikens båthamn. Träsnipan Carina´s backslag var "ur slag" så Nils kände sig manad att ta reda på felet så vi kan göra årets första tur nu när vädret börjar se lovande ut. På med mekarkläderna bara.

Jag hade räknat med att kunna sitta i solen och titta på båtarna under tiden, men naturligtvis kom det en regnskur och kalla vindar så det var bara att sätta sig inomhus efter ett tag. Man kan se molnen torna upp sig i bakgrunden på bilden. Carinas mast syns precis till höger om mitt huvud. Lite onödigt med masten eftersom det sällan eller aldrig blir någon segling, men Nils pappa tycker att det är bra med en sån möjlighet om motorn skulle lägga av. Fast fick jag och Nils bestämma så skulle den plockas bort för då kommer vi in under broarna i Selångersån och kan lägga till mitt i stan. Det vore inte helt fel, särskilt under Gatufestdagarna.

Guitarrhero

Publicerad 2009-06-21 19:50:55 i Allmänt

Jag suuuger verkligen i Guitarrhero! Tårarna rinner låtarna igenom men inte bara för att jag är dålig utan för att jag inte vågar blinka av rädsla för att missa någon not-plopp som man ska trycka på. Tårvätskan rinner ut i stället för att fukta ögonen. Det svider som attan efteråt och blicken är alldeles stirrig som på en galen ko. Ändå kör jag på lättaste nivån, easy. Easy för Eric Clapton kanske, men inte för mig. Fast kul är det, man känner sig som värsta stjärnan, särskilt när ingen annan tittar på - då ger man gärnet!!!! 
  
Sen kom det en liten skitunge som var mycket bättre än mig. Bruden körde på expertnivån och lirade så taket nästan föll ner!

- Släng dig i väggen morsan, KIDS ROCK!!!!! Yeeeeah!!!!!

Förresten, vet ni vad en älgvåffla är??? Jo....

Skrotgömman ett minne blott

Publicerad 2009-06-21 19:20:11 i Allmänt

Handen på hjärtat, alla hem har väl något utrymme där man stuvar undan en massa skräp som ska till återvinning eller slängas "vid tillfälle". Vårt sopberg doldes på altanen. Egentligen hade vi köpt en sån där dynlåda där returprylar skulle ställas, men det har legat så mycket saker på den också att man knappt vågat lyfta locket.  

Idag fick jag ett ryck och blottade plötsligt allt skräp genom att plocka ner staketet som omgav altanen på framsidan. Lämnade bara stolparna kvar. Det skapade visserligen ännu mer skräp, men det var det värt.  


Meningen är att jag ska snygga till och göra lite trivsamt där under tak så man kan sitta bland kuddarna, dricka ett glas rött och surra tills solen går upp. Får se om jag lyckas skapa den "oas" jag har i tanken för då är det bara att invänta värmen sen...(Jag skriver i "jag-form" för Nils, som inte är sugen på några fler projekt den här sommaren, har sagt att detta får jag göra helt själv, men vi får väl se om inte han också vill sitta här och mysa sen när det är klart, hi hi :-
 
   

Hästskit och söta fötter

Publicerad 2009-06-20 15:42:53 i Allmänt

Kock är i alla fall inget yrke för mig, jag skulle nog helt enkel stressa ihjäl mig. Idag fick jag mitt dumma nöt för mig att jag skulle baka limpor mitt i matlagniningen. Jag stekte, hackade, kokade, rörde om och knådade på samma gång kan man säga, phu vilket kaos det blev. Fast det gick! Limporna har jag inte smakat, men de ser i alla fall helt ätbara ut.

Jag och Ines följde också med Ella till stallet en vända för att hon skulle mocka åt lånehästen.

Ines blev mäkta imponerad av alla "jätte-vovvar". Hon kallar hästarna för vovvar, men har rätt läte när man frågar hur de låter.

Snacka om idyll på hästgården! Hur vackert som helst, röda gammeldags hus med vita knutar, utsikt ner över dalen, hästhagar och grönska. Rena rama drömmen att få bo så där även om man inte är någon hästmänniska precis. Dessvärre hotas idyllen av den nya E4:a vägen som kommer ganska nära inpå den här gården. Man lider med dem som bor där.

Ines är nog den av oss som är mest "bakis" efter gårdagens festligheter, vaknade vanlig tid men har varit smågnällig och trött hela förmiddagen. Lill-vännen slocknade i vagnen efter hästbesöket och då kunde jag inte låta bli att fotografera de här söta små:

(Avskyr fötter i normala fall, men under stl 33 är de ju bra gulliga ändå, eller hur?) 

Strawberry Daiquiri & backhoppning

Publicerad 2009-06-20 15:11:23 i Allmänt

I Galtström var det inte lika mycket folk som det brukar när midsommarstången restes, men Ella hittade sina kompisar och gjorde ett par danser runt stången, åt glass och jagade förrymda kaniner så de hade nog lika kul som vanligt. Ines försökte hänga med i deras aktiviteter så gott det gick.  


Ines är ingen van glassätare än så då kan det se ut så här när man får smaka:

KAAALLLT - men ganska gott ändå....

När vi kom hem hade Nils precis vaknat efter nattskiftet och vi hann inte mer än att göra oss klara så var det dags att åka till Åsa & Johan på midsommarfest. Vi bjöds på en somrig Strawberry Daiquiri som välkomsdrink och den var fantastiskt smarrig, jordgubbarna och spriten gav en kickstart på en trevlig kväll i glada vänners lag. Vi fortsatte med buffén och åt och drack tills vi sprack. 

För att skaka ner maten och göra av med åtminstone några av de kalorier vi proppat i oss, slog Johan på Nintendo Wii Fitness. De som kände sig manade fick tävla i rockring, boxning och backhoppning. Jag garvade hysteriskt åt grabbarnas stelt vickande höfter i rockringen....men skrattar bäst som skrattar sist.....åkte på knockout i boxningen och rullade utför backen som en snöboll i backhoppningen. Här plockar Nils rockringar.

Undrar om Boklöv hoppade i klänning någon gång? I mitt fall var det nog bra för då hade jag i alla fall någon form av fallskärm. Backhoppare måste vara galna!

Magnus hade en skön stil just innan "take off"

Tjejsnack med Annika, Marlene och Åsa

Ines somnade ett tag efter vällingflaskan, men vaknade igen och vägrade somna om. I stället vandrade hon från famn till famn och blev road av alla kul typer. Hon är inte direkt blyg vår dotter, blev alldeles kär i Marlene och hennes vackra hår. När hon sjöng en otroligt söt (och lång) vaggvisa för de minsta trodde man ju att de skulle slockna, men icke.

När klockan närmade sig midnatt och storasyster Ella hade tacklat av mer än Ines så insåg jag att hon inte skulle komma till ro utan sin egen säng så det var bara att vackert traska hemåt. Lämnade gänget sjungandes tvåstämmiga sommarvisor i köket, vackert värre. 

(Ines höll sig vaken i vagnen hela vägen hem, men slocknade direkt när jag bäddat ner henne i sängen)  
   

     

Glad midsommar!

Publicerad 2009-06-19 10:31:55 i Allmänt

Inte för att det känns som midsommarafton i det här småkyliga vädret, men vi får nog vara tacksamma för att det inte regnar i alla fall. Den här dagen vill man ju helst ha en fin somrig klänning på sig, men det får kanske bli jeans och en tjock tröja i stället när vi åker till midsommarstången i Galtström. Egentligen hade jag lika gärna stannat hemma, men Ella har stämt träff med sina kusiner där så jag får nog snällt packa in mina yngsta tjejer i bilen och åka ändå. Nils sover efter nattskiftet så det är synd att inte han kan följa med.  

När man inte har tid (eller lust) att knyta egna blomsterkransar till ungarna så finns det såna här fina alternativ i tyg. Allergivänlig, inga läbbiga insekter, inga slokande blommor, hållbar i flera år, ca pris 99:-. 

 http://www.oskarellen.se/index.php?page=contact

Tvära kast mellan sinnesstämningarna idag

Publicerad 2009-06-18 21:21:16 i Allmänt

Först glad över vinsten, sen trött och less, sen ledsen, sen glad igen och nu är jag arg som ett bi. På hunden! Den lilla räkan blev så avundsjuk när jag la Ines att han skyndade sig att pinka på hennes leksaker! Hon var så trött att det bara vara att stoppa ner henne i sängen så jag var borta max ett par minuter så man undrar om "dådet" var planerat. Kanske en hämnd för att hon jagat honom rätt mycket idag. Han låg i hallen när jag kom och såg ut som om han legat där hela tiden, men när jag skulle städa undan upptäckte jag fläckarna och sa högt "- Vad är det här?!?" (Som om jag inte visste). Då tittade han upp och såg oerhört skyldig ut, inget pokerfejs där inte. Jäkla jycke! Det händer ibland att han smyger iväg och kissar inne på de andra barnens rum också. Det är ingen som daltar med honom och alla fostrar så gott de kan så han borde rimligen inte känna sig högre i rang än dem, men det växelvisa boendet kanske gör honom osäker på "flockens" sammansättning. Han kanske tycker att vi flockledare är dåliga på att hålla ihop alla, vad vet man...?

Hur 17 ska vi få bort det där otroligt irriterande beteendet? Går det att få bort? Är det ren och skär avundsjuka (för lite uppmärksamhet), tristess, dominans eller löpande tikar i närheten som orsakar detta? Tips mottages tacksamt för jag är så trött på att stänga dörrarna p g a hans dumheter (och skura då vi glömt det eller varit ouppmärksamma). Grrrrr... 

En riktig tankeställare

Publicerad 2009-06-18 20:12:55 i Allmänt

Nyss gick jag här och tyckte synd om mig själv. Ines var sprallig till tusen och rev och slet i allt som hon inte får, jag blev sååå trött på att jaga runt och plocka efter henne, kollade på klockan och funderade om det inte skulle bli läggdags snart....

Då fick jag mig plötsligt en riktig "käftsmäll" - i alla fall kändes det så. Programmet Sjukhuset rullade nämligen på tv och när jag kollade dit en stund så visade de Viktor, nästan exakt lika gammal som Ines 1 1/2 år, sittandes i en säng med slangar överallt och inte ett hårstrå på huvudet. Stackars liten hade cancer och vinterkräksjukan :-(  Läkaren sa hoppfullt att "han ser mycket piggare ut nu än igår", men i slutet av programmet berättades att han fått ett återfall som inte den lilla kroppen klarade av så Viktor hann inte bli två år gammal.

Där gick jag och beklagade mig över min lilla skatt som fullt frisk och full av liv springer omkring och leker. Älskade Älskade barn! Med tårarna rinnandes i strida strömmar kramade jag om henne länge och nu känner jag bara en sån oerhörd tacksamhet över att hon får vara frisk, jag jagar henne gärna jorden runt om jag behöver.     

http://www.barncancerfonden.se/

Städdag

Publicerad 2009-06-18 16:49:42 i Allmänt

Ibland är det saker överallt här hemma och även om Ines är duktig på att att skapa kaos så är hon långt ifrån ensam om att göra det i den här familjen. Vi är alla mer eller mindre slarviga och även om vi försöker plocka undan och städa lite nu och då så känns det sällan som att hemmet är så där riktigt rent och snyggt som man skulle önska.

Har därför insett att vi borde lägga spontaniteten åt sidan och införa en fast städdag då vi röjer ordentligt. Jag röstar för torsdagar eftersom det skulle innebära att man får fint inför helgen och kan varva ner lite. Om man kan få hela familjen att hjälpa till så skulle det inte ta så lång tid heller. Här är en som säkert ställer upp i alla fall:

Ines tyckte det var jättekul att städa och hennes stol blev skinande blank och fin :-)

Tjohoo, jag vann!

Publicerad 2009-06-18 12:58:33 i Allmänt

Den dagen då jag beställde kläderna på Mandel design så var det tydligen 10-års jubileum så de hade en utlottning som innebar att man kunde vinna presentkort på motsvarande summa som man handlade för. Vilken rackarns röta jag hade för jag var en av fyra vinnare! Fick alltså lägga en ny beställning värd ca 490:- som jag slipper betala för. Det blev en läcker oversize-top, svarta leggings och en sommarsjal i underbara färger som troligen kommer i morgon. Inte illa pinkat av en som faktiskt har rätt tur i kärlek också, he he.  

Mitt i veckan

Publicerad 2009-06-18 00:34:13 i Allmänt

Klockan fem på morgonen kom grabbarna hem med bilen full av båtprylar så tydligen blev den en lyckad affär.

Att bygga båtinredning verkar vara ungefär som att lägga pussel, massor av små bitar som man ska få att passa i varandra. Detta är bara en bråkdel av allt de fick med, säljaren hade ett helt garage fullt av prylar så minilastbilen blev också fullt lastad.


Jag hänger också på Blocket just nu fast jag letar saker som inte har med båtar att göra. Behöver en cykel, en barnsits, en extra bilbarnstol och en 120cm säng. Vill helst ha en sån där mormors-cykel som man sitter upprätt och bekvämt på, men de är ju grymt dyra om man ska köpa en ny så jag hoppas hitta en begagnad. Är såå tramp-sugen för det var länge sedan jag rullade på två hjul och nu är ju lill-pluttan stor nog att uppskatta en åktur också.

När Nils vaknade efter "nattskiftet" så åkte jag och Frida på några ärenden. Först blev det ett besök på härliga Nordljus, sedan köpte vi målarfärg till ett fönster (nästan 500:- för ynka 1 1/2 liter! Jag fick en smärre chock, men tydligen var det någon form av specialfärg eftersom den var så dyr). Det blev också en sväng på Bolaget (så är jag redo när grillvädret kommer :-) Hade ett presentkort på Village som jag ville lösa in och det fick bli den här fina sommarduken (som dock behöver strykas innan den får pryda bordet definitivt):
 
Vi hann också med en rundgång på Ikea och där hittade jag dessa supersöta ljuskoppar i frostat vitt och olika nyanser av rosa, 5-pack för 29:- (de är ännu finare i verkligheten än på bild tycker jag).

Nu för tiden får man ha rensade bord mellan ca kl 8-20 för då är klåfinger-Ines i farten, men efter det så kan man slänga fram lite "piffning" och fixa lite mysig stämning med tända ljus och annat trevligt, då är det vuxentid.  

Vintips efterlyses

Publicerad 2009-06-17 01:43:22 i Allmänt

Alltid när man får smaka något gott vin så glömmer man namnet på det lika snabbt som ploppet när korken går upp. Därför tänkte jag att ni som läser min blogg kanske kan komma med några tips i kommentarsfälten. Det brukar alltid vara någon som kan lite mer om viner eller som inte har lika dåligt minne som jag. Vilka tips som helst mottages tacksamt så jag slipper springa runt hyllorna på Bolaget med krökt rygg och försöka tolka alla etiketter om vad som passar till vad o s v. (Man vill ju hellre verka lite kunnig och världsvan)

Jag köpte i alla fall ett rött box-vin nu senast, Lindemans Chiraz Cabernet 2008, som jag tyckte var supergott.  
http://tomandmelodywine.com/2007/08/05/lindemans-bin-55-shiraz-cabernet-2006/
Har hört att roséviner är inne igen. Sist jag drack rosa vin hade jag såna där fula 80-tals kläder på mig och drack det bara för att det var fin färg tror jag. Mateus Rosé körde man med på den tiden, huga. Någon som har koll på vad som gäller idag, när det inte bara är smaklökarna som har mognat sedan den förra rosétrenden, ha ha? 
http://www.artoftaste.no/servlet/side?section=2000000&item=12303

Vitt vin får varken vara för surt eller för sött tycker jag. Undrar förresten varför vita viner ofta har så snygga flaskor jämför med de röda?

Åh, nu blev jag verkligen sugen på en grillkväll ute i det fria. Det måste bara bli lite varmare först så man slipper sitta i vinterjacka mitt i sommaren (jag vägrar!). Ser inte så värst lovande ut inför midsommarafton, men sen kanske.... 

Spontana besök - ja tack

Publicerad 2009-06-17 00:46:53 i Allmänt

Ännu en kall sommardag snart till ända fast lite sol fick vi se i alla fall så det finns hopp. Grannen Josefine med sonen Elias tittade in en sväng precis när jag hade som tråkigast och sånt gillar jag, alltid kul med besök. Elias skjutsade Ines i lära gå vagnen men jag hann tyvärr inte få upp kameran innan åkturen var slut så det blev så här i stället:

Kolla in storleksskillnaden, man kan inte tro att Ines bara är tre månader yngre än Elias. Det lär dröja betydligt längre än så innan hon får så fina lockar.

Fick inte mycket vettigt gjort idag, men Ines gjorde desto mer. När jag såg den här luriga blicken insåg jag att det var något bus på gång:

Mycket riktigt, hon hade öppnat Gangstar-väskorna och plockat ur alla kläderna som jag omsorgsfullt vikt ihop.

Men vem kan bli arg på någon som har ett sånt här smittande smile, inte jag i alla fall :-)


Lite senare fick jag en till glad överraskning till då en av mina bästa vänner, Annika N kom förbi med charmtrollet Meja. Storebror kör cross här i Nolby och mamma Annika vågar knappt titta på så då kom tjejerna hit i stället på fika. Passade utmärkt för då fick jag räcka över en lite försenad födelsedagspresent också som stått här och väntat.

Tänk att en dag som börjat så segt och småtrist, blev så trevlig ändå. Som pricken över i så låg paketet från Mandel i brevlådan och allt passade perfekt. Toppen är som gjord för mig med ett så fint motiv. Nyfiken: Någon som vet vad "jádore" betyder?

Shorts i chinos-modell 249,95, vita jeansleggings 229, 95 och "sko-topp" 10:- ( !!! ) från Mandel.

Nils stack i natt med min son

Publicerad 2009-06-16 10:31:49 i Allmänt

He he, den rubriken skulle nog sälja en hel del nummer av Hänt Extra om jag hade varit kändis.

Fast det är faktiskt sant, min sambo och min son åkte söderut mot trakterna kring Uddevalla runt midnatt. Nils har hittat ett parti båtinredning på Blocket och eftersom hans far nappade på affären så hyrde de en mindre lastbil och gjorde upp med säljaren om att hämta lasset idag. Pontus hade inget för sig så han hängde med som bärhjälp. Tanken var att han även skulle byta av som chaufför på hemvägen, men den nattugglan hade visst inte sovit alls på vägen ner så jag hoppas att Nils håller i ratten. Han sov i alla fall några timmar innan de for. 

De är nog snart framme så det ska bli spännande att höra om de gör en bra affär eller inte. Det var tydligen en hel del äkta mahogny och sånt är ju riktigt svindyrt om man ska köpa det löst. Jag håller tummarna för att det är bra grejjor inte bara för att Nils och hans far ska bli nöjda, utan även för att det troligen spar en hel del tid och möda när båten ska färdigställas.  
 

Mat & bak

Publicerad 2009-06-15 20:27:20 i Allmänt

Jag brukar alltid vilja något gott till kaffet att plocka fram om det kommer några spontanbesök, men gånger då man ska ta fram den där kaklådan eller kexpaketet så är det mer eller mindre tomt. Det är oftast "Ingen" som ätit upp alltihop. "Ingen" brukar tydligen gripas av lite dåligt samvete eftersom han/hon alltid lämnar EN kaka kvar....så att de andra har något att dela på kanske...?

Den där "Ingen" skulle jag gärna vilja träffa för han/hon fanns på jobbet också, konstig typ som man aldrig ser bara hör talas om.

Det var i alla fall tur att jag gjorde en storplåt med mjuka rutor idag för snart tittar Karin, Niklas och deras söta frö Aina in på en snabbfika.


Vi äter fisk alldeles för sällan, men idag improviserade jag lite med två fiskblock av sej och det blev faktiskt riktigt gott.
Jag blandade matlagningsgrädde, grön pesto, hackad lök, färskost med vitlök och örter, salt, peppar och hällde det över fisken. La även dit lite spenat för färgen och nyttighetens skull. In i ugnen 220gr ca 35-40 min. Till det hade vi pressad kokt potatis med lite persilja strödd över. Lätt att göra och det föll hela familjen i smaken. 
 

Sommargarderob

Publicerad 2009-06-15 12:10:26 i Allmänt

Jag har beställt ett par shorts och ett par vita 3/4 jeanstights (med dragkedjor nertill) så nu är sommargarderoben komplett. Fick också köpa en snygg top med pumps på för 10:- när jag beställde för över 300:- så det var ju inte dumt. Visar den när den kommer, men så här ser i alla fall brallorna ut:

Alltid svårt att köpa byxor utan att prova, men jag håller tummarna för att de passar. Mandeldesign.se är butiken igen.

Men var sjutton tog solen vägen?! Får nog köra lite brun utan sol om de här benen ska kunna visas ute i shorts.....och ännu värre, i bikini!! Kommer inte ens ihåg vad jag har för bikini...hoppas jag kommer i den. Fick precis lite beachångest känner jag. Men men, jag gissar att jag ska rusa runt och jaga Ines hela tiden så då får jag både workout och en jämn solbränna på köpet, hi hi.

Längtar efter varma sommarkvällar då man kan sitta ute länge och mysa med ett glas vin efter en god middag på grillen. Erfarenheten säger att det inte brukar bli alltför många såna så det vill till att man tar vara på tillfällena när de kommer.

Kom fram och värm oss nu, kära sol.....

Konsten att börja snacka

Publicerad 2009-06-15 11:17:04 i Allmänt

Nästan varje dag kommer det något nytt som Ines lärt sig att säga. Det är så roligt att höra hennes försök att forma orden, vissa hör man klart och tydligt, andra är svårare att tolka om man inte känner igen tonfallet och situationen.

Här är en liten lista på de ord vi vet säkert att hon säger : Mamma, pappa, titta där, där, mormor, tutte, vovve, lampa, oj, ja, nej, mjao, nalle, tack tack, mer, hej, ost, macka, borta, ute, komma. Ska glädja storasystrarna med att berätta att hon kan säga Ella och Andréa nu också, Frida och Pontus namn är mer tveksamt men jag tror att hon försöker.  

Hon är väldigt tydlig med sina "ja" och "nej" för då nickar hon eller skakar på huvudet samtidigt så det ska vara enkelt för oss att förstå vad hon vill. Nyss frågade jag om hon ville gå och vila en stund och fick ett klart "ja" samtidigt som hon pekade på favvokaninen och nappen, ingen tvekan där inte :-)  Nu sover sötisen med armarna runt "Ninis".

Vad ska jag passa på att göra när hon sover? Har som vanligt tusen saker att välja mellan men jag fortsätter nog röjandet på nedervåningen så vi kan flytta ner Andréa och ordna till rummen åt de andra på övervåningen. Ines skulle ha behövt ett eget rum för länge sedan så vi slipper hoppa mellan alla leksaker i köket. I Fridas rum ska den babyblå färgen  målas över så hon får lite mer tonårsstuk där inne. Ella tar över Andréa:s rum som det är så där behöver vi inte göra något alls tack och lov. 

Målningen av huset ute ligger i alla fall nere just nu p g a det dåliga vädret, så då passar det ju bra att pyssla lite inne i stället. Nils kör focus på båtbygget idag för det är mycket som ska göras där också om den ska kunna målas innan sommaren är över. Snacka om att vi kommer att vara trötta på allt vad målarfärg heter efter alla projekt som är igång nu.  

Spegel, spegel på väggen där...

Publicerad 2009-06-14 22:47:27 i Allmänt

Vinkade av mormor och morfar på förmiddagen. De skulle åka drygt 40 mil mot Stockholm i ösregnet så jag tyckte synd om dem. Inte ens Egon har velat gå utanför dörren idag. Man kan faktiskt märka på hunden om det är bra eller dåligt väder redan innan man dragit upp mörkläggningsgardinen på morgonen. Djur verkar ha en inbyggd barometer. Vid dåligt väder är jycken jätteslö och inte alls lika ivrig att få fart på oss som om solen skiner. Det värsta med såna här skyfall är i alla fall alla äckliga maskar som kryper upp ur jorden, jag bara ryser när jag måste skutta mellan dem .

Jag kände mig också slö och hade helst tillbringat dagen framför tv:n, men gjorde i alla fall ett ryck och städade undan lite skräp på nedervåningen och bakade några fullkornsbullar. Varje gång jag bakar bröd (inte så ofta) så tänker jag att det är så enkelt och frågar mig själv varför jag inte gör det oftare? Kan kanske bero på all trist disk efteråt. 

Ines var så söt idag när hon hade nya kläder och fick syn på sig själv i spegeln. Man kan säga att hon verkade gilla det hon såg. Först gav hon sig själv en kram...
 
...och sen en puss...

Inget fel på självförtroendet där inte, hi hi. Kläderna kommer från Polarn & Pyret (bodyn), Gangstar (kjolen) och Villervalla (tightsen).

Kanske något vi alla borde prova, ge sig själv lite uppskattning framför spegeln i stället för att titta efter små skavanker.


Häst och familjefest

Publicerad 2009-06-14 01:20:51 i Allmänt

Lite fånig rubrik men jag kom inte på något annat (och det rimmade ju i alla fall, he he). När jag stod där med rumpan i vädret och rensade ogräs idag som kom det en häst förbi. Det är en ganska vanlig syn utanför vårt hus eftersom de brukar rida på stigarna kring Fiskdammen så jag kollade inte så noga. Fast när just den här ryttarinnan hälsade extra glatt så såg jag att det var Ella som var ute och luftade ponnyn som hon ska få låna i sommar genom en bekant till hennes styvmor (som är "hästmänniska").

Vilken lycka med en egen ponny en hel sommar! Hästen är hela 21 år gammal så det känns ganska tryggt att det knappast är någon yster sprakfåle hon ska rida och pyssla med. Hästar är fina djur men jag har stor respekt för dem.

Efter all ogräsrensning så blev det matlagning till 10 personer, mamma och pappa, alla barnen, Andréa:s pojkvän och vi själva. Visst blev det en hel att fixa med, men jag tycker det är härligt när alla är samlade (det är inte så ofta numera) och det blir en skön stämning runt middagsbordet när alla pratar och skojar. Till efterrätt testade jag en tårta som var med i senaste numret av Icatidningen Buffé, maräng, choklad, grädde, hallon och jordgubbar. Lite kletig, men vansinnigt god!
 
Som om inte tårtan vore nog så plockade vi fram chips och godis när vi skulle spela kort. Det blir alltid plump-spel när mormor & morfar är här och nu när vi var så många så fick vi spela i två grupper och köra en "turnering". Jag talar inte om hur det gick för mig, urk.

Ungarna brukar få någon form av belöning för att de gjort bra ifrån sig i skolan. Pontus fick pengar, Andréa en Gatufestbiljett och en klänning, Frida ska gå ut och äta med Nils på restaurang. Ella fick kläder, bl a ett par 3/4 ljusa jeanstights som jag hittade på Exit. Köpte lika åt henne och Ines. De på bilden är Ines (med lite extra plats för blöjbaken):

Fick själv en ny hårspray av snälla mamsen, det är toppen för sånt går det åt en hel del av om mina fjun ska ligga där jag vill.

En mysig lördagkväll till ända, jag njöt i fulla drag av hela min stora underbara familj :-)

Gräsliga ogräs

Publicerad 2009-06-14 00:18:48 i Allmänt

Jag är ingen sån som står med rumpan upp och plockar maskrosor i trädgården hela dagarna. Fast idag fick jag "draghjälp" av mamsen och kom igång med de rabatterna som nästan var helt igenvuxna av en massa grönt som inte skulle vara där. Det svåra är bara att skilja på vad som blir fint (om solen börjar lysa någon gång) och vad som ska bort. Det var t e x några slingriga små växter med jättesöta blå blommor som jag inte hade något minne av att jag planterat. Mamma påstod att det var ett ogräs, men jag lät dem vara för de var gulliga ändå.

Planteringen i slänten var värst, den tog flera timmar att rensa. Är så glad att planteringarna på framsidan är täckta med plast och grus som hindrar ogräset att komma upp. Tanken är att alla rabatterna ska vara lättskötta, men innan de blivande marktäckande buskarna har vuxit till sig så får jag räkna med att röja i slänten. Hoppas de växer mycket och fort det här året. 

Nu har vi säkrat de nyplanterade sommarblommorna för regnet som ska komma. Bar in vissa under tak och de andra täckte vi med plastpåsar. Det ska regna enorma mängder (om SMHI har rätt den här gången) så vi tog det säkra före det osäkra så nu kan ovädret komma. Hoppas jag inte kväver dem under påsarna bara..... 

Erbjudandet förlängt

Publicerad 2009-06-13 02:56:52 i Allmänt

För att komma med i Gangstars vip-klubb De Luxe så måste man handla för minst 2000:- i normala fall. Men som jag tidigare berättat så kommer alla värdinnor som bokar party under augusti-september med automatiskt om de anmäler sig till sin säljare senast under juni månad. Dessutom får du en sjal och möjligheten att köpa en special-designad tröja till ditt barn för rabatterat pris. Självklart har du även den vanliga värdinnerabatten att handla för.

Som vip-kund får du ta del av roliga överraskningar och erbjudanden speciellt för dig under säsongen, så ta chansen och boka nu (om du inte redan gjort det)! Inget att tveka på alltså.

PS. Det är många som vill boka in sig, så var snabb om du har särskilda önskemål om veckodag och datum. Säljstart 17/8.

Glöm inte att jag säljer ut visningskollektionen nu (se tidigare inlägg). Passa på och handla tuffa kläder med riktigt bra rabatter. Mycket av det jag har kvar funkar även till hösten.  

Äntligen har alla sommarlov

Publicerad 2009-06-13 02:37:58 i Allmänt

Nu har alla kidsen sommarlov. Idag hade Ella och Frida avslutningar. Pontus partajade vidare en dag till så honom har vi knappt sett röken av. Jag fick bara ett sms där det stod "Jag mår bra, ifall du undrar". Skönt han lever, tänkte jag, ha ha.

För första gången på alla våra år som ungarna gått på Solede skola så var det inte någon sol i sikte den här dagen. Ella frös så de tunna benen skallrade i kapp med tänderna. Men sjöng vackert gjorde de i alla fall.

Vitt och svart verkade mest gångbart den här skolavslutningen. Ella står trea från höger. 

Yipeee, sommarlov! Fast inget badväder i sikte än på ett tag, brrrrr..... 

Måste få visa en kul bild från igår också. Nils ser ut som värsta hårda säpoagenten som försöker gå "under cover" med en bebis på magen.  
- Ok, håll utkik efter en kille med "Bajen" på studentmössan, men se upp för jag tror inte riktigt han är vid sina sinnens fulla bruk!

Det var ju bara att glömma att ha vagn med sig så det var nog tur att Nils var en sån hårding att han orkade bära henne i flera timmar, he he.

Har en jäkligt irriterande mygga inne i rummet just nu, varför måste de låta så jobbigt?! Helt omöjligt att sova ju. Ines vaknade tidigt i morse och vi satt uppe länge och spelade kort med mina föräldrar så jag är supertrött. Nu ska myggan få möta sitt öde....god natt.

För sent ute...

Publicerad 2009-06-12 00:19:45 i Allmänt

Kolla vilken skitsnygg tunika! Tyvärr hann den ta slut i min storlek innan jag upptäckte den - surt.
299,95 på Mandeldesign.se

Sånt är livet, men jag stortrivs i alla fall med den förra jag köpte på Mandel. Hade den på Pontus student idag (Ella knäppte en bild på mig)

Tyvärr var det så ruggigt väder att jag fick komplettera med både jeans och jacka. Vägrade köra gympadojjor så det fick i alla fall bli somriga skor med high heels. Vi laddade med en hel bunt paraplyer men lyckligtvis slapp vi använda dem även om det kom några oroande droppar när vi stod utanför skolan. Nu vill jag att det blir sommar på riktigt.....

Pontus studentfirande

Publicerad 2009-06-11 23:17:50 i Allmänt

Efter en lång natt på studentfest och två timmars sömn i en bil (!?) så var det äntligen dags för en trött men glad kille att springa ut med sina klasskompisar på Hedbergska skolans stora trappa.

Tre års plugg på Samhälle/Ekonomiprogrammet är till ända och Pontus går ut med mycket bra resultat så han har gjort sina föräldrar både stolta och glada.

Självklart åkte de glaaada studenterna runt stan på lastbil också.

Hemma på middagsbuffé för att få lite ny energi inför kvällens fortsatta firande på Stadshuset.

Nu väntar högskola för Pontus, men om det blir Linköping eller Stockholm det vet vi inte än. Jag håller nog tummarna för Linköping för det känns som en mysigare studentstad. Där har han sökt affärsjuridik som första alternativ.

Förresten, det där med att studentskylten skulle ha en pinsam bild (som jag skrev igår) var bara lite på skoj - den var i själva verket så här gullig:

Nu är det två år kvar tills vi har en ny student att fira, då är det Andréa:s tur att ta på den vita mössan.

Biljetter med sommarfeeling

Publicerad 2009-06-10 22:13:47 i Allmänt

Idag har regnet öst ner, men det var uppehåll när vi köade utanför Entré Sundsvalls husvagn. Med hjälp av Sundsvalls Tidnings trofastkort fick man köpa 1-dagars Gatufestbiljetter för 250:- i stället för 370:-. Klart vi passade på för eftersom vi är flera i familjen som vill gå så blir det skapligt dyrt annars.

Med biljetterna i min hand så längtade jag efter strålande sol, dunkande bra musik, en kall öl och riktigt skön stämning - precis som det brukar vara den där första veckan i juli när Gatufesten går av stapeln. Nu återstår bara att välja vilken dag vi ska gå....

Gangstar rea lite till...

Publicerad 2009-06-10 22:04:52 i Allmänt

Här är lite mer till 30-50% rabatt:

Wilma gosig babyoverall 250:- (har två med olika multiprint i fodret)

3 tuffa Gangstarmärken att sy på 15:-, Elvis snusnäsduk 40:-

Agnes X-line vuxenkjol 200:- stl S (lite stor i storleken) Superskön!

Gangstar rea 5-6 år

Publicerad 2009-06-10 21:47:20 i Allmänt

Nu har du chansen att handla kläder ur visningskollektionen till riktigt schyssta priser 30-50% rabatt. Först till kvarn...

Här är plaggen i stl 5 år:

Mika tröja 160:-, Hanna byxa 130:-

Nora vit t-shirt 75:-, Malte pike tröja 95:-

Här är plaggen i stl 6 år:

Eddie t-shirt 80:-, Southbaggy byxa 150:-

Lovis zip-jacka 130:-, August farfarströja svart 135:-

Gangstar rea 3-4 år

Publicerad 2009-06-10 21:41:26 i Allmänt

Nu har du chansen att handla kläder från visningskollektionen till riktigt schyssta priser 30-50% rabatt. Först till kvarn...

Här är plaggen i stl 3 år:

Olivia nattlinne/t-shirt 85:-, Sixten linne 100:-, Rut klänning svart 150:-

Sally tyllkjol 150:-, Olle cardigan 160:-, August farfarströja cerise 135:-

Eddie t-shirt 110:-, Filippa shorts 100:-

Här är plaggen i stl 4 år:

Petter t-shirt m linne 95:-, Casper multiprint tröja 135:-, Joen jeansshorts 145:-

Emmy klänning 110:-

Vince skinnjacka 500:-, Moa byxa 135:-, Vera väst 115:-

Gangstar rea 0-2 år

Publicerad 2009-06-10 21:31:27 i Allmänt

Nu har du chansen att handla från visningskollektionen till riktigt schyssta priser 30-50% rabatt. Först till kvarn....

Här är plaggen i stl 6 mån:

Dress Dexter 150:-, Charlie body (lätt begagnad) 40:-, Fred byxa 135:-, Arvid body m tröja 95:-, Harry grå tröja 105:-

Här är plaggen i stl 1år:

Mille blå tröja 135:-, Fabian dress 125:-, Emmy klänning 100:-

Här är plaggen i stl 2år:

Harry tröja 105:-, Southbaggy byxa 135:-, Ines klänning 85:-

Skolavslutning i dagarna 3

Publicerad 2009-06-10 09:35:32 i Allmänt

Fick kliva upp tidigt idag för att "våga" Andréa:s hår inför avsutningen idag. Hon har bestämt sig för att lämna Mediainriktningen för gott och byta till det mer renodlade samhällsprogrammet på Hedbergska skolan till hösten. Det kräver lite extra pluggande i vissa ämnen som de andra redan läst, men det tycker hon att det är värt eftersom hon inte alls intresserar sig för media längre.

Jackan kommer från Åhléns och klänningen från H&M
(Älskade raring, jag vet att du inte gillade bilden, men jag kunde inte låta bli för du blev ju så himla fin - inte bara i håret) 

Trist för eleverna att vädret inte är något vidare, gråmulet och regnet hänger i luften. Tycker mest synd om de som tar studenten i morgon, ifall vädergubbarna har rätt, för i så fall kommer det att bli blött...inte bara i studenternas strupar.

Vi har avslutningar tre dagar på raken för på fredag får Ella sommarlov. Rektorn på Solede skola brukar alltid associera skolans namn till det vackra vädret i sitt sommartal, men i år så är risken stor att vi inte ser röken av någon sol där heller.

Dansk design

Publicerad 2009-06-09 19:41:43 i Allmänt

Danskarna har bara hur bra smak som helst, det finns massor av märken som tilltalar mig; Eva Solo, Rosti, Stelton, Georg Jensen, Bodum, Arne Jacobsen, Ole lynggaard m fl. Bra design för mig är sånt som har en funktionell och bra form och som kan hänga med länge utan att kännas omodernt.
Eva Solo Smiley Skål Turkos Ø21cmSkål av Eva Solo

De är minst lika duktiga på barnkläder; t e x Katvig, Molo, Me too, Ubang, IdaT och Ej sikke lej
Glad tröja med "muggar" och randiga ärmar i ljuslila och vitt. Tröja från Molo

Idag hann jag med en blixtvisit på en av mina favvobutiker i stan som hade rea, Kharma. Där hittade jag ett superskönt, långt svart linne från danska Malene Birger till halva priset. Det känns tidlöst och mycket användbart.
 
Långt linne 249:- (ord 499:-)

Nu gjorde jag nästan bort mig

Publicerad 2009-06-09 16:23:58 i Allmänt

Jag har varit och hämtat Pontus studentskylt och var så ivrig att få visa upp den, men då slog det mig att han ju faktiskt kollar i bloggen. Jag vill ju inte att han ska se vilket otroligt pinsamt kort vi valt på honom, så publiceringen får vänta helt enkelt, he he. (Blev du skraj nu Pontus?)

På torsdag är det dags, kl 15.00 går han ut och viftar med mössan på samma trappa som jag gjorde det på för typ 100 år sedan. Min mössa lär vara mer gul än vit vid det här laget även om jag minns det som idag. Hur kul som helst hade vi! Efter champagnefrukosten i busbacken gick man halvlullig och fnittrande genom stan mot skolan och tyckte att livet lekte.

Erica (då) Hedman, 19 år och student från 3-årig ekonomisk linje på Hedbergska skolan. (Hm, det syns att man levde på de stora axelvaddarna och permanenternas tid, urk) 

Hade inte en tanke på att jag bara några år senare skulle bli mamma åt nästa generation mössbärare. Ska bli underbart att se hans glädje på torsdag och samtidigt få "flashbacks" från min egen studentdag. Pontus, jag hoppas du får minst lika kul som jag hade. Ta det lite coolt bara med du-vet-vad..... 

Ella har en bra bit kvar innan det är hennes tur att ta studenten, men de hade en rolig dag ändå eftersom hon och Ida uppträdde på skolans vårshow. De hade riktat in sig på 80-tal och sjöng och dansade till Anna Book´s låt ABC i så här glassig outfit:

Själv tillbringade jag förmiddagen på Trygghetsrådet och fick bl a en del tips på hur jag ska lägga upp mitt CV. Det är inte helt enkelt att få sin ansökan att sticka ut från mängden så det är bra att kunna få råd och synpunkter från andra.

När jag kom hem berättade Nils att Ines inte varit så pigg, hon hade fått feber. Jag misstänkte redan igår kväll att hon höll på att bli sjuk för hon åt dåligt och var rätt gnällig. Somnade dessutom direkt efter vällingen. Stackars liten, det är alltid jobbigt att se de små liven sjuka. Hoppas det går över snabbt.

Med glimten i ögat

Publicerad 2009-06-08 18:16:31 i Allmänt


Världens busigaste Ines som fick sin mamma att tokgarva när hon hittade ett genomskinligt glassbyttelock och gjorde grimaser genom det. Det som var så kul var att det tydligen var lim kvar där etiketten suttit så hela locket fastnade på Ines lilla näsa och överläpp så de drogs med en bit och lossnade med två små "plopp-ljud". Först blev hon lite förskräckt, men när mamma skrattade så tyckte hon också att det var jättekul och gjorde många "repriser".

Såna här stunder är det bästa som finns, älskade smula!


Vincent sandaler till salu

Publicerad 2009-06-07 23:15:01 i Allmänt


Barnfötter växer fort, men jag tog nog i lite för mycket när jag köpte dessa sandaler till Ines på Tradera. Det är sprillans nya Vincent i stl 22, men eftersom hennes vita sandaler i stl 20 har växmån så inser jag att hon inte kommer att växa i dessa förrän möjligen till vintern. Om någon är intresserad så säljer jag dem vidare för 130:- (nya liknande kostar 349:- i butiken). 

Har även förra sommarens finaste kläder till salu, Ines hade dem när hon var runt 6 mån. Några exempel:


(Var snabb om du är intresserad, annars slänger jag nog ut dem på Tradera eller nåt´.)

Konstnär på flera sätt

Publicerad 2009-06-07 22:13:17 i Allmänt

Jag stod som en ostkrok och målade under taket medan Nils höll i stegen. Skulle ha behövt lite längre armar, men det gick hyfsat i alla fall. Vi passade på när Ines sov. Plötsligt kom en av de flitigaste människorna jag känner förbi på cykel och såg jättesportig ut - Lotta Boholm-Wall. Det var länge sedan vi sågs, men när hon berättade om sin vardag på senare tid så förstod jag varför. Jag bara gapade.....

Lotta jobbar som träslöjdslärare och extraknäcker på Södra Berget Spa, pluggar på halvfart, har egen firma som träbildhuggare, har hus och rätt stor familj...PLUS att hon tränar mycket och hade nyligen gjort en Svensk Klassiker. I den bedriften ingår Lidingöloppet, Vansbrosimmet, Vätternrundan på cykel och Vasaloppet. Vaaa, hur tufft är inte det att ha på sin meritlista!?! (En annan som är skitstolt när jag någon enstaka gång promenerat runt Västbo.) Otroligt starkt gjort av Lotta att klara av allt detta...samtidigt. Hon berättade att det har krävts en otrolig disciplin och fullständigt schemalagda dagar så nu längtade hon verkligen efter ledig tid. Man MÅSTE ju faktiskt vila ibland också.
 Totemdel
Kolla in vilka fantastiska skapelser denna vackra, roliga och mångsidiga kvinnan kan skapa i trämateriel.

Lotta jobbar ibland med motorsåg så det är klart att hon behöver en del styrka, Hon har t e x gjort var sin stor totempåle åt sina tre flickor och vid Selångersån står statyn "Jag" som hon skapade av ett av träden som togs ner runt Vängåvan. Det var en träskulpturtävling där Sundsvallsborna fick rösta på sin favorit och Lotta vann. 
Skulptur

Gangstar-rea!

Publicerad 2009-06-07 20:38:32 i Allmänt


Idag startade Gangstars rea och de utvalda plaggen är nersatta med 50%! Inte illa pinkat - hur billigt som helst. Priserna gäller ända fram till midsommar då vi bommar igen för säsongen, men kommer igen med massor av nya, coola plagg till hösten. Kollektionen släpps den17 augusti. Jag är redan nu jättenyfiken..... 

Är du intresserad av plagg från visningskollektionen så håll utkik i bloggen för jag kommer att lägga ut ett gäng till rabatterade priser. (Vill du inte vänta så hör bara av dig så kollar jag vad som finns i ditt barns storlek.)

Nu blommar det

Publicerad 2009-06-07 00:18:56 i Allmänt

Det är så otroligt vackert ute nu. Jag älskar de doftande syrenenerna.

Tomten på baksidan av vårt hus såg riktigt trist ut när vi flyttade hit. Trots några smärre insatser från min sida så kan man säga att det är lååångt kvar innan det ser mysigt och inbjudande ut. Ideérna finns, men inte tid, pengar och kunskap. Tyckte ändå att en trädgård borde ju ha några träd så till en början köpte jag två rätt ynkliga "pinnar" på vinst och förlust när Norells reade ut alla uteväxter i fjol. Bladverket var snyggt plommonfärgat, men att de skulle få så här snygga blommor hade jag inte en aning om - underbart fina!

Idag planterade jag sommarblommorna också så nu kan solen gärna få titta fram så de små liven kan växa sig stora och vackra. Måste komma ihåg att vattna dem också.....

Sverige torskade

Publicerad 2009-06-06 23:54:24 i Allmänt

Danmarks Christian Poulsen och Martin Jörgensen kramar omv arandra efter 0-1.Sveriges Daniel Majstorovic, Olof Mellberg och Andreas Isaksson är bedrövade i målet. Foto: Maja Suslin/Scanpix.
Skit också, vilken trist förlust mot Danmark! 0-1 Blä!!! Trots min tidigare fotbollskarriär så kan man inte beskylla mig för att vara någon sportfåne nu precis. Landskamper eller lokala viktiga matcher kan dock trigga igång mig rejält, men annars följer jag inte med alls i några resultat-tabeller och har i det närmaste noll koll på vad våra elit-lirare heter.

Gjorde nog bort mig ganska kraftigt en gång för några år sedan när en rätt känd hockeyprofil raggade på mig i en bar. Hade inte den blekaste aning om vem karln var trots åtskilliga "ledtrådar" från hans sida (säkert van att få napp bara genom sitt namn så han måste ha känt sig hyfsat frustrerad över den här blonda bruden som fattade först när han gått). Alla kollar väl inte på hockey heller....och förresten var han inte alls min typ. 

(Min typ sitter bredvid mig just nu och är en f d basketlirare med spänsten i rätt bra behåll) 

Nationaldagen

Publicerad 2009-06-06 20:37:21 i Allmänt

Mycket fotboll idag. Först hade Ella match på Essviksvallen mot Sund. Tjejerna spelade minst lika bra som motståndarna, men hade problem med att sätta målchanserna så tyvärr blev det förlust idag.

Jag och Ines fick klappa på Ella´s kompis Sara´s vovve, en schnauzer som helst av allt ville bli kliad på baken som han lite ofint vände upp mot alla som visade intresse.

Ella som råkade skjuta mitt på målvakten vid ett friläge gjorde ändå en bra match och var inte alltför deppig efteråt.

Efter lunch åkte vi ut till Alnö och firade Maria som fyllde år. Vi fikade galet mycket så jag kände mig som en explosionsfärdig ballong när vi åkte därifrån. (Maria gör by the way världens godaste bullar)

Kolla in vilken fiffig handbok hon fick av sina barn. Undrar om de verkligen tänkte sig för när de gav henne denna, nu blir hon ju proffs på att hantera alla deras knep. 

Nu har Nils & jag bänkat oss i soffan med var sin kall öl för att se Sverige-Danmark i fotboll. HEJA SVERIGE! 

Fredagsbus & fredagsmys

Publicerad 2009-06-05 21:44:45 i Allmänt

De senaste dagarna har jag åkt i skytteltrafik till och från Birsta för att fixa en massa små och stora ärenden, så nu känner jag mig rätt less på allt vad butiker heter. När man dessutom måste ha med sig lilla, busiga Ines i högform så sätts verkligen uthållighetern på prov. Vi började på Barnens Hus där jag kollade på solskyddskläder till Ines. Det fanns inga långärmade i hennes storlek just idag, men ett par coola små solbrillor köpte vi i alla fall + en present till ett kommande party. Innan vi gick därifrån så fick Ines springa av sig lite i lekhörnan. 

Hennes coola outfit kommer så klart från Gangstar, utom hatten och strumpbyxorna :-)

Efter leken skulle vi köpa några kortärmade sov-body´s till skruttan och baslinnen i svart och vitt till mig. Sunshine på MQ är en bra modell så de har jag flera färger av, 129:-/st. Ines ville inte alls sitta still i vagnen efter lunchpausen, men när hon fått springa omkring ett tag på stora fria ytor så slocknade hon till sist så jag kunde ta det lite lugnare och kolla in andra snygga kläder. På roliga Monki så fanns det en tyll-kjol som är nästan på pricken lik Gangstars snygga "Sally":
 
Känner mig på tok för gammal för en sån här annars hade jag nog fixat så Ines och jag haft lika :-)

Det jag gruvade mig mest för idag var inköpet av sommarblommorna. Det är svårt nog att få det rätt även utan livligt sällskap. Har liksom ingen aning om vilka "grönsaker" som passar ihop och hur de ska skötas. Medan jag fick hjälp av en mer kunnig person så plockade Ines nävarna fulla av tjusiga blommor och blad, klart stressigt läge. I kassan försvann hon och hittades bakom disken hos kassörskan. Puh, jag var helt färdig när vi äntligen kom hem igen. 

Det syns kanske inte så tydligt, men kolla in de små, rangliga mörka blommorna i mitten. Den växten var jättecool - luktade choklad så jag vara bara tvungen att köpa en! 

Hann med en vända på Glasbanken också där jag investerade i en box rött som matchade Nils fantastiska syltlöksgryta på älgkött som var klar precis när vi kom hem. Nu blir det efterlängtat fredagsmys med familjen. Önskar alla en trevlig helg!     

Bloominghome

Publicerad 2009-06-04 21:33:40 i Allmänt

Jag som skulle ta fina bilder och visa er från mitt och Josefines besök i den nya inredningsbutiken på Fridhemsgatan 114 som invigdes ikväll, men så glömde jag helt att plocka upp kameran (klantigt). Det var i alla fall en liten garagebutik med mycket fina saker i gammaldags, fransk lantlig stil. Företaget har även en webshop så då kan ni ju lika gärna kolla in utbudet där. 

 http://www.bloominghome.se/ 

Gungsoffa till barn Gungsoffa för barn 1495:-

Vi har inte riktigt den vita, romantiska stilen hemma, men visst fanns det en del som man hade kunnat tänka sig ändå. Dessvärre kändes shoppingkvoten redan uppfylld efter Birsta-vändan så jag höll igen.

Urusel, eller bara trött på att baka? Storkalas på gång? Vår granne Charlotte driver ett riktigt smarrigt företag som jag varmt kan rekomendera, kolla här får ni se:

http://frokenmat.se/

 En av Fröken Mat´s fantastiska skapelser

Charlotta var med och bjöd på ljuvligt fika under invigningen. Jag hade inte hunnit äta middag innan så snacka om det var svårt att hålla sig till EN bulle (som den lilla moralpredikaren på min högra axel sa åt mig att göra).  

Shoppade bilen full

Publicerad 2009-06-04 20:56:45 i Allmänt

Nils var ovanligt tålmodig medan jag shoppade presenter, hygienartiklar, servetter, hundprylar, färgpatroner, returnerade en klänning och köpte dubbla uppsättningar skoskåp i plast. Det enda vi inte hann med var blommorna, fast de hade nog inte fått plats i bilen heller för det blev lite fullt.

Nu när det börjar bli dags att smörja sig för solen kan jag tipsa om att de har solskyddscrémer på IKEA Family för bara 59:-/st. Det fanns spf 10, 20, 30 och after sun.
 
På Familyavdelningen hittade vi dessutom det här underbara fyndet som vi bara var tvugna att ta med oss hem:


Med Nils i Birsta City

Publicerad 2009-06-04 11:42:27 i Allmänt

Eftersom det är en ganska unik företeelse så känns så känns rubriken lite extra speciell för mig. Mitt ex fick alltid migrän när Birsta kom på tal och min nuvarande får en stel, lite panikartad blick. Men nu är i alla fall dealen i hamn, tre timmars ska jag få spendera med min käre sambo i shoppingmeckat men då måste det ingå tid för fika, lunch och ett besök på Biltema. På resterande tid ska jag hinna köpa sommarblommor, kanske några krukor, skofack, blöjhink, hundmat och lite hygienartiklar, men det ska nog gå - man är väl proffs, he he ;-))

Ikväll ska jag och min söta granne Josefine vara med på invigningen av en ny inredningsbutik i stan. Jag återkommer med lite "reklam" för den ikväll.

Måste bara får visa den här roliga bilden som jag tog när Ines lekte med sin far i den nya jordgubbskojan som vi köpte igår.

TITTUT!

Rester på menyn

Publicerad 2009-06-03 19:07:35 i Allmänt


Ibland får man trolla med knäna för att fixa mat lite snabbt till 7 hungriga vargar. I dag var en sån dag, halvtomt i kylskåpet, den frysta maten skulle ta för lång tid att tina och inga av resterna skulle räcka till alla. Dagens meny såg till sist ut ungefär såhär:

Gårdagens pannkakor med sylt (konstigt att det var några kvar, Ines åt som en galen, se bilden :-))
Gårdagens köttsoppa med macka
Minipizzor, tomatsås, skinka, ost och lök på tortillabröd
Tortellini-pasta med ostinnehåll

Som tur är så blir det sällan något tjafs om vem som vill ha vad, men annars är det lite "först till kvarn" som gäller. 

Eftersom den jäkla glassbilen åkte runt och spelade sin gräsliga trudelutt precis efter middagen så kunde vi ju naturligtvis inte hålla oss från att ta varsin glass till efterrätt....igen. En jättelåda går åt lika fort som en vattendroppe i öknen i den här familjen. 

Piggelin är nog min största favorit, särskilt på sommaren när det är varmt.
  

Mitt i veckan

Publicerad 2009-06-03 16:53:01 i Allmänt

Av två anledningar så blev det ingen målning på huset idag; dels risk för regn, dels för att jag fick en sån ruggig värk i handleden och målar-armen i går natt att jag knappt kunde sova. Tant börjar visst bli lite svag tror jag, grrr. Nu känns det mycket bättre, men mörka moln tornar upp sig runt omkring så penslarna och mina handleder får vila ett tag. 

På förmiddagen bev det en vända till stan, Frida skulle till en kiropraktor med sin krånglande rygg. Det tog kanske 10 minuter, knakade inte ens och kostade 400:-. Hyfsad timpenning, tänkte vi, men huvudsaken att hon blir bra. Tydligen var bäckenet lite framskjutet. Undrar vad en sån kille skulle hitta för fel på mig? Värsta plockepinn bland mina stela och knastrande benknotor, huga. Jag skulle ha bokat för länge sedan, men det är så ruggigt läbbigt när de knäcker i nacken att jag skjuter upp det hela tiden. Nu vet jag i alla fall skillnaden på en naprapat och en kiropraktor. Den första jobbar med stela muskler och knäcker till lite enklare problem, den senare har betydligt längre utbildning och knäcker på ett djupare plan i skelettet. Hoppas jag fattade det hela rätt.  

Efter knäck-farbrorn så tog jag, Nils och Ines en lunch på stan och shoppade lite prylar till lilla fröken:
Söta sommarsandaler från Vincent i stl 20

Köpte också en "reservkanin" som liknar hennes favvo (bra att ha om bästisen skulle råka försvinna) och en hel kasse uteleksaker som Ines kan ha i sandlådan.
  
Dagens bästa inköp var nog ändå den här till Nils:

"Silence omedelbart, Silence varje natt..." ja, jisses vad tyst och fridfullt det kommer att bli i vårat sovrum nu :-))

När vi kom hem från stan, hade tunikan från Mandel kommit i brevlådan (redan) - jätte jättefin! Fick också med en liten påse med några smarriga kolor - sånt uppskattar man alltid, he he.

Målning

Publicerad 2009-06-02 13:19:13 i Allmänt

Nu är ett av två stora målningsprojekt i gång. Både huset och Nils båtskrov ska ju få färg i år så det vill till att vädrets makter är på vår sida. Man ska ju inte måla när det är fuktigt och inte när det är för soligt och varmt heller. Idag är det faktiskt perfekt målningsväder, växlande molnighet och blåst. Färgen torkar blixtsnabbt. Jag körde första passet med penseln, medan Nils skötte Ines.....och kameran, hm....

Jag vet inte om han ville visa hur stadigt jag satt på ställningen han hade byggt, eller varför det blev såhär...?

Hur som helst så blir det grymt snyggt, jag är helnöjd med den ljusa nyansen! Huset kommer att stå vackert som en brud i midsommarskrud (eller nåt´) som Ernst skulle ha sagt, he he. 


Målarmästaren in action 

Nätshoppat

Publicerad 2009-06-01 19:53:08 i Allmänt

Hoppas verkligen att den här tunikan är lika snygg i verkligheten som på bild för nu är den på väg hem till mig. Jag brukar inte riktigt vilja handla på postorder eller på nätet utan att få känna på kvaliteten och prova, men ibland måste man våga chansa. Det var så läckert med mönster även på baksidan.

299,95 + frakt 39:- på Mandel´s nätbutik.

http://www.mandeldesign.se/fashion/blog.asp

Lambi

Publicerad 2009-06-01 17:22:14 i Allmänt

Har ni sett den där reklamen där det söta lilla lammet lägger sig på Lambi:s mjuka toarullar? Ines tyckte visst att det var lika mysigt med Euroshoppers rullar för hon gjorde en egen lågprisvariant på reklamen igår.


Mjuk och skönt det här, bäääää


Inte så ullig kanske, men nog så gullig variant av Lambi :-)

Mindfulness

Publicerad 2009-06-01 16:47:38 i Allmänt

När jag hade legat inne i fyra-fem dagar och var sjuk så fick jag en sån´där härlig mindfulness-känsla när jag gick ut första gången efteråt. Jag möttes av den underbart doftande häggen som blommade för fullt och allt va så grönt och vackert. Jag stod stilla en stund och bara njöt av att få ljumma vindpustar i ansiktet och kände mig lycklig och tacksam över att få vara frisk igen. Tänkte ett kort ögnblick på dem som kämpar mot betydligt tuffare sjukdomar än vanliga förkylningar och som ändå håller humöret uppe och njuter av livet, jag beundrar dessa människor.

Det låter hur tramsigt som helst när jag skriver sånt här, men det bryr jag mig inte om för vi skulle alla må bra av lite Thomas Di Leva-feeling emellanåt och inte bara klafsa på i grovstövlarna och tycka att livet är grått och trist med alla sina "måsten" och småkonflikter. Jag tänker i alla fall tvinga mig själv att att leta upp tillfällen som är njutbara, att fastna en stund med tankarna här och nu och att känna fullt ut. Det kan verka lätt, men jag har faktiskt inte en aning om hur det ska gå till. Jag får helt enkelt försöka lära mig.

Mindfulness=sinnesfullhet, är nog betydligt svårare än man kan tro även om vi faktiskt hade det en gång i tiden som riktigt små barn.  

Har ni sett; Nu blommar både äppelträd och syrén....jag ska nog plocka in en kvist till middagsbordet idag (om vi inte ska äta ute för då känner man ju dofterna ändå).

Får man skjuta på bussen?

Publicerad 2009-06-01 16:03:02 i Allmänt

Alltså inte skjuta på som i putta på, utan skjuta på den med paintballgevär eller nåt´? Jag blir så irriterad på farten den håller när den tar kurvan där vi bor, dammet bara ryker! På vintern har vi varit nära att få in den i staketet mer än en gång. Livsfarligt!!! Den här turen känns dessutom så himla onödig eftersom det nästan aldrig sitter någon mer än chauffören i bussen, på sin höjd en eller två till. De skulle lika gärna kunna köra med en liten buss, eller en vanlig bil de flesta turer.  Det är ju massor av småbarn efter gatan och bussen skulle inte ha en chans att hinna stanna om något oförutsett händer. Man bävar....
Varning för barn
Det är ju tyvärr inte bara bussen som kör fort på villagator. Läste en insändare i ST för inte så länge sedan där en klok människa ifågasatte hur folk kan klaga på andra som blåser förbi deras barn på vägarna, men sedan inte har en tanke på att själv sakta ner när de själva kör bil i barntäta områden. Varför tänker man inte lite längre än vad näsan räcker? Kör man på ett barn så är ju inte bara den familjens liv förstört utan även ens eget. Hur skulle man kunna leva med vetskapen att om man bara hade släppt på gaspedalen så kanske det aldrig hade hänt....

Jag har själv varit extremt nära att köra på en unge på cykel så jag vet hur ofattbart fort det kan gå. Eftersom jag hade killen (ca 5-6år) parallelt med bilen så körde jag i krypfart, men hann ändå nästan inte stanna när grabben plötsligt fick för sig att korsa vägen strax framför bilen. Han hade glömt faran just då och det är precis så ungar fungerar, de kan göra impulsiva saker precis när som helst. Många tror att bara de håller ut lite så kan de passera barn utan att sakta ner, men då kan ju plötsligt kompisen dyka upp på andra sidan om man har otur. 



 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela