gikas

Julkalendrar

Publicerad 2011-11-30 23:41:37 i Allmänt

1:a december i morgon och vi börjar bli redo för julmånaden. Ines är superdupertaggad över allt juligt, och lyckan var stor när hon fick julkalendrar med spännande innehåll från både mig och André:na (André & Andréa). Som hon har burit runt på de där är jag riktigt imponerad över att hon lyckats hålla sig från att öppna luckorna. I morgon gäller det att hitta 1:an.....
De stora kidsen har också fått varsin chokladkalender, det är en viktig tradition i den här familjen som ingen verkar vilja växa ifrån. Godis är gott!

Heltäckningsmatta

Publicerad 2011-11-30 22:57:15 i Allmänt

Just nu jobbas det för fullt med inläggning av mattan i källaren och det är så himla spännande att få se hur slutresultatet blir. Det blir säkert en enorm skillnad i och med att den bruna, jättefula plastmattan försvinner. Känns visserligen en aning ångestladdat att lägga in en heltäckningmatta eftersom man minns de åren då alla textilgolv var så hatade och åkte ut ur hemmen, men det har hänt en hel del vad gäller själva materialen och fördelarna vägde upp just i det här utrymmet tyckte vi. Det blir varmare, mjukare och mer ombonat. Med vanlig dammsugning och en matt-tvätt vår och höst så håller den sig säkert fräsch väldigt länge. Efter detta är det bara listerna kvar innan jag kan börja piffa till vårt allra mysigaste rum.

Somnar säkert ovaggad

Publicerad 2011-11-30 00:21:45 i Allmänt

Sååå trött. Det blev en lång dag på jobbet, jag gick inte förrän klockan var kanske kvart över sex. Sen handlade jag mat eftersom jag visste att kylen gapade tom. Slängde i mig middagen och satte sedan igång att röja på nedervåningen inför morgondagens mattläggning. Andréa hjälpte mig att måla sista varvet på dörrarna medan jag skrubbade tegelväggen/öppna spisen, dammsugade och torkade golvet. Sist av allt målade jag fönstret en vända till. Det är ingen vits att vara så noga där för det måste ändå bytas ut så snart som möjligt, men med lite vit färg över det bruna så ser det i alla fall lite trevligare ut tills dess. Måtte inte mattläggaren få förhinder för nu är jag grymt nyfiken på hur rummet kommer att te sig när mattan ligger på plats. Jag hoppas och tror att det blir jättemysigt. Tror att vi ska inviga med en riktig "bio-kväll" med popcorn och alla samlade i den stora soffan. Inte en enda lugn stund idag så nu längtar jag innerligt efter sängen och den lilla sömn som hinns med innan det är dags för morgondagen och nya tag. Kanske dags att börja fundera på julklappsinköpen också....

Nööööjd!

Publicerad 2011-11-28 23:49:57 i Allmänt

Jag har målat klart på nedervåningen!....eller kanske inte. Möjligen att det behövs en strykning till i morgon, för det ser fortfarande en aning flammigt ut på dörrarna. Vi får se när det torkat. På onsdag får vi äntligen hjälp med att lägga in mattan så nu ser det verkligen hoppfullt ut att hinna klart till jul. Trappen kvarstår förstås, men har vi klarat oss med världens fulaste så här länge så går det väl ett tag till. Huvudsaken att det blir inflyttningsklart nere så att familjen som kommer till jul får någonstans att sova. Glasskivorna i köket borde också snart vara på plats så då jäklar kan vi dra igång julbaket utan att vara rädda för tapet-stänk. Underbart!

1:a advent

Publicerad 2011-11-27 22:45:55 i Allmänt

Tänk vad bra det går att få saker och ting gjorda när man har kniven på strupen. Vi hade bjudit hem en massa folk på glögg-mingel för att fira in advent ikväll, så då vill man ju ha städat och undanplockat (så att alla får plats åtminstone, haha). Fram med några röda ljus och en tomte och vips så var det jul igen. Moder natur hjälpte till att skapa stämningen genom att äntligen låta snöflingorna falla utanför fönstret, äntligen.
Det fanns gott om internet-recept på olika tilltugg som passar till glögg, men jag fastnade till sist för tunnbrödrullar med pepparkaka/ädelost, tunnbrödrullar med skinka/starksenap, kavring med cheddar, cheesecake med ädelost, baconlindade dadlar och en barnvänlig sort med leverpastej som vi har börjat duka upp här.
Perfekt med enkel plockmat i det här fallet för det kom ganska många, närmare bestämt 23 personer. Med soft julmusik i bakgunden testade vi flera olika glöggsorter, både med och utan alkohol och mina favvisar blev årets Blossa med kaffesmak av de starkare varianterna och Herrljunga Äppel/kanel som var ett fräscht alternativ för kvällens chaufförer. Hade riktigt trevligt och känner att det här kanske kan få bli en ny tradition..?

Mobil-research

Publicerad 2011-11-22 23:32:39 i Allmänt

I dag åkte jag buss till och från jobbet och det är så skönt. Visst tar det längre tid, men jag kan slappna av och sitta och filosofera, läsa en bok eller t o m halvsova en stund. Promenaden till och från bussen är också skön. Det är jättevackert nu när alla julljusen är tända i stan och på Casinot som jag passerar, så julstämningen börjar faktiskt komma smygandes även om jag inte trodde det för ett par dagar sedan. När jag skulle åka hem idag så gick jag in på en tele-butik för att höra mig för vilket abonnemang jag ska välja till min blivande smartphone. Killen i butiken småskrattade lite när jag visade upp min gamla mobil och ville känna på den. - Det var länge sedan, sa han med nostalgi i rösten innan säljsnacket drog igång. Jag blev kvar säkert en halvtimme, men efter detta kan man nästan säga att jag kan allt om både mobiler och abonnemang. Nu kvarstår en enda frågeställning (som så klart poppade upp först efteråt när jag satt på bussen) men sen är jag äntligen redo att slå till. Killen fick mig nästan att vackla vad gäller valet av telefon eftersom han knappt ville nämna Iphone, men jag insåg ganska snart att det säkert berodde på någon slags bonus om han säljer av de andra märkena. Såg faktiskt att han la ifrån sig sin privata telefon när jag kom och det var just en Iphone. Jag tänker låta mig övertygas av omgivningen så det blir en Iphone 4S. Alla tycker visst att den svarta är snyggast, men det håller jag inte alls med om så det blir en vit för min del. Nu ser jag fram emot att få den i handen så hoppas att det inte är någon lång leveranstid.

Klockan halv tio på kvällen

Publicerad 2011-11-20 23:15:34 i Allmänt

DÅ plötsligt kommer jag till skott och börjar måla dörrar! Vad är det med mig?? Visserligen en sann kvällsmänniska, men varför inte börja liiite tidigare i alla fall? Fast det gick ganska fort. Nu är klockan elva och jag är både nöjd och klar, känns otroligt skönt att ha det gjort. Första lagret alltså, grundfärgen, för det ska ju på minst två lager färg till överallt innan jag är riktigt klar. Tänk om jag kunde vara så diciplinerad och duktig att jag tar tag i det i morgon....Yes I can!

Önskelistor

Publicerad 2011-11-20 19:25:50 i Allmänt

Nu har ungarnas önskelistor kommit upp på kylskåpet och jag vet inte vad de har för uppfattning om Tomtens inkomst, men det här har de bland annat önskat sig: "Lägenhet, bil, bensin, camésmycke med kedja i guld, Iphone, dator, pengar, säsongskort på fotboll....." Har Tomten råd med det där så ska jag genast byta karriär och bara jobba i december som han gör.

Lys- och myslördag

Publicerad 2011-11-20 02:16:27 i Allmänt

Vilken härlig dag det har varit. När Nils låg och sov efter nattskiftet så fick jag och Ines ett roligt oväntat besök av min tidigare arbetskollega Anna-Karin och hennes busfrö Elias. Förra gången barnen träffades var de lite blyga för varandra, men nu tog det knappt en minut innan de var igång och hade jättekul så vi mammor fick möjlighet att avhandla allt som hänt sedan sist vi sågs.
När våra vänner åkt så var det dags att väcka papsen för att åka till stan på Lyslördag. För er som inte vet vad det är så kan jag berätta att stadsledningen har gjort det till ett evenemang att tända upp all julbelysning. Det brukar vara fackeltåg, körsång och uppträdanden innan slutligen stora granen på torget, träd, byggnader och hela Storgatan lyses upp inför julen. Riktigt stämningsfullt och vackert så om jag får välja så går jag hellre och tittar på det än själva julskyltningen som är nästa helg. Ines gjorde stora ögon, men spanade förgäves efter Tomten som hon hade hoppats skulle vara där. Hon pratar om honom varje dag nu, så väntan kommer att bli väldigt lång. Nu fattas det bara lite snö så blir det lättare att ta till sig att det snart är december. (Bilden är lånad)
Eftersom Nils bara hade ett par timmar innan det var dags att åka till jobbet igen så blev det middag på stan. Jag hade fått tips om Delicerano som serverar Italienskt så vi gick dit. Ines beställde pasta med basilikapesto och en massa ketchup. Jag och Nils tog scampi med krämigt saffransris som smakade helt suveränt gott. Sypermysigt att få lyxa till det med mat på restaurang ibland.
Ines pratade oavbrutet på stan och på Delicerano och fortsatte sedan i bilen därifrån. Hon verkar satsa på ett försök att bräcka storasyster Andréa, som ända tills nu känts väldigt svårslagen på den munviga fronten. När vi vinkat av pappa Nils till jobbet så valde vi att hälsa på Annika Å och hennes stor-tjejer. Där blev vi kvar hela kvällen. Snälla Malin roade tålmodigt den 15 år yngre Ines, som inte helt otippat stortrivdes i hennes rum med samlingen av Hello kitty-prylar, gamla bokmärken och husdjuret - en livs levande råtta! (Jag kände mig modig som vågade klappa den) Samtidigt fick jag prata mycket och länge med en vän jag träffar för sällan numera. Tack A för att du finns! (Eftersom jag tror att Å S också läser detta och jag fick en hint ikväll så: Jaaa, gärna en after work! Miss y to)

Vaknade med ett ryck

Publicerad 2011-11-20 00:59:03 i Allmänt

I går på jobbet pratade vi om folk som fått inbrott på natten när de varit hemma så jag var extra noga med att låsa om mig när jag skulle lägga mig. Nils jobbar natt hela helgen så jag har bara min lilla best Egon att förlita mig till om vi skulle få oväntat besök. Jag brukar sällan eller aldrig vara rädd av mig, men ibland tänker jag i alla fall tanken vad jag skulle göra om någon plötsligt stod i sovrummet. Så var det igår när jag kröp i säng, men jag skakade av mig obehagskänslan och somnade ganska snabbt ändå. Hade ingen aning om vilken tid på dygnet det var när jag plötsligt vaknade med ett ryck. Rummet var mörkt men i ljuset från sovrumsdörren kom en mörk gestalt sakta gåendes emot mig i sängen och böjde sig ner.........."- God morgon älskling, får jag krypa ner hos dig en stund?" viskade Nils ömt. Ja men JÄKLARNS vad kramsugen man kände sig, yrvaken med vilt skenande puls!!! Reaktionen blev inte direkt den han hade önskat sig kan man säga. Don´t do it again Darling!

Ines julklänning

Publicerad 2011-11-18 20:04:43 i Allmänt

Skruttan blev överlycklig när hon fick veta att mamma beställt den här fina klänningen till henne.
H&M 249:-

Nya ideér

Publicerad 2011-11-16 22:54:04 i Allmänt

Nils tittade på mig som om jag vore galen när jag plötsligt kom på att vi måste göra om på Ines rum. Nuvarande tapeter är ljusgröna och känns inte så roliga längre eftersom de har suttit där i ca 6 år nu. Jag vet att han har rätt eftersom vi redan har så mycket oklart här hemma, men jag det poppade upp en bild i huvudet igår som jag har svårt att släppa. Till råga på allt så hade vi ett större presentkort på XL-bygg, med utgångsdag i morgon, så det avgjorde saken - jag slog till på en rejäl burk vitfärg till snuttans rum. Inredningen kan hon få i julklapp tänkte jag. Lovade också min skeptiske sambo att sköta målningen helt och hållet själv. Ett realistiskt mål är att vara klar lagom till Ines födelsedag i januari så att hennes kompisar kan hjälpa till att inviga det nya lekrummet på kalaset. Det är Ines stora favoriter som är inspirationskällan, så här kommer en liten hint om stilen.
Vet inte om soffan får plats i vare sig rummet eller i budgeten, men den är ju supercool så vi får se....

Dlight

Publicerad 2011-11-13 19:02:41 i Allmänt

Fick tips och riktigt bra kvalitetsljus på en annan blogg. Jag köper oftast mina på Ikea bara för att de är billiga, men det är inte alltid de håller formen så länge så det vore kanske värt att prova några som håller högre klass. Snygga ljus kan man aldrig få för många av, särskilt inte den här mörka årstiden. Tyvärr gick det inte att "sno" några bilder från hemsidan så ni får titta in där själva i stället, här kommer länken (missa inte braständarna som ser ut som små muffins): http://www.dlight.nu/

Fars Dag 2011

Publicerad 2011-11-13 18:40:44 i Allmänt

Har känt mig seg i dag efter tre festliga kvällar på raken, sömnbristen är påtaglig. Förfesten hemma hos Emma var mycket trevlig, 8 pratglada tjejer på partyhumör. Det blev både bubbel och en och annan shot. Har ni inte redan provat så kan jag starkt rekommendera Likör 43 med varm nyponsoppa och grädde på toppen - helt fantastiskt gott! (Likören i botten, sedan häller man försiktigt nyponsoppan över baksidan på en sked så att det inte blandas)
Eldkvarn var i alla fall riktigt bra igår på ett fullsatt Aveny och det blev mycket dansande på nattklubben efteråt så jag är mycket nöjd med kvällen.
Har nyss prata med min käre far på telefon och gratulerat på hans dag. Nu väntar vi på att jägaren ska komma hem så att vi kan få fira Fars Dag med honom. Tjejerna har bakat muffins och chokladbollar som de ska bjuda på. Pappa Nils har dessutom dubbel anledning att fira, han fällde nämligen sin 4:e och säsongens sista älg så nu är jakten äntligen överstökad för den här gången. Ska faktiskt bli skönt att få komma in i normala gängor igen.

Tredagars

Publicerad 2011-11-12 15:30:52 i Allmänt

Tredje kvällen på raken som tant är ute i vimlet. I går var jag festfixare/tävlingledare på jobbets höstfest (som by the way blev riktigt lyckad) och ikväll ska jag och ett gäng tjejer gå på Aveny där Eldkvarn spelar. Ett säkert tecken på att jag börjar uppnå mogen ålder - även mentalt - är väl att det känns rätt motigt att ladda om batterierna för ännu en festkväll. Något som inte var några problem alls för ett antal år sedan, bara kul. Vi ska dessutom träffas ganska tidigt så jag antar att det helt enkelt gäller att bita ihop och hoppa in i duschen. Kul sällskap och ett bra band borgar för att kvällen kommer att bli toppen, jag kommer säkert att få ny energi snart. Trevlig lördag mina vänner.

Utvecklingssamtal

Publicerad 2011-11-09 22:19:25 i Allmänt

Det är så härligt att höra att allt bara går bra när man är på sina barns utvecklingssamtal på skola och dagis. Jag är bortskämd med det, ungarna sköter sig fint. Den här gången var det Ines tur och det fanns i princip inget att anmärka på, möjligen att hon var lite busigt påhittig ibland, men det kan ju finnas en viss charm i det, haha. Hon har i alla fall svart bälte i att stöka till. Resten av kvällen gick åt till att städa.
I morgon kommer jag hem sent. Är bjudna på tjejkväll med KPMG (revisionsbyrån) så det blir middag med mingel och underhållning på Stadshuset. Ska bli trevligt.

Kalas

Publicerad 2011-11-05 18:43:44 i Allmänt

I går kväll gjorde jag och Ines ett besök hos Emma i hennes nya lägenhet. Emma är duktig på att träna regelbundet och brukar fråga mig om jag vill hänga med, brukar dock alltid kunna "slippa undan" av den ena eller andra anledningen. Nu när frågan kom så hade jag ingentig att skylla på så halv tio i morse så stod jag redo för ett pass. När Emma kom på att det var helgdag och därför stängt så bestämde vi oss för en långprommis i stället. Skönt att få röra på sig och dessutom lapa ljus och frisk luft som lätt blir en bristvara den här årstiden. Efter en snabb dusch och lunch så var det dags att göra Ines redo för dinosaurie-kalas hos favorit-kompisen Elias. Nu har fröken äntligen börjat få lite mer hår så det gick faktiskt att styla till det en aning.
Paketet klart, dags att traska till grannarna (nära och bra) tyckte en ivrig Ines.

Ny mössa

Publicerad 2011-11-04 16:17:00 i Allmänt

Hittade världens sötaste och gosigaste basker till Ines idag. (Halva priset på Tre små busfrön)
Ines och jag blir mest troligt ensamma hela helgen, ungdomarna är i sina andra hem och Nils jagar. (Måtte de ha skjutit rent i den där skogen snart för frysen är full och "frugan" är less). I morgon blir det kul för då ska vi på kalas hos Ines bästis som precis fyllt 4 år, grattis Elias! Jag hoppas också kunna måla på nedervånigen och plocka med lite annat som vi ligger efter med. Innan jul ska det nämligen vara färdigt och fint här - har jag bestämt. ("Dead line" skjuts dock upp hela tiden så jag vill inte hoppas allt för mycket) Önskar alla en riktigt trevlig helg! Psst. har ni inte testat en munk med saffranssmak än  - Do it!
Mums!

Hemmafru

Publicerad 2011-11-04 15:55:07 i Allmänt

Det har hänt något i samhället, allt fler unga tjejer vill bli hemmafruar. Det verkar vara en tydlig trend att många vill återuppliva tiden då kvinnorna var hemma med barnen, höll hemmet i toppskick, gjorde hemlagad mat och bakade 7 sorters kakor. Inget fel i sig, jag beundrar verkligen de som kan det. Problemet är dock att det sällan går att leva på en lön så de flesta måste ju yrkesarbeta samtidigt som de jobbar på det där perfekta hemmet, det måste bli slitsamt i längden. Dessutom går det inte att komma ifrån att de kvinnor som är hemma mycket halkar efter karriär- och lönemässigt. År 2011 och vi är fortfarande inte lika bra som killarna. Egentligen är vi det, många gånger t o m bättre än dem, men vi tjänar inte lika, det vi gör är inte lika mycket värt och killarna kliver fortfarande före i många avseenden. Därför undrar jag om vi verkligen innerst inne vill framställa oss själva så här:
Å andra sidan så kanske i stället den här typen av kvinna kan få den status hon förtjänar i framtiden? Det fick hon ju faktiskt inte sist det begav sig trots det fantastiska jobb hon gjorde dag ut och dag in. Den här gången kanske vi dessutom gör det för vår egen skull och inte för männens, det tyder ändå på en viss framåtanda tycker jag.

Tappar hår

Publicerad 2011-11-03 21:18:23 i Allmänt

Visserligen är mitt hår nyligen färgat och kanske lite tufft behandlat, men den mängd hårstrån som lossnar när jag tvättar håret känns inte riktigt normalt. Man brukar ju säga att en människa tappar mellan 50-100 strån per dag, men för mig är det minst 150-200 just nu. Även om det förhoppningsvis är tillfälligt så är är det klart oroväckande eftersom jag inte har så mycket att ta av innan det börjar synas. Tänk om det håller i sig?! Då är jag snart kal på skallen, huga vilken mardröm. Goda råd är dyra så nu söker jag metoder och tips på produkter som kan hjälpa. På Life finns det en uppsjö av produkter som ska vara hårförbättrande.
När en av våra produktansvariga hörde hur jag beklagade mig på fikarasten så ställde hon in den här asken på mitt skrivbord. Tack A-K! Eftersom hår växer långsamt så lär jag behöva tålamod nog att ge det minst 2-3 månader innan det märks något resultat, men just nu är jag beredd att prova allt. Det är ju faktiskt inte svårare än att komma ihåg att ta tabletten varje dag, man får helt enkelt hitta en rutin som fungerar.
Alldeles nyligen fick jag ett nytt tips, nämligen Ricinolja. Det finns också i hälsofackhandeln och går utmärkt att använda som hårkur eller inpackning. Fanns berättelser på nätet där folk som provat upplevt mycket positiva effekter, bl a att håret har börjat växa betydligt snabbare. Några rekommenderar även Rosmarinolja eller en blandning av 50/50 ricinolja och jojobaolja. Helt naturligt och klart billigare än konstgjorda inpackningar från salongen så varför inte testa. Man födelar oljan i hårbottnen och ev i topparna, låter det sitta i 20-30 minuter och tvättar sedan med schampo som vanligt.

Maskerad på dagis

Publicerad 2011-11-02 22:07:20 i Allmänt

Halloween på dagis och det var en taggad ung fröken som "spökade ut sig" i morse.
Mer söt än skrämmande
....trots att hon gjorde sitt allra bästa för att se läskig ut.

Lycklig tjej

Publicerad 2011-11-02 21:31:35 i Allmänt

Äntligen kom sms:et från Andréa som jag väntat på: 100% KÖRKORT!!!
Det var en ivrig tjej som nästan ryckte bilnycklarna ur handen på mig direkt när jag kom hem från jobbet. Ut och köra på egen hand kändes stort i det läget så det var klart hon fick låna bilen. Bra gjort - Grattis gumman och lova att du alltid kör försiktigt! Nu ska vi fira....

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela