gikas

Nyfrissad

Publicerad 2012-02-29 21:55:40 i Allmänt

Började dagen hos frissan och velade som tusan om jag skulle satsa på att bli blond igen eller fortsätta med det mörka. Till sist blev det ett mellanting som jag, så här i efterhand, inte riktigt känner mig hemma med. Ser nästan ut som att jag har utväxten kvar och det blev liksom lite för "snällt". Ska dock låta det gå ett tag och låta vårsolen göra sitt med håret innan jag gör något mer så får vi se var det landar.

Direkt efteråt åkte jag till kvinnokliniken på sjukhuset för att kolla upp myomet som jag gjorde att Ines fick födas med snitt. Allt såg bra ut och det gjorde även läkaren som undersökte mig - som hämtad ur Cityakuten. Jag som förväntat mig en kvinna i övre medelåldern höll på att smälla av när värsta snyggingen kommer in och ska kolla mitt "underrede"! Som om det inte vore jobbigt nog ändå att spreta med benen för en okänd person. Hur kom det sig att Dr Goodlooking valde valde just det där yrket kan man undra? Fast han var väldigt proffsig måste jag säga och jag var glad att jag kom direkt från frissan :)

Lager 157

Publicerad 2012-02-28 00:12:58 i Allmänt

Hittade en toppenbra outlet-shop med bra priser, Lager 157. Värt att ta en titt: https://shop.lager157.com/start-i-57.aspx
Jag tror att jag ska beställa vårens utedagis-plagg, stövlar, tights och den här supersöta Bondelid tunikan till Ines.

Partynight

Publicerad 2012-02-25 13:07:00 i Allmänt

Ikväll är det party som gäller när E-type gästar Aveny. Det verkar bli slutsålt och jag räknar med att det är många man känner som kommer dit för att återuppleva 90-talets eurodisco med mannen som skrev många av de låtar man dansade till då. Just på Aveny hade jag många av mitt livs roligaste partykvällar på den tiden, så nostalgifaktorn är på topp.

Synd bara att århundradets finne har blossat upp under näsan. Vem får finnar i min ålder liksom? Dessutom har jag en utväxt som slår alla rekord, så det blir till att trolla om jag ska kunna känna mig presentabel ikväll. Nu ska jag busa med den här go'ungen

Fredagsmys

Publicerad 2012-02-25 12:35:16 i Allmänt

Det är sällan vi går ut och äter med hela familjen, men igår lyckades vi samla alla på Tandori House. Det var jättekul och alla var på sitt bästa humör, så all stress efter en jobbig vecka bara försvann. Servicen på restaurangen var direkt oproffsig, men maten smakade bra i alla fall så alla var nöjda och glada när vi satte oss på bussen hem med varsin onödigt stor godispåse i händerna.

Röda eller svarta?

Publicerad 2012-02-21 23:06:46 i Allmänt

Ska beställa nya terminalglasögon och har lånat hem två par bågar som jag gillade. Kan bara inte bestämma om jag ska ta röda eller svarta. Vad tycker ni?

Nyklippt

Publicerad 2012-02-21 20:04:08 i Allmänt

Ines vill spara ut håret så att det blir lika långt som på storasyster Andrea. Det är en bra bit kvar, men hon är väldigt nöjd över att vi kan sätta upp tofsar nu i alla fall. Klippte därför bara i topparna och kapade av luggen så den inte skulle ligga i ögonen. Samtidigt passade vi på att prova nya glasögonbågarna igen. Optikern beställde hem en till färg, men de var rätt mörka så jag jag undrar om vi inte ska hålla fast vid de röda ändå.

Blingo

Publicerad 2012-02-20 23:26:09 i Allmänt

Ines nya klänning från Blingo passade perfekt och föll, som tur var, damen i smaken.

Skoterhelg

Publicerad 2012-02-20 23:22:08 i Allmänt

Blev en spontan resa till stugan i helgen så nu har vi precis kommit in efter en härlig skotertur. Ines skrattade hela vägen så och njöt allra mest när pappa gasade lite extra. Hon verkar ha farten i blodet. Nu har han dock lämnat oss i stugan för att få "leka av sig lite" med Chrille och hans grabb som också är här. Sen blir det after skoter-mys och melodifestival. Ska INTE rösta på Björn Ranelid....

Slut på lata dagar

Publicerad 2012-02-17 23:30:02 i Allmänt

Slut på ursäkter. Har nämligen köpt ett motionsband på Life. Ines provade först, men när hon somnat gjorde jag en halvtimmes rask promenad framför tvn. Funkade toppen förutom att jag lärde mig den hårda vägen att man bör ha skor på sig, det brände under fötterna när jag klev av. Nu känner jag mig laddad att trampa bort några kilon och få lite bättre kondis på köpet.

Dagens

Publicerad 2012-02-16 18:18:55 i Allmänt

Hittade en sån praktisk och söt lunchpåse på Lagerhouse i tisdags, den var perfekt att ta med sig matlådan i. 29:-

Jobbig sits

Publicerad 2012-02-16 11:13:40 i Allmänt

Usch, jag har knappt kunnat sova i natt. För en månad sedan fattades beslut på vårt föräldrakooperativa dagis att föräldrar som är lediga ska ha sina barn hemma. Vi kunde inte vara med och säga vårt den gången eftersom Nils jobbade och vi saknade barnvakt. Principen är bra och vi håller med, men för vår del blev beslutet ett stort problem. Nils jobbar ju även när han är ledig så behöver vi verkligen barnomsorg på heltid. Dessutom blir det tråkigt för Ines som plötsligt inte får vara så mycket på sitt älskade dagis. Hon är en väldigt social unge i den åldern när hon lär sig mycket och behöver sina kompisar. Vara hemma med pappa är mysigt, men han är ju inte den typen som tex sitter och pysslar eller hittar på en massa barnaktiviteter. Under hans friveckor lär båda klättra på väggarna till slut. Vi har inte heller så värst många småbarn i umgängeskretsen att hon får fylla sitt behov av lek-kamrater på fritiden, så dagis är viktigt för oss på flera plan. Hoppas verkligen att vi kan hitta en lösning som blir bra. Det är ju inte kul om vårt lite speciella behov ställer till problem för andra heller, så det känns verkligen som ett dilemma. Jag kan bara hoppas och tro att det löser sig till det bästa.

Älskade

Publicerad 2012-02-14 13:06:13 i Allmänt

Idag tänker man lite extra mycket på de man älskar eftersom det är Alla hjärtans dag. Det var lite tungt att pallra sig ur sängen imorse när två av mina älsklingar låg kvar och myste då de är lediga. Röstar för att det här borde vara en röd dag även i almanackan så att alla fick möjlighet att umgås extra mycket med sina nära och kära. I stället får man skicka söta kärlekshälsningar på Facebook (som ungarna gör), via sms eller här på bloggen. Bästa vänner, gillar er skarpt! Släkten är toppen och de här två ska alldeles särskilt få veta att jag älskar dem:

Dramatik

Publicerad 2012-02-12 17:25:09 i Allmänt

Det har varit toppenfint väder hela helgen så vi har sett till att få solkyssta kinder och många glada skratt i pulkbacken. Hur härligt som helst! Jag fick också lite egen vuxentid då jag var bjuden hem till Cilla på ett litet tjejpartaj. Tanken var att vi skulle bada tunna ute, men det höll på att sluta illa när hela väggen med aggregatet och den askfyllda skorstenen plötsligt tippade emot oss. Den glödheta skorstenen missade mig med kanske två decimeter, tack vare att jag flyttade mig strax innan det hände. (Min skyddsängel var visst på alerten där). Det blev alltså inget bad, men det var himla skönt att krypa in i bastun efter all kalabalik. Allt som allt hade vi en jättetrevlig kväll så nu har jag laddat om batterierna inför den kommande arbetsveckan.

Onepiece

Publicerad 2012-02-11 15:17:16 i Allmänt

Ines blev superglad när jag kom hem med den här mysiga inne-overallen till henne. (Det är INTE jag som har lärt henne posera så där, haha)

Redfoot

Publicerad 2012-02-11 00:10:18 i Allmänt

Det här var något nytt för mig - ihopfällbara skor.
De har synts i massor av modetidningar på senare tid och tydligen är det många kändisar, framförallt i USA som bär dem. Inte konstigt egentligen eftersom de både är snygga och smarta, inte minst när fötterna värker efter en lång partykväll i high heels.
Det finns många situationer då de är användbara, men jag kan framförallt se mig i ett par när man ska hem till någon på fest där man lämnar de vanliga skorna i hallen men ändå inte vill tassa runt finklädd i stumplästen. Andréa fick ett par av mig igår när hon fyllde år, men här är några jag kan tänka mig att köpa till mig själv. Det finns fler modeller här: http://www.redfootshoes.se/default.aspx

Grattis Andrea

Publicerad 2012-02-09 21:20:42 i Allmänt

Idag fyller min första prinsessa 20 år och vi har firat med tårta och presenter. Grattis älskade unge! Välkommen in i vuxenvärlden. Av mig fick hon en musikal/shopping/tjejmys-helg i Stockholm som vi ska åka på tillsammans med Annika och Caroline. Till det passade det bra med en ny parfym och ett par ihopfällbara ballerinor (både snygga och smarta, visar i eget inlägg) som räddar fötterna efter en kväll i högklackat.

Bakar

Publicerad 2012-02-08 23:08:26 i Allmänt

Bakar i sista sekunden för i morgon kommer nya gäster då Andrea fyller 20 år. Tänk att hon som hade så bråttom ut i livet att hon nästan föddes i bilen, redan tar klivet in i vuxenvärlden. Det ska bli kul att fira den stora dagen även om jag är rädd att det blir riktigt trångt här. Runt 20 personer räknar vi med att det kommer.

Grattis Nils!

Publicerad 2012-02-08 00:01:45 i Allmänt

Hurrar för Nils idag och kan inte låta bli att småle när jag tänker på vad Ines sa när han berättade hur mycket han fyller: - Men då har ju du blivit jättestor Pappa, GRATTIS!

Lycka

Publicerad 2012-02-05 18:22:14 i Allmänt

Vi hälsade på hemma hos "Lill-Elias" idag och då visade han och hans mamma Bolibompas hemsida där det finns massor av barnspel på datorn. Ines blev mycket intresserad och ville genast prova när vi kom hem. Lyckan var stor när hon lyckades lösa sitt allra första dataspel. Det ska börjas i tid.

Ines provar

Publicerad 2012-02-03 13:31:25 i Allmänt

Ines har lånat hem ett gäng nya glasögonbågar för provning i lugn och ro. Utbudet för små barn är inte så stort, men de här var fina allihop. Det lutar dock åt de i mitten eftersom de är bäst i storlek. Däremot är jag lite tveksam till den röda färgen, men huvudsaken att skruttan blir nöjd och glad.

Ångestframkallande

Publicerad 2012-02-01 10:56:01 i Allmänt

Shit, jag måste skaffa mig en baddräkt. Gruvsamt! Pressen hårdnade nu när Ines har börjat prata om att vi ska åka till badet och när jag blev inbjuden att bada ved-tunna utomhus nästa helg. Vägrar sätta på mig bikini på badhuset. Om jag mot förmodan skulle få för mig att åka rutchkana eller nåt sånt och den råkar hamna på sniskan, då dööör jag! Nä, så heltäckande som möjligt är vad som gäller om jag ska sätta min fot i en sån anläggning. För Ines skull får man hoppas att sportaffärerna har något vettigt att erbjuda.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela