gikas

Sötaste häxan

Publicerad 2012-10-31 14:03:41 i

Halloween-firande på dagis så vår lilla go-häxa formligen flög upp ur sängen och gjorde sig redo för party.

Köp och sälj

Publicerad 2012-10-31 00:21:59 i

Mycket business på G här hemma nu. Äntligen har jag fått ut en massa prylar på annons. Barnvagnar, hundsaker, bilstolar, möbler, vinterutrustning you name it. Har sålt en del redan första dagen, men drömmen vore om allt försvinner så det blir en riktigt ordentlig utrensning.

Måste börja hålla mig till in- utprincipen. Så fort något nytt ska in i huset så ska något annat ut. Annars blir det lätt att man samlar på sig för mycket och lägger "på hög".

Nu håller jag tummarna att bokhyllan åker i morgon. Den har stått i hallen och tagit plats alldeles för länge nu. Köp den PLEASE....

Att vakna

Publicerad 2012-10-30 16:52:52 i

Det är så fruktansvärt mörkt när väckarklockan ringer. Jag tror alltid att den driver med mig, att det fortfarande måste vara mitt i natten. Det är en pina att få upp ögonen och ta sig ur sängen. Mycket lättare på sommaren när ljuset sipprar in bakom gardinerna.

Nu tänkte jag göra något åt problemet och lösningen ligger förhoppningsvis i den här lådan. En Philips Wake up light som fungerar som min alldeles egna solneduppgång. Återkommer med en recension när jag packat upp och provat den ett par morgnar.

Partaj

Publicerad 2012-10-27 20:01:04 i

Sista fredagen varje månad är det 40-klubben på Stadshuset. Det drar publik i huvusak mellan 35-55 år som gillar god mat, barhäng och nattklubbs disco. Det brukar vara ett gyllene tillfälle för oss att samla ett gäng glada brudar och bli uppdaterad på vad som hänt sedan sist.

Second hand

Publicerad 2012-10-26 00:05:51 i

Gillar inte den, många gånger, lite unkna doften i många second hand-butiker. Fast vetskapen att man kan göra roliga fynd lockar in mig ibland ändå. Nu har jag hittat en liten, liten affär där man kan ana att stans lite "finare" damer lämnar in det de inte längre vill ha till vidareförsäljning. Mycket är damigt värre, men helt plötsligt kan det dyka upp något som jag gillar. Idag slog jag till på en knappt använd Odd Molly-kofta i ull. De kostar 1699:- nya och jag fick min för 475:-. Supernöjd!

Inga fler prickar

Publicerad 2012-10-22 09:20:16 i

Två gånger har vi trott att Ines åkt på vattkoppor, men båda har varit falsklarm. I fredags fick t o m doktorn titta på henne, men inte ens han kunde säga vad det var för prickar hon hade i pannan. Vi fick rådet att vänta och se under helgen, men eftersom det inte hände något mer så har vi friskförklarat henne. Typiskt, hade nästan varit skönt att få sjukdomen avklarad eftersom de flesta ungar ändå brukar få den.

Nu gäller det att öka träningen några snäpp. Vi har nämligen fått köpa svenska skidlandslagets outfits genom jobbet, tack vare att Life är en av deras huvudsponsorer. Nu känns det faktiskt som att den svenska flaggan innebär vissa förpliktelser, inte bara för Charlotte Kalla och gänget :)

Nya kläder

Publicerad 2012-10-19 19:43:46 i

Ines har haft sina nya kläder från Pompdelux idag och de är verkligen jättefina. Av minen att döma så tror jag att bäraren själv är lika nöjd. Har förresten varit hemma idag för bruttan har några prickar i pannan som är misstänkt likt vattkoppor. Fast läkaren kunde inte säga säkert utan rådde oss att vara undvika dagis för säkerhets skull och se hur det utvecklar sig under helgen. Det har inte blivit några fler prickar nu i kväll så jag tror faktiskt att det är falsk-larm igen. Ines är dessutom pigg som en lärka och har ingen feber.

Hemma igen

Publicerad 2012-10-17 17:26:49 i

Skönt att vara hemma efter en trevlig, men lång och intensiv helg i Malmö. Hann med lite shopping innan planet lyfte, men jag hittade tyvärr inte drömväskan som jag var ute efter.

Jag är inte direkt flygrädd, men mellanlandningen på Arlanda gav faktiskt en liten klump i magen. Det var dåligt väder med regn och sidovindar så planet skakade och skumpade. Säkert varken mycket eller direkt oroväckande om man frågat piloten, men det blev lite mummel bland passagerarna. Till råga på allt drog planet plötsligt på full gas och steg igen! Det visade sig att ett annat plan inte hade hunnit flyttas på marken. Phu!

I morse var jag med Ines till tandis. Personalen var pirater och de tog hand om alla små 4-åringar på ett föredömligt sätt så de inte utvecklar tandläkarskräck i framtiden. Räkna tänder, få tatuering och fiska fiskdamm. Toppenkul tyckte Ines!

Kick off Malmö

Publicerad 2012-10-14 17:30:59 i

Hej allihop, jag är på kick off i Malmö med nästan hela Life Sverige och fyra av mina kollegor från Sundsvall. Igår var det galamiddag med show av Wallmans salonger och idag har vi besökt hälsomässan hela dagen. Nu är vi rätt möra i benen och väntar på kvällens middag.

Garderobsrens

Publicerad 2012-10-08 18:33:28 i

Jobbat över en stund, men nu ska jag hem och rensa garderoben en vända till. Svärmor har lovat fylla bilen och åka till Erikshjälpen med det vi inte ska ha kvar...och det är en hel del. Dessutom ska vi ut med annonser på det som går att sälja. Ines bakåtvända bilbarnstolar, hundsakerna (snyft), vissa möbler, vinterutrustning och sånt som inte används. Känns som att det kommer att ta tid att organisera allt, men fasiken vad underbart att få det gjort! Det är alldeles för mycket som tar plats till ingen nytta och man fyller bara på med nya inköp hela tiden.

Apropå nytt: Tjejen som sålde Tiger-stövletterna hade ett par helt nya, bruna stövlar till salu i samma märke. Jag fick båda paren för totalt 1300:- och det är galet billigt med tanke på att de hade kostat runt 4600:- i butik. I like! Snälla mamsen hämtade dem åt mig i Täby och jag hinner få dem lagom till helgen när jag ska på kick off i Malmö. Mor & far kommer nämligen upp och passar kidsen eftersom Nils jagar samma dagar. Som tur är har de tid att stanna ett tag efter jag har kommit hem så jag får träffa dem jag med. Längtar!

Fyndat

Publicerad 2012-10-07 12:44:03 i

Idag har jag haft flyt på shoppingfronten, ett par helt oanvända Tiger stövletter för 650:- och en ny Betty Barkley-jacka för 100:-. Skorna hittade jag på Blocket och jackan på en loppis till förmån för en brandman som insjuknat i leukemi samtidigt som hans hus blev obeboeligt. Tragisk historia, men han har fantastiska vänner som verkligen gör allt för att hjälpa familjen. När man vet att varje krona gör gott är det ännu roligare att fynda.

Torsdag

Publicerad 2012-10-04 22:45:34 i Allmänt

Usch vilken jobbig vecka! Ingen som möter i dörren när man kommer hem och ingen som kommer tassande till sovrummet när man ska gå och lägga sig. Jo, Ines kommer förstås som vanligt strax efter midnatt, men ingen liten vovve. Alla saknar honom, Ines säger det ofta och det skär i hjärtat varje gång. Hon har ju levt med Egon hela sitt liv och han var allt en rolig liten kompis, utom när han blev sur och nafsade förstås, det var inte ok. Favoritleken för båda var kurragömma, då hade de verkligen kul tillsammans och hade inte mamma sagt nej till mer hundgodis så hade de kunnat leka hur länge som helst. Blir tårögd bara jag tänker på det.
 
Ser fram emot helgen och hoppas det händer något trevligt som vänder humöret uppåt. Om inte annat så ska jag försöka röja bort lite ur garage och förråd så kommer det definitivt att kännas bättre efteråt. Nu ska jag leta reda på inredningstidningen jag fick med Kosta Boda-skålarna, krypa ner under täcket och segla in i drömmarnas värld. Sov gott allihop! 
  

Sorglig dag

Publicerad 2012-10-02 09:22:38 i

I går var det en tuff dag för hela familjen med många tårar. Vår lilla Egon fick åka till veterinären och somna in för gott. Vi hade skjutit upp beslutet länge, men eftersom hans kramper hade blivit kraftigare och han dessutom hade bitit Ines istället för att gå undan, så kändes det oundvikligt. Vi såg till att hans sista dagar blev underbara med mycket kel, skogspromenader, lek, god mat, lov att både hoppa upp i soffan och tigga vid bordet. Det var en glad hund som åkte till sista vilan. Älskad och saknad.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela