gikas

Sov bort halva dagen

Publicerad 2009-03-31 22:48:51 i Allmänt

Vad hände?!? Jag hade ställt väckaren på 8 men vaknade 12!!! Visserligen mer utvilad än på länge, men ändå...jag missade ju en halv dag! Nisse gav Ines vällingen i morse och efter ett tag hade tydligen de också somnat igen så det blev inte som det var tänkt. Jag och "skruttis" skulle ju gå på Öppna förskolan och efter lunch var det tänkt att jag skulle hinna med premiärvändan till gymmet innan Nils åkte till båtbygget. Kändes snopet att jag sov bort allt det roliga, men precis när jag satt och var sur på mig själv så ringde Annika N och ville ha sällskap i Birsta. Vi lunchade tillsammans över en kletig (men smarrig) kebab och avverkade troligen de flesta butikerna. Annika hittade en del fynd, men själv kom jag därifrån med bara en flaska hårmousse som utlovade "mer lyft i hårbotten" (please funka!). På tisdagar kör de ett koncept som kallas "Hemmakväll" i Birsta City. Det brukar vara fina erbjudanden i butikerna, lite underhållning och annat extra. Trubaduren som spelade idag var superduktig och körde en massa bra rockballader. Jag och Ines satt kvar ett tag och njöt när Annika åkt. Ines diggade och applåderade mest av alla till gitarr-killens förtjusning, ett riktig litet mini-fans tänkte han nog. En man bredvid oss började prata och sa att hon hade de blåaste ögon han sett - så sant. Lilla blåögda Ines somnade ganska snart när vi kom hem och nu är det bara att hoppas att jag också kan det med tanke på min överdrivna sovmorgon tidigare i dag.  

Humor

Publicerad 2009-03-30 14:59:06 i Allmänt


Undrar om man föds med en viss humor eller om man lär sig skämt och bus? Det är märkligt att vissa är såna tråkmånsar medan andra skrattar nästan jämt. Hur mycket är arv och hur mycket är miljö? Kan man bli stå-upp-komiker även om man växer upp i en familj där man alltid tar tillvaron på största allvar? Barns humoristiska utveckling är facinerande. Det är så roligt att se när de redan som 1-åringar kommer på att de kan göra saker som får andra att skratta, då gör de gärna samma sak om och om igen. Säg sen den 4-åring som inte vrider sig av skratt när de hör ordet "prutt" , 10-åringen som fnittrar hysteriskt åt en rolig frisyr och tonåringen som gärna garvar i flera dagar över något riktigt "piiinsamt". Här hemma skämtas det och busas en hel del, men man kan ibland märka vissa skillnader mellan Hammar-skoj och Håkansson-skoj. Det är inte alltid vi skrattar åt samma saker. det har t e x hänt att Nils blivit sur på mig då han inte uppfattat skämtet bakom min allvarliga min. Jargongen kan vara ganska rå, men inte mindre hjärtlig för det. Det kanske är så att vi alla har en viss grad av skämtlynne från början, men att man sen lär sig genom hela livet vad omgivningen tycker är roligt och inte.         

Börja träna nån´gång!

Publicerad 2009-03-30 12:51:56 i Allmänt

 roliga_bilder_2.jpg
Aghh, varför är jag så seeeg... Jag gillar ju att träna - egentligen...Varför ska det då vara så svårt att komma igång?!? Visst har jag väl promenerat lite men det räcker ju inte långt om man ska tänka på badsäsongen som närmar sig med stormsteg. Fast det är ju faktiskt inte strandformen som är viktigast heller utan att må bättre, bli piggare och känna sig starkare. Bli av med den knakiga ryggen och stela nacken som jag dragits med alldeles för länge nu. Träning hjälper alldeles säkert, men den måste vara regelbunden och det är där jag får en del problem eftersom jag inte bara kan sticka iväg på ett pass när som helst. Har insett att jag måste sätta mig ner med min käre sambo och schemalägga mina träningstillfällen då jag vet att han är hemma, minst tre gånger i veckan ska det bli. Däremot vet jag inte riktigt vad jag ska satsa på för träningsform. Vill ju helst ha med en boll av något slag för att det ska kännas roligt men finns det några lag för oss "lite mognare tjejer"? Spinning - bra, men man får ju så ont i baken. Jogging - tråkigt när det går så sakta (hm..) Aerobics - känns lite fånigt och jag vet inte om det ger så mycket. Gym - småtrist, men bra för särskilda muskelgrupper. Bugg/dans - hur kul som helst, men låst vid fasta tider. Simning - toppen, för de som kan simma, jag sjunker ju efter några vändor.... Äh, det får nog bli en blandning av alltihop. Det viktigaste är ju ändå att jag BÖRJAR NÅN` GÅNG - nu jäklar är det dags!

Tårta m m

Publicerad 2009-03-28 22:49:20 i Allmänt


Idag fyllde jag 30 plus plus plus....eller nåt...? Hur som helst så hade familjen fixat med en god middag, vin och tända ljus när jag kom hem från en Gangstar-visning. Alla ljus rymdes inte på tårtan men jag hade fullt sjå att blåsa ut två så det räckte gott (de tändes igen så fort man blåst ut dem så det måste ha varit något slags skämtljus). Fick fina presenter också, ett snyggt halsband från Nils, en skön skrivbordsstol från mor & far, en önskad ansiktsrengöring från brorsan och det bästa av allt - härliga kramar från ungarna.   

P-plats

Publicerad 2009-03-28 20:22:56 i Allmänt

http://www.interparkcontrol.eu/
Stora parkeringar brukar vara bokstavsmarkerade för att man lätt ska komma ihåg var man ställde bilen. Mamma var i Birsta idag och när hon låste bilen noterade hon noggrant att hon stod precis under "P", P som i Pelle....När shoppingen var över och hon ställde sig för att spana efter P märkte hon att det fanns åtskilliga "P som i Pelle" - eller kanske man ska säga P som i "Parkering"!!! Man kan ju undra varför de har satt ut alla dessa P-skyltar i Birsta? Finns det verkligen någon som funderar över var man får ställa bilen när man kommer dit? - Få se nu...var kan parkeringen vara...öh??? Ingen har fått veta hur länge hon letade efter bilen, men ett gott skratt fick vi i alla fall.

Varde ljus

Publicerad 2009-03-26 14:26:38 i Allmänt


Nu äntligen ska hallen på nedervåningen få sitt efterlängtade lyft! Bort med furutak, knottriga, sandspacklade väggar och bränd fjällstugepanel - in med lite ljus. Vi fortsätter med den ljusa fondtapeten i trappen hela vägen ner och målar tak, panelväggar och dörrar helt i vitt. Inte världens snyggaste panel precis, men det blir för mycket ombyggnation om vi ska plocka bort den. Det kommer i alla fall att kännas mycket ljusare och trevligare att vara där nere så då ska vi göra i ordning en fungerande arbetsplats med ordning på dator, pärmar, pennor och annat plock. Redan efter grundmålningen blev den en helt annan rymd och känsla i utrymmet, tänk vad lite färg kan göra! I samma veva är det tänkt att fortsätta fräscha upp de två rummen nere så att de två äldsta kidsen får lite trivsammare.

Ny frisyr

Publicerad 2009-03-25 23:05:39 i Allmänt


Inga större förändringar, men efter lite velande så blev det en rak lugg med lite mörka slingor i frampartiet men den ljusa färgen kvar i övrigt. Ser aningen grånyanserat ut men det tror jag dämpas efter ett par tvättar, eller jag hoppas i alla fall att det gör det även om det inte ser så tokigt ut som det är heller. Jag ska försöka spara ut längden en liten bit till men långt blir det ju aldrig med mitt tunna "bebishår".  Enda möjligheten är i så fall löshår men inte ens det vore någon bra lösning för mitt eget hår skulle aldrig hålla att fästa det i. Däremot visade tjejerna på salongen ett alternativ som faktiskt skulle kunna funka tillfälligt i alla fall, ganska korta tränsar som man fäster med pyttesmå klämmor. Dyra, eftersom det var äkta hår, men de går ju å andra sidan att använda om och om igen. Det vore kanske värt en slant att en enda gång i livet få prova på att ha lite hår att slänga med. Jag kanske ska ge mig själv en helt onödig men kul födelsedagspresent...? 

Beckhams nya tatuering

Publicerad 2009-03-24 23:24:28 i Allmänt


Jag blev helt chockad då jag såg David´s nya tatuering i en tidning - vad ska Victoria och Nisse tro?!?

Mormor & Morfar

Publicerad 2009-03-24 19:38:31 i Allmänt


När mormor & morfar är här så kommer alltid kortleken eller sällskapsspelen fram på kvällarna. Kortspelet "Plump" är mest populärt där man ska ange i förväg hur många "stick" man beräknas ta under spelomgången. Det är inga problem att få ungarna att lägga undan datorer och stänga tv:n när mormor & morfar är här för de sitter hellre och munhugger med morfar om vem som ska vinna eller försöker locka fram mormors ohärmbara asgarv som får alla runt omkring att också skratta så tårarna rinner. De bor i Stockholms-trakten så det blir inte så tätt mellan besöken, men kul har vi när vi ses.

Tre steg!

Publicerad 2009-03-24 19:14:20 i Allmänt


Ines har äntligen tagit sina första tre stapplande steg utan att hålla i sig! Hon går egentligen hur stadigt som helst, men det är en madam som inte riktigt har litat på sina egna ben. De börjar darra så fort hon kommer på att hon står själv och då sätter hon sig ner. Fast inte nu längre, får hon släppa taget av egen vilja så står hon tryggt. Det är bara de där rackarns fötterna som är så knepiga att flytta. Mina tre andra barn gick vid 9 mån (Ella) resp 10 mån (Pontus & Andréa) så jag vet inte om man ska tolka det som att den här tjejen har en lite försiktigare pappa...eller nä, den teorin stämmer nog inte heller vid närmare eftertanke. Ines hann i alla fall bli 1 år och nästan 2 1/2 månad innan hon tog det stora klivet. Fast om Ines har ärvt pappa och mammas löpsteg så lär det nog inte dröja länge innan hon springer också. 

Choklad

Publicerad 2009-03-24 10:53:31 i Allmänt


Förr åt jag bara typ vanlig mjölkchoklad och kexchoklad. Var egentligen inte speciellt förtjust i det överhuvudtaget, det var sega råttor och gelehallon som gällde. Mörk choklad gick bort helt. Sen hände något en jul för ganska många år sedan då min dåvarande make fick en stor säck med fin belgisk choklad från sitt jobb. Jag blev lite imponerad av alla fina förpackningar, men skeptisk till att det skulle smaka gott. Jag tog en bit här och en bit där och det var faktiskt inte så tokigt.....kan erkänna så här i efterhand att jag åt upp alltihop nästan själv (Krille var redan less på alla askar de hade fått) . Efter den julen med "riktig", välgjord fin choklad så var alla de vanligaste sorterna på affären ingenting i jämförelse. Jag lärde mig uppskatta en hög kakaohalt och fick även upp ögonen för tryffelpraliner. Må-bra filmen "Chocolat" av Lasse Hallström var också en inspiration i denna nya värld av smakupplevelse. Tänk en bit mörk choklad till kaffet eller en härlig chili-tryffel till ett glas rött vin - det är sånt som sätter lite extra guldkant på tillvaron!

Påskpynt

Publicerad 2009-03-23 19:54:44 i Allmänt


Den här coola tuppen hittade jag på Överskottsbolaget för bara 39:-. Fanns i tre olika storlekar. I fjol hade jag inget påskpynt alls uppe, men i år ska jag nog ordna lite björkris i alla fall. Tuppen står redan i fönstret och håller utkik efter påskharen som brukar komma med en massa godis.

Gangstar *nyheter*

Publicerad 2009-03-23 16:50:30 i Allmänt

Som Gangstarsäljare får man alltid ca 10 nyhetsplagg i mitten av säsongen och nu står jag och stampar av nyfikenhet för de ska komma vilken dag som helst. Säljstart nu på fredag och det finns även fem nya vuxenplagg till försäljning på prov i en begränsad upplaga (släpps idag med risk för snabb åtgång). Jag har sett allt på bild och får nästan lite ångest för det är en hel del jag vill ha. Vissa är bara ett måste!!! Tyvärr får jag inte visa några bilder på de nya barnplaggen förrän på fredag, men håll utkik för det kommer... 

Tårar

Publicerad 2009-03-23 15:54:47 i Allmänt


När jag var yngre trodde jag nästan att det var något fel på mig som aldrig blev berörd av något sorgligt i filmer på tv, kompisarna var blöta i hela ansiktet, men inte jag. Tyckte nästan det var mesigt av de andra att lipa för något som ändå inte var på riktigt. Inte ens hunden Lassie fick mig att blinka lite extra. Några år senare hände något som förändrade mig totalt - jag blev mamma. Efter det kom sentimentaliteten smygande, första gången minns jag så väl; en försvunnen unge återlämnades till sina föräldrar i en tv-deckare och jag fick verkligen kämpa för att inte ryckas med av deras lyckotårar. Numera är det helt kört, jag kan varken se Oprah, Extreme homemakeover, Spårlöst försvunnen, välgörenhetsgalor eller ens dr Phil utan att tårarna sprutar. Vad beror det på? Är det den egna familjen och livets erfarenheter som gör att man kan relatera mer till personerna i tvn, att man förstår dem bättre än vad man gjorde som ung? Efteråt känns det lite dumt när man sitter där med sitt gråtsvullna nylle och hulkar, varför tittar jag på de där programmen när redan innan vet att jag kommer att börja grina? Kanske för att man varje gång lär sig en aning mer om vad som verkligen betyder något i livet. En annan sak som får mig att gråta är lökhackning. På bilden testade jag om googles kan förhindra att tårarna rinner - det funkade inte alls kan jag avslöja.  

Familjen Annorlunda

Publicerad 2009-03-22 20:33:34 i Allmänt


När alla är hemma är vi ganska många i familjen - 7 st - så det är ju ingen standardfamilj precis. Därför är det lite kul att kolla på tv-programmet där familjerna med många barn försöker att få tillvaron att gå ihop. Mest beundran får 10-barnsfamiljen där mamman och pappan alltid verkar ta saker och ting med ett leende. "Bilen vill inte starta" ha ha skrattade mamman när hon skulle iväg och handla typ 12 kassar mat för 3500:-. När man ser sånt så skäms man lite, vi har hälften så många barn varav alla utom en i princip är självgående, men jag skulle ändå bli galet uppstressad om inte bilen skulle starta och jag känner mig helt chockad varje gång jag lämnar affären över hur dyrt allting är. 
 
I går träffade jag och Annika en annan typ av "Familjen Annorlunda" när vi satt på en av stans krogar (Oscar´s). Gänget bestod av sex personer och mannen presenterade dem som hans 2 döttrar, hans f d fru och hennes sambo samt hans nuvarande fru - alla ute och roade sig tillsammans. Helt underbart sköna personer som struntade fullständigt i åldersnoja, utseendefixering och bitterhet mot gamla ex. De var kramades, skrattade och gav järnet på dansgolvet och struntade fullständigt i vad andra skulle tycka. Jag och Annika blev så inspirerade att vi genast började smida planer på att hitta på något liknande med de äldsta barnen och våra mödrar (inte ex), fast vi förlägger nog för säkerhets skull partajandet till någon Ålandsbåt så ungarna kanske inte tycker det är fullt så pinsamt att se oss dansa bland folk, ha ha.
 

Grattis Pontus!

Publicerad 2009-03-20 23:26:21 i Allmänt


Min förstfödda fyller 19 år! Sista året som tonåring sen hänger han på låset hos Systembolaget. (Sjukt att man får rösta i Sverige innan man får handla på glasbanken). Helt otroligt vad fort åren gått, tycker det var nyss han tappade sin första tand och lärde sig cykla. Nu kör han bil och snor sambons rakapparat, ha ha. Vi firade lite lugnt här hemma med glass och lite annat smått och gott. Presenten var en klocka och lite pengar som säkert kommer väl till pass nu när studenten närmar sig. Jag vet att du kollar mammas blogg så; GRATTIS än en gång älskling! Love you! (Bilden är från i julas)

Babysång

Publicerad 2009-03-19 20:58:40 i Allmänt


Ines älskar sin babysång, all musik för den delen. Hon hoppar upp och ner eller dansar med gungande knän och höfter så fort hon hör minsta musiksnutt. Under melodifestivalen kröp hon närmare tv:n och blev helt galen när det var lite fart i låtarna. Efteråt gjorde hon som publiken och applåderade ivrigt. Hon kommer nog att bli en sån som står längst fram vid kravallstaketet på alla konserter när hon blir stor. Därför är babysången ett "måste" för oss båda som vi inte gärna missar. Det är ju samtidigt en social grej att få träffa andra mammor och barn, få snacka lite över en fika. Vi turas om att baka och det brukar vara grymt smarriga saker som bjuds. Första gångerna kändes det lite fånigt med ramsorna och rörelserna, men nu har man vant sig och med hjälp av flera duktiga "sångerskor" så låter det riktigt fint emellanåt när vi sjunger visor. Förutom att barnen tycker det är kul så ska det visst vara bra för deras språkutveckling också, så man kan säga att vi förenar nytta med nöje. (Andra bilden tog jag precis innan vi åkte. Ines blev en vandrande, eller kanske krypande, reklampelare för klädmärket jag säljer - Gangstar. Pyjamasen på första bilden är förresten också därifrån).

Kardemummaskorpor

Publicerad 2009-03-18 16:47:34 i Allmänt


Skorpor har jag aldrig gjort förut (det är förresten mycket jag aldrig gjort förut i bakväg) så när jag hittade ett recept som verkade enkelt och jag för ovanlighets skull hade alla ingredienser hemma så körde jag igång. Här är receptet:

1/2 dl strösocker
250 g rumsvarmt smör eller margarin
1 ägg
7 dl vetemjöl
2 dl havregryn
2 tsk bakpulver
3 msk stött kardemumma
2 dl matlagningsgrädde alt. mjölk

Sätt ugnen på 175 grader. Rör socker och smör poröst. Rör i ägget. (Här gjorde jag nog fel som använde elvispen - kolla första bilden :)) Blanda de torra ingredienserna och rör ner tillsammans med grädden (nu flög det små klickar av deg över halva köket då jag envisades med att fortsätta med elvispen - gör inte det) Rulla ut degen i ca 7cm breda längder och lägg på en smord plåt. Grädda ca 20-25 min och ta därefter ut plåten och stäng av värmen. Skär längderna i ca 3 cm breda bitar och ställ in plåten igen. Eftervärmen gör skorporna torra och knapriga. Gott till kvällsteet eller kaffet.

Grabbhelg

Publicerad 2009-03-18 12:30:48 i Allmänt


Nu är det dags igen för sambons årliga weekend i Vemdalen med grabbarna, han åker torsdag morgon och kommer hem på söndag kväll. Kul för honom, men jag är allt lite avis. Hur ofta tar vi tjejer oss iväg en weekend och gör något kul? En gång vart 5:e år möjligen. Killarna bokar in skoterhelg, fiskehelg, båthelg, jakthelger och gud vet allt utan att blinka. De packar väskan full av öl och ger sig av, oftast med kort varsel. Vi tjejer har också en massa ideér på vad vi skulle vilja göra men när det kommer till kritan så blir det aldrig av. Vems fel är det, jo vårt eget. Vi tänker på kostnaderna, barnen, partnern (som blir kvar med allt ansvar), klädbrist, för besvärligt, för trött, har inte tid....Varför gör vi så? Varför kan inte vi också bara ta paus från vardagen och unna oss lite egna aktiviteter? Det blir ju oftast väldigt kul när man väl kommer iväg och ger förnyad kraft när man kommer hem igen. Familjen klarar sig faktiskt utan oss någon enstaka helg, inget tvivel om det. Frågan är bara; vad ska vi hitta på? Jag är öppen för alla förslag...

Öppna förskolan

Publicerad 2009-03-17 13:08:39 i Allmänt


Precis när jag och Ines kom på att vi skulle börja besöka Öppna förskolan så stängde kommunen den. Vi hann bara gå en gång. Trist när besparingarna ska drabba barnen. Som tur var så ställde kyrkan upp med en ny lokal som vi får vara i en dag i veckan. Det blev faktiskt helt perfekt, killen som håller i det hela är toppen och uppslutningen är bra. Eventuellt kommer det att vara öppet fler dagar längre fram men de vill prova en dag till att börja med och se var det leder. Idag hade jag med mig Gangstar-kollektionen och visade upp kläderna som fick ett mycket positivt bemötande. Dessutom kom Sundsvalls tidning i syfte att göra en uppföljning apropå stängningen av den tidigare Öppna förskolan. Har jag tur så lyckades jag gömma mig på bilderna som togs.  

En gnutta glamour

Publicerad 2009-03-16 22:34:02 i Allmänt


Som föräldraledig kan man verkligen behöva ett stänk av lite glitter och glamour emellanåt. Att bara krypa omkring på golvet i säckiga mysbyxor hela dagarna, plocka legobitar och skrika "titt-ut" 20 gånger i följd kan snart knäcka den mest fåfänga mamman till oigenkännlighet. Därför unnar jag mig lite vardagslyx när tillfälle ges. Shoppar något fint, men onödigt (bara det inte är för dyrt såklart), tar en fika med vänner (bara inte för ofta såklat), klär upp mig lite extra någon gång ibland och kanske tar ett halvt glas vin och en chokladbit framför tvn när alla lagt sig trots att det är tisdag. Sånt ger ny energi så att man känner sig helt ok som kvinna  fast man är tillbaka i de säckiga brallorna redan dagen därpå. (PS. de urläckra silverskorna fyndade jag på Bianco för 150:-! Nu gäller det bara att hitta ett tillfälle att använda dem...)

Jakten

Publicerad 2009-03-16 22:09:32 i Allmänt


Är man tillsammans med en jägare så får man, förutom frysen full av älgkött, också finna sig i att han packar trunken full av öl/Jäger/snus och försvinner hemifrån ett antal fasta datum varje höst med bössan i ömt förvar. Vid ett tillfälle var jag så nyfiken på vad grabbarna egentligen har för sig där i skogarna så jag bad att få följa med som "prao" en helg. Vad hände, jo vi satt knäpp tysta på var sin stubbe i femtioelva timmar och såg inte ens en mus passera. Höjdpunkten var fikat, fast då fick man lova att tugga tyst och inte sörpla...Jag hade kanske otur, men det var nog det mest ospännande jag varit med om. Då smällde Jägern och den kalla ölen framför brasan efteråt betydligt högre i mina ögon. Det var nog kanske tur förresten att de inte sköt något stackars djur då jag var med för då hade jag väl slutat äta kött i ren empati.

Stugan i Sidsjö

Publicerad 2009-03-16 21:37:36 i Allmänt


När Nils var 23 år så byggde han en stuga åt sin mor (vilken kille va!). Den ligger i byn Sidsjö mitt i de Jämtländska skogarna nära Bräcke. Nils mor kommer från trakten och själv känner han sig riktigt hemma i omgivningarna genom att släkten också har stugor runt omkring och genom att han ingår i byns jaktlag. Stugan har indragen el men får vatten från en närliggande källa och har ingen toalett inomhus. Det är en avstressande miljö att komma till trots att inte alla bekvämligheter är lika självklara som hemma, man slipper alla "måsten" och kan njuta av lugnet och stillheten ett slag. (Förutom när man jagar mygg och måste rusa ut på dasset mitt i kolsvarta natten förstås) 

Båtbygget

Publicerad 2009-03-16 21:06:32 i Allmänt


Min sambo bygger en båt, en plåtseglare på 42 fot (ca12,6m). Ett mångårigt projekt som kräver många, många...ooootroligt många timmars arbete och slit. Jag beundrar verkligen hans enorma vilja att förverkliga drömmen om den flytande "sommarstugan". I mina ögon är det helt fantastiskt att han orkar lägga så mycket tid och kraft på ett rostigt båtskrov, men hans målmedvetenhet imponerar samtidigt. Det är nog tur att jag känner så för annars vet jag inte om jag skulle stå ut eftersom det naturligtvis blir en hel del frånvaro från hem och familj. Det är nog inte alltid jag är så förstående som han skulle önska, men ingen kommer att bli gladare än jag när den äntligen är färdig.

Renoveringsprojekt

Publicerad 2009-03-16 15:27:20 i Allmänt


Huset vi bor i är från 1966 och när vi flyttade in så blev det en hel del renovering för att skapa varsitt rum till barnen. Senaste projektet var köket som egentligen skulle bytas helt, men det fick bli en billigare "ansiktslyftning" i stället när jag fick beskedet att jag blir arbetslös. Luckorna var tidigare blå-lila så bara att måla dem vita gav ett helt annat lugn åt rummet. Använde också rest-tapeter från fondväggen i hallen som räckte precis. En ommöblering gav också betydligt bättre rörelsefrihet och lekyta åt Ines och hunden Egon. Mycket finns naturligtvis kvar att önska, man önskar att det fanns både mer tid och pengar, men vi tar en sak i taget.  

Gangstar barnkläder

Publicerad 2009-03-16 14:32:08 i Allmänt


När jag fick syn på en annons med en liten cool kille i skinnjacka och tuff mössa i tidningen Mama så blev jag nyfiken vad det var för klädmärke och kollade in på deras hemsida www.gangstar.se. Det visade sig att kläderna säljs genom hempartyn och när jag ville ha en visning så fanns det ingen säljare i Sundsvall. Jag föreslog därför mig själv eftersom det verkade kul. Särskilt under föräldraledigheten då man verkligen uppskattar att kunna tjäna en slant extra samtidigt som det är kul att träffa folk och komma hemifrån en stund ibland. Om du som läser det här har barn mellan 0-6år och vill ha ett party eller handla själv så är det bara att höra av sig ;-)

Arbetsbefriad

Publicerad 2009-03-16 14:18:09 i Allmänt


Nu i mars skulle jag egentligen ha börjat jobba igen efter föräldraledigheten, men p g a övertalighet så har jag fått arbetsbefrielse under uppsägningstiden på 6 månader. Efter 21 år på samma arbetsplats så blir jag alltså arbetslös till hösten. Känslorna är delade, å ena sidan så kan det ju verkligen vara dags att prova på något annat, å andra sidan var det ju synd att det skulle hända just nu då det är lågkonjunktur och man verkligen måste slåss om jobben. Fast tajmingen gynnar ju samtidigt Ines som slipper börja alltför tidigt på dagis, plus att jag verkligen får tid på mig att tänka igenom vilken väg jag vill gå. Ska jag söka mig något liknande arbete eller kanske studera och försöka komma upp en lönenivå eller två? Det är dags att bestämma vad jag vill bli när jag blir stor eftersom jag redan är "stor" för länge sedan.  

Skoter & kolbulle

Publicerad 2009-03-16 13:59:46 i Allmänt


Nu har jag lärt mig göra kolbullar. Smeten är enkel; 1,5 l mjölk, ca 8-10 dl vetemjöl, 6-7 ägg och lite salt som man vispar ihop. Som pannkakssmet fast tjockare kan man säga. Vi brukar hälla upp smeten i petflaskor och ta med på skoterturen. Absolut godast blir kolbullarna om man steker lite saltfläskbitar i flytande smör först innan man häller på smeten och gräddar på båda sidor. Till den färdiga kolbullen serverar man en rejäl klick lingonsylt. Mmmm....
För några helger sedan var vi i Sidsjö (Jämtland) där Nils har sin stuga och åkte skoter med några vänner. Härligt att få sig en skopa friskluft och "bara vara". Ines fick sin allra första skotertur och det verkade hon trivas med för hon somnade gott i min famn så fort vi åkte iväg. Nils hade nog aldrig kört så försiktigt som han gjorde då, så jag gissar att han har ett uppdämt behov av en grabbhelg i stugan utan ungar så han får leka av sig lite nästa gång.

Mycket snö

Publicerad 2009-03-16 13:16:56 i Allmänt


Otroligt vad mycket snö som kom den här vintern, drivorna är enorma. Var ska allt ta vägen nu när vårdroppet börja komma, man kan bara hoppas att dräneringen runt huset är tät. Någon vattenskada är man inte sugen på direkt. Fast vackert är det och snön gör att det känns ännu ljusare ute. Slalomklubben som driver Nolbybacken måste jubla över den här vintern, liksom alla längdskidåkare. Själv köpte jag mina skidor för två år sedan men har inte invigt dem förrän nu. Första vintern var det knappt någon snö och den förra var jag gravid så ursäkterna var väl rätt ok ändå. Fast nu har dom fått gå några turer och det har gått över förväntan, även om man inte är någon Gunde i spåret precis. Jätteskönt för mina stela axlar som faktiskt känns betydligt mjukare efter en vända på skidorna.

Min hund

Publicerad 2009-03-16 12:42:18 i Allmänt


Det här är Egon Hunter. Han kommer från Åkersberga och hans mamma är en blandning mellan Bischon Frisé och 1/8 pudel, hans pappa är en renrasig Bischon Havaniese. En egen hund stod högst på önskelistan under hela min uppväxt, men jag fick bara katter i stället eftersom mamma & pappa tyckte att de var lättsammare. Inte mig emot för katter är verkligen underbara djur, men nu äntligen fick jag min efterlängtade vovve då vi hämtade hem honom för snart 4 år sedan. Det var lite lustigt att uppfödaren döpt honom just till "Hunter" eftersom Nils hellre hade velat ha en rejäl jakthund och inte någon fjantig "golvmopp". Fast han har fått erkänna i efterhand att Egon är rätt cool ändå eftersom han glatt hänger med på det mesta.

Hur många barn...?

Publicerad 2009-03-16 09:36:02 i Allmänt


Planerna var att jag skulle föda två barn i livet och de skulle komma före 25 års ålder, sen skulle jag vara för gammal. Så resonerade jag i tjugoårsåldern och så blev det - en pojke och en flicka såg dagens ljus precis innan "deadline". Runt 30 började dock deras far att prata om en sladdis och innan jag hann säga "kanske" så var trean ett faktum - en tjej till. Jag kände mig inte alls för gammal, tvärtom var det toppen att få barn i den åldern. Tre barn fick dock räcka, jag ville ju inte ha någon storfamilj med ungar överallt. Åren gick och tyvärr gick jag och barnens far skilda vägar. Hittade en ny kärlek och han och hans dotter flyttade in. Nu hade vi alltså fyra barn växelvis boende hos oss och var tvugna att köpa ett hus för att få plats allihop. Redan tidigt i vårt förhållande nämnde Nils att han "kanske vill ha ett barn till" och jag tänkte om han inte blir avskräckt av att jag redan har tre så borde ju inte jag heller avskräckas av ett sånt uttalande (även om det kändes helt galet att ens tänka på bebisar när barnen var så pass stora och 40-års strecket närmade sig med stormsteg). Sagt och gjort, jag gav en ny deadline (40 år) och den klarade vi på mållinjen när lilla Ines tog sina första andetag den 10:e januari 2008. Fyra underbara barn blev det, vilken tur att man kan ändra sig ibland! 

25-års jubileum

Publicerad 2009-03-16 02:19:20 i Allmänt


För 25 år sedan när jag och Nils gick ur parallellklass i 9:an på Vibackeskolan Alnö såg vi knappt åt varandra. Det var först 20 år senare då vi träffades igen som det berömda "klicket" infann sig, och det med besked. Sedan dess har vi flyttat ihop, köpt villa, hund, bil och dessutom utökat familjen med ett litet kärleksbarn. Den här gången gick vi på jubileumet  tillsammans till våra klasskamraters stora förvåning.  

Välkommen till min nya blogg!

Publicerad 2009-03-16 01:12:22 i Allmänt


Hej, jag heter Erica och bor i Nolby, ca 2 mil söder om Sundsvall, med sambo Nils, 5 barn och vår lilla jycke bischon-blandisen Egon. Jag tänker skriva om allt mellan himmel och jord - familjen, inredning, mode, aktiviteter, möten med trevliga människor, dans, jobb, allmänna funderingar och kanske ett och annat recept jag gillar.   

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela