gikas

Oskön söndag

Publicerad 2010-10-31 23:00:54 i Allmänt

Fick fart i baken på förmiddagen och röjde bort en hel del rent skräp runt omkring i huset, tidningar, kartonger, tomglas, avlagda kläder och annat vi inte använder. Inte sant vad mycket man samlar på sig på kort tid. Nu när jag börjat röja så vill jag bara fortsätta rensa, synd att man inte har en ledig dag till. I morgon ska vi träffa vår personliga bankman och prata huslån för nu ska det äntligen ske, den efterlängtade renoveringen av kök och tvättstuga. Det kommer garanterat att bli rörigt värre när vi börjar riva så därför känns det extra angeläget att snabbt få bort allt onödigt som står och tar plats. Vissa större grejjer måste ut på annons och sånt är det ju alltid lite bök med att hålla på med. 

Andra halvan på dagen har jag ju redan berättat lite om, shoppingen med Ella. Det började inget vidare för redan när vi hoppade in i bilen så var hon på dåligt humör. Precis som befarat så fanns det inte ett enda par skor i hela shoppingcentret som föll henne på läppen. Mamman tröttnade totalt så ett tag var det väldigt nära att dottern skulle få gå utan skor, men till slut lyckades jag få henne på andra tankar och då gick hon med på att köpa hem dessa Canada Snow kängor på öppet köp. Jättebra vinterskor så jag hoppas hon bestämmer sig för att behålla dem. Tror inte att hennes fötter växer mer än möjligen en storlek till så förhoppningsvis kan de hänga med ett tag.   
  
1299:- på Scorett. 

Nu har lugnet lagt sig och vi sitter ihoptryckta i soffan och kollar på Beck, Flickan i jordkällaren. Ungdomarna har höstlov till veckan så det är ingen som har någon brådska att komma i säng i kväll.   


  

Gruvsam shopping

Publicerad 2010-10-31 11:32:20 i Allmänt

I dag ska jag iväg på årets mest gruvsamma shopping - vi ska handla vinterskor till kräsna Ella. Det är inga dåliga krav de ska uppfylla:

* De ska vara snygga och likna kompisarnas.
* De ska vara varma ute, men svala inne.
* De får inte vara för höga, men ändå tåla snö.
* De ska sitta bra på foten, men rymma sockar.
* De får inte ha för vida skaft.
* De ska hålla bra. 
* De ska ha ett rimligt pris. 
(De sista punkterna var väl kanske mest mina krav)  

Var sjutton hittar vi dessa superdojjor??? Det blir en spännande dag känner jag.....

Aldrig mer!

Publicerad 2010-10-30 21:27:53 i Allmänt

Så tänkte jag när jag vaknade med en sprängande huvudvärk - riktigt obehagligt bakis helt enkelt! Skulle ha låtit blir det sista glaset med vin, men är huvudet dumt får kroppen lida. Dock länge sedan det blev så här illa, jag brukar kunna vara betydligt försiktigare tack och lov. Huga!   

Fast kul hade vi, jag, Nils, Vanja och Annika N (som dök upp lite senare på Stadshuset). 

"Stads" är ett bra ställe, men jag skulle önska att de hade dansband på övervåningen och inte coverband. Det vore kul att varva styrddans med disco (som de spelar nere), ungefär som det var på Aveny när vi hade som roligast där. Saknar det upplägget. Det blev alltså bara singeldans igår, men jag gillar det också bara det är bra musik. 

I kväll är det soffmys som gäller, tända ljus, godis och en stor skål med snacks. Kollar på Så mycket bättre på tv4 med några av Sveriges artistkändisar, ett riktigt toppenprogram. Jag gillar blandningen av de olika musikstilarna som framförs.    

Traderaköp

Publicerad 2010-10-28 22:40:42 i Allmänt

Igår och idag kom två av mina Traderavinster och jag är tyvärr inte 100%igt nöjd. Axcent-klockan är lite tung på armen och de vinröda Don&Donna-skorna kan vara lite i minsta laget trots att jag i princip alltid har stl 37 annars. Fast båda funkar säkert vid speciella tillfällen och jag tycker att de är snygga i alla fall. Klockan har strass-stenar runt urtavlan så den blir fin en partykväll på krogen.  
   

Vinrött funkar bra i höst, hoppas bara att de töjer sig lite för att bli bekvämare (eller att mina fötter var lite svullna nu när jag provade dem). Annars får jag väl dessvärre sälja dem vidare.  

Det brinner!

Publicerad 2010-10-28 22:09:33 i Allmänt

Vi på Life satt och jobbade i godan ro när vi såg att hamnplanen utanför fylldes av folk och folk i gula västa pekade och gestikulerade. Det brann i huset och vårt larm fungerade inte!

Som tur är så var det bara en övning den här gången. Vi var förberedda på vad som skulle ske och några hade redan tagit på sig jackorna, men vi blev lätt förvirrade när det inte kom någon signal och valde att stanna kvar inne. Mest för att vänta in alla snygga brandmän när de skulle storma in och rädda oss, hi hi.

Vi hade nog lätt hunnit brinna inne för det dröjde ett bra tag innan tre - eh, något mindre heta - övningsledare knackade på dörren och undrade om vi levde. Nu ska larmet genast åtgärdas och testas så att vi kan känna oss trygga i fortsättningen. 

Jag är väl kanske lite "skadad" efter mina år som gift med en brandman, men jag brukar ibland kika efter brandvarnare hemma hos folk för det är ganska vanligt att man slarvar med såna. Tragiskt, för det är en billig livförsäkring och de är jättelätta att sätta upp. Nu finns det dessutom riktigt snygga varianter, kolla här t e x http://www.fireinvent.se/produkter
   
På Villa & Hem mässan fanns det också exempel på snygga brandskyddsprodukter som den här filten som är perfekt att ha hängandes t e x i köket eller vardagsrummet där man ofta har tända ljus. 
 
Ett annat tips är att sy ett eget fodral till en vanlig röd brandfilt, den här hittade jag när jag surfade runt lite.

Fina brandsyddsprodukter måste ju vara perfekta julklappar till nära och kära som man är rädda om, eller hur.

Ishalka

Publicerad 2010-10-26 21:05:54 i Allmänt

När jag skulle kliva ut genom dörren i morse satt det en skylt där som min omtänksamme sambo satt upp; "Super halt!!!" Jag behövde inte gå många steg för att inse hur rätt han hade, det låg ett tunt osynligt islager på vägen och det var bara ren tur att lyckades ta mig till bilen som står i vår lutande infart. Det gick bra att ta sig hela vägen till stan, men precis när jag kände mig på säker mark nära ingången till jobbet så gled båda benen åt sidan och jag landade riktigt obekvämt med knäna på ojämna stenar. Där rök mina nya leggings, använda EN gång, ett stort hål på ena knäet...och ont gjorde det, men fort upp på benen (hoppas ingen såg). Varför gör man så? Varför är det bara små barn och fotbollsspelare som ligger kvar och ojar sig tills det går över?  

Just nu sitter jag och myser med Ines i soffan och kollar på Äntligen Hemma. Egentligen borde hon sova för länge sedan, men vi ses så kort tid nu när jag jobbar så vi passar på att umgås nu när det bara är vi hemma. Pappa Nils är på möte med jobbet där det är varsel på gång. Han känner sig inte direkt oroligt för egen del, men det är ju jobbigt för alla när företagen drar ner på personal, kollegor som måste sluta.

Då var det faktiskt roligare att sitta hemma och kolla på Karin Mannerståls pysslande på tv:n, den här gången gjorde hon något riktigt fint. Hon limmade ihop bl a ett glas på fot med ett fat ovanpå och spraylackade det vitt. Blev superläckert när det visades sedan med chokladpraliner eller små kakor på. Kolla själv på www.hemmakanalen.se Billigt och bra tips, för udda glas och ett sött fat hittar man ju hu lätt som helst på loppisar.   

Tradera & Blocket

Publicerad 2010-10-24 20:17:08 i Allmänt

Ett tag var jag totalt inne på att hitta fynd på begagnat-marknaden på Blocket och Tradera, men sedan tröttnade jag och la ner det helt under en lång period. Nu är jag ute efter vissa saker och har hittat dit igen. Har lite jag vill sälja själv också, bl a Ines suveräna fjolårsoverall av märket Molo. Den ser ut som ny så jag hoppas få bra betalt för den.
 
Vi har en hel del nere i förråden som kan vara skönt att bli av med, både kläder, skor och saker. Det sägs ju att varje svensk har oanvända saker till samma värde som en utlandssemester i sina förråd så vi får väl se hur mycket vi kan få ihop när det väl är utrensat. Det är ändå rätt jobbigt att hålla på med en massa köp/sälj så man tröttnar lätt efter ett tag. Det som inte blir sålt ger jag bort till hjälporganisationer så det kommer till nytta i alla fall.  

Vann faktiskt några bra auktioner själv på Tradera igår, en sprillans ny Accent-klocka för 155:- (nypris 1400:-), en oanvänd festtopp för 25:- (nypris 449:-) och ett par lätt begagnade Don & Donna stövletter i vinröd mocca för 147:- (nypris minst 1000:-). Toppenpriser, men det är ju egentligen först när de ligger i lådan som man kan bedöma om det var riktiga fynd eller inte. Har även budat i några andra auktioner som inte är klara än så det är en spännande väntan till veckan.    

Härliga höstlöv

Publicerad 2010-10-24 19:40:36 i Allmänt

Hösten måste vara den bästa årstiden för en skön promenad, vackra färger, hög luft och insektsfritt. Det blev en vända runt fiskdammen idag då jag satsade på revansch mot Nils i alle-man-ut. Förloraren skulle få laga söndagsmiddagen. Det blev oavgjort så vi slapp båda två. Pizzabagaren fick jobbet. 

När vi kom hem så blev det lövkrattning.
 
Skönt att ha det gjort.....eller.....






Hm, bara att börja om, men det tar vi en annan dag.

Nytta & Nöje

Publicerad 2010-10-23 11:51:17 i Allmänt

Ines börjar komma i en ålder då det är jättekul att få vara med och hjälpa till. (Synd att den ivern går över när ungarna blir så pass stora att de verkligen kan göra nytta när man ber om hjälp). Härom dagen sågade hon lite med pappa när han bytte fönster i vardagsrummet.

I går tjöt hon av glädje när hon skulle få följa med mig och hänga tvätt (det kommer definitivt att gå över när hon blir äldre!) och idag städar vi och försöker slänga lite skräp. Dessvärre är det lätt att bli sinkad när man hela tiden hittar roliga prylar i förråden. Här är det storasysters avlagda dockor som återupplivats.  

Nostalgiprylar är kul, jag såg en låda med mina sparade, gamla leksaker så när dockorna blir tråkiga så kanske vi tar en titt på vad som finns i den också...? Gäller bara att hinna slänga lite också så att det inte slutar med att vi har tagit fram mer grejjor än vad vi har fått undan. Leksakerna ska givetvis sparas, men det finns en hel del annat som stjäl plats helt i onödan.

  

Äntligen hemma!

Publicerad 2010-10-22 21:27:58 i Allmänt

Känns faktiskt helt underbart att det är helg och att jag bara ska vara hemma och mysa, inget mer resande på ett tag. Borta bra men hemma bäst! Eftersom jag och Nils allt som oftast missar vår jubileumsdag av förlovningen p g a älgjakten och annat på hösten så bestämde vi oss för ett försenat firande i dag i stället. Det blev en god middag på Tandoori House direkt efter jobbet. Innan jag skulle möta mina älsklingar som kom med bussen så slank jag in på en barnaffär och köpte med mig en målarbok som förströelse åt lill-gumman så hon skulle orka hålla ut under en 3-rätters måltid. Det lyckades även om en det var en rätt slagen hjältinna vi fick med oss hem. 

Nu sover hon som en stock och Nils och kollar på Idol framför brasan med var sin liten Zanté att sippa på. Välkommen sköna helg!  
 
   
 

Mera Kos

Publicerad 2010-10-21 22:38:31 i Allmänt

Vad gjorde vi mer? På lördagskvällen var det stor avslutningsfest. Vi klädde upp oss lite extra och laddade på hotellrummet (men tyvärr saknades halva gänget, men de skulle vi ju träffa senare).  

När vi kom till hotellet visade det sig att det var en slumpartad bordsplacering så det var bara att vinka bye bye till tjejerna och leta upp sitt bord. Jag fick en trevlig kille i 30-årsåldern till bordskavaljer, det visade sig att han jobbade för en av koncernens storägare så man fick allt räta på ryggen och hålla sig skärpt för att hänga med i vissa samtalsämnen. Det var dessutom en fyra rätters middag så det gällde att hålla koll på etiketten (något som min bordsgranne på andra sidan hade vissa problem med). "Tack mamma och pappa för allt ni lärt mig" tänkte jag. 

Det blev en extremt långdragen middag då kaffet serverades först halv ett på natten. Visserligen hade det varit en del underhållning mellan rätterna, men det blev ändå lite avslaget innan alla fick resa sig och dansen tog vid. Trevligt, men inte mer. Då var barbeque-festen dagen innan betydligt roligare. 

Dagen efter var vi några stycken som valde att göra en utflykt till Kos stad. Jag ville se om jag kände igen mig sedan jag var där och partade i 18-årsåldern. Hamnstråket var väl dessvärre det enda som kändes lite bekant. 
    



Grekiska specialiteter presenterade på en riktigt charmigt ställe. Jag gillade även markanden på torget där det doftade underbart av olivolja och kryddor. Hade inte min lilla resväska redan varit proppfull så hade jag kunnat handla med mig en massa gott hem.

Flyget hem blev ordentligt försenat och efter en kämpig bilresa de 42 milen hem ifrån Stockolm så var vi inte framme förrän vid 5-tiden på morgonen. Jag klev upp åtta och åkte till jobbet. Kan säga att det tog nästan två dygn innan koppen och hjärnan återhämtat sig efter dessa dagar med alldeles för lite sömn. Fast det var det värt - alla är jättenöjda med resan och har fått mycket med sig hem i bagaget - inte bara varuprover och taxfreedryck, utan först och främst inspiration till att försöka uppnå den där balansen mellan kost, vila, motion och en ny energi att ta sig an nya utmaningar på jobbet, "Life is Life".

Kost - vila - motion

Publicerad 2010-10-21 21:36:36 i Allmänt

I en av föreläsningarna fick vi lära oss att det viktigaste för en bra hälsa är en jämn balans mellan kost, vila och motion. För vår del blev det inte så mycket motion, men andra var lite mer ambitiösa. Det fanns möjligheter till bl a löpning, yoga, tennis, bordtennis, simning och som här - ett svettigt pass Zumba.

Jag vet inte om det var den medryckande musiken, dansstegen eller hunkiga artisten Fredrik Swan som var den största behållningen. Men en sak är säker; den nya träningsflugan Zumba verkade superkul.  

Vi gjorde oss i alla fall en promenad ner till stranden och kände på havsvattnet trots hotande mörka moln.


Man kan säga att vattnet och temperaturen i luften motsvarade svensk högsommar - inte alls lika hett som på Kreta - men helt klart underbart ändå!

Barbeque och vinprovning

Publicerad 2010-10-21 20:56:10 i Allmänt

Självklart var det inte bara föreläsningar och jobb på Kos, utan även en hel del festligheter och mingel. En kväll var det barbeque-party vid poolen och det var verkligen jättekul. Jag och min rumskompis Marie peppar upp :) 


Sirma, chefen Håkan, Mia och jag njuter av grill-buffé och rött vin. Att kunna äta ute i oktober hör ju normalt inte till vanligheterna. Efter maten blev det underhållning, mera mingel och disco. Träffade många trevliga människor.   

Apropå vin så gjorde några av oss en utflykt till en av Kos vingårdar.

  

Trots platsbrist i resväskan kunde jag inte låta bli att köpa med mig en flaska av gårdens rosévin hem - det blev min favvo bland de drycker vi fick smaka på.
 

Hälsokost

Publicerad 2010-10-21 20:24:37 i Allmänt

Som jag tidigare berättat så var kick off-resan till Kos både intressant och inspirerande. Jag som knappt ens klivit in i en hälsokost-butik tidigare har faktiskt fått en förändrad bild av verksamheten, de har inte bara vitaminer och konstiga piller numera. Jag har också förstått att det ligger en hel del undersökningar och forskning bakom varje produkt. Vi klev upp tidigt varje dag för att gå på föreläsningar, de flesta mycket intressanta och lärorika, även om vissa var rena "sömnpillren". 
 
Den som berörde allra mest var Olof Röhlander´s inspirationsföreläsning "Det blir alltid som man tänkt sig". Otroligt roligt, men samtidigt tänkvärt - kan verkligen rekomenderas om killen dyker upp här i Sundsvall (vilket inte är helt otroligt eftersom han är bördig i Matfors). Titta in på hans hemsida: http://www.upphopp.se/  
Vi var också på mässa med massor av Life-butikernas leverantörer närvarande. Fick med mig så mycket varuprover att resväskan knappt gick att stänga.

Vet inte om ledningen medvetet valde platsen för konferansen genom att läkekonstens fader Hippokrates föddes på Kos. Här kan du läsa mer om honom: http://www.in2greece.com/swedish/historymyth/history/ancient/hippocrates.htm

En staty föreställande Hippokrates som undervisar i läkekonst.

Framme på Kos

Publicerad 2010-10-20 22:10:29 i Allmänt


Marie, Michaela och Frida redo att kliva ombord på det största planet jag sett. Egentligen inte så "safe" att lasta 500 Life:are, bl a hela ledningen, på ett och samma flyg men vi landade tack och lov välbehållna trots en del turbulens vid nerstigningen. Kipriotis Hotell var mycket tjusigt och med all-inclusive så led vi knappast någon brist på vare sig god mat eller dryck.


Det var minst lika fint inne som ute.



  
De hade skapat fantstiska kreationer av växterna på området, så bara det var en upplevelse i sig. Efter incheckningen bjöds vi på en välkomstdrink på terassen och sedan fick man installera sig i rummen innan det var dags för Toga-party. 



Frida, Mia, Michaela, Sirma och Marie - mina allra busigaste arbetskamrater och värsta linslusarna. Vi hade några riktigt trevliga dagar i Grekland så fortsättning följer.....  
 

Hemma från Kos

Publicerad 2010-10-18 22:58:15 i Allmänt

Har haft några riktigt roliga, intressanta och inspirerande dagar på Kos med ca 500 av mina nya kollegor på Life. Dessvärre blev det riktigt dåligt med sömn det sista dygnet så jag har ingen ork kvar att berätta så mycket just nu, men lovar att återkomma med bilder och allt när jag piggnat till igen. Här är i alla fall jag och min rumskamrat Marie under Barbeque-partyt i fredags:
 

Från Stockholm till Kos

Publicerad 2010-10-13 23:12:38 i Allmänt

Innan hemresan hann vi med en shoppingrunda i Täby, jag och Annika. Där ligger stan´s coolaste butik, alla kategorier - spanska märket Desigual.


De säljer riktigt annorlunda, men grymt tuffa kläder för både dam, barn och herr. Inte det allra billigaste, men inte oöverkomligt dyrt heller. Vi köpte inget för det har gått nog mycket pengar ändå den här helgen, men det fanns massor man ville ha. Tänk om man kunde pricka in rean nästa gång....

Fick med mig lite annat snyggt hem, men jag hinner inte visa det nu för det är hög tid att krypa i säng. Åker på Kick off/konferans till Kos med jobbet i morgon och taxin hämtar upp redan kl 04.20. Bäst att ställa dubbla väckare om jag mot förmodan skulle hinna somna hårt tills dess. Vi åker tåg till Stockholm och där väntar ett eget Life-plan som tar oss vidare mot värmen. Vi är totalt 400 personer från Sverige, Norge och Finland så det ska bli jättespännande.

Dessvärre säger väderleksrapporten att det är risk för åskskurar alla dagarna, men vi hoppas på några solglimtar i alla fall. Ska bli jättekul, men visst kommer jag att sakna alla mina älsklingar här hemma. Ha det gott allihop, så kommer rese-rapporten efter helgen.  
    

Hem&Villa

Publicerad 2010-10-12 19:32:01 i Allmänt

Privatekonomimässan hoppade vi över och gick i stället direkt på intressantare saker, nämligen inredningens utställare. Det var inte den "riktiga "Inredning & design" mässan som jag brukar åka på ibland, utan det här var betydligt mindre. Villa-delen tog upp större delen av lokalen, men visst fanns det mycket fint att kolla på ändå. Här kommer lite bilder:




  

  
  


Efter att ha pratat med Nils under dagen så kunde konstateras att jag faktiskt såg fler älgar än han, trots att han satt i skogen på pass. Vågar knappt yppa att de här satt på inredningsmässan för då skruvar han väl upp en trofé hemma också, ve och fasa:

Den här bilden tror jag däremot att jag ska visa för det vore ju rena rama drömmen om tvättstugan såg ut så här:

Vilar benen en stund - undrar hur många km vi gick totalt den här dagen, mässlokalen är enormt stor.

I morgon berättar jag mer om Stockholmsresan, kram på er!

Underbara Barn

Publicerad 2010-10-11 22:59:24 i Allmänt

På lördag startade vi tidigt, Annika och jag, väl medvetna om att fyra mässor betar man inte av på bara ett par timmar. Underbara Barn fick bli den första och där var det en klart imponerande entré.


Det fanns massor att se, det mesta riktat till små barn och gravida, men jag och Annika hittade inte bara saker till våra minsta utan även blivande favoritplagg till oss mammor. Ines fick en oemotståndlig aptunika med ljuvliga äppelgröna velourpants från Kameleont som ni hittar på http://www.kameleontdesign.se/

Den här tröjan kommer från hempartyföretaget Wild Mango som säljer lite rockigare plagg http://www.wildmango.se/

I House of Lola´s monter blev vi kvar länge. De säljer otroligt sköna kläder i tuffa snitt för både barn och mammor. Vi provade massor och fick stor beslutsångest eftersom man ville ha typ allt! http://www.houseoflola.se/
Min största favorit blev den här velourklänningen som förde tankarna lite till Odd Molly. Tyvärr var min storlek slut just nu, men jag får den i november och "den som väntar på något gott...."
(Bilden är från deras hemsida)
Jag och Annika var överrens om att här hade vi hittat perfekta mysplagg som passar lika bra hemma som på jobbet, ingen tvekan om att de kommer att bli väl använda. Jag beställde bl a byxor, tröja och en grå velourkjol som går att variera i det oändliga. Lägg märke till den söta broderade älvan som var ett litet signum på plaggen. Tygerna är grymma; tjock velour eller stretchig, men ändå formfast trikå och sköna muddar. Eftersom företaget inte bara har webshop utan även homeparties så skulle man kunna önska att det fanns en säljare här omkring. Hade jag tid skulle jag själv haka på för det här är garanterat lättsålt.

Efteråt tog vi paus i mässrestaurangen med en fänkålssoppa och ett glas vin, supergott!


På strålande humör inför nästa stora mässa - Inredning och Hem&Villa. Återkommer till dessa i ett senare inlägg.

Mot Stockholm

Publicerad 2010-10-11 21:44:46 i Allmänt

Ines fick följa med till Stockholm för att träffa sin mormor & morfar. Resan gick toppenbra trots att det är så långt så vi gjorde bara ett stopp för lite mat och lek på Gävlebro.

Väl framme fick vi inte bara träffa "moffa´s" utan även storbror Pontus som också skulle stanna där över helgen. Det blev ett glatt återseende. Det blev mycket lek och bus helgen igenom.


Tack älskade föräldrar för mat, husrum och barnpassning!

Hemma igen

Publicerad 2010-10-11 01:02:00 i Allmänt

Mitt i natten och jag sitter uppe och beställer kläder! Faktum är att jag och Annika N som var på Stockholmsmässan i helgen föll båda handlöst för ett märke som heter House of Lola. Flera av dessa plagg ska definitivt hem till "House of Erica"! Jag och Annika provade en massa plagg på mässan och älskade allihop så mycket att vi inte kunde bestämma oss där och då vad vi ville ha, så därför blev det en sen beställning nu i stället när jag kom hem. Berättar mer om kläderna, mässorna och all shopping i morgon kväll för nu måste jag definitivt krypa i säng - jobb i morgon....och snart ska jag ju iväg på resa igen, såå najs :)

Mulle på besök

Publicerad 2010-10-07 21:20:21 i Allmänt

I går hade vi finfrämmande från dagis när Mulle kom och hälsade på hemma hos Ines.

Tanken var att Mulle skulle vara med barnet i vardagen och att vi sedan skulle berätta om det i en liten bok som han hade med sig korgen. Jättekul tyckte Ines.

Mammas go-jänta som ska få åka med till mormor & morfar i morgon när mamma och hennes kompis ska till Stockholm för att gå på mässa. Nu ska vi packa lite saker som ska med......

Egon allvarligt sjuk

Publicerad 2010-10-07 20:54:21 i Allmänt

Idag var jag och Egon på återbesök hos veterinären och fick både bra och dåliga nyheter. Analsäcksinflammationen hade gått tillbaka så efter en sista rensning och spolning så kan man i alla fall säga att det problemet är avhjälpt. Däremot hade hans levervärden gått upp ytterligare så nu blir han satt på special-diet och medicin i väntan på ytterligare provresultat. I bästa fall kan han klara sig många år till med särskild kost, i sämsta fall......ja ni vet (vill inte tänka på det).  

Som tur var så gillade han sitt nya special-käk så då kanske han inte kommer att sakna alla andra godsaker som han måste avstå från och med nu. Det verkar ligga en enorm tillfredsställelse hos vissa att få mata djur, så det kommer att bli jobbigt att få omgivningen att förstå att han är sjuk när det inte syns. En korvbit kan förkorta hans liv om vi har otur.
  

Kladdkaka

Publicerad 2010-10-06 23:44:14 i Allmänt

Det sägs att man måste bjuda på fika när man är ny på en arbetsplats. Jag har visserligen redan gjort "min plikt" i våras då jag började på jobbet, men tänkte att de kanske ska få en kaka till nu när jag blir Life:are på riktigt i morgon. Då går jag på mitt vikariat som sträcker sig t o m februari nästa år, kanske längre. 

Sagt och gjort så snodde jag ihop en kladdkaka i långpannan. Problemet var bara att det inte stod i receptet hur länge den skulle vara inne i ugnen vilket gjorde att den gräddades för länge och tappade sin "kladdighet" - skit också! Fast kakmonstren på jobbet blir nog glada ändå och med lite grädde och kaffe till så funkar den. 

I morgon ska vi få besök av en hälsorådgivare (eller vad det heter) så då ska vi bl a få prova på stretching som passar oss stillasittande kontorsråttor med stela skuldror och nackar. Berättar mer om detta, men nu måste jag bara komma i säng. Sov så gott allihop!   

Bussåkaren

Publicerad 2010-10-04 22:07:15 i Allmänt

Mitt bussåkande nu för tiden brukar vara starkt begänsat till enstaka nattresor hem från krogen. Fast nu då jag jobbar i stan så känns det skönt att kunna välja kollektivtrafiken åtminstone de dagar Nils tar hand om dagisbiten. Man slipper skrapa rutor och kan lugnt sätta sig och slappa, läsa eller tjuvlyssna på folk :) Enda nackdelen är att det tar nästan tre gånger så lång tid att ta sig till och från jobbet, men då har jag i och för sig fått lite motion på köpet eftersom bussen inte stannar precis utanför dörren. 

När jag gick hem från bussen idag och nyss passerat järnvägsövergången så såg jag något som berörde mig väldigt illa. Tre småkillar i 8-9 års åldern lekte på gatan. Den ena passerade i full fart nedför den långa backen sittande helt oskyddad på en skateboard med en tänd cigarett i munnen! Den andre satte full fart på sin cykel mot järnvägsövergången när han hörde tåget komma medan den tredje tack och lov stod kvar och bara tittade på sina polares livsfarliga lekar. Var fanns föräldrarna???

Efter att ha gått en bit till fick jag en betydligt roligare upplevelse. Några flyktinggrabbar spelade boll utanför skolan och när bollen plötsligt rullade iväg åt mitt håll så passade jag tillbaka den. Vilket jubel det blev, jag fick breda leenden och tummen upp! Tanken slog mig att de kanske aldrig hade sett en tjej spela fotboll förut. Kul var det i alla fall. 

 

        

Allemanut

Publicerad 2010-10-03 21:00:37 i Allmänt

En sak som hör hösten till är frågepromenadslingan Allemanut som arrangeras varje söndag mellan kl 10-13. Jag och Nils tävlar alltid vem som får flest rätt. I dag skulle förloraren skura toaletten.


Ines var tjurig till tusen innan vi skulle gå, men det verkar som att den friska luften fick humöret att vända väldigt snabbt.



Utomhusmat smakar alltid toppen även om det "bara" är en bit falukorv på en pinne. På hemvägen stannade vi till och bara njöt av den vackra naturen. 

Väl hemma så tog vi tag i utomhusbestyren inför hösten och vintern. Plockade undan utemöblerna, planterade frosttåliga växter, städade, kapade och staplade ved. Så underbart skönt att få det gjort!


Ha en fortsatt skön söndag, själv ska jag gå och skura toaletten nu.....

Lördagsfix

Publicerad 2010-10-02 22:28:57 i Allmänt

En ledig dag med lite fix och trix. Eftersom Andréa försov sig och inte hann med bussen till jobbet i Birsta så lovade jag skjutsa dit henne trots att jag typ "slog näven i bordet" vid frukosten och sa åt familjen att idag skulle det minsann röjas hemma - BIG TIME! Det blev bara vissa som röjde....

Som befarat blev vi kvar i Birsta efter skjutsen, Ella, Ines och jag. Kom inte hem tomhänta heller. Två party-klänningar till mamma, 100:-/st på rea H&M (perfekt till Kos-resan). Kanske jag borde investera i ett par svarta pumps?

Ella fick svarta tights och Ines föll för den de här plaggen:

Jacka Kapp-Ahl, 149:-, jeans Gangstar. De här seriefigur-plaggen med "Happy smiles" budskap var som skapta för vår lilla glada tös. De fanns också på Kapp-Ahl.  


Medan vi shoppade höstblommor så fraktade Nils och Frida bort div skräp på gården och plockade undan studsmatta för säsongen. Den sistnämnda förvarar vi i en låda avsedd för utemöbelsdynor, men vad sjutton gör vi av alla möbler som ska vinterförvaras? Garaget är ju redan fullt. Balkongen kanske? Nåja, i morgon ska de väck och utekrukorna ska uppdateras med mer frosttåliga växter. Visste ni att om man är noga och vattnar sina ljung-växter regelbundet under hösten så står de sig fint under vintern också. Det sa i alla fall personalen på Plantagen när jag efterlyste lämpliga växter.  

Sa jag att Ines var en glad tös? Eh...inför middagen var hon raka motsatsen. Tror att hunger i kombination med begynnande 3-års trots var det som satte vårt tålamod på hårda prov. Lite mat kan dock vända situationen ganska snabbt.
 
Älgkalvsbiff med ugnsgrillade grönsaker och sötpotatis kan ju göra vem som helst glad på ett kick. Efter ett glas av det här kände sig mamma både avslappna och aaaaningen fnissig resterande lördag. Trevlig helg allihop! 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela