gikas

Gott nytt år

Publicerad 2011-12-31 23:19:53 i Allmänt

Med röst som en gammal nerknarkad uteliggare är nyårsfirandet i full gång här hemma. Jag, Ines, mamma, pappa och brorsan har ätit en tre rätters middag och inväntar nu tolvslaget. Skitjobbigt att inte kunna prata som jag vill, men lite bubbel ska nog kunna rinna ner i strupen ändå. Gott nytt år alla vänner! Kram

Hugo Boss

Publicerad 2011-12-29 22:51:25 i Allmänt

Mitt nya fina skal till mobilen kom äntligen fram. Dessvärre så verkar mobilskalstillverkarna ha missat en väsentlig detalj, det blir nämligen dåliga foton när skalet sitter på. Hörde talas om det här på fikarasten på jobbet för ett tag sedan men tog det med en nypa salt...tills nu. Hugo Boss får gå i retur direkt känner jag. Kolla skillnaden på bilderna med och utan skalet på.

Fler julbilder

Publicerad 2011-12-26 01:25:01 i Allmänt

Har lite problem med att ladda upp bilderna från mobilen, men här kommer några till.

Snälla barn

Publicerad 2011-12-26 01:18:01 i Allmänt

Tindrande ögon, rolig tomte, massor av fina julklappar och god mat gjorde julaftonskvällen så bra som den bara kunde bli. T o m Tomten fick med sig en gåva hem, Ines gav nämligen bort alla sina nappar.

God jul!

Publicerad 2011-12-24 12:03:37 i Allmänt

Här är finklänningen på och julklappshögen stor. Ines är inte ensam om att tindra med ögonen och längta efter tomten. De stora barnen har något förväntansfullt i blicken de med. Vi vuxna ser mest fram emot att få hugga in på julbordet. Nils föräldrar kommer om några timmar så nu ska jag sätt igång och duka. Önskar er alla en riktigt underbar julhelg med mycket skratt och kärlek, kram!

Ett möte som berörde

Publicerad 2011-12-23 11:30:40 i Allmänt

Det är så fascinerande med oväntade människomöten. I går fick jag förtroendet att få ett livsöde fyllt av missbruk och följdproblem berättat för mig på vägen hem med bussen. Han hade vuxit upp med en alkoholiserad far och hade sin egen första fylla vid 12 års ålder. Nu var han i min ålder och hade supit bort det mesta som är värt något i livet. Många av hans vänner hade dött unga av sitt missbruk. Han kände sex stycken som gått bort bara i november. Fast det fanns ändå en positiv anda i samtalet eftersom han hade varit nykter i 4 år och kämpade för att gottgöra alla de som sårats på vägen. Han gick på AA-möten, föreläste för ungdomar, var nykär, hade fått ett nytt jobb och en egen lägenhet. Vid avstigningen fick jag ett brett leende, en önskan om god jul och några ord som det låg mer bakom än vad man kunde tro: "....och ta det lugnt med glöggen"
(Farorna finns överallt och omgivningen kan vara tuff att hantera för en nykter alkoholist)

Over and out

Publicerad 2011-12-22 07:52:56 i Allmänt

När jag kom hem igår var jag helt över, ville helst bara åka till en koja i skogen och fira jul där. Efter en natts ordentlig sömn känns det bättre och nu längtar jag efter mina kära stockholmare som mest troligt kommer ikväll, längtar.

Julklapparna klara?

Publicerad 2011-12-20 23:09:14 i Allmänt

Hm, jag har dålig koll känner jag. Brukar vara noga med att skriva upp allt på en lapp men nu har jag slarvat. "Huvudklapparna" är i alla fall i hamn, men vi ska nog utöka pakethögen lite lite till innan Tomten känner sig nöjd. Är toknöjd med det jag hittade på till Nils, så jag hoppas han blir glad. Hoppas såklart att alla blir riktigt glada över sina julklappar. Maten har vi knappt börjat med än och det är en del städning kvar innan resten av familjen kommer, men det ska vi nog hinna med de närmaste dagarna nu när Nils är ledig och vi är flera som är hemma att på kvällarna. Vad värre är så har jag inte den minsta gnutta julstämning i kroppen. Supertråkigt, för jag vill verkligen ha den där känslan inombords nu när det bara är ett fåtal dagar kvar till doppare-dan´, men chansen finns ju fortfarande.

Lååång väntan

Publicerad 2011-12-19 21:25:02 i Allmänt

Granen pyntad och klapparna inslagna, nu väntar vi bara på att den där rackarns Tomten kommer någon gång...

Granen fixad

Publicerad 2011-12-18 16:41:08 i Allmänt

Först blev det julbord på Ikea och sedan valde vi ut årets finaste (nåja) gran. Något mindre än denna, men med grenarna på rätta ställena.

Julfest

Publicerad 2011-12-17 23:48:57 i Allmänt

I går var det julfest på jobbet med mycket god mat och dryck. Riktigt najs. Själv var jag lekledare och improviserade som Tomtens hjälpreda, norrländska renen Rudolf med röda mulen.
Vi körde först julklappsleken och sedan "kropp-mot-kropp" som alltid garanterar en hel del skratt. Efter lekandet bänkade vi oss i vår härliga soffgrupp - där man har perfekt utsikt mot Casinot i julskrud - och lyssnade på allas musikfavoriter på Spotify. Smaken är som baken, så det blev många olika stilar som spelades. Jag och Helena fick svårt att sitta still mot slutet så när alla andra började droppa av så stämde vi träff med Nils, som samtidigt var på Oscar´s med några av sina arbetskamrater. Där fastnade vi på bild för Mingla.nu, drack bubbel och dansade häcken av oss :)

Besviken och glad på samma gång

Publicerad 2011-12-17 22:46:32 i Allmänt

Besviken och glad på samma gång. Glaset mellan bänkskivan och överskåpen är äntligen på plats....men bara delvis. Klantskallarna hade både mätt och beställt fel på två av sektionerna! Snyggt blir det i alla fall så det är jag glad över. Är också glad över att den nya kamin-insatsen kom igår. Nu blir det mysigt värre att kura upp sig i tv-soffan :)

Forts julmarknaden

Publicerad 2011-12-15 21:32:56 i Allmänt

Kunde inte lägga ut de andra bilderna i samma inlägg som det förra av någon anledning så då kommer det fler här.

Julmarknad på berget

Publicerad 2011-12-15 21:24:39 i Allmänt

Har ju glömt att visa bilderna från julmarknaden på Norra berget. Ines var kaxig till tusen inför mötet med den här killen, men tyckte att det var lite läskigt att hälsa på inne i hans hus.

Luciamorgon

Publicerad 2011-12-14 22:02:33 i Allmänt

Luciatåg på dagis är något av det gulligaste som finns tycker jag, sötnosar!

Mobilbloggar

Publicerad 2011-12-12 23:12:41 i Allmänt

Halloj, testar att blogga från mobilen. Jag kom hem sent från jobbet idag och resten av veckan kommer det att bli likadant. Övertid i morgon också, dagismöte på onsdag, övertid torsdag och Julfest på jobbet fredag. Känns tokjobbigt att knappt hinna träffa familjen så jag är glad att jag åtminstone får vara med på luciafika i morgon på dagis. Ska bli kul att få höra småkottarna sjunga.

Måste förresten berätta att brorsan har flyttat in. Han började sitt nya jobb idag och ska bo hos oss tills han får sin lägenhet efter nyår. Kul att ha i alla fall en släkting i stan.

Tomte-Nisse hälsar!

Länge sedan

Publicerad 2011-12-08 00:20:52 i Allmänt

Förlåt att jag inte har bloggat på en hel vecka, men det har varit fullt upp. Ska jag erkänna så har eventuell ledig tid gått till något annat som känns spännande just nu, nämligen min nya Iphone som äntligen flyttat in. Spelar Wordfeud så fort jag får chansen. Bra hjärngympa faktiskt. Telefonen är visst rätt känslig för repor och andra skador, så jag har varit på jakt efter ett snyggt fodral men inte lyckats hitta något jag gillar. Såg ett vitt Hugo Boss-skal som jag blev sugen på, men tyvärr var det slutsålt just nu så det fick bli en vinterpäls så länge. 99:- på KappAhl.
Jag slutade tidigare för att gå på cellprovtagning (blä) och då passade vi på att börja med julklappshandeln efter det. Inte så lätt att hinna det man har tänkt dock när lilla damen är med, men jag fick en hint om vad jag ska köpa i alla fall. Kanske man skulle sitta hemma och fixa klapparna via nätet? Vore rätt smidigt faktiskt. Köpte i alla fall ett par mysiga tofflor till mig själv för nu börjar det bli kallt om fötterna. Snöar faktiskt ute just nu, så vi hoppas få en vit jul.
KappAhl 179:-

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela