gikas

Nya barnkläder

Publicerad 2011-08-31 22:59:44 i Allmänt

Även om man känner hösten i luften så är det väl åtminstone tre månader tills den första snön faller. Därför känns det helt sjukt att folk börjar handla vinteroveraller till sina barn redan nu. Fast efter att ha blivit varnad att storlekarna tar slut fort så hakade jag på tåget och handlade till Ines - dock med rejäl växmån. Det blev en Lundberg-overall, men eftersom jag är lite lur på att köpa ett 2-delat set istället så tog jag den på öppet köp.
Naturbarnen är en nyöppnad butik i Bergsåker som i huvudsak säljer utekläder från topp till tå. Bra initiativ av en tjej som tydligen själv är friluftsmänniska vilket gör att hon säkert är kunnig på vad som funkar bra för barnen. Ines var trött efter dagis och tyckte att mamma var knäpp som ville kränga på henne en tjock overall när solen sken ute, men det gick ju bra till slut. När hon ändå var med så blev det några snabba inköp i Birsta också för det är så mycket lättare att klä henne på morgonen om hon fått välja själv. Blommiga tights 79.90, 2 toppar för 149:-, Cubus. Exit sålde de andra tightsen, 120:- för 2 par.
Den här nobbades dessvärre, men jag tyckte den var en underbar kontrast till allt rosa i garderoben så jag köpte den ändå i förhoppning om att den accepteras senare. Polarn & Pyret, 249:-
Det har varit en extremt kostsam dag eftersom jag dessutom var till frissan i morse. Fick inte bara mörkare hår och en rak lugg utan blev "pålurad" några produkter också, visserligen till kampanjpris, men jisses vad dyrt det blev! Passa er för att gå till Äntligen Emma! Tjejerna är inte bara kanonduktiga på hår, hud och naglar, de är grymma försäljare också - haha.

Var rädd om dig

Publicerad 2011-08-30 21:03:31 i Allmänt

Andréa är på Cypern och det är hennes första utlands semester på egen hand så mamma är liiite nervös den här veckan. Vi vinkade av henne på söndagskvällen och lyckades klara det utan tårar.
Ha en underbar resa älskade unge, lev livet och ha så jäkla kul men lova att vara rädd om dig och kom snart hem igen - Pussar & kramar från mamsen.

Smakrik paj

Publicerad 2011-08-30 20:50:48 i Allmänt

Gjorde en broccolipaj med salami till middag som blev supergod (om jag får säga det själv :)
Om du vill testa så kommer receptet här:
Pajdeg: Kladda ihop 3 dl vetemjöl med 100 gr smör och 3 msk vatten och tryck ut i en pajform.
Förgrädda 10 minuter i ugn på 225 gr.
Under tiden rör du ihop 3 ägg med 3 dl mjölk, tillsätter 0,5 tsk salt, 1 krm vitpeppar, 1 tsk timjan och 1 dl riven ost.
Strimla 150 gr salami (jag använde skivspill med flera olika kryddningar och smaker), hacka kokt broccoli, skär lite purjolök, soltorkad tomat och ett gäng oliver.
När pajskalet är förgräddat lägger du i ingredienserna och häller sist över mjölkblandningen. In i nedre delen av ugnen i ca 30 min. Klart! Jag tänker mig att det är gott att servera sallad och en kall yoghurt-sås till.

Lysnatta

Publicerad 2011-08-28 14:10:09 i Allmänt

Wow, vilken höjdarkväll det var igår! Åkte till Juniskär för att äta kräftor och räkor med Vanja och hennes särbo Christer. Det blev lite grann som en förrätt till den fantastiskt goda fisksoppan som vi åt senare när vi kom till Cafeét.
Hade trevligt sällskap, träffade många jag känner och dessutom var det ett kanonbra uppträdande av det här gänget:
Niklas Frisk har jag sett flera gånger förut och han imponerar stort varje gång, vilken röst killen har. När uppträdandet var över och cafeét skulle stänga för säsongen så hakade vi på ett gäng som skulle på efterfest i en sjöbod lite längre bort. Det var så himla mysigt att sitta där på bryggan med glatt sällskap och titta ut över spegelblankt vatten och tända ljus efter hela kustlinjen. Stortrivdes ända till 3-tiden på natten så jag ska erkänna att jag känner mig en aning trött idag.

Di Leva was here

Publicerad 2011-08-28 12:39:26 i Allmänt

Fick celebert besök igår när självaste rymdblomman Di Leva tittade in och spred kääärlek omkring sig.
Jag tycker det är störtkul med maskerader så det hade varit kul att hänga med brorsan och kolla på resten av "kändisarna" där ute i Matfors, men själv skulle jag till Juniskär och fira lysnatta. Berättar mer om det i nästa inlägg.

Dop i trädgården

Publicerad 2011-08-28 12:22:46 i Allmänt

Innan vi gick över till grannen på dop igår så skulle presenten slås in. Mio´s mamma hade berättat om skogs-tema i hans blivande rum så det var något jag tog fasta på när jag sydde en kudde med tyg från Ikea och la till boken Sagor från skogen.
Det var ganska grått väder, men det gjorde inte så mycket för det blev ett jättefin tillställning ändå. Fick bita ihop för att inte fälla en tår över alla gulliga ungar som prästen pratade så fint om.
Huvudpersonen Mio var naturligtvis gulligast av dem alla den här dagen.
Varmt tack till familjen Eurenius som lät oss vara med och fira Mio´s dopdag.

Det här blir en kul dag

Publicerad 2011-08-27 10:30:53 i Allmänt

Grannarnas lilla Mio ska döpas ute i deras trädgård idag. Himlen är alldeles grå så jag håller tummarna stenhårt för att dimman och molnen ska lätta snart så de får en riktigt toppendag. Det är första gången jag får vara med på ett hemma-dop så det ska bli jättekul, säkert hur fint som helst. Alla i det här huset har precis vaknat så nu ska vi äta lite frukost, slå in presenterna och snygga till oss innan det är dags att gå. Perfekt att ha så nära, vi går bara genom häcken, hihi.
När vi kommer hem ska brorsan (som kom hit sent igår) kläs ut till Di Leva för han ska på 40-årsfest med maskerad. Utstyrseln han hyrt var långt ifrån autentiskt så jag tror att det krävs lite kreativitet från oss båda om det ska bli riktigt bra. Själv ska jag till Vanja på en "förpruttare" (som hon uttryckte det) och sen på Lysnatta i Café Juniskär. Det här ska bli en kul dag med andra ord. Önskar alla en trevlig helg så hörs vi snart igen.

Vill ha just nu

Publicerad 2011-08-24 22:18:47 i Allmänt

Även om det har varit underbart skönt väder idag så känns det i luften att hösten är på väg. Med den kommer kylan och då vill jag vara redo med sköna mysiga kläder som värmer. En poncho känns given i garderoben och jag har hittat några tänkbara varianter:
Den här koftan är inte så tokig den heller:
Här är jag lite kluven - snygg eller inte? Till rätt tillfälle...partykväll kanske?

Dagvill

Publicerad 2011-08-23 22:11:03 i Allmänt

Redan när jag vaknade i morse så var den här dagen som bortblåst, helt säker på att det var onsdag. Det värsta var att jag fick Ines att tro att det äntligen var dags för hennes dagis att åka på utflykten till Trolska skogen som hon längtat så mycket till. Kände mig som världens sämsta mamma när jag såg hennes besvikelse efter att vi insett att det bara var tisdag. Sen gick resten av dagen vidare i kraftig motvind, bara missflyt på jobbet och när jag kom hem och skulle trimma världens tovigaste Egon med den nyinköpta hårklipparen så fungerade den inte. Kanske var det så att jag instinktivt kände på mig redan i morse att det här var en sån dag som man nästan hade kunnat hoppa över direkt. Fast ändå inte, resten av kvällen ihop med familjen blev trots allt rätt mysig. Vi fick t o m oväntat kaffefrämmande av Nils kusin Tony som var i krokarna och det hör inte direkt till vanligheterna.

Nåja, i morgon är det i alla fall onsdag på riktigt och då är det nya tag som gäller, hoppas på lite bättre flyt då.

Saffran & Knuttar

Publicerad 2011-08-22 23:14:57 i Allmänt

När lördagens plan A gick i stöpet så visste vi inte riktigt vad vi skulle hitta på i stället. Till sist bestämde vi oss för att gå ut och äta och valet föll på favoritrestaurangen Saffran som serverar spansk mat. Det fannns så mycket gott på menyn att det var svårt att välja, men till sist blev det fyra olika tapas (=smårätter) till förrätt och till varmrätt valde jag lamm och Nils tog anka. Allt var toppen - upplägget, smaken, vinet, sällskapet. Hann ta en bild på våra små tapas innan batteriet i kameran dog. Ska ni gå ut och äta i Sundsvall kan jag varmt rekommendera det här stället http://www.saffran.nu/
Vi satt så länge att till sist var det bara vi kvar som tog en sista sked av den ljuvliga efterrättsglassen med smak av honung och valnötter innan vi nöjt tackade för oss och gick vidare ner mot puben Bishop Arms. Där fick vi inte sitta ensamma så länge utan fick snart sällskap av några pratsjuka motorcykelkillar på grabb-kväll. Jobbiga fyllskallar var första tanken, men jag hade fel. De var väl kanske inte helt nyktra, men både trevliga och underhållande. Nils fick verkligen fick sitt lystmäte vad gäller motorcykel och båt-snack. Fast det som klart toppade kvällen var när en av dem plötsligt plockade fram ett munspel och började spela Dan Andersson-visor (får Nils önska sig någon musik så blir det alltid han, vilket var ett rätt osannolikt sammanträffande). Kvällen var hur mysig som helst så vid det laget hade jag helt glömt besvikelsen över att min överraskning inte blivit av.

Lycka

Publicerad 2011-08-20 14:13:59 i Allmänt

I går fick Ines överta ett antal väskor från goa grannen Josefin - gissa om hon blev överlycklig. Dessutom fick hon ett par ursöta kanintofflor som också har lekts med en hel del den här morgonen. Självklart vill man ha finklänningen på till så snygga accesoarer. Mammas sockertopp!
Snart är det dags att plocka in sommargrejjerna och då kommer nog Ines att sakna sin allra roligaste leksak, studsmattan. Fast det får nog stå kvar så länge det går för det är toppenbra balansträning för en lite vinglig tjej som hon. (Fick lära oss på ögonkliniken att skelningsbarn med dålig syn ofta har en aning sämre balans än normalt och jag tror nog att det stämmer in på Ines för jag kan tycka att hon faller ganska lätt ibland om hon får en liten knuff). Hoppa är i alla fall superkul!
Med på studsmattan är en av mina gamla älsklingsdockor Lisa som jag är glad att jag sparade även om jag aldrig hade trott att hon skulle bli så poppis igen. Det ju faktiskt rätt sällan som gamla leksaker är lika coola som nya i barnens ögon så därför håller vi bara fast vid de absoluta favoriterna när det kommer till hyllplats i förrådet. Resten går vidare till olika hjälporganisationer och blir förhoppningsvis älskade av andra barn. Det är så sorgligt att vissa barn inte äger en enda leksak så förhoppningsvis gör det någon nytta att ge bort sakerna i stället för att bara kasta dem.

Överraskningen föll

Publicerad 2011-08-20 00:54:18 i Allmänt

Skit också - jag hade bokat en hemlig överraskning till älsklingen, fixat barnvakt och ivrigt sett fram emot lördagen då han lovat slita sig från båtbygget för att umgås med mig, men tji fick jag, ett tekniskt fel sabbade mina planer. Vi kanske får chansen att göra detta på onsdag i stället så det är bara att ha tålamod. Kanske vi kan hitta på något kul ändå i morgon när vi ändå är lovade barnvakt...?
Skönt med helg i alla fall. Hämtade hem Frida och Ines, men Ella får jag vackert vänta på ända tills på söndag för hon ska "kvalitetsbesikta" hästen på lördag (vad nu det innebär). Efter maten fick vi trevligt besök av grannarna och jag fick hålla sötisen Mio, 6 veckor medan Ines använde dagens sista krafter till att busa med bästa kompisen, storebror Elias. Efteråt var hon inte svår att få i säng, somnade nästan direkt efter godnattpussen.
Min älskling!

Prommis

Publicerad 2011-08-17 23:03:04 i Allmänt

Siktar på att bli minst 5, max 8 kg lättare nu i höst så nu vill det till att jag jagar tillfällen att bränna lite kalorier trots mitt stillasittande arbete och lite egentid. Ska jag nå målet så måste jag självklart bli strängare med vad jag äter också. Vägrar envist att köra stenhårt med någon diet, men tänkte till att börja med dra ner på kolhydrater och socker. Inte sluta helt, bara minska. Jag tror inte på att gå ner snabbt i vikt - även om det skulle vara skönt - utan det gäller främst att hitta en balans mellan mat och motion som jag mår bra av som fungerar i längden. Jojobantning nej tack. Det var i alla fall skönt att Nils kom hem i så pass bra tid ikväll så att jag och Andréa kunde ta oss en halvlång kvällspromenad med Egon som njöt i full drag av att få springa lös. Har jag tur så får jag chansen i morgon också....

Redan höst?

Publicerad 2011-08-15 20:47:51 i Allmänt

Pang bom så blev det rena rama höstvädret ute. Jag lyckades tajma in värsta skyfallet när jag skulle in på jobbet idag och paraplyet räckte inte till så jag var dyngsur från låren och ner. Fick försöka torka både chinos och ballerinor med hushållspapper så gott det gick.
En fördel med grårusket är att man kan tända ljus och göra lite mysigt hemma på kvällarna. När jag kom hem idag hade gullungen Andréa städat och gjort fint, så det var bara njuta. Lovely!
Fotöljerna och det lilla bordet ska snart få ge plats för en braskamin, men eftersom det inte är klart nere i tv-rummet så ser det ut så här just nu. Det börjar i alla fall se hyfsat klart ut när allt fler detaljer börjar komma dit de ska.
Nytt vinställ från Village och sommarens godaste rosévin - Mulderbosch
Färska blommor. Ska bli fler av den varan från och med nu...om jag så ska köpa dem själv.

Kräftskiva

Publicerad 2011-08-14 19:31:25 i Allmänt

Årets kräftor kan verkligen rekommenderas, vi provade flera sorter igår och alla hade jättegod smak. Däremot skiftade de en hel del i storlek och färg, men det är ju av mindre betydelse.
Krustaderna bredvid tipsade mamma om och eftersom de innehöll Västerbottensost så tänkte jag att de skulle passa bra som tillbehör till kräftorna. Vill du också testa så blanda bara den rivna osten med creme fraishe och tillsätt fint hackad rödlök och en nypa cayennepeppar efter tycke och smak, fyll krustaderna och klicka på lite rom (en dillkvist hade varit fint på toppen, men jag glömde det) - enkelt och snabbt fixat.
http://publishme.se/594905/imagehandler/?go=upload&cb=tinymce.plugins.ImageHandler.cb_map.id_body
Annika och Ronny hade dukat upp till en supertrevlig fest i en av Bosvedjans samlingsplatser. Annika´s mamma Inga-Lill och hennes Enso trivdes också. Själv mådde jag verkligen som en prinsessa, särskilt efter att vi tjejer spöat grabbarna i kubb, hehe. Dessutom så glad över att få träffa min Annika igen som jag har saknat så mycket. Vi ses inte lika mycket nu som vi gjorde förr, men det är alltid ett lika kärt återseende. Stor kram till dig och pojkvännen för en underbar kväll!

Drakbåtsfestivalen

Publicerad 2011-08-14 16:04:31 i Allmänt

Lördag och Drakbåtsfestival i Sundsvall.
Självklart var Sundsvall Energi representerade med ett lag. Nils fick alltså slita sig från båtbygget och plocka fram tävlingssinnet.
Han och parhästen Niklas, förmodligen de två största vinnarskallarna i båten, fick sitta längst fram och sköta takten.
....det gick bra i början....
....men sen kunde man se att det blev en väldig oreda bland paddlarna. Någon eller några hade helt tappat rytmen.
Det blev en lång väntan mellan loppen, men det gick ingen nöd på oss åskådare för vi satt och myste i solen med varsin kall öl. Gissar att Nils blev lite lätt avis när han hittade igen oss på uteserveringen. Jag hade sällskap av bästaste Annika L, hennes Ronny, Anette G och till och från flera andra bekantingar som dök upp vid bordet. Trevligt värre!
Efter det första loppet blev det bättre ordning och därigenom betydligt bättre tider, så gänget nådde till sist fram till kvartsfinal där de förlorade med bara ett knappt drakhuvud. Fast jag tror ingen deppade så hårt för det, inte vi i alla fall för det började bli hög tid att göra sig i ordning för kvällens kräftskiva. Återkommer till den i nästa inlägg.

Skördat

Publicerad 2011-08-12 00:11:05 i Allmänt

Fick ett ryck efter middagen och tog med mig Ines ut till bärbuskarna. Resultatet blev den här sköna färgpaletten av vinbär. Ska bli till saft är det tänkt så nu måste köpa hem flaskor till ändamålet.
Gjorde några helt oväntade fynd idag på lunchen när jag av en ren slump hittade en källarloppis bredvid Ido´s teshop i stan. Osborne & Little kvalitetstapeter för mellan 50-100:-/st (de ligger säkert runt 700-1000:-/rullen normalt). Jag köpte två a´ 50:-. Vad jag ska ha dem till vet jag inte riktigt, men om inte annat så blir det grymt snyggt, drygt och hållbart presentpapper eller något annat pyssel. Fick tips på jobbet om att piffa upp trista förvaringskartonger.
Lite tidigt kanske, men de här härliga mimou-kuddarna (faktiskt helt nya) blir perfekt i schäslongen till jul, 100:-/st
Liksom den här ful-snygga silver-granen för värmeljus som kommer att bli en kul detalj i vårt moderna kök, 70:-.
Den här stora, betongliknande krukan blev jag extra nöjd med, smälter in perfekt i miljön. Ska bara hitta en lämplig växt att plantera i den....eller om det blir något annat arrangemang...vi får se. 50:- kostade den.
Mycket på loppisar är bara gammalt skräp i mina ögon, men här tror jag att det finns goda chanser att hitta riktigt aktuella inredningsdetaljer av hög kvalitet. Det var en bra blandning av gammalt och nytt kan man säga. Blir lätt fler besök. Helgen närmar sig med stormsteg och första jobbveckan är snart avklarad, känns skönt. På lördag händer det en massa kul, men det återkommer jag till. Må så gott allihop!

Träningsläger

Publicerad 2011-08-08 22:03:02 i Allmänt

Ella har lite kvar av sitt sommarlov så nu när vi andra har börjat jobba är det bra att hon har sin lurviga kompis kvar hemma. När jag kom hem idag så var han på träningsläger. Jag tror minsann att någon har inspirerats av tävlingen som vi var på i Timrå för inte så länge sedan. - Yes Matte, nu är jag redo...
Kolla höjden på hoppet! Vår lilla jycke kanske skulle kunna bli en agility-stjärna i alla fall.

Slut på semestern

Publicerad 2011-08-07 23:20:27 i Allmänt

I kväll kom mamma & pappa hit ifrån Skellefteå för övernattning och senare hemfärd till Stockholm. Med dem kom också mina inköp som jag gjorde där. En kruka/ljuslykta i grått trä med utstansade stjärnor köpt på 5 rum i Kåge och nya high heels från Aveny skor (fodret är svart, inte blått som på bilden. Sulan är däremot lila som man skymtar på klacken).
Nä, nu är det hög tid att krypa i säng och vända tillbaka dygnet, jag börjar nämligen jobba i morgon. Slut på semestern för den här gången. Känns därför helt ok att det spöregnar ute just nu, lite lättare att återgå till allvaret då. Ines är toktaggad över att få gå på dagis i morgon och hade därför bråttom att lägga sig så att nya dagen skulle komma fortare. Hm, önskar att jag vore lika ivrig att gå tillbaka till jobbet......

En sån härlig kväll

Publicerad 2011-08-07 00:12:34 i Allmänt

Strunt samma om det regnar, bara det är varmt. Lite smatter på taket är bara mysigt.

Skellefteå

Publicerad 2011-08-06 17:13:22 i Allmänt

Hade en lugn och skön minisemester hos släktingarna i Skellefteå. Först anhalt blev Lövånger där min mamma kommer i från. Hon hade möte med gamla klasskamrater för att planera 50-års jubileum sedan examen från realskolan som det hette då. Jag, pappa och Ines fördrev tiden med lunch på ett mysigt café och flera andra roliga aktiviteter, kyrkbyn, minibyn, jätteschack och lekparken. Älskar att ströva i gamla miljöer och fantisera över hur folk levde där då. Kyrkbyn i Lövånger är numera vandrarhem, men pappa minns och kunde berätta hur de små husen användes förr i tiden.
När mamma´s möte var klart åkte vi vidare till fabriken där Lövånger´s bröd bakas och handlade billigt tunnbröd av olika varianter, underbart gott. Sen väntade morbror Martin och hans Elsy i Medle där vi sov i deras husvagn under vistelsen. Har konstigt nog inte lyckats få med dem på bild, men jag kan visa den här söta flickan som stortrivdes bland blommor och bär i deras trädgård. Hon är jättenöjd över de riktiga bebiskläderna och klänningen som jag köte åt henne och dockan på rea i stan. Att köpa bebiskläder i stl 50/56 stället för dock-kläder har flera fördelar - de är både finare, mer hållbara och billigare (om man köper dem på loppis eller rea).
En kväll blev det surströmmingsskiva i Medle så premiären härmed avklarad. Vilken tur att de sura firrarna inte förbjöds av EU som det pratades om ett tag.
En annan dag fick vi komma på lunch i stugan hos faster Ann-Christine och Lasse Liten (som Ines sa, hihi). De har ett toppenfint ställe i Boviken nära Kåge. Blondinen är min söta kusin Marie som jag fnittrade mycket ihop med som barn.
Kom hem igår efter en ca sju (!) timmar lång bussresa med Ines. Fattar inte varför det ska behöva ta så lång tid. Det är ungefär lika långt tilll Stockholm åt andra hållet från Sundsvall sett men då går resan nästan två timmar snabbare om man tar en direktbuss. Som tur var hade jag laddat med mycket underhållning till skruttan som faktiskt var riktigt tålmodig. Den bärbara DVD:n gjorde succé.
- Det här var spännande mamma!

Pretty shoes

Publicerad 2011-08-06 15:59:37 i Allmänt

Lycka! - Ines har fått ärva lite leksaker som stått på vinden hemma hos Ella´s pappa och när hon fick syn på de här var det kärlek vid första ögonkastet. Äpplet faller inte så långt från trädet, klart att mammas flicka gillar snygga skor.
Jag köpte förresten ett par supersnygga i Skellefteå som ni ska få se senare (de åker med mor & far hem hit på söndag)

Skellefte´ - here I come!

Publicerad 2011-08-01 23:46:03 i Allmänt

Har precis packat klart inför min och Ines Skellefteå-tripp i morgon med Mommo & Moffa. Ines är toktaggad för att få åka bil, sova i husvagn och sen åka buss hem....hm. Det är då inte riktigt samma saker som taggar mig, jag tycker främst att det ska bli trevligt att träffa släkten och se min kära födelsestad - vad har förändrats och inte liksom. Synd bara att jag får lämna resten av familjen hemma (och kanske inte kan blogga på några dagar).
Har ni sett min nye kille förresten? Han är mörkhyad och kommer från yttre rymden.
Love y my dirty guy!   Hi hi hi

Mommo och Moppa

Publicerad 2011-08-01 11:19:10 i Allmänt

- Rippiii, idag kommer Mommo och Moppa!!! Utbrast Ines ivrigt när jag berättade att mina föräldrar är på väg upp från Stockholm. I morgon åker vi vidare tillsammans med dem upp till Skellefteå så vi får en liten semestertripp i alla fall. Har ju annars mest varit hemma de här veckorna så det ska bli kul. Problemet är att mamma och pappa inte åker hem förrän på söndag och jag måste vara hemma på fredag så det får bli bussen hem för mig och Ines. Det kommer att ta drygt 6 timmar (den stannar typ överallt på vägen) så det gäller att ladda med massor av underhållning till lilla damen. Tror faktiskt att jag ska göra en tripp till Birsta och köpa en sån där bärbar DVD som jag har surrat om så länge men som inte blivit av. Den kan vara till nytta i många situationer när bus-brallan behöver sitta stilla ett tag. Oj, bäst jag sätter fart - ska städa, packa för resan, åka till Birsta, lämna saker till återvinning och helst hinna njuta av solen en stund också.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela