gikas

Sittpuffar

Publicerad 2011-02-27 18:28:37 i Allmänt

För något år sedan såg jag två unika sittpuffar i vitt konstskinn på Blocket som jag föll för direkt och bad mina föräldrar frakta hit ända från Stockholm. Tanken var att sy dynor i något läckert tyg och sätta ovanpå, alternativt en mjuk fårfäll. Eftersom skivan ovanpå är hård så kan de även funka som soffbord. Den mindre av de två puffarna har vi på Ines rum just nu, men det kan bli så att den får vara blickfång i nya tv-rummet för då får vi även en extra sittplats där.

Den större får tyvärr inte plats så den försöker jag hitta en köpare på. Såg i en inredningstidning att sittpuffar är en starkt kommande trend så då borde det inte bli alltför svårt att hitta ett nytt hem. Jag betalade 1500:- för båda två, men eftersom den stora står här och är i vägen så säljer jag den billigt för 300:-. Har du plats så tveka inte.  
    
(På bilden slängde jag bara på en liten fäll för att visa ungefär hur jag tänkte göra. De finns ju i olika färger och storlekar och på den här puffen skulle det kanske krävas två stycken för att se riktigt bra ut)  

Del 1 i projektet - vändningen

Publicerad 2011-02-27 17:58:15 i Allmänt

Efter rivning, bilning och rörbyte, så vänder det äntligen i tvättstugan. Nu håller Nils på att sätta gipsskivor på väggarna och genast ser det betydligt trevligare ut när man tittar in. Väggen in mot det gamla pannrummet är riven så nu kommer vi att ställa maskinerna där inne vilket kommer att bli kanonbra. Med tanke på att det ska in en duschkabin och redan finns en befintlig bastu så kanske vi t o m kan göra lite relaxbetonat genom att ställa in en sittmöbel av något slag. Just nu används bastun mest som torkutrymme och det är i och för sig inte helt fel det heller. Ska den tas i bruk så måste vi sätta in nya sittlavar och köpa ett bastuaggregat.      

Själv har jag tillbringat dagen med att förbereda för del 2 i projektet, nämligen rivning av panel och vägg i det blivande tv-rummet. Det var en hel del prylar att ta reda på för det där utrymmet har i princip fungerat som förråd de senaste två åren. Dessförinnan kallades det jaktrummet, en kompromiss från min sida då Nils ville ha trofeér på väggarna och jag vägrade ha dem i resten av huset. Det blev faktiskt ett rätt trevligt herr-rum, med öppna spisen, bruna skinnfotöljer, kohud på golvet och en bar med ölpump. Nu får det ge vika för ett mer modernt tv/mysrum till oss allihop eftersom det ändå inte användes speciellt flitigt.   

Bästa polare

Publicerad 2011-02-26 13:05:36 i Allmänt

I går tog vi en välbehövlig paus i allt jobbande och partajade loss på Stadshuset. Nils och hans kusin Magnus slöt först upp på Allstar där de åt middag med Nils arbetskompisar. Jag och Vanja åkte däremot direkt till "Stads" och surrade med bekantingar som gått dit på after work. Det är förresten något jag känner att jag måste prova någon dag. Plockmaten är gratis och man betalar bara för drycken vilket låter nästan för bra för att vara sant. Om jag inte är helt fel ute så tror jag att det spelas livemusik också. Vi hade i alla fall riktigt roligt igår och även om man är lite trött idag så känns det att batterierna laddades upp med ny energi.

Apropå energi så är det två nyfunna vänner som har gott om den varan. Ines och Magnus vaktel-valp Orro har jätteroligt ihop, det verkar som att de är på samma nivå. Han är försiktig med valptänderna och har lekvänlig storlek, hon å sin sida är snäll och go mot honom men kan ändå säga ifrån och fösa undan när han är för "på".   Ines har döp om sin kompis till "Morro", vilket annars hade varit ett passande namn åt Egon som tycker att det flamsiga yrvädret till hund ska hålla sig undan från honom och hans familj.  

Inom en rätt snar framtid så hoppas Magnus att det här ska bli en riktigt bra jakthund. 

  

Mitt i veckan

Publicerad 2011-02-23 23:50:05 i Allmänt

Flextid på jobbet är helt suveränt. Trots en liten välbehövlig sovmorgon så behövde jag inte stressa kände jag...ända tills Ines blev bajsnödig precis när vi var redo att gå och bilen vägrade starta i kylan. Så typiskt! Måste förresten få visa några bilder på det lilla busfröet som lyser som en solstråle varje dag.  


P g a dålig planering så blev det akut att fixa en handdukstork till tvättstugan så då fick jag en anledning så god som någon att besöka mina gamla arbetskamrater på elgrossisten under lunchen. Saknar dem faktiskt, så det var najs att få träffas igen. Åkte direkt hem med torken till grabbarna som bygger i källaren och slängde ihop lite mat till oss allihop innan jag vände tillbaka till nuvarande arbetsplats.

Blev några timmars övertid p g a allt bestyr idag, så först på kvällen tog jag omvägen via Birsta innan jag åkte hem för inköp av div småsaker. En flytande eyeliner från Bodyshop, schampo, en ny almanacka och handkräm från Biotherm som visst ska vara helt suverän enligt expediten. Första gången jag ser att en handkräm är "water resistant", men det borde borga för att den klarar en och annan handtvätt. Upp till bevis....

Precis innan stängning så sprang jag in på Buketten och köpte två buntar tulpaner för att försköna ett annars ganska kaotiskt hem mitt i pågånde renovering. 
 
Andreá stod på mässa hela dagen i går och gjorde PR för sitt och kompisarnas UF-företag. UF står för Ung Företagsamhet och det är projekt i skolan där de får starta och driva ett företag under verkliga former vilket är ett helt suveränt sätt att lära sig på. De här tjejerna driver Kids Fun som ordnar kalas för barnfamiljer. Jag hjälpte dem att rita motiv på tröjorna som de skulle ha i montern. 

Fyller ditt barn år snart så passa på att leja de här duktiga tjejerna så tar de hand om allt kring kalaset medan du kan åka och shoppa, boka tid på spa eller bara läsa tidningen i lugn och ro - värt varenda krona.

Snygga brallor

Publicerad 2011-02-21 23:28:40 i Allmänt

Ines är nästan byxlös, så när som ett gäng tights så jag blev glad när jag hittade de här mjuka jeansen på Lindex idag för bara 129:- (tror det var någon slags kampanj). Skruttan har blivit lite avig mot lite styvare jeans, men de här tog hon gärna på sig:

Lika bra att köpa vårens överdragsbyxor på en gång innan de tar slut i hennes storlek, Fix från Lindex 299:-. 
 

Goda nyheter

Publicerad 2011-02-21 23:12:21 i Allmänt

Blev inkallad till chefen idag på eftermiddagen och vet ni vad - jag har fått fast tjänst på Life! Känns skönt eftersom barnledighetsvikariatet tar slut sista februari. Jag hade visserligen muntligt löfte att bli kvar men jag visste inte hur länge. Nu blir det spännande att se om jag kommer att ha kvar samma arbetsuppgifter eller om det blir något nytt.

I kväll var det reklamfilminspelning på jobbet, men inte för Life utan ett annat företag som visst tyckte att våra lokaler passade för ändamålet. Vi hoppas att det kommer en tårta eller något annat gott i gengäld, hi hi.  

Mitt "jobb" som inredare

Publicerad 2011-02-21 00:11:17 i Allmänt

I fredags hade vi fixardag på jobbet och det föll på min lott att åka till Birsta och handla. Protesterade in i det längsta...NOT. Vilken höjdare att få shoppa på arbetstid, he he. Jag fick med mig Helena och det visade sig att vi hade rätt lika smak. Uppdraget var bl a nya matstolar. Började på Mio och fortsatte till Ikea. Vad mycket snygga möbler det finns! Naturligtvis passade jag på och insupa idéer till hemmet också när jag ändå var där. 

Nils har gett mig i princip fria händer (rent stilmässigt, inte kostnadsmässigt) att inreda när renoveringen är klar. Det ska bli så kul, jag längtar verkligen efter att se hur bilden jag har i huvudet blir in real life när det är klart. Hoppas verkligen att pengarna räcker så jag inte måste välja bort och tänka om allt för mycket. 

Jag måste inte bara ta mig tid att rita klart köket utan även komma iväg och titta på färger och tapeter, hoppas kunna hitta en "röd tråd" som kan genomsyra hela hemmet. Nere är det viktigt att det blir ombonat och mysigt, uppe ska köket vara funktionellt, modernt och snyggt samtidigt som jag vill mjuka upp med en trivelhörna kring eldstaden med en mer rustik känsla som kontrast till det stilrena, blanka. Det är tanken just nu, men jag kan hinna ändra mig på vägen dit.

Nu gäller det att samla massor av inspiration och hitta just det där med wow-faktor som verkligen "är jag". Men Nils då? Jag våga sticka ut hakan och säga att jag tror inte det är någon större risk att han inte kommer att gilla det jag föreslår för min stil är inte speciellt sockersöt och jag tycker det är viktigt att hemmet avspeglar oss båda. På feng shui-föredraget pratades om Yin och Yang som ska stå i harmoni till varandra, vitt och svart, manligt och kvinnligt. 
          

Damm överallt

Publicerad 2011-02-20 23:08:28 i Allmänt

Sitter här med lätt panik över ett betongdammoln som sakta sprider sig i hela huset. Nils är instängd i tvättstugan och gjuter i golvet, men trots stängda dörrar så tränger sig det vita dammet ut överallt. Gaaahh, det här var INTE kul! Jag kunde inte ens vara kvar i källaren och nu ser det alldeles dimmigt ut här uppe också, vad gör han där nere?! Får vi dammlunga allihop nu tro?

Helgen blev inte som jag tänkt mig riktigt. Nils tog på sig ett extrapass och jobbade hela lördagen. Jag hade tänkt att vi skulle ta nästa steg i renoveringen, men det fick alltså bli i dag i stället. Svårt för mig att få några större saker gjorda när jag är ensam med Ines, men lite hann jag i alla fall plocka med. Snart MÅSTE jag bara sätta mig i lugn och ro för att rita klart köket och beställa alltihop, för tänk om det är leveranstid. 

Fick i alla fall en god nyhet ikväll; Nils kusin som är snickare kommer hit och hjälper till i veckan. Känns som att jag snart kan ha en fräsch tvättstuga att inreda, tjohoo! Nils mutade visst med gratis resa (från Trosa) och en pizza-kväll med öl. 

Får se om de hinner ge sig på det blivande tv-rummet också. Där ska det tas bort en vägg och rivas panel. Lite spännande att se hur ytterväggen ser ut under panelen för där brukar det ramla in en massa puts och komma in myror på våren. Vi har hittills bara lagt ut myrfällor men annars inte brytt oss så mycket eftersom rummet knappt används. Misstänker att det kan vara en spricka som behöver lagas. 

Apropå spricka, nu när det varit så kallt ute så har vi flera gånger hört kraftiga smällar i huset. Det har hänt någon gång tidigare också och det smäller så högt att man hoppar till ordentligt. Hoppas det inte har blivit några större skador på fasaden.  

Längtar efter vårskor

Publicerad 2011-02-19 23:35:40 i Allmänt

Drivorna är högre än någonsin och kylan biter i kinderna, så några lättare skor på fötterna är inte att tänka på. Däremot är det ju alltid trevligt att kolla på vårnyheterna och några av de här kan lätt hamna på på min önskelista när kung Bore börjar ge med sig. 

  

  

Trevlig kväll på jobbet

Publicerad 2011-02-17 23:00:35 i Allmänt

Gårdagens after work var jättetrevlig och inleddes med take away kinamat. 

Sedan hällde vi upp lite bubbel i glasen och ställde fram snacks innan det var dags för Signe Weiss att hålla sitt föredrag om Feng shui-principer i hemmet. Det har varit en hel del reflektioner kring detta idag och de flesta verkade tycka att det var väldigt intressant och tänkvärt. Sedan tog Pia (Pia´s Idéskåp) över och visade saker från Perfect Home och från sin egen gårdsbutik. 
 

Sååå mycket fint! Jag beställde ett hamrat smidesställ för kokboken och två vita hjärtan med väldoftande olja som jag tänkte vi ska ha på var sin sida sängen i sovrummet.

Inom Feng shui pratar man om olika dofter som t e x lugnar, piggar upp eller hjälper till att skapa en speciell känsla i ett rum. Jag valde fresh cotton för det ger en mild doft av nytvättade sängkläder. Signe gav ett bra tips att man kan ta ett par droppar olja i stället för sköljmedel i tvättmaskinen så det ska jag absolut prova. Vi har så mjukt vatten i vårt län så egentligen är sköljmedel onödigt, men då kan man ju få den där väldoftande känslan ändå i tvättstugan. Man använder det vanliga sköljmedelsfacket. En liten flaska olja är dessutom väldigt dryg och är betydligt billigare än doftljus.  
  
Besökte förresten Pia´s Idéskåp på lunchen och tittade lite närmare på hela sortimentet. Det var mycket shabby chic vilket inte riktigt är min grej även om det är vackra saker. Produkterna från Perfect Home, som man kunde se fler av i butiken än på visningen, var däremot klart intressanta när det blir dags att piffa efter renoveringen här hemma. Fast jag väntar med alla större inköp tills det börjar bli klart.    

After Work på lill-lörda´

Publicerad 2011-02-15 22:58:36 i Allmänt

Idag känns det bättre och gårdagen är glömd. Nu ser jag i stället fram emot morgondagen då jag har arrangerat en ny after work på jobbet med inredning som tema. Först ska vi beställa dit kinamat och sedan ska Signe Weiss hålla ett föredrag i ämnet "Ett hem att längta till". Hon ska bl a prata om ordning och Feng shui. Efteråt visar innehavaren av Pia´s Ideskåp inredningsprylar så förhoppningsvis hittar jag något vårfint till hemmet. Det kan också bli ett glas bubbel under kvällen. Ska bli riktigt najs!
http://www.addweiss.se/sida5.html
http://ideskapet.blogspot.com/2010/03/perfect-home.html 
http://www.perfecthome.se/Produkter
  

Alla hjärtans dag

Publicerad 2011-02-14 23:00:33 i Allmänt

Önskar jag kunde skriva att det har varit en toppendag med mycket hjärtan och mysigt värre, men det har tvärtom varit en rätt usel dag. Tjafs och trams, men sånt är livet. Kärleken finns där ändå.
 

Wild Mango

Publicerad 2011-02-12 16:10:46 i Allmänt

Har beställt kläder till Ines från Wild Mango. De har sportlovserbjudande just nu så tröjan fick jag för bara 50:- och beställde man 5 plagg så fick man dessutom ett av dem på köpet (trots att de redan var nedsatta på rean).  
https://wildmango.nordicshops.com
  
  

Härlig lördag

Publicerad 2011-02-12 14:59:41 i Allmänt

Nu får det inte komma mer snö för då försvinner vårt hus.  

Idag var det en underbar dag att vara utomhus, solen sken från klarblå himmel så Ines och jag passade på att åka snowracer och busa i snöhögarna. När man jobbar hela långa dagarna så får man dessvärre inte se så mycket dagsljus under veckorna så det här behövde jag, frisk luft och kvalitetstid med lilla älsklingen. 

Vid fiskdammen hade Friluftsfrämjandet ett arrangemang i samband med skidans dag och bjöd på fika. De som ville fick förutom skidåkning, prova på en ny typ av snöskogång med stavar (jag har i a f inte sett det förut) och titta på ett hundspann. Det sistnämnda tyckte Ines var superkul att se på. Hundarna var så ivriga att få dra sin matte.  
    
Undrar om det finns någon hundras som är mer varglik än denna, men visst är de vackra?

Sundsvalls Tidning var också där och det finns en viss risk att vi hamnar i tidningen i morgon för de bad om våra namn när vi skulle gå därifrån. Fotografen tog massor av närbilder på Ines när hon klappade hundarna.

Det går bra att bli av med bebisprylarna jag har annonserat ut, efter lunch kom ett par och hämtade spjälsängen. Nu är det bara resematstolen, skötbordet och leksakerna kvar. Blir de inte sålda så är det bara att skänka till bättre behövande eller ta med på barnloppis. Jag ska haka på en jobbarkompis som ska sälja sina grejer på Tonhallen den 2:a april för Ines har en hel del urvuxna kläder som är för fina att slänga.

Nils jobbar, men kommer hem precis lagom till att kolla på Melodifestivalen med oss. Kul att se vilka vi ska få höra live när andra chansen går av stapeln här i Sundsvall. Jag har köpt biljetter till mig, Andréa och Ella så vi ska gå på genrepet dagen innan det visas på tv.   
 

Börjar kika på vårnytt

Publicerad 2011-02-11 22:40:56 i Allmänt

Med tanke på snömängden som kom igår så känns våren väldigt långt borta, men med en riktigt usel film som fredagsunderhållning så valde jag att kika efter nyheter i några nätbutiker i stället. Hittade några fina mössor och en rolig tröja hos Busmonster http://busmonster.se/index.html som säkert Ines skulle gilla.  

  
Hos Mandeldesign såg jag det här örhänget som fick mig att minnas för länge sedan då det var riktigt poppis med silverclips på övre delen av öra http://www.mandeldesign.se/fashion/blog.aspt

Converse på fötterna är ju riktiga klassiker, men jag tycker det är lite bökigt med snören och knytning så därför blev jag sugen på de här godingarna från Geggamojja. De har dragkedja på sidan och finns i stl 25-40.

http://www.geggamoja.com/

Vill inte gå ut

Publicerad 2011-02-10 23:43:13 i Allmänt

Snacka om busväder, snöstorm och drivsnö. Jag tog mig knappt till bilen efter jobbet för bitvis nådde snön ända till låren på stigen till parkeringen. Sedan fick man ligga och åka snigelfart hela vägen hem p g a en olycka i ovädret. Äntligen hemma så var man inte direkt sugen att ge sig ut igen, men eftersom det var vår tur att städa dagiset så var det bara att bita ihop och gräva sig ut igen. Apropå dagis så var det en supertrött liten tjej som jag bara hann pussa godnatt innan hon stupade i säng. Det märktes att hon inte hade varit där på ett par dagar för då blev det naturligtvis extra intensivt. 

En annan som inte vill gå ut är Egon. Han ser för kul ut när han med stor tvekan kastar sig ut från bron i förhoppningen att komma undan snön. Såna här dagar är de enda då han kan ställa sig och kissa jättelänge på samma ställe. Annars blir det typ tre droppar var 100:de meter. 

Nu ska det bli underbart att få krypa ner under täcket. Försöker låta bli att tänka på eländet när man ska ut med bilen igen i morgon bitti...   

Frukost

Publicerad 2011-02-09 23:40:47 i Allmänt

Tog en snabb dusch i morse medan Ines kikade på barnprogram. När jag kom tillbaka upptäckte jag att hon hade serverat sig frukost alldeles själv - duktig tjej...hmm...
 

Nitton

Publicerad 2011-02-09 23:23:28 i Allmänt

Sista året som tonåring - min Andréa fyller 19 år så i kväll har det varit fest! Nitton känns lite tråkigt att fylla säger hon, det öppnar inga nya dörrar (varken på krogen eller på systemet) men jag kan lova att det verkligen blir ett år att minnas eftersom hon har studenten att se fram emot till sommaren. En av de roligaste och mest minnesvärda tillfällena i livet innan man ska lämna tonårstiden bakom sig och förväntas bli vuxen med allt vad det innebär.  
 
(Ja ja, vi är några av de sista stenåldersmänniskorna som fortfarande har tjock-tv hemma)

GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN MIN PRINSESSA - ÄLSKAR DIG!


Tänk vad man missar

Publicerad 2011-02-09 15:27:10 i Allmänt

Jag jobbar 40 timmar i veckan

Ines är på dagis i 50 timmar i veckan

Jag har hand om Ines i 31,5 vakna timmar i veckan

Av den tiden går det bort en hel del till vardagsgöra

Tänk vad stor del av hennes småbarnstid jag går miste om!

Jag är nästan glad över att jag blev utan jobb och fick chansen att tillbringa så mycket tid med henne de första två åren. Dessutom har hon ju sin pappa som genom sitt skiftjobb har möjligheten att minska hennes tid på dagis och ge henne mer tid med en av oss föräldrar i alla fall. Om man tänker på det så känns det helt galet att andra människor får mer tid med våra barn än vi själva, att det är andra som uppfostrar dem. Det vill till att man känner förtroende för dagispersonalen annars vore det alltför plågsamt.

Det borde finnas en möjlighet att kunna välja. Vårdnadsbidraget är en fin tanke, men det är nog inte tillräckligt. Det kanske är inställningen i hela samhället som behöver ändras, familjen måste få en högre status. Man bedöms oftast utifrån sin utbildning eller sitt yrke och det anses inte fint nog att vilja vara med barnen. Jag har haft samma inställning när alla barnen har varit små. Det är naturligt att vilja vara med dem så mycket som möjligt när de behöver det mest. På den tiden jobbade barnens pappa också heltid så då löste vi det genom att jag gick ner till 75% i arbetstid, vilket kändes som en enorm lättnad. 

Ja det är inte lätt att vara förälder idag. Samtidigt som man vill ha mer tid med sina barn så vill man inte tillbaka till hemmafrutiden heller - finns det någon möjlighet att hitta en vettig balans mellan både jobb och familj i dagens stressade samhälle?   

Gangstar m.m REA!!!

Publicerad 2011-02-08 16:40:30 i Allmänt

Har kvar några helt nya plagg från säljkollektionen som är till salu för en billig peng + lite annat vårnyttigt som Ines haft. Får jag dem inte sålda genom bloggen, så åker de ut på Tradera inom ett par dagar så var snabb. 

Stl 1 - 1 1/2år; PoP tröja 30:- Gangstar dress 50:- Gangstar shorts m guldrevärer 20:- 
  
Stl 2-3 år; Gangstar jacka 100:- jeans 50:- 
  
Stl 5 år; mjuka stuprörsjeans 50:- t-shirt m silvertryck 40:- sköna shorts 40:-
  
Stl 6 år; Collegejacka 100:- korallröda chinos 50:-
 
Stl 7-8 år; Collegetröja 50:- tröja 40:-
 
Vårstövlar i stl 20 resp 23 - hela och fina 100:-/st. Tofflor stl 6m-1 år 100:- (oanvända) 
  
Sist men inte minst de här urcoola, röda Vincent-skorna som inte hann användas mer än ett par ggr, stl 24. Säljer dem för 80:-

Intresserad? Om du inte redan har mina kontaktuppgifter, lämna bara en kommentar på bloggen med tel eller mailadress så hör jag av mig till dig i stället (dessa publiceras ej).  

Till salu

Publicerad 2011-02-08 12:18:05 i Allmänt

Känns lite jobbigt att fira födelsedagar och ta hit en massa folk när vi samtidigt håller på och rensar ut en massa saker från källaren - det är prylar överallt som vi inte hunnit åka iväg med. Det är helt otroligt vad mycket onödigt man sparat i gömmorna. Så himla skönt att bli av med det! Vissa grejjer åker på tippen, andra till Röda korset eller Myrorna och några saker ska vi försöka sälja på Blocket eller Fyndlagret. Ines bebissaker bl a.
  
  
 Känner du någon som ska ha bebis? Tipsa gärna.

I dag är jag hemma och vabbar med Ines så jag funderar om jag ska passa på att sortera papper för det är ett annat sånt där tråk-göra som är skönt att ha gjort. Jag som har stenkoll på alla papper på jobbet har inte alls samma ordning hemma. 

Fast eftersom Ines är hyfsat pigg så tror jag vi ska gå ut i solen en stund först, så blir Egon glad också.   

Grattis älskling!

Publicerad 2011-02-08 11:44:05 i Allmänt

Det är två födelsedagar att fira den här veckan, först Nils och sedan Andréa. Vi förvarnade alla om att Ines är krasslig, men de vågade sig på att komma hit ändå och äta tårta med oss. Gulliga svärmor hade med sig en av mina favvorätter - Flygande jakob - så både middag och fika var redan fixat när jag kom hem från jobbet. 
 
Grattis älskling, du är precis lika snygg nu som för 7 år sedan - "love at first sight".
 Kreta 2010

Liten sjukling

Publicerad 2011-02-07 00:11:51 i Allmänt

Den här gången var det inget falsklarm, Ines magknip på lördagskvällen ledde till flera toabesök innan det till sist gick över strax före midnatt. Stackars liten. Fast jag är rätt glad ändå att hon slapp kräkas för det är ändå värst. Urk. Vi andra skyndade oss att dricka Hälsofil och knapra vitpepparkorn. Peppar peppar så har vi klarat oss hittills.

I dag har Ines varit bra i magen, men då fick hon i stället ont i halsen och lite snuva så jag misstänker att hennes far har smittat henne. Hon har trots allt varit ganska pigg under dagen, men tacklade av något fram emot kvällen. Risken finns att det kommer ett kruppanfall under natten, men vi får hoppas på det bästa.  

Den perfekta väskan

Publicerad 2011-02-02 23:29:59 i Allmänt

Inom familjen florerar en seglivat myt om att jag skulle ha alldeles för många väskor. Vet inte om de räknar alla väskor jag haft i hela mitt liv för då är det klart det blir några stycken, men räknar man de jag använder just nu så är det ett fåtal, en svart och en vit beroende på säsong. Vad gäller små partyväskor har jag några fler, en vit, en svart, en brun och en röd. Det är inte alls speciellt många för flera av dem har några år på nacken och är väl använda. Lågprisväskor håller sig inte snygga hur länge som helst så då byter jag ut dem. 

Den jag använder nu är en ganska stor, svart påsväska som jag köpte för kanske 100:- och som jag haft i 2 år. Den är väldigt opraktisk för alla sakerna hamnar huller om buller och är svåra att hitta då den har svart foder. Det är dags att byta ut den mot en ny fräsch vårväska. Nu går tankarna att jag ska söka efter den perfekta modellen för då kan jag tänka mig att den kan få kosta lite extra, men då är kraven höga:

* Den ska vara snygg
* Den ska har rätt färg
* Den ska ha ljust foder
* Den ska vara lagom stor
* Den ska vara skön att bära
* Den ska ha praktiska fack
* Den ska helst kunna stå upp när man ställer den ifrån sig
* Den ska gå stänga med dragkedja av bra kvalitet
* Den ska ändå ha en rimlig prislapp 

Var hittar jag en sån´????
     

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela