gikas

Falsk larm?

Publicerad 2011-10-31 00:17:36 i Allmänt

Prickarna vi upptäckte i Ines ansikte igår och som vi trodde var vattkoppor, har gått tillbaka redan idag så mest troligt var det ett falsklarm. Vet inte om jag ska tycka att det är bra eller dåligt. Inte alls kul om hon blir sjuk, men på ett sätt vore det skönt att ha det överstökat medan hon är liten. Det är ju en mycket smittsam barnsjukdom som de flesta får förr eller senare och nu när den går på dagis så chansen är trots allt stor att hon åker på det inom den närmaste tiden. Vi får vänta och se helt enkelt.

Hur många lingon finns det i världen

Publicerad 2011-10-31 00:04:48 i Allmänt

Vaknade före väckarklockan i morse och kände mig pigg direkt. Hur vanligt är det på en skala? Gällde att ta vara på den oväntade energin så jag studsade upp, satte på radion på hög volym och grejjade frukost. Ines och Frida kom upp efter en stund och undrade om jag hade fått en knäpp, men de rycktes med och började dansa till Lady Gaga. Då kom jag på att vi kunde köra träningspasset som jag fick på kick off:en före frukosten, det skulle ta 20 minuter. Tjejerna hakade genast på. Tänk att man kan bli så utpumpad, men samtidigt pigg på så kort tid. Frukosten smakade extra gott efter det där och sedan var vi riktigt effektiva hela dagen. Jag och Nils satte upp förvaring i förrådet, tvättade flera maskiner, gjorde klart för vintern utomhus och satte upp taklister i tv-rummet. Tjejerna hjälptes åt med att vika tvätt. Belönade oss med pizza till middag och nu i kväll har vi tittat på filmen "Hur många lingon finns det i världen" men det underbara Glada-Hudik gänget. En något överdriven, men klart sevärd film som lockade till både skratt och gråt.
Vi har en utvecklingsstörd kille som jobbar hos oss på Life emellanåt. Han heter Leif, är 43 år och otroligt social. En riktigt glädjespridare. Leif´s arbetsuppgifter är enkla, men han gör ett bra jobb och han behandlas som en av oss. De som har känt honom länge säger att han har utvecklats massor sedan han började, så det är ingen tvekan om att det har varit och är viktigt för honom att ha en arbetsplats att gå till. En skön kille som skapar en härlig stämning så han är värd lika mycket för oss.

Bra tajmat

Publicerad 2011-10-30 00:28:50 i Allmänt

Tror att Ines är lite för ung för acne, så mest troligt är det några vattkoppor vi upptäckte i ansiktet nu i kväll. Helt ok att få barnsjukdomen överstökad och tajmingen kunde inte ha varit bättre, Nils har nämligen frivecka och ska ändå vara ledig från jobbet. Mammas och pappas älskade prinsessa som faktiskt inte alls verkar särskilt hängig...än i alla fall.
Hade förresten världens tur idag. Såg att Barnens Hus sålde bältesstolen Britax Adventure till superpris i helgen, men när jag kollade så var de helt slut. Ringde då till mina föräldrar för att be dem kolla i Stockholm. Just då satt de i bilen på väg till brorsan och passerade precis en Barnens Hus-butik så de kunde svänga in direkt. Hade sådan röta att det fanns en enda kvar. Egentligen ville vi ha två, en till varje bil, men jag är glad att det blev en i alla fall. Vi tänker inte vända Ines framåt riktigt än, men om hon får den till jul så är det inte så värst långt till 4-års dagen och då kan det börja bli dags. Den här stolen passar barn mellan 15-36 kg så hon lär kunna använda den länge.
695:- på kampanj

Fulltecknad fredag

Publicerad 2011-10-28 17:46:44 i Allmänt

Började dagen hos "Äntligen Emma" i Bergsåker. Bort med tråkig utväxt och in med röda slingor. Emma hade dock tänkt sig att de skulle betydligt rödare än de blev, men jag tyckte inte att det gjorde så mycket för det blev ändå en snygg skiftning i det mörka. Jag funderar på att bli blond igen till sommaren och i så fall måste håret börja ljusas upp redan nästa gång. Lite gruvsamt för det finns en viss risk att jag får stå ut med rätt gräsliga nyanser på vägen dit, tänk om det blir orange eller nåt´ eftersom jag är så pass mörkhårig just nu.
Efter frissan så satt jag i bilen ett bra tag i väntan på obokad ombesiktning. Huven gick inte riktigt att stänga sist jag var på Bilprovningen, men det åtgärdade Nils snabbt. Den här gången tog kontrollen tog 5 sekunder och för det fick jag punga ut med 200:-, rätt onödigt men så går det när man inte kollar innan om allt fungerar.
Kom alltså inte till jobbet förrän det nästan var lunch och ett planerat datastopp klockan två gjorde att jag kände mig stressad över allt som skulle hinnas med. På eftersmiddagen började det droppa in sms från partysugna vänner och erbjudanden om att haka på. Klart att vi ville det. Nils fick välja om vi skulle nappa på tjej-gängets förfest eller den där han fick fler manliga bundsfövanter. Vi hamnade i Haga hos Christer och Vanja. Annika N kom senare innan vi drog vidare till Stadshuset.
Träffade min kollega Helena som visade sig vara gammal bekanting till Annika. Världen är liten ibland.
Jag och älsklingen.
Tack alla inblandade för en trevlig avslutning på kvällen, eller natten kanske man ska säga.

Pryo

Publicerad 2011-10-27 22:26:29 i Allmänt

Känns i både fötter och ben att jag har stått mycket idag. Fick nämligen chansen att "prya" i Life-butiken för att se hur det funkar. Tänkte att det kunde vara nyttigt eftersom jag arbetar "bakom kulisserna" och själv inte har någon erfarenhet av butiksarbete sedan tidigare. Det var kul, men nu är jag riktigt mör och längtar starkt efter sängen. Blev inte så mycket sömn i går eftersom lilla fröken, som brukar somna om direkt när hon kommer till vår säng, blev pigg och glad mitt i natten. Gissa om det var svårt att väcka henne i morse...

Ny design please

Publicerad 2011-10-24 22:16:15 i Allmänt

Jag vill verkligen ha ett nytt utseende på min blogg, men hur sjutton gör man??? Jag vet på ett ungefär hur jag vill att det ska se ut men kan inte få till det själv. Inget rosa och inte alltför gulligt, snarare snyggt och moget. Men inte FÖR moget, man ska bara kunna ana tanten i mig. Hur ska jag göra nu då? Steg ett blir alltså att hitta någon vänlig själ som kan hjälpa mig. Vänliga själar finns det gott om, men en som dessutom är hemma på bloggdesign, kan bli knepigt det här....

Champagne eller Jäger?

Publicerad 2011-10-24 21:50:56 i Allmänt

Väntar med spänning på vad Nils väljer att hitta på nästa helg när han är ledig. Han säger att det står mellan en romantisk resa till Copperhill i Åre eller älgjakt i Jämtland, Champagne v/s Jäger kan man säga. Vilket som funkar för mig...bara jag får följa med. Oss emellan har jag en reservplan om jag blir ensam hemma, kan faktiskt bli ett glas champagne i alla fall ;)
Just nu är jag mest sugen på en stor portion glass. Helt otippat eftersom jag inte är någon glassmänniska och dessutom tycker det är rätt kallt här. Känner att det gäller att passa på medan det finns kvar för det finns andra i familjen som smygäter desto mer.
Mums

Lång lördag

Publicerad 2011-10-23 12:11:51 i Allmänt

Nils jobbar lång-helg vilket innebär 12-timmars dag. Inga stora barn hemma heller så det var ganska tomt här hemma. Därför tog jag Ines med mig i bilen och drog till Matfors på barnloppis. Vet inte om allt vettigt hade gått åt redan innan vi kom, eller om det helt enkelt var ganska dåligt utbud. Ines köpte i alla fall en gul prinsessklänning, en oöppnad förpackning med låssas-pengar och en söt sidenpyjamas. Efteråt åkte jag på vinst och förlust till Fresk byggvaror för att typ böna och be att de skulle ta emot vår värdecheck (från golvköpet) på 1000:- som vi trodde gick ut för tre dagar sedan. Vad klantigt att missa en sådan sak! En bonuscheck från ICA på 25:- som glöms bort kan man väl leva med, men 1000 bortslarvade kronor svider! Nu visade det sig tack och lov att vi räknat fel på datumet, så vi har fortfarande chansen att använda checken. Det var en lättad mamma som åkte vdare till Birsta och lunch på Ikea.
Det är nästan Ove-varning att äta på Ikea, för en ynka 50-lapp blev båda mätta och nöjda.
Ines var på toppenhumör och orkade därför med en runda i Birsta City också vilket gjorde att glad mamma fick med sig några fina plagg hem.
H&M 149:-
H&M 249:-
Kvällen innehöll en god middag med baconlindad kyckling, ett delad flaska med ett mycket gott vin och mys i tv-soffan. Tips: Köp hem en MASI Campofiorin från Systembolaget. Finns som vitt vin också för den som föredrar det. Då heter det MASI Masianco.

Skönt sagt

Publicerad 2011-10-20 22:38:03 i Allmänt

"Kärleken faller inte på träd. Kärleken är till för att gödlas"
Sagt av Maria Montazami (hon är för härlig den här tjejen)

Kvitton

Publicerad 2011-10-20 22:31:00 i Allmänt

Jag brukar spara många av mina kvitton i fall man behöver reklamera något. Det är ju inte alltför sällan det faktiskt blir så. I dag köpte vi en ny blå vinterjacka till Ella och hann inte mer än hem så upptäckte vi att en knapp hade lossnat, irriterande. Den kostade 1400:- på Intersport så med tanke på priset så kan man tycka att det inte borde vara några större problem med hållbarheten. Tur ändå att vi såg det direkt för skulle det hända senare på säsongen så är det ju inte ens säkert att det finns några fina jackor kvar att byta till, det är ju ännu värre. Jag räknar med att hon ska kunna använda den här jackan i minst två-tre år (om den inte blir urvuxen förstås).
Har också tänkt på att även om man sparar kvitton så är det supersvårt (nästan omöjligt) att veta vad som är vad om man inte gör egna minnesanteckningar på baksidan. Ella´s träningsbyxa heter t e x "ADI RSP DS LG TI" på kvittot och hur sjutton ska man ha koll på vad det är när det gått ett par månader? Reklamationsrätten gäller ju t o m i tre år om jag har förstått Konsumentköplagen rätt http://www.konsumentverket.se/sv/Lag-ratt/Din-ratt-som-konsument/Reklamation-/. Här är ett annat exempel från Bik Bok som jag tror avser ett par bas-tröjor, "NR-Vop 1s".

Aronsborg, del 3

Publicerad 2011-10-17 23:56:19 i Allmänt

Kändes overkligt att behöva stiga upp efter bara 4,5 timmars sömn, men programmet var späckat även på söndagsförmiddagen så det var bara att bita i och försöka se pigg ut. Bland de första jag stötte på i konferenslokalen var norrmannen som tackade för en jättetrevlig kväll innan föreläsarna avlöste varandra på scenen. Som avslutning fick vi träffa härliga Tina Ahlin (känd från bl a "Så ska det låta" och "Go´kväll"). Hon arrangerade körsång med oss och trots att många var sega "dagen efter" så lät det faktiskt rätt hyfsat till slut.
Efter genomköraren av stämbanden och lunch så var det dags att bege sig hemåt. Först såg jag naturligtvis till att köpa med mig några souvenier hem, några mycket smakfulla sådana.

Aronsborg, del 2

Publicerad 2011-10-17 23:40:43 i Allmänt

Fredagens middag på hotellet var toppen, jättegod mat och trevligt sällskap från några av Life-butikerna. Tjejer som jag bara tidigare pratat med i telefon. Alltid kul att få ett ansikte till rösten och den här gången blev det mer än bara jobb-snack. Efteråt hittade jag igen min rumskompis Marie och de andra brudarna i nattklubben.
Dagen efter var det mässa och vi fick titta och prova flera av leverantörernas produkter. Har med mig en hel del nyheter hem, främst för hud och hår så det ska bli kul att prova och se om det gör skillnad. Bl a ett snigelserum som tydligen blivit årets hudprodukt två år på raken i Finland. Jo, du läste rätt, huvudingrediensen är slem från vanliga hussniglar som enligt forskning ska ha mycket bra hudläkande egenskaper. Jag avger rapport när jag provat ett tag. Fick också Bucktorn som ska vara bra för torra ögon så det hoppas jag ska hjälpa till att förebygga så att jag slipper få fler vaglar. Håller tummarna. Allra bäst på mässan var i alla fall den här chokladfontänen.
Efter mässan fick vi en stunds fritid innan det var dags att piffa inför kvällens gala-middag med prisutdelningar, ny fantastisk mat och fartfylld underhållning. Jag hade tur och fick jättetrevliga bordsgrannar. Det är övervägande kvinnor i hälsokost-branschen men jag hamnade närmast en norsk gentleman som tack och lov var väldigt lätt att förstå. Han hjälpte mig med stolen, såg till att jag hade vatten till vinet och uppträdde oklanderligt samtidigt som han var supertrevlig att prata med, stilig dessutom. Må vara en aning gammeldags, men man kan inte låta bli att uppskatta såna män, de växer inte på träd direkt. (Fast jag skulle inte byta ut Nils för alla artiga norrmän i världen, haha)
Kvällen avslutades på nattklubben där det blev en hel del mingel och dans långt in på natten.

Aronsborg, del 1

Publicerad 2011-10-16 23:25:07 i Allmänt

Sov nästan hela vägen hem från Stockholm, men är fortfarande trött. Det har varit en intensiv och fullspäckad, men samtidigt intressant och jättetrevlig helg på konferenshotellet Aronsborg. Det bjöds på inspirationsföreläsningar, produktinformation, mässa, workshops, underhållning och fantastisk mat. Dessutom ett träningspass med härliga Leila från tv4 som fick oss alla att gå som bensköra 90-åringar efteråt. Fick med oss övningarna på cd så att vi kan köra vidare hemma. Helt uppenbart behövs det och man kan inte ens skylla på tidsbrist när programmet kör igenom hela kroppen på bara 20 minuter. Effektiv träning som dessutom är helt gratis att genomföra. Visst kan man tro att det bor riktiga hälsofreaks i det här hotellrummet. Skenet bedrar.
Var på flera intressanta föreläsningar, bl a en som handlade om Raw food. Hade ingen aning om vad det innebar och när vi först fick den här drinken i handen så ska det erkännas att man tvekade både en och två gånger innan den provsmakades. En fantastisk energikick sas det.
Blev mycket positivt överraskad, inte bara över drinken - som faktiskt smakade rätt gott - utan över hela grejjen med raw food. Det vi fick lära oss var jätteintressant och efter fler smakprov så känns det helt klart som att jag kommer att blanda in vissa av recepten och tänket i matlagningen här hemma. Det är ju faktiskt inga konstigheter det handlar om, utan helt enkelt mycket frukt och grönt som tillagas utan upphettning för att bibehålla maximalt med nyttigheter. Kommer knappast att bli någon vegan efter det här, men helt klart blev man inspirerad.
Vi fick också lyssna till två andra mycket intressanta föreläsningar. Först en som rörde många till tårar, nämligen ledaren för Life´s Zimlat-projekt som bidrar till välgörenhet i en liten by i Afrika. Vi fick höra hennes faschinerande berättelse om de extremt fattiga människornas lidande och den stora skillnad som kan göras med väldigt små medel. Vilken lycka det var att få en egen get, möjlighet att få gå i skolan eller få göra ett besök hos doktorn. Något att tänka på när man muttrar över en kö som går långsamt, eller en dåligt kryddad hamburgare. Vi har det bra här.
Life sponsrar också det svenska längdskidlandslaget och vi fick förmånen att lyssna till nya chefen, Hans-Eric Schultz, som berättade om deras arbete kring både dam och herr-teamet och vad som hände bakom kulisserna vid några stora lopp man minns från förra säsongen, mycket spännande.
Nu är det hög tid att krypa i säng så jag får återkomma och berätta mer om vad som hände resten av helgen.

Dags att packa

Publicerad 2011-10-12 20:35:21 i Allmänt

Vår kick off närmar sig med stormsteg så ikväll måste jag börja planera vad som ska med i packningen. Det blir galamiddag på lördagen så då vill man ju vara lite extra glammig. Jag har två klänningar som tänkbara alternativ och självklart blir det höga klackar till, ska prova båda innan jag bestämmer mig. På dagarna är det "business"-klädsel som gäller, inte kavaj direkt men lite prydligare än vanligt vill jag vara. Tar även med fritidskläder och baddräkt för det är måga hurtbullar inom hälsokostbranschen så man vill ju liksom haka på och inte vara sämre än dom (det är nog ingen som märker om rundan blir ganska kort för min del, haha). Dessutom är Aronsborg känd för sin fina chokladtillverkning så jag gissar att dessertbuffén lär sätta sig direkt runt midjan om man inte kompenserar intaget med lite extra rörelse. Det kommer säkert att bli en intensiv, men samtidigt intressant och trevlig helg.

Fräckis

Publicerad 2011-10-09 22:35:07 i Allmänt

En äldre dam kom in till tandläkaren, drog av sig trosorna, och hoppade upp i tandläkarstolen med benen isär. Tandläkaren blev pinsamt röd,men tog det med fattning
-Nu har du kommit fel,sa han med stadig röst.
-Nej det har jag inte, svarade tanten. Det var du som satte in löständerna på min man, och då får du ta ut dom också…

Söndagen i bilder

Publicerad 2011-10-09 20:42:10 i Allmänt

En av oss var morgonpigg och busig, gissa vem...
Hund-prommis i de nya färgglada höstkläderna
Nybakade vinbärsmuffins
Nya gardinerna gav vardagsrummet en mer ombonad känsla, men färgen var inte riktigt vad jag tänkt mig så jag ska se om det går att färga dem i lite mörkare grått. Därför gjorde jag inte klart med resten av uppsättningen. (Gul-tonen i bilden beror på kameran som inte är världens bästa)
Söndagsmys med tända ljus

Kan man bli kär i ett hotell?

Publicerad 2011-10-09 11:41:04 i Allmänt

I så fall så är jag det nu. Såg en annons i dagens tidning om ett hösterbjudande på designhotellet Copperhill i Åre, boende, spa, 2-rätters middag och frukost för 995:-/pp/natt. Kikade in på hemsidan och föll pladask - så himla snyggt det var! Bara att få vila ögonen på inredningen och fjäll-utsikten vore guld värt. Bara måste bara kolla om vi kan hitta en jaktfri helg så att vi kan åka dit nu i höst. Då kan det ju bli en till härlig fjällvanding också (som den jag gjorde i Vemdalen).
http://www.copperhill.se
Boka med eller utan barn...det är frågan? Vi behöver tillbringa mer tid tillsammans bara Nils och jag, men det är supermysigt att ha med barnen också. Det dumma är att de flesta paketerbjudanden på resor innefattar två vuxna och två barn och då stämmer de ju inte in på oss eftersom vi är fler. Fast jag kan faktiskt tänka mig att bara ta med Ella och Frida. Ines är så liten att hon skulle nog inte ha samma behållning av den här typen av semester som de större barnen och de två äldsta är vuxna nog att boka sina aktiviteter själva. Det skulle ju bli tokdyrt om vi skulle åka allihop, hur än gärna man vill. Svårt att få till det så att alla är lediga samtidigt också. Ska i alla fall ta upp det här med Nils när han vaknar efter nattskiftet så får vi se om han blir lika taggad som jag.

Coolaste dojjorna

Publicerad 2011-10-09 00:07:06 i Allmänt

Gissa om de här skorna gick hem hos fröken Ines? Kostade 299:- på Din sko.

Förlovningsdag

Publicerad 2011-10-08 19:14:07 i Allmänt

Jag är kanske inte världens största romantik-fjolla, men en dag som denna känns viktig att ta vara på och verkligen visa hur mycket vi betyder för varandra. Den 8 september 2006 förlovade vi oss i Nils stuga och datumet valde vi för att det även är hans namnsdag, värt att fira med andra ord. Fast nu är det ju inte alltid det blir så rosenskimrande som på film precis. Nils, som normalt alltid jagar älg den här helgen var visserligen hemma,  men jobbar nattskift vilket innebar att han sov hela dagen och vi bara hann kasta i oss en snabb middag innan han skulle iväg igen - en snabb, men god middag - alltid något. Förrätten gick i alla fall i kärlekens tecken, en smakrik skinkröra mellan hjärtformade våfflor.
Jag hade ju som bekant fixat en present i alla fall, så den fick han såklart. En stor pepparkvarn i snygg design.
Om jag fick något av honom? Näe, då hade jag blivit förvånad. Han är bra på mycket min Nils, men när det kommer till överraskningar och presenter så har han mycket kvar att lära. Besviken? Ja, lite...särskilt eftersom jag har tipsat ganska hårt att vi tjejer behöver uppvaktas meden liten gåva någon gång i bland. Särskilt på romantiska dagar! Älskar honom ändå, som en tok och det kommer man långt med. Den allra finaste gåva en kvinna kan få från sin man har jag ju redan fått och hon sitter här och käkar våfflor i stora lass:

Brandskadat & nya Idoler

Publicerad 2011-10-07 22:34:42 i Allmänt

I går gjorde jag och "min" praktikant på jobbet en avstickare till Boom på lunchen. Annonsen om brandskadeutförsäljning lockade dock några fler fynd-sugna än oss så enbart att köa till kassan tog en timme. Är ändå jättenöjd med det som kom med hem för det var sådant som vi har behov av. Grå linne-gardiner till alla fönstren i kök/vardagsrum för ca 25:-/st, tjocka badhanddukar ca 40:-/st, några konstväxter ca 20:-/st, ett lakan ca 30:- och en sak till Nils. Tänkte att han måste ju få en present i morgon när vi ska fira vår förlovningsdag så jag hoppas att han gillar den.
Efter en god middag ikväll så åkte Nils iväg på första nattskiftet så Ella, jag och Ines har myst själva och tittat på veckoslutsfinalen av Idol. I mina ögon är det tre stycken som verkligen sticker ut den här säsongen: Molly Hammar (!), Amanda Persson och Amanda Fondell, alla tre grymt duktiga särskilt med tanke på sina låga åldrar. Go girls!

Tjohoo, vi ska på kick off!

Publicerad 2011-10-05 23:49:02 i Allmänt

Kul att några av oss på ekonomiavdelningen får åka med även denna gång. I fjol var vi på Kos, men denna gång ska vi inte lika långt, utan konferansen ska vara hotellet Aronsborg utanför Stockholm. Det är ett perfekt tillfälle att få ansikten på de butikschefer man annars bara pratar med i telefon. Fast det svider i min plånbok. Visst, företaget står för resan och alla kostnader på plats, men man vill ju vara lite fin och "business-aktig" när man åker på kick-off så jag shoppade loss rätt rejält på lunchen idag. Fick i och för sig mycket för pengarna, men det sved ändå för jag har aldrig någonsin shoppat så mycket till mig själv på en och samma dag. Kände att jag behövde en lite mer mogen och prydlig garderob att ta med mig så det blev två tunna blusar, två långa lite blanka linnen att ha under, en svart kofta och en sjal. Allt går att kombinera och jag tycker att jag lyckades få en bra balans mellan prydligt och snyggt utan att för den skull bli för tantig (våga vägra). Tänkte visa kläderna, men insåg att det knappast är någon vits när de inte sitter på för då ser man inte så bra hur de ser ut och nu är det läggdags. Får se om jag kan prova dem innan jag åker och visa er då i stället. Vi hörs. Psst. Såg på hemsidan att Aronsborg anordnar chokladprovningar så det verkar klart lovande.

Stil 1

Publicerad 2011-10-02 22:51:01 i Allmänt

En riktigt schysst nätbutik är Stil 1 som du hittar om du klickar här: http://www.stil1.se/
Jag blev sugen på en klocka när jag såg de här godingarna, men tyvärr var de lite i dyraste laget för min budget när jag inte direkt har behov av en ny just nu. Fast jag som har så taskigt tidsuppfattning att jag alltid måste bära klocka, tycker att det är en av de viktigaste accessoarer man kan pryda sig med. Därför är det kul att ha flera att byta mellan.
Den här snyggingen skulle tyvärr också göra ett stort hål i plånboken. 995:- känns överkurs för en tröja som dessutom kräver handtvätt, men shit vad den skulle sitta fint på mig!!
Den här urcoola fleecekoftan hade jag däremot inte tvekat en sekund att beställa om den bara hade funnits kvar i min storlek. Såå ljuvlig att mysa i nu på hösten. På rea dessutom - depp.

Sideboardet på plats

Publicerad 2011-10-02 21:48:33 i Allmänt

Äntligen, nu sitter det där det ska - sideboardet/skåpet jag köpte på Ikea för bra många veckor sedan. Det går sakta men säkert framåt. Ines hjälpte pappa att skruva ihop delarna, naturligtvis iklädd paljettklänningen hon köpte på loppisen i förrgår. Den funkar visst för alla tillfällen tycker Ines.
Tur att jag mätte noga för det var på den berömda millimetern att skåpstommarna gick in mellan förnsterbrädan och väggen, men till slut satt allt på plats och jag är helnöjd. Nu har vi både förvaring och en välbehövlig avställningsyta. Det sitter inga ben under skåpet vilket underlättar vid städning. Däremot vet jag inte om glas-sektionen på mitten är så smart ur städningssynpunkt men det är snyggt så vi får offra oss på lite putsning där. Nu ska skåpet fyllas och jag ska fundera vad som ska stå ovanpå. Förhoppningsvis ska vi kunna få alla golvlister på plats snart också...

Härlig lördag

Publicerad 2011-10-01 19:12:04 i Allmänt

Vad mysigt vi har haft det idag. Först sovmorgon (skönt eftersom vi var på Stadshuset med vännerna igår och kom hem sent) sen åkte vi till barnloppis på Parken. Ines hittade fynd både till sig själv och till dockan och alltihop skulle så klart provas direkt när vi kom hem. Glitterklänningen var kärlek vid första ögonkastet "- Den här vill jag ha Mamma!". Det var inte mycket att tveka på när klänningen kostade 40:- och kjolen 20:-. För dockans kläder betalade vi bara mellan 5-10:-/plagg för så det är inte alls dumt att gå på loppis ibland.
Efter barnloppisen (och gårdagens utekväll) så kändes det lockande med en laddning skräpmat så vi svullade i oss några hamburgare med strips. Det gav en hel del ny energi till lek och bus efteråt. Vad kul att pappa är hemma med oss.
Far och dotter har haft jättekul idag och jag har verkligen njutit av att få vara tillsammans med båda mina älsklingar.
Det har varit en underbar dag - inte minst vädermässigt - och den är inte slut än. Grillen är tänd (för kanske sista gången i år) och vi har laddat med en massa god mat och godis att njuta av. Kanske det blir lite kortspel senare med Ella och Frida...?

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela