gikas

Tomten finns!

Publicerad 2011-07-24 22:50:48 i Allmänt

Tomten bor visst i Mellanfjärden på sommaren. Vi åkte dit idag för att få träffa honom och det var roligt att vi fick med oss både pappa Nils och Ella. När vi betalat inträde fick vi låna ett osynlighets-halsband som skulle skydda oss från trollen som visst kunde vara rätt dumma ibland. Ines var inte riktigt redo för den informationen, så hon blev skraj innan vi ens kommit in, men det goda skogsrået Gullfina som gav oss den här kartan/sagoboken verkade så snäll att trollen glömdes bort för ett tag i alla fall. Nu gällde det att svara på frågor för att få vända blad och komma vidare i skogen.
Under en av skogs-broarna kunde man höra trollen prata, men då fick Ines så bråttom därifrån så vi hann aldrig höra vad de sa. Det gick lika snabbt förbi deras spännande hus, så vi skickade in modiga pappa och Ella att leta nyckeln vi behövde i stället. Jag och Ines väntade på säkert avstånd.
Mungiporna vände dock snabbt uppåt när vi närmade oss Tomtens fina stuga. Lyckan var stor när vi äntligen fick träffa honom.
Vilken snäll Tomte, han bjöd t o m på fika som vi fick avnjuta sittandes i hans kantarell-trädgård.
Rädslan för trollen har släppt och Ines stortrivs i Tomte-skogen.
- Hej då Tomten, vi ses till jul igen!

Kommentarer

Kommentera inlägget

Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela