gikas

Bubbel

Publicerad 2012-05-31 07:16:43 i Allmänt

Det är inte precis varje dag man dricker champagne mitt i veckan - inte annars heller för den delen. I går hände det då våra revisorer bjöd på bokslutsmiddag i tjusiga Villa Marieberg. Vi fick lära oss lite fakta kring den ädla drycken och prova fyra olika sorter, varav två var äkta champagne. Jag tror absolut att det kommer att bli mer bubblor i mina glas efter det här och den fantastiskt goda maten kommer leva kvar i minnet länge.

Bara två dagar kvar

Publicerad 2012-05-30 13:22:23 i Allmänt

Ska bli otroligt skönt när stegtävlingen är avklarad. Nu är det bara idag och imorgon kvar så man kan säga att vi är inne på upploppet. Jag är faktiskt jätteless på allt traskande, men rapporten säger att vi har vinstchans så då är det inget annat än kämpa ända in i målsnöret som gäller.

Jag började med en målsättning på 10000 steg om dagen, det blev snart 15000 och nu vägrar jag sluta under 20000. Mitt rekord är 31272 på en dag och jag har hittills gått 496026 steg totalt under maj månad. Inte konstigt att jag inte har hunnit med så mycket annat de här veckorna.

Ska faktiskt få dricka lite champagne ikväll, kommer jag att orka gå något efter det och i så fall: Kommer jag att gå rakt....? Hihi

Familjedag

Publicerad 2012-05-27 16:51:23 i Allmänt

Kände mig riktigt duktig som ställde väckaren och avverkade över 10000 steg medan de andra sov. Idag är nämligen en bra dag att klå mitt rekord på drygt 27000 steg och då krävs det minst två riktigt långa promenader om jag ska lyckas. Nu har vi i alla fall precis kommit hem från Majskansens familjedag och plötsligt utbröt det krig här ute...hihiSommaren är här

Publicerad 2012-05-26 16:02:41 i Allmänt

Äntligen känns det att sommaren är här. Flickorna plockade snabbt fram sina blommiga klänningar och fick likadana flätor i håret. Lyckan var stor för Ines som har haft för kort hår tidigare, men nu går det faktiskt göra lite frisyrer på henne också. Målet är att få lika långt som syrran en vacker dag.

Nu är det dags

Publicerad 2012-05-26 13:54:56 i Allmänt

Kosläpp i all ära, men här är det något annat som släpps ut för första gången i år.

Gulligt

Publicerad 2012-05-25 14:21:02 i Allmänt

Har fått se många fina djur på sistone: Rådjur, räv, grävling, svanar och nu anden med sina ursöta, nykläckta små ungar.

Vacker promenad

Publicerad 2012-05-25 13:55:56 i Allmänt

På hösten är den en lerpöl, på vintern syns den inte, på våren fylls den och på sommaren är den som en enda stor spegel för himlen och naturen runt om. Jag beskriver Fiskdammen som kan vara så otroligt vacker så här års. Önskar att jag hade en riktig systemkamera för att kunna ta ännu bättre bilder, men det blev hyfsat ändå med bara mobilen, se här:

Vårruset 2012

Publicerad 2012-05-23 23:54:51 i Allmänt

Idag har jag SPRUNGIT Vårruset! Tydligen har alla långa promenader gett mer kondition än jag anat för de 5 kilometrarna flöt på mycket bättre än jag föreställde mig innan. Jag var så himla nöjd och glad när jag kom i mål, det var ju riktigt kul det här! Stolt över hela gänget som var med, alla gjorde bra ifrån sig och Life-loggan syntes överallt eftersom vi är huvudsponsorer till tävlingen. Inte ens Peter Siepen syntes mer, även om han gjorde sitt bästa.

Tack pappa!

Publicerad 2012-05-20 20:23:41 i Allmänt

Lyckan blev stor när papsen kom hem med en "ny" cykel. Nu gäller det att träna mycket...

image description

image description

 

Skogspromenad

Publicerad 2012-05-20 19:37:02 i Allmänt

Vilken kontrast det blev att komma hem till verkligheten efter de härliga dagarna i Stockholm. Hemma var det grått, regnigt och småkallt. Dessutom fick man börja med en tre timmars storstädning på dagis. Efteråt var det tvunget att kämpa ihop lite mer steg på räknaren. Kan informera att varken shopping eller städning ger särskilt bra resultat, det är tydligen rena promenader utan stopp som gäller. Blev därför först en dryg timme på motionsbandet och sen en skogspromenad med Ines och Egon. Vi plockade blommor, tittade på fåglar och troligen en bävers skadeverkningar på ett träd. Ines var förresten lite kul när hon sa (apropå fåglar): - Mamma, de pippar även fast de sjunger.

Mina gullefjun

Publicerad 2012-05-20 19:18:22 i Allmänt

Mina två förstfödda godingar fångade på bild hör inte till vanligheterna, men igår lyckades jag. Jättekul att vi hann träffa Pontus över en bit mat innan hemresan. Helt underbart att få sitta ute och äta i solen. (Rapporten sa att hemma regnade det)

Kändiskåta

Publicerad 2012-05-19 03:13:49 i Allmänt

Efter en lång dag med shopping så har vi drickit drinkar och käkat supergott på Friday's, innan vi seglade vidare till Riche för att se om vi kunde få mingla lite med kändisarna. Först kom Tobbe och Molly hand i hand ur en taxi och sen kom La Camilla men hon dumpade bara sitt sällskap och gick någon annanstans. När vi bleka landisar till sist kom in (på nåder) så mötte vi Tobbe på väg ut, hand i hand med Pernilla Wahlgren! Ombytlig kille. Fick ingen bild tyvärr. Däremot sprang vi förbi några trevliga skyltfönster på väg hem därifrån.
image descriptionimage descriptionimage description

 

Världen finaste toalett

Publicerad 2012-05-19 02:55:55 i Allmänt

Om du föreställer sig en vanlig offentlig toalett i Stockholm så ser den inte direkt så inbjudande ut, eller hur? Därför kan jag tipsa om att det är värt att låta knipmuskeln jobba tills du når den nya gallerian Mood, för jag har aldrig i mitt liv besökt en snyggare toa. Pst, den lilla gula är för barn. Kolla in taket...

Världens godaste glass

Publicerad 2012-05-19 02:48:20 i Allmänt

I gamla stan hittade vi förmodligen en av Sveriges bästa glassbarer. Handgjorda, färska strutar och alla tänkbara smaker på både glassen och tillbehören.

After shopping

Publicerad 2012-05-19 02:43:53 i Allmänt

Så himla mysigt att få slå sig mer på en uteservering i Kungsträdgården med trötta fötter och fina påsar med nya inköp. Som grädde på moset tittade solen fram mellan molntussarna. I like.

Dirty Dancing

Publicerad 2012-05-19 02:36:00 i Allmänt

Jag, Andrea, Annika och Caroline är i huvudstaden och förlustar oss med musikal, shopping och goda drinkar. I går fick vi uppleva en riktig nostalgitripp när Dirty Dancing spelades upp för oss på China teatern. Grym musik, fantastisk scenografi och makalösa dansare. Vi lämnade teatern med ett brett leende på läpparna.

Snart start...

Publicerad 2012-05-16 10:05:52 i Allmänt

Har räknat ut att det måste ha varit 34 år sedan jag var med på ett tävlingslopp sist. Då representerade jag och mitt lag vår skola och vi sprang 200 m stafett mitt i stan...och vann! Nils var också med, vilket är lite kul så här med "facit i hand".

Eftersom det var så länge sedan så tänkte jag att det nu är det allt dags att sätta på sig en nummerlapp igen. När kollegorna på jobbet, så här i stegräkningens tid, började prata om att anmäla sig till Vårruset så hakade jag på. Inget snabb-lopp den här gången och chansen att vinna är obefintlig, men det ska faktiskt bli kul att försöka tränga sig förbi några damer i alla fall. Jag lär inte palla att springa alla 5 kilometrarna men några löpsteg borde jag väl orka med. Life är huvudsponsor så vi får ju inte skämma ut oss och se alltför ohälsosamma ut, haha. Idag kom nummerlappen och nästa onsdag står jag på startlinjen.

Grattis Ella!

Publicerad 2012-05-15 20:42:56 i Allmänt

Näst yngst i familjen, men med sina 14-år börjar hon bli en ung dam och är inte så liten längre. Nästa lika lång som mig. Tårta såklart och presenter i massor. Den allra bästa tror jag nog ändå att kompisgänget levererade, en gammal fin damcykel som de målat själva. Ella blev jätteglad.

Nytt PR

Publicerad 2012-05-14 09:15:14 i Allmänt

Nytt Personligt Rekord sattes i helgen (tack till alla er som varit "draghjälp").
Totalt traskade jag 120301 steg förra veckan vilken är en klar ökning. Dessvärre blir det svårt att kunna öka igen, eller ens tangera för denna vecka kommer det inte att finnas tid. Ella fyller år på tisdag och torsd-lördag är jag och Andrea i Stockholm. Återstår att se vad shoppingrundorna kan ge...

Grattis Egon!

Publicerad 2012-05-13 23:53:13 i Allmänt

Lill-killen fyller 7 år idag och firades med en egen "hundtårta". Han ska få ett paket med godsaker också men det får vi spara till i morgon för annars lär han få ont i magen eftersom han var så snabb och sätta i sig hela tårtan.

Åka mera

Publicerad 2012-05-13 23:48:56 i Allmänt

Det var inte bara jag som älskade helikopterturen. Ines ville åka mer och Ella, som var lite skraj innan, tyckte det var "ascoolt".

På små moln

Publicerad 2012-05-13 23:44:56 i Allmänt

Jag är så glad! Har äntligen fått chansen att göra en sak jag drömt om länge, nämligen att få flyga helikopter. Bygghandeln här i närheten hade en jippodag igår och då passade vi på. Nils, Ella och Ines fick också åka med, men platsen längst fram som "co pilot" tingade jag direkt. Hur häftigt som helst! Vi tog flygbilder av vårt hus, flög längs Ljungan och dragningen av nya E4:an.

76-årig fjortis

Publicerad 2012-05-11 12:22:48 i Allmänt

I dagarna har det stått rubriker i tidningen om en man i 70-års åldern som i sitt hem uppmuntrat en våldtäkt på en 14-årig pojke. Förövarna var också de unga tonåringar. Genom en bekant har jag fått veta vem mannen är (tydligen välkänd för sitt samröre med ungdomar på orten) och kollade upp honom på Facebook. Gubben skriver en massa sjuka saker helt öppet och är "vän" med minst 300 unga. Han uttrycker sig som om han vore tonåring själv med ord som "fett, kung, chilla" svordomar och sexuella anspelningar. På de få bilder som finns försöker han se "cool" ut. Varför har ingen stoppat denne dåre tidigare? Varför får han jobba med ungdomar? Varför stängs han inte av från Facebook? Jag blir så himla upprörd! Hur många ungar har han fått ha inflytande på genom åren och sabbat livet för? Hans hem har tydligen mer eller mindre fungerat som en öppen ungdomsgård. Vad gör föräldrarna, litar de på gubben? No more! Hoppas innerligt att det tar slut nu , fast risken är överhängande att han får ett milt straff då han "bara" tittat på. Grrrrrrrr

Försummar familjen

Publicerad 2012-05-10 11:49:18 i Allmänt

Det här med stegtävlingen var ingen dans på rosor precis. Ska jag lyckas komma upp i några högre resultat så är jag nästan aldrig hemma. Får helt enkelt prioritera bort hem och familj den här månaden. Hinner jag inte gå ganska mycket under dagen - vilket är svårt med tanke på arbetets art - så är det rejält långa promenader efter jobbet som gäller, minst en mil. Varje dag! Jag måste försöka komma på sätt att få mer steg före jobbet och under lunchen istället. Vägrar ligga lågt, är det tävling så är det!

Måtte slitet börja märkas på vågen snart också. Jag äter precis som vanligt, men rör ju på mig mycket mer, ändå är vikten i stort oförändrad. Då har det ändå gått 2 veckor. Visst är jag medveten om att förbränningen försämras med åren, men såå stor skillnad ska det inte vara. För bara ett par år sedan så räckte det med små förändringar, men nu har jag stått still så länge att det tar väl längre tid för kroppen att haja vad som händer. Jag får ha tålamod helt enkelt.

Ett möte

Publicerad 2012-05-08 23:20:28 i Allmänt

Dagismöte ikväll och för att hinna skrapa ihop ett vettigt resultat i stegtävlingen så gick jag dit och hem. Det gav inte bara 16500 steg utan även ett annat sorts möte som var riktigt trevligt. Mickel stod plötsligt i höggräset och kikade på mig. Jag stannade och pratade lite lugnt och då kom han/hon närmare. Det var en liten räv och eftersom den var så pass orädd så tror Nils att det var en fjolårsunge. Vi stod bara tre meter ifrån varandra och den gick lugnt vid vägkanten, kissade och vandrade vidare. Tyvärr bara på tre ben för den verkade skadad. Hade tänkt filma den, men hann bara ta två bilder innan batteriet dog. Typiskt, för hur många gånger får man en sån chans! Fin var den i alla fall och jag hoppas benet blir bättre.

Vårmässan

Publicerad 2012-05-06 19:44:05 i Allmänt

Egentligen hade jag inte tänkt gå, men för att fördriva tid medan Nils sov så åkte jag och Ines på Vårmässan. Vi kom precis lagom för att se modevisning och dansshow. Jag blev inte direkt imponerad av vare sig kläderna, modellerna eller dansarna men Ines gillade det hon såg och var på vippen att ställa sig upp på stolen och börja dansa själv. Go'gumman, känns som att vi måste ge henne chansen att få börja i danskola till hösten. Hon älskar verkligen allt som har med musik att göra och då rycker det i lill-kroppen.
Dansarna på scenen var från Danceworld och visst var det väl några rätt duktiga, men andra behövde verkligen öva mer på att leva sig in i dansen och le mer annars blir det tråkigt att se på. Hela mässan var faktiskt tråkig och besöksantalet lågt. Tror att risken finns att det inte blir något nästa år om de inte gör det betydligt bättre.

Det enda vi handlade var en klubba till Ines och en liten pipleksak till Egon (som han började busa med direkt). En stor ballong kom också med hem, men den fick vi gratis av en jag känner. Gissa vilket motiv Ines valde?

Slimmad

Publicerad 2012-05-06 19:15:48 i Allmänt

Vad kan man göra åt extrakilona som fastnat? Äta mindre *check*, röra sig mer *check*, köpa ett bodysculpture-plagg *check*. Det formar (plattar till) mage och rumpa. Slätar ut vecken kan man säga. Jag köpte min (som man ska ha under klänningar) på Change. Provningen var ingen lätt match direkt, trodde aldrig att den skulle gå på, men när den väl satt på plats så vips, var kanske 3 kilo borta. I alla fall inte synliga. Speciellt skönt var det ju inte, men vad gör man inte för att vara fin. Undrar varför inte karlar frivilligt plågar sig ner i kroppsstrumpor och korsetter för att trolla bort sina magar? Orättvist. Lägg sen till ett par av de sjukt höga pumpsen som vi trycker ner fötterna, aj aj. Det måste vara en kvinna som myntat uttrycket "vill man vara fin får man lida pin".

Blommor på bordet

Publicerad 2012-05-04 19:58:30 i Allmänt

Det trista vädret (snöblask!) gjorde mig sugen på att göra det lite finare inne istället. Köpte både liljor och vackra rosor med mig hem från L & Co. Ha en mysig helg mina vänner.

30000

Publicerad 2012-05-03 23:26:18 i Allmänt

Hur sjutton hinner man snitta 30000 steg per dag?!? Stegtävlingen på jobbet är inne på första veckan och en av tjejerna i Stockholm leder solklart. Hon måste ha ett gåband under sitt skrivbord, för hur bär hon sig annars åt att få ihop så många steg? Jag som är helnöjd då jag lyckas passera det rekommenderade antalet 10000 steg. Fast idag är jag mer än nöjd. På med promenadskorna under lunchen, ca 8 km efter jobbet och en dog-walk på kvällen fick mätaren att skaka fram många stolta steg, kolla här:

Äntligen

Publicerad 2012-05-01 22:16:57 i Allmänt

En lycklig tjej fick äntligen sand i sandlådan så nu blir det gräva av.

Galtström

Publicerad 2012-05-01 20:01:57 i Allmänt

Våra grannar kom med förslaget att vi skulle hänga med och äta middag på Galtströms café & restaurang ikväll. Ines blev eld och lågor över att få sitta bredvid sin absoluta favoritkille (tror hon är lite kär) och äta sin favoritmat pannkakor. Själv fick jag in en kycklinghamburgare som var helt suverän. Den gammaldags miljön, maten, sällskapet - allt var toppen! Blir absolut fler besök till bruket i sommar.

 

Första dagen

Publicerad 2012-05-01 00:31:52 i Allmänt

Sista april, men första dagen i stegtävlingen. Trots gäster igår (och ett och annat glas vin) så kände jag mig tillräckligt pigg för en långprommis redan före frukost. Jag och Egon samlade ihop ungefär 7000 steg när vi gick runt Västbo, vilket är en bra början. Sen gick dagen lite mer i stilla lunk. Jag och Ines planterade penseerna vi köpte i förrgår så nu är det fint i krukorna. Eftersom det var lite fest igår så blev Valborgsmässoafton mer som en vanlig kväll för oss. Bara jag, Nils och Ines hemma. Nu sitter jag uppe och väntar hem Ella som har börjat hänga ute med en massa kompisar. Hon är tidigare med det än de andra varit så lite gruvsamt är det, men jag väljer att lita på henne så länge hon är öppen mot mig och inte ute alltför sent.

När man talar om trollen så kom min blivande "fjortis" hem med två kompisar i släptåg, så nu fick vi nattgäster också. Ska fixa mackor åt dem, men sen ska jag krypa i säng. Stegräknaren stannade på 11313 steg idag. Helt ok.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela