gikas

Glädjeskutt

Publicerad 2010-06-29 23:29:03 i Allmänt

Måste få visa en bild på Ines som jag tog då vi var på väg till dagis. Tänk om vi vuxna kunde tycka att det är lika roligt att få gå till jobbet varje morgon att man kunde skutta och klappa händerna av glädje. 

Fast just den här morgonen när jag parkerat bilen och passerade gästhamnen så kändes det som att vara utomlands, verkligen helt underbart. Jag måste säga att vi kunde inte ha fått bättre lokaler, särskilt nu i sommar. Man har nära till allt, vi kan välja mellan att titta på vatten och båtar, sola i parken, äta på uteservering, ta en glass, shoppa eller ta en promenad på lunchen. Det här är utsikten från mitt fönster:
 
Eftersom jag sitter stilla mest hela dagarna nu och det är mycket fika så inser jag att det är mer eller mindre ett måste att rycka upp häcken och börja träna. Team Sportia som ska stänga butiken i stan hade halva reapriset idag och jag hittade faktiskt ett par såna där MTB-skor med rundad sula som ska vara så effektiva att promenera i. Det var bara ett problem, vänsterskon var försvunnen i min storlek. De skulle ringa om den dyker upp så då får jag köpa dem för 600:- (i stället för närmare 2000:- som de normalt kostar, 1200:- på rean). 

Har hittat några andra sportiga fynd också de senaste dagarna (så nu finns det snart inga ursäkter kvar).

En träningströja till Nils, en ny sportbh (äntligen), gångstavar. Hoppas börja använda dem. Kanske ihop med MTB-skorna så jag blir riktigt "fit" (hi hi). Alltihop från Stadiums rea. De höga skinnstövlarna är kanske inte så sportiga, men de hade jag riktig röta att hitta på Bianco´s sista utförsäljning innan de stänger, betalade 200:-(ord 1900:-!) och eftersom de hade "tag 2 betala 1" så fick jag ett par tuffa skor åt Ella på köpet. Efter den affären gjorde jag faktiskt några glädjeskutt jag också.  

    

Blekfis

Publicerad 2010-06-27 23:22:49 i Allmänt

Jag är fortfarande vit som ett nyblekt lakan trots att halva sommaren snart gått, men idag tog jag faktiskt chansen att åtminstone påbörja brännan. Ines sov och alla andra var tillfälligt utflugna så då passade jag på att slänga mig ner på en handduk till tonerna av min nya idol - Adam Lambert. Killen har en fantstisk röst och några riktigt grymma låtar. Han var med som mentor i ett av American Idol-programmen och han verkade till råga på allt vara en väldigt trevlig och enkel kille, såna förtjänar framgång tycker jag.

Det var lagom att "vändsteka" i kanske en timme för annars hade jag säkert bränt mig. Efter det kom gänget tillbaka och då hade vi lovat Ella & Frida ett vattenkrig. Fram med puffrorna bara, pumpgevär modell större. Vi köpte 6-7 st ´på Clas Ohlsson´s utförsäljning i fjol - så att alla kan vara med tänkte vi. Man blir som barn på nytt med ett låssaskrig på tomten, jag och Nils mot tjejerna. Det började dessvärre med att jag halkade i slänten och liggandes fick ta emot en halv tank vatten från vardera tjejerna....brrr, iskallt! Fast innan det var klart var vi nog lika blöta allihop så det var svårt att avgöra vilka som vann. Kul hade vi i alla fall. 

På kvällen fick vi trevliga besök; först Maria och Amanda, sedan Åsa och Ines favoritbebis Charlie och sist men inte minst Annika N med familj som skulle hämta en av våra svartvinbärsbuskar (som ändå stod i vägen för Ines sandlåda). Det passade ju bra att jag hade bakat en stor långpanna med havretosca-kaka just idag när vi fick så mycket "främmen" :)  

I går var det också en kul dag. Ines och jag var först på 2-års kalas och efter det blev det grillning och krocket med de stora barnen här hemma. Jag hann kanske inte med så många av mina tänkta "måsten" under helgen, men det må vara hänt för det har varit fint väder och många roliga aktiviteter så jag känner mig nöjd ändå. Nu väntar en vecka med jobb så ska det bli någon mer solning så måste jag passa på under luncherna. Vi har en hamnpark alldeles utanför så där kan man säkert slänga sig ner en stund på en picnicfilt och ha det gott. Lunch i det gröna kanske..... 
       

Midsommarfirande

Publicerad 2010-06-27 01:42:05 i Allmänt

Fredagen började vi i Galtström för att titta på midsommarfirandet och dansa runt stången. Dessvärre kom vi lite för sent, musikerna hade precis slutat spela när vi kom dit. Fast det löste våra sång och dansglada tjejer på egen hand.

Efter dansen tror jag att vi tömde hela serveringen på varmkorv (köpte 11 st!) och varsin glass till efterrätt. 
 
Vi gjorde också ett besök i Galtströms järnbruk från 1873 som andas mycket historia. Där tillverkades främst stångjärn och råskenor, men även vanliga hushållsprodukter som t e x spisar, stekpannor och våffeljärn. Ines och André leker tittut i den gamla byggnaden.  
  
Ovanför bruket finns en damm och kontstruktionen visar att man använde sig av vattenkraft i bruket.

Efter historielektionen var vi bjudna till Emma & Johan i Skottsund. Som vanligt var det grabbarna som chefade vid grillen.  
 
Ines hade jättekul på familjens studsmatta och lekte hela långa kvällen med Alva 6 år och lilla Greta 1 år och 2 mån.

Det var inte samma fart på oss vuxna som mest satt och pratade, men vi hade riktigt trevligt ändå. 

Dessvärre hade vi lyckats glömma Ines napp och gosekanin hemma (som normalt brukar få henne att slappna av och kunna somna var som helst) så hon höll sig vaken alldeles för länge och flippade ur totalt innan vi gick ut till bilen och hon somnade i min famn innan vi ens klivit in. Det hade varit en lång, men riktigt trevlig midsommarafton för oss alla.      

Båthusfest

Publicerad 2010-06-26 23:25:58 i Allmänt

I torsdags var vi ute på norra Alnö på båthusfest a´la Niklas & Karin. De har gjort det till en tradition att bjuda dit alla sina vänner dagen före midsommarafton och det är faktiskt rätt smart för då är det inte många som har något annat inplanerat. Det var egentligen cowboy-tema i år, men jag och Nils var tack och lov inte de enda som missat utstyrseln.  

Karin hade ordnat en frågeslinga i korsordsform, lagom klurig. Nils försökte få sig lite "inside information" tror jag.
 
Efter hjärngympan var vi rejält hungriga så då var det dags för gillning. Inne i båthuset var det dukat med långbord.


Det blåste ganska friskt under dagen, men det lugnade sig senare så vi fick en kanonkväll där ute vid vattnet.

En solig sommarkväll, trevliga människor och god mat, vad mer kan man begära - underbart!


Niklas är en sann båtfantast som t o m odlar skepparkrans lagom till sjösättningen. Hoppas inte Nils får några såna ideer nu bara.... 

Glad midsommar!

Publicerad 2010-06-24 00:06:06 i Allmänt

Nu kommer inte jag att hinna blogga på ett par dagar för vi är bjudna till Niklas & Karin på Alnö för båthusfest efter jobbet i morgon och på fredag ska vi grilla hos ett annat par Skottsund. Här kommer några bilder från promenaden jag tog när jag kom hem efter jobbet idag. Svensk sommar är fantastiskt vacker just nu. 

Det är gott om hästhagar i närheten vilket är ett trevligt inslag i idyllen.

Ett rött hus med vita knutar - rena rama Bullerbyn.

...och här är ladan i sommarskrud

Ett vanligt vitt staket, men ack så fint med blommorna framför

Fiskdammen som gjorde att vårt hus taxerades som "strandnära", något vi och grannarna protesterade mot eftersom den töms på vatten under senhösten och då mer liknar en lerpöl. Fast denna årstiden är det otroligt vackert att promenera här.
 


Jag vet inte om jag lyckades samla 7 sorters blomster i min midsommar-bukett, men jag har ju redan min drömkille så jag ställde dem på bron i stället för att lägga dem under kudden. 

Vill avsluta med att önska er alla en riktigt underbar midsommarhelg, kram!
 

Ögon-doktorn

Publicerad 2010-06-23 23:21:31 i Allmänt

I dag fick jag en liten prao på jobbet en stund på morgonen.

Ines skulle till "ögon-doktorn" med pappa, men han var tvungen att åka en sväng till sitt jobb först så då fick hon hänga med mig. Hon var lite tystlåten i 5 minuter, men sen bekantade hon sig glatt med alla som kom in.

Det gick "så där" på ögonmottagningen, rapporterade Nils. Ines var inte riktigt lika medgörlig som sist, men det kunde i alla fall konstateras att hon behöver träna sitt sämre öga genom att bära lapp för det andra under 1 timme per dag. Tur att hon är så liten för då hoppas jag det går lättare att få henne att acceptera lappen. Vi får väl leka lite sjörövare i början kanske.

Dagens outfit

Publicerad 2010-06-22 20:45:24 i Allmänt


Ines har tröja från Molo, kjol Gangstar, tights Lindex, kanin Krabat och stövlar från PoP. Jag har en topp/klänning från MQ, leggings från Sisters, bälte Lindex och sandaletter från Din sko.

Lite mörkare

Publicerad 2010-06-21 23:30:58 i Allmänt

I våras höll jag ett Gangstar-party hemma hos en frisör som jobbar på Sprej, vi började snacka hår och det slutade med att jag bokade in mig hos henne till i dag. Hade en otrolig tur som fick tid före midsommar. Nu har jag en sned kort lugg, mörkare hårbotten med lätt kopparton (!), ljusa slingor och mörkare partier fram närmast ansiktet, kul med lite förändring.

Gjorde också slag i saken och bokade in en tid för att sätta in lite extra hår närmare hösten. Det är inte tänkt att bli längre, bara lite fylligare. Slits håret så klipper jag mig kort sen tror jag. Såg en expedit på MQ med en urläcker, kort frilla och hon hade rätt tunt hår som mig så det skulle nog funka tror jag. Nu är jag fixad för sommaren i alla fall - skönt. 

    

StyleRoom

Publicerad 2010-06-20 16:17:49 i Allmänt

Ibland önskar man att man fick vara en liten fluga eller nåt och kunna smita in hos folk som ser ut att ha jättefint hemma för att bara njuta av synen eller kunna skaffa sig ny inspiration till sitt egen hem. Nu kan man på ett vis göra det för på siten StyleRoom visar vanligt folk upp sina hem och hjälps åt med tips och förslag på inredning. Kul att kolla in tyckte jag. 

http://www.styleroom.se/info/about

Jag tycker det är intressant att kolla på inredningsprogrammen på tv också, men oftast kan man ju bara drömma om att göra som dem för det skulle bli alldeles för tokdyrt. Oftast håller de till i en takterass eller tjusig strandvilla i Stockholm. För de personerna är det kanske inte så kännbart att åka och handla 10 snygga kuddar a´500:-/st eller två läckra lampor för 9500:-. Har lust att skicka en programidé till TV4 att de gör en serie med enbart lågbudget-renoveringar och billiga inredningstips i stället, sånt som är fullt möjligt för en vanlig "Svensson" att ta efter. Det skulle bli populärt tror jag.

Valpen Chang

Publicerad 2010-06-20 14:30:32 i Allmänt

Nils jaktpolare Hasse kom hit och hade sin 14 veckor gamla jämthundsvalp Chang med sig i bilen så vi fick chansen att leka lite med honom. Det är något speciellt med barn och valpar, de är på samma nivå liksom. Chang och Ines fann varandra snabbt och var jättegulliga tillsammans.  
 
Titta vilken charmig plutt! Tänk att han ska ut i skogen och jaga älgar om drygt ett år.

Flytt och SATC-kväll

Publicerad 2010-06-19 14:03:34 i Allmänt

Jag har inte haft tid att blogga på ett par dagar, så därför tänkte jag berätta vad vi har haft för oss. Nils jobbar hårt med båten för att hinna måla den i sommar och jag jobbar så fingarna glöder med att hinna undan på jobbet innan semestrarna börjar och jag ska ska sitta ensam med nuvarande arbetsuppgifter. Det är en bit kvar för oss båda. Jag tappade dessutom lite tid på jobbet eftersom vi har bytt lokaler och flyttat till hamnen (där gamla fryshuset låg). Perfekt läge nära vatten, båtar, Casinot, shopping och en trevlig glasskiosk. Jag har dessutom fått ett eget rum så det känns riktigt bra. 
   
I torsdags var det en riktigt mysig tjej-kväll då vi samlades ett gäng på Stadshusets uteveranda för lite surr och en drink innan vi skulle gå på bio och se Sex and the city 2.

Jag, Josefine, Caroline, Emma och Erika.

Annika N och jag beställde självklart in var sin Cosmopolitan för den rätta SATC-stämningen.

Andréa kom direkt från jobbet på Mc´Donalds.

Lagom till bion började kom två tjejer till och slöt upp med oss, Ingela och Katarina. Kul att vi blev så många. Själva filmen har fått rätt dålig kritik, men jag håller inte med kritikerna för den var klart underhållande. Inte lika bra som första filmen, men absolut sevärd för en som tycker det är intressant med kläder, vackra miljöer och relationer.      

Äntligen lördag

Publicerad 2010-06-19 13:22:41 i Allmänt

Vi fick sovmorgon idag för Ines sov ända till halv tio då hon väckte oss med glatt leende som vanligt. Det är så mysigt med såna här dagar då man inte har ett enda "måste" och kan ta allt med ro, leka en stund i sängen, låta frukosten dra ut på tiden och bara vara.

Ines är så nöjd med sin nya klänning som jag köpte nu då P&P har rea. Kul med blått, bilar, tåg och annat typiskt "grabbigt" på en klänning - varför inte liksom.

Det doftar underbart här inne just nu. Jag har nämligen plockat in några kvistar från syrenen som blommar för fullt utanför köksfönstret, somrigt och vackert. En knapp vecka kvar till midsommar, men det småkyliga vädret håller i sig även i dag.
 

Bröllopsdagen

Publicerad 2010-06-19 12:46:09 i Allmänt

I dag är det ett riktigt sagobröllop då kronprinsessan Viktoria står brud. Min Nils har faktiskt en del att lära av blivande prins Daniel känns det som. Han friade nämligen till mig för fyra år sedan men har fortfarande inte kommit till skott och fört mig till prästen. Fast förlovningsringen sitter där som ett bevis på att jag är hans och kärleken är lika stor trots att vi bara är sambos så i praktiken har det ju ingen betydelse. Däremot tycker vi att giftemål är en fin tradition och Nils som inte varit gift tidigare har sagt att han vill uppleva den, frågan är bara när.....finns en viss risk att vi får rulla in med var sin rullator i kyrkan, ha ha. 

Nu sitter vi och tittar på det stora bröllopet på tv och säga vad man vill om monarkins vara eller icke, men visst är det en fest utan dess like som man gärna vill ta del av. Jag älskar att titta på alla underbara klänningar och kommer säkert att fälla en liten tår under själva vigseln för det är sååå romantiskt och vackert. Viktoria och Daniel har verkligen "makatycke" och verkar passa bra ihop trots att den ena har bått blod och den andra vanligt rött :) 
  

Skitkul shopping

Publicerad 2010-06-13 22:48:02 i Allmänt

Jag och mamma anmälde oss som frivilliga att skjutsa Andreá till jobbet i morse för då fick vi fortsätta shoppingrundan från igår och göra resten av Birsta. Jag som halvt svurit på att inte köpa något mer svart har lyckats hitta tre snygga toppar i den färgen som jag inte kunde stå emot. På Scorett hade de "Tag 2 betala 1" erbjudande och det passade riktigt bra för jag var ute efter lite lättare tygskor och nu fick jag både vita och svarta för priset av ett par.

Brorsan har nyligen fyllt år så jag och mamma kombinerade ihop ett arrangemang till hans balkong med odödlig grönska. Allt från Boom 2, kruka 129:-, ljuslykta 129:- och tre kvistar konstväxt för 65:-/st. Fanns även i vitt.  


Sedan blev det en helt annan typ av shopping, nämligen en ny toalett till lill-toan nere eftersom den började läcka härom veckan och behöver bytas. Skitkul att lägga pengar på såna skitsaker, ha ha.

Regnig dag i Birsta

Publicerad 2010-06-13 01:39:02 i Allmänt

Mamma, pappa och brorsan kom igår kväll. Med sig hade de en cykel och en stor buske till mig. Fattar inte att allt gick in i bilen men mamma är en mästare på att packa praktiskt så hon lyckades med det omöjliga. Hann precis få ner busken i jorden i morse innan det började regna och det blev precis så bra som tänkt mig, genast mer "ombonad" känsla. 

Med tanke på det trista vädret så passade det utmärkt med shopping i Birsta. Pappa valde att vara hemma med Ines, medan mamma, André, Ella och Frida hängde med mig. Det enda jag köpte till mig själv var ett par korallröda byxor från JC som blir en härlig färgklick i sommar. I samma butik skedde faktiskt ett mindre under; Vi hittade ett par snygga, snäva jeans som satt som en smäck på Ella, stl 23 tum! Vanligtvis brukar vi få jaga runt hela stan efter tillräckligt smala byxor, hon är ju så otroligt tunn tjejen. Jag förstår att Ella vill ha samma typ av stuprör som alla andra, men med en midja som kräver betydligt mindre storlek än vad som passar i benlängd så brukar det sluta i en knappt godtagbar kompromiss för att hon ska ha några byxor överhuvudtaget, de blir aldrig tighta nog tycker hon. Nu var lyckan total när mormor köpte jeansen åt henne i försenad födelsedagspresent. Tack mamma och tack JC säger jag!

Andréa har bland jättemånga sökanden lyckats få jobb på Mc´Donalds i Birsta, så det är jätteroligt för henne. Självklart passade vi på att köpa lunch av henne när vi behövde en paus i shoppingen. 

Hon skötte beställningen som ett riktigt proffs tyckte vi - Bra jobbat gumsan! 

Undrar hur långt man går under en heldag med shopping? Det kändes i alla fall i benen när vi kom hem. Var skönt att sitta och ta det lugnt ett tag innan middagen skulle fixas. Mamma och Ines grejade efterrätten som blev så här fin.

Ines åt upp två bitar i ett nafs så tårta gillar hon verkligen. Efter maten spelade vi Plump som vi brukar, det har liksom blivit ett krav från ungarnas sida att vi ska spela kort eller något annat sällskapsspel när vi är med mormor och morfar. Alltid lika kul, men den här gången blev det dessvärre torsk för mig.    

Sol över Solede

Publicerad 2010-06-11 21:13:59 i Allmänt

Det skulle egentligen regna idag, men av någon anledning lyser alltid solen över Solede skola på avslutningsdagen. Det är så charmigt med alla finklädda ungar och deras intränade sommarsånger.

Jag och Ella´s pappa fick oss en rejäl överraskning när plötsligt Ella och hennes kompis Ida presenterades och framförde en egenhändigt skriven låt med både sång och gitarr-spel. Andréa sjöng på varenda skolavslutning när hon var yngre, men att Ella skulle vilja göra det var fullständigt otippat. Vi hade ju inte ens en aning om att hon kunde spela gitarr! Tjejerna hade övat i största hemlighet ända sedan i vintras fick vi veta efterråt. De var jätteduktiga. 
 
Stolt mamma!

Självklart presenter till fröknarna också med önskan om en trevlig sommar.

Efter avslutningen fick jag tyvärr åka till stan och jobba hela eftermiddagen, men när jag slutat firade vi med "skumpa" och avslutningspresenter för att visa att vi är sååå stolta över alla våra ambitiösa ungdomar här hemma.

Sommarshopping

Publicerad 2010-06-10 23:46:46 i Allmänt

Kan tipsa om kanonbra tights på Sisters med bred, skön midjelinning. Finns vita och svarta i 3/4 modell, hellånga finns de däremot bara i svart, pris 199:-. Jag köpte korta svarta men funderar på ett par vita också eftersom de var så sköna. 

Till Ines köpte jag den här söta sailor-klänningen på Cubus för rea-priset 79:-.
  
Go-jänta! I morse hann hon knappt öppna ögonen innan hon sa - Mamma, välling! -Vill du ha välling på en gång? undrade jag. - Kojade baja, sa hon då med ett finurligt flin innan ögonlocken åkte ihop igen så hon nästan somnade om. Ha ha, det var ett nytt uttryck, kunde inte låta bli att skratta.  

SATC-kvällen spikad

Publicerad 2010-06-09 00:07:49 i Allmänt

Nu har vi bestämt att det blir tjej-bio-kväll nästa torsdag (den 17:e) i bästa Sex And The City-anda. Alla tjejer som vill är välkomna att haka på. Lite lagom uppklätt, höga klackar och samling på en tjusig bar innan bion för tjej-snack och en välgjord Cosmopolitan. Länge sedan jag var på bio sist så det här ska bli jättekul.
 
Mr Big i all ära, men jag tycker nog att Mr Bond har lite mer "Det", eller hur tjejer? ;)

 

Bakning och sånt´

Publicerad 2010-06-06 15:55:48 i Allmänt

Jag och Ines blev fikasugna på eftermiddagen så vi snodde ihop en fluffig sockerkaka. Ungarna brukar nästan slåss om att få slicka ur bunken, men eftersom det bara är Ines hemma idag så fick hon njuta alldeles själv.
 
Medan kakan gräddade så satt jag och bläddrade i tidningen Laga Lätt som faktiskt lever upp till sitt namn, ett superbra mat- och bakmagasin med massor av lättlagade recept utan överdrivet många ingredienser, perfekt vardagsmat. 

I den ena tidningen hittade jag tips på de här underbara bakformarna från Kalasform, finns bl a på Bluebox.se

 
På Bluebox hade de också söta plastassietter till picnic:en från Rice i härliga färger för 85:-/set.

Rumpskor

Publicerad 2010-06-06 15:12:48 i Allmänt

Ni har säkert sett dem på bild eller i reklam på tv - skorna som antingen har rundad sula eller små inbyggda bollar för att det anses ge en större effekt när man tränar i dem. Mycket genom att man tvingas balansera lite extra. Jag läste att tidningen MåBra har testat några modeller och det verkar faktiskt som att de kan fungera. Läs artikeln här.

http://mabra.com/mabra-testar-haller-rumpskorna-vad-de-lovar/

Norsk karaoke

Publicerad 2010-06-05 14:01:10 i Allmänt

I går kväll hade dagisföräldrarna och fröknarna på Mac & Mulle sommarfest i Nolby hockey´s klubbhus på Löta. Den här gången var det inte barntillåtet så kidsen fick vackert stanna hemma. Välkomstbålen och den italienska buffén var otroliga - fantastiskt gott! 

Mätta och glada kände vi oss tävlingssugna och delades upp i lag för en runda Norsk karaoke. Reglerna är såna att en i laget får höra musik i lurar och ska nynna eller lalla melodin så att resten av gänget kan gissa vilken låt som spelas. Anna var först ut.

Det verkar betydligt lättare än vad det är att komma på låten, för när man nynnar och inte hör sig själv så låter det inte riktigt som man föreställer sig. Vi skrattade så vi grät åt vissa deltagare. 

Sedan gjorde vi en annan musiktävling som gick ut på att lagen skulle sätta samman 5 låtar som skulle finnas tillgängliga på Spotify. De skulle vara svårgissade för motståndarlaget då man kunde få poäng genom att knäcka artist, låt och land. Klarade de inget av det så fick egna laget hela 3 poäng. Det blev mycket jämt, men vi vann på sista poängen. 

Det blev mycket kul musik spelad under kvällen, tänk vad bra med Spotify där alla lätt kan hitta sina favoriter.

Kul att vara tillbaka i lokalen där man tillbringade många timmar under tiden då sonen spelade knatte-hockey. Nu har den renoverats så det var riktigt ljust och fint där inne. På väggen hängde en tröja vars ägare säkert inspirerat många små hockey-grabbar och tjejer genom åren.  
  
Jättekul kväll, extra tack till festfixaren Håkan och Sara H som lagat all den goda maten! 


  

Gott Rosévin

Publicerad 2010-06-04 14:34:00 i Allmänt

Jag minns inte om jag har rekomenderat det här vinet förr eller ej, men det tål i så fall att upprepas. Ett glas riktigt kylt Mulderbosh Rosé är riktigt fräscht nu i sommar. Det har nr 6077 på Systembolaget och kostar 79:-  
                                        
Bedöms som "kraftfullt och innehållsrikt med fina drag av jordgubbar" i Allt Om Mat, något jag är beredd att hålla med om. Inte alls så där surt eller sliskigt som man annars kan uppleva med vissa roséviner. Med eller utan gott vin, ha en trevlig helg allihop!

Semester

Publicerad 2010-06-04 14:22:05 i Allmänt

Nu börjar min semester! Har nämligen lyckats skrapa ihop till en hel semesterdag (bara idag) och passade på att ta ledigt eftersom resten av Life-gänget också är det. Vore tråkigt att sitta där själv en fredag känner jag. Hade stora planer för dagen, men hittills har vi bara latat oss. Ska stoppa i mig lite mat nu och sen tänkte jag i alla fall börja måla utemöblerna. Vill ju kunna njuta av dem snart. Ines gillar verkligen sin lilla fotölj.

I kväll ska vi på fest med de andra föräldrarna i dagiskooperativet Mac & Mulle, det ska bli skoj. Vi har lämpligt nog gångavstånd till festen men jag gruvar mig lite för party-frissan eftersom det blåser halv orkan ute (synd på en annars solig och fin dag).

Utedag

Publicerad 2010-06-01 22:23:04 i Allmänt

I dag sov jag ovanligt länge men när jag vaknade kände jag mig helpigg och faktiskt riktigt hungrig för första gången sedan magsjukan gav med sig i går morse. Kanonväder ute så det var inte helt fel att jag fick vara hemma en dag till trots att jag kände mig frisk. Full av ny energi började jag med att rensa våra små odlingskragar med jordgubbsplant, smultron och tänkta grönsaker som t e x morötter, rädisor, kanske lite sallad och gräslök. Fast sist jag försökte så blev det inget lyckat resultat alls trots att jag borde ha lite bonde-påbrå från min morfar och morbror. Lite bär blev det i alla fall och det är helt ljuvligt att springa ut på och plocka färska jordgubbar till morgonfilen eller efterrättsglassen på sommaren.  

När Nils vaknade efter nattskiftet så hämtade han Ines från dagis och sedan hjälptes vi åt att montera de "amerikanska" däckstolarna som jag köpte på Jula förra året. 

Var lite överoptimistiskt då jag hade tänkt hinna måla dem idag också, men det får vänta. Matmöbeln ska också målas vit så att allt blir enhetligt. Lovar att visa er det färdiga resultatet när utemiljön är klar, det kommer att bli riktigt najs.

Mamma, så här blev det i rabatten där jag planterat den nya Tujan (t.v). Det är förresten belysning bland stenarna framför växterna men jag kan inte riktigt bestämma om det var snyggt eller inte, de lyser upp ganska mycket.
 
Ines älskar att vara utomhus så det är knappt man får in henne på kvällarna. Förresten är det ju så ljust att man knappt märker att det är kväll. Skruttan bestämde att vi skulle äta middag ute och att det skulle bli glass till efterrätt idag - Lycka! 

Gräset växer så det knakar precis som vår lilla älskling.
 

  

Gangstar-utförsäljning

Publicerad 2010-06-01 15:16:33 i Allmänt

Sänsongen är egentligen inte över förrän till midsommar, men jag har inga nya partyn inbokade så därför börjar jag sälja ut visningskollektionen redan nu till de som är intresserade. Rabatterna ligger mellan 30-50% beroende på plaggens efterfrågan. Vissa ska jag såklart behålla till Ines och några är tingade, men det finns massor kvar att fynda på. Bara att höra av sig komma och handla.




Det här är bara en bråkdel av alla kläder som kan finnas kvar i kollektionen. PS. Visst var Ines charmig på bilden från förra sommaren där hon har brottardressen Stina på sig, hur cool som helst :)  

Bra saker med magsjuka

Publicerad 2010-06-01 14:59:05 i Allmänt

Det är nästan galet vilken magsjuke-skräck som figurerar i samhället, man ses nästan som pestsmittad. På mitt jobb är de jätteoroliga att jag ska komma tillbaka för tidigt. Visst sägs det att man kan smitta i ca 2 dygn efter en magsjuka, men det är ju knappast någon exakt vetenskap det heller. Baciller finns det ju överallt, vem som smittat vem kan man ju sällan veta med säkerhet. Magsjuka är klart obehagligt, men såå farligt är det väl ändå inte. Jag kan t o m se några bra saker: 

1. Det går över fort
2. Det rensar "systemet"
3. Man är inte sugen på onyttiga saker efteråt
4. Man tappar några kilon i vikt
5. Ingen tjatar på att man ska komma tillbaka till jobbet, tvärtom vill de att man stannar hemma en dag extra trots att man är frisk.

Lugn, bara lugn jag stannar hemma idag och kommer således smittfri och full av ny energi till jobbet i morgon. Nu ska jag gå ut i solen, rensa ogräs och måla utemöbler för sjukare än så är jag inte. 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela