gikas

Fina slantar, takdropp och party

Publicerad 2012-03-31 16:50:04 i Allmänt

Kom precis hem från barnklädesloppis drygt 1700:- rikare. Inte illa va! Jag och Jossan sålde riktigt bra, men så hade vi i princip bara tagit med oss märkeskläder som vi vet kan ge en del pengar i andra hand. Stod och strök halva kvällen igår, men det lönade sig tydligen. När jag kom hem blev det mys i solen med en kall öl för nu laddar vi för inflyttningsfest i Andres lägenhet.

 

Lycka

Publicerad 2012-03-29 18:47:09 i Allmänt

Min bil gick att laga! Nu rullar den säkert i fem år till. Jag vill ju egentligen byta upp mig några årsmodeller, men oavsett om jag behåller bilen eller låter Andrea ta över den, så var det en lättnad att slippa skrota kärran än på ett tag. Apropå Andrea-gumman: Kolla vilken fin tavla hon kom med igår. Blev allt lite fuktigt i ögonvrån...

Birthday

Publicerad 2012-03-29 10:41:16 i Allmänt

Igår fyllde jag typ 25 - igen - och firades ordentligt med chokladtårta, blommor och paket från familjen. Nils hade köpt en SodaStream och en ny utegrill, vilken kan komma väl till pass i helgen, om vädret tillåter. Årets allra första grillning är alltid den bästa så jag hoppas att det blir läge. Tack alla mina älsklingar för gratulationerna och de fina presenterna!

WeSkins

Publicerad 2012-03-27 19:43:36 i Allmänt

Idag låg min beställning från http://weskins.com/ i brevlådan så nu pryder de här två coolingarna baksidan av min Iphone. Bilden är från Gatufesten i fjol.

Godis

Publicerad 2012-03-26 13:29:14 i Allmänt

Mitt nya snacks hädanefter

Utan bil?

Publicerad 2012-03-25 13:42:43 i Allmänt

Har glömt att berätta att min bil la av i fredags. Kamremmen har gått sönder och det kan i värsta innebära skroten om motorn har tagit stryk. Tur att det hände hemma (Pontus skulle låna bilen) och att det var helg, men det ställer ändå till rejäla problem nu i veckan som kommer. Oavsett om bilen går att laga eller inte så blir jag ju utan ett tag. Visst går det att åka buss, men det tar ju så mycket mer tid. Till och från dagis blir det besvärligt eftersom det ligger s a s åt fel håll. Min bil är årsmodell 98 och egentligen skulle jag väl vilja byta upp mig lite, men det är ju mycket pengar det handlar om så jag får väl hoppas att den kan rulla ett tag till. Håll tummarna.

Våffeldagen

Publicerad 2012-03-25 13:31:25 i Allmänt

Hade inte riktigt koll på det själv, men efter tips från grannen att det är våffeldagen så var lunchen given. Mums!

Hitta Nemo

Publicerad 2012-03-24 20:15:11 i Allmänt

Hur tänkte MQ när de tog fram den här tunikan? Har just hittat Nemo...

Ines i sitt esse

Publicerad 2012-03-24 19:51:52 i Allmänt

Den något sena lunchen på stan blev toppen! Kul att träffa vännerna, surra av sig lite och dessutom få se Ines lyckliga min när hon blev serverad favoriträtten, pannkakor. Måste säga att vi hade en fantastisk bra underhållning också. Fattar inte att den killen inte står på större scener eller hörs i radio och tv, snygg dessutom. Trist bara att vi sega Sundsvallsbor har så svårt att visa uppskattning för duktiga artister. Vi var typ de enda som bemödade oss med att applådera. Ines tindrade däremot stort med ögonen så jag tror att hon placerade honom i nästa samma klass som Erik Saade, händerna i luften. Efteråt blev det en ny våroutfit till Skruttan. Det är inte alltid vi har samma smak, men denna gång fastnade vi faktiskt för samma plagg och det blev ju hur snyggt som helst. Allt köpt på H&M.
image description
image description
image description

Klädloppis

Publicerad 2012-03-24 11:16:59 i Allmänt

Jag brukar hitta hyfsat ok kläder till Ines på loppis, men nu kom vi hem i princip tomhänta. Det blev bara en halloweenklänning till utklädningsgarderoben, men Ines var i alla fall nöjd och posade glatt när kameran kom fram. (Hoppas bara att jag kan få henne att byta om när vi ska till stan sen och luncha med Annika och Ronny)

Fredagshistoria

Publicerad 2012-03-23 16:41:04 i Allmänt

Ett gift par i 60-års åldern firade sin 40-åriga bröllopsdag
på en lugn, romantisk liten restaurang
...

Plötsligt dök en liten vacker fe upp på deras bord. Hon
sa:
"För att ni är ett exemplariskt gift par
och för att ni är kärleksfulla
mot varandra så
kommer jag ge er båda varsin önskan."
Hustrun
svarade "Åh, jag vill resa runt i världen med min älskade make."

Den lilla feén viftade med trollspöt och -
poof! - Två biljetter till Queen Mary II
dök upp i hennes händer.

Mannen tänkte efter en stund: "Ja, detta är väldigt
romantiskt, men ett
tillfälle som detta kommer aldrig igen. Jag är ledsen min kärlek, men min önskan
är att ha en hustru 30 år
yngre än jag."
Hustrun, och feén blev djupt besvikna, men en önskan är en
önskan.
Så feén viftade med trollspöt igen och poof! ... så blev mannen
93 år gammal.

Klädmiss

Publicerad 2012-03-22 09:19:36 i Allmänt

Shit vad jag känner mig fel idag! Glömde ta fram kläder igår och till råga på allt så hade jag ont om tid innan bussen skulle gå. Smög därför snabbt in vårt mörka sovrum där det snarkades för fullt och ryckte till mig något ur garderoben. Väl på så visade det sig vara ett väldigt urringat linne med nitar, inte alls lämpat på kontoret. Hann dessvärre inte byta så jag rusade in igen och nöp ett annat linne och en kofta. In på jobbets toalett direkt för att klä mig lite mer anständigt...eller inte. Det var spetslinnet jag fick med mig! Nu är det inte bara urringat à la Silverstedt, jag har "hottat" till det med lite spets också!

Kul överraskning

Publicerad 2012-03-22 08:43:51 i Allmänt

I tisdags fick jag och Nils helt oväntat en inbjudan att gå på basket och se Sundsvall Dragons möta Luleå. Dessutom bjöds det på italiensk buffé (med vin) plus information från coachen före matchen. Jag har bara varit på basket en gång tidigare så när vi satt där på läktaren var det tur att Nils var med och kunde förklara reglerna. Han har själv spelat med det lag som senare blev Dragons. Med sina 180 cm var han i sammanhanget en kort, men snabb och effektiv spelfördelare antar jag. Hur som helst så kan jag inte bedöma om vi såg en välspelad match eller inte, men spännande var det och jag jublade med resten av publiken när hemmasegern var bärgad. Go Dragons!

Disney on Ice

Publicerad 2012-03-18 18:54:24 i Allmänt

Jag och Ines gjorde Lill-Elias och hans föräldrar sällskap till Gärdehallen för att se Disney on Ice. Ines var lyrisk, hon älskade musiken och den spännande berättelsen om Djungelboken:
- Mamma, vad har de på fötterna?
- Skridskor.
- Såna vill jag också ha nästa gång och klä ut mig som dom gör, sa Ines ivrigt.
Är hon en blivande skridskoprinsessa tro? Vi får väl vänta tills nästa vinter, men då kan hon ju få prova på om intresset kvarstår.

Skönt i solen

Publicerad 2012-03-17 14:38:24 i Allmänt

Sitter i solen och har det bra. Ines har klätt sig i regnbågens alla färger och fick plötsligt för sig att det skulle bli skidåkning. Liiite sent påtänkt kanske nu när nästan all snö har smält bort. Gullhöna <3

En hel orkester

Publicerad 2012-03-17 14:30:59 i Allmänt

Tack Emma för vrålgod hemmagjord pizza och en jättekul kväll på stan igår. Vi satt och snackade med ett gäng yrkesmusiker från olika delar av landet som ska spela i symfoniorkester på Tonhallen ikväll. Vi hade fått fribiljetter om vi velat :)

Bye bye

Publicerad 2012-03-14 23:12:06 i Allmänt

Sammanfattning av den här dagen:
Halvtrist dag på jobbet.
Pussade iväg Nils till Vemdalen.
Fick fågelbajs i håret när jag skulle åka hem.
Skynda hämta på dagis, skynda tvätta håret, skynda laga mat, skynda till dagis igen för möte.
Hem och fixa te till svärmor som satt barnvakt.
Social med svärmor till kl 23.
Plocka undan lite.
Ett snabbt blogginlägg.
Natti natti....zzzzzzzz

God morgon

Publicerad 2012-03-13 09:14:28 i Allmänt

Kan det bli annat än en god morgon när man vaknar till det här leendet?

Helgen i stugan

Publicerad 2012-03-12 23:29:26 i Allmänt

Det blev en spontan tripp till stugan i helgen med lilla familjen, dvs jag, Nils och Ines. Fiskade, åkte skoter och kollade på Mello såklart. Tyckte synd om Danny som kom tvåa igen, men Loreen var outstanding så det var helt klart rätt låt som vann. Ikväll har Nils lagat en god middag på de fina abborrarna vi fick och i röken ligger två sikar som blir toppen på en knäckebrödsmacka.

Känner mig duktig

Publicerad 2012-03-08 23:35:42 i Allmänt

På jobbet äts det bantningsprodukter av allehanda slag och den ena soppan ser äckligare ut än den andra. Många tycker de funkar bra och gillar t o m smaken, men själv vill jag inte ens smaka, man äter ju faktiskt med både näsa och ögon också. Nä, jag kör min egen metod - minskar på allt onyttigt och rör på mig mer, minst 30 minuter varje dag. Det krävs inte så mycket, men ger resultat. Jag har gått ner 2 kilo på lika många veckor, vilket måste sägas är en god början. Nu gäller det bara att hålla i och inte börja frossa igen. Snart helg och då blir det godsaker, men jag ska välja dem med omsorg och inte köpa hem så mycket som vi brukar. Dessutom är det ett pass Zumba inbokat, det har jag velat prova länge så det ska bli jättekul. Som målsättning ska jag ha att komma i ett par korallröda jeans som aldrig blivit använda för att jag började lägga på mig några kilon strax efter köpet. Det är ju helt rätt med färg i vår så det passar bra att sikta dit. Lyckas jag med byxorna så är det en hel del annat snyggt som också kan komma till användning igen i garderoben vilket vore ren bonus.

Trampet av små skor

Publicerad 2012-03-08 23:10:13 i Allmänt

Efter jobbet kom Nils och Ines in till stan för vi skulle hämta hennes nya glasögon. Det blev en helt ny tjej utseendemässigt och de passade henne jättebra. Efteråt var vi på Din sko och köpte stövlar för kommande vår-slask. Jag tror att Ines provade genom typ ALLA flickskor i hela affären. Sådan mor sådan dotter, haha. Till sist bestämde hon sig i alla fall för de här rosa karamellerna:
Glitterskorna sprang hon omkring i hela kvällen och de gick knappt att få av när det var läggdags, så otroligt söta och faktiskt helt i skinn invändigt vilket är rätt ovanligt för att vara barnskor.

I mammas fotspår

Publicerad 2012-03-07 21:51:21 i Allmänt

Ines tar sportlovet på största allvar så nu är det fotboll som gäller. Idag har hon spelat mest hela dagen. Kanske hon kommer att gå i sin mammas fotspår....

Jag var sämst

Publicerad 2012-03-05 07:45:51 i Allmänt

Ska väl inte direkt skryta med att man såg så värst snygg ut på den där stepbrädan igår. Jag gjorde inte riktigt som alla andra, men måste säga att det gick hyfsat i alla fall med tanke på hur ovan jag är. Dessutom kan jag gå idag utan att stappla fram så det får jag vara nöjd med.

Sitter på bussen på väg till jobbet och är liiiite avundsjuk på alla sportlovslediga. Resten av familjen sov som små söta grisar när jag gick, love them.

Gruvsamt

Publicerad 2012-03-04 15:16:10 i Allmänt

*Gulp* Jag ska på gruppträning om en halvtimme och risken är stor att jag kommer att vara sämst i hela lokalen, sämre än dom som är 15-20 år äldre än mig. Kommer att flåsa som en gravid elefant och kanske snubbla på brädan som vi ska kliva upp och ner på....Nåja, det här är lika gruvsamt som nödvändigt så det är bara att bita ihop och köra. Jag vet ju att jag kommer att vara nöjd efteråt och känna mig minst ett hekto lättare. Flera steg i rätt riktning. Hälsokoll på jobbet om några veckor och då vill jag ju visa att jag har förbättrat resultaten från i fjol och inte tvärtom.

Chockade

Publicerad 2012-03-03 21:57:42 i Allmänt

Chock nr 1: Fick precis höra att det har varit inbrott hos mina föräldrar! Pontus bor där nu när de är utomlands och han kom hem lagom för att se tjuvarna när de lämnade gården. Usch, känns kymigt men jag vet inte om det var bra eller dåligt att han missade tåget och kom hem senare, de kanske hade gått in oavsett om han varit hemma eller inte. Vad gäller det materiella så verkar de ha varit ute efter smycken så jag får hoppas att mammas favoriter är där hon är. Hoppas de skaffar sig ett larm efter det här.

Chock nr 2: Att Torsten Flink slog ut Sean Banan, Ines blev jätteledsen.

Freeeeedag!!!

Publicerad 2012-03-02 17:30:54 i Allmänt

Alltid lika lovely med helgledigt. Har ingenting inplanerat så vad som helst kan hända, allt eller inget. Måtte inte Ines ha dragit på sig några dagisbaciller bara. Nästan hela gänget verkar ha åkt på magsjuka. Jag ska köpa med mig en hälsofil så är vi redo "i fall att". Hm, det där skulle jag kanske inte ha avslöjat...nu vågar väl ingen träffa oss i helgen. So far so good. Nu ska jag ta mina nya brillor (tänk att Gina Tricot sysslar med mer än kläder) och åka hem till familjen som förmodligen väntar med en helt underbar middag. Trevlig helg!

Himla kul

Publicerad 2012-03-02 11:17:09 i Allmänt

Eftersom jag ändå var borta från jobbet hela förmiddagen så unnade jag mig en hel semesterdag. Nils har också varit ledig så vi bestämde oss för att åka till Himlabadet, något som Ines har tjatat om länge. Vi hade jättekul! Särskilt nöjd över att jag tog mod till mig och åkte en av de stora vattenrutchbanorna som jag aldrig trodde jag skulle våga. Tjohoo!!!

https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/1060068/images/2012/pic_191828388.jpg" class="image">

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela