gikas

Längtar

Publicerad 2012-06-30 23:23:07 i Allmänt

"- Nu åker jag till mormor och morfar, hej då!" sa Ines glatt (sittandes på en gammal traktor utanför Juniskärs Caféet ). Haha, det skulle nog ta bra många timmar att puttra ända till Stockholm på det där fordonet. Ett betydligt snabbare sätt att få kontakt med de efterlängtade morföräldrarna var på telefon, så när vi kom hem fick hon låna min mobil och prata i headsetet. "- Heej, det är Ines!"

Grattis Gertrud

Publicerad 2012-06-30 23:12:56 i Allmänt

Svärmor har nyligen fyllt år så vi ville passa på att fira henne med en god middag. Det var riktigt mysigt där ute på Juniskärs Caféet i kvällssolens sken.

Middag på stads

Publicerad 2012-06-30 12:28:54 i Allmänt

Avslutade veckan med middag på Stadshuset. Jag, Nils, Annika Å och brollan André. Kul att han hängde med för det var ett tag sedan vi sågs. Maten, vinet och sällskapet var toppen!

Ligger i just nu

Publicerad 2012-06-29 00:03:17 i Allmänt

Känner mig duktig som hittills har tränat varje dag den här veckan. Återstår att se om det blir något mer i helgen, men i morgon kör jag definitivt en vilodag för då blir det lite partaj. Bara det löser sig med barnvakt till Ines så ska jag och Nisse dra en runda på krogen med brorsan och ett par kompisar. Vi har haft en körig vecka båda två och knappt setts så det ska bli kul. Hoppas på fint väder så vi kan mysa med en bit mat på någon av stans uteserveringar först.

Tant måste förresten få visa sina nya träningskläder. Tro det eller ej, men visst sjutton känns stegen aningen lättare i en snygg outfit, hihi. Tightsen är från Stadium och toppen från Intersport.

Soft feet

Publicerad 2012-06-27 19:00:22 i Allmänt

När jag var på Zonta's modevisning för ca 2 månader sedan så vann jag en fotvårdsbehandling på Fina Fötter. Idag blev presentkortet nyttjat och jag gick ut med riktigt mjuka bebisfossingar. Däremot mer fast än någonsin i min övertygelse att fotvårdsterapeuft vore det sista yrket i världen för mig. Fy sjutton vad äckligt att fila och karva på andras läbbiga fötter! Yerk!! Verkar dock som att det finns jobb i massor, Fina Fötter-damen hade fullbokat i flera månader. Najs, nu känner jag mig redo för en lång, skön semester i lätta sandaler.

Nämen hej!

Publicerad 2012-06-26 21:31:59 i Allmänt

Gick till Stadshuset efter jobbet för att köpa Gatufest-biljett till Andrea och där fick jag syn på Annika N. Det ledde till väldens trevligaste spontanfika då vi blev kvar och surrade ett tag. Kan verkligen rekommendera stället, vad otroligt mysigt de har gjort där på innergården i anslutning till Entré Sundsvall. Måste absolut gå dit fler gånger! Psst. Hann med lite mer shopping också :)

925

Publicerad 2012-06-25 21:25:19 i Allmänt

Konkurser är inget kul...eller jo, för oss kunder som får chansen att fynda. Den här gången var det 925 Ur & Smycken som fick stryka på foten i vår arma stadskärna. 50% rabatt på allting, utom Efva Attling smycken som "bara" var nedsatt med 15%. Jag var inte där och hängde på låset när de öppnade så de absoluta godbitarna var redan borta när jag kom, men en cool ring och ett Pandora-armband fick jag fynda i alla fall.

Utflykt

Publicerad 2012-06-24 23:29:17 i Allmänt

Härligt väder och inget båtjobb, så idag blev det kvalitetstid med familjen. Jag snodde ihop några jättemuffins till picknick väskan och sen gick bilen till vackra Galtströms bruk för både mys och bus. Jag måste säga att det var riktigt kul att få prova en tandemcykel, samtidigt läskigt att inte ha kontrollen själv. Man skrek av både skräck och skratt kan jag berätta.

Det blev en härlig utflykt med familjen, men ikväll kunde inte Nils hålla sig längre så det blev några timmar med båten ändå. Jag och Andrea ser dokumentärer om Michael Jackson. Vilken fantastisk artist han var!


Midsommarfirande

Publicerad 2012-06-24 12:04:58 i Allmänt

Först dans kring stången på Klockarberget och sen hem för att tända upp grillen. Vi trodde från början att vi "bara" skulle få två gäster, men det blev betydligt fler innan det var dags och det tyckte vi var toppen. Ett stort, härligt gäng som gjorde vårt midsommarfirande hur bra som helst. Tack allihop!

Ulligt gulligt

Publicerad 2012-06-24 11:32:20 i Allmänt

Ella's pappa har köpt en ny hundvalp, en otroligt söt liten toypudel. Väldans svårfotograferad, men den svarta "skuggan" är i alla fall hunden :) Ines och Wilda hade jättekul ihop.

Lilla matkreatören

Publicerad 2012-06-23 13:45:04 i Allmänt

Ines lekte med maten, men när vi såg resultatet var det svårt att bli arg. Kreativ unge vi har.

Pirater på Alnö!

Publicerad 2012-06-23 03:14:28 i Allmänt

Det är alltid lika skoj på Niklas & Karins dagen-före-midsommar-fester. Stora och små pirater i alla tänkbara varianter och många roliga upptåg. Här kommer några bildkollage (förresten det enda sättet att lägga upp flera bilder på en gång från mobilen utan att det krånglar).

Skepp å hoj!

Publicerad 2012-06-23 03:08:36 i Allmänt

Kunde inte låta bli att knäppa några bilder i båthamnen, bl a på Nils "skepp" innan vi åkte vidare på fest.

Snart fest

Publicerad 2012-06-23 02:36:47 i Allmänt

Väntar på de andra piraterna och inser att det är grymt varmt med långt hår. Hoppas kapten Jack Sparrow kommer på samma fest som mig....

Spraymålad

Publicerad 2012-06-20 18:44:21 i Allmänt

Känner mig lite kladdig, men resultatet blev över förväntan. Jag har testat spraytanning på Belle Visage och efter bara 10-15 minuters sprayning över hela kroppen ser det ut som att jag har varit på en veckas solsemester. Enkelt, snabbt och ofarligt. Inte speciellt dyrt heller. Normalt kostar det 290:-, men jag betalade 150:- genom att nappa på ett Luppo-erbjudande. Perfekt om man vill få lite färg till något speciellt tillfälle. Det håller ca en vecka. Jag tajmade in min "bränna" lagom till fest både i morgon och på midsommarafton. Kolla nyansskillnaden:

Största kalaset

Publicerad 2012-06-18 23:48:48 i Allmänt

Ett barnkalas med 35-40 pers var något av ett rekord tror jag, särskilt som den tappra, energiska arrangören är minst sagt höggravid. Det var korv/hamburgare och fika till allihop, frågeslinga, ponnyridning och skattjakt. Imponerande och verkligen jättekul. Ines blev helt kär i den söta lilla hästen som tålmodigt traskade runt med alla barnen.

Mulle Meck

Publicerad 2012-06-18 23:30:58 i Allmänt

I lördags gjorde jag och Ines en liten nöjestripp till Hudiksvall. Först kollade vi på fotbollscup och sedan fick vi sällskap av Emma och Alva till Mulle Meck's byggverkstad. Tanken var att vi skulle hinna kolla in staden och shoppingen lite också, men Ines och Alva hade så kul att vi blev kvar ända till stängning.

Heja Sverige!

Publicerad 2012-06-15 22:53:46 i Allmänt

Nu gäller det - KÄMPA!!!.....Annars får ni skäll!!!
image description
Jaaaaaaa - MÅÅÅÅL!!!!
image description
Pffffsst - Jäkla skitmatch, nu går jag och lägger mig!
image description

Uppfräschad

Publicerad 2012-06-14 17:53:41 i Allmänt

Tur - att jag fick en snabb återbudstid hos en frissa så jag vågar visa mig bland folk igen.

Otur - att det regnade när jag gick tillbaka till jobbet så stylingen försvann på ett kick.

Hade kunnat våga mer med färgen, men det blir väl lätt så att frisören hellre "safe:ar" en aning när hon inte känner sin kund. Nöjd över att slippa se ut som en skabbig räv till midsommar i alla fall.

Halvknackigt

Publicerad 2012-06-12 22:11:02 i Allmänt

Gick sådär när jag tänkte återuppta löpningen. Förkylningen är på tillbakagång, men sträckningen kändes fortfarande av. Det gick något bättre när jag blev ordentligt varm, men jag ska nog inte anstränga mig alltför hårt ett par dagar till. Jag är i alla fall nöjd med halvhyfsad runda ikväll. Nu har jag hunnit pusta ut och fått prata av mig i telefonen med sonen nästan en timme. Skönt att höra att han har det bra och att examensarbetet i princip är klart så nu kan vi snart börja hålla tummarna för att det riktiga drömjobbet dyker upp. Men först ska han tydligen läsa om dinosaurier och vulkaner (!) (men det var visst av rent taktiska skäl om jag förstod saken rätt). Blir nog bra det, säkert rätt intressant när det kommer till "kritan", hahaha.

In the wood

Publicerad 2012-06-10 21:27:26 i Allmänt

Idag har hela familjen varit trädkapare och vedhuggare i farfar Görans stuga. Gun-Britt och Ines stod för mat och fika till oss andra när det behövdes nya krafter. Vi slet ganska hårt med ett enda träd och tänkte på hur det var förr då skogsarbetarna jobbade året om med bara yxa, häst och vagn till hjälp. Vilket hårt liv de hade.

Helg igen

Publicerad 2012-06-09 14:37:53 i Allmänt

Blev en konstig vecka med ledigt på onsdagen. Nu är det plötsligt helg igen. Inte mig emot. Har lite ångest över att inte kunna träna något, eftersom jag har dragit på mig både en sträckning och en förkylning. Risken finns att man snabbt tappar det lilla man byggt upp, så därför gäller det att inte vila för länge.

Sitter just nu i solen och latar mig efter en fotbollsmatch på baksidan. Ines hade svårt med reglerna, hennes pappa tog i lite för mycket och min skada riskerade förvärras så det blev en väldigt kort match den här gången.

JAAAAAA!!!!

Publicerad 2012-06-07 18:09:24 i Allmänt

Slitet lönade sig - mitt lag vann stegtävlingen! Tjohooo, vad kul! Det skiljde bara 54 steg/snitt/person/dag mot tvåan så det var nära ögat, men nu kan vi ändå stolt säga att vi var BÄST!!! Återstår att se om vi får något pris eller om vi helt enkelt får glänsa med äran. Det räcker långt för mig i alla fall, hihi.

Nationaldagsfirande

Publicerad 2012-06-06 21:48:30 i Allmänt

Igår sprang jag till styrelsemötet på dagis och i ett skogsparti såg jag mest troligt en uggla. Nyfiken i en strut spanade jag i luften efter fågeln, missade en rot på stigen och halkade till. I dag har jag rejält ont på baksidan låret så förmodligen kostade ugglan mig en sträckning. Typiskt, nu när det verkligen gäller att inte börja slappa igen. Hoppas det släpper snabbt så jag kan fortsätta träna.

Nu på kvällen åkte vi till Klockarberget på nationaldagsfirande tillsammans med Nils mamma. Kändes genuint och trevligt där bland folkdräkter, fioler och allsång. Till Ines stora lycka fick vi dessutom se Clownen Daff Daff igen.

Jobbat 8-22

Publicerad 2012-06-04 22:00:52 i Allmänt

Blev en grymt lång dag på jobbet, men nu har jag äntligen släckt ner datorn och packat ihop. Fördelen med att sitta och jobba ensam på kvällen är att man får rätt mycket gjort, det blir inga direkta "störningsmoment". Skönt att få undan så mycket som möjligt innan semestervikarierna kommer och ska läras upp. Blir raka vägen hem till sängen. Nya tag i morgon, sov gott allihop.

Vadå sommar?!

Publicerad 2012-06-03 12:53:49 i Allmänt

Från inlandet har det kommit rapporter om snö och här har det regnat, blåst kallt och varit allmänt grått och trist hela helgen. Borde det inte vara sommar nu när vi klivit in i juni månad? Det är täckjacka och mössa som gäller, men är man bara rätt klädd så är det rätt kul att vara ute ändå.


Sushi

Publicerad 2012-06-02 17:25:31 i Allmänt

Första gången jag provade sushi tillsammans med Nils på en restaurang i Stockholm för flera år sedan så tyckte båda att det smakade fruktansvärt hemskt. Efter det har jag inte vågat prova igen trots att "alla" säger att det är så gott och t o m deras barn äter det.

I går fick jag bara spontant för mig att det var dags att göra ett nytt försök att gilla maträtten. Bara jag och Ines var hemma så vi skulle ha mys på egen hand. Sushi-bitarna ser ju väldigt fina ut så det är ju trevligt för ögat om inte annat. Pinnar fick vi med också. Bära eller brista (finns ju alltid snabbmakaroner att ta till om det inte funkar resonerade jag).

Ines åt med stor aprit och tyckte det var gott. Mamman tyckte faktiskt också att det smakade helt ok, lite annorlunda men ok. Man blev lagom mätt efteråt, inte så stinn liksom. Kanske det här är en sån mat som mat lär sig uppskatta mer och mer? Värt ett försök till. Efterrätten med jordgubbar och glass fixade Ines alldeles själv och den var i alla fall toppengod!

I mål

Publicerad 2012-06-02 16:39:44 i Allmänt

I torsdags var sista dagen i stegtävlingen och det kändes faktiskt som en befrielse att få plocka av sig den lilla räknaren som har varit ett måste den senaste månaden.

Jag avslutade med 30223 steg så ingen ska kunna säga att jag inte kämpade ända in i målsnöret :) I did it! Nu återstår att se om lagets snittpoäng räcker till en seger, men vi ligger garanterat bra till.

Personligen är jag mest nöjd över att jag har kommit igång med motionen och äntligen känner att byxorna sitter lite lösare. Eftersom det behövdes en tävling för att få fart på mig så gäller det att hitta på något annat som håller motivationen uppe - Keep on walking!

Familjeaktivitet

Publicerad 2012-06-01 22:24:31 i Allmänt

I går var hela gänget från dagis samlade för mat, lek och bus på Norra Berget. Ines hade jättekul, särskilt eftersom bästisen Elias också var där.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela