gikas

Snart helg

Publicerad 2011-09-29 22:45:09 i Allmänt

Ännu en seg vecka snart till ända. Ser fram emot helgen då vi äntligen kommer att få tid att umgås, Nils är hemma, Ella och Frida är hemma och vi lär t o m få skymta turturduvorna André och Andréa emellanåt. Ines lär vara i sitt esse över att få leka med sina stora syskon. Fredagen är dock uppbokad för festliga vuxen-aktiviteter. Nils ska fira en tjej på jobbet som fyller 30 år och jag är bjuden på "för-tjosan" hos Vanja´s pojkvän Christer i stan. Senare på kvällen har jag och Nils stämt träff på Stadshuset, där vi också hoppas träffa Ronny och Annika som är i stan. Ses vi inte där så ska vi nog försöka lura hit dem på en lördagsmiddag i stället. Vore kul. Dessutom ska jag försöka hinna med lite barnloppis och Nils har lovat att vi ska göra ett ryck med renoveringsbestyren som legat i träda nu ett tag. Fullt upp med andra ord, fast på ett positivt sätt ...och det viktigaste av allt är att vi får vara tillsammans - en hel helg!

Jägaren är hemma

Publicerad 2011-09-27 20:58:42 i Allmänt

Äntligen får jag se lite mer av min käre sambo! Båten är färdigmålad på insidan och större delen av jakten är avklarad så nu kan vi börja äta middag tillsammans igen ibland. Bara en sån´ sak liksom. På tal om mat så står han just nu och gör en stor laddning köttsoppa...på älg naturligtvis - mums. Hittills i år så har han skjutit tre älgar, två tjurar och en kalv men jag tror inte det är just från dem det här köttet kommer. Vill inte ens tänka på det förresten för då smakar det inte lika bra, stackars djur. Jag är nog för blödig för att bli jägare även om jag tycker det är rätt kul att skjuta prick. Älgkött är väldigt bra kött i alla fall, så vi får vara glada att det finns en hårding i familjen som kan trycka av.

Nytt till Ines

Publicerad 2011-09-27 20:16:50 i Allmänt

Igår skulle Andréa hämtas från sitt jobb i Birsta så när jag äntligen kom iväg från jobbet så passade jag på att shoppa nya höstkläder till Ines. De här blev genast favoriter, lila tunika från Lindex och svarta glansiga tights från Åhléns.
Tunikor är en bra kompromiss när bruttan helst vill ha klänning på sig så de köpte jag flera av. Dessa plagg kommer från Lindex.
Den här såg jag på nätet och men där var den slutsåld i Ines storlek så jag blev superglad att det fanns en kvar i butiken, urgullig.
Hon fick också en varm jacka i flera, härliga favorit-färger:

Lördagsdagis

Publicerad 2011-09-24 16:46:10 i Allmänt

Förlåt att jag inte har hunnit blogga så mycket den här veckan, men det har minst sagt varit fullt upp. Kan säga att jag nästan längtar tills september är över för då bör det åtminstone lugna ner sig på jobbfronten. Hoppas även få se lite mer av Nils när den mest intensiva jaktperioden är över. Har räknat ut att den senaste månaden har vi bara varit hemma samtidigt två kvällar! Då är det lätt att tappa känslan av att vara en hel familj som gör saker tillsammans. I dag är första lördagen på länge som vi hade chans att umgås, men då var det möte och fixardag på dagis och nu väntar snart fest i Tallstugan med de andra föräldrarna. Dessvärre har vi inte lyckats få barnvakt så jag måste gå själv som det ser ut. Nils valde att stanna hemma med Ines eftersom han ändå ska kliva upp tidigt för att åka till Jämtland och stycka älgar i morgon. Är minst sagt kluven till att lämna honom för att gå på festen, men det känns viktigt att gå för arrangörernas skull också, så då får det bli så här. Kan man lämna in en ansökan om att få bli klonad tro..?

Vemdalen

Publicerad 2011-09-19 22:32:48 i Allmänt

Hemma igen efter en riktigt härlig helg i fjällen. Jag smet ett par timmar tidigare från jobbet på fredag när Annika kom och hämtade mig. Det finns inte möjlighet att träffas så ofta numera så det fanns en hel del att "avhandla" under de timmarna vi satt i bilen på väg till hennes Ronny i Vemdalen. Han hade en fantastiskt utsikt från sin lägenhet i det här huset och han och Annika bjöd på en minst lika njutningsfull välkomstmiddag när vi kom fram.
Det blev en trevlig och rätt lång kväll med go´vännerna, men dagen efter var vi snabbt på benen eftersom Ronny skulle på golftävling med grabb-gänget och vi tjejer hade bestämt oss för en promenad på fjället i det fina vädret.
Jag har aldrig tidigare varit uppe på fjället den här årstiden, men måste säga att det gav mersmak. Tänk om man kunde få med sig hela familjen på en vandring nästa gång. Kanske vi kan låna föräldrarna´s andelsstuga i Björnrike..?
Nöjd men hyfsat mör i benen efteråt, så därför var det perfekt att vi fick bada bubbelpool på kvällens förfest hos Märta. Fick sällskap av två sköna budar till, Diana och Anna, så det blev mycket skratt och rå humor i "baljan".
Efteråt tryckte vi in våra lätt skrynkliga tår i högklackat och steppade ner till Husky´s, den lokala puben där golfgänget hunnit avsluta sin herrmiddag.
Bästaste Annika Å på Husky´s bar
Blev mer vin, mycket surr och faktiskt även lite bugg innan stället stängde. Det var en glad, väldigt trött men tapper skara på fyra pers som inte gav sig där utan fortsatte med efterfest ända tills solen gick upp...typ. Ska erkänna att det inte alls kändes aktuellt med någon repris på fjällvandringen dagen efter utan det blev i stället en lååång sovmorgon innan det var dags att vända hemåt.

Weekendtrip

Publicerad 2011-09-13 23:41:35 i Allmänt

Bara en massa jobb nu de närmaste dagarna, blir övertid både onsdag och torsdag eftersom högarna växer. På fredag däremot ska jag åka med Annika L till hennes Ronny i Vemdalen så då hoppas jag kunna smita lite tidigare i alla fall. Det ska bli härligt att andas frisk fjälluft! Tror faktiskt att jag ska ta med vandrarskor ifall det blir hyfsat väder så vi kan röra på oss lite. Dessutom har jag hört något om grillning, en tjejfest och kanske bankett på Husky´s så det blir nog en riktigt trevlig weekend gissar jag. Hinner nog inte blogga mer innan jag åker så vi hörs igen på söndag eller måndag, ha det så bra tills dess - kramizar!

Me and I

Publicerad 2011-09-12 21:26:02 i Allmänt

Nu när jag har slutat sälja Gangstar´s barnkläder så kan jag utan dåligt samvete gå på partyn hos konkurrenterna. I går bjöd grannen Josefine in mig och Ines på Me and I-visning. Cecila Blankens har visst varit med och designat vissa av plaggen och jag måste säga att de var rätt snygga. Efter visst velande slog jag till på en superskön stretchig kofta/kavaj som är användbar till mycket, framför allt på jobbet där man vill se lite prydlig ut men samtidigt vara bekväm. Tycker inte riktigt att den kommer till sin rätt på den här bilden, men när jag provade den med en enkel topp och jeans var den mycket snyggare. Det blir "för snällt" med en klänning under.
Ines ska få en monster-tunika som ser ut så här (bilden lånad från Tradera). Den fanns med som reaplagg så jag antar att den är från tidigare säsong, men det gör ju inget. Blir bra med cerisa eller gröna byxor och såna har hon redan.

Historia

Publicerad 2011-09-11 11:48:59 i Allmänt

Ett nygift småländskt par skulle få åka en helikoptertur gratis, men bara på ett villkor, att de var tysta hela tiden under flygturen. Piloten gjorde många konster i luften. Helikoptern flög upp och ner och det var många loopar och så vidare. När de landade sa piloten:
-Det här gick ju bra!
Då säger mannen:
-Ja, men det var nära att jag sa nåt när frugan ramlade ut

Dagens Ines

Publicerad 2011-09-11 11:14:26 i Allmänt

Idag har Ines på sig en rosa topp från Cubus, 79,90 och tights från Exit, 120:- för 2 par. Tröjan är lite stor så den blev nästan en klänning, men det var inget som bekymrade min lilla sessa - tvärtom. I kväll ska vi på Me and I barnklädesparty hos grannen så vi får vi se om de har något fint som faller både mor och dotter på läppen.

Härlig promenad

Publicerad 2011-09-10 19:08:55 i Allmänt

Jag och Ines har varit ute på en skön långpromenad som gick via hästhagar, kohagar, svamp- och bärskog. Mycket att se och göra med andra ord. Vi passade på att tacka för all god mjölk som vi brukar få från de här sammetsögda djuren.
Den här kossan var lite extra söt med sitt fina hjärta i pannan.
Jag tycker det är tråkigt att det börjar bli allt mer sällsynt med kohagar i det svenska landskapet, när jag var barn så såg man dem lite överallt på landet. Därför är det kul att vi har en stor mjölkbonde på så nära håll att Ines fick chansen att studera dem ordentligt. Jag förklarade var mjölken kommer ifrån och det tyckte hon var jättespännande. Synd bara att det snart kommer att gå en fyrfilig motorväg genom den här idyllen när nya E4:an står klar år 2015.
När man passerat alla häst- och kohagar så kommer man till en bit där det bara är skog och där passade vi på att titta efter lingon som Ines gillar. Det fanns dessvärre inga mängder av bären, men desto fler svampar i alla möjliga modeller att titta på. Jag är ingen stor svampälskare och har ingen aning om vad de heter eller vilka modeller som är ätbara, men de är roliga att titta på i alla fall.
De här som Ines håller i kände jag i alla fall igen, det var två härligt gula kantareller som vi självklart valde att ta med oss hem. Synd bara att vi inte hittade fler trots ihärdigt sökande. Jag har aldrig förr plockat svamp, men nu blev jag faktiskt sugen att ge det fler försök. De som vet säger att det är ett bra svampår så det borde inte vara alltför svårt att få ihop ett antal bara man letar på rätt ställen.

Höstbilder

Publicerad 2011-09-10 00:23:30 i Allmänt

Har nyss kommit hem från en trevlig tjejkväll i Skottsund men tänkte visa några fina bilder från tidigare idag innan jag går och lägger mig. Ingen tvekan om att hösten är här vare sig man vill eller ej. Lill-mamman in action.
Här är en som njuter i fulla drag av att få vara lös och nyklippt.
Drömmen vore en bra systemkamera och en fotokurs för jag tycker att det vore kul att få lära sig att ta riktigt fina bilder, men tills man får råd med en sån så gör jag vad jag kan med den vanliga kompaktkameran.
Några tappra sommarblommor kämpar vidare innan den riktiga kylan kommer, älskar de vackra Blåklockorna.

Shoppat

Publicerad 2011-09-08 21:44:49 i Allmänt

I förrgår kom min jacka som jag har nätshoppat på Bubbleroom, 599:-. Den passade perfekt så jag är jättenöjd.

Höstplantering

Publicerad 2011-09-06 21:50:47 i Allmänt

Nu har sommarblommorna gjort sitt så jag har fixat lite nytt i utekrukorna.
Fast här är i alla fall en som blommar året runt.

Tiden räcker inte

Publicerad 2011-09-06 21:23:06 i Allmänt

Som "ensamstående" mamma den här veckan så har jag häcken full kan man säga. Inventeringsperiod för Life-butikerna vilket ger oss extra mycket jobb, plus Ines lämning och hämtning, mat, disk, tvätt, städ både hemma och på dagis. Allt det rullande ni vet. Gräsmattan ser ut som en äng, men det får vara så tills Nils kommer hem. Fast han kan inte ta över stafettpinnen förrän på tidigast på onsdag eftersom han jobbar eftermiddagsskift måndag-tisdag och då bara måste jag jobba över de kvällar som är kvar av den veckan. Undrar om jag kan få hjälp av tjejerna att passa Ines något i helgen så jag får en break..? Å andra sidan ska jag inte gnälla alltför mycket, nu när hösten är här så blir båtbygget vilande och då får jag förhoppningsvis se betydligt mer av min sambo även om det kommer fler jakthelger. Det blir en lättnad. Apropå jakt, kom precis på att frysen måste frostas av i fall han kommer hem med något kött. Det var tydligen två älgar fällda redan så det kan mycket väl bli några kilo redan nu.

Upprörd

Publicerad 2011-09-04 13:33:15 i Allmänt

I morse när jag läste den här artikeln i Sundsvalls Tidning http://st.nu/medelpad/nordvastra/1.3869843-filip-far-inte-ledigt-tva-dagar-i-host så kände jag att jag bara måste slänga in en insädare till Ordet Fritt, jag skrev så här:

"Läste i ST om 8-årige Filip som inte skulle kunna få ledigt från skolan i två dagar. Rektorns beslut bygger på nya skollagen. Visst kan det vara rätt att neka barn ledighet om det finns belägg för att de inte kommer att uppnå målen i undervisningen, men enligt nuvarande lag så verkar skolorna inte behöva göra någon sådan bedömning alls. Hur tänker man? Ska alla svenska familjer tvingas lägga sina resor under loven? Hur slår det mot turismen? Vad händer med priserna? Hur funkar det för de som har ett dygns resa till och från de större flygplatserna, ska de inte kunna boka en veckas semester? Det kanske inte fungerar på jobbet att vara ledig precis under loven. Familjer tar ju oftast ledigt för att kunna umgås och det ökar garanterat både välmående och resultat på jobb och skola. Dessutom är det lärorikt, precis som Filips pappa sa. En variant vore att ta bort höstlov och sportlov i stället och låta varje familj själva välja när de ska vara lediga, naturligtvis i samspråk med skolan?"

Uppspelta tjejer

Publicerad 2011-09-03 22:51:15 i Allmänt

Ella kom nyss hem med två kompisar som ska sova över. De har varit på Laserhallen och lekt krig, tjejerna mot killarna. Tydligen var det väldigt roligt för de kvittrar ivrigt i munnen på varandra. Jag var där med jobbet för massor av år sedan, men minns att det var kul så nu blev jag sugen att prova igen. Visst måste tanter också få leka ibland? Det värsta är att man måste få ihop ett gäng andra "gubbar och gummor" med barnasinnet kvar och det är tyvärr inte det lättaste numera. Varför måste det bli så?
Jag är besviken på att det lilla äventyret jag skulle överraska Nils med i sommar inte verkar bli av p g a ett tekniskt fel så man kanske skulle hitta på något annat bus i stället. Då kan ju Laserhallen faktiskt vara ett alternativ.

Så var vi där igen...

Publicerad 2011-09-03 19:21:28 i Allmänt

Solo en hel vecka i sträck för igår åkte Nils till stugan inför älgjakten. De börjar inte förrän på måndag, men det var visst en massa saker som skulle fixas innan dess. Vilken tur att allt här hemma redan är fixat då - not. Fast sånt kan ju vänta, lugn i bussen mama. Jag vet nog vad det är han inte vill missa i helgen, bastukväll med grabbarna och kanske ett besök på den lokala puben. Missförstå mig inte, han är väl värd det där och jag vill absolut inte beröva honom hans intressen, men det är asjobbigt att vårt hem aldrig blir klart när han har tagit på sig att fixa det men inte är hemma. Vad ännu värre är, vi ses ju aldrig så jag känner mig nästan ensamstående. Saknar ett normalt familjeliv. Ibland undrar hur det skulle vara om jag skulle dra iväg en vecka varje år plus ett antal helger i anslutning till det? Inte just för att jaga älg, men kanske något "tjejigare", typ shoppingresor. Det kostar en hel del precis som jakten men man kommer hem med något som familjen behöver, mat respektive kläder och skor. Varför inte? Hm, tror jag ska lägga fram förslaget när han kommer hem. Kanske jag ska skaffa mig en hobby också som tar upp resten av min tid.....Bitter? Nja, kanske lite :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela