gikas

Valborg

Publicerad 2011-04-30 16:32:06 i Allmänt

Nils gick med på att köpa soffan så i morse hyrde vi en släpvagn och hämtade hem den. Passar perfekt i rummet, jag är supernöjd! När vi ändå hade släp så passade vi på och köra iväg en massa bygg-bråte också så nu ser det rätt hysat ut på tomten igen. Fortfarande en del kvar, men vi har börjat rivningen av köket så det blir säkert några sop-vändor till innan det är klart. 

Fasíken vad mycket prylar man samlar på sig i ett kök! Jag vet inte vad jag ska göra av allting medan vi bygger. Köksmöblen har vi ställt nere så vi sitter där och äter. Än så länge har vi alla funktioner kvar i köket, men det är bara en tidsfråga så blir det papp-tallrikar och hämtmat som gäller. Möjligen en och annan grillning ute. 

På tal om grillning så frågade våra kära grannar om vi vill komma dit och äta ikväll. Vi tog tacksamt emot inbjudan för det känns ju inte direkt festligt att sitta här i röran och försöka fira Valborgsmässoafton. Det blir kul för Ines också som får leka med sin bästa kompis. 

Nu har jag pausat tillräckligt länge så jag får väl ta och göra ett sista ryck innan det är dags att fräscha upp sig för kvällen. Surt bara att jag är så irriterad i ögonen, en ny vagel är nämligen på väg (!) och ögonlockskanterna är röda på båda sidorna. Det är inte så kul att försöka göra en snygg make up när man ser ut så. Har i alla fall börjat använda salvan som doktorn skrev ut så jag hoppas att det snabbt blir bättre. Det värsta är att den är som en kletig gele som sprids i ögat så jag ser suddigt av den. Fast just nu gör jag nästan vad som helst för att slippa gå rödögd. 

Ha en riktigt underbar Valborgsmässoafton allihop, kram på er!
  

Drömsoffan

Publicerad 2011-04-27 22:15:06 i Allmänt

På lunchen idag tog jag en promenad till Rummet, som är min favoritaffär vad gäller inredning - och där stod den, drömsoffan till nedervåningen! Rymlig, ombonad, mysig och med 25% rabatt dessutom. Fanns bara en kvar i det brun/svarta tyget så vi måste bestämma oss snabbt om vi ska ha den för annars är det en leveranstid på minst 6-8 veckor. Ska gå ner nu och mäta om den får plats. Sen gäller det att få Nils med på noterna...... 
  

Efter jobbet var det andra gången jag var på vårdcentralen för att få hjälp med mina återkommande vaglar och irriterade ögonlockskanter. Det har varit så här i stort sett ett helt år nu så jag börjar bli rejält trött på att ha rödkantade ögon. "Kroniskt ögonkantsinflammation" tror jag att hon kallade det. Just ordet "kronisk" fick mig att bli lite orolig, men jag ska få en salva och smörja ögat med tre gånger om dagen i åtta dagar så ger det förhoppningsvis med sig. 

Tros-magneter m.m

Publicerad 2011-04-27 00:55:09 i Allmänt

När fick man ett vykort senast? Nu för tiden kommer ju alla hälsningar via mail eller Facebook. Därför var det extra roligt att hitta ett i brevlådan idag. Det kom från Nils mamma och hennes "pojkvän" som har semestrat i Turkiet. Det där är ju en gammal tradition som faktiskt är riktigt trevlig och som borde bevaras tycker jag.  
 
Sen måste jag berätta om en annan rolig sak som min arbetsgivare Life annonserar om just nu - en magnet man sätter i trosorna för att minska pms-besvär. Fråga mig inte hur det fungerar, men man kanske skulle göra en investering för husfridens skull, haha.
 
Fast trots att elaka veckan snart infinner sig så kände jag mig extra snäll idag när jag gjorde en kaka till mina älsklingar. Ines tyckte smeten var godast.

Till sist kan jag rapportera att tapeterna sitter på plats, det är väldigt grönt och väldigt blommigt, men vi tror fortfarande att det kommer att bli riktigt bra när det är klart (det är faktiskt mycket finare i verkligheten än på bilden för här ser det ju inte riktigt klokt ut, hm...)  
 

Tapetsering

Publicerad 2011-04-25 23:59:00 i Allmänt

Vet att jag är lite dålig på att lägga in bilder under renoveringen, men här är vi nu. Tapetsering pågår i tv-rummet:


Färgen ger lite samma känsla som när man ser t e x Design Simon & Thomas och de börjar måla en helt crazy nyans och man tänker att "det där kan ju aldrig bli bra!", men sen när de visar slutresultatet så blir det skitsnyggt. Jag hoppas och tror på samma effekt, för just nu är det bara VÄLDIGT grönt....typ. 

I morgon blir det lite spännande för vi har bara en rulle kvar och den täcker 4 våder, men vad vi kan se så räcker inte det. Det blir alltså till att pussla med spillbitarna i något skrymsle där man inte tänker på det. Håll tummarna att det funkar.   

Gruvsamt

Publicerad 2011-04-25 17:41:17 i Allmänt

I kväll ska tapeterna upp i källaren och sedan ska allting bäras ner ifrån köket. Nils tänker visst börja riva i morgon. Jag är lite emot det av flera anledningar; dels att vi inte vet säkert om det nya köket kommer på utsatt tid, dels för att det lär ta ett antal dagar bara att montera ihop det. River vi för tidigt så blir vi utan kökets funktioner onödigt länge. Dessutom vill ju jag själv vara med om det stora nöjet att få gå loss med kofoten i det gamla som jag bara avskyr (och det får jag ju inte i så fall eftersom jag jobbar i morgon). 

Vi blir osams bara vi pratar om det som komma skall. Nils är stressad för att han hellre vill komma igång med båten och jag är mån om att processen ska gå smidigt och att slutresultatet ska bli i det närmaste perfekt. Det finns stor risk för halvmessyrer om man ska ha för bråttom och ta genvägar med något så viktigt och dyrt som ett kök, tycker jag.  

Därför är det faktiskt gruvsamt att åka till jobbet och låta honom gå loss här hemma på egen hand. "Äsch- det-duger-bara-det-funkar-mentaliteten" ger mig ont i magen när jag inte kan vara med och dra åt handbromsen ibland. Kalla det gärna kontrollbehov, men i vissa lägen kan det vara bra med lite "split vision" och inte bara köra på även om han faktiskt är duktig på det han gör.

I maj är det båten som gäller säger han och det är maj om vaddå....5 dagar!!!! (Varför lejde vi inte???)      

God morgon Mamma och Pappa!

Publicerad 2011-04-25 12:02:24 i Allmänt

Ines är en rolig unge. Varje kväll när vi lägger henne avslutar hon med att säga: - "Sen ropar jag på dig och kommer och lägger mig bredvid dig i din säng". Det gör hon också, varje natt. Ibland har vi inte hunnit lägga oss när hon ropar och då är det bara att gå in och förklara att vi inte är trötta ännu. - "Ok, då kommer jag sen när du är trött", säger hon och somnar om. Det är sällan några större protester utan hon pratar bara lugnt med en övertygande stämma.  

I morse låg hon i vår säng som vanligt när Nils smög in för att lägga sig efter nattens jobb. Han smög inte så bra för lill-hjärtat öppnade genast sina blå och utbrast glatt: - "Heej Pappa, jag äälskar dig! Mamma, nu kryper jag över till Pappa en stund. Mamma, jag älskar dig också". Tyst i en halv minut och under den tiden hann man börja tro att hon skulle somna om så vi (jag) fick en liten sovmorgon. Glöm det, tänkte Ines och började kvittra glatt. Vi föräldrar var dock ovanligt trögstartade så vår lilla finurliga 3-åring provade en helt ny taktik. Plötsligt blev vår säng en motorväg för hennes mest ljudliga bil med blink och grejjer, den som hon aldrig leker med annars. Vi började skratta alla tre, vilket påhitt! 

Ines börjar nästan alltid dagen med ett leende, full av energi och livslust. Det är fantastiskt vad sånt smittar av sig. Barn kallas inte glädjespridare för intet, de ger så fantastiskt mycket bara genom att finnas till och vara sig själva. Lycka!
 
     

Flitiga myror

Publicerad 2011-04-24 21:59:07 i Allmänt

Det är inte bara myrorna som har jobbat flitigt idag. Jag och Ines fortsatte utomhus med att forsla löv och kvistar till majbrasan, plockade rester av tegel från gräsmattan efter förnsterbytet i höstas och rensade vid komposten.   

När Nils vaknade efter nattskiftet så fortsatte vi med att röja nere. Jag grovstädade i det som ska bli tv-rummet och Nils lastade byggskrotet på släpvagnen. Ingen hann laga middag så det blev pizzor till alla. Lika bra att vänja sig för när väl köket är rivet så lär det bli en hel del hämt-mat gissar jag. Nils har en idé att vi ska ställa ut spisen under balkongen och laga maten där och visst, det kan ju faktiskt funka det med.

I morgon är jag ledig och Nils behöver bara sova till lunch så då räknar vi med att bli klara med tapetseringen på nedervåningen så att vi kan flytta ner sen. Förresten, apropå myror, de brukar försöka flytta in till oss varje år så jag ska "mota Olle i grind" och strö ut Myrr innan de hittar hit.

Hästarna i hagen

Publicerad 2011-04-23 12:54:15 i Allmänt

Rena rama sommarvädret så det blev utefrukost på bron i dag också. Sedan gick vi på häst-sightseeing. Ines gillar de stora, vackra djuren så vi brukar göra små promenader till de närmaste hagarna och hälsa på dem. Någon gång har vi följt med Ella till stallet också, men hittills har Ines inte vågat rida utan har bara tittat beundrande på avstånd (ungefär som sin mamma). Nu i morse när vi var på väg till hästarna började hon dock tjata om att få rida så jag kom överrens med Ella om att vi ska låta henne sitta upp nästa gång hästen ska ut på tur (eller vad det heter). Hon var inte alls rädd för att klappa de hästar vi träffade i hagarna så nu tror jag faktiskt att hon törs. Märker att jag själv också har blivit modigare efter att Ella blev "hästtjej", jag har fortfarande väldigt mycket respekt för djuren p g a deras storlek, men jag känner mig inte alls lika skraj som jag var från början när de kom nära. De flesta är ju ändå väldigt snälla och tillgivna. 
  (bilden är lånad)

Underbar vårdag

Publicerad 2011-04-22 22:21:16 i Allmänt

Fick en sköön sovmorgon eftersom Ines inte började kvittra förrän vid halv tio. Strålande solsken, så jag kunde inte låta bli att servera frukosten utomhus innan vi tog Egon på promenad till Fiskdammen.

Ines tyckte det var spännande att kolla på fåglarna som flyttat tillbaka till dammen efter en vinter på varmare ort. Vi såg både svanar, gäss och änder. Undrar om det kommer ungar snart? 
  
Det var så fint väder att jag valde lövräfsan före tapetsering i källaren. Det blev åtskilliga kärror med löv och kvistar till kvarterets lilla majbrasa. Sågade också ner en stor kraftig buske som bara skräpar och är i vägen. Kände mig sjukt nöjd efteråt, men har lika sjukt ont i armarna. Jag som bara sitter vid datorn hela dagarna är inte alls van den här typen av kroppsarbete, så nu värker det som attan och jag kan knappt lyfta ett vattenglas. Kommer jag att klara av att tapetsera i morgon?

Skärtorsdag

Publicerad 2011-04-22 02:21:23 i Allmänt

Helt underbart med 4 lediga dagar och sol i väderprognosen! Enda trista är att Nils jobbar fyra nätter så vi kommer tyvärr inte att få se så mycket av varandra den här helgen. I morgon ska vi i alla fall premiärgrilla för jag sprang in på Claes Ohlson på lunchen och köpte en ny klotgrill för 199:-

Har också hämtat tapeterna till både tv-rummet, köket och vardagsrummet så det blir inte bara sol och mys under ledigheten. Jag tänker försöka göra klart nere, med eller utan Nils hjälp, för det är ju faktiskt inte speciellt svårt att tapetsera även om man måste göra det själv. Det största hindret lär vara den lilla assistenten som säkert vill vara med och grejja. Får väl passa på när/om hon sover en stund på dagen eller hitta på något ännu mer intressant som hon kan roa sig med under tiden. Vi får se hur det går.

Vad mer idag? Jo, Pontus åkte med till jobbet i morse och hälsade på alla. Han börjar tre veckor före min semester så vi ska jobba parallellt under den tiden. Det ska bli kul.

På kvällen fick jag besök av gulliga Tim och hans mamma Vanja som hade spännande saker att berätta. Vad det handlade om tänker jag inte avslöja här, men jag kan säga att det strålade om henne ;)

Återkommer säkert med fler inlägg under helgen men vill ändå passa på att önska en riktigt GLAD PÅSK!

Mörkt mörkhårig

Publicerad 2011-04-20 23:34:07 i Allmänt

Började morgonen med ett besök hos Äntligen Emma för att fräscha upp håret. Det behövdes verkligen för de ljusa hårrötterna började krypa fram och det är riktigt superfult. Nästa gång ska jag nog inte vänta så länge som jag gjorde nu med att boka tid. Emma tyckte precis som jag att vi skulle skippa koppartonen inför sommaren då det skulle vara svårt att hålla snyggt i solen, så nu färgade hon i stället underhåret svart och la en mörkbrun ton upptill så jag är ordentligt mörkhårig. Blondinen är historia. Kommer bild, men inte just nu.

Den 11:e maj ska salongen ha en happening med modevisning, mat och erbjudanden från olika leverantörer - självklart att jag ska dit och kolla. Läs mer på Emmas blogg: http://hulinder.blogspot.com/

iPad 2

Publicerad 2011-04-20 22:51:11 i Allmänt

Jag är definitivt ingen teknik-freak, men när Pontus visade upp sin nya iPad 2 så blev jag faktiskt riktigt imponerad. Jag vill också ha en! Kan det mesta och otroligt lätt och smidig att hantera. En turkos kanske...?

Glass

Publicerad 2011-04-19 22:29:19 i Allmänt

Kunde inte stå emot längre utan var bara tvungen att få smaka den nya Daimglassen med päronsmak så jag köpte 6 stycken, en till oss var. Den var helt klart god, men mer päron och mörk choklad i stället för ljus hade varit ännu bättre.

Ines älskar glass så de här sötisarna lär nog inte få ligga kvar alltför länge i frysen:

Sonen hemma

Publicerad 2011-04-19 22:17:11 i Allmänt

Har haft ett riktigt "moment" ikväll när jag fick sitta med alla mina ungar samlade under en hel timme (!) innan de drog åt olika håll. Pontus har påsklov och passade därför på att komma hem några dagar. Ines blev överlycklig och kastade sig om halsen på brorsan. Mamman fick nästan en tår i ögonvrån. Min fina pojke!
 
(Bilden snodde jag från någon av hans polare på Facebook, hehe)  

  

Nya joggingskor

Publicerad 2011-04-18 21:26:14 i Allmänt

Det sägs att man ska byta träningsskor varje år oavsett hur mycket eller lite man använder dem för de torkar i sulan och tappar sina funktioner med tiden. Fast det är jag alldeles för snål för, de är ju inte direkt billiga. Mina är säkert 5-6 år gamla så man kan säga att det var hög tid att skaffa ett par nya. Efter mycket om och men så hittade jag till slut ett par i min storlek som kändes bra. Adidas Snova Glide 1300:- på Intersport. Nu gäller det att se till att använda dem flitigt :)  

Forumdag

Publicerad 2011-04-17 11:55:14 i Allmänt

Världens finaste väder och tusen saker att göra hemma. Det känns helt klart motigt att tillbinga nästan hela dagen inomhus på föräldrakooperativet där vi ska ha stämma och forumdag. Som tur är så har vi Frida hemma som kan passa Ines för då kan i alla fall Nils jobba vidare med renoveringen medan jag är på mötet. Vi måste vara klara på nedervåningen till påsk för då ska vi börja tömma kök och vardagsrum så vi har någonstans att hålla till med monteringen av det nya köket som kommer den 28:e. Satte ut annons på braskaminen igår, men jag vet inte riktigt hur jag ska göra med soffan för den behövs ju ett tag till innan vi har hittat en ny.

Så här ser det ut just nu i det blivande tv-rummet:

Här är min hjälte som sliter hela dagarna för att vi ska få fint. Det är något visst med grabbar i blåställ som har en skruvdragare i näven. Man blir liksom lite extra kär, eller hur tjejer? Hihi ;)

Vårkänsla

Publicerad 2011-04-16 23:05:02 i Allmänt

Vilken underbar dag! Solsken och värme så att man nästan kunde gå i kortärmat. Jag var verkligen inte sugen att gå i affärer, men eftersom Ella behövde gympaskor så fanns det inte någon annan tid att spela då jag är upptagen i morgon. Dessvärre kom vi hem i oförättat värv. Den mindre damen (som var tvungen att följa med) blev bajsnödig typ varje kvart och den lite äldre hittade alla tänkbara fel på alla skor som provades. Dessutom var nästan alla 37:or slutsålda i heeela stan. Jag som också tänkte investera i nya joggingskor, blev alltså utan jag med. Tittade också efter Reebook Easytone med balanskuddar under men de fanns inte heller i min storlek.
På vägen hem kom det ett par droppar regn, men det var snabbt övergående så vi stannade kvar ute ett par timmar, Ines lekte med grannpojken Elias och jag pysslade lite i trädgården för mer vårkänslal. Underbart! Stackars Nils har missat det fina vädret helt eftersom han är inne och jobbar i källaren så därför fixade jag en lite extra najs middag med skaldjurspasta och vitt vin och glass med hemmagjord jordgubbspuré till efterrätt. Nu sitter vi i soffan och mår gott, önskar bara att vi hade lite mer vin hemma att sippa på.

Påskpyssel

Publicerad 2011-04-14 23:46:23 i Allmänt

Har pratat med min käre exman om deras planer att flytta. Egentligen borde jag vara arg över att han inte har informerat varken mig eller de två äldre barnen innan huset blev till salu, men jag vet ju hur disträ han kan vara så jag väljer att tro på att han helt enkelt inte tänkt på att det kan vara bra att säga något till oss redan innan flytten är ett faktum. Han har alltid varit lätt att prata med och jag känner mig rätt trygg med hans förnuft så jag förstod att han inte tänker flytta särskilt långt. 

Hade det inte blivit renovering så hade jag nog varit först med att flytta, fast det här kommer att bli jättebra. Nils håller på att gipsa väggarna där nere och jag har beställt tapeterna och mattan. Det kommer att bli ett riktigt mysigt tv-rum som mest troligt kommer att vara klart efter påskhelgen. Det måste det vara för veckan därpå kommer köket så då måste vi flytta ner för att få plats.

Pontus kommer hit i påsk och jag hoppas få rå om honom riktigt ordentligt. Ines säger att hon ska visa hur man målar påskägg. 
 


Jag har påbörjat tovningen av påsktuppen jag egentligen skulle göra i fjol, men då blev det tovade ägg i stället så de ska jag också plocka fram i helgen när vi göra lite fint på bordet.
  

Exet flyttar

Publicerad 2011-04-13 23:37:37 i Allmänt

Fick höra från mina döttrar att min exmans hus är till salu på Hemnet. Känner att om han tänker flytta med åtminstone ett av mina barn så borde han väl berätta det för mig innan jag får höra det på omvägar. Nu bor vi så nära varandra att Ella kan gå emellan utan problem och hon har lika nära till skolan från oss båda. Jag gissar att det inte blir alltför långt härifrån, men eftersom han inte har pratat med mig om det så finns det en viss oro, mest för Ella´s skull eftersom hon inte alls verkar pigg på att flytta. Nåja, jag tror jag ska ta och ringa upp exet och höra om hans planer så slipper man spekulera. Hur det än blir så löser vi det så att det funkar så bra som möjligt för Ella.  

Hälsokontroll

Publicerad 2011-04-11 23:02:23 i Allmänt

På gränsen till överviktig. - Vem?? Jag?! Nä, det kan ju inte stämma, jag som alltid varit smal som en sticka! Just det, "varit", nu är det bara att inse att jag är långt ifrån spinkig, snarare en aning mullig. På gott och ont, det finns en sida av mig som gillar att jag har fått lite mer former (och Nils tycker det är toppen). Fast å andra sidan så är det några kilon för mycket för att jag riktigt ska trivas i mina kläder så det stämmer nog att gränsen till övervikt inte är alltför långt borta. 

Vi har haft hälsokoll på jobbet i dag och mina inre värden var helt utan anmärkning, men när jag ställde mig på specialvågen som "scannade" fram BMI och kroppsfett så var det inte lika lysande. Jag låg helt klart nära de övre gränsvärdena för vad som är önskvärt. Fast jag fattar fortfarande inte hur vågen kan läsa av mitt kroppfett när jag står där fullt påklädd? Hade kanske tjänat på att välja en lite tightare outfit än säckiga jeans och en tunika idag, haha. Visste ni förresten att en kvinna inte ska ha mer än 88 cm runt midjan? Att jag var rätt nära det måttet gick i alla fall inte att tvivla på.  

Kanske man ska ta och investera i ett par nya joggingskor i morgon....
  

Norra Brunn

Publicerad 2011-04-10 01:31:01 i Allmänt

Hahahaha, efter en mycket god trerätters middag igår kväll så fick jag skratta gott åt en trio stå-upp-komiker med samma sjuka humor som mig, tur att jag sparade servetten efter maten för tårarna rann stundtals. 
 

Trots att vi var på Casinot så la vi inte en krona på spel, däremot köpte vi varsin drink och bänkade oss vid Sing Along-scenen där duktiga sångerskan Susanne Bertlin underhöll med massor av gamla hits som alla kunde sjunga med i, stämningen var med andra ord på topp.  

Massor av kramar till älsklingen som bjöd mig på den här jätteroliga kvällen som en försenad födelsedagspresent.

Ute i snålblåsten

Publicerad 2011-04-09 17:09:26 i Allmänt

Kinderna bränner, både av solen och av den kraftiga vinden som var idag. Ines plockade fram sin trehjuling och gjorde premiäråket för i år. I fjol nådde hon inte fram till tramporna, men i år satt fötterna där de skulle.  

Det är verkligen inte lätt att lära sig cykla, man ska både koordinera fötterna och kunna styra samtidigt. Fast även om det gick lite knackigt så tror jag att hon kommer att snappa upp det fort. Ett par gånger till så susar hon fram alldeles själv och mamma springer efter med andan i halsen. 

Nu ska jag och Nils göra oss i ordning för en trerätters middag och Stand-up-comedy på Casinot. Det är Nils något försenade födelsedagspresent till mig så det ska bli kul. Undrar om man behöver vattenfast mascara?  

After work på Invito

Publicerad 2011-04-09 16:59:15 i Allmänt

Jag och några av arbetskompisarna smet lite tidigare från jobbet igår och hade en jättetrevlig after work på Invito.


Snacka om att det var svårt att välja från drinklistan, fanns massor av lockande varianter som man hade vela testa. Killen i baren var ett riktigt proffs så de vi till sist valde gjorde ingen besviken, fantastiskt goda!.....men söta, så en räckte gott och väl.

Flera av tjejerna droppade av ganska tidigt, men jag fick i alla fall en med mig till Casiont efteråt. Hade snappat upp att de som vann dansbandskampen spelade så jag passade på att styrdansa lite. Det gav helt klart mersmak...

Födelsedagsfika

Publicerad 2011-04-07 21:44:54 i Allmänt

Frida fyller 16 år i morgon, men vi firade henne redan idag och fick sällskap av hennes farfar med särbo. Hon ordnade fikat själv och hade bakat både sockerkaka och chokladbollar. I stället för tårta blev det Gino som är skivade bananer, kiwi och jordgubbar toppade med riven vit choklad som man smälter i ugnen. Superenkelt och supergott! Serveras varmt med vaniljglass.

Nu har gästerna gått och det är dags att göra en djupdykning i garderoben för att hitta något jag vill ha på mig på morgondagens after work med några av tjejerna på jobbet. Jag har en liten förhoppning om att det kan bli en fortsättning på Casinot där det är dans, men gissar att de andra kommer att vägra. Får se om jag vågar gå själv i så fall. Längtar verkligen efter en styrdans för det var så länge sedan.

Snabba inköp

Publicerad 2011-04-06 23:49:56 i Allmänt

Efter jobbet kom min fina familj och hämtade mig för en tripp till Birsta för att köpa innertak till "gille-stugan". Vi rände runt på Bauhaus, K-rauta och Byggmax i snabb takt för att jämföra priser. De sistnämnda hade klart billigaste takplattorna, men det var å andra sidan enklare kvalitet med folieöverdragna spånplattor. Vår bedömning var att det duger i vår källare, satsar hellre mer pengar på annat. 

När taket var lastat så blev det middag på Ikea. Jag och tjejerna hann också med en snabbis till butiken Accent för att ta bort ett larm som satt kvar på min nya väska. Höll inte på att hitta kvittot så då hade det kunnat bli riktigt jobbigt att gå tillbaka med en sån begäran, men de hade visst haft problem med larmen så expediten brydde sig inte ens om att titta på mitt köpebevis utan plockade bara bort ploppen och bad så mycket om ursäkt. Efter det gick vi till Life-butiken och köpte storsäljaren Krill som är ett kosttillskott med Omega 3 som rekommenderas till alla som normalt äter lite fisk. Läs mer på http://www.lifebutiken.se/life/produkter/ovriga_fettsyror1/krillolja.ecp

På Intersport hittade Ines en jacka som genast föll på läppen. Hon vägrade t o m ta av sig den när vi skulle betala så vi fick lägga hela barnet på disken för att plocka av larmet, hahaha. Nöjd tjej!

Renoveringen fortsätter

Publicerad 2011-04-04 21:14:48 i Allmänt

Efter att jobbet i tvättstugan har varit vilande under Nils välbehövliga Vemdalen-tripp, så har han kommit igång igen. Ines visade stolt upp vad som hänt där nere när jag kom hem från jobbet. Duschkabinen som tagit plats i stora kartonger är äntligen uppmonterad!  

Själv har jag kanske kanske hittat rätt på matt-fronten efter besvikelsen med den utgångna varianten som inte gick att få tag på. Den här har lite längre lugg, vilket i och för sig kanske är en nackdel om man spiller något, men å andra sidan så är den otroligt mjuk att gå på och har en superfin lyster. Nu är det bara att hoppas att inte priset sätter käppar i hjulet för en ganska snar beställning. Nils har frivecka och planerar att fortsätta med tv-rummet nu när det bara är detaljer kvar i tvättsstugan. Känner att där kan jag också göra en insats för tapetsering är liksom min grej.    

Nu börjar man faktiskt kunna skönja ljuset i tunneln och snacka om att vi ska ha fest när allt det här är klart! Hoppas bara att vi har några vänner kvar att bjuda efter att ha varit totalt osynliga under så lång tid. Håll ut, vi har inte glömt bort er! 

Till sist måste jag få skicka vidare några kloka ord som en mamma på Facebook berättade att hennes 6-åriga son sagt efter ett jobbigt utbrott: "Livet ska inte vara helt lätt. Om det vore det, vore det som att sitta på en bänk. Det är lätt, men det är inte så himla kul" :o)

Loppis

Publicerad 2011-04-02 23:34:10 i Allmänt

Vi halkade in på ett bananskal och fick dela bord med ett par andra på barnloppisen i Tonhallen. För att jag skulle slippa klona mig så var svärmor snäll och tog Ines till invigningsfesten i de nya lokalerna på världens bästa dagis, som vi inte ville att hon skulle missa bara för loppisens skull. Jag fick se bilder senare och det såg ut att ha varit riktigt skoj.
  
När de var klara skjutsade farmor in Ines till mig och Ella i stan. 
 
Jag har varit med på barnloppis ett par gånger förut och tanken är ju att man ska komma hem med mindre prylar och mer pengar än vad man kommer dit med. Erfarenheten säger dock att "summan av kardemumman" brukar bli oförändrad, man byter liksom bara slantar och saker med varandra. Ines gjorde ett par riktiga fynd. En äkta Babyborn docka med massor av tillbehör för 200:- (ungefär vad en klänning till dockan kostar i affären). Stor lycka! 
  
Vi köpte också en söt säng till dockan för 40:- och jeanstightsen hon har på bilden för 10:-, regnkläder för 50:- och foppa-tofflor för 20:-. Ella hittade en snygg Everest-jacka för bara 200:-. Det går att göra riktiga fynd om man har lite tålamod och kollar noga. Efter loppisen åkte vi till Birsta och shoppade lite mer till Ella som har stor klädbrist eftersom hon växer så det knakar och det inte direkt duger med vad som helst. Ines behöver egentligen inte mer kläder just nu, men då vi hittade en t-shirt med Disney-favoriterna på så var det svårt att säga nej.
 
Efter en god middag så sitter vi uppradade i soffan med "Andréna", kollar på film och mumsar snacks - mysigt värre. Nu är det bara ett problem, Ella råkade ha snubbla på en sladd så att Nils dator åkte i golvet och gick sönder. Hinner vi hitta en ersättare tills i morgon då han kommer hem tro...? Är faktiskt på tiden att han byter till någon nyare för den är allt annat än bra och har ganska många år på nacken. 
 

Småbarns-bowling

Publicerad 2011-04-01 00:00:33 i Allmänt

Vi kallar den nya leken "hushållsrulle-bowling" och Ines tycker det är jättekul. Behöver nog inte förklara vad det går ut på för bilderna talar sitt tydliga språk:Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela