gikas

Julklappsfix

Publicerad 2010-11-30 23:55:09 i Allmänt

Nu börjar julklappshögen växa i rask takt. Nils hämtade mig på lunchen och vi gjorde en snabb och effektiv vända till Birsta för att köpa nya fönsterbrädor till två av rummen och en kokplatta till jobbet. Hann även med en snabbis in på Barnens Hus där vi köpte julklappar till Ines. Det blev Pippi´s pappa´s båt Hoppetossa och några askar med tillhörande figurer.

Vi passade också på att köpa några födelsedagspresenter för det brukar vara så utplockat på hyllorna eftersom hon fyller år så nära inpå julhandeln i början av januari. Svårt att hålla sig från att ge henne allt på en gång, men så får det bli, jag gömmer undan några av paketen.  

Egon´s hälsa

Publicerad 2010-11-28 23:03:55 i Allmänt

Jag hade förberett mig på det värsta efter Egons senaste besök hos veterinären för nya leverprover. Vi visste att om proverna var oförändrade så skulle det tyda på att hans problem var kroniska och han skulle tvingas äta mediciner och specialkost resten av livet. Det skulle både bli tufft för hunden och för vår plånbok så hade det blivit det scenariot så var vi på det klara med att han skulle få slippa eländet. Vi tycker oss dessutom märka att hans epilepsi-anfall har blivit kraftigare och om det ska börja medicineras också så är det tydligen så att den är jobbig för levern att ta hand om. Läget verkade alltså inget vidare för våran lilla tuss.

Fast nu finns det nytt hopp - tre av fyra prover såg bra ut - det fjärde har vi inte fått besked om än, men vi hoppas så klart på det bästa. Krampanfallen kvarstår ju tyvärr, men de är fortfarande rätt glest mellan gångerna så det kan vi nog hantera ett tag till i alla fall. Jag ska dock resonera tillsammans med veterinären vad hon tror om hans välmående längre fram så får vi göra en bedömning utifrån det.   
(bild från förra vintern)

Snart en ny resa...

Publicerad 2010-11-28 22:30:09 i Allmänt

När jag pratade med en kompis i helgen så insåg jag att jag kanske inte har berättat på bloggen att det snart är dags att åka på en ny resa. Denna gång åker hela familjen till Lanzarote för att fira min far som nyligen fyllt 70 år. Det känns helt overkligt att jag ännu en gång ska få lämna rusket och kylan här hemma till förmån för varmare klimat. Först Kreta med Nils, sedan kick-off med jobbet till Kreta och nu Kanarieöarna med (nästan) hela familjen. Ska verkligen bli jättehärligt! Det enda som känns trist är att Pontus inte kunde åka med p g a sina studier eftersom han har en viktigt tenta precis då, men han ska få följa sin morfar på en sport-resa längre fram i stället så det blir nog minst lika uppskattat.

Skyltsöndag

Publicerad 2010-11-28 22:08:03 i Allmänt

Det var jättefint ordnat på stan idag, en mysig gammeldags stämning med mycket ljus, torgstånd, tomtar, julmusik, glögg och häst med vagn.


Julgranen på stora torget var magnifik. Dessvärre var det så kallt att man inte kunde vara ute några längre stunder. Jag tyckte verkligen synd om alla försäljare i sina torgstånd.  

Ines gjorde stora ögon och tyckte allt var jättespännande, fast när vi träffade två tomtar på samma gång så blev det lite väl läskigt så då skrek hon i högan sky. På behörigt avstånd vågade hon öppna paketet hon fått och då var plötsligt tomtarna hennes kompisar igen.

Ines verkade gilla leksaksaffären Krabats fina skyltning. De har fantastiskt söta och välgjorda dockor i olika storlekar.  

Jag tyckte synd om Ella som blev tvungen att klä av sig och prova bikini mitt i sprängkalla vintern, men vi hittade i alla fall en på Stadium till slut. Jag måste bara sy in överdelen lite innan vi åker så blir den perfekt. Vi var också ute efter var sin sval klänning, men där gick vi dessvärre bet och fick abrupt avsluta shoppingen när brandlarmet plötsligt ljöd i IN-Gallerian. Det är lätt hänt att folk inte tar sånt på allvar, men när vi började känna doften av brandrök så insåg vi att det faktiskt var på riktigt och skyndade därför på stegen mot närmaste utgång. Tror dock inte att det var någon större fara för vi såg ingen eld.  

Vi valde i stället att fortsätta till Birsta och där hittade jag några plagg i brända toner som kompletterar och livar upp de svarta plagg som jag redan har i garderoben. De här färgerna hade jag inte ens tittat åt som blondin men nu blir de kanon till min nya hårfärg.   
 
Linne Gina Tricot 99:-, Mörkt vinröd halsduk med lite glitter 120:-, topp 100:- och blanka tights 150:- från Monki.

Vin för dryga 500-lappen

Publicerad 2010-11-27 20:39:39 i Allmänt

I går var jag och Vanja på Stadshuset och där träffade vi en bekant och hans herrgäng. Den ene killen visade sig vara vinälskare och han var därför mycket noga med vad som ställdes fram på bordet. Druvan hette "Petit Petit" (=liten liten)och hade paradoxalt nog tecknade elefanter på etiketten. Flaskans utseende förde tankarna till en julig cirkus, nästan lite Moulin Rouge-feeling. Det smakade jättegott, men jag höll på att sätta klunken i halsen när jag såg notan i ögonvrån. En enda flaska kostade 550:-! Vilken tur att man slapp betala för det kom in en till också när den första var tömd. Personligen köper jag aldrig ett vin som kostar mer än 80-90:- och de duger långt åt mig tycker jag. Skulle aldrig känna någon större skillnad på dem och en jättedyr "finare" sort. Fast visst var det kul att få smaka på lite lyx en gång.

Vi hade en jättetrevlig kväll och förutom det goda vinet så var det härligt att få dansa lite och träffa bekantingar som alltid.

Musse Pitt

Publicerad 2010-11-27 19:55:20 i Allmänt

Min favorit på tv:n är Brad Pitt medan Ines helst ser på "Musse Pitt" (mer känd som Musse Pigg). Hon tittar inte så mycket på tv, men börjar så smått upptäcka barnprogrammens tjusning. Det är perfekt att knäppa på Playhouse (Disney för småbarn) när hon är trött efter dagis och man ska försöka få till en middag, eller när det bara är läge att varva ner en stund. Lyckan är stor om det råkar vara Musse just då.

Åtta halv nio

Publicerad 2010-11-25 23:10:02 i Allmänt

I kväll var jag kvar ännu längre på jobbet men det kan det vara värt för nu börjar jag komma ikapp och det känns ju skönt så man kan göra helg i morgon med gott samvete. Jag är lite kluven vad gäller morgondagen. Fick en inbjudan till en trevlig tjej-fest, men samtidigt skulle det vara skönt att bara sitta hemma i soffan och mysa med de två minsta damerna. Får se hur andan faller på. 

Helgen ska annars ägnas åt storstädning, adventspynt och shopping av julklappar och lite saker till resan. Känner mig faktiskt riktigt taggad att börja plocka fram julsaker. Från min arbetsplats har vi utsikt över Casinot och det är så otroligt fint pyntat med massor av ljusgirlanger den här tiden på året. Jag tror att det bidrar till att jag faktiskt börjar få lite julkänslor redan nu. Jag har därför tagit initiativ till en after work då vi ska göra egna chokladpraliner, lyssna på julmusik och sippa rödvin, det blir på onsdag till veckan och jag tror nästan alla vill vara med så det ska bli jättekul.

Förra helgen var det lyslördag i Stenstan och då tänder de upp julbelysningen överallt och det brukar vara väldigt stämningsfullt med diktläsning, körer, fackeltåg och annat som bidrar till en riktigt mysig stämning. I fjol spelades det julmusik i högtalare längs med hela Storgatan i december och det var riktigt trevligt att gå och julhandla då tyckte jag. Hoppas det blir likadant i år. På söndag är det julskyltning så vi får se om vi trär på oss långkallingarna och åker in en sväng och minglar med sundsvallsborna.

Åtta till åtta

Publicerad 2010-11-24 22:00:09 i Allmänt

Det blev en lååång dag på jobbet idag så jag känner mig hyfsat mör just nu. Håller på och lär mig nya arbetsuppgifter och det är ju kul samtidigt som man känner sig rätt tom i bollen när man kommer hem och får släppa på koncentrationen. Nu sitter jag och tittar med ett halvt öga på tv-deckaren Maria Wern. En otäck historia om en galen typ som tar ihjäl både folk och djur. Eva Röse spelar huvudrollen som Maria och hon är en riktigt bra skådespelerska.
 
I går kom jag också hem sent för då åkte jag, Ella och Ines till Birsta City i jakt på en bikini till Ella inför resan. Jag anade att det skulle bli svårt att hitta någon mitt i vintern men inte såå svårt, de få som fanns var fel storlek, hade volanger eller Hello Kitty-motiv. Ella avstår hellre från att bada hela veckan än sätter på sig en sådan. Skor hittade vi i alla fall så det känns skönt att det gick lösa. Jag vill ha med mig en sval klänning så det blir nog en repa till stan i helgen, då även bikinijakten fortsätter....wish me luck.    

Hos morbror i Medle

Publicerad 2010-11-22 23:43:01 i Allmänt

Vi övernattade hos min morbror Martin och Hans Elsy som bor i Medle, en bit utanför Skellefteå. Det var ett riktigt vackert vinterlandskap som mötte oss när vi kom dit, perfekt sparkföre.

Härligt att vara ute i snön tyckte Ines.



Vi utforskade också morbror Martin´s ladugård där det bott djur en gång i tiden och där hittade vi hans fina traktor. 

Jag och mamsen ordnade nästa födelsedagsmiddag för pappa på kvällen. Ann-Christin och Lars kom och gjorde oss sällskap och mamma höll ett jättefint tal till sin käre make på 70-årsdagen. Snart fortsätter firandet för om ett par veckor åker hela familjen till värmen i Lanzarote och då törs jag lova att det ska hurras och skålas i mera champagne.      

Fest hos faster & farbror

Publicerad 2010-11-22 23:11:04 i Allmänt

Den långa bilresan till Skellefteå gick bra, Ines sov säkert 2 timmar i sträck både dit och hem och däremellan roade vi oss med julsånger och lite disco när det blev en bra låt på radion. Vi gjorde också stopp för att äta och efter det var det bara glatt i baksätet. När vi äntligen kom fram var det födelsedagsmiddag för pappa hos min faster och hennes man som bor i en superfin lägenhet med utsikt över Skellefteälven. Mina kusiner och deras familjer var också där liksom min morbror och hans sambo. Vi fick också hälsa på en riktigt sötnos till hund. 

Efter fantastiskt god mat så blev det födelsedagstårta till efterrätt. Gissa om det var någon som var sugen...


Mamma, Ines och Ulf är imponerade över faster Anki´s härliga tårta. Självklart fick födelsedagsjubilaren presenter också på sin 70-årsdag. Ines hjälper till och sjunger gärna "Ja må han leva..." för sin älskade Moffa. 

Kortet han fick från sin syster sa "Inte gammal bara född för tidigt" - så sant. 

Min kusin Marie jobbar med utvecklingsstörda barn och har lärt sig språkförtydligande tecken som hon visade mig och Ines. Jag tror att det här är "kanin"...eller hur var det nu Marie? 

Ines vill ta kort på Mommo, Mamma och Moffa och lyckades efter åtskilliga försök få med oss alla tre.

Jag vet ju att ni i Skellefteå kikar in här ibland så därför vill jag passa på att tacka så hemskt mycket för senast. Det var jättekul att få träffa er allihop och maten var fantastisk, tusen tack! Kramar från mig och Ines.
 
  

Lååång väntan

Publicerad 2010-11-17 22:47:11 i Allmänt

Ines går verkligen igång när han med skägg och röd luva kommer på tal, munnen går i ett och hon skuttar ivrigt omkring. Vi anar att det kommer att bli en mycket låååång väntan för lilla skruttan innan Tomten äntligen knackar på. Tur att det händer lite annat på vägen som distraherar. Nu i helgen ska hon följa med mig till Skellefteå och sedan är det inte långt kvar innan hon ska få flyga för första gången.

Har fått önskelistor från de större tjejerna idag och Ella frågade om det gick bra med en handskriven. Jag försäkrade henne att det säkert inte är några problem eftersom Tomten är över 200 år gammal och säkert inte så hightech-beroende, ha ha. 
 

"Ha en affär"

Publicerad 2010-11-17 00:19:36 i Allmänt

Har ni hört radioreklamen på Mix Megapol som rullar nu? En kvinna med förförisk stämma frågar om du har tråkigt och söker lite spänning i tillvaron - ha en affär. Efter att ha hört reklamen så tänkte jag att det måste vara ett skämt som ska göra folk nyfikna och kolla in hemsidan där det egentligen handlar om konsten att göra goda ekonomiska affärer.  

Jag hade fel, det ÄR verkligen en kontaktförmedling för otrogna! Helt sjukt!!! Kolla här vilket vansinne;  http://www.victoriamilan.se/about_us 

Ok att folk är vuxna individer som gör sina egna val, men man behöver ju inte direkt underlätta på det här viset för de som redan har problem med att skilja på rätt och fel. De som loggar in sig borde kanske först och främst bli förmedlad till närmaste familjerådgivare.     

Kallt!

Publicerad 2010-11-16 23:33:09 i Allmänt

När jag var tonåring så var det helt ute med mössa och med mitt tunna hår som enda skydd mot kylan så var det inte konstigt att jag nära nog förfrös mina stackars öron. Jag är helt övertygad om att det är därför de blir röda som stoppljus så fort jag varit ute i minsta kyla. Snyggt. Not! Tur att man blir klokare med åren och inser att mössa är nödvändigt (trots att jag ser ut som en äggskalle i de flesta modeller). Jag överlever trots att frisyren blir helt crazy när jag tar av mig den. Det är skönt med varma kläder nu när temperaturen kryper neråt. Jag blev sugen på att beställa hem de här supermysiga vantarna som har kommit in som en nyhet hos House of Lola, 220:-. 
     
Jag trivs jättebra i min nya hårfärg, men har upptäckt en nackdel. Jag passar inte längre i flera av mina plagg och skulle behöva en annan färgskala där också - koppar, vinrött, gröna och bruna toner vore snyggt. Jag får satsa på några halsdukar och enkla toppar i rätt nyanser så behöver inte förändringen bli så kostsam. Halsdukar är ju också skönt när det är kallt ute.   

Tuff vecka

Publicerad 2010-11-15 22:10:34 i Allmänt

Måndag igen och jag har en rätt jobbig vecka framför mig. Ligger back en hel del på flexen, bl a på grund av veterinärbesök och frissan. Dessutom måste jag smita tidigare de dagar som Nils jobbar eftermiddag för att hinna hämta Ines på dagis innan de stänger. Därför har jag nästan fyra och en halv timmar att jobba tillbaka, vilket betyder övertid både måndag, tisdag och onsdag. Torsdag kan jag inte jobba över för då är det möte på dagis och som sekreterare kan man ju inte så gärna smita undan (även om jag mycket hellre hade velat ha en ledig kväll med familjen).

Jag ska också hinna tvätta och packa innan fredag då jag och Ines åker till Skellefteå för att fira pappsen tillsammans med släkten. Jag bli jättekul att träffa dem allihop. Frågan är bara om vi ska ta bilen eller bussen? Det är nästan som att välja mellan pest eller kolerna. Med bil spar vi nästan två timmar i restid, men det kan ju vara jobbigt att köra ensam så långt till större delen i mörker och inte ha en chans att kunna pyssla med Ines om hon blir kinkig där i baksätet. I bussen kan man slappna av lite mer och umgås, men jag är inte säker på att Ines tålamod att sitta still räcker i över sex timmar. Tänk om hon blir tokstörig och högljudd så att alla de andra passagerarna bara vill kasta av oss vid nästa mjölkpall. Norrlandskusten stannar nämligen vid alla sådana på vägen, det är därför det tar evigheter att komma fram. Jag får hålla koll på väder och väglag för blir det dåligt så väljer jag nog bussen ändå.   

Världens Bästa Pappa!

Publicerad 2010-11-14 13:32:04 i Allmänt

Grattis alla älskade pappor - idag är det eran dag! Trist att min egen pappa bor så långt ifrån, men jag har i alla fall ringt och gratulerat och vi kommer ju att träffas nästa helg i Skellefteå när han fyller år. Ines och Frida kunde däremot uppvakta sin pappa redan nu. Han fick t o m hjälp att öppna sitt paket. 
 
Den allra bästa presenten en pappa kan få fick han sist av allt.

I väntan på advent

Publicerad 2010-11-14 00:42:22 i Allmänt

Gjorde mig en sväng till Birsta för att "reka" nu när mitt intredningsintresse ha vaknat på nytt och adventstider väntar. Det blev först ett besök på Ittala outlet där jag kollade in nya Höganäs-serien som var minst lika snygg i verkligheten som på bilden jag sett. Vi behöver både tallrikar, assietter, skålar, kaffe- och te-muggar. De är ju dessvärre ganska dyra så det blir till att börja samla. Frågan är bara om man ska satsa på enbart vitt eller blanda färger? De vita fanns både matta och blanka, svårt att säga vilken som var finast men det lutar just nu åt de blanka. Jag påbörjade min samling genom att låta en riktig klassiker få följa med hem, kruset på 1 liter. Det ska få pryda köksbordet tror jag.   

Hittade lite annat också som blir fint till advent, en "gran" och en kraftig filtduk. Visar hur det blev sen.

Sedan bar det av till intredningsbutiken Boom som har utökat till större lokaler mitt emot K-rauta. Där fanns det mycket att se och mycket att vilja ha. Fast jag väntar nog tills renoveringen är klar så jag vet vad jag ska satsa på. Hittade en grymt skön fotölj med fotpall som är ganska precis vad jag kan tänka mig framför brasan (uppkrypen med en pläd, en kopp te och en bra bok). Lägg märke till att den är klädd med fårull (finns i flera färger). Helt ok pris dessutom. 
 

På Boomstore´s hemsida finns det mycket kul att kolla på om du är intresserad: http://www.boomstore.se/

Middagen intogs i sista minuten på Ikea och sedan hann jag med en snabbis till köksavdelningen. Är riktigt sugen på att blanda grått och vitt, tror att det skulle bli riktigt läckert. Gråa lådor nertill och vita skåp upptill. Frågan är vad man ska välja för bänkskiva i så fall, en vit, en grå ton-i-ton eller kanske en mörkare svart? Tänk om det bara kunde vara klart som i ett trollslag - vad kul det skulle vara att laga julmaten då.

Fredags-frosseri

Publicerad 2010-11-12 21:54:36 i Allmänt

Stön!!! Galet mätt. Har svullat tacos, godis, ostkrokar och chips tills magen nästan sprack. Varför gör man så varenda helg?! Tokdumt. Det är ju faktiskt bara de första bitarna som är riktigt goda, resten stoppar man in av bara farten.  

Nu sitter jag, Ella och Ines uppradade i soffan och bara jäster. Ines orkade rocka loss ett tag till Idolernas framträdanden på tv:n, men nu tror jag luften gick ur det lilla energiknippet som har haft en lång, jobbig dag på dagis. Undrar vem som somnar först, hon eller jag?

I helgen blir det nog en sväng till Birsta för att börja reka inför renoveringsplanerna. Något som ska fixas omgående är fönsterbrädor där vi gjort de senaste fönsterbytena för nu är det ju snart dags att ställa dit adventsstakarna. Nils var och köpte två nya på Clas Ohlson i förrgår som jag tyckte var riktigt snygga i sin enkelhet. De ska snart få pryda köksfönstren.    
 199:- Clas Ohlson

Inspirationen är tillbaka

Publicerad 2010-11-11 22:41:00 i Allmänt

Jag trodde att jag hade tappat stinget totalt vad gäller inredning här hemma, har inte haft någon lust att piffa alls på ett bra tag. Det är inte speciellt kul att ens försöka göra fint när det är så slitet och gammalt i vissa utrymmen.

Beslutet om den sedan länge efterlängtade renoveringen har dock fått fart på mig igen så nu börjar idéerna poppa upp i huvudet och jag känner mig riktigt taggad att få komma igång. Hoppas bara att min goa sambo känner detsamma för det är ju ändå han som kommer att göra mest av själva jobbet. Fast lite får han skylla sig själv som vägrar ta in någon utomstående hjälp. Jag är väl hyfsat händig jag med, men jag håller mig mer till finliret mot slutet, målning och tapetsering brukar vara mitt uppdrag. 

För att späda på inspirationen ytterligare så svängde jag in på macken och köpte en bunt inredningstidningar som jag ska krypa ner i sängen och njuta av nu - härligt. 
  

Ögondoktorn

Publicerad 2010-11-10 22:18:30 i Allmänt

Nils åkte med Ines till ögonavdelningen på sjukhuset i morse och vi fick goda nyheter. Skelningen var nästan helt borta på det svagare ögat. Ines har varit jätteduktig och använt sin "piratlapp" två timmar om dagen så tydligen har det gett önskat resultat. Nu behöver hon bara ha lappen en timme för att liksom trappa ner träningen. Nästa gång hon blir kallad ska det göras en mer genomgående kontroll av synskärpan för att se om den har förändras. I så fall kan det ju tänkas att vår lilla älskling behöver nya glasögon, åtminstone nya glas. 
 
Kul med en massa snö, tyckte Ines och drog gärna på sig sin fina Gneis-overall. Tyckte den såg väl stor ut då jag köpte den, men nu har hon vuxit en hel del så den passar perfekt i vinter.

Makeover

Publicerad 2010-11-10 21:58:10 i Allmänt

Nu lät jag låssas-lockarna falla och även en hel del av mitt eget hår. Man kan säga att det blev en total makeover då den i huvudsak blonda färgen ersattes av en betydligt mörkare och jag dessutom fick kopparfärgade slingor. (Det var svårt att få till en vettig bild då frisyren blev sabbad av snöfallet ute, men ni ser ju på ett ungefär) Luggen ska sparas ut ca en halv decimeter, sedan blir det precis som jag tänkt mig. Det är kul med korta frisyrer för de är enkla att variera och ger lite tuffare look än längre hår, i alla fall känner jag så själv. Nackdelen är att man måste klippa sig oftare och jag brukar ha svårt att komma mig iväg till frissan inom lämplig tid, fast nu får jag väl se till och skärpa mig på den fronten.      

Förresten, naturen fick sig också en makeover idag för så här såg det ut när jag öppnade dörren i morse. Behöver jag säga att trafiken gick i snigelfart.

Vilket kök ska man välja?

Publicerad 2010-11-08 21:42:07 i Allmänt

Även om vi bestämt oss för att börja renoveringen nere så skadar det ju inte att fundera lite på hur köket ska se ut när det blir dags att slänga ut det gamla. Nils har gett mig i princip fria händer att planera det hela bara vi håller oss till Ikea som har en vettig prisnivå. Först var jag inne på helt vitt, men sedan såg jag deras nya, gråa luckor och känner att det kanske kan bli de i stället. Kanske grått nertill och vitt upptill...? Vad ska man ha för färg på bänkskivan. Vi kommer att behålla nuvarande kyl & frys som är vita, men micro, spishäll och mikro blir nytt, de ska byggas in. Helst vill jag göra det med diskmaskinen också, men det kommer nog att krävas lite förhandling för att få igenom det önskemålet. 

Åhh, vad svårt att bestämma sig, tur jag fick extra tid på mig nu när vi startar nere i stället. Tips, råd och förslag kring köket mottages tacksamt.
 

Ines redo för Tomten

Publicerad 2010-11-08 20:55:43 i Allmänt

Ines har redan börjat längta efter Tomten, dock med en viss reservation ifall han skulle visa sig vara farlig. Varje gång det ringer så frågar hon om det är han. Undrar varför hon har fått för sig att Tomten skulle slå en signal just till oss? Gulligt. 

På tal om gulligt så shoppade jag hennes julklänning på H&M idag under lunchen. Det blev den här:
 
Den översta blåa klänningen var också en stark kandidat på bild, men i verkligheten gjorde den sig inte lika bra så valet föll på den prickiga pärlan. Glitterstrumpbyxor och paljettskor med rosetter fulländar looken tillsammans med det här supersöta armbandet.

De här två blev genast favvisar som skruttan inte ville spara ända till julafton. De satt på hela kvällen. Hon fick två varmare plagg från KappAhl också vilket kan behövas nu när temperaturen kryper ner en bra bit under minusstrecket.

Smakråd tack

Publicerad 2010-11-06 22:57:20 i Allmänt

Nu måste jag ha hjälp - vilken julklänning är finast till Ines? Hittade dessa på Lindex, Kapp Ahl och H&M´s webshoppar för mellan 299-349:-. Ines själv ville ha allihop så nu behöver vi smakråd.   
  
  
  

Så mycket bättre

Publicerad 2010-11-06 21:56:39 i Allmänt

Hade svårt att tro att jag skulle gilla ett program bl a med Christer Sandelin, Lasse Berghagen, Lill-Babs, Plura och Petter som inte direkt tillhör några av mina stora favoriter. Di Leva och September klassas i och för sig lite högre på den listan. Nog för att jag är allätare vad gäller musik, men jag hade svårt att tänka mig att t e x Petter´s rapp-låtar skulle låta bra i Berghagen-tappning. Ack, vad fel jag hade - det är ju hur bra som helst! Di Leva är superbra, men vete sjutton om inte Petra "September" är bäst ändå - vilken röst hon har. Hennes version av Petter´s "Mikrofonkåt" som hon gjorde ikväll kommer att spelas flitigt gissar jag, en riktigt hit. Här är det omaka, men sköna gänget i programmet.  
  

Myspys

Publicerad 2010-11-05 12:04:53 i Allmänt

Ledig=sovmorgon och långt frukostmys med tjejerna. Jag drog på mig mina nya, supersköna velourpants från House of Lola och eftersom Ella blev intresserad av ett par likadana så kikade vi in på hemsidan för att se om de fanns i hennes storlek. Det gjorde de, fast tyvärr tillfälligt slutsålda. Jag bara älskar mina! (Bilderna är från webshopen)
 
Eftersom kläderna är så otroligt sköna och har så bra passform så känner jag att det är värt varenda krona att skaffa sig typ "en hel garderob" från House of Lola. Nu hade de fått in några nyheter som jag blev intresserad av. Ines och jag skulle kunna vara likadant klädda i jul... 
  
Eller varför inte den här otroligt användbara klänningen.


"Let every day be a stardust day" - Så sant!

Det är inte bara vuxenplaggen jag gillar, för barnkläderna är lika grymma de med. I dyraste laget, men vill man ha hög kvalitet så kan det ju vara värt de extra kronorna.

Ny frisyr?

Publicerad 2010-11-04 20:24:10 i Allmänt

Sitter och funderar vad jag ska göra med håret när jag ska till frissan igen om ca en vecka. En sak är säker - mina extensions ryker all världens väg! Visst var det kul att prova på lite extra hår och det såg ju faktiskt riktigt naturligt ut med tanke på att jag valde att inte ha det alltför långt eller tjockt. Jag har inte heller varit besvärad av fästena och det har gått bra att tvätta och sköta håret. Det som främst gör att jag har tröttnat är att det är så tråkig frisyr, tråkig längd och svårt att få någon volym på det hela. Jag längtar också efter att kunna kamma mig och massera hårbottnen utan att fastna i fästena som p g a utväxten börjar kännas lite trassliga. De kan också bli mer synliga nu när de kommit ut en bit vilket inte heller är så kul. 

Löshåret tas bort, men sen då? Hittade en bra sida med frisyrförslag så jag får väl surfa runt lite där och hitta inspiration. 
http://www.frilla.se/


   

Till salu

Publicerad 2010-11-03 22:58:19 i Allmänt

Här ska rensas! Det sägs att i ett genomsnittligt svenskt förråd ligger oanvända prylar till ett värde som motsvarar en utlandsresa. Om det stämmer ska jag ta reda på nu. Har nämligen börjat lägga ut lite kläder på Tradera och lite annat på Blocket. Känns skitjobbigt att hålla på med, men skönt att bli av med grejjer man inte använder och man får ju faktiskt en slant för besväret. Jag ska bl a ut med Ines bebis-prylar, t e x spjälsäng, bärsele, gåvagn, leksaker, skötbord och mycket annat smått och gott. Hade det varit sommar kanske man skulle ha fixat loppis. 

Motivationen till allt detta kom när det blev klart att vi ska renovera, det blev liksom en nytändning att "nu jäklar ska det äntligen bli ordning och reda här"! Vad fint det kommer att bli! Längtar som en tok tills det är klart, men gruvar mig minst lika mycket för resan dit. Kära vänner, ni får inte glömma bort oss om vi blir i princip osynliga några månader framöver.

På önskelistan

Publicerad 2010-11-01 23:16:35 i Allmänt

Jag letar efter de där charmiga-snygga-och-perfekta-att-hålla-i-kopparna och nu känns det som att jag hittat "hem". Kolla in nyheterna från klassiska Höganäs, hur fina som helst. Bara att börja samla.  
 


Den här ljushållaren vore ju toppen på julbordet.

Undrar om hela serien är lika fin? Vi är i stort behov av nytt, rejält vardagsporslin så jag måste nog iväg och känna på dem och se om de ska få fylla våra nya köksskåp när det är klart.

ÄNTLIGEN!!!

Publicerad 2010-11-01 18:46:15 i Allmänt

I dag har vi varit på banken och nu är det bara att börja planera för uppfräschningen av tvättstugan, det nya köket och så småningom ett tv-rum nere. ÄNTLIGEN ska det bli av! Det kommer att bli många tuffa veckor med mycket jobb, damm och stök överallt, men det kan det vara värt särskilt om möjligheten finns att det nya, fina köket står färdigt till jul.  

Det finns dock några orosmoln som jag hoppas slippa; Att det blir ett långdraget projekt som gör att vi får äta Gorby´s mikropiroger, får tvätta kläder i badkaret och gå med skor inomhus i flera månader. Finns också en viss risk att Nils kommer att ha synpunkter på att jag är för omständig och noggrann när han vill skynda på och ta genvägar för att bli klar snabbare.

För att undvika en del av dessa orosmoln så har jag föreslagit att vi ska ta in en hjälpande hand, men "bra-karl-reder-sig-själv-mannen" hävdar att han ror i land det här utan problem. Nils är både duktig och arbetssam, men dygnet har inte hur många timmar som helst. Visst kan jag göra en del jag också, men det kommer att bli tufft för oss båda att orka med både vardagsbestyr, renovering och heltidsjobb. Nåja, jag ska väl inte gå och oroa mig i onödan och med målet i sikte så är det bara att bita i och hoppas på lite flyt så ska det nog gå vägen. Ser verkligen fram emot att få gå loss på den nuvarande köksinredningen med en rejäl kofot.....        
 
     

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela