gikas

Danskväll på logen

Publicerad 2009-07-31 03:07:45 i Allmänt

Anette G skickade ett sms och undrade om jag var danssugen. Självklart - alltid! (Tråkigt att det blir så sällan nu för tiden). Jag kollade att det fanns barnvakt hemma (eftersom Nils jobbar natt) och nappade direkt när jag fick klartecken. Äntligen en riktig sommardans! Att det var Scotts som spelade på Ånäsparken gjorde inte saken sämre.  

För många år sedan var jag en sådan som åkte runt på alla ställen där det var bra orkestrar, kunde gå på dans 2-3 gånger i veckan ibland (och åka många mil för att komma dit). Tack och lov hade jag en förstående make för det var så otroligt roligt, jag njöt verkligen. Dans är inte bara nöje utan grymt bra motion också, ger både muskler och kondition. Den ultimata träningsformen i mina ögon. 

När vi kom till Ånäsparken kände jag mig lite osäker från början och undrade om takterna skulle sitta i. Visst kände jag mig ringrostig och lite stel från början, men efter ett par danser så släppte det och jag kunde ge mig hän när jag hade turen att få dansa med något riktigt "proffs". Älskar när killen gör en massa extragrejer och inte bara typ "ett, två, ihop", fast då gäller det att vara skärpt om man ska hänga med - ingen alkohol. Såg bara en enda packad människa på hela stället så logdanser är ofta rätt nyktra tillställningar. De som dricker håller ofta till ute på parkeringen eller utanför dansbanan och det är skönt, inte alls lika många krockar som det blir när man dansar på krogen.

Scotts-gänget var inte bara snygga att se på, de spelade riktigt bra också. Modern, rockig musik blandat med gamla klassiker i upphottade versioner. Tyvärr drog de övervägande tjejer så det gällde att vara på hugget om man ville dansa, särskilt under "damernas".  

En jättetrevlig kväll som känns i benen - precis som jag hade hoppats. Längtar redan till nästa gång :-)

Utförsäljning av Gangstar-kläder

Publicerad 2009-07-30 11:46:20 i Allmänt

Passa på och köp dagiskläder till rea-pris som funkar utmärkt även till hösten, bl a mjuka sköna collegeplagg som ungarna älskar.

Jag har en del kläder kvar från vårens Gangstar kollektion som fortfarande går att köpa till riktigt bra priser. T e x den här supercoola jackan som är i äkta, mjukt skinn, fodrad med rött. Jackan heter Vince och är i stl 4 år. Passa på och gör ett riktigt fynd inför hösten. Ord.pris 749:- jag säljer den för 500:- (har sett liknande skinnjackor på nätet och de ligger runt 1000:- och reas sällan eftersom de kan användas i princip året om, så detta är ett riktigt kap :) Lätt att bara torka av om den blir smutsig.  

Finns även en massa andra lämpliga höst/dagis kläder i skiftande storlekar så hör av dig om du är intresserad. Reaplaggen kommer jag annars att sälja ut i samband med höstens partyn men då brukar de gå åt snabbt - så passa på innan. Här är några fler plagg i stl 4 år:

Den populära byxan Southbaggy är i storlek 2 år och den hade garanterat Ines fått behålla om det inte varit så att hon är så pluttig att det lär dröja innan hon växer i dem. Hon har 1 år (ibland bara 6 mån) på sina Gangstar-kläder.   


Bara ett par veckor tills nya kollektionen kommer - SÄLJSTART 17:e AUGUSTI - var med då !!!!!
(PS. Det är förstås förmånligast att handla via party, men inget tvång. Det är bara att höra av sig eller titta in annars.)

Härligt att se solen igen!

Publicerad 2009-07-29 11:27:59 i Allmänt

Efter att ha sovit ända till halv tio-tio två morgnar och skämt bort sin morgontrötta mamma, så vaknade Ines redan halv åtta i dag. Fast det är ju ändå en rätt normal tid att kliva upp och nu när solen sken rätt in så var det inte så svårt när jag väl fått upp ögonen ordentligt. I flera dagar har det känts som att sommaren är över, men nu hoppas jag att fulvädret är över så vi får lite varmt och gott igen. Nils långsemester börjar till veckan så då ska vi hitta något kul och förhoppningsvis åka mer båt. Jag har inte badat något än så det hoppas jag kunna göra nu när vattnet kanske har värmts upp lite mer så att även vi badkrukor vågar mer än än att doppa fötterna. Längtar också efter fler grillkvällar så det kanske kan bli en sån redan ikväll....jag tror jag ska lobba för det när Nils kommer hem.    

Nu har Ines somnat så jag ska ta tillfället i akt och lägga mig i solen en stund :-)

Full fart på Ines

Publicerad 2009-07-29 00:16:36 i Allmänt

Idag var det "besiktning" och vaccination av Ines på bvc. Hon gillar verkligen att vara där för de har så kul leksaker - inte som hemma där hon ratar allt barntillåtet som vi skaffat åt henne.

Knappt 9500 gr och 80 cm lång var lill-tjejen, ingen grovis precis. Kurvan hade planat ut, men det var ingen fara sa de, helt i sin ordning eftersom hon är så pass rörlig nu. (Jo tack, det märkte jag minsann när jag ver på Birsta senare under dagen, full rulle så fort hon slapp ur vagnen) Vaccinationen gick hur bra som helst, hon pep knappt för hon hade fullt upp med alla leksakerna. Kan visst bli en liten feberreaktion ett tag efter sprutan. Fast det var inte säkert så vi får försöka komma ihåg varför om det blir så.

Åkte direkt till Birsta City efter bvc och där fyndade vi en hel del smått och gott på slutspurten av rean. Två toppar och massor av strumpor till Ella, pyjamasar och en ursöt vit blus till Ines, hygienartiklar, hushållsprylar och annat användbart.
Sommaren är inte slut än, men nu börjar man tänka höst på klädfronten. Jag längtar för det är inte långt kvar till Gangstar-kollektionen ska skickas ut till oss säljare. Det är lilla julafton varje gång det kommer ett paket och särskilt nu då vi inte har fått någon förhandstitt. Ni som inte har bokat party - gör det nuuu....

Action-tjejer

Publicerad 2009-07-28 23:43:54 i Allmänt

I går var vi tvugna att hitta på något kul för att glömma gråvädret (som gör att man undrar om sommaren redan är över). Jag, Ella och Ines fick med oss Åsa och Molly till Nöjeshallen där det fanns mycket skoj att göra. Som vanligt var ungarna lite försiktiga från början och fick nästan övertalas till alla aktiviteter, men mot slutet fick man bromsa för då hade de kommit igång ordentligt och ville testa allt om igen. Ella som är ridvan var grym på den galna tjuren.

Vi körde också en runda minigolf och tjejerna testade några av spelmaskinerna, bl a racing. Sen köpte vi glass och tog en paus innan Ella övertalade mig att köra gocart mot henne. Det var superkul!


Det här måste vi göra fler gånger, antingen en familjekamp med de äldre kidsen och/eller att man drar ihop ett gäng kompisar, vi får se....

Fäviken Game Fair

Publicerad 2009-07-28 00:40:01 i Allmänt

Söndagen tillbringade vi i leran och regnet på jaktmässa i Fäviken. Nils kusin Magnus jobbade i ett av tälten.

Ines tyckte det var spännande att kika ut på alla vovvar som fanns där, men tröttnade ganska snart på att sitta i vagnen.

Som tur var så regnade det inte lika mycket hela tiden så hon fick komma ut en sväng när vi åt kolbullar till lunch.


Trots vädret så trivdes Nils såklart som fisken i vattnet på mässan, men vi tjejer var inte lika peppade. Dagens höjdpunkt var när vi hittade det enda riktigt "tjejiga" på hela marknadplatsen, ett mysigt cafétält där vi köpte fika och löste.

Som avslutning kollade vi på dessa två norrmän som med en stor portion humor visade sin skicklighet i konsten att kapa trästockar på alla möjliga sätt.

Efter det var det skönt att få lasta in den extremt leriga barnvagnen i bilen och få upp lite behaglig värme på vägen hem till Sundsvall och Nolby igen.

Jamtli & Yran i Östersund

Publicerad 2009-07-28 00:18:55 i Allmänt

Vi hann med några längre utflykter också. När Maria och Hasse skulle åka hemåt på lördagen så ville de se historiebyn och museet Jamtli först och då passade vi på och hängde med. Dessvärre kom vi fram till Östersund så pass sent att det bara var en dryg timme till stängning. Vi prutade ner entreavgiften till hälften och gick in ändå. För er som inte varit där så kan jag bara säga - åk dit! Det är både intressant och roligt att vara där och passar alla åldrar. "Skådespelare" går omkring i tidstypiska kläder på gårdarna och visar hur människorna levde i olika tidsåldrar. De på bilden hälsade oss med "Guds fred" när vi steg in i 1700-tals byggnaden.  

 http://www.jamtli.com/


Barn i lämplig ålder kan få vara med i skådespelet om man bokar in dem i förväg. Andréa var på just den här gården för ett antal år sedan och hade jättekul, samtidigt som det är en väldigt bra historielektion. Annars finns det mycket annat kul för barnen. Ines stortrivdes bland trädjuren på lek-bondgården. 

 
Efter historiebyns stängning så kollade vi in Storsjöyran som startat så smått nere i Östersunds hamn.

Fick en skymt av Anna Book när vi lekte lite i den här parken. Tydligen skulle hon uppträda där senare på kvällen. Verkar faktiskt lika gladlynt i verkligheten som man sett henne på tv.
 
Ella i miniatyr.......eller???

En weekend som by-bo

Publicerad 2009-07-27 23:48:26 i Allmänt

Sidsjö, där Nils och hans hans mamma har stugan ihop, är en liten by utanför Bräcke i Jämtland. Egentligen finns det inte många aktiviteter där som normalt intresserar mig, men på något sätt så trivs jag ändå när vi åker dit. En lagom dos "byboliv" känns avslappnande och skönt naturligt (men sen längtar jag hem till alla bekvämligheter och känslan av att få klä upp sig och stoppa fötterna i ett par snygga högklackade i stället för tofflorna och stövlarna). 

Nästan direkt när vi kom till stugan så ville Nils ut och fiska. Ingen av tjejerna nappade ( ! ) på förslaget, men jag överraskade älsklingen och hängde på för en gång skull. Fiske är verkligen inte min grej, men jag brukar försöka tänka utanför ramarna någon gång emellanåt bara för att inte fastna i gamla vanor och föreställningar. Dessutom blev ju Nils glad och fick en liten extra glimt i ögonen. Det var faktiskt riktigt romantiskt med bara vi två i den lilla båten och solnedgången i bakgrunden, hi hi. 
  

Våra vilt-safarin har jag redan berättat om, men andra återkommande aktiviteter när vi åker till stugan brukar bli ett och annat loppis, vedhuggning, caféunderhållning och spontana besök i andra stugor omkring. Den här roliga bonaden satt på väggen hos närmaste grannen och den symboliserar verkligen det avstressade livet på landet. 
 
Jag och tjejerna gjorde också en utflykt till Getgården i Hunge och köpte lite delikatesser till en kväll när Maria och Hasse kom på besök i stugan. Den hemmagjorda äppelsåsen var fantastiskt god till de olika getostarna.  


Nils tog fram Murrikkapannan och gjorde en god kycklingwok till middag åt gästerna.

Efter all den goda maten vi proppat i oss så tog vi med oss gästerna på en trevlig kvällspromenad till några av Nils släktingar längre bort efter vägen. Inte ett vilt djur i sikte nu heller, men så var det ju ett ganska glatt gäng som traskade i mörkret så vi hördes nog vida omkring.  

Brumelibrum, vem lufsar där?!

Publicerad 2009-07-27 02:24:03 i Allmänt

Älgsafari, eller Björnsafari som det numera kallas, går ut på att alla sätter sig i bilen och under resans gång håller vi ögonen öppna efter vilda djur. (Egentligen precis som vanligt för man vill ju inte gärna köra över något). Det är bara lite extra spännande för under dessa turer så förväntar vi oss att djuren ska stå uppradade efter vägkanten och kika ut bakom träden lagom så vi hinner se dem. Jag tog några spännande bilder på hur ett typiskt safari kan se ut (den första visar hur fort Nils kör, den andra hur lätt det kan vara att se något som inte går mitt på vägen)

Ser ni några djur...??? Nä, inte vi heller. Jo förresten, två korpar och en sparv fladdrade förbi (tyvärr, hann inte fota). De andra påstår visserligen att det bara är när jag åker med som de inte ser några större djur, men det vete sjutton.

PLÖTSLIGT dök han upp från ingenstans......Nils tvärnitade och jag slutade andas....Ungarna skrek....utom mors lilla Ines med solsken i blick. Såg henne lugnt ur bilen gå, och klappade björnen med händerna små!!!!
 
Hade hon inte ätit upp alla blåbären själv så hade han nog Bamse fått smaka på dem också ;-))

Om sanningen ska fram så hade en ortsbo faktiskt sett en livs levande björn bara 600m från vår stuga samma dag som vi kom, så helt omöjligt hade det inte varit att vi skulle få se den. Man skyndade allt på stegen lite extra när man skulle till och från utedasset på kvällar och morgnar.  

Till frukost konkurrerade vi i alla fall med nalle och plockade en del av hans goda blåbär som smakade underbart på gröten tillsammans med färska jordgubbar och mjölk. 
 

Borta t o m söndag

Publicerad 2009-07-22 22:15:16 i Allmänt

Mellan torsdag-söndag är vi i stugan och där är det begränsat med moderniteter, så tyvärr kommer jag inte att ha någon möjlighet att blogga dessa dagar. Man kan säga att jag själv är lite omodern också som inte har skaffat mobilt bredband, men ibland är det skönt att leva lite enkelt och naturligt (bara det inte blir för länge :). Återkommer på söndag, kanske måndag. 

Önskar er alla en underbar helg i förskott - kram!!!

Nu ska vi ut och flänga igen

Publicerad 2009-07-22 22:04:59 i Allmänt

På torsdag åker vi till stugan i Sidsjö, Jämtland. Vi ska på jakt-mässa, loppis, blåbärsplockning, björnsafari och en massa annat spännande man kan hitta på...eh... Förut hette det "älgsafari" när vi knökade in oss i bilen och åkte runt i skogarna med ögon och öron på skaft i skymningen, men nu vet man att det finns en hel del nallar i trakterna så nu har vi döpt om turerna i förhoppning att få se björn i stället. Kollar gärna på en bamse i tryggt förvar inne i en bil, men vill inte gärna möta den under blåbärsplockningen. Därför händer det att jag sjunger en klämkäck visa eller får högljudda host-attacker när jag går i skogen, förhoppningsvis skrämmer det bort allt vilt på en mils avstånd så jag slipper spännande möten. 

    

Nu är ettan flygfärdig

Publicerad 2009-07-22 21:49:27 i Allmänt

Nu är det klart att min förstfödda lämnar boet, snyft. Han har kommit in på högskolan i Stockholm och flyttar ner någon gång i mitten av augusti, d v s snart!!! Eftersom han har bott växelvis hos mig och sin pappa de senaste 6 åren så har jag vant mig vid att han inte är hemma jämt, men det kommer säkert att kännas betydligt värre att kanske bara ses ett par gånger på ett halvår eftersom det är så långt bort. Fast egentligen känner jag mig inte särskilt orolig, han är så pass självständig och i hans ålder så vill man ju verkligen börja stå på egna ben. Det enda som känns lite kymigt är möjligen att han ska ränna på alla Hammarbys matcher i grön/vita kläder och rikskera att hamna i några kravaller - huga! Det finns en del faror i storstäder som inte lantisar som vi är särskilt vana vid. 
    
Jag hade därför hoppats att han skulle komma in i Linköping, men vid närmare eftertanke så kanske inte Stockholm är så tokigt. Då är liksom familjen samlad eftersom jag redan har mamma, pappa och brorsan där och kan hälsa på alla under samma resa. Pontus ska bli inneboende hos en polis i ett radhus i Älvsjö tillsammans med en kompis (som dock inte ska gå på samma skola). Det låter tryggt och bra tycker i alla fall vi mammor. Polisen har sin familj i Jämtland och kommer att vara där två veckor i månaden så då har killarna hela huset för sig själva. Inte illa eftersom många studenter säkert bor väldigt trångt i storstäderna. Skönt att det löste sig så bra med boendet, i alla fall den första terminen. 

 

    

Fönsterbyte

Publicerad 2009-07-21 21:42:08 i Allmänt

Äntligen ett nytt fönster i vårat sovrum! Där satt två gamla två-glasrutor som egentligen hade platsat bäst i en enkel sommarstuga eller nåt. De var otäta och dragiga och öppnades utåt så man var tvungen att stå på stege för att rengöra dem. Det var risiga rutor på de flesta ställen när vi köpte huset, men vi byter dem i takt med att vi hittar överblivna, eller bättre begagnade fönster för att hålla nere kostnaden. Den här gången hittade vi ett helt nytt, vändbart treglasfönster för halva priset. Enda haken var att jag fick måla det vitt på utsidan som annars var täckt av grå aluminium. Nu har Nils satt in det och det blev såå bra! Nu fattas bara en fönsterbräda, gardiner och lite "piff" så kan vi njuta av utsikten.   
 

I dag kom min raring Annika L på fika. Förr slank vi in till varandra lite titt som tätt när hon bodde "nästgårds", men efter flytten till Granloholm blir det mer sällan vi ses (även om vi surrar rätt ofta via telefon). Bjöd i alla fall vännen på lite hembakat på mitt nya kakfat (som den präktiga hemmafrun jag vill ge sken av att vara, he he....not). Min bakperiod lär snart gå över om jag känner mig själv rätt.  

Min minsta älskling gjorde förresten sin första ordentliga vurpa för ett par dagar sen då jag var kvar i Skellefteå. Nils ringde och sa att han hade hjärtat i halsgropen och då får man ju genast en klump i magen av obehag. I ett obevakat ögonblick hade hon ramlat utför trappen på framsidan där vi har stenbeläggning nedanför och slagit i huvudet. Nils fick order från sjukvårdsupplysningen att hålla koll på hennes allmäntillstånd under kvällen och natten, men lyckligtvis verkade det ha gått bra för hon var glad och pigg trots en stor bula i pannan.

Han såg inte när hon föll, men troligtvis rullade hon ner vilket dämpade smällen - tack och lov lilla älskling! 

Idag upptäckte jag en annan stor fara här hemma - spisen saknar barnspärr på ugnsluckan. Märkte det när gissa vem öppnade den då jag värmde tacoskal till middagen. Tur jag stod nära och hann hindra henne från att bränna sig. Nu gäller det att komma ihåg att fixa en ny spärr å det snaraste. Har inte haft en tanke på det innan. Man har liksom legat av sig på barnsäkerhetstänket sedan de äldre barnen var små. 

    

Innesittardag

Publicerad 2009-07-20 20:07:50 i Allmänt

Det har tokregnat ute idag så man kunde lugnt sitta inne med gott samvete. Jag passade på att kolla in jobbannonser och skickade i väg en ansökan till ett som verkade riktigt intressant. Nu måste sökandet intensifieras eftersom arbetslösheten fr o m september inte är lång borta. Det börjar brännas kan man säga. Eftersom jag aldrig har varit utan jobb tidigare så lär jag bli en erfarenhet rikare nu. Det känns både spännnade och lite läskigt.  

Igår kväll tog jag mig i kragen och knöt på mig joggingskorna. Det gick riktigt bra så nu blir det nog en sväng till eftersom regnandet har gett med sig lite. Innesittardagar i all ära, men duggregn är mitt favvoväder för löprundor så det här är perfekt. Nu jäklar ska konditionen och rumpan upp ett snäpp! 

Lite kul kuriosa

Publicerad 2009-07-19 16:21:03 i Allmänt

Måste få visa vad som hänt med ljuskronan som hängde i mina släktingars uterum, finns en viss risk för stearindropp på duken:

Tänkte också att vissa, särskilt jägare som kanske kollar i min blogg vill se dessa maffiga kvarlevor från skogens konung:


Om Nils blev imponerad av hornen så blev jag desto mer imponerad av konsten på torget i Skellefteå, snacka om maffig...eh...staty (Hur tänkte Skellefteå kommun när de beställde den här..?!? ha ha)

Här är en annan inte fullt så lustig sak som fanns i badvattnet där vi stämt träff med vänner till oss. Vad fasiken är det här för slingrande djur som fanns i vattnet, och ser ut som en grov, svart sytråd? Ingen av oss hade sett något liknande förut. Det kan knappast vara ålyngel eller snokbarn för de borde ju vara grövre och ha ett synligt huvud. Vi gissar på en mask av något slag. Obehagliga var de i alla fall.  


Måste slutligen försöka återge en sann historia som min faster berättade om en bekant till dem som har rykte om sig att vara lite allmänt knasig av sig. Den här personen hade i alla fall tagit på sig att vara fågelvakt åt en väns papegoja då ägaren åkte på semester. För att vara snäll så fick fågeln vara ute och röra sig fritt. Samtidigt höll mannen på att måla och var inte riktigt med när papegojan plötsligt satte sig på kanten av målarfärgsburken. Eftersom färgen luktade ganska starkt så tuppade fågeln av och föll ner i burken. Mannen hörde plasket och räddade pippin från drunkningsdöden. Men det blev ju panik i alla fall, hur sjutton skulle han få bort all färg? Den var ju inte vattenbaserad. Killen läste helt sonika på burken där det stod att färgborttagning skulle ske med thinner. Sagt och gjort, han tvättade av papegojan med lösningsmedlet......och den stendog såklart. Vad skulle han göra nu??? Jo, han åkte så klart till närmaste djurbutik och köpte den fågel som mest liknade den döda och satte den i snabbkurs för att lära den alla ord som den gamla kunde. När ägaren kom för att hämta sin kära papegoja så höll mannen masken, men självklart avslöjdes bluffen tämligen omgående och man kan ju bara gissa att han slapp vara fågelvakt i fortsättningen. Ha ha ha  

Shoppingfynd

Publicerad 2009-07-19 15:27:36 i Allmänt

Måste ju visa lite bilder på min shopping också. I Kåge hittade jag den här supersöta dockan till Ines.

Köpte också dessa härliga lekkuddar till hennes rum. De är väderbeständiga och avtorkbara så de funkar även utomhus.

De här gardinerna ska få hänga i vardagsrummet till hösten och ett tvåvånings kakfat kan vara bra att ha.

Till Andréa blev det de här läckra kuddarna och gardinomtagen. Hon vill ha svart och vitt + en ännu inte fastställd accentfärg på sitt rum när hon flyttar till nedervåningen. 
 
Det blev förstås lite trångt på hemvägen, men det gick :-) ha ha
 

Hittade guld!

Publicerad 2009-07-19 14:56:55 i Allmänt

Fast vi blev inte rika för någon annan hade hittat det först kan man säga. Vi besökte nämligen Bolidens gruvmuseum och fick lära oss en hel del om guld och andra mineraler som de hittat på orten.


Ines tyckte det var spännande och hade lite svårt att hålla fingrarna i styr, men som tur var så är ju stenar rätt svåra att ha
sönder. 
 
Så här ser i alla fall äkta guld ut så om du hittar en sån här sten kan du ha goda chanser att bli rik:

Efter museet smakade det toppen med en glasspaus innan vi åke hem igen.

Det finns i alla fall en del guld i trakterna av Skellefteå, för vi hörde talas om två kvinnor som alldeles nyligen hittat metallen, gjort en inmutning av marken och fått miljoner när de sålde den vidare.

Å vad gjorde vi mer i Skellefte´...?

Publicerad 2009-07-19 14:24:10 i Allmänt

Joo (som de säger där uppe) vi hann med en hel del. En båttur till Gullsand då gänget fick turas om att åka båt resp bil för att vi inte skulle sjunka med Lasse och Ankis fina Aurora Quick. Båten fick sitt namn efter den gamla träbåten Aurora som man kan säga var liiite långsammare än den här. Den gamla "damen" startade bara när hon själv ville, men oj vad kul vi hade med den båten.

Ines har fortfarande kvar sin sand-fobi, men en fördel är att vi slipper jaga henne på stranden :-)) 
 
På fredagen, när min familj åkt hem så gjorde jag, mina föräldrar, brorsan, faster Anki, min kusin Benita och hennes dotter Jenny en utflykt till Piteå. Här är jag och min faster redo för shopping.  

Dessvärre bidde det bara en glass för min del, men det gjorde inget för innan vi åkte till Piteå så shoppade jag och mamma loss på en inredningsaffär som hade konkursutförsäljning så vi hade nog inte fått plats med något mer i bilen hem. (Jag ska visa er mina fynd i ett separat inlägg senare)

Senare på kvällen så grillade vi i Boviken innan vi åkte in till stan på Trästocksfestivalen. Jag såg ju Miss Li på Gatufesten här hemma, men nu fick se henne igen + div mer okända artister och band, vissa lokala.  

Mina föräldrar är inga konsertmänniskor direkt, men det var kul att få vara på festival med dem för första gången i mitt liv även om det blev kortvarigt. Jag och brorsan höll ut lite längre. 
 
Två generationer morsor som rockar fett!

Surt, men glatt ändå

Publicerad 2009-07-19 13:43:02 i Allmänt

Antingen gillar man surströmming eller också inte. Fast som västerbottning känner man sig lite "eljest" (=annorlunda/konstig/udda) om man inte gör det så jag ägnade hela min uppväxt åt att lära mig äta dessa stinkande, jästa fiskar med andakt. Det gick sådär när jag var yngre, men nu tycker jag faktiskt att det är riktigt gott....om man har de rätta tillbehören förstås. Det hade såklart min morbror Martin och hans sambo Elsy när vi blev bjudna på fest i Medle en kväll. 
 
Så här ska en riktig "klämma" se ut, med färskpotatis, surströmmingsbitar, hackad lök och creme fraiche:

Vi passade också på att kika in bland alla gamla saker som står lagrade i timmerlogen. Det är alltid lika spännande att fundera vad de användes till och höra om minnen som mamma och Martin har från gården under sin barndom, även om de flesta sakerna i logen är betydligt äldre än vad de är. Vissa skulle nog t o m kunna platsa på ett museum.   

Min bror André tyckte i alla fall att han gjorde ett riktigt fynd när han hittade den här fina klenoden:

Lägg märke till att ölflaskorna på den tiden hade riktig kork och inte kapsyl.  

Spa-recept

Publicerad 2009-07-19 13:41:22 i Allmänt

Här är recepten på de hemmagjorda krämerna vi använde under spa-kvällen i Boviken:

Handinpackning

1 dl honung
2 msk malda havregryn
1-2 msk malda torkade rosenblad
1 tsk färskpressad citronsaft
1 tsk mandel- eller olivolja
1 knivsudd kanel

Blanda ihop och massera på händerna som du sedan stoppar in i plastpåsar i ca 15-20 min, skölj av.  

Fot-och benpeeling att förföra med (doftar ljuvligt)

1 dl strösocker
1 dl råsocker
1 dl mandel- raps eller olivolja
1/4 tsk mald kardemumma
1/2 tsk vaniljsocker
1/4 tsk mald ingefära
1/4 tsk muskot
1 msk malda rosenblad

Låt blandningen mogna i 1-2 dygn, massera in och låt verka 5-10 min, skölj av.

Mjuka armbågar

Dela en citron och gnid in armbågarna, skölj med vatten. (Funkar även med avokado)  

Vita tänder

Mosa en liten jordgubbe och blanda med en ca 1/4 tsk bakpulver, lägg på tänderna och låt verka ca 5 min, skölj.


Dessa har jag inte provat, men ni kan få recepten ändå:

Mjuka läppar

Blanda lite socker i en tsk oliv- raps eller mandelolja, massera in. 

Kaffeskrubb

Blanda en handfull kaffesump med 1/2 dl mandel- eller olivolja, massera in och skölj av.



 

Fulla baljor i Skellefte´

Publicerad 2009-07-18 23:02:12 i Allmänt

Ungarnas vattenaktiviteter på släktträffen i Boviken berättade jag om i förra inlägget, men nu ska ni få höra vad resten av gänget gjorde. De av herrarna som ville tog ett svalkande dopp i havsviken innan de fyllde den vedeldade tunnan.

Under tiden bjöds vi damer på lyxigt, hemmagjort spa. Vi fick börja med att stoppa fötterna i en balja med granris som mjukade upp. Samtidigt smorde vi in händerna med en havregrynbaserad smet och täckte dem med plasthandskar för extra effekt. Sen fick fötterna och benen behandling av en ljuvligt doftande blandning med peelingkänsla och avslutningsvis gned vi in armbågarna med citron och blekte tänderna med jordgubbar och bakpulver ( ! ).   
   


Glada tjejer med babymjuk hud skålar för en fantastiskt trevlig kväll!

PS. I morgon berättar jag mer om Skellefte´ resan och lägger ut recepten på spa-krämerna ;-) 

Släktträff i Boviken

Publicerad 2009-07-18 22:30:41 i Allmänt

Vi har haft en underbar vistelse i min födelsestad Skellefteå, men det är alltid skönt att komma hem igen särskilt eftersom resten av familjen åkte redan i torsdags så jag har saknat dem. Det var verkligen kul att alla ungarna ville hänga med för det är inte ofta vi träffar släkten eftersom de bor drygt 40 mil bort. 

Vi var hela 21 personer som samlades i Boviken utanför Skellefteå där min faster och hennes man har sin sommarstuga.

Vi bjöds på hemmagjorda langos som var fantastiskt goda. Måste få receptet, Hans...

Efter maten blev det blöta aktiviteter nere vid bryggan där ungarna gjorde av med lite överskottsenergi. 
   

Erik lovade att göra allt för att Pontus skulle få problem att hålla sig kvar på ringen, he he.


Vad vi vuxna gjorde under tiden återkommer jag med i nästa inlägg....

Jag blev kvar...

Publicerad 2009-07-17 12:20:36 i Allmänt

Jag fick inte plats i bilen hem från Skellefteå, så jag stannade några dagar extra för att åka hem med mina föräldrar på lördag. Återkommer då med rapport från min födelsestad. Har mycket kul att berätta om. Kram!

Joo....

Publicerad 2009-07-12 20:05:00 i Allmänt

Nu åker hela gänget till Skellefteå i kanske 3-4 dagar, utom datorn som får stanna hemma. Har jag tur får jag låna där, men annars måste tyvärr bloggen vila tills jag kommer hem igen (och berättar allt om resan).

Vi det så gott kära vänner, vi hörs - kram!

Den flåsade mig i nacken

Publicerad 2009-07-12 18:30:30 i Allmänt


Idag hade jag lovat Ella att följa med till stallet och gå bredvid när hon red. Hon klarar det mesta alldeles själv, men vill ha en vuxen med utifall det händer något och det känns ju förnuftigt.
 

Jag är inte direkt kaxig i närheten av hästar, men man vill ju verka cool för ungens skull så det var klart att jag ställde upp och gick med. Fast jag kan ge mig den på att kraken kände på sig att jag var lite skraj för den gick och flåsade mig i nacken hela tiden. Bytte jag sida på stigen så hängde den efter, ökade jag takten så hängde den på (Ella var nog också lite road av detta för hon lät den gå som den ville och fnittrade bara åt mig).

Fast jag vande mig efter ett tag och förvånades över hur mysigt det faktiskt var att promenera med det fina djuret i vacker sommarnatur. Jag ska erkänna att jag blev sugen att sitta upp själv. Faktum är att jag och hästen blev riktiga kompisar efter det där och jag kände mig cool på riktigt när jag hjälpte Ella av med sadeln då vi var tillbaka i stallet. Gav mina nyfunna vänner en stor knippe färskt gräs för att göra mig extra populär innan vi gick hem.
 
Nu väntar vi på mina föräldrar och min bror som strax kommer hit från Stockholm för övernattning innan vi alla åker vidare till släkten i Skellefteå i morgon. Ser verkligen fram emot resan för det var flera år sedan jag var i hemtrakterna där uppe. Jomenvisst, Skellefte´ känns fortfarande som hemma för mig p g a alla härliga barn- och ungdomsminnen därifrån trots att jag bara var 6år när vi flyttade därifrån. Älskar dessutom dialekten och alla glada skratt som det brukar bli när hela gänget träffas.    

Grillkväll

Publicerad 2009-07-12 17:40:23 i Allmänt

Vilken mysig kväll! I går gjorde gråvädret uppehåll och solen tittade fram. Perfekt eftersom vi bestämt oss för en grillafton här hemma med järngänget. Snabbade oss och gjorde i ordning så man kunde sitta på altanen=bar undan och gömde allt skräp på en annan plats (för ännu senare bortkörning). Det blev kanske inte den tjusiga "lounge-stilen" jag har i tanken, men man tager vad man haver och det funkade det med - tills vidare i a f. 

Vi hade riktigt mysigt i väntan på att grillen skulle bli redo.  
  
Fast åt gjorde vi inne för då var det inte lika varmt och gott längre att sitta ute.
 
Efter mat och surr så kom det fram några sällskapsspel på bordet och tongångarna hårdnade genast. Gissa vilka som gick segrande ur kampen? Vi spöade skiten ur dem helt enkelt, inte konstigt att dom deppar, he he.

Fram emot småtimmarna blev det som vanligt några smäktande toner från Sing Star. Att Nils håller i den ena micken är en ovanlig syn, men Annika brukar tvärtom ha lite svårt att släppa den i från sig :-)  

Nils och Thomas kör en avrundning innan hemgång vid 3-snåret.

Regnet det bara öser ner

Publicerad 2009-07-10 21:49:54 i Allmänt


Gjorde ett nytt försök med en mindre löprunda idag och till min stora glädje så gick det betydligt lättare än igår. Samma risiga väder, men det kändes bara uppfriskande när man har så taskigt flås som jag. Jycken Egon hann lätt med även fast hans ben är typ en 10-dels längd av mina och även fast han stannade och märkte ut varenda grässtrå på vägen. Det gick inte fort, men jag behövde inte vila så mycket som jag trodde så jag känner mig nöjd med rundan. Jag vet inte om jag vågar chocka kroppen med en sväng i morgon också, men vi får se.  

Det var skönt att få lite luft för annars har jag mest stått i köket och bakat hela dagen. Det blev 2 sorters mördegskakor och säkert 100 vetebullar. Nu är det bara att komma och fika den som vill - fast på egen risk, jag vet inte hur de smakar ;-)  

Eftersom jag definitivt gjort mitt i köket så var det grabbarna som fick fixa middagen. Tyckte att det var en skön syn att dessa två hjälptes åt så jag tjuvknäppte ett kort och garvade rått åt Pontus som klagade högt om blindhet efter lökhackandet. Grabbarna bjöd på älgkött, potatisgratäng och sallad som smakade toppen. 
  
Nu är alla mätta och belåtna och godis-skålarna tömda. Det är inget bra på tv så det börjar komma förslag på kortspel eller något annat sällskapsspel. Fredagar när alla i min stora, härliga familj är samlade är bästa kvällarna tycker jag.

Hoppas regnet ger sig så det blir en riktigt fin helg nu.... 
  

Äntligen mer hår

Publicerad 2009-07-09 21:52:57 i Allmänt

Jag fortsätter lite på hårtemat eftersom jag var till frissan idag. Efter en livstid av mer-hår-längtan och år av velande så har jag äntligen fattat beslutet att jag ska prova löshår för att dryga ut mina bebisfjun. Alternativet som troligen funkar bäst på mig är lösa, tunna tränsar med små klämmor för de kan jag plocka i och ur när jag känner för det. De sliter dessutom minst på mitt eget hår som förmodligen skulle ramla av om jag använde någon annan metod. 

Tanken är inte att få långt hollywood-hår utan att bara få utfyllnad och kanske något längre än till axlarna vid festliga tillfällen. Förutsättningarna för att jag kommer att använda tränsarna är framförallt att det ser naturligt ut, så att det ska bli spännande att se. En stor fördel är att jag och äldsta dottern har samma hårfärg så vi kan använda håret båda två - gissa om hon jublade. 

Eftersom jag gillar lockar men inte har tillstymmelse till minsta sväng på mitt eget så har jag alltid valt pappor med lite självfall till mina barn (inte massa pappor, men två i alla fall :)  Ella är numera inte riktigt överrens med sina lockar, men jag utbrast "äntligen" när hennes små skruvar dök upp på bebishuvudet efter två tidigare kids med mina raka håranlag. Nu ska det bli spännande att se hur det blir med Ines kalufs, fast anar man inte en och annan liten lock redan nu.. ?  

   
Sanna: Att Uffe är självcentrerad stämmer nog för han verkade aldrig vilja sluta spela, ha ha

Min nya frisyr - slickat

Publicerad 2009-07-09 21:20:07 i Allmänt

Ungarna garvade högt åt mig när jag kom hem från frissan idag. De hade nog väntat sig att morsan skulle se lite snyggare ut än vanligt till vardags, men jag tror inte de tyckte det för frisyren var allt annat än vacker när jag stack in huvudet - "dränkt katt" eller "slickat" tror jag beskriver den bäst.

Fast det var ju knappast frissans fel, utan min egen dumma idé att låna ut bilen till sonen så att jag skulle tvingas promenera dit och ge kroppen lite välbehövlig motion. Räknade inte med att det skulle blåsa och tokregna. Inte ens den skickligaste frisören i världen hade kunnat göra någon skillnad i det vädret.

Dessutom gick jag ju så oerhört snabbt att det var därför allt hår låg slickat bakåt när jag kom hem, ha ha. Om sanningen ska fram (och det ska den ju) så gick det ganska tungt med min tänkta power walk och det kan jag knappast skylla på vädret. - Nu jäklar skärper du dig Erica, annars blir du "tant" på riktigt vare sig du vill eller inte!  Kände av min kiropraktorfixade höft, ena knäet, mellantårna (!) på vänster fot och båda hälsenorna, vad sjutton är det för löjliga krämpor, var kom de ifrån?!? Jag som är småbarnsmamma måste ju hålla mig på alerten så det här duger ju inte. 

Förresten, på tillbaka vägen fick jag en välkommen anledning att stanna och vila. Vägen var nämligen full av råmande kossor. Jag har nog kvar lite koskräck från barndomen då jag och brorsan sprang som galningar då vi tvingades passera genom hagen hos morfar´s ibland, så jag stannade på behörigt avstånd och hoppades att ingen av dem var särskilt folkkär och skulle komma löpandes emot mig (som en av morfars kossor gjorde). Hur skulle jag göra nu, det var ju skitlång väg tillbaka om jag skulle vända? Funderade om jag skulle kunna rusa igenom när det blev en lucka, men korna tog liksom aldrig slut. Till sist var det bara två kvar som mumsade gräs vid vägkanten så då samlade jag mod till mig och passerade. Med ögon i nacken så blev det lite jogging efter det så jag snabbt hamnade på behörigt avstånd. Då såg jag bonden långt ute i hagen med några eftersläntare så tydligen hade kossorna inte rymt som jag först trodde, de skulle visst bara flyttas. 

Det är såna där uppevelser som är tjusningen med att bo som vi gör, nära till både stan och landet  :-)    

Ines och kärleken

Publicerad 2009-07-08 20:19:49 i Allmänt

Hade nyss en totalt galen unge här som sprang runt och slängde ut allt hon kom åt på golvet och slet sönder det som gick att slita sönder. Varför klagade jag när hon var sen att börja förflytta sig?!? HA, man hade ju rena rama semestern då när hon satt nöjd på samma fläck! Jag blev tvungen att dricka lite vin för att lugna nerverna. Ett halvt glas senare så kände jag lugnet komma över mig som en räddande ängel och den vilda bebin fick ostört "jobba" vidare. (Inte så lilla som det låter, men Tex Mex kycklingen var helt enkelt godare med ett glas vin till - trots att det bara är "lill-lörda´" än ;-)

Plötsligt tystnade trampet av små springande fötter och skramlet av saker som föll i golvet....När barn tystnar ringer varingsklockorna i föräldrars huvuden så även i mitt. Vad gör hon nu?!? Typ jonglerar med knivarna, monterar isär ett uttag eller smörjer in hunden med sololja....???

hittade Ines 20 cm ifrån tv:n (hon som aldrig brukar kolla annars), först stod hon som förstenad men sen började hon klappa ivrigt på sin stora idol - nämligen självaste Bart Simpson. En tecknad lustigkurre som egentligen har alldeles för vuxen humor för Ines, men som trollbundit henne från första ögonkastet. Hon verkar helt enkelt kär i Bart! Det är alltså blonda, lite äldre killar hon faller för...eller kanske man ska säga gula...? 

Snyggingen Bart

Kaffemuffins

Publicerad 2009-07-08 17:53:09 i Allmänt

Det var ett tag sedan jag bakade sist så nu blev jag sugen på att sno ihop något gott till kaffet. Det blev chokladmuffins med kaffeglasyr och mandel. De blev inte så höga och fina som jag hoppats, men faktiskt riktig goda ändå. I början av min "bak-karriär" så följde jag alltid recepten slaviskt, men nu vågar jag improvisera lite i alla fall. Den här gången hade jag inte tillräckligt med blockchoklad och vanlig yoghurt, så det blev till att dryga ut kvoten med hackad mandelmassa och lite vaniljyoghurt, men det funkade bara bra. 
  
Här är originalreceptet (jag gjorde fler i mindre formar i stället för jumbosize):

Passade även på att baka lite matbröd också när ugnen redan var varm, det blev fyra maffiga fullkornsbröd. Tog lite tid att göra med jästid på 2x45 min + 45 min i ugnen, men jag hoppas de är värda all väntetid när de kommer ut ur ugnen om en stund. Ser åtminstone fina ut när man kollar på dem :-) 

Söta pigmentfläckar

Publicerad 2009-07-07 22:40:34 i Allmänt

Jag har blivit prickig, fått ett helt gäng  s k pigmentfläckar i ansiktet. Nästan alla har kommit de senaste två åren, men det är först nu jag börjar reagera och tycker att de blivit överdrivet många och faktiskt rätt fula. Därför passade jag på att gå en trappa upp (från kiropraktorn) och prata med skönhetsexperterna på Belle Visage ang detta.....Tjejen bakom disken gick igång totalt så nu kan jag nog allt om pigmentfläckar! 

Hon frågade direkt om jag nyligen fått barn och berättade att hormontillströmmningen under graviditet och amning är den absolut vanligaste orsaken till att pigmenteringen i huden rubbas och blir fläckvis överdriven då man utsätts för uv-strålning från solen. Det bästa (och enda) sättet att skydda sig - om man har anlag för detta - är att använda stark solskyddskräm, helst spf 50+ varje dag! Det lät inte direkt realistiskt tyckte jag. 

Många säger att pigmentfläckar kommer med åldern, men det dementerade hon direkt och menade att det var jag för ung för. He he det är inte ofta man är för ung för något nu för tiden, så det lät ju upplyftande i alla fall :-)

Det fanns såklart lösningar för oss som redan fått våra fläckar; Thiospot Intensive Creme 540:-, Ljuspuls och Bi-polarisk radiofrekvens, Epidermal Regenesi 924:- och Maya Peel ansiktsbehandling 1100:- per gång, möjligen upprepade behandlingar och gärna en kombination av flera behandlingar (finns säkert många fler alternativ också). De olika behandlingarna hittade jag i alla broschyrer hon gav mig, för det var helt omöjligt att följa med då hon beskrev dem för mig. 

Det var nog först och främst priserna på de olika behandlingarna som fick mig att sluta lyssna och i stället börja känna att jag kanske hellre ska lära mig att gilla mina fläckar....de kanske är lite söta ändå - som fräknar fast lite större ;-)  

  

Det sa inte "klick"

Publicerad 2009-07-07 13:28:28 i Allmänt

I morse kom jag äntligen iväg till en kiropraktor som jag känt behov av så länge. Med tanke på att jag känner mig allmänt stel/öm i rygg och nacke så gruvade jag mig lite för hur han skulle lösa det. Jag har tidigare varit hos en naprapat som först vek mitt huvud åt ena sidan och knäckte till, sedan likadant åt det andra hållet. Det gjorde inte ont precis, men knaket och känslan av att han skulle bryta halsen av mig var obehagligt nog. 

Den här gången oroade jag mig i onödan. Blev nästan besviken för jag gick därifrån utan ett enda "knak". Han konstaterade bara att min vänstra höft var framskjuten vilket gjorde det benet kortare och därigenom gav problem längre upp på ryggen också. Han värmde, masserade, tryckte och drog lite i mig så skulle tydligen problemet vara avhjälpt. Jag har haft lite dov smärta i höften, men nu känns det faktiskt mer än vad det gjorde innan. Fast tydligen kunde det bli så ett tag tills det gått till sig ordentligt. Jag vet inte vad jag ska tro, hjälpte verkligen det där eller blåste han mig på 400:-??? 

Säkert visste han vad han gjorde (för jag har hört att han ska vara skicklig), men jag blev lite allmänt skeptisk av att både karln och det otroligt trånga behandlingsrummet kändes så ofräscht. Man ska inte döma hunden efter håren, men han (som var kanske runt 55år) hade på sig en säckig t-shirt, camoflage capris och conversedojjor. Såg ovårdad ut i håret och gav ett rätt oseriöst intryck då han visserligen tvättade händerna, men inte bytte handduk eller torkade av britsen där jag skulle ligga. Försökte att inte tänka på vare sig de andra som legat där innan, eller det ostädade golvet som jag låg och tittade ner på.

Det kändes självklart också lite olustigt att stå där i det trånga rummet i bara bh och trosor medan en okänd man synade mig, men det förstår jag ju att han måste göra så det vara bara att skaka av sig den känslan också. Man ska nog inte gå till en manlig kiropraktor eller massör alls om man känner sig pryd eller extremt obekväm i såna situationer för det var ju faktiskt även tillfällen under behandlingen då han drog ner trosorna över halva rumpan också för att komma åt där i höften. Fast allt det skötte han proffsigt, ingen direkt "snusk-gubbe-varnings-ringklocka" i mitt huvud. 

Då tyckte jag allt att det var betydligt snuskigare när allt var klart och han slickade sig på fingret för att ta bort lite mascara som smetats ut på min kind - NEEJ tack, jag fixar själv, tack!!!       

Underbara ungdomar

Publicerad 2009-07-06 23:44:40 i Allmänt

Visst har tonåringar sina sidor ibland då de verkligen kan driva en till vansinne, men jag kanske har haft tur för mina är faktiskt glada och trevliga för det mesta.

Idag möttes jag dessutom av en överraskning som nästan fick det att tåras i ögonvrån. Andréa och pojkvännen Alex hade städat och plockat undan överallt!

Dessutom hade de fixat middag och dukat fantastiskt fint med tända ljus på bordet.

Det var nog den godaste tallrik korv och pommes frites som jag någonsin hade ätit!!!

Massor av rea-fynd

Publicerad 2009-07-06 23:34:34 i Allmänt

En mulen dag trodde jag och drog till stan, men tji fick jag för precis när jag kom dit så skingrades molnen och solen kom fram. Typiskt, för även om jag bara hade några korta ärenden som skulle gå snabbt så satt hunden kvar i bilen så jag halvsprang nästan för att det inte skulle hinna bli så varmt för honom. Folk som ser en hund instängd i en bil en solig dag kan ju faktiskt vara snabba med att ringa polisen en sån gång om man har otur. Fast det var ingen fara den här gången, Egon var glad som en lärka när vi kom tillbaka. 

Efter det åkte jag till Jula i Birsta för att köpa två stolar i amerikansk stil att ha i trädgården. Fick tipset av Annika N som hade såna på sin altan och de var inte bara läckra utan både bekväma och billiga dessutom. Stolen kostade 299:- och fotpallen 149:-, nackdelen är väl att de är obehandlade så man får lite pyssel med målning men det kan det ju vara värt. Kunde inte låta bli att köpa en likadan i minimodell till Ines också, den kostade bara 129:- just nu.  
  
Efter det mötte jag upp med grannen Josefine och sötisen Elias. Vi började med en lunch på Café Charm där jag åt en jättegod wraps med kyckling och kesopesto, rekomenderas. Efter maten var Ines så trött att hon slocknade nästan direkt när vagnen började rulla. Elias var tapper och höll ut ett tag men sen tröttnade han totalt på shoppingen så Josefin fick ge upp och åka hem. Jag blev kvar rätt länge, men till sist orkade jag inte hålla efter min superbusiga dotter längre så då packade vi in allt  bilen och åkte hemåt. Här är några av fynden jag gjorde: 
  
En riktigt fin funktionsjacka till Ines med tejpade sömmar som hon kan ha lite kallare dagar eller på dagis till hösten, 70% rabatt på Exit. På Kicks rea köpte jag bl a Gilette rakhyvel (till Nils) för 59:- (ord 209:-) och fler såna här skoinlägg i silikon som gör stumma skor lite skönare att gå i. Just de här är för hälarna, men det finns även såna man lägger fram för att slippa den brännande känslan när man gått länge i t e x högklackat. Jag testade på Gatufesten och det hjälpte faktiskt.  
  
På Hemtex fanns de här söta krukorna med fat för 10:-/st och lyktan för lampljusolja 39:- som ska få skapa lite mys-stämning på altanen.  

Där köpte jag även nya ljusblå handdukar till badrummet, och randiga tygkorgar som kommer att passa kanon i Ines barnrum (som jag längtar efter att för börja inreda snart).   

Pontus och kändisarna

Publicerad 2009-07-05 19:10:52 i Allmänt

Förra sommaren kom sonen hem från Gatufesten och Storsjöyran med Stefan Sundströms kavaj, Håkan Hellströms tamburin och trumpinne + ett foto på sig själv och Lars Winnerbäck med armarna om varandra:  
I år fick han ett "sponsrat" bungyjump och var på efterfest och skålade med Tomas Ledin och Fredrik Modin! 

Hur bar han sig åt för att lyckas med allt det där kan man ju undra?! Nog för att jag fick ett smakprov på hans framåtanda då vi sågs på torsdagskvällen i ett av öltälten, men ändå....Vad har hänt med den blyga killen som klamrade sig fast runt min hals som liten? (Fast å andra sidan så gick ju blygheten över för hans mor också ;-)

Kul har han i alla fall och det är riktigt skoj att se, för snart börjar allvaret med högskolestudier, arbete och kanske familj så småningom. Fast Pontus ser nog till att resten av livet blir lika roligt och innehållsrikt hoppas jag.    
 

Personal shopper

Publicerad 2009-07-05 17:24:16 i Allmänt

Nils brukar vanligtvis handla sina kläder själv, men nu har han haft så fullt upp och inte köpt något på länge så jag tog på mig rollen som hans tillfälliga "personal shopper". Hittade en snygg skjorta på Jack & Jones som var ett riktigt kap, 100:-på rea, passade perfekt till hans blå ögon och lite slitna jeans. Den blev väldigt uppskattad och satt perfekt.  
 
Dessa två t-shirts fanns på H&M för bara 129:- resp 149:- (ord.pris) men de var riktigt snygga tyckte jag. Båda färgerna är kanon till solbrännan (den vänstra är typ hallonröd). Blev svag för skorstenskragen på den ena och "flärparna" som man kan fästa upp ärmen med som fanns på båda tröjorna. (Fanns i svart också). Fick klart godkänt även för dessa.  
 
På Martins fanns ursnygga caprijeans, men de satte jag bara undan till honom för de måste nog provas. Något ska han väl ändå få fixa själv ;-))

...och hon åt och åt och åt...

Publicerad 2009-07-05 16:37:26 i Allmänt

I går kväll svullade vi som två utsvultna gamar jag och Nils. Först åt vi en rejäl portion pasta med räksås och sen det mesta av det här. Jag sprack nästan....

Nu kommer det en vidrig bekännelse också; jag åt upp resten idag!!! Skippade lunchen och åt godis och snacks i stället. Så, nu vet ni vilken hemsk människa jag är. Sitter här och skäms samtidigt som jag slickar skålarna. Burp....

Efter den första dödssynden frosseri, så gav jag mig i kast med nästa - lättja. Låg som en padda med min svullna mage i vädret och solade på altanen. Gäller ju att passa på innan fulvädret kommer till veckan. Det sägs att det ska bli regn och rusk. Naturen jublar, men vi andra vill aldrig att detta underbara ska ta slut. Fast jag ska erkänna att det faktiskt varit lite skönt nu då vi haft lite svalare ett par dagar så man har fått hämta andan. 

Grannen nedanför kom förbi med sin söta Bischon Frisé Rufus som Egon älskar att leka med. Jag vet inte om man ska kalla det "lek" för min bisexuella jucke...eh jycke, gjorde allt för att få belägra den andra. Lill-picken blev alldeles röd (solbränd kanske efter att ha varit blottad så länge) och bakdelen ville aldrig sluta guppa. Jag blir inte förvånad om han får höftedsfel snart om han inte lär sig att behärska sina lustar. Tacka vet jag rutinerade tikar som brukar sätta honom på plats direkt om han ens försöker sticka fram nosen. Kanske därför han satsar mer på de lite vekare killarna...? Jäkla snusk-hund! Snart ryker "bollarna" tror jag.   



 

Än är inte festen slut...

Publicerad 2009-07-04 19:22:48 i Allmänt

Åt en underbar "brunch" idag, bara kaffet som saknades. Fil och jordgubbar är så fantastiskt gott på sommaren!

Idag lördag är sista dagen för Gatufesten, men vi ska inte gå i kväll. Pontus & Andréa är däremot på plats. Det blåser ganska kallt när inte solen värmer, och regnmolnen hänger tunga runt omkring. Hoppas ändå att de slipper tråkväder. 

Jag och Ines åkte in en sväng efter lunch för att kolla på Darin. 

Ingen storfavorit, men jag tycker han är en riktigt bra artist som absolut är värd att kolla på. Ines såg först lite olycklig ut när hon fick på sig hörlurarna, men det gick snabbt över när det var så mycket spännande att titta på.
 

Till slut började det gunga lite i småbenen som det brukar när hon hör någon bra musik. 

Innan vi åkte hem så handlade vi lite godsaker till i kväll...eller rättare sagt MYCKET godsaker. Så nu väntar vi bara hem pappa från jobbet så ska vi ha en riktig myskväll i tv-soffan. Jag ska börja med att kolla på reprisen av "Berg flyttar in" hos Pernilla Wahlgren för jag blev så grymt besviken på mig själv för att jag missade det sist. Alla sa att hennes hus var så fint och då vill man ju såklart se det :-)  

 

Gatufesten fredag

Publicerad 2009-07-04 18:49:33 i Allmänt

Kom in till stan lagom för att se Ulf Lundell som körde längsta konserten av alla gatufest-artisterna tror jag, hans fans jublade. Vi däremot var så där lagom intresserade, vissa låtar är väl bra men de flesta låter likadant och karln mumlar ju så hemsk att man knappt hör vad han sjunger om. Då blev vi mer förtjusta i Miss Li som fick folk att le stort med sin glada, fartiga, lite annorlunda musik. 

Kvällens höjdpunkt var ändå Lena Philipsson & Orup som var grymt proffsiga och rutinerade på scen. Hit efter hit radades upp och alla sjöng med - t o m Nisse som är så blyg när vi kör Sing Star hemma :-)) Det var riktigt kul att stå i publiken under deras framträdande. 

Kom två-tre regndroppar på oss, men vi klarade oss undan regnskuren för då satt vi i ett av restaurangtälten. Lite kallare ute så jag var glad att jag valde jeans och en tröja för kvällen. Träffade rätt många vi känner så det var en riktigt trevlig kväll.   

 

Gatufesten torsdag

Publicerad 2009-07-03 16:49:06 i Allmänt

När Pontus gjorde sig i ordning för kvällen så fick vi oss ett gott skratt när han kom och visade den här stylingprodukten, Studio Line Indestructable. I texten står det nämligen att den är "hand, cap and helmet resistant", ha ha. Undrar om den är "shower, rain and windproof" också...? 

Helt ljuvligt när man får sitta ute på Gatufesten i "utomlandsvärme" och bara njuta av glad stämning och bra musik. I går lyssnade vi till EMD (Danny är så grymt lik brorsan :), Ace of Base (de hade jag nästan glömt, men när hitsen radades upp så insåg man vad bra de var/är). Kvällens höjdpunkt var ändå veteranen Jerry Williams som fick hela torget att gunga. Gammal som ung rockade lös, hur kul som helst.

Under kvällen träffade vi också Pontus i sitt esse. Han gav järnet för att sala ihop till ett bungyjump så Nils och jag gav honom 100:- var som startkapital. Tydligen lyckades "kampanjen" för nästa gång vi sågs så hade han sin blöta skjorta i fickan på kompisens stora kofta (han valde att bli doppad i ån) med ett lyckligt leende på läpparna - det bästa han gjort i hela sitt liv!

Pontus har tredagarsbiljett, men vi går bara två dagar så nu ska vi snart göra oss i ordning igen.
 
Har förresten rensat 30 liter jordgubbar idag. De sålde dem för 14:- litern utanför Ica så vi hamstrade i syfte att göra sylt, smooties och annat smarrigt med bären. Vi har ju i och för sig en liten egen odling, men det blir ju aldrig några mängder så det brukar vi mest använda till filen på morgonen. Bär som påminner om sommaren året runt: 

Gatufesten onsdag

Publicerad 2009-07-02 11:52:06 i Allmänt


Jag har funderat på en sak; varför händer det aldrig något nytt på Sundsvalls gatufest? Restaurangernas tält står på samma platser, maten är den samma, artisterna, godisremmarna, tivolit, den blaskiga ölen, trängseln, de höga inträdesavgifterna, coverbanden....ändå går man dit år efter år och har faktiskt riktigt skoj. När det är sånt underbart väder som igår så kan det knappast bli bättre. När vi kom in till stan så gick vi raka vägen till Daltonstältet och tog oss en rejäl hamburgare. 

Tjejerna ville så klart till tivolit så då satte jag och Nils oss på kajkanten där vi hittade Niklas & Karins båt fylld med bekantingar. 

 
Ett annat fast inslag i Gatufestbilden är bungyjump-kranen som hissar upp våghalsiga typer med gummiband runt fötterna. Alltid lika läskigt att höra dem skrika på vägen ner. Undrar om man skulle våga...? Det suger ju i magen bara av att titta på.


Agnes Carlsson är en grymt duktig sångerska och artist, men hennes "hits" är inga riktiga höjdare så stämningen på torget under hennes framträdande var ganska lamt. I och för sig verkar sundsvalls-publiken extremt svårflirtade också så det gjorde ju inte saken bättre. Varför kan inte folk släppa loss lite mer eller åtminstone vara artiga nog att applodera åt de som uppträder? 
 
Lite mer fart blev det senare på kvällen när party-bandet Rydell & Quick äntrade scenen.


Plask i baljan

Publicerad 2009-07-01 15:04:32 i Allmänt

Idag har vi bara varit hemma och tagit det lugnt i hettan. Jag tror att kidsen insåg hur viktigt det är att dricka mycket när Frida blekande, fick ett svimningsanfall och mådde illa p g a vätskebrist. Efter att ha vilat i skuggan och sörplat ordentligt med vatten så repade hon sig ganska snart. Ella cyklade till Dyket med några kompisar och ungdomarna planerar för Gatufesten senare idag. Det är gratis inträde idag så vi tänkte också gå en sväng (det är ju helt orimliga kostnader annars om man ska gå allihop i en stor familj som vår). Onsdagarna är det alltid mycket folk av den anledningen. Nils kan bara vara med ett tag för han jobbar sista nattskiftet. 

Även om Ines är en partypingla som älskar musik så blir det bara jobbigt för henne att vara med i vimlet så henne lämnar vi hemma med Nils mamma Gertrud och pojkvännen Roland. (Förresten, undrar varför det heter "pojkvän" oavsett ålder? Fästman säger man ju inte längre...) Lill-skruttan fick ha lite skoj nu på dagen i stället då vi tog ut hennes badbalja på gräsmattan:

Picnic-mat

Publicerad 2009-07-01 10:38:41 i Allmänt

Jag såg en sida på nätet med lite tips för picnicken, bra käk att ta med sig t e x på stranden. När jag klickade upp den började jag undra om det har gått lite väl mycket trender i matkulturen. Ska man handla hem det här så måste man ju för sjutton ha både ordlista och karta med sig på affären. Eller är det bara jag som är gammelmodig? Man vet ju knappt vad det här är för någonting:

Mangojuice
Ingefärsdoftande bulgurwok 
Quinoa med halloumi och pepparrotskräm
Kornrisotto med pak choy
Annes gazpacho
Fetaostbullar med ruccola
Rensouvas med torkade fikon och balsam
Maryland cookies

Vem ställer sig förresten och pressar ett gäng mango och bakar fetaostbullar inför utflykten? Vad hände med tunnbrödrullar, köttbullar och pastasallad, är det helt ute att ta med sånt i kylväskan??? 

En vanlig hederlig tunnbrödrulle funkar toppen på picnic. Varför krångla till det?
 
 

Jobb-snack, grill och moppe

Publicerad 2009-07-01 01:44:35 i Allmänt

På förmiddagen idag kom min nätverkskompis Lisa (via Trygghetsrådet) hem till oss på fika. Vi skulle egentligen ha haft möte i stan, men eftersom det bara skulle bli vi två och hon hade sin hund med så föreslog jag att vi skulle ses här hemma i stället. Tjejerna fick vara med på fikamötet de också. Jobb-biten var snabbt avklarad så sen pratade vi mest om andra saker.   
 
Lisas hund var så härlig med Ines. När den råkade knuffa omkull henne så la den sig genast platt med huvudet i Ines knä, ungefär som att den bad så mycket om ursäkt. Det hände fler än en gång att de "föll för varandra" - bokstavligen. Egon föll också för Lilja och verkade vilja göra små "Bischon-Retrivrar" med henne (om hon bara hade stått still tillräckligt länge...och inte haft så förbaskat långa ben, hi hi)

När Lisa åkt så blev det en vända till stan med tjejerna för att Nils skulle få sova i lugn och ro. Ella behövde en bikini och solglasögon och jag var bara allmänt intresserad av eventuella reafynd. Hittade två supersnygga t-shirts, lite smink och mysbyxor till mig själv, capribyxor åt Nils. Hade väldigt roligt åt honom häromdagen då hans gamla sprack upp mer och mer i grenen och till sist blottade "hela paketet" s a s. Det gjorde ju inte saken bättre att han hade röda kallingar under, ha ha ha.  
 
När vi kom hem hade resten av gänget slagit på grillen så det blev middag på altanen, härligt att få sätta sig vid dukat bord. Efteråt ville Ines sitta på ungdomarnas mopeder som hon är så imponerad av. Vi tog på henne den minsta hjälmen vi hittade så fick hon till och med åka en sväng med pappa. Given succé! 



Kolla vilken söt liten moppe-brutta. Hjälmen var lite jobbigt tung, men hon klagade inte - tvärtom så hade hon ju sett hur coola storbarnen var i sina, så hon var nog snarare lite mallig över sin.

Harpers island

Publicerad 2009-07-01 00:41:16 i Allmänt


Vill ni se en ruggigt bra tv-serie så kolla på Harpers island på 4:an kl 23.40. Kuslig historia som man bara inte vill missa något avsnitt av. En blandning av "Lost" och "Screem" kan man säga. Den handlar om ett större bröllopssällskap som åker till ön några dagar före vigseln, sen mördas de en efter en och man kan säga att alla verkar mer eller mindre misstänkta. Jag och Pontus såg just klart det 2:a avsnittet av 13 och man blir galen när det tar slut....vill se fortsättningen NU!!! 

Önskar bara att jag hade inspelningsmöjligheter på tv:n för risken är ju stor att man missar några avsnitt så här på sommaren.  

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela