gikas

Gott Nytt År!

Publicerad 2010-12-31 16:43:49 i Allmänt

Fick en lång och skön sovmorgon, men sedan blev det full fart i stugan. Vi har lyckats hitta låtarna som clownen spelade på Lanzarote och de vill Ines höra heeela tiden via Spotify. Då dansar hon runt och sjunger bitvis med på engelska och spanska.
   
Efter frukost-dansen så var det skönt med lite frisk luft efter alla kalla och snöstormiga dagar då man mest stannat inomhus. Vi tog åkdonen med till närmaste backe.


Nu är vi inne igen med rödblommiga kinder och planerar kvällens meny för tre. Det lutar åt honungsmelon med parmaskinka till förrätt, smördegsinbakad älgfile´med murkelsås och hasselbackspotatis till varmrätt och en lyxig glass till efterrätt. Mums!

Vill slutligen passa på att önska er alla ett riktigt trevligt avslut på år 2010 och GOTT NYTT ÅR! Vi hörs igen 2011.

Årets näst sista dag

Publicerad 2010-12-31 00:07:28 i Allmänt

Från att ha varit runt 10 personer i huset, så är vi plötsligt bara 3; jag, Nils och Ines. Stockholmarna valde att fira nyår hemma och ungdomarna har åkt åt olika håll. Det blev väldigt tyst och tomt, men samtidigt ganska lugnt och skönt efter flera hektiska veckor. När jag kom hem efter jobbet hade Nils lagat en jättegod middag och jag snodde ihop en fräsch sallad till förrätt, till det en flaska gott rödvin och soft musik i bakgrunden - mysigt. Efter läggdags för Ines slötittade vi på en otroligt fånig, men ändå rätt underhållande vampyrfilm - Van Helsing. Vrålande, förvrängda monster är inte riktigt min grej. Då är klassikern "Repmånad", som vi kollar på nu, betydligt roligare. Vilket gäng.

Nu till något betydligt "tjejigare": Jag hade riktigt tur på lunchen idag då jag nöp sista exemplaret av Hypnose julförpackning som reades ut till halva priset. Köpte också samma doft fast i mildare kropps-spray att ha till vardags, en liten väska från Sisters och ny Matrix hårspray som jag är smått beroende av.
 
Nyårsafton i morgon och både Nils och jag är lediga och tänker ta dagen som den kommer, vore skönt att få börja med en liten sovmorgon...
  

The Studio

Publicerad 2010-12-29 23:13:10 i Allmänt

I går ringde en kvinna och sa att en bekant till mig tipsat om mitt namn till en fotosession. Det skulle vara gratis och man kunde ta med en vän. Jag fick "kedjebrevs-vibbar" och skyllde på att jag inte hade tid att prata på arbetstid för att avsluta snabbt. Samtidigt ångrade jag att jag inte lyssnade klart för det lilla jag hörde lät ju onekligen ganska lockande. Som tur var så ringde hon upp igen idag och då ställde jag lite fler frågor och bad om företagsnamnet (för att kunna Googla på dem). 

Erbjudandet gällde "Modell för en dag" då man blir sminkad och fotograferad i tre olika outfits. Detta kostar inget utan det är själva bilderna man betalar för - om man vill ha dem vill säga. Det var inget köptvång. Läst mer på deras hemsida  http://thestudio.se/modell 

Vad kul det vore! Jag blev sugen på alla möjliga varianter; mor/barn, jag/Nils, coola bilder på Andréa, sensuella bilder på mig (både för min egen och Nils skull innan man blir på tok för gammal....så det är typ superbråttom). Fast det sistnämnda skulle innebära hårdträning först i minst ett halvår, inte alltför lite kläder, en kvinnlig fotograf och troligtvis ett stort glas vin innan för att jag skulle våga, ha ha. 

Företaget, The Studio, finns på flera orter i Sverige men det närmaste härifrån var Umeå så jag tyckte det var lite långt att åka. Däremot kan man ju hålla utkik när de är "On Tour" för då kommer de även till andra städer, inkl Sundsvall. Annars finns ju möjligheten att vi bokar en tid när vi är hos familjen i Stockholm. Ska absolut överväga saken.  

Pott-genombrott

Publicerad 2010-12-28 22:20:12 i Allmänt

När jag kom hem från jobbet idag kom en stolt liten tjej rusandes och berättade att hon suttit på pottan! "- Toppen, vad bra", berömde jag. Hoppas verkligen att det lossnar nu, att hon känner sig redo. Mina andra tre barn var blöjfria för länge sedan vid samma ålder, men vi har inte velat skynda på henne när hon har vägrat. "Tids nog är hon redo" har vi resonerat. Den tiden verkar alltså vara här nu, mamma´s lilla sessa börjar bli stor på riktigt.
  

Mina julklappar

Publicerad 2010-12-28 21:55:40 i Allmänt

Som jag berättade igår så fick jag nytt köksporslin från Höganäs av mina föräldrar. Brorsan hade köpt ett härligt doftljus från inredningsbutiken Spiti  http://www.spiti.se/  

Andréa hade hittat en jättefin fyll-i-bok som handlade om mig "Till min mamma - du är viktig för mig". Blev riktigt rörd när jag läste den. Älskar dig också Gullegumman!

Ella kom med nya köksredskap i svart plast precis som jag hade önskat mig. Av Pontus fick jag en supermysig bamsekram (som fattig student la han fullt förståeligt sina pengar på julklappar till sina systrar i första hand). 

Min käre sambo hade slagit in ett par sköna tumhandskar i skinn, en kombinerad bilskrapa/sop, ett pimpelspö (eh, what?!) och en eldkorg.

   
Tack alla kära för mina fina julklappar! 

Bästa fynden

Publicerad 2010-12-28 00:07:36 i Allmänt

Missade både en danskväll och en krogsväng p g a kyla och snöoväder, men för att hålla mig från mellandagsrean krävs det allt lite mer än så, ha ha.

Juldagen var det mesta stängt så då tog vi det bara lugnt, spelade spel, umgicks och hade det mysigt framför brasan. På annandagen däremot blev det tidigt uppstigning då jag och mamma ville hänga på låset när Ittala outlet öppnade. Jag hade hintat att vi behövde en ny vardagsservis här hemma och de sålde ut fina Höganäs-tallrikar för 29:-/st (ord 129:-). Det visade sig dock att de var för stora och för skålade för att vara praktiska i diskmaskinen så det blev den nya serien i stället, tallrikar, assietter och djupa skålar. Tack snälla för den försenade julklappen! Kommer att bli perfekt i vårt kommande nya kök. 
   
Efter det blev det en lååång runda på Birsta City med många fynd för min del, både för vardag och fest. Svarta tygsneakers i mockaliknande material från Scorett och en lång finstickad klänning/tröja med smala, ribbade ärmar och dragkedja bak. Gillade modellen så mycket att jag köpte den i svart också. Jättebra plagg på jobbet.

Den randiga hittade jag på Sisters tillsammans med ett par blåjeans, ett par svarta byxor och ett linne med knappar fram - allt matchar och går att kombinera vilket verkligen är en brist i min gamla garderob. På Monki blev det en partykjol och en halsduk som satt som en smäck till min nya hårfärg.

Passade också på att fylla på Ines garderob med kläder i nästa storlek, 104 cl. De här är från P o P.

Hon ska få en del av detta när hon fyller år om ca två veckor, plus några andra enfärgade basplagg som jag också slog till på. Tur att hon tycker det är kul med kläder så att hon inte blir sur över att få mjuka paket. 

På tal om kul så kan jag tipsa om utklädningshattarna och partyprylarna de säljer på Lidl (!) just nu. Jag köpte flera roliga varianter för 29:-/st och såna där burkar som man liksom sprayar färgade "trådar" ur - jättekul. Det fanns massor av roliga saker till vårens kalas. Man kan förresten hitta de mest otippade sakerna på den butikskedjan - det mest förvånande var den gången då jag fick syn på en rulator bland alla matvarorna!  

Bäst att man inte har den här på sig under älgjakten, ha ha. Då passar nog den orangea halloween-hatten bättre i så fall. Ines favvo blev så klart den söta kanin-hatten.   
  
PS. Har inte fått glasögon permanent - det är bara mina terminalbrillor (i fall ni undrar).

Julafton

Publicerad 2010-12-26 02:01:05 i Allmänt

Det är så mysigt att kliva upp på julaftonsmorgonen när alla är så glada och förväntansfulla. T o m hunden märkte att det var en alldeles speciell dag (kanske för att jag satte på honom en tomtekostym. Lika bra det för då slapp han frysa på promenaden).

Den som var mest ivrig var nog ändå den här lilla sötnosen:

Eftersom Nils skulle iväg och göra ett eftermiddagsskift så blev det en tidig jul hos oss i år för att han skulle hinna vara med på allt. Nils föräldrar och hans farmor kom lagom till jullunchen stod framdukad så vi började med att äta oss ordentligt mätta.


Sedan dröjde det inte länge innan en välbekant figur dök upp till både små och stora barns förtjusning.

Vet inte om det var den välbekanta rösten (förvillande lik morfars) eller om Ines bara kände sig extra modig när Tomten varit hos oss ett tag för han fick faktiskt flera kramar som tack för alla fina paket. 
 


När vi vinkat hej då till både Tomten, Nils och Frida (som skulle hem till sin mamma) så var det dags för Kalle Ankas jul. Man undrar ju länge till det kommer att vara en tradition att titta på detta, nu när ungarna ser på tecknat varje dag och inte alls blir lika faschinerade som vi var när vi var barn. Fast i vår familj sitter alla fortfarande bänkade framför tv:n när klockan slår tre. 
 
...fast jag vet inte om intresset var på topp särskilt länge. Vissa hade fullt upp med sina mobiler, andra slocknade medan vissa kramade gosedjur i väntan på pojkvännen, själv hade jag en del disk att ta hand om.

Julaftonskvällarna hos oss brukar alltid avslutas med kort- sällskapsspel eller lekar av något slag. Den här gången blev det lite av varje, men många skratt som följd. Här har min vackra mor, som börjat klaga över sämre syn, fått en jättekortlek i julklapp av Andréa vilket framkallade hennes berömda tjutande asgarv till allas förtjusning.   

Sen blev det sharader, musiktävling, lekar och så klart plump-turnering. Jag vann i min grupp bestående av pappa, Ella och Andréa:s pojkvän André. 
 
När pappa Nils kom hem möttes han av den här bedårande Tomte-flickan som med stor iver både delade ut hans kvarlämnade julklappar och hjälpte till att öppna dem innan julaftonen var över för hennes del och hon slocknade som ett ljus i vår säng. Vi andra fortsatte leka ett tag till... 
 
GOD JUL önskar Ines med familj!



Dan före dan...

Publicerad 2010-12-24 00:24:32 i Allmänt

Har gett järnet från morgon till kväll för att hinna få allting klart till i morgon. Det var tufft, men känns ändå som att jag är hyfstat på banan då läget är under kontroll. Maten är förberedd, granen är klädd och klapparna inslagna. Ines har varit på strålande humör och tyckte det var jättekul att "måla" griljering på skinkan.  

Sedan krossade hon Digestivekex till choladrullen med fikon som vi ska ha jämte ostbrickan.

Precis när vi var på väg att klä granen så droppade resten av familjen in. Först mamma, pappa och brorsan, sen kom Nils hem från skiftet i sällskap av Frida och till sist var hela min barnaskara samlad. André fick agera lift så inte alla bollar hamnade längst ner på den välformade, men lite veka julgranen.
 

Nu är det jul här i vårt hus, julen är kommen hopp trallalala!

Till er alla från oss alla: En riktigt God Jul!

Julstress

Publicerad 2010-12-23 01:07:19 i Allmänt

Jisses, har väl aldrig känt mig så stressad inför en julafton som nu! Man vill ju ju sååå gärna ha det på ett vis och sen inser man att det inte kommer att bli möjligt. Utlandsemester och övertid två kvällar på jobbet har satt käppar i hjulet för mina önskemål och planer. Jag hinner helt enkelt inte få det som jag vill! Det var tur att Nils bjöd på en iskall Jäger för att lugna mina nerver när han kom hem från jobbet i kväll för då kände jag mig nästan grinfärdig. Vad är det med killar som klarar av att blunda för allt som behöver göras??? Nils är stencool.  

Vad sjutton, måste det vara så perfekt då??? Nej inte för egen del. Jag skulle lika gärna kunna åka till en koja i skogen och kura framför brasan utan både gran och klappar, men jag tänker på barnen - DE ska minsann få mysiga, traditionella jular att minnas - precis som jag minns jularna i Skellefteå när jag var liten. Det ska inte behöva känna av de vuxnas stress och missnöje med allt jobb som det faktiskt krävs för att få till den där lilla extra feelingen. När julafton kom så var allt bara precis som man förväntat sig; fin julgran med massor av paket under, god hemmagjord mat och fina kläder. Att de vuxna var trötta märkte man inget av. Det är så det ska vara. 

I morgon är jag ledig och det är tur det för schemat är verkligen späckat! Tänker ändå inte önska God Jul än för jag återkommer med ett inlägg till i morgon. Vi hörs då.    

Tillbaka till allvaret

Publicerad 2010-12-21 00:17:09 i Allmänt

Det har kommit hur mycket snö som helst de senaste dagarna så nu blir det garanterat en vit jul i alla fall. Första dagen på jobbet efter semestern och jag insåg snabbt att det är hur mycket som helst göra innan årsskiftet. Det är nackdelen med att jobba med ekonomi, alla månads- och årsavslut är extra köriga. Blev övertid direkt ett par timmar. Vill egentligen inte jobba så långa dagar nu för det är ju en hel del att förbereda hemma ocken så innan jul, men det får bli som det blir. Nils är i alla fall ledig i morgon så då kör han igång så smått med maten. Köttbullar och revben är hans specialare. Jag brukar göra egna burkar med sill och tror att jag ska testa att baka bröd också om tiden räcker. Synd att det är så mycket special-ingredienser i ett vörtbröd för det skulle jag vilja göra. Doftar underbart. Något annat som verkigen doftar jul är nejlikor i apelsiner, det är ju vackert också.

Ines blev kär

Publicerad 2010-12-20 01:04:58 i Allmänt

Både Ella och Ines var lite krassliga redan när vi anlände till Lanzarote och båda hade nog lite feber vissa kvällar. En natt blev riktigt jobbig för då hittade först tjejerna en stor kackerlacka i sitt sovrum och vägrade ligga kvar där. Som tur var hade vi en bäddsoffa vi kunde ställa upp på vårt rum åt dem. Dessvärre vaknade Ines och klagade högljutt hela den natten så ingen av oss kunde sova. Andreá funderade ett tag på vad som var värre; Ines eller kackerlackan?

Dagen efter skaffade vi något som motsvarade flytande Alvedon och sedan blev hon bättre och sov gott. Särskilt efter kvällarna då hon dansat med clownen - det var riktiga höjdare även fast hon inte riktigt vågade vara med på egen hand. Då är det toppen att ha storasystrar som ställer upp.  

  

På dagarna fanns det ett lekcenter för de små där de kunde pyssla, bada, se film och leka. De glada lekledarna hittade på massor av aktiviteter för både stora och små och stod vissa kvällar även för showunderhållningen.
 
Ines stora favorit blev Jerimye, så fort han dök upp la hon huvudet på sned, log brett och vinkade ivrigt - Jag tror allt hon blev lite småkär i honom för han gjorde henne samtidigt lite generad när han kom alltför nära.  

Sista kvällen överraskade hon oss alla genom att ropa "bye bye" till killarna efter att de gick förbi och tackade då att de tyckte att vi hade varit en rolig familj att ha där. Barn har verkligen lätt för att lära sig språk snabbt. "Hola" som betyder "hej" på spanska sa hon också ibland. 

(Nu när vi kommit hem så lyckades jag till Ines stora lycka hitta barn-låtarna som clownerna använde på Spotify - hon satte genast igång med rörelserna hon lärt sig)   

Vi hittade Nemo

Publicerad 2010-12-20 00:20:02 i Allmänt

När man bor på ett all-inclusive-hotell är det lätt att man stannar inom hotellområdet hela tiden, men vi gjorde ett par utflykter i alla fall. Det blev lite shopping (hittade dock inget värt att köpa) och en tur till ett akvarie med många intressanta fiskar att titta på, både fantastiskt vackra och extremt fula varelser.

Här inne bodde den aggresiva bläckfisken som mycket riktigt slängde fram en tentakel mot glaset när vi stirrade på den.


  
Man kände igen många av arterna från den animerade Disney-filmen "Hitta Nemo" och till sist dök även huvudpersonen upp i en av akvarierna.

Fast coolast var nog ändå rockan som liksom flög fram och kom riktigt nära så vi fick studera den riktigt. Just den här var ca 120-130 cm mellan "vingspetsarna" och tillräckligt imponerande för oss nordbord, men jag tror att vissa arter kan bli enormt stora.  
 

Luciadagen

Publicerad 2010-12-19 23:51:53 i Allmänt

Pappa fyllde ju egentligen år redan den 20:e november vilket vi firade i Skellefteå, men eftersom resan var till hans ära så ville vi ge honom en speciell överraskning även nu. Den 13:e november, på luciadagen väcktes han därför av det här skönsjungande gänget.

Vi hade med oss presenter, champagne och pepparkakor till den glade jubilaren.
 
Det var inte bara morfar som gladdes över den här lilla Lucian. Hon behöll sin mundering även i frukostmatsalen.

Lanzarote i bilder

Publicerad 2010-12-19 23:33:19 i Allmänt

Här är lite fler bilder från vulkanön Lanzarote.





Hurra för pappa/morfar som lät oss få komma med och fira honom på Lanzarote!  

Sportfånar på semester

Publicerad 2010-12-19 23:17:14 i Allmänt

Eftersom mamma & pappa redan hade varit en vecka på hotellet så hade de stenkoll på alla aktiviteter som fanns. Båda mina föräldrar av den sportiga sorten, men min mor är nog den som är allra mest tävlingsinriktad för hon ville vara med på i stort sett allt. Under veckan deltog vi i allt från shuffleboard till beachvolleyball med mamma som pådrivande "coach". 
  
   
Kul hade vi och det blev en och annan seger som ledde till att vi fick gå upp på scenen för att mottaga ett diplom. Ines hängde gärna på och dansade segerdansen.  

Vi sportade även lite utom tävlan. En timme på gymmet.

Tennis i Björn Borgs anda. 

   
Aerobics

Simning

....och ridning




 

Miss Barcelo´ 2010

Publicerad 2010-12-19 22:00:47 i Allmänt

Trodde helt klart att jag var för gammal för Miss-tävlingar, men på ett hotell med övervägande pensionärer så blev jag tydligen en kandidat i alla fall. Kändes lite nervöst att äntra scenen tillsammans med tre andra tjejer som också valts ut av de nöjesansvariga. Det visade sig att vi skulle tävla i fem grenar; Den första var säcklöpning.

Andra grenen gick ut på att ta på sig en lång kjol, rocka ring 10 varv, svepa ett glas champagne och slutligen smälla en ballong mot en killes skrev. Har inga bilder på den stackaren (han fick bäras ut). 
 
Sedan gällde det att pussa så många karlar som möjligt under en minut iklädd simfötter. Jag blinkade åt Nils som ställde sig längst fram och fick en "långtradare" till publikens stora jubel. Det gick åt lite tid, men det bjöd vi på.    

Här tar jag hand om min busiga son Pascalido som jag först fick jaga i publiken och sedan ge napppflaska. Han sprutade tillbaka typ hälften av vattnet på mig.

Nils som roades enormt av min medverkan på scenen skulle strax få igen - big time - då han också vinkades upp för att delta i den sista grenen. Vi skulle nämligen byta kläder bakom ett belyst skynke. Flest plagg skulle vinna.
 
Nils i klänning (skvallra inte nu att jag lägger ut detta på bloggen) - HA HA HA!!!
   
Kan säga att den tydligen var lättare att få på än av. Det var nära att vi fick behålla vår nya outfit resten av kvällen. Till sist skulle Miss Barcelo´ 2010 koras med hjälp av publiken. Min fan-club jublade så taket lyfte, men det slutade med seger för oss alla fyra och vi fick varsin t-shirt och en drink från baren till pris. 

Barcelo´ Lanzarote - äntligen!

Publicerad 2010-12-19 13:38:01 i Allmänt


Sol och runt 22 gr varmt, äntligen kunde vi slappna av och bara ha det gott. Pappa bjöd på champagne på rummet som välkomstdrink.

Hotellet var riktigt fint, två barnpooler och två större, den tredje största poolen var dock under renovering så det var ju lite synd förstås. Eftersom det inte var supervarmt så blev det heller inte så att man badade hela tiden, men tjejerna hade jättekul i vattnet. 
 

Det kändes lite fel med en massa julpynt bland palmer, kaktusar och shortsbeklädda personer men samtidigt var det trevligt att se på. Jag gillade den här granen i matsalen gjord av en massa bakverk.

  
Riktiga semesterlirare!

All inclusive hela dagarna vilket betydde att vi kunde äta och dricka hur mycket vi ville. Maten var riktigt god, men av någon anledning protesterade Ines högt varje gång vi gick in i matsalen. Hon som brukar äta så bra hemma levde vegetariskt på mycket små portioner av pommes frites, pasta och juice hela veckan. Vi andra åt så vi sprack.

....och drack.

Ines favvodrink "Pinky" matchade t o m klänningen.

Fast vi satt inte bara stilla och åt hela tiden, våra aktiviteter berättar jag mer om i nästa inlägg. Såklart även det lite udda firandet av pappa som fyllt 70 år. Anledningen till att vi var där allihop.

Fuerto Ventura (!)

Publicerad 2010-12-19 01:15:35 i Allmänt

Det var ju inte dit vi skulle, men det var där vi hamnade. Som tur var så lyckades vi få tag på mina föräldrar så att de inte skulle bli oroliga när vi inte dök upp som förväntat. Efter en kort busstur så hamnade vi på ett mycket tjusigt hotell där alla skulle få mat och övernattning. Alla utom vi, skulle det visa sig. När det var vår tur att checka in så hittade de inte vårt rum och bad oss därför gå och äta först. För att bli insläppta i matsalen skulle man dock visa upp sin incheckning så det var på nåder vi till sist blev insläppta. Vid 23-tiden på kvällen stod vi återigen vid incheckningsdisken och ville helst bara stupa i säng, Ines var helt knäckt vid det laget. Vi fick då veta att vi var inbokade på ett annat hotell och skulle tvingas ta taxi dit. Då var tålamodet slut och Nils härsknade till. En småbarnsfamilj borde väl ha fått förtur i detta läge! Våra protester var dock verkningslösa så det blev till att samla ihop allt bagage och åka vidare igen.

Till sist kunde vi ändå sätta nyckeln i låset till två bungalow-lägenheter, vi i den ena och stor-tjejerna i den andra. Det dröjde dock inte läge förrän de kom rusandes in till oss för att de hittat läbbiga kryp i sitt sovrum. Jägaren fick rycka ut för att få det lugnt. Jag somnade som en stock trots betonghårda sängar.

Solen hade inte ens gått upp när det var dags att packa oss iväg och beställa en taxi till flygplatsen, incheckning 06.30. Halv sju kom våran taxi, en halvtimme försenad. "Fattas bara att vi missar flyget" kände vi men hoppades att Solresor tog sitt ansvar och såg till att vi kom med. Väl där så blev det ytterligare en låång väntan. Ingen av resenärerna hade kunnat checka in p g a att bagagebanden var ur funktion. Ines somnade i min famn och typ alla (utom möjligen sur-tanten) tittade medlidsamt på oss då ryktet spridit sig att vi inte fick plats på samma hotell som dem.

När så planet äntligen lyfte så gick det snabbt, efter kanske en kvart landade vi på Lanzarote. Väl framme vid rätt hotell så möttes vi av varma kramar från mina föräldrar som längtat länge efter oss. Efter detta har jag mest trevliga saker att berätta om, men lite mer missflyt blev det allt..... 

På väg mot solen

Publicerad 2010-12-18 15:07:11 i Allmänt

Det var ett taggat gäng som huttrande anlände till Arlanda flygplats tidigt på morgonen den 9:e december. Jackorna och vinterskorna lämnade vi i bilen som Nils sedan åkte med till långtidsparkeringen. Min bror André kom med bussen.


Det blev en liten besvikelse när vi insåg att vi skulle bli tvugna att mellanlanda i Göteborg för att ta upp fler passagerare. Dels skulle resan bli längre, dels fler starter och landningar som kanske kunde bli jobbiga för främst Ines och Ella som var förkylda. Fast det gick rätt bra ändå, Ines klagade ingenting. Tyckte nog mest bara att det var spännande att åka flygplan. Man fick ju så kuliga matlådor också.  
 
So far so good.....men sedan började det hända mindre trevliga saker. När jag och Ines stod och trängdes i väntan på att toaletten skulle bli ledig så råkade hon vingla och stöta till en kvinnas öl så den hälldes ut över henne. Hon blev skitsur och påstod att eftersom jag brustit i kontrollen över mitt barn så borde jag köpa en ny öl till henne. Jag bad så mycket om ursäkt och gjorde som hon sa trots att jag kokade inombords - det var ju en ren olyckshändelse i det trånga utrymmet! När vi kom tillbaka från toaletten ville kärringen (ursäkta) ha mer ersättning, hon krävde pengar för tvätt av kläderna. För Ines skull höll jag god min och gav henne det jag hade kvar efter ölköpet, det där toalettbesöket kostade mig 100 spänn! Jag var så förbannad att tårarna började rinna när jag kom tillbaka till min plats. Tänk om jag skulle ha begärt samma ersättning för varje gång någon spillt något på mig av misstag, då hade jag ju varit rik som ett troll vid det här laget! Bli så sur på ett litet synskadat barn som inte ens fyllt 3 år - hur kunde hon?!

När vi äntligen närmade oss landningsbanan i Lanzarote, det var kanske 100 m kvar till marken, så tog planet plötsligt ny fart och vände uppåt igen. Enligt piloten var det för starka vindar för att kunna landa så vi fick i stället gå ner på en grann-ö, Fuerto Ventura i väntan på bättre väderförhållanden. Jahaja, vad skulle hända nu??? Trötta och hungriga försökte vi roa oss bäst vi kunde i väntan på besked. Det skulle visa sig ta flera timmar.  
     

När kvällen kom fick vi veta att planet inte skulle kunna lyfta förrän dagen efter så då skulle vi få övernatta på hotell. Bussarna fylldes snabbt och vi fick inte plats. Till sist fick  vi en egen minibuss, men precis när vi skulle åka så sa reseledaren att vi var tvugna att vänta på en dam som blivit kvar inne på flyplatsen - gissa vem - den gininga tanten så klart! Hade god lust att kräva henne på 100 spänn i förseningsavgift. 

Vad som hände sedan berättar jag mer om i nästa inlägg, missflytet tog inte slut där kan jag avslöja.  

Hemma igen

Publicerad 2010-12-18 01:53:17 i Allmänt

Det gamla ordspråket "Borta bra men hemma bäst" stämmer bra in på hur jag känner det. Det är jättekul att resa men det är alltid så skönt att komma hem igen. Vi har haft det bra trots en ganska rejäl dos missflyt, men det och vad vi haft för oss under veckan på Lanzarote berättar jag mer om under helgen för nu måste jag försöka ta igen lite förlorad sömn. Stackars Nils fick åka direkt till nattskiftet på jobbet, medan jag får några till lediga dagar. Jag ska baka lussebullar, göra julgodis och förhoppningsvis klä granen i helgen. Vilka kontraster det var att lämna juldekorerade palmer och komma hem till virvlande snöfall. Nu gäller det att återfå den rätta stämningen lite snabbt och det kanske löser sig om jag får in lite juliga dofter här hemma.    

Packat & klart

Publicerad 2010-12-08 01:12:17 i Allmänt

Äntligen är alla fem resväskorna packade! Jag tror jag fick 1000 frågor från alla håll och medan Nils lugnt lutade sig tillbaka i soffan (när hans väska var klar) så sprang jag upp och ner i trappen, in och ut i tvättstugan, in och ut från alla rum i huset och såg till att alla verkligen fick med sig allt de skulle kunna behöva. Tankarna gick på högvarv. Har vi glömt något???  

Ibland önskar jag att man vore man, att man bara kunde koppla ifrån och lita på att saker och ting ordnar sig automatiskt och gör det inte det så är det inte hela världen. Vad skönt det skulle vara. Det är ju inte alls så att Nils har rullat tummarna idag, tvärtom så har han fixat en hel del som stod på göra-listan (som jag har upprättat till oss båda bara för att vi ska slippa stressa häcken av oss när vi kommer hem och det bara är en vecka kvar till jul), fast jag törs påstå att utan mina påtryckningar hade han inte ens tänkt på en bråkdel av vad som behövde göras innan resan. Typiskt manligt och kvinnligt skulle jag vilja säga. Vi tjejer är ju ofta kontroll- och planeringsfreak medan killarna är mer praktiska och focuserade på här-och-nu. Vad som är rätt och fel kan man egentligen inte svara på, förmodligen kompletterar vi varandra.  

Hur som helst så är vi klara för avfärd mot Stockholm i morgon, men först ska jag jobba halva dagen. När vi kommer fram har jag lovat Pontus en middag med hans favoritmat (lövbiff och pommes frites) som en liten tröst för att han inte kan åka med utomlands p g a en viktig tenta. Ska bli härligt att få krama om honom och få en mysig kväll tillsammans i alla fall. Sedan blir det tidig uppstigning på torsdag då flyget mot Lanzarote lyfter redan på morgonen. Jag våga påstå att vi har ett varmt mottagande att vänta när vi kommer fram. Mamma och pappa är redan där och väntar på oss med stora famnen och säkert varsin god välkomstdrink. Det ska bli underbart med en riktigt familjesemester.

Det blir alltså ett uppehåll i bloggen, men om en dryg vecka så återkommer jag med reseberättelse och nya händelser inför julhelgen. Ska bli intressant att se om man kan återfå den rätta julstämningen efter en vecka med sol och bad? Ha det så bra allihop! Kramizar     

Resklar

Publicerad 2010-12-06 22:06:26 i Allmänt

Nu är i alla fall en av oss redo att åka till solen i Lanzarote, fast den lilla fripassageraren har varken pass, biljetter eller hotellrum så jag tror minsann att hon tänker åka snålskjuts med oss.

Bara att vända

Publicerad 2010-12-06 09:52:48 i Allmänt

När Ines vaknade tyckte jag allt att hon verkade lite extra rödblommig om kinderna, men med tanke på sovkläderna, det tjocka täcket och gener från sin far som oftast är varm som en kamin, så tänkte jag inte mer på det. Särskilt som gullungen kvittrade glatt precis som hon brukar när hon slog upp ögonen.

Jag brukar inte hinna läsa tidningen på morgonen, men i morse bläddrade jag igenom den lite snabbt och dagens horoskop stod det; "En resa kan bli försenad, inställd eller ombokad". Min tanke gick såklart till utlandssemestern, men efter att bara ha hunnit halvvägs till jobbet när dagis ringde och meddelade att Ines hade feber så insåg jag att det var resan till jobbet som inte skulle bli av. Inte för att jag tror på horoskop, men det är lite kul att läsa dem ändå. Mindre kul med sjuka barn - fick höra från Ella´s pappa strax innan att hon också är hemma med feber idag.

Ska man se det från den ljusa sidan så hinner tjejerna förhoppningsvis bli friska innan planet lyfter och jag får lite extra tid för packning och annat som ska fixas innan vi åker. Risken är att vi andra också åker dit, men vi får väl proppa i oss lite Esberitox i förebyggande syft. Det är ett noga utprövat naturläkemedel som anses lindra förkylningssymtom och jag tycker mig ha märkt att om man tar det precis när man börjar känna sig hängig så kan det t o m gå över helt. Normalt sett så är jag väldigt restriktiv vad gäller piller, men när man ska iväg på en resa så känns det ju extra angeläget att hålla sig frisk.
 Säljs bl a på Life

Grön och gran(n)

Publicerad 2010-12-05 23:26:59 i Allmänt

Vilken tur vi har, Nils pappa har köpt en stuga med tillhörande mark och skog, så då fick vi fria händer att hämta julgran på området. Detta visade sig vara svårare än vad vi trodde, vi fick leta ganska länge innan vi hittade någon som såg vettig ut. Jag lär ha träningsvärk i benen efter allt snöplumsande i morgon. Till sist hittade två rätt veka, men fina granar som fick följa med hem.
 

På vägen hem stannade vi till på Norra Berget och åt en mysig gröt-middag på Gullgården. Ines var inte så sugen på tomtegröt så hon valde en smarrig våffla i stället.

Efter en stund dök Niklas, Karin och deras dotter Aina upp så vi fick trevligt sällskap vid bordet. Satt kvar och surrade ända tills stället stängde. Då var det dags att fortsätta hemåt och plocka fram tomtarna som ska få passa vårat hus medan vi är ute och reser. "Nu är det jul här i vårt hus...."  

  

Julmarknad

Publicerad 2010-12-04 20:27:51 i Allmänt

Idag har vi varit på Norra Bergets charmiga julmarknad, jag, Nils, Ines, Ella och hennes kompis Ida.  

Rejält påpälsade gick vi runt bland stånden och led med försäljarna som säkert hade det riktigt tufft i kylan. Vi åt soppa och varm korv, drack kaffe och rörde på oss hela tiden, så oss gick det ingen större nöd på. Ines gjorde stora ögon när den här figuren traskade förbi och vinkade till henne.

När man följde den här stigen in i skogen så kom man till en liten timmerstuga. Där inne spelades visor och man fick smaka kålbulle gjord över öppen eld. Vi klappade takten och njöt i fulla drag då stämningen var hög därinne.
 


Det blev några fina inköp på marknaden också men jag tänker inte berätta vad för det ska bli julklappar till några av de som kanske kikar i den här bloggen. Slutligen måste jag få visa en bild på den stora Skvadern som övervakar Norra Berget.   
 
Skvadern har sitt ursprung i en jakthistoria. Håkan Dahlmark var flottningsinspektor på Lövudden vid Indalsälvens mynning och dessutom en känd jägare. Han berättade gärna jakthistorier (eller skrönor) i glada vänners sällskap på Hotell Knaust i Sundsvall. En av historierna handlade om en bevingad hare som han sa sig ha skjutit under en jakt i Lunde skog utanför Timrå 1874. Han kallade djuret en "skvader", då det ansågs vara en korsning mellan hare och tjäder. Tro det om du vill.  

Oflyt på julklappsfronten

Publicerad 2010-12-03 23:55:36 i Allmänt

Nils och Ines kom och hämtade mig efter jobbet för att vi skulle handla de sista julklapparna. Tanken var att det skulle gå rätt snabbt för vi visste precis vad vi skulle köpa. Det gick åt pipsvängen totalt - allt jag hade planerat var slutsålt så jag kom hem tomhänt. Snacka om oflyt!

Det vore lätt till hands att gripas av jul-panik med tanke på att det inte är många dagar tills vi åker utomlands, men det får bli som det blir. Planen för helgen är i alla fall att vi ska åka till Nils pappa´s stuga där vi har fått lov att hugga en gran. Granen får dock vänta utomhus tills vi kommer hem, men för övrigt ska det pyntas ordentligt här hemma. Jag skulle också jättegärna vilja besöka julmarknaden på Norra Berget som är så otroligt mysig att gå på. Hoppas bara att temperaturen stiger något så man slipper frysa tårna av sig. Fast då kan man ju alltid gå stigen in till den lilla timmerkojan i skogen där man gräddar kolbullar och sjunger Dan Andersson-visor tillsammans. 
 
Nu ska jag kolla vädret på Lanzarote för kommande dagar, där lär vi åtminstone slippa frysa. Fick en kort sms-rapport från mor & far som redan är där. Det var fina pooler, mycket mat och dryck, lite mulet men varmt ändå. Låter toppen tycker jag.

After work med julstämning

Publicerad 2010-12-02 00:06:33 i Allmänt

Nyss hemkommen efter vår supermysiga after work med pralintillverkning i julig anda. Först åt vi pizza från Bite Line tillsammans innan vi körde igång med chokladpysslet, mums.  

Jag hade tur och fick låna en sån här liten goding från Malin som just nu är föräldraledig.

Mätta i magen så satte vi igång med pralinerna. Hittade riktigt enkla och bra recept på Tasteline.se. Som det här med krossade Mariannegodisar, grädde, mörk och vit choklad. Dom blev kanske inte så vackra, men galet goda!  


  
Elisabet hade med sig färskt stenugnsbakat tunnbröd från Stöde som vi fick köpa med oss hem. 
 
I väntan på att de olika sorterna skulle stelna så tittade vi på utsikten mot Casinot, pratade och njöt av gott vin och julmusik.
  


När smeten stelnat lite var det dags att rulla bollar och självklart provsmaka sorterna. Mina favoriter var chilitryffeln och Xante´bollarna som tjejerna håller på med här:  


Eftersom vi ska jobba i morgon så blev det ett ganska tidigt avslut, men jag tror alla var riktigt nöjda och glada efter kvällen aktivitet. För min del blev det bussen hem fast jag hade tur och fick hämtning sista biten av min snälle sambo eftersom det var rätt kallt att promenera.  

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela