gikas

Mors Dag

Publicerad 2009-05-31 20:11:39 i Allmänt

Ella var först ut och grattade på Mors dag, sen fick jag kramar och sms från de andra i en strid ström. Härliga ungar man har! Jag är så glad att ha fått dem allihop, tänk vad lyckligt lottad man är.

Rött och romantiskt med rosor och murgröna (antal och längd på rosorna kan variera)
Vill skicka en särskild hälsning till min egen lilla mamma.
Kram på dig älskade mor!

Hello Kitty

Publicerad 2009-05-31 11:47:46 i Allmänt

(Josefine, som kompensation för den där läbbiga ormen jag visade i tidigare inlägg så får du se något du gillar här i stället - Hello Kitty) Ines fick en ny klänning som hennes snälla storasyter Frida hade köpt i Thailand.

Hello Kitty är tydligen poppis även där. Kolla in baksidan med sina små glittriga vingar.

Kan det bli gulligare än såhär..?!

OBS!!!
Förresten, idag är sista dagen att boka in höstparty om du vill bli automatisk medlem i De Luxe - Gangstars nya VIP klubb. Passa på, för annars kan du bara bli medlem genom att handla för 2000:- under en säsong.  

80-tals festen

Publicerad 2009-05-31 11:31:55 i Allmänt

Det blev klädpanik i sista sekunden eftersom vi insåg att det faktiskt var en hel del andra som tänkte klä ut sig. Jag hade egentligen planen klar med en kjol jag skulle ha, men när den nästan sprack av trycket från min rumpa (som tydligen blivit något större på sistone) så fick jag raskt gå över till plan B....Enda problemet var att det fanns ingen plan B. 

Tack och lov skulle Frida till stan så jag skickade henne att köpa ett långt linne/smalklänning så jag kunde ha tigths under och min nya, korta jeansjacka. Nils vek upp ärmarna på sin kavaj och stoppade byxbenen i tubsockarna för att man skulle ana looken.  Det tog sin lilla tid att våffla hår och sminka sig lite extra så vi blev lite sena, men inte sist. 

Man ser inte riktigt hur fluffigt mitt hår var på den ena sidan här på bilden, men jag kan intyga att det var stoort :-) 

Vi fick äta lite plockmat och gå en frågeslinga på huvudkontoret innan den rätta festen som hölls på Våningen. Frågeslingan handlade om 80-talet på tv och det klarade vi riktigt bra i sällskap med Karin & Kapten Niklas som faktiskt vann hela tävlingen med 20 av 23 rätt. Vi tyckte det var liite konstigt att inte vi hade samma resultat, men det kan ha att göra med att tävlingsledaren är ett gammalt ex till Nils som inte har så gott öga till honom....hm

Det största energiknippet på Sundsvalls Energi; Niklas (i kaptensmössa och skepparkrans) och hans söta fru Karin.

Vårat bord, Allo Allo emliga armen. Menyn var också tidstypisk, skagentoast, file´mignion black and white och den här underbara marängswissen till efterrätt. Mumma!!!

Kvällens underhållning stod en ensam trubadur för, men han fick även hjälp från Blues Brothers som vågade sig upp på scenen. (Den ene, Arne visade sig vara ett riktigt proffs - på riktigt, så han fixade riktigt ös med munspelet :)

Senare framåt nattkröken så spelade två dj:s gamla 80-tals dängor och då kunde man ju inte bara låta bli att dansa all night long....

Fotbollssammandrag

Publicerad 2009-05-31 10:41:30 i Allmänt

I går hade jag inte en chans att hinna blogga. Fotbollssammandrag för Ella på Essvik och sedan hem och förbereda 80-tals festen med Nils jobb, Sundsvall Energi (Korstaverket).

Jag och Christer (Ella´s pappa) var caféansvariga direkt efter matchen men hann i alla fall se Ella´s lag spruta in 12 mål i stackars Njurundas kasse. Ella hade ett bra läge att göra mål, men fick en rejäl snedträff så skottet gick utanför. 
 
Försäljningen gick lysande (som det brukar göra när väntande föräldrar och barn inte har så mycket annat att göra än att fördriva tiden genom att fika). Det var kul att få stå i kiosken med Krille också för han har en sån skön humor som jag verkligen saknar emellanåt.

Tjejer med humöret i topp efter jordskredssegern.

En mindre trevlig sak, om än rätt spännande, var när den här lilla filuren tog sig genom folksamlingen framför gårdsplanen och caféet. (Blunda nu, Josefine...)

Ines på grönbete

Publicerad 2009-05-29 13:45:51 i Allmänt


Kolla vad fint det här är mamma!

Det här gröna var ju jättekul att riva och kasta omkring....

Våran lilla solstråle - älskade unge!

Porrfilm

Publicerad 2009-05-29 13:36:14 i Allmänt

I normala fall hatar jag när någon sitter och zappar genom alla kanaler på fjärrkontrollen. Det brukar oftast inträffa i reklampauser och jag fattar bara inte vitsen - om man vill slippa en massa korta reklamsnuttar, varför skulle det då vara bättre att se några sekunder vardera på säkert 20 andra kanaler (varav flertalet har reklam samtidigt)?!

Fast i går kväll så satt jag faktiskt själv och zappade (efter ett misslyckat försöka att få till ett bra personligt brev i cv:t). Insåg inte riktigt hur sent det var förrän jag hamnade på en viss kanal där man visar icke barntillåtna filmer efter midnatt. Jag ska erkänna att jag fastnade där i mitt zappande. Det jag fick se var nämligen så märkligt att jag inte kunde låta bli att undra vem som hittat på det. Tjejen stod liksom på nacken med stjärten rakt upp, killen stod som en sumobrottare med benen utåt i 90 graders vinkel, utom "det tredje" då som var rakt neråt mot tjejen då, om ni förstår vad jag menar. SNACKA OM OBEKVÄMT!!! I den posen kan man inte säga att någon av dem såg särskilt sexiga ut heller, jag blev mest full i skratt och sen zappade jag vidare.  

Efter ett halvt avsnitt av Seinfeldt (alltid lika kul) så zappade jag förbi ful-kanalen igen och den här gången märkte jag att filmen var svensk, två camoflageklädda brudar med vapen sprang förvirrat omkring i en trädgård medan den kvinnliga speakerrösten berättade om att "de båda flickorna hade kommit ifrån sin pluton och kände sig trötta och förvirrade, plötsligt såg de ett hus och undrade vem som kunde bo där?...". Texten var säkert tänkt att skapa lite dramatik till scenen även om det mest liknade Rödluvan och de tre björnarna, men hon som läste den lät ungefär som en skoltrött elev som tvingas läsa högt av sin lärare ur en bok. Jag satt och fnittrade för mig själv och kunde inte låta bli att kolla vart allt det här spännande skulle leda...(som om man inte visste det :)) I nästa scen satt de båda hårdmejkade soldat-tjejerna och frös överdrivet tydligt, gissa vart - i sovrummet på övervåningen! Inte riktigt logiskt att de sedan tog av sig kläderna för att värma sig, eh...men då hade jag sett nog och zappade vidare.

Vad jag inte fattar är varför det är någon handling överhuvudtaget i porrfilmer? Det blir ju bara såå fånigt när de försöker, värsta parodin. Det känns som att producenten har fastnat någonstans i femte klass där han var den som skrev skolans teaterpjäser och sen lagt till lite smaskiga gubbfantasier på vägen.

Nä, tacka vet jag Brad Pitt om man vill se riktig action, han är nog så sexig - även fastän han inte visar "pitten" alls :-)
Utan trosor i Tyrolen
(I en sån här film är det i alla fall meningen att det ska vara skrattretande. Ha ha...)

Extreme Dog Makeover

Publicerad 2009-05-28 14:53:36 i Allmänt

Egon valde jag bl a av dess två anledningar, han tar in så mycket plats och han löser inte hår. Fast det sista är en sanning med modifikation. Han släpper visst hår, men det flyger inte omkring eller fastnar på våra kläder utan det stannar i pälsen tills man kammar honom - eller klipper bort tovorna som bildas om man inte kammar - eller rakar bort filtkakorna som blir om inte gör något av det tidigare.

Hade Egon tillhört Paris Hilton hade han förmodligen haft lång, glänsande välkammad päls och en ljusblå rosett på huvudet eftersom hon knappast sköter pälsvården på sina hundar själv. Hos oss är han inte lika välputsad, men å andra sidan så slipper han rosetten så jag tror att han hellre vill bo hos oss.

Hur som helst så hade vi väntat länge nog så det var hög tid för årets Extreme Dog Makeover - dagen då Egon får sin sommarfrisyr. Så här såg han ut "före":

Efter flera timmar med klipp, brottning, bad, hårtork, finputs och hår överallt så blev det så här "efter":
 
OBS! Han skäms inte över sin nya frissa utan spanar bara efter godisen i fotografens hand (den man brukar få när man varit duktig)

Vik hädan feber!

Publicerad 2009-05-27 20:09:29 i Allmänt

Jaaa, nu äntligen börjar kroppen kvickna till så jag har stora förhoppningar om att kunna friskförklara mig själv till i morgon. I går kväll blev jag lite lurad för då tog febern ny fart på kvällen, men peppar peppar så hoppas jag inte att det blir likadant nu. So far so good...

Nyss bjöd Nils på min första kopp kaffe på 5 dagar och till det hade han gjort en rabarbersmulpaj. Jag hade lätt kunnat bli lite nykär av ett så trevligt initiativ om det inte varit så att den fina pajen kom ut lite bränd. Att den blev lite bränd var ingen större katastrof i mina ögon (sånt händer), men för Nils blev besvikelsen så stor att han började gorma och svära på en sån överdriven nivå att det liksom inte fanns utrymme för några rosenskimrande känslor. Man skulle kunna säga att han gjorde skäl för smeknamnet "Kakmonstret" på ett lite mindre trevligt sätt, hi hi.

Fast med hjälp av lite glada tillrop från min sida och det faktum att pajen faktiskt verkade ätbar i mitten så kan jag berätta att det hela slutade riktigt gott i alla fall. I Love Rabarerpaj och I Love Nils som gjorde den åt mig!

Kärleken övervinner allt - Även brända pajer, hi hi

Ines käkar rabarber

Publicerad 2009-05-27 17:50:29 i Allmänt

Ines blev först jätte jätte lycklig över att få en likadan "grön stång" som syrran käkade på...

Men sen blev det mer tveksamma miner...

Eeerk, ska det verkligen smaka så här?!?....kan syrran så kan jag.....

Oooiiii, jag döööör!!! MAMMA, MAAAAMAAAAA....

.....eller kanske det var lite gott ändå....

Ha ha, nu är jag en hårding som KAN äta rabarber....i alla fall nästan utan miner! Mmmm

5:e dagen

Publicerad 2009-05-26 13:47:23 i Allmänt

....som jag är hängig - blä! Hade 39,5 i feber i går kväll och det var inte kul. Det var många år sedan jag var så här usel sist. Nu längtar jag efter att få bli frisk igen. Har ett Gangstar-party på torsdag och 80-tals festen med Nils jobb på lördag så tills dess måste jag bara vara ok igen!

Apropå 80-tals festen så verkar det inte vara någon annan som tänker klä ut sig så jag får väl avstå från det jag också. kan dock bli lite antydan till 80-tal i alla fall...Vi får se.

Det är svårt att ha något vettigt att skriva om när man tillbringat de senaste dygnen svettandes i soffan eller sängen, hur intressant är det på en skala?! Orkar ju inte ens ta hand om lill-pärlan som glatt stultar omkring och verkligen gör sitt bästa för att muntra upp mig. Hon är så makalöst charmig med sin tandglugg och lite skelande blick. Vi måste nog ta ett litet snack med bvc-Lotta om det ena ögat som inte riktigt hänger med alla gånger. Ska passa på och be om nya AD-droppar och kolla längd och vikt samtidigt för nu var det ett tag sedan vi gjorde det. Ingen tvekan om att hon växer så det knakar, men det kan ju vara kul att veta hur mycket. 

Åh, ser just på tv att Anastasia kommer till Sverige, det vore inte fel att gå på hennes konsert.
http://beautiful-girls-wallpaper.blogspot.com/2008/04/anastacia-very-sexy-wallpapers.html
Så här i efterhand så grämer jag mig lite över att inte gett blod, svett och tårar för ett par biljetter till Madonnas show för hon är helt makalös. Såg en konsert på tv som var otroligt - den bästa jag sett. Då kan man ju bara ana hur det vore att se det hela live...Där skulle man verkligen ha legat i startblocken i god tid innan biljettsläpp.

Robbie Williams är en annan artist som verkligen ger allt för sin publik. Hans show vore garanterat minnevärd.

Barntrygghet

Publicerad 2009-05-25 17:37:08 i Allmänt

Vi har en vanlig febertermometer som man använder i munnen eller under armen, men den ger inte helt tillförlitliga resultat och kan vara lite knepiga till små barn som inte har tålamod att sitta still tills det är klart. Därför har jag funderat om man inte skulle ta och investera i en örontermometer som visar resultat på ett ögonblick. Hittade den här sidan som inte bara säljer såna utan även hade massor av andra bra barnsäkerhetsprodukter på nätet:

http://www.barntrygghet.se/

Mera feber

Publicerad 2009-05-25 17:24:22 i Allmänt


Det lär ju knappast vara svininfluensan, men jag svettas som en gris i alla fall. (Varför säger man så - svettas verkligen grisar?) Febern är fortfarande hög och jag ligger mest hela tiden. Har sovit bort halva dagen, men efter en Alvedon så orkar jag i alla fall kolla lite på tvn och datorn en stund. Tur att mina gulliga stor-tjejer hjälper till med lillasyster nu när Nils jobbar eftermiddag.

Nu är det reprisen av Äntligen hemma som jag tidigare inte missade ett avsnitt av, men nu när de bygger om en 12-miljoners villa (typ) med hjälp av en hel stab hantverkare så känns inte programmet direkt riktat till vanliga svenssons längre. Alla dessa renoveringsprojekt och "piffningar" de visar måste ju kosta hur mycket som helst. Bara kuddarna de slänger i den måttbeställda soffan har säkert gått på flera tusen. Vem har råd med det?!? Varför kommer det inte ett helt nytt program som tipsar vad man kan göra för att renovera och öka trivseln hemma med små medel? Det tror jag skulle få höga tittarsiffror.  


Ratar solen idag

Publicerad 2009-05-24 12:58:53 i Allmänt

Tecknad sol
Världens finaste försommardag och jag sitter/ligger i soffan och svettas och fryser om vart annat. Har feber och ont i kroppen. Så typiskt! Hade gärna gjort en massa annat vettigt i dag än att ligga här. Tur att Ella är hemma och underhåller Ines för deras mor är ingen skojjig typ just nu.

Skönt att Nils kommer hem från älgtornsbyggandet i kväll så han kan ta över ansvaret när jag är klen. Ella ska ha tjej-party mellan 17-20.30 så det blir till att hålla sig undan så ingen blir smittad. Tur att de tänker vara ute en del och hoppa studsmatta. Måste väl pallra mig iväg och köpa en jättepåse med godis i alla fall innan kidsen kommer (lovar att inte nysa på Karamellkungen).

Jag är lite ängslig för den där studsmattan när det är många som hoppar samtidigt. Skulle gärna vilja få upp ett skyddsnät så ingen flyger av. Fast mattan är ju ingen prydnad i trädgården precis och med nät ser det ju ännu värre ut så jag vacklar mellan säkerhet och synintryck. Morsan i mig säger nät, men esteten vägrar och hoppas att det går bra ändå.

Nä, nu sover Ines så jag ska passa på och vila lite jag också. Vill ju skynda mig att bli frisk för vi har hur mycket som helst att göra både inne och ute.

Dagen efter

Publicerad 2009-05-23 14:28:31 i Allmänt

Dagen efter kvällen före och jag ska erkänna att jag inte mår särskilt bra. Kan ju inte direkt skylla på att jag är bakis efter två och ett halvt glas vin och en öl på en hel kväll, utan jag kände redan igår att jag inte alls var i form. Ont i kroppen och allmänt hängig. Har varit förkyld från och till i en vecka nu och jag verkar inte bli kvitt det än. Kunde inte riktigt hålla jämna steg med de andra på festen igår och det är inte riktigt likt mig, fast det var trevligt ändå.

Här är vår present till Annika, ett jättestort glasfat med div ätbart på. Fatet hittade jag på Boom i Birsta.

En fräsching till 40-åring!

Jag tror jag ska bli manager till de här två, turnera runt i folkparkerna i sommar och bli stenrik.

Smörballadernas mästare, snacka om inlevelse! "Glen-Ingvarz" tror jag de ska få heta.

Grå fredag, men...

Publicerad 2009-05-22 12:53:14 i Allmänt

Dagen har börjat segt, känner mig trött och har ont i huvudet. Ute är det gråmulet och ganska kallt så inte ens hunden var särskilt ivrig när vi skulle göra morgonpromenaden. Ines var inte heller sig lik utan gnällde en del och ville helst sitta i knä....(Med tanke på att Pontus motvilligt ska sitta barnvakt ikväll så vore det just typisk om hon inte är på sitt vanliga solskenshumör, tänkte jag.) 

Ines humör vände efter en brakfrukost och nu sover hon gott efter att ha lekt koja i barnvagnsinsatsen, som hon klättrar i och ur hela tiden och har jättekul. Hon stortrivs i vagnen.
   
Senare i dag kommer brorsan från Stockholm för han ska på bröllop i morgon i Matfors. Andréa har sin pojkvän här och åker snart till Göteborg på squash-cup (...och Liseberg, den lyckosten :-), Nils är i stugan för arbetshelg med jaktlaget, Pontus spelar golf med sin far, Frida är hos sin mamma, Ines sover och Ella är på väg hit. Ibland känns familjen lite spretig och man har inte alltid full koll på vem som är var, hur länge och när de är hemma. Det kan bli svårt att planera måltider och sånt. Fast jag är van och har lärt mig uppskatta kontrasterna mellan fullt och tomt hus :-)

Ikväll ska som sagt Pontus ha huvudansvaret för sina yngsta småsystrar för jag ska till Granloholm och fira min kompis Annika som fyller 40 år idag! Ser fram emot festen som säkert sätter lite färg på den här annars rätt gråa fredagen.

Många grattis kramar till dig min underbara vän!!! Vi ses om några timmar.............

Kändis-kids gillar Gangstar

Publicerad 2009-05-21 22:14:44 i Allmänt

Hej hopp,

vad roligt att en sån´ som Pernilla Wahlgren gillar Gangstar så mycket att hon hyllar kläderna i sin blogg igen :-)

Kolla på länken:  http://www.mama.nu/blogg/pernillas-blogg/2009/05/21/grodan-borjar-bli-stor/index.xml 
Bus-Theo med sin älskade "Titti"och sin fiiina rosa T-shirt! Kul att Theo gillar rosa :-)

Pernillas nya svägerska Laila Bagge blev också heltänd och ville genast handla till sin son Liam när hon sett Theo i sina coola outfits, så hon ringde helt enkelt direkt till Gangstar-kontoret och la en order.

Om du har senaste numret av tidningen Mama så ser du också hur bra Magdalena Graafs yngsta frö Tristan passar i en Gangstar t-shirt (Eddie) och cardigan (Olle). T-shirten syns även på omslaget, men figurerna är retuscherade där. 


Läs om företaget Gangstar:
http://helahalsingland.se/soderhamn/soderhamnc/1.1022487

Nä, nog med reklam nu, men missa inte att boka in ditt höst-party redan nu i maj så att du enkelt kommer med i VIP-klubben, Gangstar De Luxe....(läs om det i tidigare inlägg)

Skicklig modellbyggare

Publicerad 2009-05-21 12:40:10 i Allmänt

Måste bara få berätta om en kopiator som fanns på företaget i Västerås som höll i kursen. Vi trodde inte våra öron när vår lärare Fredrik talade om att det gick att skriva ut i princip vad som helst i den maskinen - tredimensionellt (3D)!!! Figuren kom alltså ut som en färdig modell i tunn plast. Han visade oss en otroligt detaljerad och skalenlig minivilla där t o m fönsterspröjsen var med. För att ni ska förstå hur litet allt var så skulle jag gissa att dörren var ca 2 cm hög. Efter "utskriften" av huset hade någon sprutlackat villan i rätt nyans. Helt otroligt! 

Naturligtvis kan maskinen även skriva ut betydligt större saker, men då skenar prislappen iväg eftersom de tar betalt per kvadratcentimeter. Själva utrymmet där produkten står efter utskrift är dessutom begränsad (såg ungefär ut som en stor micro) så skulle det också krävas att man skriver ut i delar som sedan limmas ihop.

Prislappen på själva kopiatorn låg på en halv miljon och den lilla modellen vi fick se kostade ca 3000:- att få 
färdigställd så billigt var det inte, men tänk vad den spar tid och möda för arkitekter, konstruktörer och ingenjörer som ska ta fram prototyper på sina designer och tidigare gjort det för hand. 

Vad ska de hitta på härnäst....?


  

Autocad & RFSL

Publicerad 2009-05-21 01:01:27 i Allmänt

Hej hej, nu är jag hemma igen efter tre intensiva men roliga kursdagar i Västerås. Fast eftersom jag åkte redan i söndags så blev det ju nästan fyra dagar borta. Min kurskamrat Lisa hämtade upp mig vid Gävle Bro och sen åkte vi tillsammans vidare till Västerås och checkade in på hotellet. Kolla in världens största kudde i sängen! (Den lilla är en vanlig)
 
Det som skiljde mitt s k "business-room" från Lisas enkelrum var - förutom 1000:- extra kostnad - gratis internet, film och minibar. Fast jag vet inte om jag vill kalla ett litet kylskåp med en påse Ahlgrens bilar, en liten kexchoklad, två läsk och en knäckebrödsmacka för "bar"...?! (För barn möjligtvis). Nä, Lisa och jag såg till att det åtminstone kom dit några öl på kylning. Annars kändes det rätt lyxigt att få komma till uppdukad buffe´morgon och kväll, att få sängen bäddad och att bara vara på kvällarna. Kursen var mellan 9-16 på dagarna så det blev en hel del fritid. Några regniga timmar spenderade jag i affärer, vilket inte var Lisas grej, men annars så såg vi på film eller surrade över ett glas vin. Det var riktigt trevligt att få lära känna Lisa som hade en skön humor och lite annorlunda livsstil. Man kan säga att jag lärde mig mer om både Autocad och RFSL under de här dagarna :-) Att RFSL betyder Riksförbundet För Sexuellt Likaberättigade vet ni säkert redan, men vad är Autocad?

Jo, det är ett dataprogram som man använder för att producera ritningar och design. Nu kan jag alltså rita t e x en planlösning, ett verktyg, en plåtbit eller vad som helst som kan illustreras med hjälp av linjer, kurvor och cirklar. Eftersom det var en grundkurs så är jag lååångt ifrån fulllärd, men det var både roligt och intressant att hålla på med. 

Perfekt att vi bara var tre; Jonas från Malung, jag och Lisa från Sundsvall.  

Hur sjutton var det man gjorde nu igen????

Vår lärare Fredrik bjöd på kaffe och goda mackor när hjärnorna behövde vila en stund. Vi hade rätt lika humor i gänget så det var högt i tak och många skratt. Jonas blev "mobbad" för att han tog bilen de 100 m som han hade från sitt hotell till kurslokalen, och mig pikade de för att jag fick Lisa att skjutsa mig 8 mil t o r för att köpa den här ursnygga jackan:

Såg jackan på en expedit på MQ och bara MÅSTE HA! Problemet var att det bara fanns en enda kvar i min storlek - i Eskilstuna! Lisa var egentligen alldeles för snäll som erbjöd sig att köra, men jag nappade så klart :-)) 

Vi har som ni förstår verkligen förenat nytta med nöje under den här resan, men det var ändå skönt att komma hem till alla älsklingarna som jag längtat efter så mycket. Det blev många mysiga kramar.


Måste också få skicka en massa tacksamma kramar till mamma och pappa också som inte bara ställde upp som barnvakter med kort varsel utan även hade jobbat hårt i både tvättstuga och trädgård. Nästa gång ni kommer lovar jag att ni bara ska få semester och vila.

Måla hus

Publicerad 2009-05-17 09:47:41 i Allmänt


Förra året var vi (mest jag kanske) sugna att måla om huset bara för att få en annan kulör, men nu har det blivit mer eller mindre ett måste p g a att den gamla färgen har krakelerat på så många ställen. Det ser inte alls snyggt ut och säkert inte bra alls med tanke på fukt som kan tränga in i sprickorna.

I helgen har många färghandlare mellan 25-35% rabatt på all färg så vi ska försöka passa på och köpa hem det vi behöver idag. Jag gruvar mig lite över det snabba beslut om kulören som kommer att behövas, för det är supersvårt att utgå från alla pyttesmå färglappar. Hoppas vi får hjälp av någon med både kunnighet och bra smak i affären. I mina tankar lutar det åt någon grå-beige nyans. Låter kanske inte så upphetsande, men det skulle nog bli fint till altanen som är brun och tegel och snickeridetaljer som är vita. Problemet är att det säkert finns 100 grå-beiga nyanser att välja mellan....(hoppas Nils har laddat med snus och lite extra tålamod nu när vi ska iväg)

I eftermiddag åker jag till min kurs i Västerås så det blir tre nätter på hotell, i "businessroom" som min reskamrat Lisa har bokat åt mig. Låter tjusigt värre, eller hur :-)  Ska bli trevligt att kolla in en ny stad också som jag inte varit i förut. Enda orosmolnet är att jag känner mig lite småförkyld så jag hoppas att det inte blir värre. 

Om det inte finns dator i mitt fina businessroom så lär jag ju inte kunna blogga något under dessa dagar, men i så fall så hörs vi igen på onsdagkväll eller torsdag då jag är hemma igen. Kram på er alla!

Gangstar de Luxe

Publicerad 2009-05-16 12:58:38 i Allmänt

bildtitel
Vill du bli VIP-kund hos Gangstar till hösten? Då startar Gangstar en exklusiv klubb för de som handlar för över 2000:- per säsong.

Men just nu har du en superbra chans att komma med utan köp-gräns:

BOKAR DU HÖSTENS PARTY NU I MAJ SÅ BLIR DU NÄMLIGEN AUTOMATISKT MEDLEM!!!! 

* Ditt partyt ska hållas under augusti-september för att du ska bli VIP-kund. 
* Du blir erbjuden att köpa en specialdesignad Gangstar-tröja i stl 1-6år som finns i starkt begänsad upplaga för rabatterat pris!
* Du får en stor härlig sjal gratis!
* Du har ju såklart även den vanliga värdinnerabatten under partyt!  
* Du får ta del av speciella erbjudanden och fina överraskningar speciellt för VIP-kunder under hösten!

En riktig höjdare med andra ord - Missa inte detta utan boka NU!!!

Kollektionssläpp 17 augusti


PS. Såg du Gangstar i senaste numret av tidningen Mama, både bland modetipsen och på Magdalena Graafs minsting :-)

Sega krokar

Publicerad 2009-05-16 12:14:02 i Allmänt

Vad jobbigt det är när det står två skålar med chips och ostkrokar på bänken kvar från igår när man är hungrig och ska äta frukost. En stooor prövning för karaktären eftersom särskilt ostkrokar är så sjukt goda "dagen efter", lite småsega liksom....Nä, jag åt så mycket av dem igår så jag SKA låta bli!  Finns i och för sig en viss risk att de ändå slinker ner senare, men man äter ju helt enkelt inte snacks till frukost, eller hur Erica.

Idag kommer mina gulliga föräldrar och ställer upp som barnvakter för att jag ska kunna åka på Autocad-kursen i Västerås eftersom Nils jobbar. Egentligen hade jag velat tömma tvättstugan innan dess, för varje gång mamma kommer så börjar hon slita med tvätten, men nu hanns det inte med så jag får väl kanske sätta dit ett hänglås och ta med mig nyckeln i stället, hi hi.

Sist de var här så fick vi ju hjälp med fixningen av hallen nere, så det ska bli roligt att kunna visa att det är nästan klart nu. Fattas bara målning av dörrarna ett varv till + lite mer piff med hyllor och förvaring. Funderar på att ta bort ek-hyllan och sätta upp något fiffigt på väggen i stället. Ska också dit en dator och en hylla ovanför skrivbordet.

Skofacken från Ikea är kanon till tidningar, broschyrer och sånt så jag är inne på att köpa fler av dem. De sväljer mycket men tar väldigt lite plats. Skulle vara bra även i förrådet, inte bara till skor utan även regnkläder och liknande.  

Skygglappar

Publicerad 2009-05-15 21:46:07 i Allmänt

När går i en affär (typ ICA) är jag så otroligt focuserad på vad som ska inhandlas så jag har värsta skygglapparna på mig och ser inte alltid vilka jag möter. Det plus att jag ibland har svårt att känna igen och placera folk gör att jag säkert missat att heja på många som jag kanske borde heja på. De måste tro att jag är hur borta som helst...eller hur dryg som helst. Känns inte kul alls och det skapar en viss oro och ångest över vilka man kan tänkas möta...eller redan har gått förbi. Förmodligen är de personerna lika inne i mathandlingen som jag, men ibland undrar jag om det bara är jag som är sån´.....?

OM det nu är så att jag har gått rakt förbi just dig någon gång, så snälla ta det inte personligt. Det är absolut inte meningen att verka dryg, så därför är det helt ok att lägga ett krokben eller slänga en tomat på mig nästa gång för då lovar jag att heja! 

Snart ska det bli film-kväll. Väntar bara hem Nils som slutar jobba kl 22. Har laddat med en massa onyttigheter och filmen blev "Allting flyter", en komedi av Måns Herngren om en kille som drar ihop ett gäng gamla polare och startar ett konstsim-lag. Lät så udda att det borde inte vara annat än kul.

Grattis Ella!

Publicerad 2009-05-15 16:52:01 i Allmänt

Idag fick vi ställa väckarklockan på halv sju för att hinna uppvakta Ella innan hon skulle göra sig klar att gå till skolan. Det har blivit en tradition med lite skönsång (hm) som väckning när man fyller år, i alla fall enligt Ella som gjorde klart för oss flera gånger igår kväll innan att hon förväntade sig tidiga gratulationer på sin 11-års dag. Gäsp, bara att stiga upp alltså. - "Vi gratulerar, vi gratulerar, vi gratulerar våran Ella idag...." sjöng vi med raspiga morgonstämmor och med håret på ända medan födelsedagsbarnet låssades sova (hade förmodligen väntat på oss ett bra tag i sängen :-).  Som presenter fick hon en ny cykelhjälm, en kul massagebagge och pengar. Glasstårtan sparade vi till efter skolan.

Grattis min älskade 11-åring! Puss & kram från mamma


 

Hett sandlåda-tips

Publicerad 2009-05-14 22:24:48 i Allmänt

Nils gjorde ett riktigt kap när han köpte sandlåda åt Ines idag. Vi såg nämligen en annons på Blocket att Byggrecycling hade köpt in ett stort konkurslager av just sandlådor. Han köpte en sprillans ny med lock och allt för 60:-! Nu fattas bara sanden så ska vi baka utomhuskakor sen.

http://www.blocket.se/vasternorrland/Sandlada_21469737.htm?ca=4&w=1&last=1

Nyss hemkommen från en Gangstarvisning så var det skönt att få säcka ihop i soffhörnet och kolla på melodifestivalen. Norge var grymt bra, superbra låt och en riktigt charmig kille - en klar favvo för mig hittills (sorry Marlena). 

Eh...vad säger ni om Greken?!! snacka om sliskig kille som åmade sig helt överdrivet på scen i en alldeles för kort t-shirt. Men det värsta var nog ändå alla artister som skrek fram sina s k melodier.....aagh man bara längtade tills deras 3 minuter var över. Ukrainas låt var kanske inte så pjåkig, snygg show i alla fall. Estonia hade både vacker sångerska och melodi. Något man inte kunde säga om nederländernas glittriga gubbar - urk.  

Stormigt

Publicerad 2009-05-14 11:06:00 i Allmänt

När man tittade ut idag så såg det riktigt lovande ut med blå himmel och sol, men det visade sig vara värsta stormen. Vilken tur att lövhögarna är bortplockade annars hade nog grannarna blivit sura på oss. Vi låg kvar och drog oss länge idag med gosiga Ines och hennes älskade kanin mellan oss. Vis av erfarenhet föreslog jag att vi kunde försöka hitta en "stand in" i fall den skulle råka försvinna någon gång, gärna en exakt likadan.

Idag har Nils lovat att köpa en sandlåda åt Ines. Märkligt att han inte propsade på att bygga en själv för det vore mer likt honom :-) Självklart skulle det inhandlas en grävskopa också....och en traktor. På eftermiddagen är det dags för vår kära babysång och sen hinner jag i princip bara hem och lämna Ines i farmors famn innan jag ska iväg på Gangstarparty i stan.

Retrotrend

Publicerad 2009-05-13 14:57:43 i Allmänt

Det har oftast inte varit så lockande att haka på retro-trenden vare sig med inredning eller kläder. Kanske beroende på att jag är så pass gammal att jag faktiskt levde på den tiden och inte direkt såg så cool ut på de bilderna. "Been there, done that liksom"....Fast man är ju inte sämre än att man kan ändra sig, så nu har jag i alla fall beställt hem en klänning till Ines som jag inte kunde motstå, perfekt till hennes blåa ögon och solen i sommar:
  129:- från Retro Kids Wear (Nätbutik Linus & Lotta)

Beställde också denna söta i samma butiks outlet. Går säkert att tuffa till lite om man klipper bort halsvolangen och sätter på en kul applikation någonstans. Är den gräslig i verkligheten så har jag inte förlorat så mycket, den kostade nämligen bara 19:-!


Förresten, såg en tjej på After skin i Vemdalen som hade på sig en t-shirt full med älgar. Med tanke på hur en sådan skulle få min tuffe jägare här hemma att titta ännu mer kärleksfullt på mig, så frågade jag var hon köpt tröjan. - "Den är äkta från 70-talet och högsta budet just nu är 1500:-", svarade tjejen och studsade glatt vidare.

Ett och ett halvt tusen för en gammal använd t-shirt!!!! Måste kanske göra en djupdykning i förråden och se om de finns några liknande rariteter, kanske inte var så dumt att man levde på den tiden ändå...

24000 bloggläsare

Publicerad 2009-05-13 14:25:20 i Allmänt

Blogg-proffsen, typ Pernilla Wahlgren kan ha runt 24000 läsare varje dag. Snacka om att man måste känna press på sig att skriva något vettigt då. Hon och de andra får kanske 50-100 kommentarer också på varje inlägg, de kan ju knappast hinna läsa alla. Kollar man lite på kommentarerna så verkar det nästan som att vissa människor tror att de är nära kompisar med t e x Pernilla bara för att de följer hennes blogg. Andra är riktigt spydiga och elaka och kommer med synpunkter till hur hon tar hand om sina barn och så. Har de inget bättre för sig, kan man tycka. 

Kollade lite på bloggarna i topplistan också och det är oftast unga människor som egentligen inte skriver något speciellt, men de kan ändå ha över 100000 läsare - per dag - och tjänar en massa pengar på sitt bloggande. Otroligt! 

Jag tjänar inga pengar alls på mitt bloggande och jag tycker det är fantastiskt nog att så många som 10-16 personer följer min blogg dagligen. Jag skriver egentligen inte för något syfte alls utan bara för att det är roligt, plus att det alltid är kul att lära sig något nytt.

Nu ska vi se om Ines är klar med "rengöringen" av mina skor för då ska vi äta en egenhändigt komponerad kalkonpaj som jag inte har en aning om hur den smakar, men luktar gott gör det i alla fall. Kram på er alla mina bloggläsare!

Boka visningskollektionen

Publicerad 2009-05-13 00:11:46 i Allmänt


Hej svejs, redan nu kan ni som vill boka kläderna i min Gangstar visningskollektion. Jag säljer dem till reducerade priser så snart modellen sålt slut eller säsongen är över (midsommar). Hojta till så berättar jag vilka storlekar som finns.


Glöm inte bort att det är en superbra kampanj för dig som vill vara värdinna att boka party nu i maj! (Se tidigare inlägg)






Bodypump

Publicerad 2009-05-12 20:03:43 i Allmänt


Undrar vad det skulle heta på svenska? "Kroppsuppblåsning"...? Fast det enda som blåstes upp på mig igår var nog kinderna när jag råkade sätta på för mycket vikt på stången. Ändå hade den gråhåriga, betydligt äldre damen framför mig kanske dubbelt så mycket belastning. Då skämdes jag och förbannade mig själv för att jag varit så lat och inte tränat ordentligt på flera år. Erica, du kan inte leva på gamla meriter fattar du väl, din dummer!!!

Idag har jag nynnat på Lena Ph:s låt hela dagen ("ont det gör ont...") för det känns lite här och där att jag pumpade igår. Till råga på allt så var det arbetskväll på skolan och där blev målning av lekhagar min roll, mer ben och rygg-böj med andra ord. Som tur var kom det en regnskur så jag hann inte så långt och sedan kom några av de större barnen och tog över. Tveksamt om färgen sitter kvar trots blötan, men ungarna hade kul i alla fall och min stackars ömma kropp fick vila. Åt korv och surrade med andra "arbetslösa" föräldrar resten av tiden så det var rätt trevligt ändå. 

Har inte sett tv på jättelänge, men ikväll tror jag att jag ska slötitta på Melodifestivalen och hoppas att det går bra för Marlena (även om jag hellre hade sett Sarah DF som vår representant). Tror att det kan gå precis hur som helst, flipp eller flopp - Heja Sverige!
Marlena Ernman
 

Vita ben

Publicerad 2009-05-11 13:13:55 i Allmänt

Varje år får man lika stor ångest när de vita benen ska fram i offentligheten. Eftersom det är strålande sol idag så trodde jag att det skulle funka med kjol, fast det blåste lite kallare än beräknat så det bidde ingen längre exponering av spirorna. Smög bara omkring lite på tomten när jag lekte med Ines och hoppades att ingen skulle se. Fast i och med att de flesta faktiskt jobbar en måndag som denna så var risken egentligen inte så stor att jag skulle råka blända någon.

Apropå ben, så har Ines äntligen börjat få kläm på det här med att gå nu. På senare tid har hon promenerat omkring flitigt och sett mäkta mallig ut för att det går så bra. Hon har upptäckt att om man går i stället för kryper så kan man ju bära med sig saker samtidigt....gärna skor (jättekul för oss att försöka hitta dem sen när vi ska gå ut). Ute där det är lite ojämnt underlag är hon betydligt mer tveksam till att använda benen, men idag tog hon ändå några trevande.

Nils sov efter nattskiftet men blev väckt av att hans farmor är krasslig och behöver skjuts till vårdcentralen. Hon är som en liten spröd fågel nu men man kan fortfarande se vilken vacker kvinna hon en gång var. Jag såg en bild på henne där hon i sin ungdom kandiderade till Göteborgs lucia och förvånades över att hon inte vann, så stilig som hon var.

Jag gillar att titta på gamla fotografier och fundera över hur personerna var då, hur de levde, hur de skulle ha sett ut om de varit unga idag med nutidens frisyrer och mode. Svart-vita bilder är så otroligt fina, jag skulle jättegärna vilja ha egna såna på min familj fast i modern tappning så klart.

Till salu

Publicerad 2009-05-11 11:07:58 i Allmänt

Nu måste vi rensa bort lite möbler och prylar - eller ganska mycket...om jag får bestämma. Många saker är ju rätt svåra att göra sig av med av olika anledningar, men om man tänker på hur stor sannorlikheten är att man använder prylen igen så blir det lättare. Hela fina grejer vill man ju inte slänga, men då får det gå till återanvändning av någon annan i stället. Dessa är till salu för en billig peng:

Vit skinnimitationspuff (unik i Sverige, kommer från Spanien) 500:- Turkos skinnpuff 100:- Grå tv-bänk 100:-

Dagbäddstomme (har ej bestämt om den ska säljas eller användas ute) Loftsäng 700:-inkl madrass, Robin skrivbord + byrå 100:-/st


Babysitter 400:- Tummen mobil 250:- Acta Graco bilstol 450:- Liten hundflytväst 150:- Ny pyjamas, stl M 100:-

Om du eller någon annan du känner behöver något av ovanstående så är det bara att hojta till.  

Bäst i test

Publicerad 2009-05-10 16:54:34 i Allmänt

Jag valde kamera med omsorg, läste tester och hörde mig för bland fotokunniga. Sony Cyber-shot skulle vara en riktigt toppenkamera för vardagsbruk. Pyttsan! Med viss reservation för okunnigt handhavande och felaktiga inställningar så håller jag faktiskt inte med. Jag tycker ofta att färgerna blir konstiga och bilderna oskarpa. Minsta lilla rörelse så blir det suddigt. Dessutom så tar det tid innan den knäpper så motivet hinner ofta ändra position. Irriterande.  

Just nu deppar jag för att min klart bästa bild på Pontus sedan länge (som också är rätt unik med tanke på att han oftast duckar eller gömmer sig) blev, just det - suddig! Grrrr

Min fina stor-kille som kanske flyttar hemifrån till hösten om han kommer in på någon av de skolor han sökt i Linköping eller Stockholm. Det kommer att kännas konstigt och tomt, men det kanske är dags för honom att pröva vingarna nu.....

Lugna gatan

Publicerad 2009-05-10 12:32:45 i Allmänt

Idag händer inte mycket hemma hos Håkansson-Hammar. Nils sover inne efter nattskiftet och Ines sover ute i vagnen. De andra barnen är på styvbrorsans konfirmation så jag har det väldigt lugnt och skönt just nu måste jag säga :-) Så här snygga var i alla fall ungdomarna när de åkte, Andréa och pojkvännen Alexander:

Vi knäppte massor av kort innan (det gäller ju att passa på när man får :-)) Alex ser kanske lite spänd ut inför släktträffen på den här bilden.

Jo förresten, lite har det ju hänt i alla fall. Ines blev väldigt tyst ett tag när hon satt inne på Ella´s rum....när jag kollade hade hon lyckats få tag på en färgpalett med låssas-smink som hon hade "smakat" på. Båda händerna och halva ansiktet var starkt cerise-färgat. Gulligt värre! Dessutom gick det nästan inte bort ens med tvål, så nu är vi lite cerisefläckiga både Ines och jag. Finns också en viss risk att storasyster Ella blir lite arg när hon kommer hem....

På tal om arg, Nils blev inte minsta upprörd när jag la fram min idé igår (kanske för att han fick läsa inlägget innan, hi hi). Faktiskt så tyckte han nog att det lät ganska bra med ett soldäck och en fast grillplats där. Däremot inser vi nog båda att det kan vara svårt att hinna med i år. Båten och huset ska ju målas först.....

Den lilla pianisten

Publicerad 2009-05-10 12:17:29 i Allmänt

Ines älskar musik och börjar dansa så fort hon hör minsta låt-snutt. Därför är det stor lycka när hon får sitta vid keyboarden och spela själv. Hon kan sitta hur länge som helst för det finns ju massor av knappar och alla låter olika. 

Robert Wells watch out, here I come!

"Jag har en idé"

Publicerad 2009-05-09 17:50:09 i Allmänt

Nils brukar få rysningar när jag säger de orden, för nästan alltid innebär det en massa extra jobb och det har han varken tid eller lust till. Det brukar leda till att han inte rktigt våga erkänna att mina idéer är bra, utan han tar det säkra före det osäkra och slår dövörat till, alternativt dömer ut idén direkt för att undvika risken att den leder vidare. 

Jag försöker förklara att bara för att jag får en idé eller tanke som jag vill förmedla till honom så betyder inte det att den genast måste genomföras. Jag är helt öppen för kritiskt tänkande och resonemang kring det hela. Självklart förstår jag också att det måste finnas både tid och pengar för att vissa projekt ska kunna genomföras. Det är bara kul att spåna lite.

Nu har jag fått en vision i mitt huvud som jag själv tycker att kanon: Vårt hus står liksom fel på tomten så solen är mest på framsidan där vi har vi har ganska trångt. Baksidan där vi har mest plats nyttjar vi sällan, men längst ner i hörnet på tomten är det sol i princip hela dagen. Där står komposten och vedlagret just nu. Om man tar bort/flyttar det och sätter upp ett insynsskydd och ett större soldäck så har vi ett toppenställe för grillning, solning, badpool och samvaro utan att behöva sitta nästan ute vid vägen på framsidan. Det skulle bli hur läckert som helst!

Projektledare har vi (jag) så nu fattas BARA arbetskraft, tid och pengar. Håll tummarna: 

"- NIIISSE, jag har en ide´, hör här....."

Bra nätbutik

Publicerad 2009-05-09 00:52:54 i Allmänt


www.mandeldesign.se

Mandel, en riktigt bra och lättöverskådlig nätbutik, med tuffa kläder till vettiga priser. Perfekt med tydliga bilder och kommentarer från kunder och anställda som bl a gör det lättare att välja rätt storlek. De säljer märken som Only, Ichi, Vila och Object. Jag hittade mycket jag skulle vilja beställa, men nu har jag redan fyllt shoppingkvoten med råge den här månaden.
De här jeansen var riktigt coola tyckte jag, 499,95kr

Fanns också en massa snygga festklänningar, som den här till exempel:
399, 95

Paparazzi

Publicerad 2009-05-09 00:11:56 i Allmänt

Det är helt otroligt vad svårt det är att lyckas fånga de äldre ungarna på bild. Man måste leka värsta paparazzin för att lyckas och då kan man ju inte ha en sån seg kamera som min som tar typ en kvart på sig innan bilden är tagen från det att man trycker ner knappen. Jag blir upptäckt varenda gång.

Nu senast så satt Pontus och Andréa tätt ihop och hade jättekul åt något i bilddagboken på msn och jag hade verkligen velat föreviga det ögonblicket. Det är ju bara så underbart att se syskonen ha så roligt ihop, precis vad man önskade sig när man valde att skaffa barnen tätt. (Visst kan lilla sladdisen Ines säkert också känna syskonsamhörighet, men hon kommer ju knappast att ha så mycket gemensamt med de andra som är så pass mycket äldre än hon. I hennes fall får man i stället se till att hon får umgås med jämngamla kompisar.)  

Synd i alla fall att de måste vara så stylade på de få bilder man får ta, för jag tycker ju så klart att de är supersnygga precis som de är. (Men det är klart, jag sätter ju inte in vilken bild som helst på mig själv heller, man vill ju inte skrämma iväg de få bloggläsare man har, he he.) Här är den i alla fall, min totalt misslyckade paparazzi-bild på älsklingarna i soffhörnet:

Rätt val

Publicerad 2009-05-08 13:15:20 i Allmänt

Hm...vilken ska jag ta?....

De vänstra såklart, MUMS FILIBABBA!!!!

Spara kvitton

Publicerad 2009-05-08 11:05:26 i Allmänt


Jag är duktig på att spara kvitton, men de ligger inte direkt i ordning så de är inte lätta att hitta rätt om det behövs. Ändå är det en stor fördel att ha dem kvar har jag upptäckt. Konsumentköplagen säger att man har två år på sig att reklamera en vara som gått sönder om det inte handlar om ovarsamhet eller vanligt slitage förstås. Då är det bra att kunna visa kvittot.

Jag ville testa detta och letade fram kvittot på min 1 1/2 åriga handväska vars syntetmateriel hade spruckigt på flera ställen och tog med den till affären där den var köpt. Expediten tittade på min väska och på kvittot och sen var det inga som helst problem att få igenom reklamationen, trots att den t o m var köpt på rea. Jag bytte till en sprillans ny plånbok i stället och gick därifrån som en mycket nöjd kund.

"Varför gör man inte det här oftare?" tänker jag. Det kanske skulle leda till längre hållbarhet på prylarna man köper, mindre slit och släng. Tyvärr har man ju oftast varken tid eller lust att bry sig - om det inte handlar om riktigt dyra saker förstås, eller sånt som är nyinköpt.

Det var bara en enda nackdel med min reklamation, att jag är utan väska och måste hitta en ny. Bäst att spara kvittot på den också, man vet aldrig hur länge den håller.

80-tals fest

Publicerad 2009-05-08 11:03:34 i Allmänt


Åh vad roligt - vi har fått en inbjudan till 80-tals fest med Nils jobb, Sundsvalls Energi. Det brukar alltid vara olika teman på festerna, men vi har inte tagit det så seriöst och klätt oss därefter, fast den här gången tror jag minsann att vi ska spä på ordentligt med tuperat hår och allt. Fast det förutsätter att vi får med oss de andra på samma linje, jag fegar nog ur om jag måste gå dit som enda utklädda person utöver arrangörerna.

Bangar de andra så får jag väl hålla mig till en av de nya korta tröjorna jag köpte i förrgår så kan man i alla fall ana lite 80-tal....

Urgullig i-buddy

Publicerad 2009-05-07 21:46:02 i Allmänt

Kolla vilken onödig men supercharmig liten pryl. Perfekt till msn-galna tonåringar:

Vad är i-Buddy

i-Buddy är speciellt designad för Windows Live Messenger (MSN Messenger) användare.

Det är helt enkelt en fysisk spegling av din kontakt. Du kan programmera den till att känna igen en viss kontakt och den kommer att "svara" på alla meddelande och statusnotifieringar som skickas från din kompis.


i-Buddy är en ca 8 cm lång figur som kopplas till datorn via en USB kabel. Den är speciellt anpassad i storlek för att inte ta stor plats. Den passar dessutom perfekt att sätta på ovanpå din datorskärm.


För att hitta inköpsställen kan man Googla på "i-buddy", men jag hittade den här för 129:-: http://www.i-buddy.se/

Sååå nöjd!

Publicerad 2009-05-07 21:42:38 i Allmänt


Strålande sol hela förmiddagen, men sen kom molnen smygandes och med dem kom regnskurarna. Just nu ösregnar det. Jag är ändå rätt nöjd med mig själv för jag tog kommandot över latmasken och sprang en runda trots blötan. Om sanningen ska fram så sprang jag ju inte hela vägen runt Västbo, det hade jag aldrig orkat, utan jag körde typ intervaller med jogging resp "power walk". Jobbigt att springa så här första gången, men himla skönt efteråt. Regn är det perfekta vädret att motionera i, det känns lättare att andas då, särskilt när man har dåligt "flås".

Nu har jag promenerat ganska flitigt och t o m sprungit en gång den här veckan så det vore väl attan om jag inte ska kunna hålla i nu och köra vidare på samma linje. Både min kropp och själ behöver det!

Förresten, det nya Telia-paketet är inkopplat så nu äntligen funkar allt trådlöst! Det behövdes ingen datanörd heller utan det räckte med en helt vanlig nörd - Nisse från Manpower. (Förlåt älskling, jag skojar, du var jätteduktig!) Nu har vi inga sladdar tvärsöver golvet längre, men den här boxen vet vi inte riktigt vad vi ska göra av så det måste tyvärr bli golvet tills vidare. Just nu är jag bara tvärnöjd över att det äntligen funkar så man kan sitta med datorn var man vill i huset.

Var sak på sin plats

Publicerad 2009-05-07 12:37:45 i Allmänt

Vissa dagar är det bara så mycket att göra att man liksom inte vet var man ska börja. En trollstav att vifta med vore inte helt fel. Simsalabim så är allting klart! Fast det trollspöet skulle nog snarare behöva vara en hel kvast för att orka med allt trolleri som behövs här för att få lite ordning.

Tänk om var sak hade sin plats, tänk om varje person visste var var sak har sin plats, tänk om varje person som vet var var sak har sin plats kunde lägga den där också - vad enkelt det skulle vara. 

Ibland känns det som att halva mitt liv går åt till att leta saker, inte bara för egen del utan åt alla andra också. Varför skulle t e x jag ha bättre koll på var Nils har lagt sin hammare än han själv? Ändå frågar alla i familjen mig först när något saknas, gärna innan de letat ens en minut själva. Kanske jag också ska börja med det? Men vem ska jag fråga? De andra verkar ju ha noll koll eftersom de alltid frågar mig....

Den enda som letar reda på sina saker själv är Egon, fast ibland får man föstås säga "sök" till honom också och då är det inte alltid han heller fattar vad man menar. Han ser ut som: "- Va, ska jag söka benet, men du vet väl var jag la det sist...?!"


Schabloner

Publicerad 2009-05-07 11:47:16 i Allmänt

Har hittat en perfekt sida om man vill söker något kul motiv att sätta på väggen:

http://www.schablononline.se/index.php

Det finns massor av schabloner i olika storlekar att välja mellan, här är några exempel:
Jam session - VK2527158Violet dreams - VK2298263Oriental fish - VK791532

Man kan beställa efter egna bilder eller ideér också, som t e x den här:

Gör om ditt foto till schablon
Hel överkomliga priser också, en stor schablon kostar 299:- och då kan man ju använda den om och om igen. Jag tänkte att Ines x 3 i olika glada färger vore rätt coolt i hennes rum...

Effektiv shopping

Publicerad 2009-05-07 00:36:45 i Allmänt

Pontus är som alla andra killar (ursäkta generaliseringen) inte speciellt intresserad av några långa timmar i butiker. Däremot är han grymt kräsen och kan definiera snygga kläder och skor i detalj. Hittar han inte något som uppfyller kraven exakt så blir det inget köp. Därför kändes det gruvsamt nu när student-outfitten skulle inhandlas. Kostymen gick bra, den hittade vi på rea för ett bra tag sedan, så nu fattades bara resten.....

När jag åkte från Birsta idag så sågs vi i stan strax innan stängning för han skulle visa ett par matchande skor till kostymen. Inom en halvtimme hade vi köpt skorna på Nilson, skjorta, slips, fluga, bälte, näsduk och strumpor på MQ. Vips, hela studentklädseln klar! Det är vad jag kallar effektiv shopping, vi gjorde av med en massa pengar på 30 minuter! Min plånbok ryker...

När vi kom hem provade han hela utstyrseln och jisses vad snygg han blev, allt satt perfekt! Tyvärr fick jag inte ta några bilder förrän dagen "D", men så här ser i alla fall mössan ut:

Måste bara visa en bild på baksidan också för där fick de välja en personlig text. På Pontus mössa står det naturligtvis så här:

"Magtröjor" mm

Publicerad 2009-05-07 00:00:15 i Allmänt

Trodde väl aldrig i mitt liv att jag skulle köpa korta tröjor igen som inte ens täcker hela magen - så typiskt 80-tal! Då var det väl en sak med en mage platt som en planka, men nu....dagens betydligt mjukare form vill man ju inte skylta med på det viset precis. Ändå låg det inte bara en, utan två såna toppar i kassen från Monki som föjde med hem från Birsta City idag. Fast jag kan försäkra att den här gången ska de inte bäras med magen bar utan det blir garanterat ett längre linne under, då blir det faktiskt helt ok. Den söta väskan blir perfekt i sommar. Vit topp 150:- Blå/lila 90:- väska 120:-

Köpte också det här långa linnet med flätade band som blir fräscht tillsammans med vitt. Min kamera är urdålig på att återge färgerna så det är skarpare lila än vad det ser ut på bilden. (Måste kolla inställningarna) 180:- på Monki
 
Inte nog med detta...gjorde ett fynd på Esprit också där jag fick denna för halva priset (var några små lösa trådar i brodyren, men det fixar jag lätt) . Blev också väldigt mörk på bilden, men är vit egentligen, hur fin som helst. 

Det jag egentligen åkte till Birsta för att köpa var solhatt till Ines, eftersom det börjar bli lite värme ute nu. Hon blev ursöt i dessa från Kapp-Ahl (cerise, 39:90) och Lindex (blå rosor, 69:90)

"Datanörd" efterlyses

Publicerad 2009-05-05 23:15:13 i Allmänt


Våran dator är inte som andra....Vi skulle behöva HJÄLP!!!
Just nu sitter jag i Ines blivande rum med sladdar överallt (för det trådlösa funkar inte) och skrivaren på golvet, datorn är superseeeeg, internet "hoppar ur" och måste startas om stup i kvarten, datorn låser sig och är bergis proppfull med sånt som skulle kunna rensas bort. Problemet är bara att ingen av oss vet hur man gör eller vem man ska vända sig till för att få hjälp.

För att få bukt med det trådlösa har vi beställt ett paket med nytt och snabbare bredband från Telia, man betalar 299:-/mån för tv, telefoni och bredband. Kruxet är att nu har allt detta kommit hem men ingen känner sig riktigt manad att börja koppla in och få det att fungera. Säkert inte svårt alls, men man gruvar sig....

Drömmen vore en superhjälte som kunde komma hit och modernisera hela vårt datoranvändande. Jag vill ju helst ha alla prylar på nedervåningen också eftersom Ines ska leka i det här rummet. Hon älskar visserligen att få pilla på alla knappar och sladdar, men det känns inte barnvänligt precis.

Så är det någon som känner att våra problem är bagatellartade för en sån som dig att fixa, eller om du känner en datahjälte som inte kostar skjortan, så hör mer än gärna av dig till mig.

Pimpade muffins

Publicerad 2009-05-05 19:51:17 i Allmänt

Inte för att nybakade, smarriga muffins egentligen behöver hottas upp ytterligare, men visst gör dessa coola formar pricken över i på fikabordet:
Dessa söta muffinsformar är tillverkade i Sverige, och har en tjockare papperskvalité än vad engångsbakformar normalt brukar ha. Det ger bättre stadga och hållbarhet i formen.     Muffinsformar (lagom) är anpassade för rinnigare kaksmet som muffinssmet, medan Bullformarna  är bättre för deg. Dessa muffinsformar har den traditionella svenska muffinsstorleken.   De är lika stora som Bullformarna i... Klicka för att fortsätta!Dessa söta muffinsformar är tillverkade i Sverige av svenskt papper, med tjockare papperskvalité än vad engångsbakformar normalt brukar ha. Det ger bättre stadga och hållbarhet i formen.  Produkten mäter 46 mm på höjden och har en diameter på 60 mm. Förpackningen innehåller 20 st formar.      Se fler kak- och bakformar här. Klicka för att fortsätta!Dessa söta muffinsformar är tillverkade i Sverige, och har en tjockare papperskvalité än vad engångsbakformar normalt brukar ha. Det ger bättre stadga och hållbarhet i formen.     Muffinsformar (lagom) är anpassade för rinnigare kaksmet som muffinssmet, medan Bullformarna  är bättre för deg. Dessa muffinsformar har den traditionella svenska muffinsstorleken.   De är lika stora som Bullformarna i... Klicka för att fortsätta!
Kolla in http://www.bluebox.se/varugrupper.asp?method=varu&varu=bakning&time=1 så hittar du fler modeller.

Skulle man råka skära sig på smörkniven eller nåt´ under bakningen så kanske dessa plåster vore bra att ha:
65:- på Bluebox

Eller om muffisarna blev torra, då kanske man behöver smörja läpparna efteråt med lite läppbalsam:
 29:- styck på Bluebox.se

Prommis i regnet

Publicerad 2009-05-05 19:50:38 i Allmänt

Idag fick jag ett ryck och bestämde mig för att lämna bilen hemma och gå till öppna förskolan. Det var rätt gråmulet så risken fanns att det skulle bli regn, men jag och grannen en bit bort som ville hänga på, tänkte att vi garderar oss med regnkläder så gör det inte så mycket om det kommer en skur. 

En härlig promenad, lite socialt umgänge för oss båda och vardagslyx med lunch på ett närliggande café tillsammans med några av de andra efteråt, sen vandrade vi hemåt.....i regnet. Då kom det som vi befarat, men som tur var så hade vi ju förberett oss så det var ingen större fara. Ines sov hela vägen hem och fortsatte sova en bra stund ute i vagnen så jag kunde passa på att fixa lite inne.

Fick ett väldigt glädjande mail att jag ska få gå en 3-dagars grundkurs i cad-ritning på bekostad av Trygghetsrådet. Ska bli jättespännande för cad är något jag varit nyfiken på länge och det kan ju förhoppningsvis vara meriterande om jag söker jobb inom någon teknisk bransch där man kan få lite andra arbetsuppgifter än rent administrativa. Kursen är i Västerås om bara två veckor så nu hoppas jag att det löser sig med barnvakt eftersom Nils jobbar natt då.

"Sotis"

Publicerad 2009-05-04 14:34:39 i Allmänt

Bild på sotare
Tjejer, jag säger bara det - Håll er hemma när sotaren kommer! Mycket trevlig kille på alla sätt och vis....(skit också att jag inte kunde tjuvknäppa ett kort)

Hm, det här inlägget luktar nästan lite "Desperate housewife" eller hur,  he he

Annorlunda presenter

Publicerad 2009-05-04 12:42:50 i Allmänt

Vissa personer har verkligen allt och när man ska hitta på presenter till dem så känns det helt omöjligt. Jag har hittat två sidor på nätet som säljer prylar som både är kul och lite annorlunda:

http://www.coolstuff.se/

Coolstuff har t o m en presentgenerator som kan hjälpa dig att hitta rätt.

Den här bling-blingade tejphållaren full av "diamanter" kan ju knappast bli fel till arbetskollegan på kontoret:
149:- på Coolstuff


Den andra nätbutiken hittar du på http://www.bluebox.se/index.asp där de har både knäppa och riktigt fina saker.

De här trädgårdsbyxorna var ju hur fina som helst:
649:- på Bluebox

Men jag som gillar sällskapsspel fastnade även för detta som kan vara en riktig stämningshöjare på fest:
Rädda en misslyckad förfest, släktmiddag, personalfest... eller bara en helt vanlig trist vardag. Med Crazy Dice får du genast igång den stela festen!     Crazy Dice är ett charadspel som styrs av tre tärningar. Första tärningen bestämmer karaktären du ska spela. Andra tärningen bestämmer karaktärens beteende. Tredje och sista tärningen bestämmer hur länge du måste spela den rollen. Enkelt och... Klicka för att fortsätta!150:- på Bluebox

Kan verkligen rekomendera en titt i dessa två nätbutiker för det finns massor av roliga saker till alla åldrar och i alla prisklasser.

Kura-inne-dag

Publicerad 2009-05-04 12:37:57 i Allmänt

I natt blev jag så störd av mina tre rumskamrater i sovrummet att det var nästan omöjligt att sova. Dessutom drömde jag så fånigt att jag började ifrågasätta mig själv när jag vaknade. Jag var nämligen på "date" med den amerikanska komikern och talk-show-värden Ellen - just det, en lesbisk tjej! Hon var supertrevlig och vi skämtade mycket med varandra, men mot slutet av middagen då jag märkte lite speciella ögonkast så började jag fundera på hur jag på ett fint sätt skulle kunna tala om att jag var mer dragen åt kill-hållet......

Tack och lov slapp jag formulera mig för då vaknade jag av Ines som ropade "Maaama". Jag drömmer alltid så knäppa drömmar, den ena värre än den andra. OM jag mot förmodan någonsin skulle gå på date med en tjej, inte fasiken skulle det bli med Ellen, hur kul hon än är!  Ha ha

Med tanke på min störda sömn (i dubbel bemärkelse) så var det perfekt att Ines sov extra länge i morse. Vi hälsade på Nils kusin Tony och hans familj igår och då hade vi ingen vällig med oss så lill-hjärtat fick muffins och saft till kvällsfika (hm). Kanske det var det den tillfredsställelsen som gjorde att hon slocknade som ett ljus och sov så gott.

Idag regnar det ute, så det blir mest inomhusaktiviteter. Ska städa lite och när Andréa kommer hem efter skolan ska vi nog köra igång och röja undan i det som ska bli hennes rum efter en uppfräschning med lite färg. Eftersom Pontus har sökt skola på annan ort och kanske flyttar hemifrån till hösten, så vill Andréa eventuellt överta hans rum i stället för det nuvarande "jakt-rummet" och då är det ju inget vits att göra någon större renovering innan vi vet hur det blir.

Snart kommer sotaren också (så det lär behövas en städning). För många år sedan figurerade det en ursnygg sotare här i Nolby så alla tjejer ville gärna hålla sig hemma när han kom. Tyvärr har han slutat, men jag kan väl återkomma senare med en rapport om dagens "sotis"   hi hi

Grafiskt personnummer

Publicerad 2009-05-03 23:56:05 i Allmänt

Vad sjutton är ett "grafiskt personnummer"? Kolla in den här coola sidan så får du förklaringen:

dhttp://www.grafisktpersonnummer.se/

Det är faktiskt en tjej från Sundsvall (Jenny Marchi) som kom med idéen. Härlig färgklick hemma eller en kul present till den som redan "har allt".

Pajrecept & bakbokstips

Publicerad 2009-05-03 22:28:02 i Allmänt

Den här ananaspajen är både jättelätt att göra och hur smarrig som helst. Första gången jag gjorde den så använde jag hallon i stället för ananas och eftersom det är mitt favoritbär så måste jag säga att den blev snäppet godare. Är man velig så blandar man båda smakerna. (Bilden ger tyvärr inte den färska pajen rättvisa eftersom denna stått i kylskåp. Helst ska den ju serveras varm eller ljummen)


Pajdeg:

150 g smör
3 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 tsk bakpulver

Blanda ihop allt och tryck ut degen i en pajform, ca 28 cm.

Fyllning:

3 dl krossad, avrunnen ananas (eller hallon)
2 dl cremé fraiche
1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 ägg

Rör ihop alla ingredienser till fyllningen och häll i pajskalet, grädda 30 min i 175 grader.

Receptet kommer från den här underbara bakboken som jag fick i julklapp. "Två systrars söta" av Lisa och Monica Eisenman som driver The cookbook café. Precis som namnet antyder är det helt enkelt en kombination av café och kokbokhandel. Värd varenda krona om du gillar att baka.

Jeansen har krympt

Publicerad 2009-05-03 21:57:54 i Allmänt

Plötsligt har favvojeansen blivit trixiga att knäppa och sitter inte alls lika bekvämt som de brukar...hm...Jag skulle ju kunna skylla på att de krympt eller nåt, men det är nog tyvärr bara att inse att det snarare är mitt ohämmade frosseri som satt sina spår på senare tid. Ända sedan Vemdalen har jag mer eller mindre levt på skräpmat, godsaker, fikabröd, snacks och kaloririka drycker. Förr har jag kunnat tacka mina gener för att jag har kunnat äta sånt utan att det har märkts så mycket, men nu har jag tydligen nått den åldern då det fastnar direkt!

Bara att inse att jag behöver anamma en betydligt bättre karaktär och vara mer måttlig med sånt som jag hittills bara vräkt i mig. Sluta helt med allt som är gott tror jag inte på, då blir det för tråkigt. Räkna kalorier och hålla på med olika dieter är inte heller min grej, det verkar alldeles för krångligt.

Om jeansen ska sitta som en smäck igen så ska det bort runt 3 kilo. Planen får bli att åka på affären bara när jag är mätt (för då köper man inte hem lika mycket onyttigheter), välja klokare mat i mindre portioner och röra på mig mer helt enkelt.
Lyckas inte det så kanske jag får svälja mina principer och hitta en lämplig diet, eller kanske helt enkelt köpa nya favvojeans....i en större storlek.

Surrigt värre

Publicerad 2009-05-03 21:24:07 i Allmänt

Två av de absolut största humlorna jag sett kom på besök inne hos oss idag. Jag lyckade först fånga den ene i Ines pipmugg och direkt efteråt upptäckte jag nr 2 i hallen som var minst lika stor. Det blev en liten utmaning att försöka fånga dem i samma behållare utan att göra dem så förbannade att de skulle attackera mig. Till Ines stora förtjusning så lyckades det och hon var väldigt fascinerad av de fina humlorna som surrade runt i hennes mugg. Den ene var gul och svart-randig och den andre brun och svart med lite vitt så det måste ha varit olika arter. (Humla som humla trodde jag) De är faktiskt rätt söta med sina ludna knubbiga kroppar fast man vill ju inte direkt vill ha dem som husdjur inne.

Nu hoppas jag bara att detta var en engångs företeelse med dessa två krabater. I fjol hade vi nämligen massor av humlor inne (särskilt i vårat sovrum) och då var det tydligen ett bo under listen mot ytterväggen. Som tur var så fick vi bort det när Ines föddes för man var ju rädd att de skulle ramla ner någon i hennes säng.

Synd att batteriet i kameran tog slut för det var läge för en kanonbild när Ines försökte dricka upp humlorna i sin pipmugg :-))

PS. För de som undrar kan jag hälsa att humlorna inte trivdes som sambor för de flög direkt åt skilda håll när vi öppnade locket....Ute så klart, där de hör hemma.   

Jag som avskyr klet

Publicerad 2009-05-02 18:51:47 i Allmänt

Min mamma har berättat att ända sedan jag var liten så har jag avskytt att bli kletig om fingrarna. Känner fortfarande ett visst obehag när jag blir smutsig men kan väl stå ut en stund i alla fall. Pontus & Ella är likadana så det verkar gå i arv. Däremot har jag aldrig hindrat mina barn från att kleta med maten och annat för det sägs ju att det är en del av utvecklingen. Ines har plötsligt fått för sig att vägra bli matad, hon vill äta själv. Det går sådär kan jag berätta... 

En som däremot verkligen uppskattar Ines bordsskick är Egon som alltid ställer upp som städpatrull efteråt. 
z
  

Upptäckarlust

Publicerad 2009-05-02 18:36:41 i Allmänt


Idag har det varit en toppenfin dag så vi har varit ute en del. Det är så kul att se Ines studera varje litet grässtrå eller löv på gräsmattan ingående. Hon tittat storögt på fåglar och insekter och känner på varje liten sten som kommer i hennes väg. Tänk vad mycket små barn har kvar att upptäcka då allt är nytt för dem. Nyfikenhet är livsnödvändigt.

Det är ju inte bara bra saker man ska lära sig här livet utan även ha koll på allt som är farligt. Än så länge vågar hon inte riktigt gå där det är ojämnt, men snart bär det säkert iväg utför slänten eller ut på vägen med en väldig fart. Vi har insett att ett bättre stakethinder ut mot gatan nog är en nödvändighet om man som förälder ska kunna känna sig hyfsat trygg i sommar. Helt otroligt vad vissa kör fort på villagator trots att de vet att det finns barn i närheten.

Jordgubbar & minivampyrer

Publicerad 2009-05-01 22:12:47 i Allmänt

Mmm, tyckte Ines som fick smaka jordgubbar för första gången i sitt liv. De var stora och fina men inte i närheten så goda som hemma-odlade härligheter. Dessa kom från Spanien. Finns inget bättre än en tallrik fil och solmogna jordgubbar till frukost på sommaren. Jag längtar....



Vår och sommarkänsla i all ära, men det är inte fullt så charmigt med alla snuskiga kryp som vaknar till liv nu i värmen. I fjol hade vi massor av nattfjärils-eländen inne och det verkar bli likadant i år.

I går hade jag precis släckt lampan och nästan slumrat till då det började flaxa vilt under hakan mot min hals - PANIK!!! Storviltsjägaren Nils tycker såklart att jag är fånig som är rädd för små insekter, vad kan de göra mig liksom....Egentligen är jag nog inte direkt rädd heller, utan mer äcklad. De vidriga rackarna verkar inte ha någon ordning alls på flygkontrollen och kraschar in i allt där de lämnar dammiga avtryck efter sig. Lyckas man ha ihjäl dem så återuppstår de alltid som i värsta skräckfilmen och fladdrar galet vidare.

I natt ska jag nog syna taket extra noga för den här håriga krabaten satt och lurade på insidan av ytterdörren - en typisk minivampyr som säkert hade tagit sikte på min hals i mörkret om jag inte upptäckt honom:

Mamma, läs inte detta

Publicerad 2009-05-01 19:02:43 i Allmänt

.....för då finns det risk att du sätter kaffet i vrångstrupen. Jag har nämligen åkt motorcykel igen.

Johan St kom förbi på sin läckra, nyinköpta BMW med femtioelva hästkrafter (eller nåt´) och då kunde ju inte Nils låta bli att provåka en sväng. När han kom tillbaka blev jag också sugen, för jag ville återuppleva känslan när vi hyrde en mc på semestern för ett par år sedan. Då förmanade jag Nils strängt att inte köra så fort, i alla fall inte från början så att jag skulle hinna "sitta in mig" och känna mig trygg. När vi åkt ett tag så knackade jag honom på axel och bad om lite mer fart i alla fall. Det skulle jag kanske aldrig ha gjort för det tog han som ett klartecken så efter det höll han inte igen mer än nödvändigt. Han har dock lång rutin på att köra och tar inga onödiga risker så jag kände mig inte särskilt orolig. Det var en riktigt häftig känsla med accelerationen.  

Eftersom han tyckte att jag var tålig den gången så gav han mig ingen tid alls att "sätta in mig" nu när vi lånade Johans mc utan det blev bara en kort startsträcka ut på Tunavägen sen sa han bara:  - Håll i dig nu.....och efter det trodde jag att min sista stund var kommen. På ett ögonblick var vi uppe i 150 knyck (fick jag veta efteråt)!!! Snacka om farliga leksaker! Fast jag måste erkänna ändå att det är bra kul med fart, och efter det här kan jag knappast ha en enda rynka kvar - de slätades garanterat ut av vinddraget. Härligt härligt, men farligt farligt (som Björn Skifs sjunger)....

(PS. Mamma, om du inte kunde låta bli att läsa så oroa dig inte, Nils hade läget under kontroll och lika snabbt som vi kom upp i fart, nästan lika snabbt saktade vi ner igen. Vi lever och mår bara bra, kram :-)   

Smarriga rutor

Publicerad 2009-05-01 15:46:23 i Allmänt

Sist jag var på klädvisning i Ortvikens båthamn så bjöd härliga Anita på fantastiskt goda kak-rutor i långpanna. Jag bad om receptet och nu var hon så snäll och mailade det till mig. Tänkte att jag skulle dela med mig till er också:


Backabo chokladrutor


3 ägg

2,5 dl socker

2,5 dl vetemjöl

1,5 msk kakao

1 tsk bakpulver

1 dl vatten

100 g smör


Kokossmet

75 g smör

3 dl kokos

1,5 dl socker

2 små ägg


Koka upp vattnet och smält smöret i det.

Gör därefter som en vanlig sockerkakssmet.

Häll smeten i en smord liten långpanna.

Grädda i 200º i ca 15 minuter.


Kokossmet:

Slå alla ingredienser i en kastrull.

Småkoka under vispning till en krämig smet.

Bred smeten över kakan och grädda 10 minuter till.

Låt kakan svalna och pudra över florsocker.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela