gikas

Handy man

Publicerad 2010-07-29 20:16:05 i Allmänt

Jag har en alldeles egen "handy man" här hemma. Han kan verkligen fixa det mesta....om han bara vill....eller blir övertalad. Oftast det senare. Som den här gången då jag fick idén om en lite mer ombonad och insynsskyddad uteplats eftersom den ligger så nära vägen, en slags skärmvägg som är löstagbar inför vintern. Vi kändes oss för snåla för att köpa en färdig (de är faktiskt både dyra och fula) så Nils satte igång och konstruerade en egen variant enligt mina visioner. Ramen täcks av tunnare rimpor som han fick klyva till själv och det blev nästan 100 m kapning innan det var klart räknade han ut.

Det har tagit betydligt längre tid än vad han räknade med, men nu är det bara mitt jobb kvar innan den kan sättas upp - målningen. Gissar att många som passerar vårt hus undrar vad det är vi håller på och bygger eftersom den stått på altanen nästan hela sommaren. Precis som mina möbler som fortfarande inte är färdigmålade. Trots ambitionerna så finns det inte så mycket tid över på kvällarna när jag kommer hem från jobbet och Nils satsar stenhårt på att få båten målad så det går många timmar dit också. Suck! Alltså kan jag glad bara vi hinner sitta där och mysa några kvällar den här sommaren i alla fall. Ser bilden framför mig att det kommer att bli riktigt bra till slut.    
 

Fruktfrossa

Publicerad 2010-07-29 19:24:40 i Allmänt

Sommaren bjuder på mycket godsaker i form av bär och grönsaker. Många goda frukter har också rätt hyfsat pris i butikerna just nu så jag köpte hem en ordentlig laddning att smaska på. Perfekt val när sötsuget sätter in.

Jordgubbsskörden och smultronen blev inte så stor mängd, men vi brukar få desto mer vinbär. Både svarta, vita och röda. De vita gör vi sällan något av, men de svarta och röda har vi tänkt göra saft och gele´av - underbart gott.

Sandie

Publicerad 2010-07-28 23:08:27 i Allmänt

I dag fick jag och Ines följa med Ella till stallet för att se på när hon skötte sin häst Sandie. Den större hästen heter Lillan (!) och är styvmor Ingrid´s häst. Det blev lite besvärligt när båda ville gå ur hagen så jag fick rycka in och ta Sandies tömmar medan Ella knuffade undan den andra. 

Dramatiskt värre för en hästrädd tjej som jag. Naturligtvis passade kraken på att bli lite extra spallig bara för att jag höll repet, gulp. Hon tänkte t o m ta sig en tugga av min arm...eller var det en blöt kyss jag fick? Otäckt vilket som, hästar är inte min grej. Fast visst kan jag erkänna att det är en viss charm att vara i ett stall och att få gå en tur med hästen - bara det är glest mellan gångerna. Ella är där nästan varje dag så hon har ett betydligt större intresse. Den här bilden gillar jag. 
   
Visst är de fina ihop Ella och Sandie.

Jag fick lära mig att om man inte rider så måste hästen skrittas (gå) för att inte stelna till i muskler och leder. Precis som för oss människor alltså.   
  
Konstigt nog blev Ines skraj den här gången och skrek i högan sky när en häst kom för nära. Märkligt eftersom hon verkat helt orädd för de stora djuren tidigare. Tror det blev lite väl spännande för henne också vid tumultet när vi skulle ta ut hästen ur hagen. (Min tolkning, men i själva verket gick det nog ganska lugnt till för Ella som är van såg helt cool ut). När vi kom tillbaka från promenaden så verkade mesta rädslan ha lagt sig för då vinkade hon glatt hej då till Sandie innan vi cyklade hemåt.    

Inte nu igen!

Publicerad 2010-07-27 21:34:07 i Allmänt

Jag har inte haft en vagel i ögat på många år men sedan jag började på Life har de kommit och gått i en strid ström, jättejobbigt. Känner ofta irritation i ögonen och jag vet inte vad det beror på, torr luft och många timmar framför datorskärmen kanske? Faktum är att jag inte är ensam om problemet utan det är säkert 4-5 till som har samma eller liknande problem på jobbet - lite skumt tycker vi.

Den här gången kom det en rejäl elaking, jag ser alldeles svullen och röd ut under ögat. Tjusigt värre. Som tur var så hann jag precis ta nytt passfoto innan den blev så här ful, vad hade jag gjort annars?! Måtte den vara försvunnen innan vi ska till Kreta för då vill jag ju vara lite fin för min älskling. Apropå det, ska kanske börja fundera på vad jag vill ha med mig i klädväg. Det största problemet ligger nog på skofronten för jag saknar ett par sköna sandaler som man klarar att gå långt i. Såg några rätt snygga på Ecco´s hemsida, men när man kollar i butikerna så finns det oftast bara tantiga modeller på hyllorna. Ska kolla på sportaffärerna om de har några. Jag vill ha en nättare modell, inte såna där med grova sulor och kraftiga kardborreband.  

Tjohoo nu är det bokat!

Publicerad 2010-07-25 18:41:14 i Allmänt

Snart åker Nils och jag på en sista-minuten-resa till Rethymnon på Kreta. Det ska bli underbart! Så här ser det ut på Blue Star Ibiscos Garden där vi ska bo:

Längtar redan....

Partykväll i Juniskär

Publicerad 2010-07-25 18:11:17 i Allmänt

Först åkte vi hem till Vanja för lite uppfriskande dryck på hennes vackra glasveranda. 
 


Perfekt promenadavstånd till Juniskärscafét där No Comments rockade loss lite senare på kvällen. Där träffar man alltid en massa folk man känner och gårdagskvällen var inget undantag - vi hade riktigt trevligt. Hade tur och fick lift hem - i en öppen Cadillac (tror jag det var) som gled raka vägen till efterfest i Nolby.
 
Festen var hemma hos Jon som fyllde 40 år och där fanns ytterligare bekanta ansikten.

 
På promenaden hem (en bra bit in på det nya dygnet) så höll vi nästan på att snava över den här söta (?) krabaten:

Tant i kortkort

Publicerad 2010-07-24 16:36:19 i Allmänt

Helt klart ett gränsfall, men jag har gått och sneglat på en supersnygg kort jeanskjol hela sommaren och nu då den var på rea så kunde jag inte hålla mig längre utan slog till och köpte den. Anledningen till min tvekan är att jag är livrädd att bli en sån där mogen kvinna som gör patetiska försök att se yngre ut i totalt misspassande tonårskläder, huga! Nu är ju faktiskt inte Esprit en butik som riktar sig direkt till ungdomar och med ett par tights under, en nedtonad klädsel i övrigt och låga skor så visst sjutton funkar det. (Annars får väl Andréa ärva den :)  
      
Finns en viss chans att kjolen invigs redan ikväll för då ska Nils och jag till Juniskärscafét och lyssna till coverbandet No Comments. Det är en dag full av aktiviteter; först studsmattelek, sedan en långprommis med grannen, snickrande på insynsskyddet och nu senast det här:

Det var jag som fick ett ryck och började flyga men Nils tyckte tydligen att det såg så roligt att han också blev sugen att prova. Perfekt drakflygarväder med ganska friska vindar så när den kommit upp en bit började grannbarnen samlas och ville prova. 

Nu sitter jag och lyssnar på bra musik på Spotify och snart snart jag börja snygga till mig inför kvällen, ska bli kul att sommar-parta lite i mysiga juniskär där det brukar vara många kända ansikten som dyker upp. Ha en riktigt trevlig lördagskväll alla goa vänner, kram!  

Piratkul

Publicerad 2010-07-24 12:52:18 i Allmänt

Det är inte bara ungarna som har kul på studsmattan - kolla in stilen, hi hi.

Det är grym motion att studsa, faktiskt riktigt jobbigt, man tränar både flåset och musklerna (eftersom man måste balansera hela tiden - lite samma effekt som yogaställningar skulle jag tro). Tur man har barnen att "skylla" på när man står där och hoppar upp och ner med dallrande lår och statiskt hår som spretar åt alla håll. Lärde mig ett trix idag; nu kan jag sätta mig på rumpan och ställa mig på benen direkt efter studsen - coooolt va! (hi hi) 

För Ines är det också jättebra träning för barn med hennes synfel kan tydligen ha lite dålig balans. Hon stortrivs på mattan och hoppar gärna flera gånger om dagen. Idag tränade vi med lappen på det minst skelande ögat. Passade väldigt bra med sailor-tröja på en liten pirat. 



En timme om dagen ska Ines ha lappen för ögat, detta för att träna upp det sämre ögat. Tyvärr var det inte så populärt från början så vi har låtit henne vänja sig i maklig takt. Eftersom hon är liten så är hon dock ganska anpassningsbar. Använder man den i samband med lek så får hon annat att focusera på. Idag och igår gick det rätt bra med lappen så då hänger det mest på att vi föräldrar ska komma ihåg att sätta på den varje dag. På med lappen, av med blöjan - en annan träning vi har påbörjat lite smått med ett inte alltför lyckat resultat. Säkert 6-7 pölar att torka upp och typ alla brallor i tvätten. Nåja, det är ingen brådska det heller, tids nog är lilla piraten redo. För min del kan hon gärna få vara "bebis" lite till, tiden går så fort ändå.      
  
 

  

Värmen och stanken

Publicerad 2010-07-21 21:49:38 i Allmänt

Gaaah, man ska inte klaga på den härliga sommarvärmen men inomhus är det nästan olidligt. Känner mig klibbig dygnet runt, aldrig fräsch liksom. Dessutom har Nils påbörjat en ny sats med snus i ugnen så det stinker riktigt illa just nu. Tur man kan vädra ordentligt den här tiden på året. Ska man tänka positivt så är det över om ett dygn och till en bråkdel av vad hans "missbruk" hade kostat annars. Bäst vore det så klart om han kunde sluta helt, men för att det ska bli verklighet så skulle han behöva isolera sig i en ödslig koja ett par månader tills värsta abstinensen lagt sig, han bli inte direkt trevlig när snusen tar slut. Snacka om gift för både kroppen och knoppen. Jag är enormt glad att jag inte har några såna beroendeframkallande laster.

Fantastisk bild!

Publicerad 2010-07-21 00:08:19 i Allmänt

En av Andréa:s vänner har tagit den här fantastiska bilden när Andréa och hennes pojkvän André står och håller om varandra på en klippa i solnedgången. Snacka om romantiskt!

Foto: Linnea Sandström

Vilket flyt

Publicerad 2010-07-20 23:59:29 i Allmänt

Jag tror att jag har haft min bästa jobb-lunch någonsin idag. Familjen kom nämligen och hämtade upp mig med båten och efter en tur till Tjuvholmen så ankrade vi och åt en härlig salladslunch innan det var dags att åka tillbaka och fortsätta jobba. Vilken underbar överraskning av mina älsklingar! 

Mina kollegor blev allt lite avis så jag övertalade Nils att göra om det någon dag med vackert väder så att de andra kan få åka med en sväng. Tyvärr hade jag inte kameran med mig men jag lägger in en tidigare bild på Carina så ni får se hur hon ser ut. Lite sliten, men full av charm. Det är båten till vänster bakom de poserande grabbarna Nils & Niklas. Har bättre bilder, men hittade ingen just nu så den här från sommaren 08 får duga.  
    
Apropå Niklas så vill han att vi ska hänga med på en längre tur i en liten "träbåtskaravan" någon dag. Låter lockande, men det är ju inte säkert att jag kan med tanke på att jag jobbar. Vi får se hur det blir.  

Fräsching

Publicerad 2010-07-19 23:08:41 i Allmänt

Jaha, så var man tant på riktigt då. Jag har nämligen shoppat på Pagelle, en butik som riktar sig till lite mer mogna kvinnor. Gick in på vinst och förlust men hittade ganska snart en svart klänning som jag kände mig manad att prova. Den var jättesöt, inte alls tantig och dessutom på rea så den fick komma med hem. Tyvärr blir det sällan bra när man fotograferar svart så jag hoppar över det. Däremot tog jag den här bilden på Ines när hon invigde sin nya badrock efter duschen i kväll, hittade den på Hemtex för 209:-(ord 299:-), fanns även fler färger för den som är intresserad.
 
Ines har fått mycket färg på kinderna och det är inte konstigt eftersom hon är ute mest hela dagarna. Idag blev jag lite avis på min familj eftersom de var ute med båten medan jag satt och svettades inne på kontoret. Hoppas man kan få tillfälle att åka med någon sväng under sommaren i alla fall. Tyvärr är "Carina" lite krasslig eftersom backslaget (båtens växellåda) inte fungerar riktigt som det ska så Nils tycker inte det är riktigt tryggt att köra henne, men tar vi det bara lugnt ska det flyta på ändå försäkrar han :)  

  

Skenande hästar

Publicerad 2010-07-18 19:48:58 i Allmänt

Har hört från och till under dagen att det har varit oroligt i hästhagen nära oss. Det har varit dunsar, gnägganden och galoppljud där det annars brukar vara så lugnt och idylliskt. När jag gick förbi nyss så fick det sin förklaring. Några hästtjejer från stallet var där och de berättade att hästarna rymt och förklarade att det är oroligt p g a en nykomling, en ponny som tydligen flera av stona ville ta hand om. Tjejerna var i färd med att plocka hem ett par av bråkstakarna till stallet och det var inte helt enkelt visade det sig. Alla kvarvarande hästar gick med tills hagen tog slut och precis då jag vände med Egon och var på väg hem kom de rusandes ut ur hagen i full galopp, genom elstängsel och allt! Egon tog det hela med ro, men mitt hjärta började bulta lite extra för man vet ju aldrig vad skenande hästar kan ta sig till. Samtidigt var det ett spännande skådespel med dessa vackra djur i full frihet. Hoppas bara att det inte händer någon olycka innan de är infångade igen. 
 
Det var inte fullt så här många hästar, men nästan :)

Nyskördat

Publicerad 2010-07-18 13:43:48 i Allmänt

Jag minns barndomen i Skellefteå när vi sprang barfota hemma hos mormor eller farmor och åt fritt ur trädgårdslandet. Hur underbart var inte det?! Där fanns så mycket gott; jordgubbar, hallon, vinbär, ärtskidor, tomater, morötter, rädisor, sallad, potatis mm. Hemodlat smakar så mycket bättre än det man köper i affärerna så drömmen vore ju att ha alla dessa bär och grönsaker i fina, välskötta odlingsbäddar hemma. Har gjort ett litet försök med ett par pallkragar, men det har gått si sådär, inte i närheten av trädgårdslanden jag minns men faktum är att det finns både vinbär, jordgubbar och lite smultron att mumsa på - alltid något. Lediga dagar går vi ut och plockar precis så att det räcker till fil-frukosten. Vill att barnen ska få med sig samma känsla som jag hade när jag var liten och plocka dessa solvarma bär alldeles själv och äta så mycket de vill.      



Jag vet inte om det är tant-åldern eller alla konstiga innehållsförteckningar nu för tiden som får mig att börja längta efter allt mer hemmagjort. Man slipper inte bara tillsatser utan det smakar ju så mycket bättre också. När vinbären mognat tror jag att vi ska göra ett försök att både safta och sylta, det är ju faktiskt inte speciellt svårt.  

Nytt under

Publicerad 2010-07-15 22:39:37 i Allmänt

Nu är det hög tid att förnya underklädesgarderoben. Jag brukar passa på när det är rea så jag kan frossa lite och handla flera uppsättningar på en gång. Hittade bl a de här fina på Twilfit:

Det är inte ofta man kommer sig för och matchar bh och trosor, men de här ger ju faktiskt möjligheten att kombinera med varandra då färgerna funkar tillsammans. Jag brukar också försöka köpa flera av trosorna för de slits ju och tvättas mer än bh:n. Eftersom jag inte bara snyggar till mig för min egen skull utan även för min käre sambo så var det inte mer än rätt att han fick stå för kalaset...när han faktiskt för en gångs skull följde med och shoppade, hi hi. Tack älskling!

Den här toppen kostade bara 49:- på Gina Tricot och jag tror att den blir riktigt söt på Andréa.  


Oönskad granne

Publicerad 2010-07-15 21:31:28 i Allmänt

Vi har fått en ny granne, en närgången och otrevlig sådan. Jag hörde hur han smög kring ladan igår, men såg honom inte. Stackars Egon fick inte gå sin vanliga kvällsrunda för matte blev faktiskt lite skraj och valde att hålla sig på avstånd från höggräset. Man vet aldrig vad som hade hänt annars. Jag har inte sett grannen än men andra har träffat honom då han inte verkar särskilt blyg av sig, kliver t o m upp på altaner oinbjuden. Här är en fantombild på otäckingen:

Resplaner

Publicerad 2010-07-14 22:20:44 i Allmänt

Eftersom jag jobbar nästan hela sommaren så har vi börjat prata om att resa utomlands i augusti när vi båda har en vecka ledigt. Jag och Nils har aldrig varit utomlands tillsammans så det vore riktigt mysigt med en romantisk resa på tu man hand. Har inte varit ifrån Ines mer än två dagar så det känns lite jobbigt att behöva lämna henne en hel vecka, men det går säkert ingen nöd på henne hos mina föräldrar.  

Ingenting är spikat ännu, men vi har börjat kika på lite tänkbara resmål så det är ju ett steg i rätt riktning i alla fall.  
 

Ute i mörkret

Publicerad 2010-07-14 00:24:42 i Allmänt

Ella och Ida kom på idén att tälta på våran gård. Jag smög ut för att titta till dem och det var väldigt fnittrigt inne i tältet, aningen mörkrädda tror jag nog. Ska bli kul att se om de ligger kvar eller smyger inomhus under natten.
 
Passade också på att se hur det blev med de nyinköpta solcellslamporna från Ikea som jag placerade ut när jag kom hem efter jobbet. De hann tydligen samla på sig tillräckligt med dagsljus för de lyste faktiskt ganska bra där ute i rabatterna. Tänk vad lite belysning kan göra för stämningen runt kring huset. Nu blev bilderna rätt usla, men ni ser på ett ungefär.




Solig från Ikea, 49:-/st med Family-kortet. Bara att placera ut där man vill ha dem, inga trassliga sladdar eller besvär med att tända och släcka - de sköter sig själva och tänds när mörkret kommer. Nu vill jag få ordning på myshörnan på altanen, men först måste de amerikanska däckstolarna målas färdiga. Suck vad det går trögt...hoppas jag får klart innan sommaren är över i alla fall.   

Fart och fläkt

Publicerad 2010-07-12 23:48:46 i Allmänt

Fläkt skulle jag ha behövt på jobbet idag för jag klibbade nästan fast i kontorsstolen av värmen. Farten stod Ines för när hon kom på besök de sista 20 minutrarna av arbetsdagen. Den tjejen gör sig snabbt hemmastadd och bekantar sig gärna med alla hon möter. I morgon får jag nog börja med att plocka post-it-lappar med Ines signatur på över hela rummet. Efter jobbet fick skruttan följa med och göra Birsta City osäkert. Det är inte direkt lätt att uträtta sina ärenden med en oblyg 2 1/2 åring som dessutom är snabb som en vessla. Mitt gamla knep "hej då, nu går mamma" (och sedan låssas man gå och ungen som inte vill bli lämnad kommer genast efter) funkade tydligen bara på tre av mina fyra barn. Ines vinkar bara glatt, ropar "hej då mamma" och springer åt andra hållet (med sin frustrerade mamma efter).   

Hemma har vi ett särskilt knep för att hålla koll på det lilla busfröet:

Ha ha ha  

Sandslott

Publicerad 2010-07-11 19:48:12 i Allmänt

Det var lite växlande molnighet under lördagen men det spelade inte roll eftersom det var riktigt varmt och gott ändå. Vi packade in oss i bilen och lekte bort några timmar på beachen.
 

Jag tog faktiskt årets första dopp och tyckte det var riktigt skönt i vattnet. En som inte alls höll med var den här killen som inte alls gillar att bli våt:


Huga! 

Senare blev det kyckling på grillen och en chokladtårta med jordgubbar till efterrätt. 

Mumsigt värre!
  

Fikarast

Publicerad 2010-07-11 19:10:19 i Allmänt

Det här känns som en given ny fredags-tradition på Life, glass till eftermiddagsfika. Vi jobbar i huset man ser i bakgrunden och här sitter en del av mina kollegor och myser i solen. Klar kvinnodominans så när som på chefen, men vi har i alla fall fått in en till kille över sommaren.  
 
De säljer Draken-glass i hamnkiosken som smakar hemmagjord. Jag valde ägglikör och pistage - smarrigt!
 

Sommar med Ernst

Publicerad 2010-07-08 22:41:47 i Allmänt

Han säger mycket knäppa saker, men jag är allt lite förtjust i Ernst i alla fall - jag gillar hans idéer, snacka om kreativ. Dessutom använder han mycket naturmaterial och det tycker jag är så otroligt snyggt. Mycket sten och trä. Undrar om han verkligen är en sådan livsnjutare i verkligheten när kamerorna stängs av? I kvällens program gjorde han bl a snygga krukor av sten-golvplattor och bakade ett mjukt bröd som inspirerade mig. Han stekte brödet direkt i stekpannan så det verkade inte speciellt bökigt att göra. Ska kanske kolla efter receptet.

Det blir inte att man ser så mycket på tv under sommaren, men just ikväll blev det först Ernst och sedan blev det Simon & Thomas med ännu mer inredningsinspiration. Älskar deras tjäbbel, äkta makar emellan.

Tänker ibland på hur det vore om Nils och jag skulle jobba tillsammans hela dagarna, det skulle aldrig gå, vi skulle bråka konstant. Jag vill planera ordentligt, hitta snygga och genomtänkta lösningar medan han bara vill sätta igång och lösa problemen när de kommer.  Annars skulle vi vara ett perfekt team för när vi väl gör något så blir det oftast riktigt bra, jag står oftast för ideérna och han är händig på de flesta plan. 

Köket har vi gruvat oss över i flera år nu, speciellt jag, men nu börjar det bli mer än nödvändigt att göra slag i saken. Köket är ju liksom hemmets hjärta och det måste fungera bra. Får jag klart med förlängning på jobbet så kan en renovering bli verklighet. Problemet är egentligen bara att jag skulle vilja leja in lite hjälp för att Nils inte ska känna att ett sånt projekt konkurrerar med båtbygget om hans tid, medan han ser till kostnaden och hellre vill göra allt själv. Risken är att det antingen blir genvägar eller att det drar ut på tiden innan det är klart, inget av det känns bra för mig. Ett nytt kök måste få kosta en slant, men det höjer ju samtidigt husets värde så man får se det som en investering. Återstår att se om jag kan få Nils att också se det så. Fast jag tror faktiskt att han också längtar tills det är klart.     

Värsta påsbrallan

Publicerad 2010-07-07 23:39:53 i Allmänt

Det var inte helt utan dåligt samvete som jag och en jobbarkompis tog oss en långlunch för att shoppa lite. Borde inte eftersom högarna växer på jobbet, men vi får väl vackert bita i det sura äpplet och jobba in det senare. På det viset är det kanonbra med flex, man lägger upp arbetet lite som man själv vill, inom vissa ramar naturligtvis. Passar mig och familjen perfekt. 

Efter viss tvekan slog jag till på ett par rätt udda byxor som jag hittade på Fanny. Kan inte riktigt bestämma mig för om de är snygga eller bara helt överdrivna men de kommer troligen att bli ett riktigt favoritplagg eftersom de är så underbart mjuka och sköna.    

Det är bred smockresår i midjan och lagda veck både fram och bak som ger rejäl vidd från ljumsken och ner. Det här är baksidan. Kan varmt rekomenderas, men skynda i så fall för det var bara ett fåtal kvar, stl S och XL tror jag.  

Gatufesten är i gång

Publicerad 2010-07-07 22:21:55 i Allmänt

Den här veckan händer det massor i stan eftersom Gatufesten har börjat. Uteserveringar, mattält, musik, tivoli, uppträdanden och uppvisningar av olika slag. I går kom Nils och Ines och hämtade mig på jobbet så vi kunde gå ut och äta tillsammans på stan. Mysigt att få sitta ute och äta med älsklingarna.   


Mums tyckte Ines och åt med god aptit som vanligt.

Efter maten gick vi en sväng i Gatufestområdet och tittade bl a på tivolit som imponerade stort på lilla fröken och självklart provade vi en av karusellerna innan det var dags att åka hem.  

Ännu en dag på stranden

Publicerad 2010-07-04 23:26:11 i Allmänt

Lika bra det eftersom Nils har jobbat långnätter hela helgen och behövde hyfsat lugnt i huset för att sova. Svårt nog ändå nu när det är så otroligt varmt inomhus.

Det var inget strålande solsken idag, men så pass varmt i luften att det var jätteskönt på stranden ändå. Vi fick sällskap av våra trevliga grannar - till Ines stora lycka för då hade hon en lekkompis i vattnet. Sötisarna!
 


Otroligt att Ines fortfarande kan ha sin solskyddsdräkt, den är bara stl 74/80!

Manikyr och pedikyr

Publicerad 2010-07-04 23:05:46 i Allmänt

Jag är helt värdelös på att hålla på med mina naglar, men jag beundrar de som gör det. Det är snyggt med välvårdade händer och fötter. Ibland får jag något ryck och pysslar om mig lite extra, men det tar sån tid att göra en ordentlig manikyr.

I går kväll fräschade jag i alla fall upp med lite svagt rosatonat lack och då ville så klart Ines också ha sina naglar målade. Rött tyckte hon var finast.

Tänk vad sött när de här små sticker fram i sandalerna, hi hi

Jag är egentligen inte speciellt förtjust i fötter, men under stl 28-30 är de faktiskt riktigt gulliga.

En dag på stranden

Publicerad 2010-07-03 21:54:17 i Allmänt

Jag tyckte det tog en evighet innan jag och Ines tog oss iväg till stranden idag, men så är det när man ska packa matsäck och se till att allt nödvändigt kommer med i packningen. Fast det var nog lika bra att vi inte kom dit så tidigt för hade vi stannat längre så hade jag säkert blivit ett riktigt rödskinn eftersom jag inte solat något tidigare.
Ines var väl insmord och hade skyddande kläder så henne gick det ingen nöd på. 

I fjol var Ines livrädd för både sanden och vattnet, men nu var det tvärtom jättekul (även om hon var lite skeptisk till att gå ut i vattnet från början). Jag höll inte på att få henne därifrån när hon väl kom på hur roligt det var.
 

Från och med nu kan jag nog glömma att ligga på rygg och sola i lugn och när vi är på beachen, åtminstone i några år framåt, nu är det full fart på lilla fröken. Fast det sägs ju att man får en snyggare bränna när man är i rörelse så inte mig emot.

Bästa frukosten

Publicerad 2010-07-03 11:24:16 i Allmänt

Den här morgonen kunde inte ha startat bättre. Ines vaknade tidigt, men somnade om i vår säng till kl 9 då man märkte av små buffar och trixs som hon brukar ta till för att väcka oss. Nils som jobbat hade precis hunnit somna och då krävs det betydligt tuffare åtgärder från Ines för att hon ska få liv i sin far. Han sov lugnt vidare medan vi tjejer klev upp och gick ut med hunden och tittade på hästarna i hagen. 

Jag blev så glad när jag kom på att det fanns jordgubbar kvar från efterrätten i går så då blev det den bästa frukosten man kan tänka sig en varm sommardag. 
   
Ines njöt i fulla drag.

Sen provsatt hon sin nya sandlåda som äntligen kommit på plats, den har ett smart lock som man enkelt fäller upp till två sittsoffor på sidorna. Bra att kunna stänga så inga katter smyger dit och uträttar sina behov. Nu fattas bara ett lass riktigt bra baksand.

Jag känner mig inte riktigt redo för beach 2010, men nu är den här ändå och det är bara att passa på och njuta. Sommaren är som bekant kort och man får ta de tillfällen som bjuds att sila sand mellan tårna. Nu ska Ines och jag packa matsäck, hink och spade sen drar vi till stranden. Ha en underbar dag alla vänner! 

Nytt till Ines

Publicerad 2010-07-03 00:35:50 i Allmänt

Jag har varit "otrogen" mot Gangstar och handlat kläder till Ines från ett annat home-party märke, Blingo. Sara som säljer de kläderna har också utförsäljning av sin kollektion och jag lyckades sedan tidigare tinga dessa två godbitar som jag fick köpa loss nu:

Min egen Gangstar-kollektion har gått åt som smör i solsken, fast det finns fortfarande en hel uppsättning matchande plagg till en 4-5 åring och även några ännu större plagg kvar. Tipsa gärna om ni känner någon med barn i de storlekarna att det finns kanonbra fynd att göra här. De flesta plaggen funkar lika bra i höst så det är bara att passa på.

After Work

Publicerad 2010-07-02 23:11:20 i Allmänt

I går drog jag ihop ett gäng från jobbet som ville hänga med på after work. Bokade in oss på Casinot till ett evenemang med en enklare laxtallrik och humoristisk underhållning av en för mig okänd kvinna från Piteå vid namn Åsa Persson. Det kostade bara 100:-/person så jag tänkte att vi hade ju inte så mycket att förlora. Snacka om att bli positivt överraskad, så här så kvällen ut:

Välsmakande mat med gott vin till. Tur att de dukat med kraftiga servetter för jag skrattade så tårarna sprutade åt den här tokiga kvinnan, alias Belinda Bengtsson. Här poserar vi tillsammans:

Snacka om att bjuda på sig själv - och på Pite´mål dessutom - underbart! Efter showen köpte vi varsin läskande sommardrink och slog oss ner i loungen en trappa upp med utsikt mot jobbet och båthamnen. 
 

Tack allihop för en jättetrevlig kväll!

  

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela