gikas

Mammas stjärnöga

Publicerad 2012-01-31 19:34:26 i Allmänt

Jag och pluttan besökte "ögondoktorn" idag och nu äntligen gjorde hon en ny, mer grundlig syntest. Men det var först efter att jag frågade om det hade stor betydelse att hon har rätt styrka på glasen. Det visade sig att hon har samma synfel som tidigare, +9,5 på ena och +9,75 på andra, men dessutom ett brytningsfel som inte korrigeras av de nuvarande glasögonen. Nu har hon fått ett nytt recept utskrivet och Dawn tror att det ska bli skillnad för Ines och hoppas även att det ska hjälpa till med skelningen som är kvar. Vi hade ju hoppats att synfelet skulle ha förbättrats men det känns ändå bra att hon ska få bättre anpassade glasögon. Imorgon ska vi se ut ett par riktigt snygga.

Tufft jobb

Publicerad 2012-01-30 16:26:30 i Allmänt

Egon är med mig på jobbet den här veckan och jag måste säga att han har en rätt avslappnad stil.

Fynden på Riva

Publicerad 2012-01-29 21:10:44 i Allmänt

Här är några av de plagg jag fick med mig hem från Riva igår. En helt ny garderob som dessutom går att kombinera på många olika sätt och som är gångbar hela våren. Det som saknas är en vit topp från Part Two och ett par gråbruna leggings.


Ny Kalla?

Publicerad 2012-01-29 13:50:22 i Allmänt

I dag var det premiäråkning för en ny skiddrottning och det gick riktigt bra. Lite skeptisk från början men sen kom hon igång och tyckte att det var roligt. Jag blev också sugen att ta en tur, men vi får se om man hinner det ikväll. Nu ska vi till Birsta igen och helt otippat så är det på Nils initiativ den här gången. Han imponerades visst över fynden vi gjorde igår så nu ska han försöka hitta nya skor också. Jag köpte 8 plagg inkl en skinnjacka för totalt 1410:- på Riva igår så det var ju inte helt fel. Visar sen.

Överraskning

Publicerad 2012-01-26 22:50:45 i Allmänt

Nils gjorde genast slag i saken efter vårt prat om tråkiga vardagar och bjöd ut mig på en jättemysig restaurangmiddag direkt efter jobbet. Före maten blev det t o m lite shopping. Så himla nöjd för jag hittade en Tiger mobilväska, snygga underkläder till Nils och en massa bra hudvårdsprodukter på rea.
Efteråt blev det käk på O'Learys och Ines blev mäkta imponerad när man fick in popcorn före maten.

Tråkiga veckor

Publicerad 2012-01-26 07:43:31 i Allmänt

I går när vi lagt oss låg jag och Nils och pratade om att vi måste bli mer aktiva och se till att vi gör mer saker tillsammans. Som det är nu så är vardagarna en enda lång och ofta rätt trist, transportsträcka mot helg. När Nils dessutom jobbar ibland på helgerna så "försvinner" även de dagarna utan att något speciellt har hänt. Det går inte av sig självt, vi måste helt enkelt bli mer påhittiga och verkligen göra slag i saken . Att bara snacka räcker inte.

Lek i backen

Publicerad 2012-01-22 18:21:58 i Allmänt

Det är inte särskilt många dagar man har chansen att få några timmars dagsljus den här årstiden, så på helgerna gäller det att passa på att skaffa sig rosor på kinderna om vädret tillåter. Nu har det varit toppenskönt ute så vi har varit i pulkbacken både igår och idag. En sak är säker, man blir aldrig för gammal för att tycka det är kul att susa utför på ett glatt underlag. I dag hade vi med oss varm choklad och muffins vilket smakade extra gott att äta utomhus.
image description
image description
image description
Nöjd mamma.

Leva med småbarn

Publicerad 2012-01-22 16:20:20 i Allmänt

Mitt i vår mysiga, långa söndagsfrukost slog jag upp dagens tidning och fick en klump i halsen. Det var ett reportage om en fotograf som åtog sig att ta bilder till ett minnesalbum när någon familjemedlem hade fått en livshotande sjukdom. Artikeln innehöll fantastiskt vackra bilder på en cancersjuk mamma och hennes lilla dotter i kärleksfulla situationer. Jag kände hur tårarna steg och för att inte sabba den glada stämningen runt frukosten så bläddrade
jag vidare. Nästa artikel hade rubriken "Så överlever du småbarnsåren" och handlade i stort om hur man styr upp så att tillvaron med barnen blir dräglig. Mina tankar gick osökt till mamman på den förra sidan. För henne hade rubriken en betydligt större innebörd och jag hoppas innerligt att hon, om 20-30 år, kan berätta för sin gravida dotter hur hon själv överlevde småbarnsåren.

Fredag

Publicerad 2012-01-21 01:46:21 i Allmänt

Alltid lika najs med fredag, men den här veckan har känts både lång och tröttsam så nu var det extra skönt att få hämta hem tjejerna för myskväll. Ines var supertrött så det krävdes högljudd underhållning i bilen för att hon inte skulle hinna somna på den korta vägen från dagis och hem. Middag och lite godis, men sen blev det god natt direkt.

Jag, Ella och Frida var sugna på att se en kul komedi men av någon anledning fastnade vi framför en riktigt otäck skräckis - åtminstone tyckte tjejerna det för de gömde sig bakom en filt mest hela tiden. Gissa vem som fick ta ut hunden i mörkret sen. Tur att man inte är så lättskrämd.

Svindumt

Publicerad 2012-01-18 20:40:34 i Allmänt

Nils åker till Stockholm i morgon på värsta lyxjakten (om man nu kan kalla det lyxigt att få döda stackars djur). En man från hans jaktlag som bor där nere har bjudit in Nils och några till på vildsvins- och hjortjakt (om jag förstod rätt). De ska visst bo fint och det är visst "all inclusive". Tur det förresten, eftersom herrn kom hem med en saftig fortkörningsbot igår på 2400:-. Rätt åt honom, även fast jag har liiiite dåligt samvete som inte tänkte på att nämna när jag kom hem att polisen stod med fartkameran i Bredsand. Jag borde ha förstått att han inte skulle passera i futtiga 70 km/tim på väg till jobbet). Undrar om han lärde sig en läxa så att gasfoten åtminstone lättar en aning nu när han ska köra till Stockholm? Bara han inte kommer hemdragandes med någon trofé som ska upp på väggen. Kan faktiskt inte tänka mig något vidrigare.

Kalas

Publicerad 2012-01-16 14:54:36 i Allmänt

Hm, Musse Pigg-tema i år igen. Men har man en favorit så har man. Hello Kitty också förstås, men Musse fick det bli. Hittade tårt-dekorationen på Tradera och den var väldigt enkel att applicera. Lite svår att skära snyggt men jag tror att den fick sitta på lite för kort tid så att det var därför. Kul tårta i alla fall. Ines var supernöjd med kalaset och alla fina presenter. Somnade som en stock. Dessvärre vaknade hon på natten med världens torr-hosta och hade svårt att somna om. Därför fick hon vara hemma idag efter 4-årskontrollen på morgonen. Klart godkänd, by the way. Alltid lika spännande som förälder att se om ungen visar det man vet att de kan, eller om de låssas oförstående.

Bakdag

Publicerad 2012-01-14 14:45:37 i Allmänt

Ines och jag bakar inför kalaset i morgon. Som tur var så hade hon ingen feber i går natt så nu är det bara lite ansträngningshosta som kvarstår efter viruset hon hade i veckan. Hon hade ju blivit helt förkrossad om vi hade tvingats skjuta på kalaset. Tyvärr hann vi inte måla och fixa på hennes rum som jag hade tänkt, men sånt är livet det får duga ändå.

Hipp hipp hurra!!

Publicerad 2012-01-10 09:40:03 i Allmänt

Jag rullade försiktigt ur sängen för att inte väcka födelsedagsbarnet för tidigt. (Hon somnar alltid i egen säng, men vaknar i våran eftersom hon kommer tassandes varje natt ungefär samma tid). Jag och Ella gjorde oss klara och väntade in Nils (som jobbat natt), men sen tog vi med några paket och stämde upp i "ja må hon leva". Reaktionen blev inte den vi väntat oss. Ines kikade urvaket upp och skrek - Neeej TYST!!!! Sen dök hon tillbaka ner på kudden igen och tänkte minsann inte alls fylla fyra år. Efter en stund började ändå flinet smyga sig fram, då det chockartade uppvaknandet lagt sig, så efter det öppnades paketen i rasande fart. Grattis min älskade prinsessa, ikväll blir det tårta och ännu mer presenter. (bilden är från julafton)

Kärvänligt spill

Publicerad 2012-01-07 16:55:05 i Allmänt

Ines spillde lite yoghurt på bordet i André s nya lägenhet som vi håller på och flyttar in i nu. Ett gott tecken ser det ut som...

Nya smycken

Publicerad 2012-01-04 19:49:15 i Allmänt

Hade världens tur idag! Någon nämnde på fikarasten att butiken 925 har 50% på bl.a. Thomas Sabo. Eftersom jag fick en halskedja i julklapp så ville jag ha ett hänge till. Fanns ett kvar av grodbladet med små "vattendroppar" som jag spanat på, så det fick det bli. Köpte också ett pärlarmband med fäste för små berlocker som är användbart till allt. Lilla fyrklövern och det svarta armbandet hittade jag på Ur&Penn, stål och silver, även de till halva priset. Älskar mina fynd så de kommer garanterat att bli flitigt använda.

Början av 2012

Publicerad 2012-01-04 00:00:50 i Allmänt

Seeeg förkylning som i första hand satt sig i halsen, men jag känner mig allmänt rätt trött och orkeslös så det ska bli underbart med en några extra lediga dagar till helgen. Nu kan jag i alla fall prata, men det är ingen ljuv stämma direkt. En som snackar desto mer är den blivande 4-åringen som inte är tyst en sekund. Berättelserna formligen bubblar fram och det är så kul att höra henne.
Önskar att man hade en hundradel av lill-bruttans sprudlande energi. Ett nyårslöfte till mig själv får allt bli att jag ska försöka skaffa mig lite bättre kondition (och förhoppningsvis tappa några kilon på köpet). Tanken var att jag skulle ha gått på ett Zumba-pass med en kompis idag, men de planerna satte min kraxande hals effektivt stopp för. Helst skulle jag vilja återuppta styrdansen också, gärna gå på buggkurs, men det återstår att se om det är möjligt med Nils skiftgång och problem att få barnvakt till Ines. Synd att det inte är någon snö ute så att man hade kunnat göra några längder på skidorna. Just nu regnar det och blåser rejält, så risken är att istäcket byggs på i stället. Gott om ursäkter för att INTE röra på sig som ni märker, haha. God fortsättning så hörs vi snart igen.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela