gikas

Happy Halloween!

Publicerad 2009-10-31 19:25:51 i Allmänt

Killar shoppar verkligen effektivt! In på en affär de gillar, plockar ut ett antal plagg som verkar ok (med viss hjälp från antingen flickvän eller expedit), provar kanske, fattar beslut, betalar och går ut med en komplett och välmatchad garderob för säsongen - klart. Nils gjorde så på Jack & Jones idag; två par jeans, två skjortor, två t-shirts, två buntar strumpor, två par kalsonger och en jacka. Kalaset gick visserligen på runt 3000:-, men i långa loppet så är det säkert ekonomiskt att göra så i stället för att shoppa lite nu och då som vi tjejer gärna gör. Vi vill ju försäkra oss om att det inte finns något snyggare och bättre någon annanstans innan vi slår till. Nu generaliserar jag förstås lite, men nog finns det en viss sanning i det. 

Efter shoppingen så var det 2-årskalas hos grannen.

Grattis än en gång Elias och tack för ett kul partaj! Både vi och Ines hade jättetrevligt. 

Nu laddar jag och min käre sambo för styrdans på Bergeforsens Folkets Hus. Blenders spelar ikväll och de kör den lite rockigare stilen som vi gillar.

Jag ska slänga mig i duschen och leta fram lämpliga dans-skor...det kan bli svårt, så det är bäst att jag sätter fart. Vill bara visa en bild på Ella som just nu är ute och kör "bus eller godis" i gannskapet. (Är det bara jag som tycker att hon blev rätt lik mig med lite smink på..?) 
 
Ha en riktigt trevlig helg alla vänner, kram!

   

Vår fredag i bilder

Publicerad 2009-10-30 16:46:08 i Allmänt


Årets favvoleksak, ska ställas undan för i år så Ines passar på och hoppar lite extra.

Pappa Nils packar släpvagnen full med skrot och byggrester som ska fraktas till återvinningsstationen.

....Där ska allt sorteras i rätt container. Skönt att bli av med skräpet tycker jag.

På Ica hittade jag lite roliga smaker på glögg, eller vad sägs om chili choklad....och lite fredagsmys såklart...

Nu återstår bara lite städning innan kvällen för "någon" har stökat till det riktigt ordentligt.

När vi flyttade in i det här huset var det delvis handikappanpassat och därför är t e x handfatet i badrummet höj- och sänkbart. Något som kommer väl till pass nu då Ines gärna vill prova tvätta händerna själv.


Höströj

Publicerad 2009-10-30 11:54:12 i Allmänt

Fick för mig att baka scones till frukosten i morse och gjorde därför en snabbvariant med bakpulver i. Mysfaktorn steg med doften av nybakat, men dessvärre blev de inte lika goda som de såg ut så det blir nog en annan variant nästa gång.

När vi var på Toy´s R us sist så köpte vi såna där små ploppar som man sätter i olika mönster på en platta - dumt av oss! Nu ligger dessa allt som oftast utspridda överallt och bara väntar på att man ska sätta sig eller kliva på dem. AJJJ!!!
 
Nu ska pyjamasen av och ytterkläderna på för vi ska gå ut och höströja lite på baksidan av huset...det som blev kvar efter förra vändan. Jag ska också klippa ner växterna som vissnat så de får en bra start nästa år. Ines får passa på och hoppa adjö till studsmattan för den ska plockas ner och ställas bort för i år. Jag har en förhoppning att den ryms i den stora plastlådan som egentligen är avsedd för stolsdynor, det vore perfekt. Såna där saker är annars så skrymmande när de ska förvaras i garage/förråd. Håll tummarna...

Ön där jag växte upp

Publicerad 2009-10-29 23:44:07 i Allmänt


I kväll har jag tillbringat några timmar på Alnö där jag växte upp....fast ganska långt ut på norra delen (jag bodde ganska centralt). Alltid kul att åka ut på ön och se om man känner igen sig eller om mycket har förändrats. Man har ju både cyklat och gått bra många mil på de där vägarna som barn och ungdom. När jag var riktigt ung så trivdes jag jättebra där (förutom möjligen att killarna i klassen var urjobbiga), men ju äldre jag blev desto närmare stan ville man för det var ju där "allt hände" liksom. Det gick ju så dåligt med nattbussar dit ut. Undrar om ungdomarna känner likadant nu? Förmodligen.

Annars fanns ju allting där, bad, fritidsgård, idrott, affärer, pizzeria, grillkiosk, post, bank, dagis, skola - allt man behöver egentligen, så nu som vuxen skulle jag absolut kunna tänka mig att flytta tillbaka ut på ön. Om det inte vore så dyra fastigheter vill säga. Man skulle nog ha köpt föräldrarnas hus när de flyttade till Stockholm, fast jag var bara 19 år och precis på väg att låta min kille flytta in i min första lägenhet närmare stan.

Hade jag vetat då att vi skulle få barn efter bara några år så hade man kanske i alla fall tänkt tanken att köpa huset och bli Alnöbo igen. Lustigt egentligen för så här blev det i stället; som Alnö-tjej träffade jag en Njurunda-kille som fick med mig till Njurunda, skilde mig och träffade som Njurunda-tjej en Alnö-kille och nu är vi alltså två f d Alnöbor som av en slump blivit Njurundabor, ha ha :D   

Fyndat!

Publicerad 2009-10-28 23:22:16 i Allmänt

Efter att ha varit ungdomstaxi åt kidsen så blev det en kvällsvända till Birsta City. Tur var väl det för jag gjorde några riktiga kap! Förutom lite underkläder på rea så hittade jag ett par vardagstoppar som jag känner att jag kommer att gilla ordentligt = de kommer att användas flitigt = de kommer definitivt att vara värda varje krona.

En affär som jag sällan går in på (av den anledningen att jag känner mig för gammal) är Carlings, men nu gav jag butiken en chans bara för att det var 50% på alla tjej-överdelar. Om inte annat så tänkte jag att jag kanske kunde hitta något åt Andréa. Hon blev dock utan för jag hittade helt otippat en ursnygg, svart paljett-topp med halterneck drapering fram och ganska bar rygg. Med ett långt enkelt linne under blev den perfekt så jag köpte faktiskt en likadan i vitt också (men utan paljetter). Den svarta känns som en stark kandidat till nyårsfesten, den vita spar jag nog till sommaren :)   

Nu har Nils kommit hem efter eftermiddagspasset på jobbet så jag tror jag ska ordna lite te med rostat bröd och skagenröra, mums. Ha det så gott allihop!

Den lilla brunetten

Publicerad 2009-10-28 11:35:42 i Allmänt

Fick oss nyss ett gott skratt när lillskruttan gömde sina blonda fjun under den här kalufsen:

Kusliga typer

Publicerad 2009-10-27 20:05:26 i Allmänt

I dag bjöd Trygghetsrådet in till information om vuxenutbildningar på förmiddagen så jag passade på att gå dit och höra om det kunde finnas några lämpliga varianter för mig. När en annan gick i skolan så fanns det inte speciellt mycket att välja på (särskilt om man inte var redo att flytta) så det finns helt andra möjligheter nu för tiden som man inte ens har en aning om. Det gäller bara att ha ett mål och veta vad man vill göra...det vet inte jag....eller jo, jag vet nog vad jag skulle trivas med, men det skulle troligtvis vara supersvårt att hitta något jobb. Det här måste nog stötas och blötas många gånger om innan pusselbitarna faller på plats. Tur att de betalar ut studiemedel ända upp till 54-års åldern så jag det brinner inte i brallan än i alla fall. 

Efteråt hämtade Nils och Ines mig för en lunch på Ikea innan vi spanade in nya leksaksaffären Toy´s R us och handlade lite mat. "Lite" mat blev snarare MYCKET mat, vi fyllde lätt en hel kundvagn och fick punga ut med dryga 2200:- i kassan! Får verkligen hoppas att det räcker ett tag...

När vi kom hem hade vi några riktigt otäcka typer i huset:
 
(För en gångs skull så blev det toppenbra med röda ögon av blixten, he he) 

Det var visst mitt fel!

Publicerad 2009-10-26 15:46:16 i Allmänt

När Ines var på ögonmottagningen p g a sitt skelande öga så fick vi lära oss att en sån "defekt" ofta är ärftlig. Vi funderade på det där, men kunde inte komma på någon i släkten som skelade varken på min eller Nils sida. Men alldeles nyligen då jag bytte profilbild på min Facebook-sida så upptäckte jag vem som gett Ines denna mindre lyckade gen - det var ju JAG! Hade ingen aning om att mitt ena öga skelar lite, men kollar man på bilden så syns det ju tydligt. Även om bilden är lite oskarp så har jag ingen fel på synskärpan i alla fall.  
 

Kampanjer & erbjudanden

Publicerad 2009-10-26 15:38:06 i Allmänt

För VIP-värdinnor gäller t o m 31:a oktober: Köper du ett nyhetsplagg till ord.pris så får du köpa valfritt plagg ur kollektionen för halva priset! Gäller alltså även de dyraste jackorna, så passa på nu!

(Hur blir man VIP-kund? Jo, i våras blev de som bokade ett party under aug-sept automatiskt medlemmar, men annars blir man det om man handlar för över 2000:- under en säsong, alltså vår eller höst. Kan absolut vara värt att satsa på om man älskar Gangstar för det innebär både fina erbjudanden och överraskningar) 

1:a november-15 november: Alla som köper en överdel till ord.pris får köpa en underdel till halva priset!

16:e november-6:e december: Alla som köper 4 plagg får det billigaste gratis!

Det kommer inte att bli någon "öppen" rea i år, men som säljare får vi erbjuda våra favvokunder att handla extra förmånligt innan jul. Ni är mina favvisar allihop så meddela om ni är intresserade. Risken är förstås att många plagg hinner sälja slut, men det finns alltid en hel del godbitar kvar tycker jag.

Nu har jag även börjat ta emot reservationer på kollektionsplaggen. De som är slutsålda redan nu rundar jag bara av priset lite på, men de som blir till salu efter säsongsslut rabatterar jag med ca 20-30% eller mer. Reserverar man ett plagg så har man alltid möjlighet att ångra sig sen när det blir till salu.  

Boka vår-partyt redan nu! Vill du vara först ute nästa säsong så passa på och boka redan nu. Vårens fräschingar släpps den 12:e februari och jag gissar att det blir rusning....

Slutsålda plagg till salu

Publicerad 2009-10-25 13:44:48 i Allmänt

Nu har jag några plagg från visningskollektionen som är slutsålda hos Gangstar och därför kan jag sälja av dem redan nu. Pelle mössa är i stl L (passar barn från ca 3-7 år) 90:- och scarfsen Elvis har jag 2 st av 60:-/st (scarfsen SÅLDA):

Heldress/pyjamas Dexter, stl 1 år 200:-

Babyset Mini, body, byxa och mössa 240:-, ca stl 56 cl

Den ursöta cardigan My i stl 1 år, säljes för 200:- (lite sugen att behålla den till Ines, men hon har redan en grön så det får räcka) (SÅLD)

Coola Glenn med svart, mjuk väst på framsidan (från tidigare kollektion, nu i höst är västen mörkgrå) i stl 1 år, 140:- (SÅLD)

Superpopulära mjukisbyxan Moa med stjärnor på knäna, stl 2 år 170:- (SÅLDA)

Klänningen Rut i stl 4 år för 210:-

Denna byxa sitter helt kanon och är supertuff med trycket i baken. Fram har den rundade fickor och knytband i midjan, stl 1 år 170:-. (SÅLD)

Först till kvarn, så var snabba nu....

En meningsfull stund

Publicerad 2009-10-25 01:51:07 i Allmänt

Annika L var "utslängd" hemifrån i kväll (därför att hennes söta dotter Linda skulle ha party) så självklart var hon välkommen hem till mig som nyss vinkat av Nils till nattskiftet. Eftersom Ines lagt sig och Andréa ändå skulle sitta hemma med pojkvännen, så passade vi på och åkte till en pub i stan i stället, där vi satt i en skön soffa och surrade bort några timmar. Underlägget till min Kaffe Karlsson passade utmärkt för den här kvällen. 
  
  
Tack för en trevlig kväll, min goa vän!

Årets glögg

Publicerad 2009-10-23 23:39:53 i Allmänt

För en gång skull var jag ute i god tid och fick tag på två av Blossa´s smaksatta årgångsglöggflaskor "09" med smaken clementin, 89:-/st. Har inte smakat än, men bara den snygga designen på flaskorna bådar gott tycker jag. Dessutom är ju clementiner min favoritfrukt den här årstiden så det kändes "safe" att slå till på två flaskor direkt.

Favoriter i Idol

Publicerad 2009-10-23 21:54:09 i Allmänt

Ursäkta, men jäklar vad snygg han är Eddie! Han tar sig faktiskt musikmässigt också tycker jag. Fast min absoluta favorit är ändå Erik. Naturlig, charmig, självklar på scen och en otrolig kraft i rösten! Förra helgen sa jag att han påminner lite om en yngre variant av Bryan Adams och nu ikväll fick han ju faktiskt det omdömet av juryn. Mariette är hur cool som helst och Reza gillar jag mer och mer.

Jag tror tyvärr att tjejen med det snygga namnet Erika åker ut ikväll, hon är lite för intetsägande.....eller killen med musrösten, Rabih, jag fattar inte alls vad juryn ser hos honom.     

Fredagsfräckis

Publicerad 2009-10-23 10:24:04 i Allmänt

Här är en historia som jag fick på mailen från en f d arbetskollega i Umeå i morse:

 Det var ett medelålders par som tyckte livet började bli ganska trist och tråkigt.
 
 De bestämde sig därför att de skulle liva upp vardagen lite och gick till bolaget och köpte en dyr flaska vin.
 
 Sen gick de och köpte sig lite goda räkor med tillbehör som de gick hem och dukade upp och sen satte de sig till bords. Efter en liten stund fick de se att ett UFO som landade i deras trädgård, och båda rusade till fönstret. Ut ur UFO :t kom en manlig och en kvinnlig utomjording. Mannen tittade på frun och sa:
 
 -Ska vi bjuda in dom?
 -Ja, det gör vi! sa frun. Utomjordingarna kom in och satte sig och åt av det som bjöds. Mannen tittade på frun och frågade med glimten i ögat:
 
 - Vad säger du om att byta partner?
 - Ja, kanske det? Svarade frun. Sagt och gjort, frun i huset och den manliga utomjordingen gick upp i sovrummet och mannen och den kvinnliga utomjordingen stannade nere.
 
 Frun och den manliga utomjordingen klädde av sig. Hon tittade på utomjordingen och utbrast:
 
 - Är den inte lite väl liten!?
 - Jaså? säger utomjordingen och vred på sitt högra öra, då började den växa och blev precis lagom lång.
 
 - Men är den inte lite väl smal, säger frun?!
 - Jaså, säger utomjordingen och vred på sitt vänstra öra och i ett nafs växte den till sig och blev till belåtenhet.
 
 Natten gick och morgonen kom. Frun i huset gick ner för trappan och i köket mötte hon sin man som frågade hur har natten varit.
 - Helt underbar, svarar frun. Hur var din?
 - Det ska jag säga dig, att aldrig mer en utomjording! Hon höll ju för fan på att vrida öronen av mig... 

 Trevlig helg på er alla.

Humörsvängningar

Publicerad 2009-10-22 20:35:51 i Allmänt

I går var det en sån där halvtung dag som man helst vill hoppa över, jag kände mig orkeslös och ville bara sova. Ägnade kanske en timme åt en dataklickkurs i Publisher, men kände att jag kunde inte ta in något så det fick bli pausknappen. Lite senare åkte jag in till Trygghetsrådet för att prata med min coach Birgitta. Jag vet inte vad som hände, men hon sa att jag hade sett trött ut på föredraget härom dagen och då blev jag helt grinfärdig och kände mig urdum. Jag trodde inte att det syntes att jag känner mig lite sliten just nu, att jag känner att jag inte riktigt räcker till för allt som behöver göras. Ibland blir det ju bara så. Birgitta gav mig i alla fall något upplyftande - tre timmars betald behandling hos Atlas, t e x massage. Först på kvällen började jag hämta mig lite och då fortsatte jag med kursen som faktiskt var riktigt intressant - precis sånt som jag vill lära mig. 

Jag vet inte om Ines kände på sig att hennes mamma behövde sova lite extra för idag väckte hon mig halv tio! Vi fick gå dagisgänget till mötes för de hade hunnit påbörja sin promenad när vi var påklädda och klara. Jag överlämnade henne i sin vagn och gick sedan en promenad med grannen Josefin, alltid lika trevligt att få snacka lite "skit" på vägen :) Väl hemma var det bara att hoppa in i duschen och göra sig klar för en lunch på stan med Lisa M som jag inte träffat på ett tag. Vi gick till innergården på galleria 1891 och pratade länge över en bit god mat och kaffe. Nils hade lovat hämta Ines så vi hann med en liten shoppingrunda efteråt. Jag hittade den här ursnygga, lite blanka jackan på MQ som går att variera i det oändliga beroende på vad man har till:

När jag kom hem så möttes jag av min stora härliga familj och njöt av världens godaste älgköttsoppa som Nils gjort. (Pontus saknas förstås runt middagsbordet, men förhoppningsvis kommer han hem och hälsar på snart)   
En jättetrevlig dag som har fört upp humöret i topp igen och gett lite ny energi lagom till helgen - vad ska jag hitta på då...?  :)

  

Solbrillor på

Publicerad 2009-10-20 17:41:06 i Allmänt

Vilken otroligt fin höstdag, frost på morgonen men sen har det varit kanonfint väder. Ines tyckte det var läge att plocka fram solbrillorna igen:

En riktig cooling i sin nya, randiga Gangstar-klänning.

Jobbintervjun

Publicerad 2009-10-20 13:55:07 i Allmänt

Har nyss kommit hem efter jobbintervjun hos Kontorsfixarna. Med tanke på att vår illamående jycke och sötingen Ines turades om att hålla oss vakna halva natten så gick det nog ganska bra, även om jag inte kände mig speciellt klartänkt. Det är så himla typiskt, när man verkligen behöver sova och vara pigg så ska det bli så där! Båda brukar ju sova hur bra som helst under nätterna. Ja ja, nu är det gjort i alla fall och jag slipper gruva mig. Tjejen jag fick prata med var hur gullig och lättsam som helst, men det är alltid lite nervöst när man känner att man vill förmedla en rättvis bild av sig själv och få fram det viktigaste på så kort tid. 

De kommer i alla fall att lägga in mig i sin resursbank för att därefter se om det dyker upp några lämpliga uppdrag att matcha min profil mot. Kontorsfixarna har både rekrytering till stationära jobb och uthyrning av personal så vi får se om de hör av sig snart igen.

Hade på mig min nya jacka från Sisters dagen till ära. Jätteskön att ha på sig och perfekt längd så jag känner mig riktigt nöjd. Funkar både till vardags och lite finare tillfällen. Nu fattas bara ett par höga stövlar så är vinter-outfiten komplett...kanske en mössa också.    
 
När jag kom hem märkte jag att stackars Egon-killen fortfarande inte är helt pigg för det bubblar i hans mage och han ser ut att må illa. Jag vet inte om han stoppat i sig något dåligt eller bara har fått något virus. Det har hållit i sig i två dagar nu och han är inte speciellt sugen på att varken äta eller dricka. Vi får väl hoppas att det ger med sig snart för annars måste vi nog rådfråga veterinären. 

Jobbigt när små barn och djur är sjuka för de kan ju inte tala om hur det känns.  

 

Usch, vilken dag!

Publicerad 2009-10-19 16:55:14 i Allmänt

Regnrusk ute, illamående hund, gnällig dotter som bara sov en kort stund och inte ville äta så bra, krånglande telefon, stökigt och rörigt och som pricken över i, ett brev från A-kassan som nästan fick mig att explodera! De ska ha in ytterligare intyg "för att kunna ta ställning till min rätt till ersättning"!!! 

Ska det vara så jäkla svårt att se att jag aldrig tidigare har fått någon a-kassa och punktligt betalat in mina avgifter varje månad drygt 20 år!? Alltså måste jag ha arbetat. Alla jag pratat med verkar ha samma problem så man undrar ju vad allt detta krångel ska kosta att administrera. Nu vill de alltså ha in ett intyg på minst 5 månader innan jag gick på föräldraledigheten. Har jag haft någon frånvaro så ska t e x försäkringskassan också blandas in med intyg därifrån. (Typiskt nog hade en person på mitt gamla jobb missförstått a-kassans förra begäran och skickat in ett intyg på bara en månad då jag hade semester i fjol, så därför fattas fortfarande 5 månader). Det här kan ju dra ut på tiden hur länge som helst!

Tänker på de stackare som kanske haft en betydligt rörigare situation än mig under sitt tidigare arbetsliv, kanske vikariat hos olika arbetsgivare, sjukskrivningar, vab-dagar, föräldradagar, tjänstledighet, egna firmor...En kille jag pratade med har krånglat med mail och brev hit och dit till olika myndigheter ända sedan i februari utan att ha fått någon ersättning än. 

Det står inte ens någon telefonnummer eller någon mailadress till den person som handlägger mitt ärende så att jag kan kontakta honom vilket jag tycker är bedrövligt dåligt. Tänk om man kunde få lägga tid och focus på ett nytt jobb i stället för att krångla med sånt som bara borde funka. 

I kväll ska jag i alla fall förbereda mig lite inför intervjun hos Kontorsfixarna i morgon. Se till att ha referenser och intyg att visa upp, fundera över mina bra och dåliga sidor, klädsel och annat som kan vara nödvändigt att ha koll på.
Det är nog som folk säger - att vara arbetslös kräver en hel del jobb.

     

Tuss med humör

Publicerad 2009-10-18 22:55:43 i Allmänt

Jag har gått och gruvat mig för Egons pälsvård, men i går blev det akut eftersom den lilla räkan fick för sig att han skulle rulla sig i något äckligt som låg ute. Jag brukar hålla honom klippt, men nu hade pälsen blivit både lång och tovig så det kändes som hög tid att snagga honom nu så det hinner växa ut lite lagom till kalla vintern.

Normalt tar det flera timmar (p g a en massa sprattel) att klippa Egon men efter en lekstund med Ella och hennes kompis så var han lite mer medgörlig än han brukar så det gick riktigt bra den här gången. Han brydde sig inte ens när jag skulle ta tassarna som han annars gör allt för att gömma när saxen är framme.
 
Tänk att det kan bli så mycket hår av en enda liten hund. Jag visar ingen bild på själva jycken för han ser inte klok ut idag, som en gammal, tussig raggsocka ungefär. Det beror på att många av tovorna löser upp sig när man klipper honom och då får man ta allt en vända till innan han blir jämn och fin. Jag brukar göra så för då slipper man jobba så hårt med tovorna innan. Skulle ha snyggat till honom idag, men vi blev så ovänner att jag spar det till en annan dag då han står lite högre i kurs. 

Anledningen till bråket var att han morrade när Ines gosade med honom, först bara lite men när hon höll kvar sin hand så blev han riktigt grinig vilket fick mig att ryta till och knuffa iväg honom. Då fortsatte den envisa tussen att morra åt mig också så jag motade iväg honom till sin korg och beordrade honom att lägga sig i den. Han protesterade högljutt hela vägen och klev upp så fort jag vände ryggen till. Samma procedur hände säkert tre ggr till innan jag fick honom att stanna kvar. Sen fick han ligga där tills jag kallade till mig honom och lekte lite för att visa att vi var vänner igen. Jädra tjurskalle till jycke!

Jag tycker mig märka på honom att han är lite extra orolig nu så jag har en teori att det är löptikar i närheten som ställer till det i skallen på honom. (Ännu en anledning till att spara ihop till en kastrering). Hoppas bara att Egon och Ines lär sig att umgås på ett bättre sätt, annars är jag orolig att han till sist markerar med mer än morrande när hon blir för närgången. Jag försöker lära honom att gå undan och henne att sluta jaga honom och att vara klappa försiktigt, men helt tryggt känns det ju inte så jag måste alltid passa dem noga.  
 

Oj oj vad kul!

Publicerad 2009-10-18 15:49:45 i Allmänt

Hade dunderkul igår på Stadshuset! Träffade många jag kände, även såna jag inte sett på länge och det blev en hel del dansröj på golvet. Bra, blandad musik i en mycket vacker, anrik lokal med speglar, stora kristallkronor och högt i tak. Perfekt för mingel, man slapp trängas och kliva på krossat glas som det många gånger blir i mindre utrymmen. Hoppas på fler såna här kvällar :)  

Det var inte fullt lika kul att Ines väckte mig tidigt i morse, jag kände mig som en vandrande vålnad med alldeles för lite sömn i kroppen när bruttan försökte få igång lite bus i soffan efter vällningen.
 
I kväll kommer älgjägaren hem och helgens byte - en ko och två kalvar - innebär att kvoten är fylld och jakten är över för den här säsongen. Skönt att få se honom hemma lite mer.  

Nu ska vi göra oss klara för Frida ska skjutsas på friidrottsträning och jag ska leverera lite kläder i stan. Frida tränar 2 timmar så jag och Ines får väl hitta på något under tiden så vi slipper åka fram och tillbaka.

Stadshuset here i come

Publicerad 2009-10-18 14:38:20 i Allmänt

Skål på er vänner, nu väntar en utekväll med kompisen Mari. 
 
Oj då, bilden blev suddig...kanske för att jag var lite dimmig, ha ha (skojar bara, det var första glaset) 

Vila inför kvällen

Publicerad 2009-10-17 13:23:17 i Allmänt

Somnade till en stund i soffan när Ines och jag satte oss där för att gosa. Det är bland det underbaraste som finns när ens lilla barn känner sig så tryggt och tillfreds att det somnar i famnen. Jag slocknade också, men det kanske bara var bra med en tupplur eftersom jag ska hänga på Mari och gå ut på lite bus ikväll. Det blir nog Stadshuset skulle jag tro för hon pratade om det igår. Det var ett bra tag sedan vi sågs så det ska bli kul att få "surra i kapp" lite. I kväll spelar ett partyband som heter Farbror Fläsk i spegelsalen så det lär bli svårt att bara sitta still om vi hamnar där - inte mig emot ;) 
 
   

Skoinventering

Publicerad 2009-10-17 10:04:45 i Allmänt

Som vanligt finns det säkert tusen saker att göra här hemma så det är svårt att välja. Jag tror ändå jag ska ta itu med förrådet och röja undan lite där så jag kommer åt alla skor som ligger typ längst in i en enda röra. Jag måste sortera upp dem efter årstid och slänga de som vi inte kommer att använda mer. Finns flera som behöver klackas om, men eftersom de har ett antal år på nacken så vet jag inte om det är värt att laga dem. Har jag tur dyker det upp några snyggingar som jag glömt bort att jag har, men det är knappast troligt. I hallen finns det också lite väl många skor att välja mellan, men vi är ju rätt många personer så med några olika varianter vardera så blir det fort rörigt - särskilt som en viss liten tjej gillar att sitta där och leka med alla skorna.  
 
Ines har faktiskt en egen liten skohylla och för ovanlighets skull är det nog där det är bäst ordning just nu. 
 

Ett genombrott på jackfronten

Publicerad 2009-10-17 00:35:55 i Allmänt

Har kanske äntligen hittat jackan med stort J...på Sisters där jag inte ens tänkt på att kolla. Gick bara in på Brothers för att köpa en jacka åt Nils som vi pratat om, men jag fick för mig att kolla in damavdelningen också när jag ändå var där. Jag har spelat fotboll med tjejen i butiken så vi surrade ett tag innan jag nämnde att jag sökte en snygg jacka. Hon plockade fram en svart parkas som satt helt perfekt och var hur skön som helst, men den hade två stora fickor fram som jag först tyckte var urfula. Fast efter lite övertygande säljsnack från Jeanette att det var just dem som "gjorde hela jackan" så började jag ändra uppfattning och tycka att det kanske inte såg så tokigt ut ändå (lättpåverkad?). Den är i dyraste laget, men jag tror jag ska slå till ändå, för jag känner att jag kommer att trivas med den...trots fickorna.  

Vill ni se? Det gick inte kopiera bilden så bläddra genom katalogen på www.sisters.se så ser du den.       

Underbara fredag

Publicerad 2009-10-16 16:39:35 i Allmänt

Nils åkte nyss och på jakt igen, men i gengäld kom Frida och Ella hem så jag slipper i alla fall sitta ensam och kolla på Idol ikväll. Måtte inte någon fler av mina favoriter åka ut den här helgen också. Erik är klart bäst hittills! 

Snart ska det bli tacos och sen dukar vi upp chips och godis i mängder och frossar oss nästan illamående. Urk! Mysigt att få rå om de tre yngsta tjejerna ikväll...(Andréa är på annan tjejfest)  
 

Att tala inför andra

Publicerad 2009-10-16 16:26:05 i Allmänt

När jag gick i skolan så kunde jag inte tänka mig något värre än att ställa sig upp framför klassen och prata. Jag rodnade från tårna och upp, så nervös att händerna darrade. Fast jag minns att ingen av kompisarna hade uppfattat min nervositet, tvärtom tyckte de oftast att det hade gått betydligt bättre än vad jag själv trodde. Så är det kanske, man förstärker sin känsla inombords, men visar det inte utåt. 

Nu är det ganska sällan jag blir orolig då jag ska prata inför en grupp för jag har lärt mig att det inte är så farligt, det är ingen som retar mig om jag säger fel...och skrattar någon så är det ju bara för att jag sagt något kul, det är inte hela världen. Jag har fått en helt annan självkänsla som vuxen.  

I dag var jag inbjuden av TRR att lyssna till dramatenskådespelaren och regissören Jörgen Bodner som höll föredrag i Stadshuset i ämnet "Att tala inför andra". Det var intressant att höra honom berätta om sina erfarenheter och samtidigt snappa upp ett och annat man själv kan tänka på vid ett framförande. Vi bjöds också på fika och fick chansen att prata med varandra. Träffade både bekanta och obekanta så det var riktigt trevligt. 

Man fick också chansen att anmäla sig till en lite mer personlig 2-dagars kurs under samma ämne. Det blir en mindre grupp på kanske 6-12 personer med Jörgen som ledare. Det lät lite läskigt att stå där och prata inför en sån proffsig skådespelare och ha en grupp människor som ska bedöma ens framförande, men jag tog det som en utmaning och anmälde mig. Alltid lär man sig något och det kostar inget att vara med.     

En helt vanlig dag

Publicerad 2009-10-15 23:47:58 i Allmänt

I dag har vi gjort lite småpyssel inne; jag har städat och sorterat upp leksaker i Ines rum, Nils har satt upp lister och skruvat ihop Fridas nya skrivbord. Det blev också en del jobb med Gangstar och uppdraget i Mac & Mulle, men i det stora hela så har det varit en skön och avslappnad dag helt utan stress och påtvingade "måsten" - jätteskönt!
Nu är det hög tid att komma i säng för i morgon ska Nils plågas hos tandhygientisten och jag måste följa med och hålla handen. Nä, jag skojar...jag måste med för att han ska ta Ines direkt efteråt då jag ska in till Stadshuset för att gå på en föreläsning som Trygghetsrådet anordnat. Berättar mer i morgon vad det handlar om, blir säkert både roligt och lärorikt i alla fall. Sov så gott allihop!

Usch, vad pinsamt

Publicerad 2009-10-15 01:35:16 i Allmänt

Vi fick tränga oss före hela långa kön på Ikea i kväll och man kunde höra hur alla suckade och undrade vad vi var för ena besvärliga typer. Det var nämligen så att vi först valde snabbkassan (där man själv scannar in sina varor och betalar med kort), men när Nils skulle betala så fungerade inte hans kort. Vi fick hjälp, men det funkade ändå inte. Då fick han gå till den vanliga kassan (före alla andra) och prova där...men det blev dessvärre tji igen. Det var typ 10 min innan stängning så alla i den långa kön var säkert trötta och ville gå hem. Nils fick till sist kalla på mig så jag betalade med mitt kort i stället. Då först kunde vi ta våra varor och åka därifrån. Det lär dröja innan Nils vill sätta sin fot på Ikea igen för han tyckte det var så oerhört pinsamt!   

Vi hann inte ens en bråkdel av vad vi hade tänkt fixa där i Birsta för vi kom iväg så sent och bestämde oss för att äta på Ikea-restaurangen först. Fast för min del var det helt ok, för det är verkligen inte ofta jag dels har sällskap av Nils på shopping och dessutom får äta ute tillsammans med honom (även om det "bara" var på Ikea den här gången). Ines tyckte också att det var mysigt att ha pappa med och som pricken över i så fick hon en glaspinne till efterrätt.  
  
Till sist fick vi i alla fall med oss ett skrivbord till Frida och lite småsaker hem.    

Äntligen hemma

Publicerad 2009-10-14 16:06:17 i Allmänt

Vissa veckor under hösten så känner jag mig mer eller mindre som ensamstående för då är sambon inte hemma speciellt mycket genom älgjakten, skiftjobbet och båtbyggandet. I går kväll kom han i alla fall hem från jämtland och nu i dag är han ledig...och faktiskt hemma med oss :) Skönt för Ines för hon har gått och frågat efter sin pappa så nu får de chansen att rå om varandra ordentligt. Det blev inga skjutna älgar den här vändan, men vi ska tydligen få lite mer kött ändå innan det är klart.   

Ines kom hem från dagisutflykten med iskalla händer så nu måste jag leta fram vinterhandskarna och kanske köpa ett par extra i reserv, brrrrr. Nils behöver också lite vinterkläder så vi får nog ta en vända till stan. Själv har jag bestämt mig för att lämna tillbaka de höga stövlarna jag köpte för de kändes lite "too much" med alla spännen. Får se om jag hittar några andra i stället.

Strävan efter ordning och reda

Publicerad 2009-10-13 13:43:19 i Allmänt

Drömmen är att slippa leta saker och därför försöker jag ordna så att var sak har sin plats. Det tar sin lilla tid, men om man gör en insats lite nu och då så kommer man ju ett steg närmare målet. Det gäller att hitta smarta lösningar och köpa in rätt förvaringsmöjligheter så som t e x hyllor, krokar, lådor och burkar. Det första jag tog tag i var städskrubben där allt låg huller om buller, batterier, lampor, sladdar, skruvar, verktyg...ja ni vet allt möjligt som man stuvar in där. Jag köpte utdragbara och stapelbara lådor och märkte upp dem - det var det bästa jag gjort, halverade säkert tiden det tog att hitta ett nytt batteri eller byta glödlampa.

Förråd och garage är andra såna utrymmen där man skulle vilja ha det riktigt praktiskt ordnat, men upphängning, hyllor och märkta lådor. Har kommit en bit på väg, men där krävs det en större insats genom att först plocka ur allt som man inte behöver ha kvar. Perfekt jobb nu på hösten om jag får familjen med på noterna vill säga.  

I går gjorde jag ett mini-ryck och tog tag i ljusförvaringen. Innan hade jag ljus lite varstans, men nu blev det så här:
    
Godislådor med olika värmeljus, en högre plastlåda för blockljus och en lägre för avlånga ljus. Värmeljusen byter man ju oftare så de förvarar jag på närmare håll än de andra som ska få stå nere i förrådet. Genomskinliga lådor är bäst för då ser man direkt vad som är i dem.  

Har säkert tusen andra projekt i "operation Ordning & Reda", men betar jag av dem ett efter ett så kanske alla låter bli fråga mig hela tiden var saker och ting är i framtiden. Fast det förutsätter ju att alla lägger tillbaka allting på sin plats också...att nå dit är nog den största utmaningen av alla :) 

Kom gärna med egna tips på smart förvaring i smått och i stort, jag tar tacksamt emot alla ideér.
Här kommer ett tips från mig: Instruktionsböcker/garantibevis på vitvaror och elektronik har jag lagt i uppmärkta gummibandsmappar och stoppat ner i vägghängda skoskåp från Ikea, det blev väldigt lättöverskådligt. Skoskåpen funkar perfekt även till pärmar, andra papper och kanske tidningar man vill spara. Många har dem t e x till vantar, strumpor, regnkläder för de tar nästan ingen plats på väggen och är lätta att hålla rena.
       

Första intervjun

Publicerad 2009-10-13 12:41:10 i Allmänt

Spännande, de ringde nyss från Kontorsfixarna och jag ska på min första intervju nästa vecka! Säkert lite pirrigt eftersom det är en ovan situation, men det är samtidigt roligt att de vill träffa mig. Jag har lämnat mitt cv på deras hemsida så det är inget specifikt jobb jag har sökt. Det kan alltså leda var som helst eftersom de sysslar både med personaluthyrning och rekrytering. Nu gäller det att förbereda sig väl...  

Klädbestyr

Publicerad 2009-10-12 23:58:49 i Allmänt

Det tog en halv dag innan Ines och jag kom iväg på våra ärenden idag. Först blev det lite kurragömma i "kojan"

Sen var det dags för en snabb lunch och slutligen lite pyssel med klädleveranserna som skulle lämnas ut idag. När jag packade ner så packade Ines upp så det tog sin lilla tid innan allt var ute i bilen.

När jag ändå var halvvägs mot Birsta så blev det en tur till köpcentrat för att bl a fortsätta jakten på den perfekta höst/vinterjackan. Jag provade säkert 10 stycken, men ingen "kärlek vid första ögonkastet" tyvärr. Tror att jag måste sänka kraven om jag inte ska frysa ihjäl till vintern. Hittade däremot lite annat jag gillade, bla ett par lila adidasbyxor som ska få ersätta mina gamla mysbrallor, kul med lite färg.
  
Brukar sällan hitta något till mig själv på KappAhl, men den här toppen åker nog på nästa gång det är fest, 249:-

Toppen, tajta jeans...och ett par knähöga stövlar så är looken klar. De här fanns på Din sko, jättesköna och mycket snyggare på, men jag är ändå lite tveksam till att behålla dem för egentligen ville jag ha ett par helt släta men med högre klack...får se hur jag gör, hyfsat pris i alla fall 599:-. 
 
Ines fick också partykläder, men de får ni se en annan gång för nu har prinsessan lagt sig. Min underbara äldsta dotter hade städat och gjort fint när vi kom hem så jag kunde bara krypa ihop och mysa i kväll med gott samvete. Nu har jag softat klart och är redo för sängen, det gäller bara att se upp var man sätter sina fötter när man stiger ur soffan för annars kan det bli pungkross och ett herrans liv.

Söndagsmys

Publicerad 2009-10-11 21:39:21 i Allmänt

Undanplockat, tända ljus, fint dukat och en riktig delikatess på tallriken - blodpalt. Det är inte alltid de finns på hyllorna i matvaruaffärer så här långt söderut, men när de finns så brukar jag köpa allihop.
 
Handrullad palt från Bastuträsk. Tilllagningen har jag lärt mig av pappa som brukar skära ner dem i mindre bitar som man sedan steker i smör, kryddar med salt och peppar och kokar en stund i mjölk. Serveras med en klick lingonsylt. Enkelt och gott!

Hämtade dotterns pojkvän samtidigt som jag handlade lite onyttigheter till kvällens "Ensam mamma söker", ett av mina favoritprogram på tv just nu. Det är så kul att gissa vem som passar bäst med vem i slutändan. Med tanke på att det faktiskt finns de från tidigare säsonger som fortfarande hänger ihop och både har gift sig och skaffat barn så verkar det ju faktiskt kunna fungera på riktigt.

Tv-godis för ensamma mammor som mig (...ända tills på tisdag kväll då Nils kommer hem från jakten)

En "söt" historia...

Publicerad 2009-10-11 15:34:39 i Allmänt

När mamman satt i köket och läste, hörde hon sin 7 åring som lekte i sitt rum med sina nya tåg.
-Ta plats, dörrarna stängs, sa grabben. Mamman log.
-Välkommen till SJ, sa grabben. Vi hoppas att Ni får en riktigt trevlig resa med oss idag. Mamman log igen.
-Och för allas trevnad, vi ber Er att inte sitta med Era skitiga jävla fötter på sätena. Mamman slutade le och rusade in i rummet. 
-Varifrån kommer det där språket? Sådana ord vill jag aldrig mer höra, skrek hon. Som straff får Du inte leka med Dina tåg, Du får sitta där och skämmas sa hon, varpå hon tog tågen, gick ut ur rummet och stängde dörren. Efter två timmar tyckte hon att han hade lidit nog, det var egentligen inte så farligt det han sa, så hon gick in till sonen, gav honom tågen och sa att han fick fortsätta leka. Hon gick tillbaka till köket.
-Ta plats, dörrarna stängs sa grabben. Mamman halvlog.
-Välkommen till SJ, sa grabben. Vi hoppas att Ni får en riktigt trevlig resa med oss idag. Mamman log, den här gången lite mer. 
-Och för allas trevnad, vi ber Er att inte sitta med Era fötter på sätena. Mamman log nu ordentligt, glad att grabben hade lärt sig, glad att hon hade agerat rätt.
-Och vi på SJ vill be om ursäkt för den två timmars långa försening som inte beror på oss, utan på den där jävla surfittan i köket.

God morgon söndag

Publicerad 2009-10-11 10:43:33 i Allmänt


Det blev ingen direkt hotellfrukost i morse, utan te och rostade frallor fick duga eftersom det bara var jag och Ines som skulle fika (och hon hade ju grundat med en flaska välling innan). Annars brukar vi försöka plocka fram lite extra mycket på helgmorgnar då familjen är lediga, juice, kaffe, ägg, olika pålägg, gurka, paprika kanske lite fil eller yougurt. Då sitter man ju ofta kvar lite längre också så det är rätt mysig vardagslyx.

Efter fikat fick Ines på sig sin nya, randiga Villervalla-klänning från Pirum Parum. Härlig plysch i fina färger och säkert jättemysig att ha på sig. Lite väl stor kanske, men det gör ju inget för då kan hon ha den längre. 

Så fort teet är urdrucket ska jag rensa bokhyllan som ser så otroligt rörig ut just nu. Måste hitta bättre lösningar än att allt bara ska läggas på hög där. Det ser bara så gräsligt ut att det skämmer hela rummet.   

Seg som kola

Publicerad 2009-10-10 20:18:10 i Allmänt

Känner mig riktigt seg idag och har inte fått mycket gjort. Fast jag tog mig i alla fall i kragen och gjorde en uppfriskande rask långpromenad med Åsa i det härliga höstvädret. Har nyst en del så risken är att jag håller på att bli sjuk, men hoppas inte det. Nu sover Ines och jag ska plocka fram något gott, kanske kolla på något lätt-tittat i ett försök att liva upp mig lite, men funkar inte det så får det väl bli ett tidigt sänggående för en gångs skull trots att det är lördag. Nya tag i morgon.  

En mysig tjejdag

Publicerad 2009-10-10 01:56:06 i Allmänt

Så fort vi klivit upp på morgonen så plockade Ines på sig sina favvosaker just nu; mobiltelefon, någon av mina väskor, halsband och lilla armbandsklockan. (Nappen och kaninen får gärna vara med de också, särskilt när man är nyvaken) 
 
Jag och snuttan är ensamma t o m på tisdag kväll då Nils kommer hem från älgjakten. Det blir lite tråkigt att gå hemma själv i längden, så idag bestämde jag mig för att göra Birsta med mina två bästa "Annikor" för att få lite vuxet sällskap. Ines såg ut som en levande skyltdocka i sina Gangstar-kläder när vi skulle åka iväg, bra reklam hi hi.
 
Det var mysigt att få kolla runt på affärerna i lugn och ro och sen slå oss ner över en fika och surra en massa.

Med tanke på att jag blev av med 300:- vid felaktig växling på senaste shoppingrundan så blev det inga större inköp den här gången heller. Jag köpte bara ett nytt rejält lager värmeljus, en fleecefilt för 19:- och en uppsättning nästan gratis ölglas på Ikea (raka på fot 49:-/6 st) + div hygienprodukter på ÖB. Sånt borde man ju alltid köpa där för de är klart mycket billigare än i vanliga matvarubutiker. Ines fick en fleecejacka också.

Någon höstparkas till mig blev det tyvärr inte för en sån hade jag behövt nyss då jag åkte hem efter att ha tillbringat kvällen hos Annika N - Fy vad kallt det börjar bli! Jag och Ines blev bjudna på både mat och en massa annat gott så vi hade riktigt trevligt, förutom möjligen att Carolina åkte ur Idol p g a fel låtval. Hon är ju grymt duktig den där tjejen, att inte folk fattar det?! (Ska jag säga som inte ens röstade). Ines lekte intensivt med Meja, 5 år hela kvällen så så hon var en totalt utslagen hjältinna när jag bar in henne från bilen. 

Den andra Annika ville faktiskt att jag skulle skaffa barnvakt och hänga med på manlig striptease på nya krogen Memento, men jag valde för ovanlighets skull att samla tantpoäng och softa mig genom kvällen i stället. Har dessutom lite svårt att hålla mig för skratt när deffade, ofta kortväxta muskelknuttar åmar av sig vita officersuniformer och juckar intensivt med "paketet" hängandes i leopardmönstrade tangakalsonger bland rodnande och hysteriskt fnittriga tjejer. Sexigt? Näe inte särskilt...        

Gangstar nyheter

Publicerad 2009-10-10 00:56:09 i Allmänt

Idag släpptes de 10 nya plaggen till försäljning och ordersedeln är uppdaterad. Det kan innebära att tidigare slutsålda plagg finns med igen (fast i ett fåtal exemplar, t e x returer som lagts in på lager). Jag bara älskar de nya randiga plaggen och ska genast beställa en Vendela klänning till Ines.

Cardigan My och Olle finns också i randigt.

Supermjuka baggy-byxan Morris är också tillbaka i sin svarta baby-manchester. Det coola multiprintet finns på långärmade Casper lagom till kylan kommer.

Jeanstunikan Tuva är bara hur fin som helst till både vardag och fest. (Ines har den i ljusblått)

Farfarströjan Herman har kommit i grått och mjukiskjolen Elsa finns i mörkgrått/turkos.  

Slutligen en riktigt snygg dress (säljs varje del för sig), byxan heter Hanna och collegetröjan med skinndetaljer på armbågarna och multiprint i huvan heter Meja. 
 

Svindyr hårspray

Publicerad 2009-10-09 11:07:58 i Allmänt

I går köpte jag en hårspray för 125:- och betalade med 500:- men efter div tragglande med växeln fick jag förmodligen alldeles för lite tillbaka. Jag var i mina egna tankar och tänkte inte mer på det förrän jag kom hem och upptäckte att det fattades säkert 300:- i plånboken efter att jag hade räknat ihop det jag handlat. Så typiskt! De pengarna kan jag nog se mig i stjärnorna efter. Det gäller att vara med när man shoppar så att man inte blir lurad.    

Gangstar överallt

Publicerad 2009-10-08 23:47:22 i Allmänt

Har burit hem två stora kartonger med Gangstar-kläder som kom igår och idag. Eftersom jag är så nyfiken kunde jag ju inte vänta på att öppna dem direkt heller och se särskilt vilka hemliga plagg som kommit. Jag blir så glad när ni får riktigt fina! Sen var det ju lika bra att packa alla kassar också. 

Nu har jag fyra leveranser som ska iväg, helst innan Ines hinner packa upp alltihop igen :) 
  
I morgon fredag släpps nyheterna - så kika gärna in eller skynda er att boka party om ni vill vara med från början   ;)

Skogsmulle

Publicerad 2009-10-08 23:37:16 i Allmänt

Fick totalpanik i förrgår kväll då jag insåg att det var vår familj som skulle ha föräldranärvaron tillsammans med två andra på dagisets dagsutflykt i går onsdag! Det innbär att man ska ha förberett mat till hela gruppen. Har haft så hektiskt här hemma på sistone att jag/vi hade totalt missat det. (Nils var inte ens hemma, han åkte på studiebesök till Norge med jobbet och hinner inte mer än hem på fredag så åker han vidare till Jämtland och jagar). 

Hade sån tur att det var mer ordning på de andra för allt var förberett och fixat när jag kom till dagis med svansen mellan benen, andan i halsen och Ines i vagnen. Efter erkännandet var det bara att sätta igång med att packa ihop allt som skulle med på utflykten och samla ungarna i karavan för promenad till Mulle-byn i skogen. Kvällen innan var det ruskigt väder med regn (snudd på snö) och blåst, men just den här dagen var det strålande sol så det var faktiskt underbart att vara ute. Min insats vid matlagningen bestod i att tärna falukorv.

Här är ett superenkelt uterecept: Potatistärningar med lök, krossade tomater, majskorn, falukorvstärningar och kryddor. Vi stekte på en Muurikka över öppen eld och ungarna åt med god aptit när de kom tillbaka efter sina aktiviteter i skogen.  

Jag var helt slut när jag kom hem, det hettade om kinderna och jag ville bara sjunka ner i soffan. Fast det gick ju inte eftersom det var några ungar här hemma också som ville ha käk, plus diverse annat som skulle göras. Kände att förskolepersonal gör det bra som orkar ha det så här varje dag. Härliga ungar, men så många på en gång...pust...

Tänk om man hade vingar

Publicerad 2009-10-06 14:13:15 i Allmänt

Fåglar som flyger söderut på hösten kan få mig att bli lite avundsjuk och drömma mig bort till varmare breddgrader när kylan biter i kinderna här hemma. Fast just den här illa sammanhållna v-formationen som passerade nyss över vårt hus var faktiskt lite skrattretande. De flög åt helt fel håll och förmodligen försökte alla tala om det för chefspippin i spetsen för v:et eftersom de förde ett fasligt liv där uppe i luften. När han/hon precis som många andra ledare inte ville lyssna på sina underhuggare så gjorde vissa nya grupperingar och flög åt helt andra vädersträck. Det var bara tre kloka individer som verkade ha koll, de bröt sig ur ledet och styrde i ett snyggt mini-v kosan rakt söderut mot värmen. Tänk vad härligt om en av de tre hade varit jag! 

Hur hittar fåglarna egentligen? Läs fakta här:
http://www.naturochmiljo.fi/sve/arkiv/artiklar_i_finlands_/artikel-10310-4786.html

Babyfilt goes sittpuff

Publicerad 2009-10-06 00:17:01 i Allmänt

Höll Gangstar-party i Granlo ikväll och fick ett riktigt kul tips från en gäst. Hon hade hört att man kan göra mysiga sittpuffar av dubbelsidiga babyfiltar. Man öppnar bara ett hål i sidan och fyller i små plastkulor (ni vet, saccosäck-plast-kulor) och syr igen. Enkelt! Jag blev genast sugen att ta Ines snygga filt från i våras och testa. Den skulle bli superläcker i hennes gröna rum med de svarta små Gangstar-figurerna på ena sidan. Tack för tipset Sara!
   

Ines rum

Publicerad 2009-10-05 15:11:33 i Allmänt


Nu fattas det en Ikea expedit hylla för alla leksaker så är Ines rum i det närmaste klart. Jag hittade hennes bokstäver i gips på M Magasin i juniskär för 29:-/st. Det är en stolt och glad liten tjej som flyttade in i förrgår och som faktiskt har sovit gott här utan störningar två hela nätter nu.
 
Tyget på garderoben ska nog bytas ut för det skär sig lite mot det andra gröna. Tanken var att vi skulle ha Ines kläder i den, men nu har hon upptäckt att den är en utmärkt koja så vi kanske ska ordna en annan klädförvaring i stället. 

Ett större problem är att huvudjacket för telefon/bredband finns i det här rummet och det är ju varken bra för Ines eller oss eftersom det kan avge en viss strålning och att det blir frestande att rycka i alla sladdar och dosor. Hoppas att Telia kan hjälpa oss att flytta jacket.   

Konsten att spara 1600:-

Publicerad 2009-10-05 13:43:26 i Allmänt

Nu ska jag berätta vad som luktade så illa i vårt kök igår (och som luktar fortfarande). Nils håller nämligen på och "bakar" - han bakar sitt eget snus! Det är ganska bra för nu upptäcker han faktiskt själv också hur illa det stinker. Jag var tvungen att fota när han stod och vispade ihop sin tobak halvvägs ut genom fönstret, ha ha. 

Sen skulle allt ner i två plastlådor och in i ugnen på 90 grader i 24 timmar. 
 

Nils köpte den här satsen när vi var på jaktmässa i somras och betalade 400:-, slutresultatet blir ca 2,5 kg snus vilket skulle kosta honom drygt 2000:- att köpa i butik. Alltså blir besparingen ca 1600:-. Gör han detta ungefär varannan månad så blir det ju betydligt mycket mer pengar kvar i plånboken varje år. Helst skulle jag vilja att han slutade helt, men eftersom han inte har den motivationen som krävs så är det inget alternativ just nu.

Snuset har nu varit inne i ugnen i snart ett dygn och konstigt nog har jag vant mig lite vid doften så att det i alla fall går hyfsat att vistas här. Hoppas bara inte att allt vi stoppar in i ugnen efter det här kommer att smaka snus och hoppas att tobaksdoften försvinner så fort det är klart.
 
Jägarsnus heter satsen, och han fick med extra snusdosor + en valfri smaksättare (enbär) som han tänkte testa i någon dosa. På mässan fick han en provprilla som tydligen smakade helt ok så jag hoppas att hans egentillverkade duger det också. Gå in på www.swedmax.se och läs mer om hemmagjort snus.   

En jobb(ig) dag

Publicerad 2009-10-04 22:33:45 i Allmänt

Har haft en hel del missflyt idag. Jag har ju fått låna en Friendtex-kollektion under två veckor, men inte uppfattat att allt skulle lämnas tillbaka under förmiddagen. Oj, jag som bokat in en visning i båtklubben mellan 12-15! Hon som lånat ut kläderna hade en modevisning samma tid så det var nära att jag fick ställa in. Som tur var fick jag ta en annan säljares kläder under dagen så det löste sig efter en massa tidigt bilåkande för att lämna det jag hade och hämta nytt ute i Söråkerstrakten. 

Sen kom nästa problem; pizzerian i närheten av klubbhuset där vi skulle hålla till hade brunnit sedan natten så vägen ner mot hamnen var avspärrad!
 
Lyckligtvis behövde jag bara vänta ett tag innan de släppte fram bilarna igen så jag slapp släpa alla 5 garderober och klädställningar så långt. (Tacka vet jag barnkläderna för de ryms i bara en väska). 
 
Frid och fröjd ett tag och ganska många intresserade som handlade, men sen hände nästa grej; Ett plagg hamnade för nära ett värmeljus och fattade eld! Som tur var slutade det "bara" i ett rejält hål i blusen. Hade just varit snyggt om vi hade fått springa upp till vägen och be brandmännen koppla på slangarna igen! Bränd viscose luktar inte gott, men någon vädring var utesluten för bränd pizzeria luktade ännu värre utifrån. 

Efteråt blev det en ny tur till Söråker för att lämna tillbaka alla kläderna och med tanke på allt bilåkande, många timmars arbete + en förstörd blus så undrar jag om jag ens gick jämt upp idag. 

När jag kom hem stank det på hela övervåningen p g a det här:

Vad det är tänkte jag berätta mer om i morgon för nu är jag helt färdig för idag. Sov gott alla vänner!  

  

Grova sopor

Publicerad 2009-10-03 22:22:46 i Allmänt

Lite morgontrötta efter vår tu-man-hand-dejt på stan kvällen innan. Jag och Nils har inte haft speciellt mycket egentid på sistone så vi tyckte att det var dags att hitta på något tillsammas utan barn. Vi gick först på Pub Bischop och tog en öl i biblioteket. Där satt några parallell-klassisar från grundskolan som vi pratade gamla minnen med och senare dök Anette G och hennes syster upp. De gjorde oss sällskap när vi fortsatte till restaurang Oscar, jättetrevliga tjejer båda två. 

En trög start men sen kom vi igång ordentligt och lastade ett helt släp fullt med grovsopor som Nils sen åkte och slängde. Ändå är det ganska mycket kvar så jag skulle tro att vi får göra minst en vända till innan det blir någon "ordning på torpet". Grymt skönt att bli av med alltihop så att vi får chansen att skapa den ordning och reda som i alla fall jag drömmer om, var sak på sin plats så man slipper leta så fort man behöver en sak. Det gäller ju att fixa smart förvaring när man har så begränsat utrymme i förråd och garage. Det finns massor kvar att göra innan vi når dit, men att slänga skräp och annat som man inte längre behöver är ju helt klart ett steg i rätt riktning. 

Efter middagen gjorde vi nästa ryck och flyttade in Ines säng och alla hennes saker i nya lekrummet. Äntligen! Ines blev jätteglad och protesterade för ovanlighets skull när hon skulle lägga sig, hon ville hellre kolla in sitt nya rum ordentligt. Ska bli spännande att se om hon sover hela natten och ifall hon vaknar tidigt och vill upp och leka. 

I morgon ska jag sätta upp gardiner och piffa lite till i Ines rum, men först har jag klädvisning mellan 12-15 i Ortvikens båthamn. Alla är välkomna.

   

 

Altanen höstfin

Publicerad 2009-10-02 19:15:36 i Allmänt

Så här bidde det när altanen var färdigfixad. Lowbudget, "man tager vad man haver" typ, men jag är rätt nöjd. Betydligt trevligare än innan i alla fall. Så här såg det ut "före":

Så här blev det "efter":



...och så här så det ut när mörkret föll (lite suddig bild bara):

Lite varma kläder och en filt så kan man sitta här ute och mysa ett tag till i alla fall :)

Jag har sett dom!

Publicerad 2009-10-02 12:20:07 i Allmänt

Gangstarnyheterna har kommit, men jag får tyvärr inte avslöja något förrän de släpps den 9:e oktober. Däremot kan jag tipsa er om att vara med från början för shit vad snygga de var! Boka in party NU så de inte hinner ta slut. Jag tänker "hänga på låset" och handla till Ines i alla fall :) Jobbigt att vänta en hel vecka....

Rum för trivsel

Publicerad 2009-10-02 10:00:57 i Allmänt

Har varit lite si och så med bloggandet på sistone känner jag, men konstigt nog har inte tiden räckt till trots att jag är s a s arbetslös. Det har varit mycket med både renovering, jobbsökeri och Gangstar-partyn så både dagar och kvällar har varit ganska fullteckande, fast det är samtidigt roligt när det händer mycket tycker jag.  

Fridas rum målade jag klart igår så det ska bli kul att se vad hon säger nu när hon kommer hit från sin mamma ikväll. Precis som i Andréas rum så fattas det lite piffning så jag återkommer med bilder när det är fixat. Idétorkan för altanen släppte till sist så nu ser det rätt nice ut där också. Jag fick faktiskt med mig Nils ut till Birsta igår där vi köpte lite frosttåliga växter som ska bli "pricken över i". Ska plantera dem idag så ska ni få se hur det blev. Vi köpte också lite saker som fattades till Fridas "nya" rum och några kuliga handdockor vi hittade åt Ines. Måste säga att Ikea är bra på sånt som barn gillar, Ines stortrivdes. 

Den söta råttan fick också följa med hem för den höll hon i ett fast grepp hela tiden. Var inte orolig mormor, den bits inte, hi hi.

Nu ska jag äntligen påbörja Ines rum och det ska bli så himla skönt att ge henne ett eget lek- och sovrum.   

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela