gikas

Tårta, tårar och en glad prick

Publicerad 2010-08-31 23:50:51 i Allmänt

I dag var det både glatt och sorgligt på jobbet då det var en tjej som skulle sluta. Hon bjöd på smörgåstårta till lunch och sedan blev det avtackning med en ljuvlig choklad/päron/pistage tårta till eftermiddagskaffet. Hm, jag som skulle börja mitt nya, sundare liv den här veckan. Hur som helst så blev det känslosamt på flera håll, vilket lätt kan smitta av sig, men jag lyckades hålla tillbaka. Vi kommer ändå att få chansen att ses igen eftersom det blir personalfest hemma hos henne om en knapp månad.

Hemma har det inte varit några tårar - tvärtom - Nils berättade att Ines redan i morse studsade av iver när det blev dags att åka på dagis och när jag kom hem var vår lilla solstråle precis lika sprudlande.
 (bild från i juni)
Måste förresten få visa vad hon hade för sig i Stockholm medan vi var på Kreta. Mormor och morfar dokumenterade.
 
 
 
Det gick definitivt ingen nöd på henne, hon såg ut att ha minst lika kul som oss.  

         

  

Mörknat

Publicerad 2010-08-31 00:23:35 i Allmänt

Mjukstartade med en kort dag på jobbet efter semestern. Skulle nämligen till frissan och då är det ju toppen med flextid. Höstruggigt ute så nu tyckte både hon och jag att det skulle passa med lite mörkare hår. Jag har inga andra invändningar mot det mörka än att det måste vara lite ljusare slingor upptill för att mitt naturligt blonda hår inte ska synas så snabbt i utväxten. (Ja ja, ett och annat grått hårstrå börjar det väl bli också).  
 

Jag ska faktiskt på återbesök på fredag och vad jag ska göra då får ni se resultatet av senare.

Kram och sov gott! PS. Svårt att komma i säng i tid när man har en skiftjobbande sambo som kommer hem tvärpigg strax före elva och inte alls är beredd att gå och lägga sig förrän han fått varva ner i minst en timme.

Lysnatta

Publicerad 2010-08-29 15:19:21 i Allmänt

Lysnatta igår var ett farväl till sommaren och till min semester som fick ett mycket trevligt avslut måste jag säga. Vanja hämtade upp mig och en tjej till innan vi tog plats på hennes glasveranda för var sin uppfriskande Mojito och lite smarriga tilltugg.
 
Lite fix innan det var dags att gå vidare.

Juniskärscaféet var målet för kvällen, men på vägen stannade vi till hos ett par av Vanjas vänner som också skulle med. Måste få berätta att deras hem var något av det mest imponerande jag sett. Fjärran från den vita franska stilen, med varm, mysig färgskala och ett otroligt smakfullt sinne för detaljer. Precis allting passade in perfekt. Hela huset var helt unikt och går nästan inte att beskriva utan måste helt enkelt ses. Vi hittade husets ägare uppkrypna under filtar på altanen och det visade sig att de var minst lika varma och trevliga som sitt hem. 
    
Vi bjöds på varsin Piggelin-drink och den kan jag verkligen rekomendera. Vaniljvodka, 7up och en vanlig Piggelin is-glass som kyler och smaksätter i glaset - smart och smarrigt till tusen.

Bättre sent än aldrig kom vi ner till Juniskärscaféet och där slöt Nils upp som nyss gått av skiftet. Äntligen mat, specialaren med räkor, rökt sik, lax och strömming smakade toppen.


"Leka bör man annars dör man", he he.


Arbetskollegor och polare, Johan och Nils.

Som vanligt stod Alex och Mepen för underhållningen och såg till att stämningen var på topp.  

När cafeét stängde så blev det efterfest i det fantastiska huset, varmkorv och en ny Piggelin. Två frågetecken hängde dock i luften; Var tog Vanja vägen och skulle Mia kunna förlåta oss för att vi lyckats gjort en "springnota"? Nöjda och glada åkte vi i alla fall hemåt vid halv två (lite synd om Nils som skulle upp och jobba igen kl 07). 

Ajvar Relish-kyckling med bacon och chili

Publicerad 2010-08-27 21:25:13 i Allmänt

Hittade på ett eget fredags-kyckling-recept som faktiskt blev riktigt gott. Jag har inga fasta mängder att ge er så det här är på ett ungefär, 2-3 portioner:

2 stora kycklingfilér
ett paket bacon
ca 1/2 burk röd Ajvar Relish
ca 2 dl turkisk yoghurt
chilisås (mängd beroende på önskad styrka)
Lite riven ost (gärna lagrad)
(Ev. lite örter som pricken över i)

Jag tinade kycklingen och delade filéerna i fyra avlånga bitar (för att korta tillagningstiden), lindade bacon runt varje filé och la dem i en ungssäker form. (Vore troligen ännu godare att ge bitarna lite stekyta i en panna först.) Rörde ihop Ajvar Relish med yoghurt och smakade av med chilisås som jag sedan klickade ut i ett jämt lager över bacon-kycklingen. Sist lite riven ost på toppen och in i ugnen på 225 gr i ca 20-25 min. Serverade med nudlar av bra kvalitet (hade vi haft det hemma så hade det nog blivit en ruccola-sallad till tror jag). Bus-enkelt och gott!     

Ines på stan

Publicerad 2010-08-27 20:50:20 i Allmänt

I går hade Ines & jag en riktigt mysig dag på stan. Hon var som vanligt på ett strålande humör och höll låda var vi än gick. Först blev det ett besök hos optikern eftersom glasögonen gått sönder (igen) när hon var i Stockholm. Vi är numera välkända besökare hos Synoptik på Storgatan.

Sedan blev det puss och kramkalas med alla drakar på stan.

   
Att gå omkring och träffa alla drakarna gjorde Ines trött så när hon somnade i vagnen passade jag på att kolla in nyligen hemkommet i butikerna. Nu börjar det mörkna på hyllorna igen, mycket svart, brunt och grått i basen. Efter sovstunden bestämde vi oss för att åka ut till Birsta City för att beställa middag av Andréa på Mc´Donalds. Ines spanade ivrigt efter sin syster. 

....och när hon fick se henne så skrek hon högt så det hördes i hela restaurangen "- Där är Andréa!!! Heeej Andréa!!!"

Det blev både en hamburgare och en kram från syrran. 


Duktiga syrran som blev "Månadens medarbetare" på restaurangen i Juli - vi gratulerar! 

Till sist fick vi trevligt sällskap av Annika N och två av hennes flickor och då blev det faktiskt några shoppingkassar som fick följa med hem. Ett stickat jag-vet-inte-vad-det-kallas plagg från Riva, en slags lång, svart tröja med v-ringning och stickat skärp som jag tror kommer att bli en favorit när kylan kommer - mycket användbar och superskön. Sedan hade jag turen att hinna med på ett par av dessa Acne Pistol-kopior som tydligen sålde ut rasande snabbt på Nilson (tack för tipset Jossan). Fanns bara gråa 37:or kvar, men det känns inte alls fel med en annan färg än svart för en gångs skull, de är sköna, passar till allt och bara sååå snygga.  
   
På kvällen fick vi besök av svärmor Gertrud så då snodde jag ihop några snabba vinbärsmuffins till kaffet, älskar dom bären!
   

Efterlängtade

Publicerad 2010-08-26 00:33:40 i Allmänt

Vårt flyg kom så tidigt på morgonen att Ines fortfarande sov när vi smög in och la oss i sängen bredvid hennes. Jag hade inte sovit på hela natten och var egentligen helt slut, men kunde ändå inte somna utan låg bara och tittade på min lilla älskling som jag längtat så mycket efter. Åh, vad jag ville krama henne! 

Ganska snart började Ines skruva på sig och ropade efter "mommo". Då jag sa att det inte var mormor utan mamma så sken hon upp och kom sakta emot mig med utsträckta armar och ville ligga emellan oss. Hon flinade så fort man tittade på henne och kände försiktigt ömsom på sin pappa ömsom på mig, nästan som att hon ville försäkra sig om att det var vi, att vi var där på riktigt. Älskade unge.

Till sist somnade vi om alla tre och när jag vaknade nästa gång hörde jag att Ines lekte med min mor. När jag kom dit log hon med hela ansiktet och sedan följde hon mig i hasorna som en liten hundvalp resten av dagen och vi pratade och kramades i massor. Kan inte minnas att hon pratade så där bra när vi åkte, nu kommer det flera meningar efter varandra och jag snappade upp flera helt nya ord, bl a ett klockrent "gärna". Mamma berättade att det ordet dök upp när hon var med på Golfklubben och fick frågan om "hon skulle bli golfproffs när hon blir stor?" - Gärna, hade Ines svarat klart och tydligt till allas jubel.     

När jag plockade fram presenterna vi köpt på Kreta till Ines så märktes det att vi satsat helt rätt. En Hello Kitty mobil, armband och en katt-väska som hon inte släppte på hela dagen.
 

Innan avresan mot Sundsvall så stannade vi till i Åkersberga centrum och det var många som log mot den lilla damen med väskan på axeln som hälsade och pratade glatt med de flesta hon mötte. Vi passerade även några valstugor och fick Ines välja så skulle det nog bli Vänsterpartiet för de hade visst de snyggaste ballongerna. 
 
Den långa bilresan hem gick bra, både jag och Ines sov någon timme den sista biten men egentligen borde det ha varit Nils för han hade ett nattskift framför sig redan samma kväll, stackarn. 

Väl hemma så hade våra underbara ungdomar inte bara städat och klippt gräset, utan också dukat upp med en sen taco-middag för att välkomna oss - hur fint var inte det - Love y! Skönt att vara hemma igen.

Dags att åka hem

Publicerad 2010-08-25 16:01:47 i Allmänt

I bland går en vecka så fort, men den här resan var så skön och innehållsrik att det kändes som att vi var borta längre. En helt perfekt semester med andra ord, vi är jättenöjda. Flyget hem gick kl 01.25 på natten så vi hade en hel dag att nyttja innan anslutningsbussen skulle gå. Det blev några timmar vid poolen innan vi åkte in till gamla stan och shoppade några små presenter att ta med hem till våra nära och kära.  

Innan solen gick ner hann säga adjö till min grekiske läckerbit i foajén och till de vackra blommorna som prydde hotellets gångar.





Hej då Rethymnon och Kreta - hoppas vi ses igen!

Grekisk afton

Publicerad 2010-08-25 15:45:30 i Allmänt

När vi såg att det stod ett anslag på hotellet om Grekisk afton så kändes det som en självklarhet att anmäla sitt intresse. Det var buffé och uppträdande för bara 2,10 euro per person och jag måste säga att man fick mycket för pengarna. Eller vad sägs om det här:


Det fanns hur mycket som helst att välja mellan och det var inte utan att man fick lite beslutsångest med vetskapen att man omöjligt skulle orka smaka på allt.

Det var en kvinna i 55-60 års åldern som spelade och sjöng under måltiden. Även om hammondorgeln och låtarna var lite i töntigaste laget så hade hon en fantastiskt vacker röst och sjöng mycket på franska så jag blev nyfiken på hennes levnadshistoria. Efter showen såg jag till att få veta lite mer....

Dansgruppen visade typiska grekiska folkdanser och alla som ville fick prova den mest välkända - Zorba. Vi ville.

Hittills under veckan hade det gått ganska bra med Ines så långt borta, men när en massa söta småtjejer i färgglada klänningar (ni skymtar några av dem på scenen) dansade och lekte framför oss så kom det en tår i ögonvrån av saknad efter min egen lilla skrutta. Hon skulle säkert ha hakat på de andra om hon varit med.  

Katamaranutflykt, del 2 (utmaning nr 3)

Publicerad 2010-08-25 15:17:56 i Allmänt

Efter snorklingen som jag berättade om i förra inlägget så åkte vi in i den lilla hamnen och la till brevid fiskebåtarna.

Där bjöds vi på en fantastiskt lunch på en mysig taverna tillsammans med resten av sällskapet. 
 
Vet inte om alla var naturligt gladlynta eller om det var vinet och den ständiga påfyllningen i våra små Raki-glas som gjorde stämningen så hög, men vi hade i alla fall jättetrevlig trots vissa språkbarriärer. Kaptenen (t.h) såg verkligen till att alla trivdes. De kom in med nya fat med läckerheter hela tiden, men jag insåg plötsligt att det var dags för nästa utmaning när jag såg att de små skära bitarna på en tallrik hade sugkoppar. Det var Calamares (=Bläckfisk) och det är verkligen inget jag längtat efter att stoppa in i munnen.
 
Jag vågade smaka, men ska erkänna att den friterade varianten kändes något aptitligare.     
 

Jag hade gärna stannat längre i den mysiga byn, men det var dags att segla vidare mot nya mål.

Fransmännen fortsatte att skåla ombord men vi tog det ganska lugnt och bara njöt av båtturen. Det blev fler stopp, först vid en stor grotta och sedan mer badning i en klippvik innan vi slutligen vände tillbaka mot avresehamnen. 

Det gick inte att ta miste på vem som njöt allra mest av utflykten, kapten Hammar såklart som slapp sköta rodret själv den här gången.  

Katamaranutflykt, del 1 (utmaning nr 2)

Publicerad 2010-08-25 14:30:15 i Allmänt

Jag tror Nils och jag är överens om att dagsutflykten med Katamaran var det bästa på hela veckan. Vi lyckades boka de två sista platserna så vi hade tur som kom med. 
 

Vår trevliga grekiske kapten berättade att vi också hade tur med vädret för normalt sett så brukar det blåsa betydligt mer i augusti. Nils kände sig lite kluven till de uppgifterna för han insåg att det hade gett bättre förutsättningar för segling.

  
De andra ca 18 personerna ombord var en familj med två ungdomar från London och resten uppspelta fransmän. Först styrde vi rakt ut mot horisonten för ett Medelhavsdopp på ca 120 meters djup. Jag vågade inte bada då för strax innan hade Nils lagat min bikiniöverdel provisoriskt med ett snöre då plastfästet plötsligt gått av. Nils däremot tvekade inte till erbjudandet.  
  

De som ville fick tolka en stund efter båten i låg fart när turen gick vidare mot en fantastiskt charmig vik.  



Här la vi ankar en timme för snorkling i det klara, turkosa vattnet. För min del innebar det en ny utmaning eftersom jag också ville kasta mig i som alla de andra men inte riktigt vågade. Den provisoriska bikinilagningen verkade hålla, så med den vetskapen bestämde jag mig i alla fall för att simma lite trots att jag sällan gör det där jag inte bottnar. Fast här såg man ju i alla fall botten och kaptenen lovade att det var hajfritt. 
   
Nils peppade att jag skulle prova ett cyklop och efter den sedvanliga betänketiden (och en avslappnande Ouzo) så tog jag mod till mig och testade. WOW - det var fantastiskt! Att man inte har gjort det här tidigare (kanske för att man kommer från en hel familj med badkrukor).  

Vad som hände efter snorklingen berättar jag mer om i nästa inlägg....forts följer.... 

Grekisk mat & dryck

Publicerad 2010-08-25 13:04:19 i Allmänt

Medelhavsmaten anses inte bara hälsosam utan den är först och främst otroligt välsmakande. Vi bestämde oss tidigt för att prova lite av varje på menyerna och främst välja landets specialiteter. Några givna kort var så klart grekisk sallad och mussaka, MYCKET godare än hemma! Löken, grönsakerna och osten var underbara.   
 

Det var inga problem att hitta bra restauranger, och personalen är oftast väldigt charmiga och trevliga. Som standard bjuds man på en och annan snaps och lite snacks eller frukt. Ibland kom de och skålade med oss vid bordet. 
 
Ouzo eller Raki var det vanligaste. Nils bjöds oftast på Raki och här är kanske förklaringen, hihi.

Mussel Sovlaki blev en av Nils absoluta favoriter och det var verkligen fantastiskt gott. Enda "nackdelen" på restaurangerna var egentligen att man fick så överdrivet mycket mat att det var tufft att orka men en hel 3-rätters.  

Jag provade grillade jätteräkor och det var verkligen något helt annat än de små skära sakerna vi äter här hemma.


Vi unnade oss att äta ute alla måltider utom en då vi myste till det på balkongen och delade på en flaska rött till lunch (något som man aldrig skulle komma på tanken att göra hemma)
 
Det blev naturligtvis en del uppfriskande drinkar också. I grekland snålar de verkligen inte på spriten så jag tror knappast det var någon "fyra" de hällde upp i glasen. Inte den här i alla fall, för när citronjuicen tog slut så hällde bartendern bara på lite extra tequila istället för att fylla upp glaset. Behöver jag säga att det räckte med en drink den kvällen, ha ha.   
 

Annars måste jag säga att näst efter vanligt vatten (som det gick åtskilliga liter av) så var nog det här det godaste man kunde dricka efter en het dag på stranden.

Sol, bad och utmaning nr 1

Publicerad 2010-08-25 12:20:16 i Allmänt

Första dagen på Kreta låg vi ganska länge vid polen och bokstavligen stekte,  det var hur hett som helst, nästan som en gryta. Man var helt enkelt tvungen att doppa sig i poolen med täta mellanrum.



Vi insåg ganska snabbt att det var mycket skönare att gå ner till stranden där det i alla fall var lite svalkande vindar. Badkruka som man är så tvekade jag inför vågorna, men när jag vant mig så var det bara härligt.  
 
Det fanns ett flaggsystem på stranden som talade om ifall man kunde bada säkert eller om underströmmarna var för kraftiga. De sista två dagarna var det röd flagg och då märkte man att de Baywatch-liknande badvakterna verkligen var på alerten så fort någon gick för långt ut. Vågorna ända upp till axlarna ibland trots att man stod nära strand, lite för läskigt för min smak så då svalkade vi bara av oss lite snabbt.
 
Det var tur att det inte blåste lika mycket alla de andra dagarna, tvärtom så var det helt perfekta förhållanden för strandliv.

  

Den här aktiviteten såg jättekul ut, men jag är alldeles för feg för att våga prova. Nils som hanterar de flesta åkdon blev naturligtvis jättesugen och drog i gång kampanj övertalning. Som vanligt när det handlar om något läskigt som jag aldrig provat förr så behöver jag hålla ganska långa resonemang med mig själv. Det ser verkligen livsfarligt ut men jag vill ju inte missa roliga erfarenheter av ren feghet, man vet inte hur det är förrän man provat. När Nils försäkrat mig om att jag inte skulle ramla av skotern (eller dö) så gick jag till sist med på en åktur. 

En erfarenhet rikare klev jag av med ett brett leende. Även om Nils (som vanligt) inte precis höll igen på gasen så kände jag mig trygg hela tiden och det var bara roligt. Den kvarten tog slut alldeles för fort tyckte vi båda två.     

Rethymnon

Publicerad 2010-08-24 23:54:54 i Allmänt

Rethymnon är Kretas 3:e största stad och det är en universitetsstad. Det mest slående är den 2 mil långa stranden som ser ut att aldrig ta slut.

I hamnen låg ett "äkta" piratskepp som man kunde göra dagsturer med.

Kyrkor fanns det gott om och just den här mindre varianten låg granne med vårt hotell.

En riktigt mysig stadsdel var gamla stan där det fanns åtskilliga tavernor, små butiker och pittoreska gränder.
  
Pizzabudens fordon var vanligt förekommande på stadens gator - där grekerna för övrigt körde som galningar.

Måste visa utsikten från ett av våra favoritmatställen, härliga färger eller hur?

Här är vi på samma plats och tittar mot solnedgången över hamnen.

En kvällsbild över tavernorna i hamnen där de flesta inte helt otippat hade fisk som specialitet på menyn.

Den fantastiska maten (och drycken) i Grekland är ett kapitel i sig så det återkommer jag till i ett senare inlägg. Ska självklart också berätta mer om vad vi hade för oss under veckan. Jag har bl a spräckt mina gränser i fler än ett avseende kan jag avslöja.  

Ibiscos Garden

Publicerad 2010-08-24 23:11:45 i Allmänt

Hade allt lite pirr i magen när vi stod där på Arlanda redo att åka på resan till Rethymnon, Kreta, som vi bokat för bara några veckor sedan. Vet inte om pirret berodde på ovanan att flyga eller det jobbiga i att vara ifrån Ines en hel vecka.

Jag tror att naturen har sett till att ju äldre och mer självständiga barn blir, desto längre perioder känns det ok att vara ifrån dem även om man ofta tänker på dem allihop. Eftersom Ines inte inte är så gammal så visste jag att det skulle bli lite jobbigt - mest för mig. Barnet i fråga vinkade bara glatt och spanade efter flygplan och med tanke på att jag kände mig säker på att hon skulle ha det toppen hos mormor och morfar så klarade vi avskedet utan tårar. 

Flygresan gick bra och strax före midnatt landade vi på Kreta och det var som att kliva in i en bastu när hettan slog emot en. Första känslan blev lite ångestladdad för det var nästan lite svårt att andas. Som tur är anpassade man sig snabbt (och överlevde troligen tack vare ac i fordon och på hotellrummet). Det så mörkt när vi kom men dagen efter upptäckte vi att hotellet Ibiscos Garden såg ut såhär. 
    

Här är utsikten från vår balkong. Hade haft en perfekt utsikt över både hotellets pool och havet längre bort om det inte varit för den höga växten mitt framför. Nu kunde man bara skymta detta, men det lilla vi kunde se var inte fy skam det heller.

Poolen var förhållandevis liten, men annars var det hur fint och fräscht som helst.

Furuvik

Publicerad 2010-08-24 22:21:50 i Allmänt

På väg ner till Stockholm inför avresan till Kreta så stannade vi till i Furuvik för Ines skull. Hon är jätteintresserad av djur och tyckte det var riktigt spännande, särskilt uppskattade blev aporna.

Orangutanghanen var imponerande och guiden berättade att en hane i den här storleken har en styrka motsvarande 8 fullvuxna karlar. Då inser man att de här djuren inte är att leka med hur än snälla de ser ut.

Ines tyckte killingarna och småhästarna såg allra mest klappvänliga ut.


Här är några fler bilder från djurparksbesöket:
  
Vi gjorde också en tur sittandes i en tunna genom "regnskogen"
  
Efter en snabb lunch så hade vi kul på tivolit innan det var dags att åka vidare till mormor och morfar.


Väl hemma hos mina föräldrar bjöds vi på en riktigt härlig och färgglad middag.

Perfekt start på semestern kan man säga.

Paniiiik!!!

Publicerad 2010-08-24 18:45:21 i Allmänt

Jag vet inte hur det gick till men när jag skulle ladda ner bilderna från Furuvik och Kreta så hände något och det var mycket nära en katastrof. Bilderna från Furuvik raderades direkt efter jag tittat på dem, men Kreta-bilderna lyckades jag rädda på något mirakulöst sätt. TUR (annars hade jag nog börjat grina)!!! Jag tror att det var någon slags uppdatering som drog i gång samtidigt som jag laddade bilderna och att det blev en krock där, samtidigt som jag troligen knappade ett tokigt svar då jag fick upp felmeddelandet. Det här med digital fotograffering är superbra, men snacka om känsligt - plötsligt kan allt bara vara borta. När jag kollade kameran var den totalt rensad.

Som tur är så har vi en massa bilder från båda resmålen på Nils kamera också så nu ska jag vårda funktionerna ömt tills alla är säkrade i den digitala världen. Måste bara börja med att ladda batteriet för den tvärdog sista dagarna på Kreta och Nils lyckades tappa reservbatteriet (och ett minneskort med äldre bilder!) i havet.

Håll ut, reserapporten kommer bara lite senare än planerat....

Hemma igen

Publicerad 2010-08-24 02:14:28 i Allmänt

Jag och Nils har haft det helt underbart på Kreta, men med tanke på hur mycket vi saknat Ines och de andra kidsen så var det minst lika underbart att komma hem igen. Borta bra men hemma bäst...eller???

Nu är klockan alldeles på tok för mycket för att börja blogga så därför kommer det en maffig rapport och en massa härliga bilder i morgon i stället. Håll utkik.....   

Packat & Klart!

Publicerad 2010-08-14 01:07:53 i Allmänt

Har jobbat intensivt idag bara för att få undan så mycket som möjligt innan jag ska vara ledig i två veckor. När jag kom hem var det bara att börja packa direkt efter middagen eftersom vi har skjutit upp det ända tills sista kvällen så det känns inte riktigt som semester än. Behöver nattsömn och lite lugn och ro för att kunna varva ner ordentligt för just nu är jag bara supertrött.

Hoppas att jag inte kommer att ligga vaken och fundera på om jag glömt något. Vi har förresten så mycket med oss att det borde vara omöjligt. Hoppas att inte resväskan väger för mycket redan vid utresan för det brukar ju fyllas på med lite shopping också. 

Vi startar tidigt i morgon bitti med syfte att kunna stanna i Furuvik på vägen ner om vädret tillåter. Ines skulle nog tycka att det vore jättekul att kolla på alla djuren och åka lite karusell. Regnar det så åker vi direkt till mor & far i Stockholm och hittar på något mysigt där i stället. Vi har ju lite tid över innan planet lyfter på söndag eftermiddag. Åh, vad det ska bli spännande!

Jag vet ju inte om jag kommer att få tillgång till någon dator där nere så bloggen kommer nog att få vila tills vi kommer hem igen, men då ska ni få en utförlig rapport och en massa bilder. Ha det så gott tills vi hörs nästa gång, kram!

Rethymnon harbour by night    

Dagistjejen

Publicerad 2010-08-14 00:47:07 i Allmänt

Ines tycker det är så roligt på dagis att det är sällan det blir några protester. Inte ens nu då hon varit hemma hela sommaren. Hon är lite avvaktande just då vi kliver in men sen är det bara kram och vink innan hon börjar leka. Fast just i dag blev hon faktiskt riktigt ledsen för Frida följde med in och då trodde nog Ines att hon skulle vara där med henne så det blev stora krokodiltårar när vi sa hejdå. Därför tyckte jag det var jättegulligt av fröken Anna att skicka ett MMS till mig efter kanske fem minuter som visade en glad Ines i full färd med att börja måla.     

Ines utan glasögonen men med tröja från PoP, chinos från Gangstar och skor från Vincent, redo för dagis. 

Nu blir hon ledig igen för hon ska först vara med mormor & morfar i Stockholm när vi är på Kreta och sedan ska hon och jag rå om varandra hela dagarna under min andra semester-vecka. Åh, vad vi kommer att längta efter henne och de andra kidsen när vi är utan dem i åtta långa dagar. Därför var det härligt att vi har fått träffa dem allihop den här veckan, älskade ungar!   

Vad har hänt med min lilla ängel?!

Publicerad 2010-08-12 00:10:05 i Allmänt

Mammas lilla ängel såg inte fullt så änglalik ut när vi hämtade henne på dagis igår. De hade varit i skogen under dagen och där fick hon två rejäla myggbett, på var sin sida av pannan. Det såg ut som början till två små horn och nu på morgonen var de ännu större, två rejäla bulor. Även om vi tyckte synd om henne för att det kliade så var det svårt att hålla sig för skratt med tanke på deras placering. Det var kanske p g a dessa hon fick ett sånt djävulskt vredesutbrott när vi var på Ica och handlade tidigare? Ha ha  (Tyvärr har jag inte kunnat ta någon bild på Skruttan idag)

Taxfree

Publicerad 2010-08-11 23:46:25 i Allmänt

Oj oj oj vad dyrt det är med billig sprit! I kväll satte vi oss framför datorn och knappade in Taxfree-beställningen till hemresan. Smidigt att kunna välja och vraka hemma och sedan få färdiga kassar med sig hem. Jag köpte en Absolut Acai, en Smirnoff Apple och en Elisabeth Arden hudkräm (som säkert lär behövas när man kommer hem och är torr efter solningen). Nils handlade betydligt mer, han hamstrade ordentligt, inte minst inför jakten då det brukar komma fram både Jäger och whiskey på borden under kvällarna. Då kan jag sitta hemma och sippa på en god drink i stället ;) Vi kan nog i alla fall räkna med babian-armar när vi ska släpa hem allt det där, suck. 

Apropå handla inför resan så är det helt otroligt vad killar har det lättsamt. Vi gjorde en snabb repa på stan i väntan på Pontus buss igår och på den korta tiden hann Nils köpa i princip hela sin resegarderob. Jack & Jones hade 70% så där plockade han till sig flera linnen, några t-shirts, en skjorta och två par shorts, på MQ hittade han jeans och kalsonger och på Eurosko ett par snygga tygskor, allt för knappt 1500 kr - bara att stoppa i resväskan, färdigvikt och klart! 

Nils kusin Magnus mötte också upp (på genomresa) och han köpte ett par nya skor på 5 minuter. Så kom äntligen Pontus buss och efter en härlig bamsekram så tänkte jag att han som är fattig student kanske skulle få lite nytt av sin mor när vi ändå var på stan. Vi blev alltså kvar i kanske 20 minuter till och på den tiden hittade han en skjorta, ett bälte och ett par skor. Tänk om vi tjejer vore lika effektiva shoppare.      

Nedräkningen har börjat

Publicerad 2010-08-09 21:41:31 i Allmänt

Sista jobbveckan före semestern - underbart - nu börjar jag räkna ner dagarna innan avresa mot sol, bad och vajande palmer. Tänk att det äntligen blir av! Med detta i tankarna var det lätt att gå till jobbet idag. Dessutom kom de flesta tillbaka efter sina ledigheter så det blev lite mer liv och rörelse än vad det varit under de senaste veckorna.

Ines är på dagis denna denna vecka och det gick bra att lämna henne trots att hon varit därifrån så länge. Lite blyg, men det syntes att hon räknade med att det skulle bli kul, så hon protesterade inte alls när det var dags att vinka hej då i fönstret. Däremot var det en väldigt trött tjej vi fick med oss hem till middag, åt nästan ingenting. Fast ett litet bus-steck orkade hon minsann med, den lilla filuren. Så där snabbt går det inte ens när jag sminkar mig på morgonen, fast i och för sig blir det kanske något bättre slutresultat. Övning ger färdighet tänkte Ines och provade mammas ögonskugga.  
 
Älskade lillplutta! I morgon kommer en till av mina älsklingar som jag längtat jättemycket efter - Pontus. Han har jobbat klart i Norge och hinner som tur är hem en sväng innan skolan börjar igen. Dessutom fick jag träffa brorsan André fram och tillbaka i går kväll eftersom han mellanlandade och sov över hos oss på väg mot stugan i Björnrike. Jag har aldrig varit där på sommaren så det vore kanske en tanke att prova på lite fjällvandring och bärplockning nästa sommar.    

Roxette

Publicerad 2010-08-08 21:59:42 i Allmänt

Vi var 8 tjejer som köpte Roxettebiljetter samma dag som de släpptes och nu var äntligen dagen som vi laddat för här. Vi samlades redan mitt på dagen för knyt-kalas-picnic på Tranvikens strand ute på Alnö där Annelie har sommarstuga. Hade räknat med strålande solsken, men fick nöja oss med sol-dis - helt ok det med eftersom det var varmt och gott i alla fall. Vi hade hur mysigt som helst.

Annika, Nina, Annelie, Nina, Mariana och Maria (jag och Annelie´s syster saknas på bilden)

Efter mat och prat i sanden så åkte vi till stan och gjorde oss redo för kvällens party på stan. Här är några ur gänget samlat i väntan på bussen.
 
Maria hade lyckats fixa vip-biljetter till Norrportens tält så där bjöds vi på mat och dryck innan konserten.

Ska absolut inte klaga på maten den här dagen :) Efter mingel i Norrportens tält och underhållning av mannen som var rektor i Bert Karlssons Fame-factory-skola, så var det dags att gå vidare till arenan där grabbarna i The Baseballs redan hade klivit in på scen när vi kom.

Hade jag vetat hur bra de var så skulle jag inte ha velat missa en enda minut. Det var helt omöjligt att stå stilla när de spelade redan kända hits från andra artister fast i rockabilly-version. Jag blev nog lite småkär tror jag...i alla tre. 

Ibland undrar man verkligen hur de tänker de som ger serveringtillstånd till den här typen av arrangemang, för arenan i sig räknas tydligen inte som inhägnat område utan de var visst tvugna att göra en inhägnad i inhägnaden - med en enda ingång. Naturligtvis blev det jättetrångt och bökigt där inne, det gällde att ha vassa armbågar i baren. Vi hann bara mingla där ett litet tag innan Roxette gjorde sverige-premiär med sin konsert. Kul att det blev just i Sundsvall. 
    
Det märktes att Marie Fredriksson inte var densamma som förut efter sin svåra sjukdom, men hon sjunger fortfarande fantastiskt bra.

Världsdartister som Roxette hade faktiskt inga problem att få igång den annars rätt svårflirtade Sundsvalls-publiken.

Hitsen sitter i ryggmärgen även om jag ska erkänna att jag inte är något hängivet fans till Roxette, så hade jag och Annika inga problem med att släppa loss och sjunga med. Vi hade jättekul, men lyckade tyvärr tappa bort de andra tjejerna i vimlet. Som tur var hittade vi igen dem efter konserten i Travrestaurangens tält där partybandet Smalare än Tord röjde på scen.  



Sist gick vi till efterfesten på Våningen och dansade loss till gamla och nya discodängor. Ställets mysiga takterass är inte helt fel heller en kväll som denna. Med jämna mellanrum så dunkade de ut allsångsvänliga schlagers i högtalarna.  
 
Hoppas det blir fler tillfällen att få umgås mina nya bekanta för det var verkligen jättetrevliga tjejer allihop och vi hade riktigt roligt. Jag har dessutom en sån´omtänksam kille som kom och mötte mig med cykel när jag klev av bussen hem trots att klockan hade passerat midnatt för längesedan och det hade börjat regna. Gulligt av dig älskling! 

Till sist vill jag bara visa hur Norrporten-tältets damtoaletter såg ut - en Bajamaja helt i min smak:
 

Äntligen fredag

Publicerad 2010-08-06 21:47:31 i Allmänt

Bästa stunden på hela veckan när man loggar ur sig på jobbet och vet att en lång skön helg väntar. Jag fick namnsdagsbarnet Ines med mig i bilen hem för Nils stannade kvar och svetsade lite på båten. Vete sjutton om han hinner måla något den här sommaren och jag är lite kluven i frågan. Hinner han så blir den klar fortare, hinner han inte så kanske det blir en lugn höst och vinter då han ändå inte kan göra något eftersom den måste målas först. Jag vill både och....

I kväll är det lugna gatan här hemma, men i morgon blir det party all day long för mig och 7 andra tjejer. Känner troligen bara två av de som ska med men det är alltid kul att lära känna nya ansikten. Om vädret blir fint som utlovat så blir det strand-picnic mitt på dagen, sedan åker vi hem till Annika N och gör oss i ordning för middag i stan och senare röjer vi loss till Baseballs och Roxette. Orkar "tanterna" (och det gör vi säkert) så blir det efterfest på någon av stans krogar. Känner att ska jag orka allt det där så behövs en natts ordentlig sömn vilket jag inte fått på hela veckan. Ögonlocken börjar bli tunga redan nu trots att det är snyggingen Brad Pitt på tv - The Mexican.  

Redo för solsemester

Publicerad 2010-08-04 22:39:49 i Allmänt

Bikini och flip flop-sandaler inhandlade så nu är jag redo för playan. Köpte toppen på Stadium och flippisarna på Åhléns, det är faktiskt lite klackhöjd på dem och det var lite fränt tyckte jag :)

På Åhlens hittade jag även en kylväska och det här spelet till halva reapriset. Det är alltid ett lotteri att köpa nya spel för man vet aldrig om de är roliga eller ej. Det här tror jag ändå på, så nu gäller det bara att hitta andra spelsugna par.

Ines fötter har vuxit en hel del under sommaren och plötsligt var nästan alla skor för små, så hon fick också ett par nya "springskor" när vi var på stan. Tråkigt att favvoaffären Vincent försvann från stan, men de här Pax-dojjorna från Eurosko var rätt fina de med och satt bra på Ines fot.  

Nu ska Nils och jag försöka kurera våra ömmande halsar med lite varmt te. Måtte jag inte bli sjuk till helgen då jag och ett rätt stort gäng brudar ska gå och se Roxette i stan. Jag ser även fram emot att kolla in på Baseballs som jag hörde på Allsång på Skansen häromdagen, de var ju hur bra som helst - svängde rejält :) 

Plask plask

Publicerad 2010-08-04 21:16:01 i Allmänt

Hunden gnällde och ville ut men ångrade sig genast när han upptäckte att det regnade. Ines däremot blev jättetaggad och plockade villigt på sig både regnjacka och stövlar. 
 
Det blev en kort promenad, men den tog lång tid att genomföra - alldeles för lång tid tyckte Egon som ville vända efter 10 meter. Ines skulle plaska i varenda liten pöl efter vägen och med tanke på hur gropig vägen är så blev det åtskilliga vattenpussar att prova.

Hunden undvek alla vattensamlingar och tittade med bedjande blick på matte - Kan vi inte gå in snart? Hur kan den lilla människan tycka det här är KUL??? 
 

Vilket busfrö, kunde inte låta bli att skratta gott när hon drog av sig huvan och doppade handen i pölen för att tvätta håret. Gullungen min! När vi kom in var det bara att plocka av alla kläder och hänga dem på tork. Stackars Egon fick behålla sin blöta päls på, men han har sin egen metod för att torka snabbare - han "centrifugerar" sig genom att rusa i maxfart från matta till matta....hm...

Prylar med det lilla extra

Publicerad 2010-08-01 15:37:00 i Allmänt

Det måste vara jobbigt att vara liten när det mest i ens omgivning är för stort för att passa. Därför är det så roligt att se när barn hamnar i miljöer där saker och ting är anpassade till deras storlek i ett litet format. Ines blev jättelycklig när vi kom på att den här ljuskoppen blev ett perfekt dricksglas till henne. Plötsligt kunde hon också hålla glaset med en hand precis som alla vi andra, lycka! 
 
Igår var Ines uppe jättelänge. Vi blev bjudna på en fantastisk grillmiddag hemma hos Åsa och Johan. (Har ni inte testat grillad sparris som man strör parmesanost på så gör det!) Jag blev så avis på Åsa´s nyinköpta röda gratängform från Rice för en liknande har jag velat ha länge. Fick tipset att kolla på blomsteraffären Fröken Fräken i Skönsberg där hon köpt sin. Annars hittade jag två webshop-butiker med massor av charmiga prylar som ni bara måste kika in på, mycket "shabby chick" för den som gillar det. Här är några exempel på vad man kan hitta på dessa sidor:

  
 
http://www.broarne.se/butik/index.php
http://www.cestlavie.se/shop/

Olycka i Kvissleby

Publicerad 2010-08-01 14:38:36 i Allmänt

Alldeles nyss skedde en större bilolycka här i närheten. Enligt ryktet 7 inblandade, en död och minst en allvarligt skadad. Det är alltid hemsk att höra talas om olyckor, men när de sker så nära som nu får man lätt en ännu större klump i magen av oro och frågorna hopar sig; Är mina nära och kära ok? Är det någon man känner som är inblandad? Det kunde ju faktiskt lika gärna ha varit jag, eller någon ur min familj som drabbats - huga, hemska tanke. 

Man får ju sällan veta anledningarna till varför en olycka skett, men handlar det inte om plötsligt sjukdom så är det ju oftast någons misstag som får katastrofala följder. Det känns så fruktansvärt onödigt att någon ska behöva dö för en fyllekörning, ett sms i bilen eller kanske en omkörning som bara sparar in ett par sekunder. I den här stan sitter det dessutom många egotrippade, ofelbara chaufförer som tycker att alla som inte kör som dem måste "läras upp", de tutar, blinkar, hytter med näven och tränger sig före så fort tillfälle ges. Att vara mån om sin egen och andras säkerhet, visa hänsyn och artighet finns inte för dessa människor...jo kanske, utanför bilen men de blir ofta som förbytta bakom ratten - Jäkla dårar!

Ines sover, Nils jobbar på båten, Frida är på Malta och Pontus är i Norge så de är i alla fall ok. Nu ska jag försöka nå Ella och Andreá och försäkra mig om att de också är oskadda....  
  

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela