gikas

Dags att börja elda

Publicerad 2009-09-30 22:59:20 i Allmänt

Det är svinkallt ute. Jag hade t o m igenimmade rutor på bilen då jag skulle hem ifrån ett Gangstar-party ikväll. Full fart på fläkten, men utan tålamod att vänta på fri sikt så körde jag sakta hemåt och hoppades slippa möte, det gick bra för det var bara några hundra meter att köra och alla Nolby-bor verkade sitta inne och kura i värmen. På tal om värme; Nils hade premiäreldat i kaminen och det med besked. Det var som att kliva in i en bastu. Det är otroligt mysigt med brasor, men man behöver ju inte gå till överdrift. Fast jag anar en viss baktanke med det hela, han kanske vill ha mig lite mer lättklädd ;) hi hi

Massor av erbjudanden

Publicerad 2009-09-29 19:39:51 i Allmänt


Det är inte klokt vad många bra erbjudanden det är när man handlar Gangstar just nu! Värsta hjärngympan för oss säljare när vi ska ta hand om beställningarna, men det är alltid kul att göra folk glada.

Som värdinna fram t o m den 7:e okt får du förutom den vanliga värdinnerabatten (60-260:- rabatt) även ett gratis vuxenplagg och är ni sex som handlar på partyt får du dessutom ett gratis hemligt barnplagg från nuvarande kollektion. Har bara ett fåtal kvällar ledigt fram tills dess så passa på och boka nu!

Alla som handlar nu kan även ta del av dessa erbjudanden (även utanför partyn, direkt av mig):

- Vid köp av en överdel (tröja, body, klänning) för du köpa en underdel för halva priset. 
- Vid köp av Jack + Thea (collegejacka m avtagbar huva och mjukisbyxa m mudd) så betalar du bara 359:-/set.
- Alla ytterplagg (jacka/overall) har 50:- rabatt just nu (t o m sista sept). 
- Vid köp av ett plagg till ordinarie pris får du köpa obegränsat antal hemliga plagg för bara 75:-. Du bestämmer storlek och kön, men vad som skickas blir en överraskning (plagg från tidigare kollektioner, ibland samma modeller som finns nu fast andra färger).

Jag tycker det är jättekul med dessa hemliga plagg för man vet aldrig vad som kommer, men de gör sällan någon besviken, tvärtom glatt överraskade.

Hur krångligt kan det bli?

Publicerad 2009-09-29 17:41:05 i Allmänt

Har varit på a-kasseinformation på Arbetsförmedlingen idag. Mannen som höll det hela var samme man som jag träffade allra första gången jag var in på AF, då jag kände mig så nonchalant bemött. Han kör en slags översittarstil som får en att kännas sig som när man satt i skolbänken och hade en lärare som mal på i en myndig ton och får det han pratar om att framstå som ytterst märkvärdigt. Han ställde frågor kring a-kassereglerna som vi rimligtvis inte borde kunna svara på, typ: - Är det någon som kan svara på varför folk under 20 år inte får sökbidrag på andra orter? När ingen svarade sa han - Va INGEN, det borde ju alla veta! Folk under 20....bla bla bla....(Ingen av oss som satt där verkade ens vara under 20)

Efter lika mycket pekpinnar och moralpredikningar som information så började jag känna mig riktigt irriterad. Varför förutsätta att man har en grupp fifflare framför sig?! Är ALLA arbetslösa verkligen lata smitare som gör allt för att få sitta hemma framför tv:n eller åka på semester på bekostnad av a-kassan och arbetsförmedlingen? Tror knappast det. De flesta av oss är säkert väldigt angelägna om att få ett jobb och fram tills dess göra vårt bästa för att uppfylla alla krav och förväntningar som ställs på oss.  

Det visade sig också att man kan förlora på att hoppa in och jobba strödagar. Hur galet är inte det! Alla borde väl tjäna på att folk jobbar oavsett hur lite blir. Där höll faktiskt arbetsförmedlaren med om att systemet slog helt fel, men talade om att det är fastställt från regeringshåll att det ska vara så. Han hoppades att det skulle ändras.

Egentligen är det helt sjukt att man pliktroget har betalat in en stor summa pengar varje år till a-kassan, men nu då man vill få tillbaka en liten del av dessa så ska det behöva vara så ofattbart krångligt. Jag skickade snabbt in mina papper tillsammans med alla intyg som behövdes enl AF. Det var de första dagarna i september. Först i går kom en bunt papper från a-kassan som sa att intygen behövde kompletteras med ett intyg avseeende tiden före föräldraledigheten. De vill alltså basera sitt beslut på vad jag har haft för mig de senaste TVÅ åren bara för att jag har varit hemma med barn. Normalt räcker det med 12 månader. Varför kan man undra? Ersättningen ska ju ändå baseras på min senaste lön....Inte konstigt att de har långa handläggningstider. Jag är rädd att jag blir utan pengar i säkert en månad till.

Jag tror att det som gjorde mig allra mest förundrad i dag var att man personligen måste besöka AF för att "påanmäla" a-kassa igen efter t e x vård av sjukt barn. Det räcker inte att fylla i det på kassakortet eller ringa eller maila - nä, man måste åka fram och tillbaka till stan för att tala om att ens barn är friskt igen!! I mitt fall 3 mil fram och tillbaka. Dessutom ska försäkringskassan i sin tur ha ett intyg från dagis från sjukdag 1 som ska skickas in tillsammans med sjukanmälningsblanketten. Hoppas på friska barn så man slipper alla sjuka regler!     

    

Fullt med snygga kläder

Publicerad 2009-09-27 22:26:15 i Allmänt

När Ines sov idag så passade jag på och hänga upp och prova igenom Friendtex-kollektionen. Jag bedömer att det är kläder för tjejer/damer mellan 35-100 år. Inte det mest ungdomligt trendiga kanske utan mer åt det bekväma, figurvänliga och klassiska men ändå riktigt snygga modeller i storlekar mellan S-XXL. Tipsa gärna er omgivning att jag har dem här för provning och beställning till nästa söndag. Sista dagen kör jag öppet hus i Ortvikens båtklubbstuga mellan kl 12-15 och visar även Gangstar-kläderna. Alla som vill får komma.
 
Tunikan t h i grått, svart och cerise/plommon, den påminner lite om Odd Molly i stilen och satt riktigt fint på. 

Kolla in den grå pälsvästen till vänster, helt rätt i höst! Den lila västen gillar jag också, fast min favorit blev nog ändå den här långa urmysiga koftan som skulle vara perfekt att kura in sig i nu när höstkylan kommer. 
 
Det följer med skor, bastoppar, strumpbyxor, tights, halsdukar, baskrar och några kepsar också. Plus en del herrkläder som var rätt schyssta. Kläder som inte alla har, så skicka hit era mammor och svärmödrar så får de prova, eller informera dem om öppet hus med fika nästa söndag. Ni yngre är självklart också välkomna för det finns ju en del för er också...Gangstar om inte annat. Ni som fått kompensationskupongen för restade plagg kan ju passa på och nyttja den då om ni vill.     

Vad är det med mig?!

Publicerad 2009-09-27 21:41:38 i Allmänt

Det är inte bara utomhus jag har idétorka just nu, i vardagsrummet vet jag inte ens vilka gardiner jag ska sätta upp. Köpte några beigea med svart mönster, men det känns inte riktigt rätt. Jag är rädd att det blir fööör beige i rummet, trots att jag har plommonfärgade detaljer i matta, kuddar och dukar. Behåller jag de här gardinerna så blir det nog mörkare krukor i fönstren. Bra pris hade de i alla fall, 199:- för 2 st veckbandslängder.  Vad tycker ni?

Har varit mest hemmamys idag, men Annika N kom förbi och tog med mig och Ines till Nordljus en sväng. De har så mycket fint i den vita lantliga stilen så jag börjar alltid drömma om ett gammalt, vackert renoverat lantligt hus med dubbeldörrar när jag är där. Hemma i vårt 60-tals hus funkar det inte lika bra, men eftersom jag inte gillar 60-tals stuket heller så kan man inte säga att vi kör någon speciell "stil" direkt. Tänk om man hade lite större resurser, då skulle jag börja om från början med hela inredningen tror jag. Nu blir det mest en massa kompromisser mellan vilja och plånbok vilket ger ett ganska ojämnt resultat, ibland riktigt bra, ibland bara hyfsat. 

På tal om Annika N, hon har tillverkat en egen sån där stor, tråd-klot-lampa i svart som de tar ca 1800:- för i design-butikerna. Hennes blev minst lika snygg och kostade max 200:- att tillverka. Kul grej! Jag har redan en vit (ej original, men liknande) i trappen, annars hade jag velat prova jag också.
 
Dessvärre finns det ingen plats just nu att hålla på och pyssla, vi måste rensa ut en massa efter omflyttningarna här hemma först. Nu har Nils jobbat en massa och jag har haft fullt upp med allt "basic" så det har inte hänt så mycket de senaste dagarna. Hoppas ändå det blir klart till veckan för nu är mitt tålamod att leva i den här röran snart slut.  

Mycket läsning

Publicerad 2009-09-27 10:28:40 i Allmänt

Förr läste jag jättemycket böcker. Älskade att traska runt en hel dag med boken som trogen följeslagare för att kunna läsa några kapitel så fort det gavs tillfälle. Vissa dagar fanns det mycket tid till läsning och då hann jag i princip läsa ut en hel bok i sträck. Andra gånger kunde jag ligga vaken halva natten för att det var så spännande att man inte kunde sluta. 

Sen hände något som gjorde att böcker bara blev dammsamlare - Jag började jobba, fick barn, villa, vovve och allt det där. Suget att få läsa en bra bok finns kvar, men tiden på dagarna och orken på kvällarna räcker inte till. Visst kanske man kan hinna med några rader här och där, men med ständiga störningsmoment så känns det inte lockande. 

Ett slags substitut till böckerna har blivit tidningar och magasin. Gärna inredning av alla det slag, skvaller, mode eller andra typiskt tjejiga tidningar, men bläddrar även gärna i mat- eller måbra magasin, förutom dags- och kvällstidningarna förstås. En tidning är lättare att lägga i från sig och kräver inte samma koncentration som en bok så det funkar bättre. 

Just nu har jag den här härliga bunten att gotta mig i när det blir en lucka under dagen: 
     

Gosigt värre

Publicerad 2009-09-27 00:13:54 i Allmänt

I morse var mamma lite trött efter den sena partykvällen, men det visste ju inte Ines så hon pockade på uppmärksamhet lika tidigt som vanlig. Däremot ville hon komma till min säng och var hur gosig som helst, vi (och favvo-kaninen såklart) låg och kramades i säkert en halvtimme så jag fick ju chansen att vakna i lugnt tempo i alla fall.

Efter vällingen blev hon sådär go igen och ville helst sitta i knäet och småprata så vi hade en riktigt mysig förmiddag tillsammans innan det var dags att förbereda för Gangstar-party på Hemmanet. Eftersom Nils jobbade och ingen av storbarnen var hemma så fick Ines följa med och leka med värdinnans lille kille (som hon känner från baby-sången).

Efter visningen stannade vi utomhus ett tag och gjorde lite höstförberedande pyssel. Jag rensade bort alla risiga sommarblommor och plockade undan på altanen. Nu blev det verkligen tomt där ute och lika tomt på idéer i min skalle. Hur får jag altanen att se trevligt höstsnygg ut? Vad skulle ni ha gjort? Hjälp mig med tips.
   
Undrar hur tidigare ägare till vårt hus tänkte när de gjorde eldragningen till utearmaturerna...? Helt fel placering om jag får säga min mening (och det får jag ju :)

I kväll hämtade Nils alla Friendtex-kläderna åt mig och kom dessutom hem med en massa älgkött så det blev en del jobb innan vi äntligen kunde sjunka ner framför tv:n och vräka i oss en massa onyttiga godsaker.  

Höstshopping

Publicerad 2009-09-26 23:29:51 i Allmänt

Jag och Ines har köpt likadana mysiga Gangstar-tröjor, båda var rätt stora så min ska bytas men Ines lär snart växa i sin.
 
I går blev det faktiskt lite mer höstshopping till mig själv, jeanstights, glansiga svarta tights, tre toppar, strumpbyxor, en scarf och en partyväska. Egentligen skulle jag köpa skor också. Med tanke på att jag funderade på om de skulle vara platta och bekväma eller sexiga och höga så får man väl säga att det fanns en viss "tantvarning" med i bilden, plus min vanliga förmåga att vela till det ordentligt. Det slutade med att jag kom hem utan skor, men shit vad mycket snyggt det fanns - särskilt de skyhöga. Ett speciellt par hade jag lätt kunnat ställa på en hylla som ren prydnad och belysa med spotligthts, VILL HAAA!

Fick faktiskt användning för vissa av kläderna direkt när jag kom hem för då blev det Stadshuset med Vanja och Annika. Träffade många kända ansikten så vi hade en riktigt trevlig helkväll. Jag är hemma så mycket nu att det är verkligen skönt att få komma ut, klä upp sig och träffa lite folk som omväxling. Nils jobbar hela helgen så han valde att stanna hemma med Ines och bara ta det lugnt.   

Äppeltider

Publicerad 2009-09-24 23:34:52 i Allmänt


Vi har ett ganska litet äppelträd men i år verkar det vara extra mycket äpplen på grenarna. Ines älskar äpplen så hon går till trädet varje dag och tar sig en mumsbit. 

I dag plockade vi in ett helt gäng eftersom Nils vill göra egen äppelmos. 

Själv är jag sugen på en gammal hederlig äppelkaka, men det får bli en annan dag för nu gjorde jag i stället en långpanna mjuka kakor med kaffeglasyr. 
 

Extra extra small

Publicerad 2009-09-24 22:59:15 i Allmänt

Gruvade mig kraftigt över att näst yngsta tjejen Ella behövde en ny garderob, det mesta var nämligen urvuxet. Hon är grymt kräsen och dessutom så smal att de kläder som passar på bredden är för små på längden eller tvärtom. Mycket riktigt, t o m de byxor med s k "slim fit" eller "extra narrow" var mer "baggy" på Ella vilket i sin tur gjorde att de ratades totalt. Desperat mamma föreslog att vi skulle köpa några brallor ändå och sy om dem, men Ella var skeptisk. Till sist hittade vi jeanstights på JC:s vuxenavdelning ( !! ) i stl XXS som passade, de var faktiskt snävare än jeanstightsen "slim fit" i stl 152cl på KappAhl - märkligt, men vi köpte dem och några toppar som Ella fastnade för. Ett par svarta byxor kom också med hem trots att de var för stora upptill, jag lovade dyrt och heligt att det skulle vara lätt att sy om dem (hm..vad gör man inte för sina barn, hoppas jag inte sagt för mycket nu). Det är inte lätt att vara en liten, men ändå ganska mogen 11-åring och med storvuxna kompisar som redan har vuxit ifrån barnavdelningarna med alla dess glittertryck och barnsliga applikationer, klart att man vill ha likadana coola kläder som dem. Vilken tur att vi hittade en del som hon kunde känna sig nöjd med till sist.     

Den som väntar på något gott..

Publicerad 2009-09-24 00:37:39 i Allmänt

De sista restade Gangstar-plaggen från säsongs-starten kom idag så nu tror jag att de är i kapp med leveranserna. Normalt får man sina kläder inom max 2 veckor och det brukar funka klockrent. Därför var det verkligen olyckligt att vissa från de allra första visningarna har fått vänta så länge. Gangstar har dock utlovat en liten kompensation till ALLA som beställt plagg och fått dem restade. 

Friendtex

Publicerad 2009-09-23 13:08:34 i Allmänt


Nu säljer jag vuxenkläder också! Jag får låna hem Friendtex höstkollektion under två veckor, v 39-40 och säljer då till mina vänner och bekanta under den tiden. Blir ni nyfikna och vill kolla på kläderna live eller handla något så hör bara av er. Jag kan ta med dem på party om ni vill också men bara under dessa veckor. Gå gärna in på Frientex hemsida och kolla vad som finns, storlekar mellan XS-XXL.

www.frientex.se

Onsdagsbestyr

Publicerad 2009-09-23 12:57:21 i Allmänt

Tur att man har en sambo som sover när som helst, var som helst och hur som helst. Annars vore det jobbigt de dagar då han har jobbat natt och man ska hålla ljudnivån nere här hemma. Ines hajar ju inte riktigt grejen med att vara tyst alla gånger. Jag skulle aldrig kunna sova på dagen när det är folk som låter i huset, men det är sällan som Nils blir störd av oss. Man får ju förstås undvika dammsugning och annat högljutt, men annars funkar det rätt bra. Det är både för och nackdelar med skiftgång, men just nu då jag varit "älgjaktsänka" ganska mycket så känns det extra drygt att han direkt ska ut och jobba några nattskift och på det 12-timmars pass i helgen. Det blir inte mycket kvalitets-tid tillsammans då inte, suck. Vi får se till att hitta på något kul under nästa frivecka i stället...utöver båtbyggandet förstås. 

Nu ska jag måla lite till i Fridas rum, köra en tvätt, plocka undan och sen hämta Ines på dagis. Skulle behöva ta en dusch och snygga till mig själv lite också för annars känner de väl inte igen mig när jag ska hämta mitt nya körkort som kom i grevens tid. (Det gamla går ut på måndag). Är också sugen på att köpa hem lite ljung, med det skönklingande namnet "Erica" och baka en äppelkaka, så förhoppningsvis hinner jag det också idag. Ja, jag erkänner, jag är en sann tidsoptimist!    

Jägarn äntligen på väg hem

Publicerad 2009-09-22 17:59:31 i Allmänt

Det går som hejsan på älgfronten så nu får vi fylla upp frysen med en laddning till när Nils kommer hem. Samtidigt känns det lite trist att stå och hålla på med kött den lilla stund han är hemma för sen ska han iväg och jobba nattskift. Vet inte vem av oss som suckar högst över det. Ines saknar också sin pappa och undrar var han är. - Pappa...botta (borta)? Har lill-hjärtat frågat med jämna mellanrum de senaste dagarna. 

Om det är fullt i frysen så är det raka motsatsen i kylskåpet, typ slut på allt...igen! Jag som tycker att jag nyss var och handlade för åtskilliga hundralappar. Maten har blivit ruskigt dyr, man får inte speciellt mycket för 500:- nuförtiden. Jag skulle gissa att vi handlar på ica för kanske 5000-6000:-/mån, men då går det ju en del blöjor och sånt också förstås. Jag har fått min sista lön från jobbet nu och man hör en del skräckhistorier där folk har fått vänta i månader på a-kassan så jag känner mig lite oroligt hur det kommer att se ut i kassan nästa månad, kanske vi får varva älgkött med gröt och blodpudding ett tag framöver...?    

Apropå ingenting så luktar det konstigt i Frida´s nymålade rum. Hoppas det inte var någon "bäst-före-dag" på färgen så att det har blivit något fel på den. Hur vet man sånt´???

Nästa rum påbörjat...

Publicerad 2009-09-22 13:59:35 i Allmänt

När jag lämnat Ines på dagis så tog jag och Egon en halvlång prommis i maxfart - för mig alltså, jycken hade nog mer kvar att ge, konstigt nog med de där korta små benen. Jag har funderat över en sak, om jag kör s k powerwalk, så blir jag ändå inte anfådd. Med min nuvarande dåliga kondis så tycker jag att jag borde flåsa mycket mer, men det är bara om jag joggar eller går i backar som jag får upp pulsen. Ändå sägs det ju att en snabb promenad ska vara väldigt effektiv träning så kroppen får ju motion i alla fall. 

Efter det satte jag igång direkt och tejpade lister och fönster i Frida´s rum inför målningen där inne. Trist jobb, men man har igen det sen då det inte blir några fula färgrester kvar efteråt. Jag hann måla ett varv men nu ska Ines hämtas på dagis så resten får vänta tills jag har passning åt henne.    

Farmor Äschusch

Publicerad 2009-09-22 00:41:45 i Allmänt

Bebisar har ett eget språk som ingen begriper, men så plötsligt en dag börjar man uppfatta att jollret faktiskt liknar ett riktigt ord...och ett till...och ett till. Ines pratar ett språk som liknar kinesiska, men för henne är orden klockrena så hon måste tycka att vi är otroligt korkade som inte fattar vad hon menar alla gånger. Fast för varje dag blir dock orden tydligare och man förstår mer och mer. Tänk vilken lycka att upptäcka att man kan göra sig förstådd genom att prata och peka i stället för att skrika och vifta. 

I dag upprepade Ines sin farmors namn "Gertrud" när jag berättade för Ella att hon var på väg hit - det lät i och för sig mer som "Äschusch" men ändå. Andréa:s pojkvän Alex kallar hon "Arsla" och brorsan Pontus "Bopbop", men vi vet ju vilka hon menar :)  Nu börjar det också komma två ord på raken ibland så jag gissar att vi har att se fram emot en riktigt pratsam liten tjej. 


       

Kvarvarande rea - minst 50%

Publicerad 2009-09-21 11:43:50 i Allmänt

Jag har inte så mycket kvar nu från förra säsongen, men det finns några riktiga fynd för den som har barn i rätt storlek. Härliga mjukisbyxan Hanna i stl 5 år kostar nu 90:-
 
Bebisdressen/pyjamasen Dexter i stl 6 mån 100:- (SÅLD)

Superkoola baggybyxan Fred med ställbar midja i 6 mån kostar 130:- (SÅLD)

Den här snygga pikétröjan Mille i stl 1 år matchar Fred perfekt (detaljer i cerise) 80:-

Precis som Mille så har pikétröjan Malte i stl 5 år lite "Fred Perry-stuk" (men är betydligt billigare) 90:-

Supersnygga cardigan Olle passar till allt och är lika snygg på tjejer som killar, stl 3 år 110:-

Eller vad sägs om den här tuffa collegevästen med huva (den svarta randen på huvan går hela vägen ner i ryggen också), kanon över en tunnare tröja om det är lite kyligt, stl 4 år 110:-

Jag har också kvar några härligt äppelgröna plagg, t-shirten Eddie 6 år och klänningen Emmy 4 år 80:- resp 100:-/st. Tänk er dem med en svart eller grå tröja under - lyser lätt upp i höstmörkret.


T-shirt och linne i ett! Petter är en riktig tuffing med Gangstar-tryck fram, stl 4 år 90:-
 
Sist men inte minst cooling-tröjan Casper med alla figurerna, stl 4 år 90:-

Har bara dessa exemplar kvar så passa på nu (tipsa gärna dina vänner också, särskilt de med 4-åringar eftersom jag har flest plagg i storlekarna där i kring kvar nu).

Vill du paxa plagg ur höstkollektionen så går det bra redan nu. Jag säljer dem så snart plagget har sålt slut hos Gangstar eller när säsongen är över strax före jul. Visningsplagg som säljer slut tidigt tar jag fullpris för, men mot slutet av säsongen lämnar jag en viss rabatt.

Kampanj på jackor

Publicerad 2009-09-21 11:19:19 i Allmänt

Nu har Gangstar startat en toppen-kampanj på alla jackor; vid beställning av Wilde, Lova, Elliot eller Vince får du 50:- i rabatt!  

Wilde - Svart, varmfodrad, lite längre parkasmodell med orange foder
Lova - Baseboll/Rockabilly jacka i glansigt, lite tunnare materiel
Elliot - Fodrad jeansjacka i klassisk "bombar-modell"
Vince - Gangstars snygga, mjuka skinnjacka med rött foder

Passa på NU om kidsen behöver en snygg jacka i höst. Vill du se bilder? Kolla hemsidan www.gangstar.se eller maila mig så kan jag knäppa några och skicka....eller boka party....eller kom hem till mig och kolla. Påminner igen om att man kan handla via mig även utanför visningarna, inga problem.  

Mysig söndag

Publicerad 2009-09-20 22:34:17 i Allmänt

Eftersom jag inte kom hem förrän vid 3-tiden i natt så var det jättesnällt av svärmor som smög in och plockade upp Ines när hon vaknade i morse så jag fick sovmorgon. (Hon var barnvakt igår och sov över). När jag vaknade sken solen så vi bestämde oss för att gå en allemanut. Sist hade jag ju bara 4 rätt så nu skulle det bli revanch.

Dessvärre var frågorna minst lika knepiga den här gången så det fick bli en del gissningar. Fast med lite hjälp från svärmor fick jag i alla fall ihop 6 rätt den här gången. När vi kom hem blev det frasvåfflor med sylt till lunch. 

Ines har varit på ett stålande humör hela dagen och särskilt glad blev hon när jag satte ner keyboarden på golvet så hon fick spela hur mycket hon ville...och med hela kroppen.
  
På kvällen var soffan full av tjejer i alla storlekar som ville kolla på "Ensam mamma söker", Andréa, Ella, några kompisar till henne, Ines och jag. Egentligen ett ganska fånigt program, men kärlek och romantik är ju alltid spännande ändå på något vis. På tal om det så längtar jag tills Nils kommer hem från jakten igen men det blir inte förrän på tisdag kväll och då ska han direkt ut och jobba nattskift - urk.

Forumdag med party

Publicerad 2009-09-20 21:48:37 i Allmänt

I går samlades alla dagisföräldrarna på för styrelsemöte och samtal kring kooperativet. Vi bjöds på en fantastiskt god lunch med kyckling, pasta, sallad och nybakat bröd eftersom vi höll på hela dagen. Man kan säga att dessa möten är både nackdelen och fördelen med ett kooperativt dagis. Det tar ju en del tid i anspråk, men å andra sidan så har man betydligt mer inflytande och möjligheter att själv kunna påverka hur barnen har det på sitt daghem. 

Efter mötet hade vi bokat bord på restaurang Tandoori där vi fick sitta för oss själva i ett avskilt rum. Jag beställde in ett slags indiskt, tunt jättechips med en söt sås före maten och det var riktigt gott. Kan absolut tänka mig att byta ut de feta potatischipsen på helgerna mot ett sånt om jag bara visste var man får tag på dem. Varmrätten kom in på ett rykande hett gjutjärnsfat och bestod av jumboräka, kyckling, lamm, grönsaker och ris. Efter maten gjorde vi en musiklek där vi fick lyssna på 20 intron och skulle gissa artist/grupp och rätt låt. Det var svårare än jag trodde även fast man kände igen de flesta. Som avslutning på middagen valde jag en Kaffe Karlsson (kaffedrik med bl a Bailys) som liksom var kaffe, sötsak och drink i ett. 

Efter det åkte många hem, men jag och ett gäng till valde att fortsätta kvällen på den nya krogen Memento. Där kunde jag konstatera att den på många sätt påminde om gamla "Espan" som för de flesta är känd som stället där promillehalten liksom stämningen är hög och raggningen är intensiv. Förutom gamla "stammisar" hade även betydligt yngre gäster hittat dit. Själv råkade jag ut för att några mycket yngre killar visade intresse och det känns bara så otroligt fånigt, särskilt den ena som knappt var äldre än min egen son. Skulle aldrig ens tänka tanken. Fast om de var nyfikna på äldre kvinnor så behövde de nog inte leta speciellt länge innan de fick en helt annan respons ;) 

Kvällens behållning var i alla fall en hel del dans så på väg hem i mina höga kilklackstövlar hade jag rejält ont i fötterna, men det var klart värt en och annan blåsa.       

     

Nytt körkort

Publicerad 2009-09-18 15:21:38 i Allmänt

Nu börjar jag bli lite nervös för att mitt nya körkort inte ska hinna komma innan det gamla slutar gälla, den 28:e september. Jag tycker att jag skickade in det nya fotot i god tid men man vet ju aldrig. Varför lyckas man förresten alltid se knäpp ut på sina identitetshandlingar? Bakgrunden på den nya bilden var helt vit så det lilla hår jag har "åt" ljuset liksom upp, man kan nästan tro att jag har en slarvig uppsättning eller nåt. Ja ja, den ser i alla fall något bättre ut än den gamla där jag verkligen ser fånig ut. 
 

Vi har legat i

Publicerad 2009-09-18 15:03:12 i Allmänt

Den här veckan har gått rasande fort, men å andra sidan så har vi fått mycket gjort också. Andréa:s rum är i princip klart, det fattas två lister, förvaring, gardiner och några saker som ska upp på väggarna. Fast det fick bero några dagar eftersom jag har fullt upp i helgen och Nils åker på älgjakt igen. Hon har i alla fall flyttat in och sov där i natt. Ni ska få se bilder när det är helt färdigt. 

Ella kommer till mig i helgen och då tar hon över Andréa:s gamla rum. Tack och lov så känner hon sig nöjd med hur det ser ut där så då behöver vi inte göra något alls där inne, bara att bära över hennes kläder och lite saker.

När Ella flyttat tvärs över hallen så får Ines ett eget rum. Alla leksaker ska äntligen bort från kök och vardagsrum, åtminstone alla stora prylar. Jag räknar kallt med att det kommer att vara en del saker framme ändå, men så ska det ju vara i barnfamiljer så det gör mig inget. Men hon får i alla fall ett utrymme där det är fritt fram att röja med vad hon vill. Att få ut henne från vårt sovrum känns ju också på tiden. De andra barnen har i princip sovit i egna rum från att de slutade amma på natten.   

Nu står Frida:s rum på tur att uppdateras till en tonårslya, men det är ingen ombyggnation utan bara målning och lite fixning så är det klart. Jag räknar med att det tar max två dagar. Hoppas hinna det i helgen så att vi kan luta oss tillbaka och njuta lite sen. Nils båtbygge har fått stå tillbaka ett tag så nu vill han igång med det igen så fort han blir ledig nästa gång.  

Hemsydda kläder

Publicerad 2009-09-16 16:31:47 i Allmänt

När jag fick mina första två barn så sydde jag faktiskt en del kläder till dem och det var riktigt kul. Pontus har bl a en liten skinnjacka kvar som jag gjorde när han var runt 2 år. Nu känns det som att jag inte har tid att sy själv men jag hittade tre adresser med hemsydda barnkläder som jag måste få tipsa er om. Kan ibland känna mig lite skeptiskt till hemsytt som man bara sett på bild, men de här tjejerna verkar vara riktigt proffsiga och priserna är helt överkomliga. Jag gillar särskilt mössorna men det fanns även andra kläder att beställa. 

Den här är från www.monty.se och det finns massor av roliga tyger att välja mellan. Roliga mössor kan man aldrig få för många av, eller hur?  
 
Här är en till från butikbillaba.blogspot.com 

Hos www.mysungar.se gillade jag den här plyschtunikan som det även gick att beställa mysiga byxor till.  
 

Nu händer det grejer

Publicerad 2009-09-16 01:43:27 i Allmänt

I dag har vi legat i som sjutton medan Ines var på dagis. Jag hann både söka jobb och måla andra varvet på balkongen (innan färgen tog slut). Nils förberedde för tapetsering nere i Andréa:s blivande rum. Vi fortsatte så gott det gick med rummet när Ines var hämtad, men det fick bli en längre paus för middag och Idol innan lill-fröken somnat så vi kunde gå ner och jobba vidare. 

Vid midnatt var vi klara med tapetseringen, såå skönt...och såå snyggt! Nu blir det golvläggning och listning i morgon och sen är det dags för det roligaste - att få "piffa" och göra mysigt i rummet. Jag ska göra en egen sänggavel och sy gardiner och kuddar så det är lite pyssel innan det blir helt klart. Ska bli kul att se om det blir lika fint som bilden i mitt huvud.    

Svenska hollywoodfruar

Publicerad 2009-09-14 22:55:55 i Allmänt

Men snacka om att det direkt blev en slags hatkärlek till det programmet som började på tv3 ikväll. Jag vet inte vad jag ska säga, ni måste bara kolla. Man får följa tre, svenskor som lever lyxliv i Hollywood och jag lovar, man retar upp sig totalt på dessa bortskämda damer samtidigt som man skulle vilja leva deras liv bara för en dag. 

Efter en nästan helt tv-fri sommar har jag ett antal serier som jag gärna följer i höst; Ensam mamma söker, Idol, Top Model, Sveriges fulaste hem och nu dessa rika damer. Synd att vi inte kan spela in så man kan kolla när man vill, en regning dag då man inte har något annat för sig. Ja ja det är väl inte hela världen om man missar något avsnitt heller, det verkliga livet här hemma kan ju vara nog så spännande...eh  :)  

Jägaren är hemma

Publicerad 2009-09-14 22:24:42 i Allmänt

Det har varit en lååång vecka som "ensam mamma" så jag, Ines och Egon stod nästan och stampade i hallen när Nils var på väg hem från älgjakten i Jämtländska skogarna. Ines tyckte pappas bössa var ganska spännande.

Med 7 skjutna älgar på en vecka så fick Nils med sig en hel back med kött redan nu, så det blev lite jobb med att få in allt i frysen. Själv tycker jag att rått kött är ganska olustigt att hålla på med så jag fick uppdraget att knyta igen och märka påsarna.  

Ines som säger blä och spottar ut alla köttbitar vi ger henne just nu, verkade ändå rätt så intresserad.

Idag har vi malt köttfärs i massor och det är toppen för sånt går det åt mycket av hos oss.

En doft av naturen

Publicerad 2009-09-13 15:36:31 i Allmänt

I går kväll hade jag och två av mina närmaste vänner en liten surströmmingsskiva på tre...och en halv. Ines var nämligen med ett tag, men hon höll sig till potatisarna. Hunden gick och gömde sig. Stackarn, tänka att ha hans luktsinne när en surströmmingsburk öppnas!
 
Fast idag behöver man ingen hundnos för att känna doften här hemma, blä. Tror att jag ska leta upp ett doftljus och bränna av.  

I dag är det toppenfint väder så Ines, jag och hunden gick Allemanut runt fiskdammen. Det blev värsta gissningstävlingen på frågorna för min del och det avspeglades så klart på resultatet, bara 4 rätt! Sämst hittills. Borde ha tagit barnvarianten i stället. Det var inte lätt att manövrera barnvagn och stressad hund (korv- och tiksugen) när vi kom upp till slutstationen vid Mulle-byn där det var massor av folk och grillades för fullt.

Ines fick en skiva falukorv i ena handen och en kaka i den andra, gissa vilken hon åt upp först? Kakan så klart, korven tappade hon ganska snart (till Egons stora glädje). Dagen till ära hade hon sin nya Mulle-buff från Friluftsfrämjandet, som de fått via dagis, och matchande cardigan My. Klänningen var ett av fynden från bytesmarknaden i går, betalade 15:- för den!  

 

Hemligt plagg

Publicerad 2009-09-13 15:10:57 i Allmänt

Ni vet väl att man kan beställa s k hemliga plagg från Gangstar? Köper man en vara för ordinarie pris så får man köpa hur många hemliga plagg man vill för 75:-/st. Man väljer själv storlek och om det ska var till kille eller tjej, vad man sen får för plagg blir en överraskning, men det kan vara vad som helst från tidigare kollektioner.

Vi säljare får också beställa såna och kolla vad jag fick - en jeansjacka som jag faktiskt inte sett förr, supersnygg! Inte alls så där styv och hård som de annars kan vara och riktigt fin tvätt. Gangstar-märkena finns också att köpa och jag tror jag ska sy på några såna. Kjolen på bilden är från vårkollektionen men den sålde slut på nolltid så jag är glad som hann få en. (Den finns dock i mörkgrått nu i höst)
 
Självklart åkte jackan på när vi skulle till Alnö och kolla in en barnklädbytesmarknad som några mammor ordnat.

Tyllkjolen heter Sally, mössan Pyret och halsduken Elvis - allt från Gangstar.  

På bytesmarknaden hittade jag några billiga plagg som hängde med hem, men bästa fyndet kom Ines med; en ByggarBob-lastbil som låter. Klart tjejen ska ha en bil!

Första leveranserna packade

Publicerad 2009-09-12 01:07:16 i Allmänt

I kväll hade jag laddat med en massa godsaker och skulle bänka mig framför tv:n, men då det inte var något vettigt att se och det dessutom kliade i fingrarna av att öppna de stora Gangstar-lådorna som kom idag, så blev det jobb i stället för soffmys när Ines lagt sig.

Fulla köksbordet med kläder och 5 partyn att packa till. De s k "hemliga" plaggen är alltid roligast att packa upp eftersom jag inte heller vet vad som kommer. Jag kan säga att ni som beställt såna kommer inte att bli besvikna, vissa kommer nog t o m att jubla!

29 kassar blev det, dessvärre är några plagg restade t o m v 39 men "den som väntar på något gott"...Gangstar har utlovat en fin kompensation till alla som drabbats som tack för ert tålamod. Märket säljer som aldrig förr och eftersom alla plagg är handsydda så kan det bli vissa förseningar ibland. Ledningen jobbar hårt för att få bukt med problemet till kommande säsonger.

Det här är inte en tvättrådslapp i något Gangstar-plagg, men visst var det lite kul:

Nytt vrålåk

Publicerad 2009-09-12 00:36:58 i Allmänt

Jag och Ines hasade runt länge i pyjamas och hade en riktigt mysig fredagsmorgon. När Egon fick sin förmiddagsprommis så passade vi på och testade Ines "nya" trehjulings-sittvagn (som jag är jätteglad över att vi fick köpa av grannen som skulle byta ut den). Det är en Babytravel "jogger".  

Den andra, stora Briovagnen är toppen när hon ska sova, men som sittvagn funkar den inget vidare för hon sjunker ner som en säck. Dessutom är den här betydligt lättare och mindre i formatet som ihopfälld. Ines verkade i alla fall helnöjd, för hon protesterade ljudligt när åkturen var slut och vi skulle gå in igen.

Nu vet jag inte hur vi ska göra med de andra två vagnarna (har en ännu mindre med små svängbara hjul också som är toppen på shopping eller resa) alla tre har sina fördelar och alla är köpta begagnade (så de var inte speciellt dyra). Vi får väl känna oss för ett tag om vi kanske ska sälja någon av dem. De tar ju en hel del plats här hemma så det är väl egentligen skäl nog att inte behålla alla.

Värsta blogg-bimbon

Publicerad 2009-09-10 12:15:32 i Allmänt

Hela mitt liv har jag drömt om tjockare hår i stället för mina bebisfjun och nu då det faktiskt finns möjligheter att trolla lite med sina förutsättningar så gjorde jag slag i saken och beställde lite löshår. Mitt eget hår är för tunt och skört för att fästa något permanent utan det fick bli s k clips i stället. Fördelen med det är jag kan välja själv när jag vill ha det i och inte, plus att det håller sig fint längre. Det absoluta villkoret är dock att det ser naturligt ut. 

Det första jag fick hem var alldeles för tjockt och helt fel nyans till mitt eget hår, men det som kom igår passade betydligt bättre. Tunnare tränsar, mindre fästkammar och lika ljust som mitt eget. Däremot såg jag ut som värsta fjortisen i mitt nya hårsvall, eller kanske lite Laila Bagge-varning... Jag vet inte, men JAG var det inte i alla fall! Kunde inte låta bli att fjanta mig lite framför spegeln och försökte få till en sån där typisk bimbo-blogg-bild, ha ha ha. Skulle nog egentligen ha sminkat mig 18 lager först för att få fram den rätta looken...
  
Nä, jag ska ge tränsarna en ny chans då mitt eget hår är fixat och stylat för att se om det funkar bättre då, men behåller jag håret så bör det klippas ganska rejält för att jag ska trivas med det. I princip ska det vara en utfyllnad till mitt eget hår, möjligen något längre. Jag tror jag är för gammal för långt hår :) 

Fast nackdelen med det vore att då kan inte jag och Andréa använda löshåret båda två för hon vill ju ha kvar längden som är nu. Faktum är att det var kanonsnyggt på henne, såg helt naturligt ut!  

Rolig lunch under bar himmel

Publicerad 2009-09-10 01:01:32 i Allmänt

Varje onsdag har föräldrakooperativet en s k Mulledag då de gör dagsutflykter med alla barnen. Vi föräldrar ska turas om att vara med och hjälpa till under dessa utflykter och idag var det vår tur. Ines har börjat sova längre igen på morgnarna så det blev lite stressigt att slänga ihop en lite fika och ombyte åt både henne och mig. Det är svårt att klä sig rätt nu när vädret är så ombytligt. Regnmoln hotade, men samtidigt kikade solen fram och värmde rejält. 

Efter en del förberedelse så samlade vi alla barnen med sina blåa Mulle-ryggsäckar och gick i karavan mot gravkullarna och grillplatsen (vid de gamla vikingagravarna). Det är en bra bit att gå så de minsta fick åka vagn, medan de lite äldre tappert travade på. Väl framme satte barnen genast igång med att klättra i träd, jaga varandra, gick på upptäcksfärd eller hjälpte oss vuxna med maten. Det går ju åt en hel del mat åt så många. Det här är bara grönsakerna:  
  
 
Jag vet inte varför men maten smakar aldrig så gott som när man får äta den utomhus, Ines verkade hålla med.

Med mat i magarna blev det mera lek och stoj samtidigt som vi stora passade på att få oss en kåsa kaffe på maten. Vi slapp regnet och solen sken hela dagen så det blev en riktigt lyckad och mysig utflykt när vi till slut vände åter mot dagis. 

Vi och barnen fick minsann gå, medan ryggsäckarna hade tur och fick åka tillbaka.
 
Slutligen måste jag bara få visa skorna som förskolläraren Simon hade på sig, jag hade aldrig sett något liknande förr :)

 

Dagiskläder och nya kuddar

Publicerad 2009-09-08 16:42:16 i Allmänt

I helgen beställde jag en "rugby-tröja" åt Ines via SimplyColors med tryck på ryggen. De var snabba som attan för den kom redan idag. Stl 86/92 var dock ruskigt stor så hon lär väl växa i den lagom till våren eller så. (Färgen på den övre bilden stämmer bäst överrens med verkligheten)

Kolla in den snygga baksidan:

Man får själv välja text och typsnitt och det är kul för man ser resultatet direkt på skärmen.

Efter besöket på Arbetsförmedlingen så gjorde jag och Annika N en liten shoppingrunda på stan. Jag hittade nya kuddfodral till soffan på Ohlsson´s tyger, 2 för 100:-. De gamla var stickiga och otrevliga så det blev ett lyft.  

Ines fick också ett par nya baggyjeans från KappAhl, 199:- med coola "chinos-fickor" bak. De fanns på pojk-avdelningen om ni undrar. Ines lär inte märka skillnaden men jag slipper se allt glitter och pråliga mönster som ofta finns på tjej-avdelningen. Den dagen kommer då hon själv kanske väljer sånt, men än så länge får ju jag vara med och bestämma :-)  

Hårda bud på AF

Publicerad 2009-09-08 16:18:38 i Allmänt

Min handläggare på Arbetsförmedlingen verkar vara en härlig personlighet, säkert ganska drivande men samtidigt gladlynt och mänsklig. Jag gruvade mig lite för att träffa henne för man vet ju aldrig, tänk om jag får en grinig och nitisk typ som inte har någon som helst förståelse för just mig och min situation och bara matar mig med jobb-matchningar som jag inte vill ha. Jag fick information om att handläggaren kommer att skicka ut lämpliga jobb som jag tvingas att söka för att få behålla A-kassan.

När hon berättade att det var en myt att man slipper söka jobb på andra orter när man har små barn så kände jag en stor oro komma krypande. Det fanns bara 4 särskilda kriterier som kunde göra att man undantogs från den regeln, bl a att man hade barn med särskilda behov eller handikapp. Sen sa hon att om den andre vårdnadshavaren hade skiftjobb så var det också skäl nog, eller barn med växelvis boende....Puuuh, tack och lov för Nisses skiftgång säger jag!!! Hur i hela friden skulle vi få "pusslet att gå ihop" om jag skulle få ett jobb på en annan ort?! Jag klarade mig med nöd och näppe, men tänk vilken mardröm för andra som tvingas söka land och rike runt trots att familjen trivs här. Hårda bud. Fast samtidigt sätter ju alla dessa regler press på folk att verkligen "jobba för ett jobb" och det är väl det som är syftet.

Jag fick med mig en jobbmatchning och det var Kontorsfixarna som söker ekonomiassistenter. Kanske man blir uthyrd någonstans...?

Satt just och funderade....

Publicerad 2009-09-08 00:08:06 i Allmänt

Vad har jag egentligen gjort idag?! Förutom att torka Ines rinnande lilla näsa förstås...Jo, när hon sov passade jag på att sätta mig in i all information jag fått från Arbetsförmedlingen och alla blanketter som ska fyllas i. Det krävdes en del koncentration vill jag säga. Nu har väl jag ändå rätt bra koll på mina papper, men jag tänkte på alla stackare som inte har någon administrativ vana, det kan inte vara så lätt.

När allt var klart hade jag en bunt som skulle skickas till A-kassan, ett blad till facket och ett annat som skulle skickas in för att man skulle kunna sköta sina kassakort via internet. Med tanke på att Ines var sjuk i dag så fick jag också ringa både A-kassan och Försäkringskassan. Nya blanketter skulle skickas hit, fyllas i och skickas tillbaka med bifogade intyg.....suck, ska det verkligen behöva vara så omständigt allting?!

I morgon ska jag i alla fall träffa min handläggare på Arbetsförmedlingen och se vad hon har att säga. Jag gissar att jag är placerad hos en som har hand om alla arbetslösa administratörer, för på AF verkar ingen vilja lyssna på att folk ibland kan tänka sig att jobba med något helt annat än det de gjort innan. Kanske jag ändrar den uppfattningen efter mötet i morgon, kanske inte. Fortsättning följer...

Hur som helst så hoppas jag att Ines är tillräckligt pigg för att gå på dagis så jag slipper ta henne med mig. Det finns en viss chans för näsan rann inte lika mycket under kvällen och det var full fart på de små benen. 

Jag kom på en sak till jag gjorde idag; bakade en morotskaka som blev så torr att det dammade ur käften (nästan)! De som brukar vara så saftiga och goda i vanliga fall. Jag får intala mig att de är typ mjuka skorpor och doppa dem i kaffet - då kanske de rent psykologiskt smakar mycket bättre :-)   

 

Nytta, nöje och liten snorunge

Publicerad 2009-09-06 23:54:07 i Allmänt

När Ines sov städade jag hallen, köket och vardagsrummet så det såg hysat ut innan jag lämnade över den nyvakna lillasystern till sina äldre syskon som nyss kommit hem. Jag skulle nämligen gå på ett afropowerdans-pass, koreograferad afrikansk dans där det gäller att få hela kroppen i gungning...typ. Salen var proppfull och det blev ångande hett, men kul var det. Absolut något jag tänker gå på fler gånger. Näst efter träning med boll så är ju all form av dans den bästa motionen man kan hålla på med tycker jag.

När jag kom hem såg det ut som kaos i hallen, köket och vardagsrummet...igen. Det var den här lilla "snorungen" (bokstavligt talat) som var ansvarig för det mesta, med hjälp från sina systrar.

Fast lilla fröken tacklade av fram emot kvällen och fick förutom snuvan även feber. Ska man skylla på dagisbaciller kanske..? Inte alls kul när barn blir sjuka, men man får i alla fall chansen att hålla om dem lite extra mycket.

Det blev inte riktigt den där tv-mys-kvällen som jag hade räknat med. Visserligen såg vi programmen, men det var många störningsmoment så jag missade nog en del i alla fall. Inte hela världen.


Skön söndag

Publicerad 2009-09-06 11:06:20 i Allmänt

Varken Ines eller hunden var särskilt morgonpigga idag så vi sov nästan ända till kl 9. Frukosten bestod av fil och de blåbär som var kvar efter plockningen häromdagen, både nyttigt och gott. Nackdelen var att Ines såg ut som en liten smurf efteråt - blå överallt. Efter fika tog vi med hunden (och kaninen) på en härlig promenad till fiskdammen. Egon blir lite otålig eftersom Ines har så mycket att upptäcka på vägen när hon går själv, men å andra sidan så har han gott om tid att revirmärka varje grässtrå :-) Det blir ingen direkt powerwalk för mig heller. 

När vi kom hem igen så gav jag spikmattan en andra chans. Första gången tyckte jag att det gjorde riktigt ont att ligga på den, vilket förvånade mig eftersom jag ser mig själv som ganska smärttålig. Nu gick det lite bättre, men man är faktiskt lika röd efteråt som om man somnat i solen en het sommardag plus att huden är full av små "hål" - det försvinner såklart efter ett tag, men ser inte särskilt trevligt ut och det kliar som attan.  
   
Aj aj aj!

Jag har knappt sett på tv alls under hela sommaren, men i kväll ska jag nöta ordentligt på favvohörnet i soffan. Andréa, som sovit hos pojkvännen hela helgen, kommer hem och gör mig sällskap. Det är en riktig tjej-maraton på TV3 då de visar Victorias secrets fasion show, Top Model, Ensam mamma söker och den romantiska komedin "Kärleken checkar in" med Jennifer Lopez. 

Kanske ska göra lite nytta nu så jag kan sitta där i tv-soffan hela långa kvällen utan ett uns av dåligt samvete :-)    

Ines monterar

Publicerad 2009-09-05 18:56:45 i Allmänt

På förmiddagen var det rätt hyfsat väder så då var vi ute på prommis. Vi gick inte långt precis, men eftersom både Ines och Egon ville gå själva så hade jag fullt sjå att hålla ihop dem runt vagnen. Det tog tid innan vi kom hem igen. Som tur var så kom inte regnet förrän efter lunch och då höll vi oss till inomhuspyssel. Jag fick för mig att vi skulle skruva ihop Ines minimöbler som hon ska ha på sitt rum. Först marknadsståndet som jag berättat om tidigare i bloggen - det blev bara hur sött som helst! Ines har haft jättekul särskilt med de små träglassarna som jag köpte till så det här är verkligen en leksaker jag kan rekommendera. Kolla efter märket JaBaDaBaDo på Toddler om du blir intresserad av något liknande. 

Det finns flera olika askar/lådor att köpa till; frukt, grönsaker, glassar, godisar mm allt i trä med underbara färger. Ines har ett kakfat med muffins också (fast man kan ju ha bananer på fatet också om man vill).  

Sen moterade vi ihop hennes nya bord med tillhörande pallar som jag hittat på Coop i Birsta.


Klart för fikakalas med en mycket nöjd liten värdinna.

De restade plaggen är här!

Publicerad 2009-09-04 20:57:23 i Allmänt

Nu finns det möjlighet att komma och kolla på de Gangstar-plagg som tyvärr var restade på säsongens  första visningar. De är ju inte så lätt att se hur ett plagg verkligen ser ut och känns utifrån en bild, men jag tog några foton ändå som visar lite mer detaljer. (Tänk på att svart och olika jeanstyg ofta blir ljusare på bild än i verkligheten).  

Den supersnygga parkasen Wilde med delbar huva, orange foder och en tuff lapp på ena armbågen:

Jeansjackan Elliot i tuff modell med värmande vaddering:

Stretchjeansen Asta i tight modell finns i orange:

De ekologiska jeansen Thor i rådenim med samma tuffa stjärndekor på fickorna som Asta:

Kjolen Signe i bomullstvill med lila utsida och orange foder:

Sist, men inte minst tuffa jeanskjolen Robyn, med de rätta slitningarna och svarta broderier: 

Alla dessa byxor och kjolar har ställbar midja.

Från skog till bord

Publicerad 2009-09-04 13:18:11 i Allmänt


Här kommer en taggad tjej som ska ut i skogen och plocka blåbär. Vi var nog lite överoptimistiska som tog med oss två hinkar för så överdådigt med bär fanns det inte vid mullebyn dit vi gick. Ines åt dessutom upp hälften tror jag.

Mätt och belåten blåbärsprinsessa.

En tredjedels barnhink räckte i alla fall till en smarrig blåbärspannkaka när vi kom hem...och kanske några muffins.

Förresten här är en hund med extraprislapp just nu (se örat). Han har nämligen varit odygdig och kissat inne på Ines badboll - jäkla jycke - tur han är söt.

Nytt bloggtema

Publicerad 2009-09-03 19:11:27 i Allmänt

Helst skulle jag vilja ha en betydligt coolare design på min blogg. Ideérna finns men tyvärr inte kunskapen. Hur sjutton gör man?! Jag har läst lite på bloggdesignsidor men fattar ändå inte så jag tror jag ska rådfråga någon kreativ tonåring som är proffs på sånt där. Tills vidare bytte jag helt enkelt "tema", för det blommiga som jag hade tidigare kändes för somrigt nu när hösten snart är här.

Ines och Elias

Publicerad 2009-09-03 18:57:04 i Allmänt

Tänk vad kul för Ines att grann-pojken Elias är nästan lika gammal som hon, bara tre månader äldre. I dag tog han med sig sin mormor och kom och lekte en stund medan vi drack kaffe. Det märks att de börjar få behållning av varandras sällskap och de är jättesöta ihop. Här delar de på en påse med bokstavskex som gick åt som smör i solsken. Apropå sol så har vi haft riktigt härligt sommarväder idag så det var mysigt att kunna fika ute.  

Dagens outfit är självklart från Gangstar, Julie "farfarströja" i vitt, cardigan My och klänningen Emmy i äppelgrönt. Extra tufft blev det med Elias urvuxna Converse som Ines fått "ärva". (Höstens My-cardigan är ljusgrå med svarta knappar.)  

Vilka gardiner?

Publicerad 2009-09-03 17:24:01 i Allmänt

Jag köpte en svart mörkläggningsgardin till Andréa:s rum, men sen ska det ju vara hängande gardiner också som matchar rummet i övrigt. Jag brukar alltid kolla först på Birsta Gardincenter för de brukar ha ett bra sortiment och vettiga priser, speciellt på panelgardiner. Nu har jag dock tänkt att skippa paneler och köra öljett-varianten i stället där nere, det blir lite mer ombonat med mer tyg. Första tanken var att fönstret skulle få stå för färgklicken i rummet, men så hittade jag några tyger som skulle bli så snygga där inne att jag ändrade mig. Jag tog bilder för att Andréa ska få säga sitt innan jag slår till. Mitt tips är att detta tyg med brevtext faller henne på läppen:

Själv föll jag nog mest för det här där de "slarviga" blommorna liksom var "broderade" på vit botten, fast det andra kändes kanske mer ungdomligt:

De hade också världens läckraste prydnadskuddar i flera färger som jag bara älskade, samma tyg fanns på fotpallar hos Rummet, 349:- resp 949:- (tror jag det var). De var släta på baksidan och ännu snyggare i verkligheten!
 
Fick också en ide´ att göra en sänggavel klädd med detta fuskskinn-tyg som skulle bli kanonsnyggt - och praktiskt eftersom det är lätt att torka av och hålla rent. Fanns även i svart och brunt.

Nu återstår att se vad den blivande rumsinnehavaren säger för det är ju inte alltid vi har samma smak.

Klipp och klistra

Publicerad 2009-09-02 19:07:15 i Allmänt

När jag var yngre ritade och pysslade jag mycket, fast nu har jag inte gjort det på många år. Ändå tycker jag fortfarande att det är kul så jag vet inte varför det är nedlagt. Kanske för att all tid läggs på andra, större projekt, som att renovera hus t e x. Nu målar jag väggar i stället för prinsessor och söta djur.

I går fick jag dock väcka den gamla pysselnerven till liv då Ines nya dagispärm skulle snyggas till och göras mer barnvänlig. (Den var från början en konferanspärm som någon säkert skänkt till förskolan). Man skulle sätta in lite bilder också både på barnet och dess familj. Att försöka fixa detta tillsammans med en sprallig 1 1/2 åring (med sabotage i blicken) var betydligt lättare sagt än gjort. Jag var totalt svettig och i upplösningstillstånd när det äntligen var klart, men slutresultatet blev rätt bra ändå. En riktigt disco-pärm a´ la Ines. 
   

Folk är som galna

Publicerad 2009-09-01 23:02:32 i Allmänt

Jag sitter här och är lite smått chockad just nu! Hade satt ut Ines vinteroverall från i fjol på Tradera, en Molo i mycket bra skick. Vet ni vad vinnaren budade - 760:- + frakt!!! Det var mer än vad jag gav för den. Visserligen är årets färger på samma modell inte lika snygga som denna till en tjej, men ändå....jisses...fast jag klagar inte :-)  

En riktig dyrgrip tydligen

41 personer före mig

Publicerad 2009-09-01 22:53:12 i Allmänt

Min första arbetslösa dag så enligt A-kassans regler måste man besöka Arbetsförmedlingen personligen för att påanmäla sig. Följden av den regeln är att det kryllar av folk där den 1:a varje månad och arbetsbelastningen för de anställda är väldigt stressig. På min nummerlapp stod det "93" när jag kom och då betjänades nr "52". Vad ska man göra - bara att vackert vänta på sin tur och vara glad att man inte hade någon tid att passa (som många av de andra som tvingades ge upp och gå därifrån i oförrättat ärende).

Jag blir bara mer och mer brydd över hur vissa myndigheter krånglar till saker och ting. Ringde Försäkringskassan på morgonen för A-kassan vill också ha intyg därifrån för att jag har varit föräldraledig inom de närmaste 12 månaderna....eh, varför det?! Jag har ju "jobbat" (men dock varit arbetsbefriad) med full lön de senaste sex. Hur som helst så satt jag först ca 15 min i telefonkö, sen när jag talat om mitt ärende gick handläggaren och skrev ut mina papper vilket gjorde att jag fick vänta ytterligare kanske 10 min. När hon äntligen kom tillbaka så gick inte dessa uppgifter varken faxas eller mailas utan skulle skickas med post - det skulle ta en vecka! När jag postar saker tar det 1 dag så jag undrar om de tänker skicka mina papper med häst och vagn eller nåt´.

Hur som helst, nu är i alla fall "bollen i rullning" - jag ska träffa en handläggare nästa vecka och får A-kasse information om nästan en månad ( ! ), varför inte nu från början tänker jag...? Fast det har väl att göra med att man knappast är ensam om att vara arbetslös i dessa dagar. Fortsättning följer....

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela