gikas

Glad Påsk!

Publicerad 2010-03-30 21:56:55 i Allmänt

I morgon åker vi till Stockholm och hjälper Pontus med flytten till studentlägenheten och sedan hinner vi bara hem så packar vi om och åker till stugan för lite skoteråkning och påskfirande.

...Så om jag inte får låna en dator under påsken så passar jag på att önska er alla en riktigt skön helg redan nu! KRAAAAM!!! 

Kolla förresten vilken snygg bukett jag fick av min sambo efter han kom hem från fjällen:

(Hm, lite dåligt samvete tro...? Hi hi) 
Tack älskling, för de underbart vackra blommorna!

Samma kurs...igen

Publicerad 2010-03-30 21:50:31 i Allmänt

 
Nu är det Andréa:s tur att ta körkort så därför var jag och hennes pappa med på handledarkurs igår hos bilskolan. Kändes som ett otroligt slöseri med både tid och pengar att behöva gå samma 3-timmars kurs som vi redan varit på med Pontus för två år sedan...och dessutom betala 400:-/person...igen. Fast reglerna är sådana att man måste gå kursen tillsammans med eleven. Den regeln var dock på väg att ändras tack och lov, men inte förrän till hösten trodde de. Bara att gilla läget alltså. Jag hann precis iväg till Gangstar-partyt jag skulle hålla direkt efteråt i Töva.

Hopp om jobb

Publicerad 2010-03-30 21:14:49 i Allmänt

I går ringde Kontorsfixarna igen och hade presenterat mig för en arbetsgivare. De nappade direkt och redan i morse fick jag komma på intervju. Jag sov dåligt i natt och var jättetrött då klockan ringde, men efter lite piff och pepp i bilen på väg till stan så kvicknade jag till och stegade in med ett leende på läpparna som sig bör.

Kände att intervjun gick riktigt bra och fick positiv respons från den potentiella arbetsgivaren (får ej nämna vilken av sekretess-skäl innan det är klart, vilket är en policy hos Kontorsfixarna). Han skulle dock träffa en tjej till och dessutom överväga om en f d anställd som sökt igen skulle få komma tillbaka. Det är i alla fall ett graviditetsvik på allt mellan 6-18 månader det handlar om och ev fortsättning med tanke på att de har så mycket att göra just nu. 

Jag får mest troligt besked redan nu i veckan och om jag får jobbet så börjar jag redan efter helgen. Det blir ett spännande samtal att vänta på..... 
 

God morgon!

Publicerad 2010-03-29 10:41:37 i Allmänt

Första dagen på en vecka som kommer att bli ganska händelserik. Idag väntar jag ett jobbsamtal, jag ska gå handläggarkurs på körskolan med Andréa och hennes pappa och jag har en Gangstar-visning direkt efter det. Hoppas att Nils kommer hem från fjällen i hyfsad tid så han hinner ta hand om Ines innan partyt annars får jag problem.  

Jag hade svårt att sova i natt och var jättetrött när Ines väckte mig, därför var det skönt att vi hade möjlighet att ta det lugnt på morgonen i alla fall. Älskar dig, go-gumman min!
 

Sämsta födelsedagen

Publicerad 2010-03-29 00:46:52 i Allmänt


Vid min ålder är det ju knappast superviktigt med födelsedagen längre, man sätter inte gärna in en annons i tidningen och skyltar med det liksom. Fast ändå, en sån här tråkig födelsedag har jag nog aldrig haft tror jag. Ingen av barnen hemma (förutom Ines), Nils i Vemdalen, ingen tårta, inget fika. Jag hasade omkring i byxor med fula knän hela dagen och tog mig inte för någonting. Det blev en riktigt slö söndag. Både Ines och hunden klagade på trista mamman. 

Nils hörde jag faktiskt inte ett knyst ifrån förrän sent på dagen och med tanke på att han sumpade firar-middagen redan innan han åkte till fjälls så ska jag inte sticka under stolen med att jag blev lite besviken...igen. Nils är bra på mycket, men betyget i uppvaktning/romantik ligger just nu på IG. Skärpning tack! 

Många säger att de avskyr att fylla år och helst vill att födelsedagen ska gå omärkt förbi, de vill aldrig bli äldre än 25. Jag tänker inte riktigt så, för vilken lycka det är om man får leva riktigt länge - klart man ska fira! (Lite lagom i alla fall). Tack alla goa vänner som grattis-hälsat, kram på er!  

"Varje ålder har sin tjusning och den som lever får se"       

Mera påskpyssel

Publicerad 2010-03-28 11:35:13 i Allmänt

9 st tovade ägg, träningsvärk och tre avbrytna nålar kändes inte nog så nu blir det ett gäng kaniner, en tupp och ett hjärta också i tovad ull. Detta kommer från Panduro-butiken i Birsta City.  

Barnklädesloppis

Publicerad 2010-03-28 00:05:03 i Allmänt

Undrar vad tänkte med när jag bokade ett bord på Barnklädesloppisen på Majskansen i Njurunda utan att förbereda ett dugg innan??? Därför blev det en extremt körig morgon nu då jag skulle iväg. Det blev nog bara tre timmars sömn efter krogkvällen då lill-bruttan naturligtvis väckte mig rekord tidigt och inte somnade om förrän strax innan väckarklockan ringde.

Jag masade mig upp och insåg att det skulle krävas en övermänslig simultanförmåga om jag skulle hinna med allt jag borde göra. Som tur var så fick jag med mig Ella och hennes kompis som hjälpredor. Jag hann i alla fall hyfsat klart då de första besökarna strömmade in. 

Ines var lite blyg i 10 minuter men sen sprang hon från bord till bord och charmade folk. 

Jag sålde väl inte så jättemycket, men det var rätt så kul ändå. Ines hade roligt, folk var trevliga och jag fick med mig några riktigt bra fynd hem också. Därför blev nog slutresultatet i det närmaste plus minus noll skulle jag tro.

   
Det bästa fyndet var nog det här, ett rejält stall i trä för bara 50:- som Ines hade jättekul med.

Det var två mycket trötta tjejer som kom hem (Ella åkte till sin pappa), men jag lyckades ändå hålla mig vaken för att blogga och sällskapa med Andréa framför Millenium-serien som går på tv nu. Riktigt bra faktiskt. Nu ska det bli underbart att få krypa i säng och förhoppningsvis sova några timmar längre än förra natten.

Gäller att komma ihåg att ställa fram klockorna nu också.  

Utekväll

Publicerad 2010-03-27 23:11:30 i Allmänt

Jag hade tur och fick barnvakt i sista minuten av "Andréna" för jag var lite inne på att haka på partypinglorna mina som skulle ut på krogen. Vanja hämtade mig och bjöd på en makalöst god gryta hemma hos sig. Den måste jag bara bjuda Nils på när han kommer hem. (Jodå, vi är på god fot igen och restaurangfadäsen är glömd). Får se om jag kan ordna recept och bild åt er senare om jag lyckas återskapa grytan.

Efter middagen fick vi skjuts in till stan och började på Casinot med lite styrdans till Black Jack´s orkester. Fast även denna gång var publiken inte den vi hoppats på så vi gick ganska snabbt vidare till Stadshuset där de andra tjejerna redan var inlösta. Jag vet inte vad det var, men jag var nog inte riktigt på partyhumör och kände mig helt fel klädd i min fladdriga tunika och jeanstights som hasade ner hela tiden. Det var trevligt, men ingen riktig höjdarkväll. Jag känner mig lite trött på krogköret och längtar efter en riktigt bra danskväll. Tantvarning eller...? 

 

Ögonkoll

Publicerad 2010-03-27 22:49:56 i Allmänt

I går åkte jag och Ines till ögonmottagningen ungefär samtidigt som Nils åkte till Vemdalen över helgen med ett gäng grabbar från jobbet. Jag vill också åka till fjälls, jag har inte stått på ett par slalomskidor på år och dag. Det måste ha varit någon gång innan Ines blev till. Däremot var vi i Björnrike när hon var bebis, men då åkte jag inget. Får satsa på nästa vinter för då kanske stumpan är redo att testa lite skidåkning också. I nuläget har hon ju t o m problem att gå på snön så nu känns det inte aktuellt.

Ögondoktorn förklarade att det inte alls är konstigt att hon upplevs lite vinglig och klumpig ibland, det är tydligen vanligt bland skelningsbarn och särskilt när de har så dålig synskärpa som Ines. Det beror främst på problem med avståndsbedömningen. Nu funkar det riktigt bra med glasögonen, de sitter på mest hela tiden så hon verkar ha vant sig vid dem. Hon klarade testerna ganska bra, men inte 100%-igt vilket inte var något att bekymra sig över. Det är tydligen svårt att få fram exakta värden på glasen på så små barn. Det blir en ny kontroll om 3 månader.  

Besviken

Publicerad 2010-03-24 21:21:11 i Allmänt

Jag är så korkad, hur kunde jag puscha för en ny skoter när Nils redan har en älskarinna - båten? Nu är jag bara typ trea i hans kärleksliv.

Skotern tog en hel dag i anspråk när den skulle hämtas + ett helt dygn när den skulle provas i stugan. Direkt när han kom hem så har dagarna gått till båtbygget och nu på fredag sticker han till Vemdalen i fyra dagar med grabbgänget och missar min födelsedag på kuppen. 

Det var väl lite av den anledningen som vi planerade in en middag ute på restaurang i kväll efter båtbyggandet. Han skulle ringa sin mamma om barnvakt och om hon inte kunde så skulle vi försöka komma iväg tidigt så Ines kunde hänga med utan att bli för trött. Jag planerade att klä upp mig ordentligt och kollade efter ett lämpligt ställe att gå till.  

Timmarna gick och jag hörde inget hur det gått med b-vakt, Ines blev mer och mer gnällig och han dök aldrig upp den tid han sagt och gick inte att nå. Till sist ringde han och var äntligen på väg hem, det hade krånglat och han var tvungen att göra klart...hade inte ens ringt sin mamma. Vid det laget hade jag blivit tvungen att fixa spagetti och korv (för alla barn höll på att hungra ihjäl) och vår mys-kväll kändes ordentligt avslagen. 

Karlar - hur tänker de ibland? Med tanke på den hurtiga tonen när han äntligen hörde av sig så verkade han dessutom inte alls inse att han gjort bort sig på något vis. Jag däremot var skithungrig och arg som ett bi för att han lämnat mig i total ovisshet (jag kunde ju inte äta utifall barnvakten ändå var fixad).     

I morgon har han faktiskt lovat att stanna hemma, men då har inte jag så mycket tid över för då har jag några jobb att söka, några leveranser och ett långväga Gangstar-party på kvällen som ska förberedas. När han sedan kommer hem från fjällen har vi en dag på oss att packa för då ska vi vara flytthjälp i Stockholm två dagar och sedan raka vägen till älskarinna nr 2 igen - skotern i stugan och grabbgäng nr 2 som är där samtidigt med oss. Jag åker faktiskt med då och det är ju hyfsat för efter påsk börjar skiftgången igen, både på Korsta och på båtvarvet. 

Den där mysiga restaurang-middagen på tu-man-hand får jag nog vänta lääänge på...... har bara ett ord för det: BESVIKEN!!!    

Gröna växter

Publicerad 2010-03-24 11:11:03 i Allmänt

Efter en lång tid med nästan enbart konstgjorda växter så har jag tröttnat och känner att det vore härligt att få in lite äkta klorofyll i hemmet. Det är ju inte säkert att de överlever det hårda livet som planta i vår familj, men jag ska i alla fall göra mitt bästa för att ge dem längre liv än en vecka.

Jag väljer för säkerhets skull varianter som tål att torkas ut ordentligt mellan vattningarna, eller såna som kan hänga ner halvdöda över krukan för femtioelfte gången men som ändå orkar resa sig och se fräsch ut när den till sist får vatten. Synd att kaktusar har så mycket taggar, annars är det också en perfekt växt för oss. De här modiga var först in i alla fall (fråga mig inte vad de heter):

En sak som jag gör varenda höst är att omsorgsfullt plocka in uteblommorna för att de ska få övervintra inomhus. Varje sommar köper jag nya - oftast för att de inte klarade sig en hel vinter utan vatten, bortglömda där nere i källaren.

Hittade just några skrumpna Pelargoner....fast de var ändå helt fel nyans mot den ommålade husfasaden, så det må vara hänt.  

Tankens kraft

Publicerad 2010-03-23 19:56:43 i Allmänt

Kunde inte låta bli att sno dessa kloka ord från min kära fasters blogg.  

"Kan lycka vara ett val?
"Våra tankar är oerhört kraftfulla"
"Som jag tänker - så blir det"
"Mina möjligheter att känna glädje och lycka är ett val som jag kan påverka." 
"Hur mitt liv ter sig är ett resultat av mina tankar."

                                   / Kaj PollakHoppa sängen

Publicerad 2010-03-23 11:36:11 i Allmänt

Det var en taggad liten tös som körde lite bus i mammas och pappas säng i morse innan vi skulle till dagis.

Vårfin Ines med tröjor från Molo och Nova star fodrade chinos.

Psst, säg inte det här till Nils, men jag är inte speciellt nöjd med vårat sovrum längre och skulle vilja ha det mycket ljusare med milda, mjuka färger. Anledningen till att vi (typ jag) valde att hålla det ganska mörkt var att Nils skulle kunna sova bra efter nattskift, men den grabben har verkligen inga sömnproblem så det hade nog inte behövts. Jag avskyr furutaket och tycker inte det är mysigt längre med den svarta fondväggen, urk.  

Fast jag vet redan i förväg att han aldrig skulle gå med på att göra om i sovrummet, hans prioriteringar ligger på helt andra håll och jag kan faktiskt också känna att det är mycket annat som borde fixas innan. T e x köket och tvättstugan som är katastrofområden i mina ögon. Tänk om man bara kunde svepa med ett trollspö....

2:a vägningen

Publicerad 2010-03-23 11:00:45 i Allmänt

Vi glömde alldeles bort att väga in oss i söndags som vi bestämt, så nu blev det måndag-kväll i stället. Förra vägningen hade jag tappat 0,8 kg och Nils gått upp 0,2 kg, men jag kände mig inte helt trygg med det resultatet för det kan ju svänga snabbt, särskilt efter en helg med en del festande och frossande.

2: vägningen såg ut så här: Erica - 1,4 kg...Nils + 1 kg (!) Ooops, vissa har visst kört lite fel taktik känns det som.
 
Med en sån fin ledning så får jag ju inte komma av mig i träningen trots att skidspåren börjar bli dåliga. Tog en ordentlig power walk/jogging runda kring Nolby igår och det kändes riktigt skönt efteråt. 

Fast när jag kom hem hördes konstiga ljud i garaget och vad får jag se....?! Jo, här är det visst en som försökte tjuvträna när han såg mig knyta på joggingskorna:

Krokodiltårar & Apgrimaser

Publicerad 2010-03-23 00:19:11 i Allmänt

Oj oj oj, inte nog med att Ines ögon blir enorma genom glasögonen...hur i hela världen ska man kunna stå emot jättetårarna som ligger där som blanka sjöar när hon blir ledsen??? Tillsammans med en liten surläpp så blir man ju helt körd av den synen och smälter som is i vårsolen.
  
Som tur är så är hon inte ledsen speciellt ofta, tvärtom är Ines en sprudlande glad och väldigt underhållande liten 2-åring som ger oss många sköna skratt. Här testar hon sin allra bästa apa-grimas:

Jag måste lära mig hur man lägger in videosnuttar för det här skulle man ha haft ljud till, hi hi


Ge tjejen ett jobb

Publicerad 2010-03-22 16:54:12 i Allmänt

I förmiddags var jag på Stadshuset i ett seminarium som Trygghetsrådet anordnade. Ämnet var sociala medier och användandet av dessa i jakten på ett jobb. Vi fick lyssna till två föredragshållare, en tjej från Sigma och killen som startade den uppmärksammade bloggen "Ge grabben ett jobb". Att hans blogg fick en sån genomslagskraft berodde nog mycket på att han var bland de första att nyttja sitt nätverk inom den digitala världen på detta sätt. Det dröjde inte länge innan det första jobbförslaget dök upp och han knöt rekordsnabbt många viktiga kontakter. Båda föredragshållarna jobbade idag inom PR-branschen och med tanke på att det är någonstans där jag egentligen skulle vilja vara så var det både intressant och inspirerande att lyssna till dem. 

Ibland känns det solklart att jag bara måste sadla om helt och byta inriktning på mitt arbetsliv, men så faller jag tillbaka och vågar inte riktigt ta klivet bara för att jag inte är fullkomligt klar över exakt vad jag vill göra. Tänker att det blir nog bra bara jag får byta miljö, då kan jag jobba vidare med administration och allt är lugnt och tryggt. Varför ska man vara en sån fegis för? Andra vågar ju, andra kan ju...varför inte jag?? Måste boka in en ny tid på lär- och vägledningscentrum och se om jag kan få hjälp i min rådvillighet.

Skulle jag inte hitta rätt gällande omskolning så börjar det snart bli hög tid att "ge tjejen ett jobb" för nu har jag varit arbetslös i ett halvår.

Fast jag måste erkänna att jag inte alls lider av att vara hemma heller, tiden med Ines är minst lika värdefull och småbarnstiden går ju så otroligt snabbt förbi.
 

Söndagskväll

Publicerad 2010-03-21 20:23:29 i Allmänt

Ella trivdes så bra i snökojan att hon tände några ljus där ute och gjorde extra mysigt för sig själv och en kompis när mörkret föll.

Jag var inne och förberedde Ines för läggning, men först ringde vi papsen som var på väg hem från Umeå med sin nya snöskoter. Just det, han kom äntligen till skott och slog till på den här pärlan som såldes på Blocket, en Ski-doo Legend GT 600 cc -04. Touring, familje- och sportskoter i ett sägs det. Den här maskinen ska ersätta den gamla 92:an som mer eller mindre tjänat ut nu.


Vi får dessvärre vänta tills påsk innan vi får se och provåka den eftersom han lämnar av den i stugan innan han åker hem. Jag hoppas dock att det kan bli lite åkning här på hemmaplan också nästa år.  

Middag ute

Publicerad 2010-03-21 19:45:46 i Allmänt

Nu när vårsolen värmer vid husknuten så vill man ju gärna kunna sitta ute och mysa en stund. Den gigantiska snöhögen på altanen var ett hinder för detta så Ella och jag bestämde oss för att gräva undan så mycket vi orkade. Det var ett slitgöra som slutade med att vi åtminstone hade fixat en snökoja med ingång från bron.

Det märks tydligt att Ines ligger efter vad gäller motorik och balans när underlaget är ojämnt. Nu när vi vet vilket stort synfel hon har förstår vi varför hon inte vill gå själv i skogen eller på snön, hon skriker högt och får nästan panik när vi försöker puscha henne att röra sig. Det är klart att det har varit otäckt för henne. Nu när hon har glasögonen så får vi försöka vara ute mer och träna så hon vågar mer och mer. Enligt optikern kommer hon dock troligen att ha lite problem med avståndsbedömningen från början så vi får räkna med att det kanske tar lite tid att vänja sig. Det var så roligt att se i dag när hon kände att hon vågade gå i gången mellan bron och kojan och tyckte att det var så kul att hon sprang fram och tillbaka där jättelänge. 

När kojan var klar så bestämde vi oss för att äta middagen där ute och det tyckte tjejerna var jättemysigt. 


Egon brukar inte få tigga vid bordet, men nu fick han också vara med och smaka.     

Firade Magda

Publicerad 2010-03-21 14:50:09 i Allmänt

Igår var jag bjuden på en födelsedagsfest i förskott kan man säga. Magda fyller nämligen "25"....igen... Här är gänget samlat, Annika L, Vanja, Annika A, Jenny och Magda (jag bakom kameran).

Som sagt, inte en dag över 25 - Magda "rockar fett" ha ha


Go-gumman min, Annika L - Love y honey!

I väntan på taxi mot nya äventyr....

....som blev en stor besvikelse. Aldrig mer en lördag (före löning) på stan säger jag! Vi var nästan ensamma på Aveny där vi löste entré först.

Vi shejkade loss en stund på dansgolvet men då det varken kom mer folk eller var speciellt bra musik så drog jag, Annika L och Vanja vidare till Stadshuset där vi hört att det skulle vara styrdans. Visst var det det, jag betalade 150:- i inträde för en dans med en äldre herre sedan gick vi. Lite folk även där och t o m vi kände oss unga på stället. Det blev en tidig hemgång och vi kunde konstatera att förfesten tveklöst var kvällens höjdpunkt.  
 

Min grabb är stor nu!

Publicerad 2010-03-20 16:55:01 i Allmänt

Helt otroligt, men fr o m idag kan man säga att Pontus är vuxen på riktigt då han lämnat tonåren bakom sig och fyller 20 år! Min lilla lintott med de fina blå ögonen, inte fullt så blond längre men samma fina ögon - så stolt över dig.     
(Pontus 3 år) 
(Förra sommaren, 19 år)
Grattis älskling, hoppas verkligen att du får en underbar fördelsedag! Vi kommer snart ner till Stockholm och firar dig i efterskott. Pussar & kramar från oss alla här hemma.   

Påskpyssel

Publicerad 2010-03-20 16:07:29 i Allmänt

Det här pysslet är helt klart beroendeframkallande. Ella och Frida började igår och "ullade" var sitt ägg, sen i morse satt jag och Ella och efter det hakade Andréa:s pojkvän André på. Hur kul som helst, men räkna med ett och annat litet "blodprov" om du inte är försiktig med nålen. Så här gör man:

1. Köp frigolitägg, färgad ull, tov-nålar och ev trähållare till dessa i närmaste hobbybutik. Äggen finns i flera olika storlekar.

2. Lägg ett tunt lager ull över ägget och stick ytligt och tätt med nålen tills ullen tovas fast ordentligt.

3. Vill du göra mönster så "pickar" du bara fast ull i en annan färg ovanpå. 

4. Klart! Fäst ett band om du vill hänga upp äggen, annars är det fint att bara lägga dem i en fin skål på bordet.
 Torsdagsfix

Publicerad 2010-03-19 14:45:08 i Allmänt

Var ju som jag redan berättat på AF och fixade ny handlingplan på förmiddagen. Passade också på att titta in på Rummet och Village för lite inrednings-inspiration då jag fick lite tid över. En snabbis på Toddler blev det också innan parkeringstiden gick ut. Där hittade jag en fullständigt onödig, men nog så fin Nova star mössa till Ines. Det var 70% rabatt så det var inte så mycket att tveka på. Mössor har ju en förmåga att försvinna spårlöst ibland så det kan vara bra att ha några extra.
  
Väl hemma igen blev det lite lek hos grannen innan pappsen slutade. Då "syndade" vi med varsitt skrovmål innan vi slängde oss i bilen för att åka till Alnö. Jag hade lite Gangstar att leverera och ett par stövlar att hämta åt Ines som jag hittat på Blocket av en slump. Jättefina POP med små cyklar som skruttan är så imponerad av just nu. 

När vi i alla fall var där ute på ön så passade vi på och tog en fika med Hasse och Maria samtidigt som vi kollade på Timrå´s första slutspelsmatch. Tyvärr blev det torsk i förlängningen. Fast jag är glad ändå - Skellefteå vann ju!

Måste slutligen få visa Gangstar´s snygga, stretchiga och mjuka stuprörsjeans Asta som Ines provade igår:
  
Supertuffa! Nu kan jag inte bestämma om hon ska få dessa eller den korallfärgade chinos-byxan som också är jätteläcker. Hon får kjolen i gult till sommaren från min visningskollektion, så det lutar nog åt ett par chinos i alla fall. De kan man ju vika upp och ha som knickers när det blir lite varmare. Härliga färger i vår!     

Knäpp tanke

Publicerad 2010-03-19 14:13:16 i Allmänt

Först skickade jag iväg Ines med dagisgänget till Nolbybacken där de skulle ha heldagsutflykt i går, sedan åkte jag till stan för möte på Arbetsförmedlingen med min handläggare, en yngre kille. Han i sin tur hade en bisittare, så jag fick prata jobb med båda grabbarna som gav ett lite försiktigt och osäkert intryck om än väldigt trevliga båda två. Jag hade sovit så lite på natten (hundskrället blev nödig kl 2 och ville ut) och då kan jag få lite knäppa idéer. Tänk om jag skulle ta och driva lite med killarna... 

- Jaha, hur går det på jobbfronten?
- Ja, det verkar svårt att få en anställning just nu så jag funderar på att sadla om helt och kanske starta eget.
- Aha, det låter spännande. Är det något du kan berätta om...?
- Javisst, jag tänkte ge mig in i porrbranschen för jag har hört att det är där pengarna finns...och med min erfarenhet så behöver jag knappast någon utbildning heller. Känns helt rätt!   
- Öhhh...

Tänk där kommer jag in, en prydlig halvgammal morsa och säger något sådant helt seriöst. Vore så jäkla kul att se deras miner, ha ha. Som tur var så stannade det vid en fånig tanke så alla kan vara lugna, jag skötte mig fint och kom ut med en förnyad handlingplan som räcker t o m juni. 

(För er som inte känner mig så väl så ta detta inlägg med en nypa salt, det är bara lite sjuk fredagshumor ;)    

Ny mössa

Publicerad 2010-03-17 12:38:43 i Allmänt

Ines har fått sin mössa från BusMonster, den var jättesöt men kanske lite stor.

På tal om mössor så har Gangstar kört igång en ny kampanj; Vid köp av två plagg till ord.pris får du köpa en mössa för bara 100:- - Bra va! Det går dessutom att kombinera med rabatten på 50:- vid köp över 700:-. 
(Finns även i grått)
Pratade förresten med en jättetrevlig tjej på gårdagens Gangstar-party som syr bl a mössor här ute i Njurunda. Kika in på hennes blogg www.lillanstrolltyg.blogspot.com  

Hänga ut sig på nätet

Publicerad 2010-03-17 12:23:08 i Allmänt

När jag var ung skrev jag om dagliga händelser och tankar i en liten söt bok med lås, som dock alla kunde öppna hur enkelt som helst. Med den vetskapen så vågade jag aldrig skriva om riktigt känsliga saker, som t e x elaka saker om andra som jag var sur på, eller hela namnet på den jag var kär i. "E loves L" stod det bara och vem L var, visste bara mina närmaste vänner (och mamma).  

Nu är bloggen min "dagbok" och den fungerar ungefär på samma sätt. Jag skriver främst för mig själv, men med vetskapen om att andra kan öppna och läsa så utelämnar jag vissa saker som bara mina allra närmaste får veta. De flesta som läser min blogg idag har jag mer eller mindre själv valt, det är släkt, vänner och en och annan Gangstar-kund och det tycker jag bara är roligt - ni är varmt välkomna :)

Man har ju hört att andra som har lite större bloggar har råkat ut för taskiga och otrevliga kommentarer från anonyma personer som konstigt nog inte kan låta bli att läsa trots att de verkar reta upp sig på det som skrivs, en form av nätmobbare kan man säga. Ren avundsjuka tror jag. Vilket tråkigt liv en sådan person måste ha. Fattar de inte att ingen lever ett perfekt liv, inte ens den personen som har den mest perfekta bloggen? Tack och lov har jag inte råkat ut för någon sådan än i alla fall.  

Jag försöker prata med mina barn om faran med att "hänga ut" alltför privata saker på internet nu när de finns på MSN, Bilddagboken, Facebook, Bloggar och gu´vet allt. Man måste alltid tänka på vilken bild man ger av sig själv och sin familj. Alla andra behöver inte veta allt om ens person, då finns det liksom ingen återvändo om man en vacker dag ångrar det man skrev eller bilden man visade. Det gäller att tänka efter före. En dagbok i pappersform kan man riva bort sidor ur, men det som läggs ut på internet det stannar där för evigt.    

Jag leder!

Publicerad 2010-03-15 23:59:25 i Allmänt

Var helt övertygad om att Nils hade tappat mer vikt än mig vid första vägningen i går, men tji fick han. Minus 0,8 kg för mig och PLUS 0.2kg för Nils - Jag leder alltså! Inte så konstigt kanske med tanke på att Andréa avslöjade att han inte alls hade hoppat över middagen i går utan att de hade stannat till på "Donken" på vägen hem, ha ha.
 
Ska det bli en s k promenadseger detta...? 

Dockmamma

Publicerad 2010-03-15 23:49:17 i Allmänt

Lilla gullet har blivit väldigt intresserad av sina dockor och pysslar om dem med ett fantastiskt tålamod.

Nu sitter faktiskt glasögonen på allt längre stunder, men det ska bli spännande att se vad som händer med dem i morgon då de ska med på dagis för första gången. Man kan ju alltid hoppas att de klarar dagen helskinnade.

Jag vet om Ines har fått ett nytt problem eller om det bara är tillfälligt, men helt plötsligt har hon börjat stamma. Troligtvis beror det på att hon har börjat prata så mycket på kort tid att orden stockar sig när hon blir ivrig och ska berätta saker. Vi tänker inte bry oss så mycket om det utan väntar och ser. Jag är ganska övertygad om att det går över lika snabbt som det kom. 

I dag har hon lekt med grannpojken Elias och haft jättekul, de är så söta tillsammans. Gissar att det är bäst att fixa ett hål i häcken där de kan springa mellan till varandra till sommaren. Kul med en kompis så nära!
 

Ny skoter?

Publicerad 2010-03-15 22:54:40 i Allmänt

Ett av Nils stora intressen är att få åka snöskoter när vi är i stugan. Han har faktiskt två stycken, en gammal och en ännu äldre. Han har pratat i flera år nu om att han skulle vilja ha en nyare variant med lite mer kraft i, delvis för nöjesåkningens skull men framför allt för att vi oftast är flera i familjen som ska med. Det blir både passagerare och kälke. Den gamla skotern orkar inte riktigt med all extravikt de gånger som underlaget är dåligt. Jag gillar också att åka ut med skotern, men det känns otryggt att sitta bakom Nils utan ryggstöd och handtag. Han är en skicklig förare, men att klamra sig fast vid honom när han bulkar och har sig det kan ge en viss dödsångest. 

Nu försöker jag peppa honom att det verkligen är hög tid att skaffa sig en nyare skoter så att han kommer till skott. Vi blir inte yngre och det är precis NU - då vi fortfarande har leksinnet, orken och ev barn som vill följa med - som vi har största behovet, inte om 10 år. Nu har han faktiskt kolla på allvar så har vi tur och hittar en bra skoter till rätt pris så kanske vi t o m hinner provåka den i år. Jag hoppas han hittar en innan påsk för då planerar vi att vara i stugan. 

     

Utelek

Publicerad 2010-03-14 22:10:05 i Allmänt

Tog en rejäl långprommis i bra tempo runt hela Nolby medan Ines sov i vagnen, svettigt men skönt. Hon vaknade lagom tills vi kom tillbaka och då ville både hon och jycken leka ute en stund. 

Drivorna är fortfarande höga runt huset, men man märker att det sjunker en del nu då solen värmer skönt. Leriga Egon hade bra utsikt över sina domäner där uppe på snömassorna. 

Gissa om det blev badkaret för den här "mannen" innan han fick röra sig fritt inomhus igen. Finns det ingen smutsavvisande spray för långhåriga jyckar? Äh, det blir nog en snaggning vilket fall som helst nu när värmen börjar komma. Han är riktigt fin kortklippt och betydligt mer lättskött i pälsen.

Nu blir det snart vägning i vadslagningen, men eftersom Nils har lovat massage efteråt så tror jag inte jag blir alltför deppig även om han skulle leda viktnedgången efter första veckan.    
  

För- och nackdelar med våren

Publicerad 2010-03-14 21:44:09 i Allmänt

För:

- Ljuset
- Solen
- Lättare kläder
- Lättare skor

Mot:

- Slask och pölar
- Leriga galonkläder
- Kalla vindar när man tror det är varmt
- Hund som dryper av smuts

Fulspel

Publicerad 2010-03-14 21:07:44 i Allmänt

Nä nu jäklar! Det är vägning i dag och Nils kör fulspel och skippar måltider. Fast känner jag honom rätt så slutar han hellre som anorektiker än förlorar vadet mot mig. Nu sitter han och väntar ut vägningen innan det blir något kvällsfika. Glöm det grabben, då blir det ingen förrän precis innan läggdags så du får lägga dig hungrig!

Rätt låt vann

Publicerad 2010-03-14 10:39:45 i Allmänt

Anna var bäst, vet egentligen inte varför jag tycker det för det är inte den typen av musik jag brukar gilla. Jag tycker bara att hon har en skön, unik röst, melodin var bra och framförallt texten som handlar om att det är helt ok att vara varken bäst eller sämt, att man ska trivas med det liv man lever och att man duger som man är. 

Som vanligt när det handlar om musik så var Ines på topp och höll låda. Vi hade inte hjärta att lägga henne trots att hon borde för hon hade så kul, apploderade och jublade högt "BJAAAA!" (=BRA!) efter varje låt. Ines favvisar var helt klart Ola och Erik´s upptempolåtar.

Hon ville gärna få med Hans och Maria i stämningen också, "Haaasse" ropade hon och körde dansmove:sen som hon ville att han skulle härma. Vad månde bliva av vår partyprinsessa? (Vad är det man säger; sådan far, sådan mor...sådan dotter?)  
  
Puss på dig min älskling!  

Ines ville ta kort på pappa och mamma också alldeles själv.

Kul förresten att Timrå vann igår, nu väntar slutspel och det är ju alltid spännande även för en icke sportfantast som jag.  

Nils jobbar idag och Ines och jag har haft en lugn och mysig morgon, nu väntar en långpromenad i det vackra vädret. Åt så mycket godsaker igår att jag gruvar mig för vadslagnings-vägningen i kväll när Nils kommer hem, finns en viss risk att han leder även om han också har "syndat en del i helgen.  

Härlig lördag

Publicerad 2010-03-13 19:29:29 i Allmänt

Såå vackert ute idag, sol och takdropp. Fast man blev allt lite lurad i lä av husväggen för det blåste ganska friskt med kalla vindar när man kom ut där det var mer öppet. Därför blev det inte den långpromenad jag först tänkt mig idag. Dessutom hade jag rätt mycket pyssel med Gangstar-leveranserna som kom igår eftermiddag.

Ines ville inviga sin nya mössa direkt och såg mäkta mallig ut.  

Det blev ingen dans på Casinot igår för vi hittade ingen barnvakt, men det gjorde inte så mycket för vi hade mysigt ändå med "lilla" familjen (jag , Nils och Ines). Älsklingen överraskade med en bukett tulpaner när han kom hem, tack raring. 
 
I kväll får vi sällskap framför Melodifestival-finalen eftersom Hans och Maria kommer. Jag tror att Anna vinner, men gillar faktiskt flera av de andra låtarna också. Svårtippat.

Lördagsmys!

Sailor girl

Publicerad 2010-03-13 00:04:14 i Allmänt

Nils är inte speciellt intresserad av vad Ines har på sig, men när jag visade denna sailor-tröja med ett guldankare på ena ärmen så slog han till direkt, båtgalen som han är. Moonkids från Pirum Parum, 229:-.

Begagnat

Publicerad 2010-03-12 23:52:51 i Allmänt

Blev jättenöjd med dessa inköp på Tradera för att dryga ut Ines garderob lite till. Tröja från POP och byxa från Name it, nästan nyskick på båda.  

Nova star t-shirt och byxa.  


Har också hittat ett par andra begagnade Nova star jeans, men de har inte kommit än. 

Nu är det bäst att sälja bort godbitarna från det urvuxna också, men jag har inte bestämt än om jag ska ta böket med Tradera-annonser eller boka ett bord på en barnloppis i slutet av den här månaden - vi får se.

Middag hos farmor

Publicerad 2010-03-12 14:20:52 i Allmänt

I går kväll blev vi bjudna på en 3-rätters middag hos Nils mamma Gertrud i Bosvedjan. Inte dumt alls att åka och sätta sig vid dukat bord.

Ines hade jättekul med alla dockor som fanns sparade där.

Vi andra lyssnade på gamla skivor och foton. Hittade bl a detta på Nils när han var liten:

...och då blev jag ju tvungen att kolla på en bild av mig själv också för att jämföra vem av oss som Ines är mest lik. I mina ögon är det ingen tvekan, men vad tycker ni...?  

Liten mannekäng

Publicerad 2010-03-12 13:58:09 i Allmänt

Med en massa nya kläder här hemma så körde Ines en liten snabb modevisning för oss igår. Den här t-shirten var som skapt för henne och det märktes att den var uppskattad för hon ville inte ta den av sig.
 
Sött, men tufft på samma gång. Det är fullt med mjuk spets på ärmarna.

I såna här mjuka plagg kan man ju inte låta bli att kramas lite extra. Stjärntightsen är superfina, men tyvärr väldigt stora i midjan så jag måste nog hitta på en lösning där. Tröjan är go som en jordgubbsglass.

Efter detta tröttnade stumpan så vi fick inte prova de regnbågsfärgade topparna, men dom vara bara hur fina som helst - LOVELY !!! Nova star jeanskjolen jag kammade hem på Tradera satt också perfekt.

JAAAA, nu fick jag precis ett sms som talar om att leveransen från Gangstar äntligen är här! Vad kul, då ska jag hämta och packa dem så fort lill-gumman vaknar. Hon hittade en liten kudde på golvet och blev så trött att hon slockande medan jag pratade i telefon tidigare, gulligt värre. (Nu är hon dock flyttad till soffan)

Ines gillar när jag kommer hem med kläd-lådorna för då brukar jag få fin fin "assistans" och allt tar dubbelt så lång tid att få i ordning, he he. Nu kommer det ju även plagg som hon själv ska ha så det blir nog ännu mer modevisning idag...om hon vill förstås.  

Levande begravd

Publicerad 2010-03-12 13:19:44 i Allmänt

Jag pratade med min kompis i dag om olyckan de varit med om (som jag läste antydningar om i natt på Facebook). Deras son hade hamnat under ett stort takras i fjällstugan och blivit levande begravd under snömassorna! Vilken panik de måste ha känt innan de fick fram honom, man kan nog inte ens föreställa sig. Det blev ett stort räddningspådrag och iltransport med helikopter till sjukhus. Han blev visserligen ganska allvarligt skadad, men lyckligtvis inte livshotande. Jag känner med familjen och hoppas verkligen att läkningen går som den ska.       

Vad är det som har hänt???

Publicerad 2010-03-12 01:20:59 i Allmänt

Usch, vad obehagligt! Jag loggade in sent på Facebook, vid midnatt, och nästan det första inlägget jag läser antyder att något hemskt trauma har hänt en familj vi känner. Det är för sent att ringa och det står ingenstans vad det handlar om. Nu blir det svårt att sova känner jag, måtte ingen av dem vara svårt skadad....  

Mera barnshopping...

Publicerad 2010-03-10 23:24:57 i Allmänt

Oj oj, nu måste jag dra åt handbromsen vad gäller inköp till Ines för idag blev det ännu mer. Dessa två kändes som ett "måste", Nova star från Pirum Parum:

Resten av inköpen var riktiga superkap som jag är jättenöjd med. Fick tips igår på Gangstar-partyt att Kvissle-skor hade halva reapriset på barnskor så jag åkte dit och provade massor av söta vår/sommar varianter på lill-gumman. Problemet var bara att nästan alla var för stora, hon har fortfarande bara stl 21 på fötterna och de flesta fina var i 23-24 och glappade rejält, hon skulle aldrig hinna växa i dem under sommaren enligt Mirjam. Det blev dock ett par sandaler, vårkängor (som hon kan ha redan nu) och ett par Gore Tex-kängor till nästa vinter, alla tre paren för 450:- (ord pris ca 1650:-) - Kanonbra! 
 
När jag ändå var i Bommen så passade jag på att gå in på "Tre små busfrön" också och där blev det fler fynd. Alfons Åberg baggyjeans, en söt kofta och ett par Geggamojja leggings till reapris och dessutom "tag 3 betala 2". Blev faktiskt väldigt förtjust i hela vårens Geggamojja-sortiment, men behärskade mig och höll mig till rean, nu får det räcka. Jag har väl förbrukat inte bara ett, utan flera barnbidrag i förskott nu.    

Den cerisa klänningen köpte jag i Timrå på Butik Liten som säljer begagnat till barn, betalade 60:-. Hade ställt in mig på att hitta mycket mer, men det kändes som att alla godbitarna redan var sålda då jag var där. Det gäller väl att ha lite tur antar jag. 

Nu har vi både kläder, skor och rosa färger som förhoppningsvis räcker ett bra tag, känns skönt tycker jag.   

 

Shoppingångest men...

Publicerad 2010-03-10 13:26:23 i Allmänt

Det är egentligen helt galet vad Ines får kläder just nu! Visserligen small det bara till och halva garderoben var plötsligt urvuxen så hon behöver en uppdatering, men jag våndas över hur mycket pengar det blivit. Jag har gått och blivit märkesfixerad på äldre dar! 

Nu är det Gangstar, Nova star, Molo och Villervalla som gäller. Dyrt i inköp om man jämför med typ Kapp-Ahl och H&M, men samtidigt får man ju tillbaka en hel del om man säljer plaggen vidare i andra hand. Det är inte klokt vad folk budar högt på t e x Tradera för den här typen av barnkläder. I slutändan borde det alltså inte bli så kostsamt, om man bara är beredd att ta det besvär som blir med att sälja när det är urvuxet. Jag får se om min teori håller när det bli dags.

Snart kommer Gangstar-leveransen med en del nytt till Stumpan och det här beställde jag idag från Lucky Little Me.se - allt från Molo:
 Det är många som tror att Ines är en kille eftersom hon har lite hår och rätt ofta bär unisexplagg, så nu får det bli lite mer flickiga kläder tills de små fjunen vuxit ut lite. Mera rosa helt enkelt.

Den här klänningen var ju bara för underbar och skulle vara såååå fin till Ines blåa ögon, men 499:- kändes lite väl saftigt, även om den säkert skulle ge minst 300:- tillbaka vid försäljning. Jag måste fundera lite om det är värt det. 
  

"Lelle & Lole"

Publicerad 2010-03-10 00:05:15 i Allmänt

Ibland har man fullt upp som liten mamma när alla är hungriga:


Kjolen Signe från Gangstar kom i en mindre storlek redan idag så vi provade direkt. Passade Ines perfekt, riktigt fin till Villervalla tröjan hon hade på sig...och alla älskade halsband såklart.

Litet bakslag vad gäller glasögonen för nu har hon inte varit så sugen på att bära dem, men vi försöker inte tvinga henne utan hon får vänja sig i sin egen takt. (By the way: Lelle=Välling och Lole=kjolen på Ines språk) 

Vill hitta nytt porslin

Publicerad 2010-03-08 23:56:30 i Allmänt

Jag HATAR vår tråkiga Ikea matservis som slamrar så högt under måltiderna och när man ska ta had om disken! Perfekt att sonen ska få en egen lya nu för då vet jag precis vad han ska få med sig härifrån. I ett enmanshushåll funkar de säkert bättre och duger tills vidare för ett fattig student.

Men vad ska vi ha i stället? Var hittar man det där fina porslinet som inte kostar skjortan och som är lika snyggt år för år? Inget pråligt mönster, inga blommor, bara snyggt utformat och trevligt både för fest och vardag? Tips mottages tacksamt.

Bra byte

Publicerad 2010-03-08 23:02:00 i Allmänt

Jublar för jag fick ett mail från Louise som packar ordrar hos Gangstar, de vill byta ut min Signe visnings-kjol i stl 5y mot en 1y. Perfekt för då tror jag att den kommer att sitta som en smäck på Ines till sommaren! Egentligen köper jag 2y till henne nu, men eftersom kjolen är stretchig och stumpan (förhoppningsvis) börjar köra blöjlöst då så funkar det säkert med en mindre storlek. Signe är den gula kjolen till vänster med lagda veck fram:

Fick andra goda nyheter också - de första leveranserna är äntligen på väg och alla som väntat längre än 3 veckor på sin beställning kommer att kompenseras med en present. Tyvärr kunde inte Gangstar påverka förseningen eftersom kläderna fastnat i någon tull på vägen, men nu är de alltså snart framme. 

Det är helt fantastiskt vilket mottagande den här vårkollektionen har fått, Gangstar säljer som aldrig förr! Jag är lite avis, för flera av de andra 19 säljarna i Sverige har fixat en träff i Linköping där de ska få vara med och tycka till om höstkollektionen...och jag kan inte åka - surt. Jag vill också se kläderna! Får väl hoppas att de andra skvallrar på forumet sedan.  

Ett extra varv

Publicerad 2010-03-08 21:01:50 i Allmänt

Jag lät inte lite träningsvärk efter gårdagens skidåkning och promenad stoppa mig utan tog en ny runda idag. La dessutom på ett extra varv trots noll glid under skidorna och kände mig riktigt duktig...ända till Nils kom hem och berättade att han åkt ännu längre. Typiskt honom, allt jag gör ska han göra värre - bara för att vinna.

Den skurken, jag får nog lägga om taktik och träna i hemlighet eller åtminstone mörka lite om jag ska ha en chans att vinna vadslagningen. Kanske jag ska baka något extra gott...Nils har ju riktigt svårt att hålla sig från sånt, hi hi. I krig och kärlek är ju allt tillåtet sägs det :)

Jag har suttit och budat lite på Tradera idag. Näst efter Gangstar´s barnkläder så älskar jag Nova star så jag kollade om man kunde hitta några såna fynd i auktionerna. Dessvärre ligger andrahandsvärdet så pass högt på detta märke att det nästan inte lönar sig att buda, men jag lyckades i alla fall ta slutbudet på den här helt nya kjolen åt Ines:

230:- + frakt 24:-=254:- i stället för nypris i butik 349:- så det var helt ok tycker jag. (När Ines vuxit ur den så åker den tillbaka ut på Tradera och då får jag troligen tillbaka större delen av de pengarna - perfekt).    

Fika i backen

Publicerad 2010-03-07 21:01:33 i Allmänt

Ella tjuvstartade sportlovet i Nolby-backen med sin kompis Ida. Hon håller på att lära sig åka snowboard och eftersom jag lovat komma och kolla så bestämde vi att jag, Nils och Ines skulle komma dit med lite fika åt tjejerna.

Det var en lite mörbultad Ella som kom glidandes lite långsammare än vanligt nerför branten, hon hade ramlat och kände sig lite öm här och där men det var tydligen ingen större fara för vi fick fram ett leende i alla fall.Redan idag märker vi tydligt att Ines börjar uppskatta glasögonen, de får nämligen sitta kvar allt längre stunder och hon tittar storögt på världen som tidigare var så suddig.

Vadslagning

Publicerad 2010-03-07 20:35:11 i Allmänt

Nu blir det några tuffa veckor/månader framöver. Nils och jag har nämligen slagit vad om vem som kan gå ner 5 kg först. Min idé eftersom jag vill vill komma i bättre form och behöver en sporre för att komma igång. Tanken är inte att vi ska banta utan snarare att vi ska tänka lite mer på vad vi stoppar i oss och samtidigt röra på oss mer. Både Nils och jag är tävlingsmänniskor så det lär bli en hård kamp med många psykningar innan vinnaren kan koras och få sitt fina pris. Vad det blir ska var och en fundera på tills i morgon. Vad ska jag hitta på tro...? 

Invägningen gjordes direkt och jag börjar på 65,2 kg, Nils ligger på 86,4 kg - vi ska alltså ner till 60 resp 81 kg med reservation för en liten avrundning. Jag blev inspirerad av Vasaloppsåkarna och rivstartade med en runda i skidspåret. Nils var inte sen att ta efter så man kan säga att vi ligger precis lika just nu. Nästa vägningstillfälle blir kommande söndag. Passar bra att det är sportlovsvecka för då är ju hela familjen lite extra aktiv.     

Gillar väskor

Publicerad 2010-03-07 19:54:55 i Allmänt

Ines nya Vincent-väska var tydligen väldigt rymlig och bra, hon gillar den skarpt.  


Vilken wow-upplevelse!

Publicerad 2010-03-06 17:26:53 i Allmänt

Fick ett sms igår från optikern att Ines glasögon var klara. Vi skyndade oss därför dit idag på förmiddagen och hämtade dem. Det var helt fantastiskt att se hennes reaktion när hon provade dem för första gången. Hon stelnade till och log sedan världens bredaste leende och snurrade runt och tittade sig omkring, tittade på oss och på expediten med stooora ögon (de blev enorma bakom de tjocka glasen). Jag blev alldeles rörd och torkade diskret bort en liten tår. Sedan åkte de bryskt av igen. Det var väl ovant att plötsligt se så klart. Hon fick glasögonen med sig i en liten påse och gick stolt ut ur affären med den och sin nya, rosa väska som vi strax innan köpt på Vincent. 

Innan vi åkte hem så ville jag ta en titt i inredningsaffären Butik Anneli. Ines provade sina glasögon på nytt där inne och utbrast "WOW" när hon såg alla fina saker och blommor. Vi kunde inte låta bli att skratta för det såg så kul ut. När vi kom hem åkte brillorna av och på hela tiden, men vi tror att hon snart kommer att vilja ha dem på sig hela tiden eftersom det blir så stor skillnad. Det fina Muminfodralet verkar också uppskattas.  

Här är förresten inköpen från Butik Anneli, lite vår-romantik:

Nu blir det taco-middag och sen melodifestial-mys med hela gänget i soffan. Ha en skön lördag goa vänner!

Dans till Bonus

Publicerad 2010-03-06 16:56:39 i Allmänt

I går blev det en spontan danskväll på Casino Cosmopol med Annika och Tomas som sällskap, Nils jobbade tyvärr så han kunde inte följa med. Det blev ingen riktig höjdare, orkestern var sådär och publiken var inte riktigt den jag är van vid från betydligt bättre danstillfällen, men några höjdpunkter var det ändå. Nu är det så sällan jag är på dans så jag har absolut inte samma krav som jag hade då jag var ute som mest, därför kan man säga att kvällen är gjord bara jag får dansa med ett par, tre stycken kanon-killar. Njöt i fulla drag då ett riktigt superproffs bjöd upp och gjorde alla tänkbara "trix" på golvet, han kom dessutom tillbaka så det tar jag som en bekräftelse på att han tyckte att jag hängde med i svängarna. Jättekul!    

Jag brukar inte bugga ute, men nu blev jag mer eller mindre tvingad av några hurtiga typer så det var bara att köra på och hoppas att de gamla takterna satt i. Det gick rätt hyfsat, inte klockrent men riktigt skoj ändå. Det är ju övning och fler turer jag behöver så det gäller bara att komma igång och våga tacka ja. De flesta killar som vill bugga är ju riktigt duktiga och då lär man sig massor. Bra fysisk träning också, jag flåsade som värsta snuskgumman i örat på nästa kille som bjöd upp efter buggandet, he he.

En trotjänare har gått ur tiden

Publicerad 2010-03-06 16:35:11 i Allmänt

Pang, så dog den - våran mikrovågsugn som vi haft hur länge som helst! Plötsligt insåg man vad mycket man använder den och att det faktiskt utvecklats ett slags beroende genom åren. Det kändes akut att skaffa en ny. Det blev en snabbis till El-Giganten för att hämta hem den här från LG:

En mindre, smidigare och betydligt effektivare variant till den gamla trotjänaren.

BusMonster

Publicerad 2010-03-04 12:10:00 i Allmänt


Alla som bloggar om www.busmonster.se får ett
presenkort, värde 100kr (senast 5/3-10)
Maila busmonster.info@gmail.com när du bloggar.
Presenkortet gäller på mössor under mars. 
Blogginlägget ska innehålla texten
"Blogga om BusMonster - få presentkort!"
samt bilden nedan + bifoga BusMonster.se
i din länklista.

PS. ser ut som att gullungen på bilden har Gangstar-kläder på sig, My och Southbaggy kanske..?

Studentlya

Publicerad 2010-03-04 12:01:11 i Allmänt

Pontus har stått i kö ganska länge innan han nu äntligen har fått en studentbostad i Stockholm. Väldigt nära Kungliga tekniska högskolan där han går, så det är perfekt. Visserligen har han trivts bra även som inneboende, men jag tror ändå att det kommer att kännas bra att ha något eget där man får rå sig själv helt och hållet.

Nackdelen med studentbostäder är ju att lägenheterna är så små, kan närmast jämföras med ett ordinärt hotellrum kan man säga. Det blir till att tänka "compact living" när man planerar inredningen och ändå försöka få det mysigt och trivsamt, allt till så liten kostnad som möjligt. Hm, hur ska det gå ihop?

Jag hoppas vi kan åka ner och hjälpa till när det blir dags för flytt den 1:a April. Som tur är har vi ju lite tid på oss att skrapa ihop de möbler och saker som behövs, det blir till att röja ur skåpen och hänga på Blocket. Tur att det är i Stockholm för där är ju utbudet och annonserna betydligt fler. 

20 år om bara några veckor - min lilla prins är plötsligt vuxen! Saknar dig och det känns lite trist att missa födelsedagen, men vi ses snart och då ska vi fira!

40 is the new 20

Publicerad 2010-03-03 12:03:04 i Allmänt


Missa inte den nya tv-serien Cougar Town tisdagar kl 21.55 på 5:an! Gillar ni 2 1/2 män så gillar ni den här, smått ironisk, rå dialog för oss med sjuk humor. Serien handlar om det nya livet för en nyligen frånskild, snygg kvinna i 40-års åldern, en MILF som på nåder tillåter sig själv att träffa en yngre kille och som är skitförbannad på sin manliga granne i samma ålder och samma sits som tar hem nya, unga tjejer hela tiden utan minsta dåligt samvete. 

Jag skattade hysteriskt åt vissa dråpliga inslag som t e x när hon skulle testa en ny ställning med sin unge älskare och stående, snyggt sexigt skulle slänga upp ena benet över hans arm...det slutade med en elak sträckning i låret. Courtney Cox var suverän i rollen, men jag gillade även hennes korkade exman, de knäppa väninnorna och den coola tonårssonen som får stå ut med en hel del pinsamheter genom sina föräldrar. Andréa skrattade nästan lika mycket som jag så det är inte bara de som passerat 35 som har behållning av serien.  

Nu gäller det bara att vi lyckas få tillbaka tv-kanalerna genom Telia för Boxer-avtalet upphörde idag och allt utom bas-utbudet försvann. Måtte det inte krångla för varken jag eller Nils har något större tålamod med sånt här. Det var ju lite klantigt av oss att inte koppla in Telia tidigare eftersom vi haft paketet hemma ganska länge, men man har ju en förmåga att vänta in i det sista. Håll tummarna att det funkar. 

By the way - snöstorm ute idag så jag säger bara:

Fuck winter!
      

Nosgos

Publicerad 2010-03-02 13:54:04 i Allmänt

Kolla vilken mysig bild jag fick på Ines & papsen, gullisar: 

I går skjutsade jag först in Andréa och hennes kompis Linnea till slalombacken på Södra Berget där de skulle ha friluftsdag, sedan mötte jag och Ines upp Josefine och Elias för trevligt shoppingsällskap. Vi hann med Toddler, Ittala outlet och Mio innan kidsen blev hungriga. Perfekt att käka billiga köttbullar på Ikea i det läget. Efteråt "sprang" vi igenom varuhuset också i jakt på något vårfint att ta med hem. För min del blev det bara lite doftljus. 

Två små "Gangstar´s", Elias i cardigan Olle och Ines i Smilla huvtröja och Agnes kjol.  

Manikyr

Publicerad 2010-03-02 12:21:45 i Allmänt

I söndags bokade jag in mig på manikyr hos Ida (som är släkt med mina äldsta barn på pappans sida). Hon utbildar sig just nu till nageldesigner och ställde genast upp som övningsperson. Mina naglar har aldrig förr utsatts någon noggrann vård eftersom jag knappt orkar hålla på med nagellack och sånt´, men det var riktigt kul att prova. Kom dit med mina torra och trötta vinterhänder som såg ut så här innan:

Det kändes lyxigt att få bli ompysslad en stund, med rengöring, filning, polering, massage och lackning.

Så här blev resultatet:

Kände mig inte alls sugen att ställa mig och diska med mina mjuka och fina händer när jag kom hem, men man är ju så illa tvungen ibland. Ska bli kul att se nu hur länge lacket håller nu när det är gjort enligt konstens alla regler, trots att man inte direkt är så rädd om naglarna alla gånger.

Snart ska Ida få lära sig att göra nagelförlängningar också så jag tror att jag ska prova det lite längre fram i vår, men då får baske mig någon annan ta disken! :)   

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela