gikas

Coola små grejer

Publicerad 2010-01-31 23:40:27 i Allmänt

Det är väldigt mycket som imponerar på en nyfiken 2-åring som inte varit med om så mycket än. Här är några saker som Ines är väldigt stolt över just nu. Sin Pez-hund som hade fredagsgodis i sig, vilken lycka.   

Sina tuffa, hoppiga grodsockar (de enda som inte åker av lika fort som de kommer på).

Idag hittade vi en hel hink med coola prylar på Ella´s rum, bl a en massa knappar och en liten lerklump som hon pysslade med länge. (Bäst att lägga tillbaka allt innan syrran märker något).  

Det är helt fantastiskt att se vilka framsteg hon gör varje dag. Det kommer massor av nya ord och hela meningar och man märker hur nöjd hon blir när man förstår vad hon säger. Gullungen, ibland kan man bara inte låta bli att pussa och krama henne mitt i leken bara för att hon är så underbar!

Njurunda Revyn

Publicerad 2010-01-31 23:15:10 i Allmänt

Häromdagen blev jag erbjuden 2 biljetter till Njurunda Revyn och självklart tackade jag ja till dem. Jag är ingen stor revy-fan, men det kan ju bitvis vara rätt kul ändå särskilt som den har en lokal koppling till orten.  

Nils och jag har lite olika humor och det märktes ganska tydligt under revyn, han garvade hela tiden medan jag mest bara smålog. Jag har nog lite mer sjuk humor tror jag, typ Nile City och Galenskaparna. Vissa sketcher var dock riktigt kul och då skrattade jag så mascaran rann, så på det stora hela var revyn klart sevärt.  

De backade...igen

Publicerad 2010-01-30 11:07:42 i Allmänt

Pratade med Kontorsfixarna igår ang deltidsjobbet som jag mer eller mindre blev erbjuden, nu verkar de ha svängt igen och vill avvakta eftersom företaget som söker folk inte verkar riktigt klara över hur de vill ha det, hyra personal eller inte är visst frågan. Eftersom det blev likadant sist så börjar jag tro att de här bemanningsföretagen inte riktigt har sina uppdrag spikade eftersom de lämnar många frågor obesvarade och eftersom de kan vackla så här. Fast jag ser varje jobbkontakt som ett steg närmare en ny anställning så jag tror fortfarande att det kommer en lösning snart. När, var och hur återstår att se.

Helst vill jag ju ha en heltid eftersom man inte får stämpla upp som anställd i ett bemanningsföretag. Rent allmänt får man bara stämpla upp i 75 dagar om man får ett deltidsjobb och det är så knäppa regler kring det där att många drar sig för att jobba strödagar. Alla parter på arbetsmarknaden tycker däremot att det vore ju bättre som arbetslös att få jobba lite än inte alls utan att man ska riskera att förlora något på det. Tanken med reglerna var från början att tvinga företagen att heltidsanställa, men så har det ju inte blivit och man kan verkligen hoppas att reglerna ses över.         

Insnöade

Publicerad 2010-01-29 12:05:59 i Allmänt

Tittade ut i morse och såg en jättevariant av en "Ahlgrens bilar" på våran gård. Nils sa att han skottat och snöslungat ute, men han missade visst min bil...eller också såg han den inte.

Nu har det äntligen slutat snöa och det är riktigt vackert ute, om än ganska kallt - runt 18 minus tror jag. Så här såg det ut innan det blivit riktigt ljust. Nu mitt på dagen kan man faktiskt ana lite sol.  

Nils snöröjer med sin far och jag är hemma med Ines och gruvar mig för när Kontorsfixarna ska ringa så jag måste bestämma mig om jobbet. Har räknat ut att jag får mindre kvar i plånboken (än vad jag har nu med a-kassan) om jag tar det, men å andra sidan så är det ju bra att ha ett jobb i alla fall. Behöver dock få svar på några frågor innan jag nappar så jag hoppas jag kan få det snart.

Ines har busat med Egon och proppat i honom massor av hundgodis. Inte så bra kanske, men de hade så roligt att jag lät dem hållas. Det kan ju vara bra för honom att lära sig att hon inte alltid är en "pain in the ass".

Sedan var det någon som snodde kameran...igen...Guess who?

- Psst, trevlig helg!

Nytt jobb-dilemma

Publicerad 2010-01-28 23:08:44 i Allmänt

Jag vet inte om jag ska säga att jag har flyt eller oflyt, men nu måste jag fatta ett snabbt beslut igen angående ett jobb via Kontorsfixarna som jag inte vet om jag ska nappa på eller inte. Det är en uthyrning av en deltidstjänst på 75%, visserligen ganska lång tid och chans till utökning eller anställning, men det är alltid en viss otrygghet med att jobba som konsult åt ett uthyrningsföretag. Vad händer om jag blir utan uppdrag efter detta, då kanske a-kassan baseras på deltidslönen och då blir det inte mycket kvar i plånboken (om jag får några pengar överhuvudtaget eftersom jag har en anställning hos Kontorsfixarna) Jag ska försöka ta reda på vad som gäller i morgon, men det är akut eftersom de vill ha ett snabbt besked hur jag vill göra. Det är tillträde omgående, troligen redan på måndag!   

Det som ytterligare försvårar beslutet är att jag har sökt jobb hos en konkurrent till mitt förra jobb som är en fast heltidstjänst och där jag rimligtvis borde ligga bra till med tanke på min erfarenhet. Tänk om jag tackar ja till uthyrningen och får napp på det jobbet inom en vecka eller två - vad gör jag då??? 

Mästerfotografen

Publicerad 2010-01-28 22:52:44 i Allmänt

Ines gillar tekniska prylar, särskilt mobiler och kameror. I dag lyckades hon få tag på våran kamera och innan jag hann reagera så hade hon knäppt några riktigt snygga bilder.

Ha ha, pappa som var trött efter nattskiftet blev visst "stylad" inför fotograferingen.  

Missflyt i snökaoset

Publicerad 2010-01-27 23:15:35 i Allmänt

Fick gå med vagnen baklänges till dagis för att inte snön skulle sticka Ines i ögonen. Min svarta mössa var alldeles vit när jag kom hem igen, snön bara vräkte ner. Hittade ett till jobb att söka och pysslade med lite av varje innan det var dags att hämta Snuttan igen, timmarna går fort. Jag valde att ta bilen p g a snömängden, men det var på gränsen att man inte kunde köra den heller på den oplogade vägen.

Så typiskt att det ska vara tvärtomt i kylskåpet en sån här dag så att man bara måste handla, det är bara dumdristiga som frivilligt ger sig ut på vägarna. Lyckades ta mig till affären i Bommen och shoppade en hel vagn full medan Ines var lite trött och gnällig. Väl framme i kassan och dags att betala så funkade inte kortet! Åh nej, det är så himla pinsamt att stå där som ett fån!!! Till sist fick jag packa ner allt i kassar som de ställde bakom kassörskan så att jag kunde hämta pengar. Ut därifrån med blossande röda kinder och Ines på armen, sopade av bilen igen och slirade iväg till mina vänner på Hårizont där jag fick låna en dator för att komma åt mina konton. En sån gång undrar jag varför jag inte fixat så att man kan lösa överföringar direkt via mobilen som alla moderna människor gör?!

Hur som helst så löste jag pengafrågan och åkte tillbaka till affären för att betala och hämta varorna illa kvickt för att slippa skämmas ännu mer. Under den korta tiden immade rutona igen så jag fick åka i snigelfart hem, tog mig precis in på uppfarten p g a snömängden, plumsade in med Ines först och sedan två vändor till med matkassarna...phu. Dagens motionspass var definitivt avklarat efter det även om jag egentligen skulle behöva skotta också. Lämnar det åt Nils när nattskiftena är över i morgon. 

Nu ska jag ta med mig det senaste skvallret in till sängen och krypa ner under täcket, får se om jag orkar bläddra en stund.  

Schizofren 7-åring

Publicerad 2010-01-27 22:29:44 i Allmänt

Samtidigt som jag skrev en jobbansökan idag så stod tv:n på och det var Oprah på 3:an. När jag tittade dit och såg vad programmet handlade om var jag tvungen att kolla. Det var ett reportage om en 7-årig liten flicka med svår schizofreni. Tydligen är det extremt ovanligt att barn drabbas, men vilken fruktansvärd sjukdom att leva med, både som drabbad och som anhörig. Ända sedan flickan var bebis så förstod föräldrarna att något var fel för hon sov nästan aldrig och började ganska snart titta efter något som ingen annan kunde se. Hon behövde ständig underhållning och när hon började prata så pratade hon ofta om sina "vänner" som fanns i närheten, osynliga för hennes omgivning. Alla barn kan ju få låssasvänner i fantasin, men för den lilla flickan var de högst verkliga. 

Det handlade både om djur och människor och det hon berättade var så kusligt att höra för man såg på henne att det inte var någon lek. Bl a var det några råttor som hon kallade veckodagarnas namn och en liten flicka som hette "24 hours" (varför de hade såna namn visste ingen). Vissa av figurerna var onda och kunde säga åt henne att göra dumma saker som att skada sig själv eller andra. Hennes mamma berättade att dottern en gång frågat "- Mamma, hur bryter man nacken på sig själv?". För att skydda hela familjen hade man två lägenheter bredvid varandra där föräldrarna turades om att vara med respektive barn dygnet runt, de kunde aldrig vara tillsammans alla fyra. Stundtals var hon inlåst på sjukhus då hon mådde som sämst.

Båda föräldrarna mådde så dåligt över situationen och maktlösheten över att inte kunna hjälpa sin lilla flicka att de tvingats äta antidepressiva medel och t o m funderat på att sluta leva, men ingen av dem ville vara så självisk att lämna den andre kvar ensam med barnen. Vilken mardröm, tänk att aldrig kunna slappna av! För att flickan inte ständigt skulle styras av sina "vänner" så var de tvugna att aktivera henne konstant så att hon skulle tänka på annat i stället. Mamman och pappa motiverades att kämpa vidare för de få lyckliga stunder då flickan kunde slappna av och bara vara sig själv, de enda gångerna hon var lugn och glad.

I slutet av programmet så fick man veta att hon hade fått en medicinering som åtminstone gjorde tillvaron för familjen lite drägligare. Den raderade inte hallucinationerna, men gjorde det lättare för flickan att inse att hon inte behövde lyssna på dem alla gånger. Man undrar ju hur det kommer att bli när hon är äldre, hur länge hon själv klarar av att ha det så där. Nä förresten, jag vill inte veta - jag ryser bara jag tänker på det.   

  

Härligt att få välja själv ibland

Publicerad 2010-01-27 00:54:47 i Allmänt

Först måste jag bara få berätta att jag känner mig lite som en förrädare eftersom jag har sökt jobb hos en konkurrent till min gamla arbetsgivare idag. Fast vad gör man inte, jag matchade verkligen profilen i annonsen så det är klart jag måste se var det bär. Man får ju faktiskt räcka "långnäsa" åt de som sa upp mig om jag får jobbet, he he.  

Efter skola och dagis så tog jag med mig de två yngsta brudarna på stan eftersom jag lovat Ella en ny snowboardhjälm. Den förra var tydligen alldeles för barnslig och töntig. Jag blev riktigt förvånad när hon valde ut den här Quicksilver-hjälmen eftersom den stack ut rejält med sitt mönster, men hon var tvärsäker i sitt val. Kul att hon vågar (och det blir lätt att se henne i backen) tänkte jag.
 
Vi unnade oss en fika på Tant Anki & fröken Sara också för det är inte alla gånger man får med sig Ella numera eftersom hon har fullt upp med kompisar och hästen. Ines valde världens största "bulle" (muffins) och Ella kladdkaka, själv satsade jag på en grillad smörgås med grönsaker som var riktigt knaprig och god.


Insåg att Ines aldrig skulle orka äta upp hela muffisen själv, men hon var väldigt nöjd med sitt val.

Vi hade en riktigt mysig stund jag och tjejerna. Ella påminde mig om att jag lovat henne ett biobesök också, bara hon och jag, så det är bäst att vi börjar hålla utkik efter en bra film som vi båda vill se så att det blir av snart.   

Spagettiarmar och blöta kinder

Publicerad 2010-01-26 00:11:56 i Allmänt

Valde en längre tur på skidorna idag, men det visade sig bli ganska tufft för jag hade bakhalt i minsta lilla uppförsbacke och fick jobba hårt med armarna. I och för sig så är det precis vad jag behöver eftersom jag är så klen. De lär kännas som spagetti i morgon. 

Efter Ines sovstund gick vi in till grannen för att hon skulle få vara med Elias en tag, men snuttan kom aldrig riktigt igång och klängde mest på mig trots att Elias gjorde allt för att få henne att leka med honom. Får se om hon är lite tuffare nästa gång de ses. Tack för en trevlig pratstund och supergoda muffins J!

En efter en droppade familjemedlemmarna hem efter skola och jobb och jag plockade ihop rester till en snabb middag innan det var dags för möte på dagis. Det var snabbt avklarat ikväll så jag hann hem och fick gråta en skvätt till "Spårlöst" på tv. Det är helt omöjligt att se det programmet utan att böla, man lever sig lätt in i familjemedlemmarnas vånda och sorg över att de tvingats skiljas åt och sedan lyckan när de får ses igen när barnen blivit vuxna. I kväll var det två svenskadopterade bröder födda i chile som under alla år undrat varför deras mor lämnade bort dem som 2- och 5-åring. Modern å sin sida hade inte haft möjlighet att behålla dem som läget var då och berättade om sin stora sorg över att gå ifrån dem den där dagen trots att hon älskade dem så oerhört, tårarna rann både på hennes, brödernas och mina kinder. Jag satt och föreställde mig två små pojkar i den åldern som plötsligt blir lämnade till främmande människor och får se sin mor gå utan att komma tillbaka. Usch, det svider tillräckligt mycket att enstaka gånger behöva lämna en gråtande unge på dagis i min verklighet

Varje gång det där programmet börjar tänker jag att jag borde zappa över till något annat men det är svårt att slita sig innan man får se de där oerhört gripande återföreningarna. Slutet gott.          
  

Galen i kärlek

Publicerad 2010-01-25 00:26:24 i Allmänt

Såg en film i kväll med Jack Nickolsson och Diane Keaton, förutom två fantastiskt bra skådespelare så var det härligt att få se en film om kärlek mellan två äldre personer för en gångs skull. Filmen hette "Galen i kärlek" och jag kan absolut rekomendera den om man gillar charmiga dramakomedier som inte är så klichéartade.

I dagens tidning var det en jobb som jag knappast kan undvika att söka även om det bär lite emot. Konkurrenten Selga söker en administratör som har ungefär samma arbetsuppgifter som jag hade på mitt förra jobb. Man borde ju rimligtvis kunna ha en rätt bra chans att få ett sånt jobb även om man känner sig lite som en svikare. Fast å andra sidan så vore det en rätt skön "långnäsa" åt Contacten/Storel som dumpade mig, he he.   

Girl´s night out

Publicerad 2010-01-24 17:00:10 i Allmänt

Lördagkväll och partaj hos Andréa:s f d svärmor, Magda. Vi lärde känna varandra genom ungdomarna så det känns lite konstigt att de inte längre är tillsammans. Det kom oväntat för oss mammor eftersom de verkade trivas så bra ihop, men de är ju så pass unga och det kan ju svänga snabbt i den åldern. Vi är i alla fall glada att båda har ambitionen att fortsätta vara vänner. 

Kvällen började alltså i Granloholm med fyra pratglada och spralliga tjejer.  

Får en bamsekram av Alex mamma Magda.  

Lite senare fick vi skjuts till stan och släpptes av utanför puben Daltons. Där hade jag aldrig varit förut, men det kändes heller inte som någon förlust eftersom det inte var något speciellt charmigt ställe. Vi tog bara varsin öl och såg till att bli förevigade av personalen. Magda, Annika, Anki och jag.

Vi fortsatte i stället till Aveny där de gjort om en hel del sedan sist vi var där. Jag var lite orolig att det bara skulle vara en massa yngre folk där, men det dök upp en hel del bekanta som det var roligt att träffa. Flera grabbar jag känner via mitt f d jobb, en kollega och flera kunder. Livebandet Copy Cat´s spelade partylåtar och höll stämningen på topp. Tack tjejer för en jättekul kväll!   

SM-form

Publicerad 2010-01-23 15:11:35 i Allmänt

....kommer jag aldrig att få, men jag känner mig riktigt nöjd med dagens skidåkning ändå. Det var perfekt underlag och jag tyckte jag höll en bra rytm. När man ser SM-åkarna på tv så inser man ju att man knappt skulle hinna starta innan de är i mål, men med mina mått mätt så hade jag ganska bra tempo och blev i alla fall inte omåkt. Fast ska sanningen fram så var risken inte särskilt stor heller med tanke på att mina medåkare i spåret var en 4-åring med sina föräldrar och ett medelålders par i ännu mer otränat skick än mig, ha ha.

(Inte riktigt jag på bilden, men nästan...)

Brorsan fixade

Publicerad 2010-01-22 17:35:35 i Allmänt

Min bror André är här och han har betydligt bättre koll på datorer än vad jag har så han lyckades faktiskt få till ett nytt huvud på min blogg efter lite tragglande. Vad säger ni, visst blev det helt ok? Nu när vi (eh...han) har hyfsad koll på hur man gör så går det ju att finslipa ytterligare så småningom. Tusen tack för hjälpen kära bror!

Ikväll ska han ut på After Work med gamla arbetskamrater och i morgon möter Timrå Skellefteå AIK så då bli det hockey. Kanske man ska gå med och heja på bortalaget. Jag och brorsan har ju rötterna i Skellefteå så självklart ligger dom närmast hjärtat. Jag tycker det är kul att gå på hockey och när jag väl är där så kan jag bli ganska inne i matchen, men annars är jag inte alls insatt. Det vore kanske en bra uppladdning inför tjej-festen jag ska på senare på kvällen.  

I kväll blir det fredagsmys med bara mina tjejer hemma. Nils slutar jobba kl 22 och Frida sover hos sin farmor ikväll, så vi får äta godis och se på Let´s Dance själva ikväll. Det är mysigt det också.   

Ha en trevlig helg kära vänner!

Teknikens under

Publicerad 2010-01-21 21:44:38 i Allmänt

Kalla mig oteknisk eller omodern, men jag har inte ens haft koll på att man ta svart/vita foton direkt bara genom en inställning i kameran, nu vet jag. I går kväll laddade jag dessutom hem ett gratisprogram för redigering av bilder (paint.net) som tydligen är en förenklad version av Photoshop. Finns t o m översättning till svenska att ladda ner så det ska jag nog ta och göra idag. Det är lite knepigt att förstå alla kommandon annars. 

Det är mycket att lära sig och jag gjorde fel hela tiden, men jag lyckades till sist åtminstone ta reda på hur man åtgärdar röda ögon, beskär, tar bort färgerna och "softar" bilden. Jag utgick från en bild som Nils tog då vi skulle ut en kväll. Så här såg det ut innan:

Så här blev det efteråt:

Hur kul var inte det här, jag blev helt faschinerad direkt! Vill lära mig allt jag kan för med den här teknikens hjälp behöver man inte längre bli alltför besviken om inte en bild blir så bra som man tänkt sig direkt. Det är ju ganska ofta som det är störande saker i bakgrunden, lite suddigt eller knepiga färger. Röda ögon blir det typ jämt. Allt sånt går fixa. Man kan ju ta bort skavanker också, men det känns alltför fuskigt. Jag kan härmed göra om vilken bild jag vill till svart/vitt utförande och det är ju supercoolt bara det!!     

Dockmamma

Publicerad 2010-01-21 20:49:55 i Allmänt

Ines har börjat leka med dockor. Vi började med att byta outfit på julklappsdockan Ida som blev så här fin efteråt.

...hon fick dock inte behålla sina glasögon särskilt länge...

Sen skulle bebisdockorna tas om hand. Den ena gråter ibland och då tar Ines den i famnen och gungar lite tills hon tystnar, precis som jag brukar göra med min "bebis", hi hi.  

Datanörd

Publicerad 2010-01-20 20:11:02 i Allmänt

Ines fick sin andra svinis-spruta igår och var hur pigg som helst efteråt, men i natt fick hon feber och var lite gnällig så vi valde att hålla henne hemma från dagis i morse. Då blev det plötsligt full fart igen så vi trodde att det var som vanligt igen, men nu i kväll så tycker jag att hon mattades av lite och verkade loj på något vis, somnade väldigt tidigt.

Nils fick vara hemma från båtbygget och ta hand om henne för jag är tvungen att ta itu med mina datakurser och det är snudd på omöjligt att kunna koncentrera sig med en 2-åring bredvid. Jag valde att börja från scratch med datakörkortet för att se om jag missat något väsentligt och kanske få en bättre förståelse för hur allt är upplagt och hur "basic-programmen" funkar. Mycket kan jag ju redan, men de avsnitten är ju bara att hoppa över. Däremot blev jag besviken över att det var en sådan gammal version, ända från år 2000, för på 10 år har det ju hänt massor i datorernas värld. De pratade t e x om disketternas uppbyggnad och kapacitet och för att klara de efterföljande testfrågorna så var man ju tvungen att lyssna även på sånt. (Jag höll nästan på att somna ett tag). 

Jag hann bara med den första delen innan Nils åkte på jobbet och lämnade Ines åt mig, men faktiskt var hon så pass lugn och lekte själv att jag kunde knappa in mig på en mer intressant kurs i digitalfoto. Det har hunnit hända en hel del teknikmässigt på den fronten också, men just photoshop-avsnitten sög jag åt mig som en svamp. Det verkar hur kul som helst att lära sig möjligheterna som finns i det programmet. Att så enkelt (nåja) kunna förbättra och göra roliga varianter med sina sina bilder. Jag MÅSTE bara lära mig det där! 

Nu känner jag att ögonen bör få vila från skärmen som jag stirrat på hela dagen. Ines har lagt sig och jag ska nog röja undan lite och byta sängkläder. Det är så himla härligt att krypa ner när det är nytvättade lakan i bingen.    

Tankar som håller en vaken

Publicerad 2010-01-19 23:22:57 i Allmänt

Vad beror det på att tankarna mal som bäst när man har lagt sig i sängen och ska sova? Vardagsbestyr, saker man ska komma ihåg, relationsfunderingar, jobb, barn och inte minst nya ideér som poppar upp. Jag har lagt ett block bredvid sängen för att kunna anteckna om jag kommer på något riktigt viktigt. Annars kan jag inte släppa det och somna av rädsla att det ska vara glömt när jag vaknar. Suck!

Killar verkar inte ha det här problemet - inte de jag har varit tillsammans med i alla fall - de slappnar bara av och somnar nästan innan örat når kudden. Kan t o m hända mitt i en mening ibland (om vi ligger och pratar) plötsligt hör man tunga snarkningar i mörkret. Jaha, då ligger man och funderar på vad han hörde och inte....

Nu har jag dock kommit på en lösning på detta som faktiskt funkar rätt bra - korsord. Det leder bort tankarna och kräver sådan koncentration att det är sövande om man är tillräckligt trött. En bok skulle säkert ha liknande effekt, men då blir jag så nyfiken och vill veta fortsättningen hela tiden.     

Egentligen skulle jag inte

Publicerad 2010-01-19 15:57:24 i Allmänt

Jag har ju kört värsta maratonshoppingen nu då Nils haft sina nattskift och behövt sova ifred, så egentligen hade jag bestämt mig för att det var färdighandlat och att vi skulle vara hemma en dag som igår. Fast då ringde Grannen Josefine och vill ha mig och Ines som sällskap till stan....självklart ville vi det, hehe.

Det var så roligt att upptäcka att ungarna börjar leka med varandra nu, de hade jättekul bland alla kläder och galgar. De såg faktiskt ut som ett mini-par ute på shoppingrunda. "- Den va fiiin" sa Ines och visade upp ett par byxor för Elias. Han hade i sin tur full koll på att man behöver en matchande tröja till.
 

Vi tog en paus i shoppingen på Cafe´charm där jag inte kunde stå emot frestelsen att mumsa i mig årets första semla, hur gott som helst.

Ines var aningen skeptisk, men smakade i alla fall lite av grädden.
 
När vi skulle gå önskar jag att jag haft kameran påslagen för då var Ines & Elias jättegulliga och kramades med varandra. Dessvärre råkade Elias luta sig lite mot Ines som inte orkade hålla emot hans tyngd så plötsligt låg båda på golvet. Det såg ganska kul ut, men stumpan blev så ledsen att det inte var läge för några skratt just då.
När tårarna torkat shoppade vi vidare efter nya fynd. Tack för trevligt sällskap J & E! 

Och resultatet? Jo det blev en del nu också. Svarta kostymbyxor till mig för 99:- och sen ytterligare påfyllning till Ines vårgarderob (kanon när man hittar sånt på rea så barnbidraget räcker längre). Skor, windstopper-jacka, handskar och div tjejiga kläder. Linnet  med nitarna är till Ella.   


Ines har vuxit rejält nu på slutet så storlek 86cl är snart urvuxet (det hade hon inte länge), så nu har hon fått en komplett uppsättning i nästa storlek, 92cl och där finns det faktiskt lite växmån kvar...än så länge. De växer alldeles för fort de små liven.  

Svaret på gåtan med tv-teamet

Publicerad 2010-01-18 10:15:40 i Allmänt

Tv-teamet som knackade på hos oss (när Nils sov och inte hann öppna) ville inte alls intervjua oss om dragningen av nya E4:an som vi först trodde. De hade visst bara gått till fel hus och skulle egentligen träffa våra nya grannar två hus bort. Tydligen har de anmält sig ett nytt tv-program som heter något i stil med "Hur rik vill du bli?" och blivit antagna. Detta är i alla fall vad några andra grannar hade hört. Tänk vad kul med en tv-inspelning på gatan, hoppas det går riktigt bra för familjen om det nu är någon slags tävling det handlar om. Vi håller tummarna och ser fram emot att få se programmet.    

God morgon

Publicerad 2010-01-18 10:02:17 i Allmänt

Jag älskar morgnar som denna!

Ines ropade som vanligt "- Maaaammma!" från sin säng. Hon har fortfarande inte provat att klättra ur sin spjälsäng utan ropar på oss i stället, först ganska lågt sedan högre och högre om vi inte hör henne...ungefär som en stegrande väckarklocka. Hon gör ofta likadant på nätterna när hon vaknar, inget gråt utan bara rop efter mamma eller pappa, det låter ganska kul.  

När man plockat upp henne vill hon gärna gosa en stund i våran säng innan välling-magen börjar kurra. Då åker nappen ut och det är dags att kliva upp och fixa en flaska "lelle". Den vill hon gärna dricka upp i famnen. När vällingen är slut gör vi frukost, läser tidningen, tittar på tv4 nyhetsmorgon och skojar med varandra, Ines brukar vara på ett strålande humör och de smittar så klart av sig på mig även om man känner sig lite morgonseg ibland. "- God morgon mamma!" 
    
Det blir svårt att kunna ha det så här när jag börjar jobba, för då ska vi upp så tidigt varje morgon med risk för tidsbrist och stress. Därför passar jag på att verkligen njuta, morgnar som denna kan snart vara ett minne blott.  

Många bäckar små

Publicerad 2010-01-18 00:15:22 i Allmänt

Har shoppat en hel del de senaste dagarna, men det har varit så billigt allting så jag tror inte att det är så farligt mycket pengar som gått åt totalt sett. Fast visst ligger det något i uttrycket "många bäckar små..."

Lät Nils sova i tyst hus idag också medan jag och Ines åt lunch på Ikea och betade av rean i de butiker som jag inte hann med igår. Man kan säga att jag mer eller mindre finkammat Birsta City på fynd de här dagarna, ha ha. Det här 3 topparna hittade jag på Gina Tricot för totalt 157:-. Man ser inte så tydligt, men den svarta har nitar och extra tygdetaljer på ena sidan.
 
Gillade ryggen på den lila partytoppen med drapering fram.  

Ines köpte en hel bunt tjusiga "anand" (halsband) för 20:- i samma butik som hon stolt bar ut i sin lilla påse. Hm, ett tydligt tecken på att hon inte bara är lik Nils, hi hi - vi tjejer gillar smycken vi.

Sedan vidare till H&M där dessa 3 plagg följde med hem för totalt 150:-. 
 
Kjolen har massor av tunna våder som böljar fint när man har den på sig (det gör sig dock inte lika bra på bild). Kom precis på att det turkosa långa linnet gör sig bra till flera av de andra plaggen - great.  
 
På MQ hittade jag den mörkblå randiga klänningen till Andréa och en vit randig bas t-shirt till mig, totalt 263:-.

Ella fick ett regnställ från Stadium för halva reapriset 99:- (kanon eftersom det gamla var urvuxet) där jag också köpte ett par röda tights till Ines för 49:-. Ännu en lyckad shoppingdag till ända.  

Förresten, vilken värdelös modeblogg det här skulle vara - bara mer eller mindre slutsålda reaplagg som visas upp, ha ha. Tur att jag inte har några såna ambitioner. Jag har nog ingen speciell inriktning alls på min blogg, jag bara skriver det jag har lust med och den som vill får läsa. Det blir som en slags dagbok, fast lite cencurerad ibland ska jag erkänna.

Nu gnäller min hormonstinna hund igen och vill ut. Det måste vara en löptik i närheten för han är så stirrig och piper hela tiden, suck. Det blir nog en kemisk kastrering så vi får se om han bli annorlunda. Ger tydligen effekt i flera månader och är betydligt billigare än en operation.    
Tv-team i Nolby

Publicerad 2010-01-16 22:26:03 i Allmänt

Undrar vad det var för tv-team som knackade på vid 14-tiden idag (och väckte Nils igen)? Han var seg och hann inte öppna men såg genom fönstret att de filmade och pratade med några grannar. Vi gissar att det handlade om nya E4:an, men man blev ju klart nyfiken.

Måtte de inte ha ändrat dragningen igen så att den ska gå över Fiskdammen som det först var tänkt, jättenära vårat hus. Vi var noga med att kolla upp detta innan vi köpte huset och då försäkrade Vägverket att den skulle gå ca 300m bort enligt nya ritningar, men man vet ju aldrig. Vilken katastrof det vore att hamna granne med en 4-filig motorväg!  

När de sov...

Publicerad 2010-01-16 22:18:13 i Allmänt

Egentligen sover Nils som en stock efter sina nattskift, men jag känner ändå ett visst ansvar att hålla ljudnivån nere så när Ines visade sig vara på bushumör i morse bestämde jag att vi skulle lämna huset. Lättare sagt än gjort, jisses vad tid det tog att komma iväg! Jag skulle byta på Ines, klä henne, tvätta håret och snygga till mig själv, rasta hunden, sätta in bilstolen (som stått i hallen ett par dagar), lasta vagnen och se till att allt vi behövde var med. Efter allt stök med detta så vaknade såklart Nils. Min tanke att ge honom lugn och ro fick motsatt effekt. Tur att han somnar om lätt också.

Till sist kom vi i alla fall iväg och fick jag köra hela min repertoar av barnvisor ända till Birsta för att inte Ines skulle somna på vägen och bli springsugen lagom tills vi var framme. Taktiken höll så vi hann t o m äta innan det blev godnatt i vagnen. Perfekt, jag fick shoppa i lugn och ro. Rean är inne på slutspurten så det är väldigt utplockat, men några fynd blev det. Det här hittade jag på Name It till den sovande prinsessan (hon behöver visst fler klänningar och mer rosa för många tar henne för en kille):

Sedan köpte jag tidiga födelsedagspresenter till Pontus och Ella, som jag inte vågar avslöja här. Kan också tipsa om riktigt varma ullstrumpor som normalt kostar 220:-/st på Intersport, nu fick man 2 par för samma pris så mina frusna tjejer ska få var sitt par. Det är värt att köpa hög kvalitet på såna har jag märkt, för de både håller och värmer mycket bättre än billigare varianter. (Det blev dock inga skidkläder i dag heller).  

Till mig själv hittade jag ett linne på Sisters för 34:50 ( ! ) med klar sommarfeeling.

Väl hemma igen så hann vi i princip bara äta middag med papsen innan han åkte på nästa skift. Jag är inget tv-freak så jag satte mig vid datorn i stället och kollade på ett tips via en annons när busfröken lagt sig. Danceworld ordnar danskurser för vuxna! Det fanns träning i form av lationdanser, jazz och streetmix (bl a hip hop) för folk över 30-40 år - superkul - jag blev eld och lågor!!!! Det är svårt att boka in fasta träningstider med tanke på hur Nils jobbar, men nu får det bära eller brista, jag bara måste anmäla mig. Frågan är bara vilken variant jag ska välja...??? Någon som hänger med?

Gangstars grundare

Publicerad 2010-01-16 00:25:35 i Allmänt

Tänkte jag skulle visa en bild på Theresa och Tove som startade och driver Gangstar-företaget, två helt vanliga mammor men grymt duktiga på att göra snygga och coola barnkläder. Om några veckor skickar de vårens kollektion som jag börjar sälja fr o m den 12:e februari - Boka party eller handla ändå!  


Ett slags överförmynderi

Publicerad 2010-01-16 00:08:03 i Allmänt

En ganska omtumlade vecka, med alla möjligheterna som figurerade för mig. I går kändes det som om allt löste sig till det bästa, men efter telefonmöte med Trygghetsrådet så blev jag osäker på fortsättningen igen. Jag trodde det var klart att jag skulle få gå en Excel-kurs, men nu då jag inte längre är aktuell för jobbet så backade min "coach" och vill att jag först går igenom deras interna klickdatakurser i ämnet. Det i sin tur kan ju leda till att Arbetsförmedlingen börjar muttra och vill ha ut mig på praktik. Jag går jättegärna på en praktik om det är för att lära eller om möjligheten finns till ett jobb, men inte gärna för att sitta och beta av högar åt en myndighet som egentligen borde anställa i stället för att utnyttja arbetslösa. 

Tänk att allt ska vara så krångligt, att det ska vara sånt överförmynderi när man blir arbetslös. Varför finns det ingen förnuftsmässig anpassning till individens behov och önskemål. Varje normalt fungerande person vill ju skaffa sig ett jobb och gör vad som krävs, så då borde man lägga tvångsåtgärderna på den lilla klick som inte sköter sig i stället. Förresten tror jag att många av dem tappar greppet och viljan p g a hur de behandlas. Det gäller att ha ganska mycket självförtroende att "ta av" när man blir arbetslös och det är ju inte alla som har det. Som tur är har jag en del kvar av den varan - än så länge - så jag har gott hopp inför våren.    

Äsch, nu är det fredagkväll och jag vill tänka på något roligare. Nils ska iväg och jobba natt men innan dess ska vi leka med lill-hjärtat som är full i bus, äta en god middag, slötitta på Let´s Dance och proppa i oss en massa onyttigt gott. Ha en trevlig helg alla vänner!   

Kallt igen

Publicerad 2010-01-14 22:52:39 i Allmänt

Attans kyla som inte riktigt vill ge med sig. Nu är det runt 20 grader minus igen så någon skidåkning var inte aktuell idag. För en gångs skull var faktiskt Nils och jag hemma samtidigt och Ines skulle på dagis så då åkte vi till stan en sväng på tu man hand. Jag hade först tid för massage på Atlas, men efteråt kollade vi på sportprylar och lite annan rea innan vi käkade lunch på "Donken" (som ungarna kallar Mc´Donalds).

Jag märkte igår att jag behöver lite lämpligare skidkläder än min tjocka täckdress, så jag kollade i huvudsak efter lite sånt, men det var inget de reade redan nu eftersom det fortfarande är högsäsong. Känner mig ytterst tveksam till att klämma in mig i ett par tighta skidbrallor, men det kanske ändå är det skönaste att ha på sig (bara de har stretch och är vindtäta). Bestämde mig för att kolla runt efter lite fler alternativ innan jag slår till. Ett par tunnare skidhandskar blev det i alla fall. 

Nu i helgen blir det nog ingen åkning heller för Nils jobbar natt och de större barnen växlar boende så Ines och får klara oss på egen hand. Få satsa på snowraceråkning i stället. Dra kälken i uppförsbackarna ger ju bra motion det också. 

Nä nu ska jag brassa en brasa innan sänggåendet så det inte är alltför iskallt när vi kliver upp, sedan ska Egon ut på nattprommis. Den stackaren hade ett epilepsianfall i morse så jag fick hoppa direkt ur sängen och sätta mig med honom på kalla golvet för att han skulle känna sig tryggare. Han ser riktigt olycklig och rädd ut när det händer. Det strider väl totalt mot alla instinkter att tappa kontrollen så där. I en flock kan andra hundar bli riktigt aggresiva mot en som visar sjukdomstecken. Det är jobbigt att se honom lida även om vi vet att anfallen i sig är ofarliga.   

    

Ketchupeffekten

Publicerad 2010-01-14 16:53:30 i Allmänt

Först ingenting, sen ingenting och sen kommer allt på en gång...Ungefär så blev det nu i veckan för mig. Först jobbet som jag var nära att få, sen löftet om Excel-kurs via TRR, sen en ev möjlighet till uthyrning/konsult uppdrag via Kontorsfixarna febr-sept och nu idag ringde Skatteverket och frågade om jag var intresserad av en praktik hos dem på 3-6 månader med start nästan omgående. Konsultjobbet verkar inte så tokigt, men jag har hört att företaget har anställningsstopp så då lär det ju knappast bli någon fortsättning efter periodens slut.  

Vad gör jag nu??? Tackar jag nej till praktiskplatsen utan godkänd motivering då mister jag a-kassan. I bland får man känslan av att arbetsförmedligen har som policy att aktivera folk till varje pris och det utnyttjar arbetsgivarna som får tillgång till mer eller mindre gratis arbetskraft. Har dock nyss pratat med min handläggare på arbetsförmedlingen som till sist höll med om att utbildningen känns värd att prioritera. (Möjligheter till utbildning och ett ev "riktigt" jobb i längden borde gå före allt, men det verkade långt ifrån självklart).  

Blir man anvisad en praktikplats så sitter man ju låst där under dagarna vilket försvårar jobbsökandet och samtidigt tickar a-kassedagarna vidare. Visst får man nya erfarenheter, men det kan lika ofta vara så att man inte får ut något alls på kunskapsfronten. Tjejen på skattemyndigheten sa t o m rakt ut i telefon att de hade en sån hög arbetsbelastning just nu och att det var anledningen till att de tar in praktikanter. De utnyttjar alltså systemet i stället för att nyanställa - med arbetsförmedlingens godkännande. Liiiite motsägelsefullt kan man tycka. 

Jag tror i alla fall att Excel-kursen kommer att öppna fler dörrar för min del i vår, så just nu känns det som att det är det klokaste valet på lång sikt.         
 

Måla hela världen

Publicerad 2010-01-13 17:47:09 i Allmänt

Ines fick fingerfärger när hon fyllde år och idag skulle de testas...med besked...

Lite trevande i början, men hon kom snabbt igång och doppade till slut hela nävarna i burkarna. Det var jättekul att måla tyckte Ines.

- Mamma får jag bada nu?

Frostiga onsdag

Publicerad 2010-01-13 12:08:07 i Allmänt

Det är fantastiskt vackert ute idag, solen skiner på frostig grenar. Nu SKA skidorna fram! Jag har varit på väg flera ggr, senast igår men då ringde det flera ggr och saker kom i vägen hela tiden. I morse när jag lämnat Ines på dagis så kändes det lite väl bitigt i kinderna, men jag tror minsann att det är mildare nu. 

Snuttis grät förresten då jag lämnade över henne till fröken. Det hör verkligen inte till vanligheterna, men eftersom jag vet att hon trivs och att det går över snabbt så kände jag mig inte orolig. Fast det svider alltid att vända ryggen till utsträckta små armar och en älskad unge som skriker "Maaammmaaa!" med tårar i ögonen. Särskilt eftersom jag själv är hemma och faktiskt inte måste lämna bort henne (men hon behöver ju ha dagisvanan om det dyker upp ett jobb). HUGA!

I går kväll sprättade vi faktiskt en flaska champagne för att fira att Nils utbildning till kustskeppare är klar. Nu får han tillstånd att köra båten han bygger men även andra, ännu större båtar. Han har i och för sig inte fått provresultatet än, men det kändes tillräckligt bra så han är rätt säker på att han klarat det. Skönt att det är över för på sistone har han kursat varje tisdag kväll och däremellan pluggat en hel del utöver jobb och allt annat. Han visade därför tacksamhet över mitt tålamod med en fin bukett med mina favvo-blommor, tulpaner. Tack darling! Blev genast lite vårkänslor här hemma :) 
  

Föll på målsnöret

Publicerad 2010-01-13 11:26:02 i Allmänt

Aj då, det ser ut som att det inte blir något jobb den här gången. Jag hade det mesta som efterfrågades, men saknade tillräckliga kunskaper i Excel. Med tanke på att tjänsten ska tillsättas omgående så blir det mest troligt för knappt om tid för att hinna med en utbildning trots att Trygghetsrådet godkänt och bekostar en kurs åt mig.

Excel efterfrågas i de flesta platsannonser där de söker personer med min erfarenhet så det blir perfekt att kunna komplettera mitt cv med en färsk utbildning inför kommande ansökningar. Jag ser framåt och tänker att det var väl inte meningen den här gången då.

Vimmelfoto Seaport

Publicerad 2010-01-12 21:06:31 i Allmänt

Man kan kolla in bilder från festen vi var på den 5/1 om man går in på www.seaportparty.se Här är hela det glada gänget, Jag, Nils, Annika, Magda och Vanja.

Nu blev det spännande igen

Publicerad 2010-01-11 21:46:55 i Allmänt

Idag ringde de från Kontorsfixarna och sa att de fått in två jobb som de matchar mig emot. Det ena är en uthyrning och det andra en rekrytering, det är två olika företag. Nu hoppas jag få komma på intervju snart så det blir en spännande väntan tills de ringer igen. Vilka företag det handlar om är hemligt, men jag kan säga att båda är bekanta för mig. 

...Oj oj, precis nyss ringde vd:n på det ena företaget och berättade att jag verkade intressant genom att jag har den bakgrund de efterfrågar. Däremot jobbar de en del i Excel och där kunde jag inte skryta om någon större erfarenhet. Jag har förstått att det är en kunskap jag måste skaffa mig för det efterfrågas i princip på alla jobb numera. Ska ringa min handläggare på Trygghetsrådet redan i morgon och se om de kan hjälpa mig med en utbildning illa kvickt. 

När Ines fyllde 2 år insåg jag att jag faktiskt inte har jobbat sedan dess heller, det känns lite kymigt att kastas ut i hetluften direkt med krav på att kunna fixa det mesta på egen hand genom att företagen ofta varken har väldigt begränsad tid och möjlighet att lära upp nya personer. Jag får lita till att mycket av det jag gjort tidigare sitter i ryggmärgen. 

   

"Recept" på Kanintårta

Publicerad 2010-01-11 00:43:18 i Allmänt

Så här gör man Ines kanintårta: 

Du behöver 2 st färdiga tårtbottnar, 5 dl grädde, valfri fyllning (vi tog marsansås och mosade jordgubbar), Non stop och tårtdekorationsfärg. 

Den ena förpackningen bottnar blir huvudet, den andra blir öron och fluga. Skär så här:

Sedan lägger du ihop bitarna så här, ett lager i taget och brer på fyllningen:
  
Täck hela kaninen med ett lager vispad grädde och avsluta med det roligaste - dekorationen. Jag gjorde såhär:

Perfekt tårta till påsk också!

2-års kalas

Publicerad 2010-01-11 00:28:36 i Allmänt

Vår älskade gullunge fyllde 2 år idag och det firades med besked. En smått chockad Ines såg den ena efter den andra från babysången komma in genom dörren tills huset var fullt av föräldrar och barn mellan 2 veckor och 2 år. Roligt att så många kunde komma och det var jättekul att få se hur mycket alla ungarna hade förändrats sedan sist vi sågs, några av de små sångfåglarna hade ju t o m hunnit bli storasyskon på den här tiden. Ines fick hjälp av sin storasyrra att öppna alla paketen.  
  
Sedan blev det fika och en massa lek. Hur gulligt som helst med alla dessa ungar i ungefär samma storlek som nyfiket struttade omkring. Man fick se upp var man satte fötterna kan jag berätta.


Ines gillade sin tårta som inspirerats av hennes käraste gosedjur, kaninen.


När alla barnen gått hem så avlöstes dem av nästa gäng som ville fira Ines, farmor, farfar, gammelfarmor och bonusfarmor. Nils bjöd på en underbart god älggryta och till efterrätt blev det ännu mer tårta och fika.

Fler fina presenter också så klart. Man kunde märka en viss rutin på paketöppnandet vid det här laget. Förutom doktors-saker fick hon bl a böcker, fingerfärg, pussel, kläder, nalle, prat-docka, sängöverkast, Memory-spel, pengar och självklart en egen Gangstar skinnjacka.
 
Det var en mycket nöjd men trött liten tjej som somnade så fort kinden nuddade kudden i kväll. Tusen tack allihop som varit med och firat idag!   

Bullbak

Publicerad 2010-01-10 02:47:43 i Allmänt

Vi började dagen med att jula ut. Hur skönt som helst att få bort granen, alla glittriga saker och alla tomtar. Det blev ganska tomt efter alla prylar man haft framme, men man får väl stuva om lite så det ser bra ut igen. Ett gardinbyte så att det blir lite vår-känsla kanske.  

Sen blev det bullbak inför Ines 2-års kalas i morgon. Nils tog på sig bagarrollen och det var inte mig emot. (Jag får väl fixa tårtan i stället.)  

Ines gillar bullar (vem gör inte det?) så hon stod redo för provsmakning.

Pappas bullar var så pass goda att Ines ville ha en till när den första var slut. Mums! Tur att han gjorde många.

Mot kvällen blev vi bjudna till min f d svåger Peter och hans nya tjej Anette som bor på promenadavstånd från oss, nära skolan. Deras granne Stefan var också där och vi satt där och surrade några timmar. Frida passade Ines som vi bäddade ner innan vi gick. 

Den här natten för 2 år sedan hade jag svårt att somna för jag visste att klockan 7 dagen därpå så skulle jag vara på förlossningen och göras redo för kejsarsnitt. Klockan 8 skulle vi vara i operationssalen och vår bebis skulle födas. En märklig känsla att veta om det redan innan för så hade det ju inte varit när de andra tre barnen skulle komma. Hade jag fått välja hade valt en naturlig förlossning den här gången också, men en muskelknuta/godartad tumör, ett s k myom, blockerade vägen ut genom livmoderhalsen så den här bebisen var helt enkelt tvungen att ta "nödutgången".

Ärret syns fortfarande, men det var det värt med tanke på vilken guldklimp som låg där inne i magen. Tänk att hon fyller hela 2 år och att hon ska ha sitt första riktiga kalas - med kompisgänget från babysången. Ska bli jättekul att träffas igen! Ines förstår nog inte riktigt vad som ska hända i morgon, men det räckte att jag nämnde "många ballonger" så blev hon förväntansfull och trallade glatt innan hon lade sig.    


Höga klackar

Publicerad 2010-01-09 02:44:23 i Allmänt

Först en heldag med shopping. Köpte en hel kasse kläder från P & P till Ines, pyjamas, strumpor, dagisplagg, en randig långärmad topp och en ursöt tunika som hon ska få ha på 2-årskalset (egentligen en klänning, men jag tog den i två nummer för liten storlek för att den skulle sitta som en tunika - funkade perfekt). Sen blev det en pyjamas till för bara 50:- på Name It så nu har gumman lite nya plagg med växmån.

Ska självklart fylla på garderoben ytterligare nästa månad då Gangstar-kollektionen släpps - längtar! Måste rensa bort allt urvuxet innan dess. Fram tills nu så har i princip alla hennes kläder fått plats i en låda för de har varit så små, men nu får vi nog börja stuva om lite i byrån. 

Nils fick en ny vit skjorta från Jack & Jones också och jag slog till på två par höga klackar som jag hittade till riktigt bra pris på Din sko´s rea. Den här modellen i mockaimitation kräver sin kvinna för att man ska kunna gå i dem, men till det priset (249:-) så tycker jag att de kan få hänga med vid såna tillfällen då man mest ska sitta ner och se snygg ut. Jag blev nästan lika lång som Nils när jag provgick dem hemma, he he. (Tänker mig en ganska enkel klädsel till så att skorna får bli "det lilla extra")

Det andra paret var de här stövletterna som faktiskt var riktigt sköna att gå i trots klackhöjden (299:-). 

Sen hade jag turen att hitta några riktigt bra Biotherm-produkter till minst halva priset. Såna skulle jag knappast unna mig att köpa annars för de är ju galet dyra. Enligt hudterapeuten behöver jag spf 50 för att skydda mig mot nya fula pigmentfläckar som jag fick under graviditeten med Ines så jag hoppas det funkar när vårsolen tittar fram så småningom.

Efter shoppingen samlades familjen runt en mysig taco-måltid och som vanligt när vi varit ifrån varandra ett tag så blev det ganska pratigt och stimmigt. Älskar de fredagarna! Nu började ju dessutom Let´s dance som alla vi tjejer ville se. (Stackars Nils för hans grabb-program blir lätt nedröstade). Varje gång jag ser de där dansarna så önskar jag att jag fick vara med. Tänk att få bli vältränad på ett så roligt sätt och få träna med riktiga proffs. Förr var jag ofta på styrdans och varvade det med buggkurser. Det är något jag verkligen saknar numera, då det är betydligt glesare mellan danstillfällena. Hur som helst så blir det nog en ganska jämn omgång den här gången, för det var flera som såg ut att kunna bli rätt bra med tiden, Stefan, Molly, Claudia och inte minst Agneta.     

Rea & biltrubbel

Publicerad 2010-01-07 22:23:31 i Allmänt

Shit, att man ska vara så dagvill efter alla helger! Jag trodde att jag prickade in Polarn & Pyrets reastart idag, men det var tydligen i morgon. Helt lönlöst var det dock inte för jag hittade ett par marinblå tights åt Ines som visst var kvar sedan mellandagsrean. Hon har vuxit ganska rejält på sistone så nu satsar jag på stl 92 cl även om det fortfarande räcker med 86. (Satsar väl på butiken i stan i morgon i stället och ser om de har mer kvar i Ines storlek).  

Jag och min trogna shoppingpolare Annika N drog en repa i Birsta City men det blev inga större kap för min del, bara några strumpor och en present till den blivande 2-åringen. Men så hann vi inte vara där så värst länge heller eftersom jag hade lite biltrubbel på vägen dit, en oroväckande lampa lyste ilsket rött på panelen. Nils talade om dagen innan att det var bromsvätskenivån som var låg men menade att det inte var någon panik att fylla på eftersom den bara blinkat till emellanåt. Naturligtvis började den lysa konstant nu när jag åkte iväg så jag vågade inte annat än att stanna på macken för att fylla på. Jobbigt läge när man är totalt värdelös på allt som har med bilar att göra...eller ointresserad kanske man ska säga. Jag har alltid sett till att hålla mig med egen "bilmekaniker" så eventuella problem har liksom löst sig av sig självt kan man säga. Dessutom finns det ju alltid hjälpsamma grabbar som gärna rycker in när de ser en dam i nöd, ha ha.  

Stod alltså där inne i Statoil-butiken och lusläste på flaskorna och lapparna under alla bilprodukterna, hur sjutton ser "bromsvätska" ut??? Till slut blev jag tvungen att fråga och fick med mig en liten flaska ut till bilen. Ringde Nils och fick instruktioner om vilken behållare som skulle fyllas på. Problemet var att det fanns två nästan likadana bredvid varandra och han kunde inte säga via telefon vilken det skulle vara. Jag höll på att frysa fingrarna av mig och muttrade surt över bilen innan jag bestämde mig för att åka vidare och se om Annika hade någon koll.

Så stod vi där båda två som två frågetecken under huven och frös igen. Jag hojtade till mig sopbilsgubbarna i närheten och frågade efter tips....så stod vi där som fyra frågetecken....Till slut blev den en chansning och tack och lov så blev det rätt för varningslampan slocknade. Man lär så länge man lever. Tänk att nu kan jag både fylla på spolarvätska och bromsvätska, inte illa för en bilnovis som jag.      

Vad är det med hunden?

Publicerad 2010-01-07 02:15:21 i Allmänt

Det har hänt lite tråkiga insidenter med våran hund Egon på sistone som gör mig allvarligt oroad. Han är allt som oftast glad och trevlig, men ibland händer det att han visar upp aggresiva tendenser som inte alltid känns så motiverade och det fått oss att börja undra om allt verkligen står rätt till.

Jag vet att Ines har råkat göra illa honom vid ett fåtal tillfällen när vi inte varit riktigt beredda och att det kan vara orsaken till att han morrar åt henne nu när hon blir för närgången, men det har även inträffat att han blir grinig mot andra personer i situationer. Han kan t e x glatt komma fram till någon av våra vänner som han verkligen gillar, slänga sig på rygg för att låta sig klias och sen plötsligt börja morra surt. Har pratat med flera hundvana personer som håller med om att det inte verkar normalt.

Idag nafsade han åt Ines och då jag motade undan honom så fortsatte han morra ilsket mot mig i stället (men gick dock undan som jag sa åt honom). Det är ett konstigt beteende eftersom han normalt lyder mig bäst av alla och dessutom förlorat alla våra duster sedan valpstadiet. Kanske har han en hjärnskada som inte bara orsakar hans epiteptiska anfall utan även påverkar lynnet.

Jag måste rådfråga en veterinär för det går ju inte ha en hund som man inte kan lita på och som inte är trygg med barn eller måste stängas in när vi får besök. Det konstiga är att han verkligen älskar när det kommer någon, svansen går som en propeller och han vill gärna hoppa upp i knä och kela så det är väldigt märkligt att detta händer i bland. Han verkar inte ha ont någonstans, annars skulle man ju kunna tänka att det vore orsaken. 

Stackars Egon, tänk om han kunde prata så vi kunde få veta vad som är fel. Aggresivitetstendenserna kommer allt oftare och är skarpare numera så jag är rädd att det kanske inte går att rätta till. Därför känner jag att det får inte hända särskilt mycket mer innan vi måste fatta det jobbiga beslutet att ta bort honom...snyft, det vore ju för sorgligt eftersom han är en sån härlig kompis i övrigt.  
 

 
 
  

Den stora Seaport festen

Publicerad 2010-01-06 18:37:10 i Allmänt


Jag och älsklingen redo för party. Först sammanstrålade vi med Vanja i Juniskär och bjöds på en fördrink i hennes fantastiskt fina hus. En av grannarna och hans pratglade son skjutsade sedan in oss till Strand Hotel och nostalgi-festen. Alla gäster fotograferades vid entrén, så Nils fick förmånen att posa med en tjej på vardera sida (tror att man kan kolla in bilderna på Seaports hemsida).

Mingel-buffén var toppen tyckte jag, testade musslor som jag inte ätit förr och en massa annat gott. Det var ingen bordsplacering, men vi hade tur och fick platser på platån där man hade perfekt koll över ingången och alla som kom. Många bekanta ansikten passerade och hejade. Lite senare anslöt Annika L och Magdalena och vi hade verligen jättetrevligt. Full fart på dansgolvet också, med riktigt bra musik. En höjdarkväll som tyvärr tog slut alldeles för fort. 

Tydligen kommer det att bli en till fest i April så då går jag gärna dit igen om man får tag på biljetter.    

Konstnärligt arv?

Publicerad 2010-01-04 17:19:11 i Allmänt

Nu är det full fart på Ines igen och hon sov faktiskt hela natten. Vi föräldrar som var uppe halva natten var ju så klart trötta ändå, men det är ju smällar man får ta eftersom det är självförvållat och bara så dumt. Två nattugglor under samma tak är inte alltid så lyckat tror jag...men men vi har lovat varandra skärpning när vardagen tar över efter all ledighet.

När jag var liten så ritade och målade jag nästan jämt, men hittills har ingen av mina barn ärvt det intresset, tvärtom är de tämligen talanglösa med pennorna (nu när de är så stora att de påstår det själva får man faktiskt säga så, ha ha), de t o m skriver som krattor, suck. Fast nu har hoppets låga tänts igen eftersom Ines snor pennor hela tiden och tycker det är jätteroligt att rita. Det kan ju förstås vara övergående, men man vet aldrig. Jag håller dock tummarna för att tapeter och möbler klarar sig helskinnade genom hennes inskolning i konstens värld. Nils har t o m problem med att rita streckgubbar så man kan säga att det är en fifty-fifty chans för Ines att bli "konstnärligt lagd".
 
I kväll har vi bjudit hit Emma och Johan och deras två tjejer på middag. Nils har plockat fram älgkött och murklor ur frysen och står för kockandet (förutom salladen som brukar bli min uppgift). Det kan bli en match i Music Quiz efteråt, men då gissar jag att både jag och Nils åker på stordäng eftersom de är inbitna Spotify och You Tube användare och säkert har betydligt bättre koll än vad vi har. Jag lär inte vara så kaxig då som jag är när jag spelar mot Nils, men man är ju tävlingsmänniska så jag tänker åtminstone kämpa väl.

Dopad

Publicerad 2010-01-04 01:28:51 i Allmänt

Vår vanligtvis superglada lilla böna är nog inte riktigt frisk än trots att febern har lugnat sig betydligt idag så hon orkade busa en del. Hon har dock varit rätt smågnällig emellanåt, vilket inte är likt henne, så helt bra är det nog inte än. Vi höll oss därför inne en dag till.

Kom på att det är dags att fira 2-års dagen redan nu på söndag då nu blev det brådis att fixa ut inbjudningar. Saknar babysånggruppen med alla charmiga ungar där så det är ju ett ypperligt tillfälle att samla dem som vill komma därifrån. Det har nog hänt en hel del sedan vi såg senast skulle jag tro.

Två kvällar på raken har Nils och jag kört 2-mans turneringar i det nya Buzz-spelet som han fick i julklapp, Music Quiz. Han har hittills bara vunnit 1 av säkert 6 omgångar så jag vill påstå att det är en ren utklassning. I kväll testade han ett nytt grepp och bjöd på en Irish Coffe innan för att droga mig lite, men jag sopade banan med honom ändå så det blev snarare en doping-effekt, ha ha. 
 
Man blir ju helt dagvill av alla ledighet och alla helgdagar så jag har inte alls koll känner jag. Dessutom ska vi ut på tisdag kväll då det är den stora Seaportfesten, så det känns ju helt udda att det inte är vanlig helg då man normalt går ut. Hoppas jag kommer i min nya slimmade klänning trots allt svullande man utsatt sin stackars kropp för dessa helger. Jag tror inte det är en alltför djärv gissning att jag får lov att tänka om vad gäller min outfit och välja något betydligt ledigare snitt, suck. Funderar på en runda i skidspåret i morgon, men tyvärr lär det knappast innebära någon quick-fix för att få klänningen att passa, snarare en grym träningsvärk som får mig att stappla fram på mina high heels....kanske bäst att låta bli, he he.  

Snö i massor

Publicerad 2010-01-03 02:04:34 i Allmänt

Det är otroligt vackert ute nu, men drivorna börjar kännas lite överdrivna. I går var det skönt att sitta inne vid brasan och bara mysa när snön virvlade runt knutarna.

Ines höll oss vakna mer eller mindre halva natten för hon fick plötsligt feber och blev riktigt hängig. Tidigare på dagen badade hon så länge att vattnet hann bli ganska kallt innan jag upptäckte hur hon frös och plockade upp henne under vissa protester. Bara det inte var därför hon blev sjuk sen, stackars liten. Hur som helst så har hon haft feber idag också och sover lite oroligt så det kan bli en vaknatt till om vi har otur. Hoppas hon är piggare i morgon så vi kan ta en långpromenad om vädret tillåter. Känner ett stort behov av att få röra på mig nu efter allt ätande och alla slappa dagar.   

Nyårsfirande

Publicerad 2010-01-03 01:46:31 i Allmänt


Tända marschaller välkomnade gästerna sex timmar före tolvslaget. Vi körde knytis så alla bidrog med div gott till buffén, det var kallskuret, paj, tjälknöl, sallad, snittar och annat smått och gott. Till efterrätt gjorde vi kaffe med After Eight, grädde och Tirimasu-glass.
 
Ines orkade vara med ända till nio-tiden men sen sov hon sött trots partyljud och smällare. Efter maten körde vi några rundor av PS2-spelet Buzz Music Quizz där det gällde att ha koll på låtar och artister.   

Tiden går fort när man har roligt, så plötsligt var det dags att smälla korkarna av champagnen och önska varandra gott nytt år - 2010 hade tagit sin början.

Vi hade totalt missat att köpa raketer, men Annika hade hittat en förpackning långt inne i hennes garderob och den verkade inte ha sitt passerat "bäst-före-datum"...jo, kanske den ena för den small inte alls. 
 
Efter tolvslaget fick vi mer främmande, först Stefan och senare Pontus och hans kompis Robban som ville sjunga Sing Star med oss. Festen slutade tidigt...på morgonen....bara några timmar innan Ines slog upp sina blå och ville börja det nya året med att leka med oss. Behöver jag tala om att vi tog en tupplur alla tre mitt på nyårsdagen, missade både nyårskonserten och backhoppningen. Ivanhoe skippade vi frivilligt för han är ju så korkad och väljer fel tjej varenda år.  

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela