gikas

I stallet

Publicerad 2012-09-29 21:51:14 i

När Ella skulle rida så hängde jag och Ines med. Det alldeles nybyggda stallet på hennes fars gård var ljust och fint och hade inte hunnit få den ingrodda hästdoften ännu, men utanför var det lerigt värre i duggregnet. Tur vi hade storstövlarna på. Inser att det är en hel del jobb med hästar, det är liksom inte bara att hoppa upp och galoppera iväg mot solnedgången. Efter mycket annat pyssel så kom Ella äntligen upp på hästryggen och kunde köra sin dressyr-träning. Efteråt, när hästen var lugnare och mer uttröttad fick jag och Ines rida lite. Spännande värre när man inte alls är van vid de stora djuren. Fick börja med att lära mig start och stopp, haha.

Morgonpromenad

Publicerad 2012-09-29 12:00:24 i

En hel helg tillsammans. Det har verkligen inte hört till vanligheterna de senaste månaderna, så nu passar vi på att mysa ordentligt. Efter en lång sovmorgon så tog vi en härlig promenad runt Fiskdammen och nu ska det bli gott med en rejäl "frunch".

Niklas 40 år

Publicerad 2012-09-26 08:47:00 i

När det är fest så gillar jag chansen att få klä upp sig...eller få klä ut sig. Att Niklas satte 70-tals tema på sin fest tyckte jag var jättekul. Fram med mammas sparade tunika, ett par orange strumpbyxor, en peruk och man kastades genast 40 år bakåt i tiden. Nils trivdes lite väl bra i sina mjuka manchesterbyxor - som jag sydde in upptill för att ge det rätta stuket - så han hade nästan tänkt använda dem dagen efter festen också, men då sa jag stopp. Såå snygga var de inte!

Hur som helst så var det definitivt underhållande att se alla festprissar i sina mer eller mindre tidstypiska utstyrslar. Man kan lugnt säga att stämningen var på topp redan när vi kom :)

Party-time

Publicerad 2012-09-22 19:28:14 i

Niklas har fyllt 40 år och ska firas på en 70-tals fest på Alnö ikväll. Velar lite kring klädseln, ska jag ta hemmafru-tunikan till vänster, disco-divan eller ärtiga damen till höger? Nils har utsvängda bruna manchesterbyxor och en aningen för liten Sverige t-shirt, haha. Bilder kommer, var så säkra...

After work

Publicerad 2012-09-22 19:18:42 i

Gjorde en spontan after work igår på Stadshuset och fick träffa ett gäng superhärliga damer. Några kände jag sedan tidigare, men vi hade inte setts på länge. Det var så himla kul, vi skrattade så tårarna rann. Var lite kluven till att åka hem tidigt, men gjorde det ändå för att hinna mysa med familjen en stund också. Måste förresten få visa vilket trevligt mottagande vi fick när vi kom till Stadshuset:

Pompdelux

Publicerad 2012-09-20 16:41:06 i

Har ju glömt att berätta om mitt nya favvomärke vad gäller barnkläder. Säljaren av de dansk-designade plaggen från Pompdelux hade en visning hos mig i måndags och jag måste säga att vi föll pladask. Faktum är att jag i princip köpte hela Ines höstgarderob på ett bräde. T o m hennes tänkta julklänning, som bara var hur ljuvlig som helst! Designen, kvaliteten, passformen, de dova lättmatchade färgerna, priserna - gillade faktiskt det mesta med Pompdelux och märket kommer definitivt att bli aktuellt även kommande säsong. Både jag och Ines längtar tills kläderna kommer hem och då ska vi visa lite bilder på godbitarna.

RoyalDesign

Publicerad 2012-09-18 23:38:33 i

I dag hämtade jag mitt paket från nätbutiken RoyalDesign och blev jättenöjd med innehållet. Det var inte bara de tre läckra Mine-skålarna från Kosta Boda som jag beställt, utan även en härlig inredningstidning på köpet. Sånt uppskattas RD! Älskade skålarna så nu ska jag samla de andra färgerna också. Blir härliga färgklickar i köket.

Ella & Lady Belle

Publicerad 2012-09-16 15:55:28 i

Det gick jättebra för Ella och Belle på dagens tävlingar och jag måste få säga att de är ett vackert par.

Dressyr

Publicerad 2012-09-16 11:27:49 i

Ella har börjat tävla i både dressyr och hoppning med den häst hon har hos sin pappa, Lady Belle. I dag var tävlingen här i Nolby så då tog jag och Ines en promenad till ridhuset för att heja på ekipaget. Jag förstod inte så mycket av bedömningen, men fick förklarat att det gick bra. Ella hade 61,75% och med tanke på att både hon och hästen är unga och orutinerade så kände hon sig riktigt nöjd. Lite senare i dag ska hon tävla i en annan klass så då håller vi tummarna igen. Heja Ella...och Belle!

Håller tummarna

Publicerad 2012-09-13 22:32:38 i

Ny jakthelg på gång och jag håller tummarna hårt för att det ska krylla av självmordsbenägna älgar mitt framför näsorna på grabbarna. Det gick så pass bra den första veckan att nu fattas det bara några få till och sen är jakten över för i år. Vore underbart om det blev så för då får jag snabbare tillbaka min sambo igen.

Rödtopp

Publicerad 2012-09-13 13:21:05 i

Från blond till brunett...ibland nästan svart och nu är jag rödhårig för första gången i mitt liv. Gillar färgen så nu är det bara att hoppas att den sitter bra. Åtminstone tills vår kick off i mitten av oktober. Då ska jag få en glimt av Malmö.

Givande prommis

Publicerad 2012-09-10 20:48:52 i

Dagens långprommis ihop med Nils (!) gav inte bara möjlighet att prata lite ostört en stund, utan även fickorna fulla av dessa gula godsaker. Blir smaskens till älgköttet Nils kom hem med igår.

Full frys

Publicerad 2012-09-09 22:53:58 i

Nils och hans jaktlag har haft en väldigt lyckad vecka, 7 fällda älgar och ett möte med en björnhona med tre ungar. Har vi riktigt flyt och de prickar in ett par stora älgar till om två veckor så är chansen stor att det blir en kort jakt i år. (Håller tummarna). Nu är i alla fall frysen full igen och jag har någon som kan värma mig i höstkylan som råder ;)

Förr i tiden

Publicerad 2012-09-09 22:41:20 i

Stenstadsdagarna i Sundsvall bjuder på mycket av stadens historia. Jag tog med mig Ines och svärmor för att titta på några av arrangemangen med början på Kulturmagasinet. Där visades korta filmsnuttar från olika delar av stan daterade runt 1920-talet. Man kände igen många av byggnaderna och fontänen i vängåvan, men tänk vad mycket som har hänt på nästan 100 år. Sedan blev det lite pyssel, torgmarknad, häst och vagn och ett besök till kyrkan som Ines fascineras så mycket av. Besvikelsen blev stor när de hunnit stänga och hon inte kunde gå in. Vi får nog lov att boka in högmässan nästa söndag.

Vi ses igen

Publicerad 2012-09-09 00:29:35 i

Vissa vänner träffar man inte så ofta, men när man väl ses är det så lätt att prata med dem att det känns som att tiden stått still. Jag har haft en jättekul kväll med två kompisar från gymnasietiden, den ena har jag inte träffat alls sedan dess så det här var ett superbra initiativ från hennes sida. Varför gör man inte sånt här oftare? Vi blandade friskt mellan dåtid, nutid, allvar och skratt - mest skratt. Det var så himla kul att ses. Längtar redan till nästa gång för det här måste vi göra om.

Tales of Beatrix Potter

Publicerad 2012-09-08 14:43:39 i

När jag var barn så blev jag fullkomligt förälskad i den brittiska sagan Tales of Beatrix Potter. Brorsan kom ihåg det och gav mig filmen i julklapp förra året. (Vilken kille!). I går fick Ines se den och hennes fascination blev blev också stor så jag lovade henne att vi skulle rita figurerna på samma vis som jag gjorde som barn. Att teckna är en sedan länge glömd hobby, men det var jättekul att få göra det igen tillsammans med Ines. Vore skoj om åtminstone ett av fyra barn har ärvt mitt intresse. De tre andra kan man knappt få att plita ner en streckgubbe. (Pontus, om du läser det här: Inget skulle göra mamsen gladare än en teckning från dig i julklapp :)

Mealwalk

Publicerad 2012-09-07 13:38:54 i

Mealwalk är ett nytt event här i Sundsvall som jag gick igång på direkt! Det går till så att man äter förrätt, varmrätt och efterrätt på tre olika restauranger tillsammans med nya, okända människor. Man får alltså inte veta var man ska äta, vad man ska äta eller med vilka. Under kvällen kommer sms som guidar vidare och efteråt samlas alla för efterfest på en nattclub. Priset var inte så farligt heller, 999:-/par. Spännande och säkert jättekul! Vill boka nu....

Igång igen

Publicerad 2012-09-06 19:39:04 i

Har legat en hel del på latsidan efter stegtävlingens slut och sommarens bravader, men nu har jag snörat på mig löparskorna för veckans andra runda. Har träningsvärk lite överallt, men det går nog över bara jag får upp värmen. Det är ju nu man ska börja sikta mot beach 2013...

House of Lola

Publicerad 2012-09-05 20:41:34 i Allmänt

Bjöd in till klädparty i förrgår. Britta kom och visade House of Lola´s nya höstkollektion och den var som vanligt jättehärlig. Älskar de mjuka, sköna tygerna med superkvalitet och de genomtänkta modellera som är smickrande för de flesta figurer. Egentligen hade jag velat handla en hel del till både mig och Ines, men priserna ligger ganska högt, för högt för barnkläder i mitt tycke så den här gången blev stumpan utan. Mamman fick en kavaj/jacka och ett par monstersköna byxor som jag garanterat kommer att bo i. Mysbyxtyg, men ändå snygga nog att ha på jobbet. 
  
Ines ska få handla om två veckor i stället när Pompdelux-representanten kommer hit och visar enbart barnkläder. med tanke på det jag såg på nätet så ser det mycket lovande ut.
http://www.pompdelux.com/sv_SE/
AUTUMNWINTER12 katalog

Så sant

Publicerad 2012-09-05 19:00:34 i

Drakborgen

Publicerad 2012-09-03 14:39:10 i

Eftersom Ines är så imponerad över allt vad musik, artister och dans heter så lät vi henne prova att gå på dansskola förra söndagen. - Jättekul, jag vill gå igen! Lät det när vi lämnade Danceworld, men i går när det var dags igen så ville hon plötsligt inte alls. Jag fattade ingenting, men hon stod fast vid att inte gå trots att jag frågade flera gånger så då var det ju bara att avstå platsen. Anmälde henne till en dansgympa på orten istället som säkert är lika bra och betydligt billigare. Då riskerar man inte lika mycket om det skulle bli tvärnit igen. (Jag tror ändå att hon kommer att älska det bara hon kommer igång). I stället för dansen åkte vi till Drakborgen och träffade Lill-Elias, hans mamma och bebis-bror. Ella hängde också med och eftersom hon måste vänta ett helt år till på moppekort så fick hon hålla tillgodo med en enklare variant här, hihi.

Firmafest

Publicerad 2012-09-03 14:22:58 i

Lagom till det första höstruskets intåg så tror jag att jag har fått med det mesta och bästa från sommaren som gått. Nej förresten, vi hade ju sommarfest med jobbet i fredags! Det blev en fin tur runt Alnö i Medvind. Maten var en härlig skärgårdsinspirerad buffé, men det som imponerade mest var den enormt duktiga trubaduren som stod för underhållningen. Patrik Törnsten hette han och hade lätt platsat i Idol om vi hade fått bestämma.

Lysnatta 2012

Publicerad 2012-09-03 12:21:00 i

Vilken toppenkväll! Lysnatta 2012 firades med besked. Fint väder, förfest i Niklas & Karins träsnipa (som fick agera taxi till Juniskär), hög stämning på Caféet och avslutning med kul tema på restaurang Oscar i stan.

 

Suringar

Publicerad 2012-09-03 11:36:08 i

Självklart blev det en surströmmingsskiva den här sommaren också!

Tjejfest

Publicerad 2012-09-03 11:27:15 i

Roliga kvällar som den här är värda att minnas. Jag, Cecilia och Emma på väg mot nya äventyr :)

En fin dag

Publicerad 2012-09-03 11:21:53 i

Det har minsann inte varit särskilt många fina sommardagar i år, så när det väl blev lite soligt och varmt så gällde det att njuta till max. Den här dagen minns jag särskilt för då hade jag börjat jobba, men skyndade mig ut på lunchen i hamnen utanför för att få mysa med Egon på bryggan. Efter jobbet åkte jag och Ines direkt från dagis till stranden och åt middag i det fria - supermysigt!

Baka liten kaka

Publicerad 2012-09-03 00:16:00 i

Mors lilla Ines i skogen gick, plockade blåbär med solsken i blick, läpparna små utav bär äro blå...



Bada och simma

Publicerad 2012-09-03 00:07:00 i

Tjohoo, hittade badgoogles till Snuttan som åtminstone nästan når upp till hennes styrka, de är på +8 och Ines har +9,25. Tur att det fanns att få tag på för vi hade ju en del problem med de vanliga brillorna och skvättande vatten på badet sist. Ju äldre hon blir desto sämre kommer hon att se helt utan glasögon så det här var en lättnad. Nu är hon redo att lära sig se under vattnet också. Provade ett dyk direkt.

Konsertfesten - vuxna

Publicerad 2012-09-02 23:53:00 i

Förutom att regnet öste ner då de var de vuxnas tur att partaja på Norrporten Arena (och alla såg ut som små vita spermier :) så hade vi himla skoj. Träffade ett trevligt gäng att umgås med och humöret var på topp. När Tomas Ledin började spela så klarnade t o m vädret upp och det blev en helt magisk stämning. Wow vilken fräsch 60-åring!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela