gikas

Gott Nytt År!

Publicerad 2012-12-31 17:39:20 i

Nu är vi blingade och klara för ett glittrigt nyårspartaj hos lillebror André i stan. Ines har längtat sedan i morse så ivern är stor att komma iväg. Tänkte bara få skicka en hälsning till er först. Hoppas 2013 blir det bästa året med mycket kärlek, skratt och roliga händelser! Ha en rolig afton, stor kram från oss!

Kräftskiva

Publicerad 2012-12-31 01:09:26 i

Hittade en låda kräftor i frysen sedan i somras så vi slog till och körde en kräftskiva nu på årets näst sista dag i stället. Premiär för Ines som tyckte det var jättegott (och roligt att skala).

Pyssel

Publicerad 2012-12-29 16:07:17 i

Ines är förkyld så idag har vi bara varit inne, tagit det lugnt, tittat på tv och pysslat. Inspirerade av ett barnprogram där toarulle-dockor är artister i en slags melodifestival så gjorde vi två egna.

Jag & kärleken

Publicerad 2012-12-29 15:56:45 i

Igår kväll tog jag och Nils chansen att umgås på tu man hand då det fanns barnvakter hemma. Först blev det några premiärvarv runt Fiskdammen på skidor. Det gick inte helt oväntat ganska tungt för min del, men det kändes ändå väldigt skönt efteråt. Sen gjorde Nils en god fiskrätt som smakade ljuvligt efter alla julmatsrester som man var mer än lovligt less på vid det laget.

Mor & far tog hand om Ines medan jag och älsklingen fortsatte till stan för att ta en drink på någon av stans krogar. Det var rätt folktomt när vi kom, men droppade snart in fler, bl a några vänner vi inte träffat på ett tag så det var kul att ses. Framför allt var det toppen att få dansa och roa sig med mannen jag gillar allra mest. Love y babe!

Snökul

Publicerad 2012-12-28 16:19:32 i

Vilken fin dag! Inte så värst kallt och solsken. Tog en skön prommis med mor & far, åkte lite snowracer och lekte i snökojan. Vi fick ändå bromsa Ines en aning eftersom hon har ont i halsen och inte ska anstränga sig så mycket. Skönt med frisk luft.

Överraskning

Publicerad 2012-12-28 13:42:06 i

Igår efter shoppingen hade vi fixat en överraskning för morfar's. Det blev en tur till Södra Bergets nya fräscha bowlinganläggning och en hård turnering med hela familjen inblandad. Segrande ur striden gick Andreas pojkvän André, men hon själv och Nils blev goda tvåor. (Det gick mindre bra för mig, men det pratar vi tyst om)

Mellandagsrea

Publicerad 2012-12-26 23:01:47 i

Jag & mamsen skummade av stan efter reafynd idag. Det blev nya nagellack, lite smink, en stickad tröja, en blus, en halsduk, några plagg som Ines valde själv och ett par svarta pumps till mig. Skorna är jag mest nöjd med för såna har jag sökt länge och de var dessutom väldigt billiga, 299:- på Nilson.

Juldagen

Publicerad 2012-12-25 18:54:33 i

Gårdagen var toppen med massor av god mat, sånger, sällskapsspel och så klart en många fina julklappar. Det roligaste av allt var att vi gjorde ett tomte-byte som fick de större barnen att se ut som levande frågetecken. De började sms:a varandra "Vem är det??", hahaha. (Om sanningen ska fram så var inte jag heller riktigt säker på att det var den tomte jag förväntat mig, rösten var så annorlunda. Bra jobbat J!). Tack mina nära och kära för alla kramar och glada skratt som framförallt var det som förgyllde dagen. Älskar er!

God jul!

Publicerad 2012-12-24 01:21:22 i

Så grön och grann

Publicerad 2012-12-23 12:32:53 i

Det här är nästan det bästa på hela julen, alla mina fyra barn hjälps åt att klä granen. Synd bara att Frida saknas. "Random-style" enligt Pontus. Med andra ord: Så mycket pynt som möjligt och helt utan plan.

Nu är de här!

Publicerad 2012-12-22 23:10:44 i

Inte fullt lika efterlängtade som Tomten, men snudd på. Äntligen kom mormor & morfar och storebror Pontus! Bilresan från Stockholm och hit tog mer än 7 timmar p g a dåligt väglag och flera avåkningar. Nästan lika mycket köer som i Birsta där vi under tiden gjorde de sista inköpen av julmat och sånt. Gran skulle också fixas och det visade sig vara lättare sagt än gjort. De var slut på Bauhaus och på Plantagen fanns det bara två 3 meters granar kvar. Jag ville ha en kungsgran, men den hade lätt krävt halva rummet så det fick bli den andra, mer traditionella varianten (dock med kapad topp för att rymmas). Valet blev ovanligt lätt i år och säg den gran som inte ser hyfsad ut med en massa glitter. Det blir bra det här.

Snart julafton

Publicerad 2012-12-22 22:53:07 i

Ines vaknade med ett ryck i morse och firade av ett brett leende: - Bara TVÅ dagar kvar till julafton!! Hennes mamma och pappa är inte fullt lika entusiastiska och skulle hellre betona ordet "bara". Tänk vad mycket vi ska göra innan dess, städa, handla och laga mat, köpa gran, göra julgodis....suck. Vi var hyfsat i fas förra veckan, men den här hann vi ingenting av det som var tänkt. Båda jobbade och kvällarna var fulltecknade. Fast det går nog, det brukar det ju göra.

Nya skor

Publicerad 2012-12-20 19:56:10 i

Har köpt ett par nya, snygga high heels idag, 89:- på Bokia. Fanns flera läckra modeller att välja mellan.

Underbar nyhet

Publicerad 2012-12-20 19:52:21 i

Gick med lätta steg från jobbet idag efter besked att Pontus får börja på IBM i februari! Underbart att han fick jobb så snabbt och dessutom hos ett företag med mycket goda utvecklingsmöjligheter. Han ska gå som trainee de första två åren och är sedan klar som konsult och får jobba i projektform hos olika kunder. Kunde inte bli bättre. Har ställt champagnen på kylning tills han kommer hit på lördag för då ska vi fira!

Födelsedagsfirande på Alnö

Publicerad 2012-12-19 09:10:26 i

Ett par helger sedan var jag och Nils ute på Alnö för att fira jaktpolaren Hasse som fyllde 50-år. Det bjöds på god mat, nya bekanta, badtunna och ölhävar-tävling. Tack och lov slapp jag vara med på det sistnämnda, men att sitta i baddräkt och mössa under sakta snöfall bangade man inte för, det var superhärligt.

Lucia

Publicerad 2012-12-19 09:03:19 i

Bland det sötaste som finns så är det nog luciatåg med dagisbarn. Särskilt utomhus då alla har sina overaller under och ser ut som små runda bollar. Sjöng bra gjorde de också :)

Glad ledsen

Publicerad 2012-12-19 08:59:18 i

Ines är för det mesta en väldigt glad prick, men förlusten av vår lilla hund Egon märks av från och till då hon blir sorgsen och gör små ritualer för hans skull. Nu senast använde hon sin lucia-krona där hon tände ett ljus i taget för sin saknade vän. Ängeln hon köpte på butik Sussie är också en tröst för hon menar att när hon ser på den tänker hon på Egon för han är ju också en ängel nu. Mest hjärtskärande var det när hon började sjunga en egenpåhittad sorglig sång om hunden som ligger ute "mörk och kall". Då grät vi en skvätt efteråt när hon kröp upp i mitt knä. Sen gick det ett par minuter så var hon glad igen. Det märks att barn förhåller sig väldigt naturliga till både sorg och glädje.

Butik Sussie

Publicerad 2012-12-19 08:47:31 i

Hittade ett smultronställe nära till hands, butik Sussie i Njurundabommen. Jag och Ines var på julmarknadsturne runt om i trakten och avslutade inne i värmen med glögg och kaka. Där fanns förutom möjligheten till fika, gott om fina inredningsdetaljer i mysig miljö. Både gammalt och nytt, då en del av butiken var loppis. Ines köpte med sig en ängel och en rosa täckjacka hem.

Decemberstress

Publicerad 2012-12-18 10:59:05 i

Varför blir det alltid så stressigt när julen närmar sig? Veckorna bara rusar fram känns det som. Bloggen har inte alls hunnits med, eller kanske det är närmare sanningen att den har prioriterats bort för annat. Inte hela världen om det blir så periodvis kanske, men visst hade man kunnat önska några uppdateringar i alla fall. Nu är jag på gång igen och ska försöka sammanfatta vad som hänt sen sist. Återkommer inom kort.... Kram så länge.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela