gikas

Gangstar-kampanj i maj

Publicerad 2009-04-30 11:05:38 i Allmänt


Gangstar kör en superbra kampanj nu i maj  "ta 4 betala för 3", perfekt nu när det är dags för sköna vår och sommarkläder till kidsen.  

Dessutom har vi ett riktigt bra värdinneerbjudande:
 

Alla värdinnor som lyckas få ihop minst 4 betalande gäster (5 betalande inklusive värdinnan själv) får högsta värdinnerabatten under maj. Den värdinna som lyckas få ihop 7 betalande gäster ( 8 betalande inklusive värdinnan själv) får dessutom ett vuxenplagg med på köpet. Självklart gäller ta 4 betala för 3 även för värdinnan.

Kom och handla direkt av mig, eller boka party NUUU!!!!

Valborg

Publicerad 2009-04-30 10:45:27 i Allmänt


Vilken underbar dag! Solen skiner i kapp med glada bebisen här hemma som busar för fullt.  

I går körde vi lite renoveringsrester och den gamla julgranen till den lilla valborgsbasan på ängen bredvid oss. Ifjol kom det folk med släpvagnar och dumpade skräp så då var brasan oroväckande stor, men i år är den (än så länge) pytteliten så det fräser nog bara till så är den borta. Lite trist om det blir så för det brukar samlas ett gäng grannar runt elden och för ungarnas skull är det ju kul om det brinner en stund i alla fall. Håller tummarna bara att vinden blåser röken åt ett annat håll än mot vårt hus....tidigare år har vi haft tur med det.

Nu ska vi gå ut och damma av grillen inför kvällen då ett gäng vänner kommer hit och firar valborg med oss. Ska också försöka kratta till lite på gräsmattan och köra lövhögarna till lilla brasan så brinner den i alla fall några sekunder till :-)

Långt, tjockt hår

Publicerad 2009-04-29 23:06:05 i Allmänt


Vem drömmer inte om ett hollywood-hår med stora blanka lockar som når ner till midjan. Jag har alltid varit väldigt intresserad av hår och frisyrer så det finns nog inte en enda av mina gamla dockor som inte fått erfara det. Minns faktiskt en gång då jag var kanske 4-5 år och bodde i Skellefteå; Jag och en kompis satt med våra Barbies och var sin sax på den andra flickans rum. Mamma minns säkert också, för när jag gick hem följde inte min lugg med. Vi hade klippt av både vårt eget och dockornas hår och blandade det i en låda. (Fråga mig inte varför.) Efter det fick jag pojkfrisyr....men det gjorde inte så mycket för jag lekte ofta kille ändå.

När jag blev lite äldre så sparade jag ut håret, eller försökte i alla fall....sparade och sparade men förgäves. Bebishåret hängde liksom kvar och vilka bebisar har långt svallande burr...?!?! Det var så tunt och så ljust att det bra flög omkring som irriterande spindelnät i mitt ansikte. Mittbena skulle det vara och hur kul är en sån utan fixerande hårspray! Jag fick nästan tennisarmbåge av alla gånger jag fick stryka hårtestarna från ögonen. Det var så fult att inte ens mina föräldrar har sparat mer än ett fotografi från den tiden. 

80-talet blev min räddning för då kom pudelkrullet; permanenten i ropet och plötsligt hade jag hur mycket hår som helst. Axellångt, och gärna stora snoddar och hårspännen...fortfarande asfult, men jag var helnöjd för det flög inte omkring längre. (Finns något fler bilder från den tiden, men ni ska vara glada som slipper se dem)  

Nu för tiden är krullet borta sedan länge och håret är lika bebisaktigt, flygigt och tunt som det alltid har varit, men nu har jag min kära hårspray som ständig följeslagare och har lärt mig att trolla med det jag har. Övning ger färdighet och det ser faktiskt inte så pjåkigt ut längre även om jag fortfarande drömmer om ett tjockare, längre hår. Det vore kul att få prova på det åtminstone en gång i livet så nu funderar jag skarpt på att beställa ett löshår som faktiskt kan ge mig mitt drömhår på bara några minuter - "A dream come true"

Friendtex

Publicerad 2009-04-29 20:19:08 i Allmänt

Tänkte att jag måste ju lägga in lite bilder på de Friendtex-kläder jag gillade mest. De här två har nästan lite "Odd Molly känsla" - fast är betydligt billigare tack och lov. (Klicka på bilderna för att få dem större)

Den ljus-rosa tunikan skulle vara supersnygg till ett par slitna jeans och den vita klänningen/tunikan med blå prickar är hur skön som helst så den måste jag nog bara ha i sommar till ett par vita leggings. Svor nyligen på att inte köpa något mer svart på minst ett år, men den här toppen var helt enkelt MIN (man kan ju ha färg under ju):

Fast det blir ju dyrt ändå om jag ska köpa alla så jag måste nog välja bort en eller två.....

Äntligen, säger Ines

Publicerad 2009-04-29 20:07:59 i Allmänt


Nu slipper stackars Ines vikas tredubbel för att rymmas i sin gamla bilstol. Hon har varit tålmodig och inte protesterat så mycket, men vi insåg när hon provsatt stolarna på Babyproffsen att det var på tiden att köpa en ny.

Vi kom in nästan oförskämt sent i butiken, ca 15-20 min innan stängning, men fick en jättebra genomgång av för- och nackdelar med de olika modellerna. Ines fick provsitta och de två stolarna vi valde mellan bars även ut och testades i bilen så det blev övertid för proffsiga Sara som hjälpte oss (förlåt).

Det var faktiskt jättebra att få prova direkt i bilen för då blev inte valet lika svårt eftersom de krävde olika utrymme. Nu mera åker Ines som en prinsessa i sin fina Maxi Cosi Mobi och det finns till och med utrymme att sparka fritt med benen.  

Det var mycket igår

Publicerad 2009-04-29 14:26:29 i Allmänt

I går var det en sån där dag då allting hände samtidigt. Jag missade öppna förskolan - vilket var jättesynd för Malin föreslog att vi skulle promenera dit och det behöver ju verkligen jag.

I stället blev det nätverksträff på TRR (Trygghetsrådet) fram till lunch. Vi är några arbetslösa (och blivande) som träffas och utbyter erfarenheter och ideér samtidigt som tanken är att vi ska peppa och sporra varandra mot ett nytt jobb. Jättebra tror jag. Dessutom är det kul att lära känna nya personer. Vi är än så länge bara tre, men vi har haft riktigt trevligt på de två möten vi haft.

Direkt när jag kom hem stack Nils till båtbygget och jag tog över här hemma. Det är underbart att se vad fort det går för Ines att lära sig nya saker nu. Bara på de fyra dagarna jag varit borta så ställer hon sig upp med lätthet utan stöd och går iväg. (Upptäckte till min fasa att hon var gymt snabb att klättra uppför trappen också när vi var där nere nyss - satt halvvägs uppe innan jag hann uppfatta det!!)

Nils hann däremot inte så långt på varvet för han var tvungen att komma hem och lösa av mig igen vid middagstid då jag skulle iväg på klädvisning för damerna i Ortvikens Båthamn. Har fått låna hem Friendtex klädkollektion som är för vuxna så jag hade både dem och Gangstarkläderna med mig. Det blev lite kånkande kan man lugnt påstå. Passade på att visa dem för min kompis Annika N efteråt så jag släpade in alla kassarna där också - puh! Eftersom jag inte hade hunnit kolla in alla kläderna själv heller så blev det en hel del provande. Dessvärre blev jag sugen på att handla själv också så provisionen lär ju gå åt direkt.

(Kan ju tipsa nyfikna om att kollektionen hänger här till på söndag så det är bara att komma och prova om ni vill) 

 


Rapport från Vemdalen

Publicerad 2009-04-27 16:23:23 i Allmänt

Borta bra men hemma bäst! Vi har haft en helt otroligt rolig helg i Vemdalen, men det är alltid mysigt att få komma hem till sina älsklingar igen. Efter tre dagar med fest och bus så var det skönt med en kväll i soffan, man börjar väl bli för gammal för sånt här :-))

En sån här lägenhet bodde vi i med hotellet alldeles nedanför - på bekvämt krypavstånd kan man säga.

Det var fantastiskt väder hela helgen så vi placerade oss i backen efter frukost där vi fick lyssna på mycket bra musik och se många partyglada människor passera. Kexchoklad hade ett jippo där de lejt in tre grymt duktiga, men fult neonklädda skidåkare som förutom att visa sina trix för oss när de passerade även slängde ut smakprover. Perfekt "efterrätt" till mosbrickan :-) 

Vid två-tiden började det röra på sig i backar och stugor för då var det laddning inför after-ski´n. Normalt sett så bukar ju folk komma i skidkläder och pjäxor, men nu var det dels alldeles för varmt för skidkläder, dels bartömning så vi gissar att det var därför så många gäng var utklädda. Vilken stämning!!! Jag har aldrig varit på någon riktig after ski, men det här var alldeles otroligt. 


Har sååå många roliga bilder, men det här är bara ett urval. Det var proppat med folk både inne i lokalen där coverbandet spelade och ute på altanen i solen där vi stortrivdes. Musiken och stämningen var minst lika hög inne som ute. 

Hm...förutom en massa trasiga bänkar så blir det ju en hel del sopor efter en sån här fest:

 
Vädret, boendet, after ski´n, dansen, sällskapet - allt har bara varit toppen och vi kände absolut att det här måste vi bara få göra fler gånger. Häng med vet ja! 

Kram på er alla vänner!
   



 

Underbara barn

Publicerad 2009-04-23 12:08:58 i Allmänt

-Maammaa! Ropade en liten röst från spjälsängen - Maammaa!...Ännu högre och då insåg jag att det inte fanns någon återvändo till sömnen utan bara att kliva upp. Där satt min älskling med rosiga kinder och hoppade glatt upp och ner av iver inför en ny dag och alla dess äventyr. Tänk om vi kunde fortsätta att ha barnens sinne för att leva i nuet även som vuxna. "Här och nu har jag inga bekymmer alltså är jag jätteglad". Inträffar något dåligt så gråter man en skvätt men sen är det bra. Små barn går inte och grämer sig eller ältar problemen utan de går bara vidare och hittar på något kul.

När man lyfter upp Ines ur sängen så sprattlar hon med armar och ben och ler med hela ansiktet innan hon bjuder på en härlig kram eller en stor blöt puss. Ibland kryper vi ner under täcket och bara myser, men oftast vill hon igång och leka på direkten och då är det en snabb flaska välling som gäller. Varje dag upptäcker man nya saker som hon kan, nya ljud, nya rörelser. Det är otroligt vad fort det går, min lilla bebis börjar bli stor.

Stora barn är också underbara. Läs bara den här texten som Andréa skrev på mitt paket i julas:

"Mamma, Kära mamma jag älskar dig, du är underbar och ställer alltid upp för mig.
När jag är ledsen får du mig att le, till dig finns så mycket kärlek att ge.
Den största platsen i mitt hjärta tillhör dig. Fast du är min mor är du som en bästis för mig.
Du lyssnar alltid på mig när jag vill prata, men du är också ganska duktig på att tjata (ibland).
Du betyder så himla mycket för mig, kära mamma JAG ÄLSKAR DIG! 
God Jul önskar din dotter Andréa."
  

Pontus kommer inte med lika stora ord, men hans härliga spontana kramar säger desto mer så det värmer minst lika mycket. (Vilka grabbar i hans ålder kommer och kramar om sina mammor på det sättet?!)

Lilla söta Ella är också fantastisk, hon börjar bli stor hon också och det märks ibland på humöret, men hon vill fortfarande ha sina mysstunder i min famn då hon är hur go som helst. Finns ingen som har ett så smittsamt och pärlande skratt som hon. 

Precis nu så hände något fantastiskt! Ines ställde sig upp själv mitt på golvet för första gången och gick mot mig med utsträckta armar, ett stort brett leende spred sig över hela hennes söta ansikte som sa "- kolla mamma, jag kunde!" 

Mina älskade barn - jag är så lycklig att ni finns!
  Hearts and Line Art Bow
Fyra hjärtan, ett till var och en. /Puss & kram från mamma 

Nu är jag redo

Publicerad 2009-04-23 01:16:52 i Allmänt

Idag (eller egentligen igår eftersom klockan passerat midnatt) så blev det lite hektiskt då jag skulle hinna med en massa ärenden. Andréa hade glömt nycklar och kort hemma så först åkte jag till hennes skola med dem. Sedan skulle Egon skjutsas till Nils i båthamnen. Där stortrivs han och hittar alltid någon sällskapssjuk människa som är villig att sticka åt honom något gott eller klia lite bakom örat. När vi väl var där så passade jag på att ge Ines lunch i köket så hon skulle orka med mammas tempo för dagen. Nils & jag delade på en kebabrulle på pizzerian i närheten - smaskens! Ines såg för kul ut när hon fick smaka på mitt "bubbelvatten", det var läskigt värre tyckte hon.

Innan vi lämnade båthamnen var jag tvungen att ta ett kort på dessa fina:
 (Lägg märke till getingen som jobbar för fullt)


Sen blev det shopping för hela slanten - bokstavligt talat. Köpte underkläder på H&M, en foundationborste på Åhléns, tygskor åt tjejerna på Stadium (tips 49:-!), en plastboll åt Ines, en hel hög barnböcker (coop 25:-/st) och sen slog jag ju till på kläderna jag satt undan på Vero moda. Riktig sommarkänsla, bara glassen som saknas:
 (Skorna hittade jag på Nilson för 49:-)

Efter att Ines fått åka hem med sin far så skjutsade jag Frida på friidrottsträningen och fördrev tiden genom att leverera lite Gangstar-kläder och shoppa vidare i Birsta. Det sista men klart största inköpet var en stor matta till Ines blivande rum som jag hittade för halva priset (yahoo!) på Mio, men den får ni se på plats sen när det är piffat och klart. Vi måste börja med att flytta ner Andréa på bottenvåningen så att Ella kan ta hennes rum....sen får Ines i sin tur flytta in där. Ska bli skönt när hon får ett eget barnvänligt lekrum.

Nu är jag i alla fall redo att leva fjäll-liv några dagar. På torsdag kväll bär det av. Lämnar både man, barn och dator hemma så nu blir det semester på riktigt. Vi hörs igen efter helgen då jag återkommer med rapport och bilder - ha det så gott tills dess kära bloggläsare (som proffsen skriver ;-)   

Halva halva

Publicerad 2009-04-21 23:32:20 i Allmänt


....Eller halva reapriset som det egentligen heter. (Min mamma säger "halva halva" och hon är värsta proffset på att nosa reda på såna prislappar.) Äpplet faller tydligen inte långt ifrån trädet för här är mina byten för dagen: En supermjuk, lite längre myströja i korallrött med dragsnören nertill i sidorna, en offwhite tunn kofta som blir perfekt i sommar och en s k "seamless" bh som inte bara var superskön att ha på sig utan dessutom i det närmaste osynlig under en topp, totalt betalade jag 173, 50 - som hittat! Allt fanns på Kapp-Ahl.
 

Tisdag

Publicerad 2009-04-21 23:07:43 i Allmänt

Mitt i en dröm hörde jag att någon knackade på dörren. Vanligtvis är det Ines som väcker mig på morgonen, men nu var det något annat....Ryckte åt mig en morgonrock och kastade en snabb blick i spegeln innan jag öppnade (egentligen hade det varit bättre att öppna dörren lyckligt ovetande om hur frisyren såg ut, men men...). Pontus kompis Ante såg lite chockad ut först, men fann sig snabbt och frågade efter sonen som tydligen borde ha varit klar för skjutsen till skolan. Det slamrade till på nedervåningen och han kom stapplandes uppför trappen med en ännu värre frisyr än min.

Hela huset sov visst hårt den här morgonen. Det är inte vanligt att jag vaknar före Ines, men nu hann jag faktiskt läsa tidningen i lugn och ro innan det började kvittra i sovrummet. Efter en lite sen välling så gjorde vi oss klara för öppna förskolan.

När vi kom hem igen var Ines jättetrött och somnade nästan mot min axel (oj vad det är mysigt när hon ligger och gosar så). Jag bäddade ner henne i vagnen och tog en vända med hunden tills hon somnat. Sen blev det lite hemmapyssel innan Nils kom hem så jag kunde ta mig i väg på några förberedande ärenden innan Vemdalen-resan.

Första vändan gick till "Glas-Banken" där jag investerade i lite goda sällskapsdrycker att ta med. Min favorit-likör Minttu black med salmiak-smak kommer att passa perfekt som "after-prommis" när vi sitter på altanen i solen.
 Trist flaska, men goood likör! Serveras iskall såklart.

Sen fixade jag förköp på inträdet, tre dagars dans för 595:-!!! DYRT!!!....men roligt....så ok då. Ett absolut måste är minst en ny outfit i packningen, Jag tycker jag provade massor av varianter, men kom inte till skott. La i alla fall undan en fräsch uppsättning på Vero Moda som kanske ska få följa med i min väska. Om det blir köp så lovar jag att visa bilder i morgon. Tack och lov att jag fick en vanlig lön den här månaden annars hade alla dessa extravaganser varit omöjliga. Men nu ska jag unna mig lite extra - Because I´m worth it!   

Båtprojektet

Publicerad 2009-04-21 14:19:45 i Allmänt


I förrgår gjorde jag Nils glad och svängde förbi Ortvikens båtklubb för att ta några foton från "varvet". Som synes är det mycket jobb kvar innan vi kan krossa några champagneplaskor mot det här skrovet och få segla iväg mot solnedgången. Nils jobbar dock vidare med en djävuls envishet, samtidigt som jag sitter här hemma med en ängels tålamod.

Striptease-aerobics

Publicerad 2009-04-20 19:56:49 i Allmänt

I går kväll läste jag en artikel i tidningen Mama som Martina Haag skrivit. Hon är ju bara för knäpp den kvinnan! I artikeln beskrev hon sig själv när hon skulle hitta en passande träningsform och jag höll formligen på att skratta ihjäl mig (för jag var tvungen att stoppa halva kudden i munnen eftersom Ines ligger i samma rum och är så lättväckt - kvävdes nästan...) Tårarna sprutade, så när jag skulle försöka kvida fram det roliga för Nils så blev texten alldeles suddig och oläslig. Fast han skulle nog inte ha förstått ändå, för det var typisk sjuk tjej-humor. 

Här är en bit av texten där Martina ska prova på ett pass i striptease-arobics:

- "En-två-tre-fyra! Rör på armarna också! Lite hur ni vill! ropar hon och drar tufft med handskarna över brösten, lyfter håret upp över huvudet och gör sen ett sexigt CarmenElectrabakåtkast med håret och viftar lockande med armarna. Jag har mina armar rakt ner och hatar alla de andra i min grupp för att de redan nu kan vicka på rumpan samtidigt som de går med höga knän. Anna har gått på yoga så hon är mjuk som en katt och skrattar ihop med fröken. Jag är en levande garderob som försöker fladdra sexigt med händerna över norra Europas bredaste arsle."

(Det här är Martinas nya bok - säkert minst lika rolig)

Manlig och kvinnlig packning

Publicerad 2009-04-20 19:18:20 i Allmänt

Bara tre dagar kvar....PANIK...jag som har så mycket jag har tänkt hinna med hemma innan jag åker Vemdalen. Vad ska jag packa, vad ska jag ha på mig? När Nils åkte på en liknande resa för kanske en månad sedan så lovar jag att han inte kände minsta panik innan. Nä, han lastade snabbt in skidorna och de klirrande påsarna i bilen och packade ner de minst skrynkliga skjortorna från garderoben typ en kvart innan han skulle iväg. Skorna stod i hallen och solbrillor skulle han köpa på närmaste mack...hej då, puss puss.  

Jag skulle nog aldrig bara kunna släppa allt och bara fara, då skulle det dåliga samvetet följa med mig som en gnagande hamster på axeln under åtminstone halva resan. Stackars Nils som blir kvar hemma själv med allt det där! Så tänker aldrig killar. Ursäkta att jag generaliserar, men inte är det väl särskilt ovanligt att det är så...? Rätta mig om jag har fel. 

Om man sedan tittar på vad män respektive kvinnor behöver ha med sig i sin packning så är det egentligen inte så konstigt att det tar lite längre tid och möda för oss tjejer. En kille packar ett par skjortor, några rena byxor, strumpor och kalsonger, en tandborste,rakhyvel, after shave och deo - så lite att allt nästan ryms i nessesären (hur sjutton stavas det ordet?!). Han öppnar garderoben, plockar ner det han behöver i en liten bag och sen är han klar. 

Vi tjejer ska ha minst sex par trosor för tre dagar (man vet ju aldrig om det blir rödvecka), nylonstrumpor (långa och korta), tjocka strumpor (för mys) och vanliga strumpor (minst sex par för de kan ju bli smutsiga eller blöta), Vi ska ha en nyinköpt party outfit (eller tre förresten för man kan ju inte ha samma flera kvällar) och alla tre uppsättningarna ska dölja eventuella valkar men samtidigt framhäva andra partier (lite lagom i alla fall). Till det matchande skor som är grymt snygga men samtidigt ska man kunna gå i dem (brukar vara svårt att kombinera de kraven), man behöver också några mer vardagsbetonade plagg som ska vara lagom varma och sköna (men inte alltför fula), kanske tofflor och skor till det också. Sen mössa och vantar om det blir kallt...och för-guds-skull, ett paraply om det skulle regna. Vad som sen ska rymmas i nessesären (nu var vi där igen, eh...) ska vi inte tala om, minst 100 artiklar (jag törs inte räkna). 

När vi tjejer äntligen stänger den överfyllda väskan så har vi dessutom en halv-timmes städning kvar, för då ligger allt  vi provat och ratat kvar på sängen, d v s hela garderoben!!! 

Åh alla dessa val...

Publicerad 2009-04-19 12:58:25 i Allmänt

I bland blir jag så trött på alla dessa valmöjligheter. Man ska välja kläder på morgonen, man ska välja frukost, man ska välja vad som ska prioriteras under dagen, man ska göra hundra val i matvarubutiken, man ska välja tv-kanal, välja jobb eller utbildning, välja tapeter, välja skor, välja bil, välja partner o s v.

När valen helt enkelt för många och då kan jag bli vansinnigt velig. Det är hur jobbigt som helst - ska jag ta svart eller vit?.....hm....vit, nä förresten, svart.....eller....kanske vit ändå....fast svart är ju snyggt....Fastnar jag i det tänket så kan jag antingen hålla på hur länge som helst, eller också går jag därifrån utan att ha fattat något beslut alls. Det tredje alternativet är att jag till sist väljer svart men ångrar mig senare och byter till vit :-)) ha ha.

Skämt å sido så visst kan det vara ett privilegium att ha alla dessa möjligheter, man kan göra vad man vill av sitt liv. Samtidigt skapar det en prestationsångest då man vill att allting ska bli så bra som möjligt, det näst bästa är inte bra nog. Man lägger ner så mycket tid och möda på att skapa det perfekta livet att man inte orkar njuta av det.   

Vilken tur att man åtminstone slipper välja sina föräldrar och sina barn. Det kanske är därför som kärleken till dem känns så genuin och liksom självklar. Där behövs verkligen ingen ångervecka.

Tidningskorg - fynd

Publicerad 2009-04-19 11:31:45 i Allmänt

Såg ett fynd härom dagen jag bara måste tipsa om; en vit tidningskorg i skinnimitation med handtag för 99:- (ord 249:-) på Mio Möbler. (Synd att jag redan har en liknande fast i svart.)  
Times

Apan Nils

Publicerad 2009-04-19 09:53:23 i Allmänt

Det var en gång....när jag fyllde 6-7 år som jag äntligen skulle få en apa som jag tjatat och längtat efter länge. Mamma och jag gick till ett varuhus och jag fastnade direkt för en orange, långhårig apa med ett brett leende. Han fick namnet Nils och från den stunden var vi oskiljaktiga.

När jag flyttade till lägenheten efter skilsmässan så var apan försvunnen till min stora sorg, kändes som att han alltid varit med. Jag letade överallt och hade en stor ångest över att jag kanske hade råkat kasta honom. Lustigt nog så träffade jag då en annan Nisse med hår på bröstet som faktiskt kan apa sig rätt bra emellanåt, så det fick väl bli min tröst. 

Då vi senare köpte huset så dök plötsligt min gamla vän upp igen i en av flyttlådorna. Hur jag hade kunnat missa att han fanns där är en gåta än i dag, men det kanske var så att han gav plats för en ny kärlek. Nu hoppas jag att han aldrig mer försvinner utan troget följer mig resten av livet. Sköter jag mina kort väl så kanske båda mina älskade Nils:ar gör det :-)  Håll med om att den här killen har ett riktigt charmigt leende, inte konstigt att man blev kär:

Nedräkning...

Publicerad 2009-04-18 18:33:23 i Allmänt

Charlotte Perrellii
Kommande torsdag packar vi två bilar fulla av party- och danssugna tjejer och styr mot Vemdalen. Vi är sex stycken som ska dela på en stuga nära Vemdalsskalet där det är dansforum i dagarna tre. Diverse orkestrar visar upp sina färdigheter inför branschfolk, samtidigt som folk från när och fjärran tar chansen att få nöta ordentligt på skosulorna.

Ska bli otroligt skönt att få komma iväg och få lite vuxentid, även om jag säkert kommer att sakna lill-gumman här hemma. Vi har ju inte varit ifrån varandra så länge tidigare. Ju yngre barn är desto svårare är det att lämna dem ifrån sig, det har naturen sett till tror jag. Även om man saknar de äldre barnen också när de inte är här så vet man ju att de är så pass självständiga att de klarar sig. Fast Ines kommer att vara fullständigt trygg med sin pappa så jag känner mig inte alls orolig för hennes del heller. Tvärtom så ska jag passa på och njuta fullt ut av min lilla mini-semester i fjällen. 

KNAPPA 5 DAGAR KVAR........ 

Lurad av solskenet

Publicerad 2009-04-18 17:54:37 i Allmänt


Möttes av strålande solsken från sovrumsfönstret i morse och tänkte att det skulle bli härligt med en promenad efter lunch. Men man kände sig allt lite blåst i dubbel bemärkelse, för det var inte alls så varmt och skönt som man hade föreställt sig, kalla vindar smet in både här och där under kläderna. I lä var det däremot betydligt varmare så vi satt en stund på altanen vid husväggen och tittade på tjejena som hoppade hopprep. Vi vuxna provade också och då fick man snabbt upp värmen....och flåset, puh vad jobbigt det var!

Sen fick vi "storfrämmen" från Skellefteå - min faster & "farbror" skulle hänga med mor, far & bror hem till Stockholm så de tog en välbehövlig paus från bilåkandet hos oss. Det är så sällan vi ses sedan mina mor- och farföräldrar gick bort så det var riktigt roligt att få träffa dem en stund i alla fall. (Kom snart igen... :-)  

Nu blir det snart middag a la Nisse. Vad vet jag inte för han ville ha helt fria händer, men det är nog inte en alltför djärv gissning att tallriken kommer att innehålla en bit från en älg i alla fall. Härligt att få sätta sig vid dukat bord. 

PS. Visst är väl brorsan lite lik Idol-Danny ändå...?  

Fika på jobbet

Publicerad 2009-04-17 23:14:10 i Allmänt


Bakade ett gäng chokladmuffins och tog med mig till min f d arbetsplats (man kan ju inte komma utan fikabröd heller). Egon fick också följa med och han blev alldeles galen av lycka när jag stannade bilen utanför. Han kände igen sig direkt och sprang från rum till rum och hälsade på alla. Han var ofta med mig på jobbet och funkade lite som en maskot på kontoret. Vissa kunder gick en trappa upp till oss bara för att få hälsa på jycken. Visst saknar jag mina gamla arbetskompisar så det var kul att få träffa dem och bli uppdaterad om läget. Fick inbjudan till vårfesten i maj också - det brukar vara en höjdare så den ser jag fram emot. 

Det är många fester att se fram emot nu i vår, Annika & Åsas 40-års partaj (väntar på inbjudan, tjejer...) Annika N:s 40-års partaj (väntar på den inbjudan också, försök inte slippa undan...) vårfester med både mitt jobb och Nisses + ev en fest i båthamnen (vet dock inte än om den gäller mig eller bara Nisse), Pontus studenfest (fast där får man inte vara med så länge skulle jag tro).......Det är nästan lite ketchup-effekt; först händer ingenting, sen händer ingenting, men sen kommer det massor på en gång!

Fick oväntat besök av min familj i kväll. De är på hemväg från Björnrike och skulle egentligen bara titta förbi på en fika i morgon, men vädret hade inte varit på deras sida så de kom en dag tidigare. Jag måste bara få berätta vilka djurvänner de är, mina kära föräldrar. De hade inte haft någon direkt fiskelycka i fjällsjöarna och i stället för att slänga de stackars överblivna metmaskarna i snön för att dö, så fick de följa med i bilen för att få ett fortsatt lyckligt liv i Österskär. Eh.....Först rycker de upp maskarna ur jorden, kör en stor krok genom deras kroppar, kapar vissa som är för långa, sänker ner dem i iskallt vatten för att bli fiskmat......men sen förmår de inte att slänga ut de överlevande i snön - "FÖR DÅ SKULLE DE JU DÖ DE STACKARNA"!!! Därför åker de små maskarna nu alla milen ner till Stockholm för att få komma ner i jorden där tjälen har släppt. Tänk vad de ska bli tacksamma de små liven - hoppas nu bara att de överlever resan.

Dagens bästa

Publicerad 2009-04-16 22:32:18 i Allmänt


I förmiddags hände något kul. Ines lekte med min telefon och plötsligt hörde jag någon ropa "hallå hallå"....Det visade sig att Ines hade råkat ringt upp en god vän i Skellefteå som jag inte har pratat med på jättelänge (f´låt Anneli, men det var jättekul att få höra din röst igen och få höra lite skönt skellefte´mål :-)  Den här gången var det ju enbart positivt att Ines lyckades ringa upp någon, men man kanske ska vara lite mer uppmärksam när hon lånar telefonen nästa gång så det inte blir pinsamt eller så. Tänk om hon vidarebefodrar något ful-sms....!!! Nä, men såna har ju inte jag förresten....

Efter det trevliga samtalet så packade vi oss iväg på en liten shoppingrunda innan babysången skulle börja. En liten annons om konkursutförsäljning av en lampbutik lockade eftersom vi saknar belysning ovanför köksbordet. Man känner sig lite "gamig" som roffar åt sig av resterna efter en konkurs, men det är altid kul att få fynda ordentligt. Möttes dock av en rätt tom butik och det som fanns var hyfsat omodernt så någon kökslampa bidde det inte. Däremot slog jag till på en snygg hög vas, en snygg ännu högre julstjärna i vit aliminium på fot, reservlampor till den och två påsar prydnadsgrus för totalt 146:-. Flaxade sedan glatt därifrån på jakt efter nästa byte.....he he.

Jag och Ines lunchade på Ikea där jag faktiskt är tokimponerad av maten - det är billigt, varierat och smakar riktigt gott. Chockade mig själv genom att välja ett vegetariskt alternativ. Varför äter man inte mer sånt??? Smarta Ikea har fixat så att man nästan inte tar sig ut därifrån utan att passera en massa lockande varor på vägen så jag trillade dit på lite städprylar, ett paraply (ungarna käkar såna tror jag) och en present till Nisse. Han har tjatat om s k "foppa-tofflor" i flera år nu och jag har hotat med att göra slut om han köper några, men nu sålde de en liknande toffel - fast något tuffare - för familypriset 35:- så jag bestämde mig för att göra honom lycklig.

Hämtade en Gangstar-leverans på väg hem och det är alltid som lilla julafton att få de paketen. Massor av fina kläder! 

(Behöver jag säga att Nisse tassade runt i sina nya tofflor hela kvällen med ett nöjt leende på läpparna :-)) 

Grekisk pytt-i-panna

Publicerad 2009-04-15 23:10:41 i Allmänt

Fick det här receptet av Emma som jag absolut måste prova eftersom jag älskar grekisk mat och är speciellt svag för både fetaost och tzatsiki  :-)

Grekisk pytt i panna 6 personer (super god)

1 Fläskfilé eller 6 st kycklinfiléer

Potatis (Skurna i klyftor)

1 Gul lök eller purjolök

1 Orange paprika (eller den färg man gillar bäst)

6-7 Tomater

200-300 gr Fetaost


Marinad (köttet/kycklingen ska ligga i marinad i minst 6 timmar för att få bästa smaken)

Ca 3 pressade vitlöksklyftor

1-1½ dl Matolja

1-1½ tsk Sambal oelek

2 msk Soja

Salt och Svartpeppar

 ½ msk Ingefära (kan uteslutas)


Tsatsiki

4 dl Cremé freiche eller Turkisk youghurt

3/4 grovt riven gurka

1-1½ pressad vitlöksklyfta

Salt (smaka av)

1 krm Svartpeppar

1 krm Vinäger

1 Tsk Olivolja


Skär köttet i strimlor och lägg i marinaden. Låt ligga i 6 timmar. Lägg potatisklyftorna i en långpanna och gör dem halvfärdiga (ca 10-15 minuter i ugnen). Slå köttet och marinaden över potatisen, tillsätt strimlad purjolök och strimlad paprika, BLANDA ihop allting. Tillaga i 225 grader ca 30 minuter. Lägg på tomatskivorna och fetaost i kuber. Gratinera i 10 minuter. Servera med Vitlökssåsen eller Tsatsikin till och en god sallad.


Supergott, går hem hos de flesta;)

Den perfekta utbildningen!

Publicerad 2009-04-15 20:27:16 i Allmänt

Plötsligt hittade jag "rätt" - den perfekta utbildningen för mig!!!  En 2-årig ky-utbildning på Mediainstitutet i Stockholm som handlade om "kommunikation, marknadsstrategi, e-learning och pedagogik"......eller varför inte den andra kursen; "Kommunikation nya medier". Verkligen intressanta kursinnehåll tyckte jag. Båda gick dessutom att läsa på distans och framtidsutsikterna för jobb såg goda ut till skillnad från andra informations/mediautbildningar som jag tittat på.

MEN (som Tony Irving brukar säga), två dagar i veckan måste man tydligen vara på plats i Stockholm!  Hur skulle det gå till??? Skit också! Först trodde jag att det bara var vid enstaka tillfällen (som det brukar vara på andra distansutbildningar), men tyvärr så handlade det om varje vecka. Det blir ett jäkla rännande det......Sååå himla typiskt!!!!

Det blir till att leta vidare efter min plats här i livet.

Fortsättning följer......

Gumman i lådan

Publicerad 2009-04-15 19:54:55 i Allmänt


Ines gillar att krypa ner i diverse lådor och korgar. Är hundkorgen ledig så sitter hon gärna där och leker med Egons saker eller om det står någon tom kartong och skräpar så kan hon försöka få plats i den också, som här på bilden.

I stallet

Publicerad 2009-04-15 19:46:17 i Allmänt


Jag är ingen s k "hästmänniska". Försökte verkligen bli intresserad under uppväxten då flera av mina kompisar mer eller mindre bodde i stallet, men hästarna var i största laget för min smak (särskilt deras tänder). För att liksom hänga med i snacket så skaffade jag mig ändå en favorit, lilla Tingeling som var minst och sötast i stallet - men jag vågade knappt gå in i hennes bås för hon var samtidigt lynnigast av alla hästarna. Beundrade helst de vackra djuren på avstånd och hade rätt många ursäkter för att slippa undan när någon van stall-tjej bad om hjälp. Antar att de genomskådade mig rätt snabbt.

Jag minns en gång när jag hängde med en kompis på en hopptävling och plötsligt fick ett par tömmar instuckna i handen med orden "håll i här, jag ska bara gå på toa". Hann inte blinka så stod jag där ensam med ansvar för världens största häst  (i mina ögon)! Hade den rört sig minsta lilla så hade jag förmodligen svimmat, men tack och lov så var den vänlig nog att stå still tills ägaren dök upp igen och jag kunde pusta ut. Då insåg jag att hästar är helt enkelt inte min grej.

Ella´s styvmor Ingrid är hästmänniska och innan jag hann säga "hästskit" så hade Ella introducerats i ridningens ädla konst. Första gången jag skulle följa med henne på lektion så stod jag där i stallet som ett fån (med tydliga flashbacks från barndomen) och undrade hur sjutton vi skulle få på hästkraken alla remmar och sadlar innan lektionen skulle börja - jag vågade ju inte ens gå in i båset och Ella kastade förebrående blickar på sin fega mamma. Som tur var dök det upp en tjej som kunde hjälpa oss så vi hann precis. Jag kände mig beredd att muta henne för att få samma service nästa gång, men tydligen skulle det finnas tillgängligt folk ändå varje gång så det skulle inte vara några problem...skönt.

Nu är Ella så duktig att hon fixar hästarna själv och det är rätt sällan det stämmer tidsmässigt för oss när hon ska rida, så oftast följer de med från pappans håll så jag slipper. Det är visserligen kul att se på ibland när de rider, men samtidigt läskigt för det är inte alltför sällan de små tjejerna ramlar av och det kan se rätt otäckt ut. I går var i alla fall jag och Ines och tittade på ridningen. Ines jublade och vinkade glatt åt alla stora "vov vov" (som hon kallade dem) när Ella & co red förbi på rad.  

Må-bra-filmer

Publicerad 2009-04-14 15:41:43 i Allmänt

PS I Love YouChocolatMamma Mia! The Movie
Jag har inte riktigt tålamod att se på film, men ibland kan det vara mysigt att kura ihop sig i soffhörnet framför tv:n med en stor skål godis i knäet. Den absoluta favvon är klassikern Top Gun eftersom jag tänder till lite extra på pilotuniformer och snabba flygplan (wow!). Tom Cruise stod högt i kurs väldigt länge efter den filmen, ända tills jag insåg att han nästan är lika kort som mig och faktiskt verkar lite halvknepig (om man får tro hälften av det som står i tidningarna). Synd, men filmen är bra i alla fall.

Oftast ser jag bara filmer en gång, men det är ett par riktiga må-bra-filmer som tål att ses om och om igen. Chocolat, PS. I love you, Sex and the city, Grease och nu senast Mamma Mia. Musikaler i allmänhet är nog en kategori filmer som man antingen älskar eller hatar - jag älskar dem!   

En annan film som jag kom att tänka på är Babel. Hade inga förhoppningar alls när vi hyrde den, men med Brad Pitt i huvudrollen så kan den ju inte vara helt utan behållning tänkte jag. Det var en annorlunda, men mycket bra film som jag absolut kan rekomendera andra att se. Går troligtvis under kategorin drama.   

Rysarfavoriter: När lammen tystnar, Sjätte sinnet och The others.
Komedier: Den där Mary, Notting Hill och Allt eller inget....fast den senaste jag såg, "Wedding date" var också rätt kul.

Gangstar-reklam

Publicerad 2009-04-14 11:52:05 i Allmänt


Vi säljare har fått i uppdrag från ledningen att skicka in privata bilder på våra barn i Gangstar-kläder, som de eventuellt ska använda i marknadsföringen eller göra ett collage av. Den här bilden skickade jag på Ines.

Hon har på sig mössan Pelle, tunikan Tuva och byxan Amanda.  

Svaret på tankenöten

Publicerad 2009-04-14 11:43:20 i Allmänt

Här är svaret: När du står i det första rummet med strömbrytarna så slår du på två av dem, vilka som helst. Sedan stänger du den ena och går därefter in i det andra rummet med glödlamporna. Då lyser en lampa, två är släckta varav den ena känns varm (det är den som nyss varit tänd) - alltså vet du vilken strömbrytare som hör till vardera lampa. 

Enkelt eller hur?  :-) 

Konsten att piffa upp en falukorv

Publicerad 2009-04-13 18:05:20 i Allmänt

falukorv
Falukorvar är väl bra tråkiga....fast billiga (kanske det är just därför de är så tråkiga och smaklösa förresten?). Ändå köper vi dessa korvringar rätt ofta av flera anledningar; Bra pris, går lätt och snabbt att laga och räcker till alla. Korv och makaroner med ketchup/senap och lite riven ost....av någon konstig anledning går det alltid hem hos ungarna som äter med god aptit, men själv skulle jag önska att man fick använda lite fler och roligare ingredienser än så utan att mötas av höga protester varje gång. Inte för att de är speciellt kräsna, men ju enklare desto godare verkar de tycka.

Nu senast kokade jag grönsaker tillsammans med falukorvsbitar i en gryta och serverade kokt potatis och en kall senapssås till - superenkelt och riktigt gott tyckte jag och Nils men Ella rynkade direkt på näsan och tog en minimal portion. Det är en fin konst det där, att hitta på mat som tilltalar både barn och vuxna. Min fantasi vad det gäller mat har förbättrats betydligt genom åren, men ibland tar det tvärstopp och då är vi genast tillbaka till korven & makaronerna igen. 

Är det någon som läser det här som har ett fantastiskt falukorvsrecept, eller något annat gott och barnvänligt recept som går snabbt att sno ihop så är jag tacksam om ni kan dela med er av det. Gärna fisk för det äter vi alldeles för lite av.      

The City

Publicerad 2009-04-13 16:48:36 i Allmänt

thecityAlternate text
Av en ren slump fastnade jag framför en helt meningslös reality tv-serie på MTV som heter "The City". Jag brukar sätta på den eller någon annan musik-kanal bara för att ha lite bakrundsmusik på dagarna nu när vi inte har någon radio eller cd. Just idag råkade de visa flera avsnitt på raken av den här serien som handlade om en ung, snygg tjej som klättrar på karriärstegen inom modevärlden, först i Los Angeles sedan hamnar hon i New York. Man får följa hennes jobb, kärleksrelation och vänner som alla på ett eller annat sätt jobbar inom branschen och lever ett glamoröst liv i storstadens myller. Det hela var som en mix mellan Sex and the City och Top Model kan man säga. Tydligen skulle det vara på riktigt, "reality-tv" (fast det har jag i o f s väldigt svårt att tro.....det var helt enkelt för perfekt allting).

Hur som helst, jag blev helt uppslukad i den här tjejens jobb och liv att jag glömde tid och rum för ett par timmar.....Med den följden att allt jag hade tänkt göra gnager intensivt på mitt samvete just nu - Fyyy skäms på mig!!! Nu måste jag göra något riktigt vettigt för att kompensera mig själv känns det som. Kanske skura toaletten för då är jag garanterat tillbaka i verkligheten på ett litet kick.

Köpa bilstol

Publicerad 2009-04-12 19:38:30 i Allmänt

Maxi-Cosi Mobi
Tur att det är dags att skippa vinteroverallen nu för då får Ines lite bättre plats i sin nuvarande bilstol även om den börjar bli lite väl trång. Tycker att hon är bra tålmodig ändå som inte protesterar mer när jag trycker och drar för att få ner henne i stolen. Det är ju faktiskt det första babyskyddet vi använder fortfarande så det är tur att hon är liten för sin ålder.

Eftersom "alla andra" redan verkar har bytt bilstol till sina 1-åringar så tänkte vi att det kanske är dags nu för oss också. Vi åkte därför till Babyproffsen i lördags och trodde att det lär väl finnas två-tre modeller att välja mellan.....kan inte vara så svårt.....Hm, vi möttes av en hel vägg med bilstolar! Inte var de billiga heller - den enklaste kostade ca 1700:- och den såg varken praktisk eller bekväm ut. De modeller vi gillade bäst låg runt 3000:-.

Vi beslöt oss för att kolla begagnatmarknaden först innan det blev något köp. Man kan ju få tag på riktigt fina saker på privatannons om man har tur. Visserligen är dessa stolar säkert redan använda två-tre år och om Ines ska ha den lika länge så kan det ju faktiskt påverka funktionen så jag är lite tveksam om vi inte ska satsa på en ny ändå. Barnsäkerhet är något som man inte ska snåla på tycker jag. Om Nils håller med så blir det nog en Maxi Cosi Mobi eller Britax Hi-Way som Ines får åka lite skönare i hädanefter.

Underbar vårdag

Publicerad 2009-04-12 17:15:40 i Allmänt


Äntligen lättade dimtäcket som legat över Sundsvallsområdet i flera dagar så vi fick njuta av den härliga solen. Säkert 15 grader varmt i skuggan och nästan vindstilla så jag satt i bara t-shirt till sist. Ella och hennes kompis Pella plockade fram cyklarna och hopprepen så då kändes det verkligen som riktig vår trots att det fortfarande är ganska mycket snö kvar. Tjejerna blev så varma efter all hoppning att de genast nappade när jag (mest på skoj) föreslog att de skulle rulla sig ett varv i snön. Jag ville inte rulla mig, men provade i alla fall hopprepet för att se om de gamla takterna satt i - som barn hoppade man ju jämt. Jo då, trots att kroppen kändes lite "tröghoppad" så funkade det riktigt bra. Hopprep är ju en riktigt bra träning så det borde man ju göra ofta (om man har koll på knipmusklerna vill säga :) 

Ines sov i vagnen och jag var lite orolig att jag hade klätt henne för varmt. Det är ju hur svårt som helst att bedöma hur mycket kläder som behövs nu när vädret växlar så fort. I går kväll var det ju riktigt kyligt när Nils gick ut med hunden och idag nästan sommarvärme. Lillstumpan verkade dock inte lida någon nöd utan vaknade med ett leende lagom till mellis-fikat ute på bron som tjejerna fixat. 

Jag bör nog egentligen tänka mig för i solen. Fick några pigmentfläckar i ansiktet när jag solade som gravid och är dessutom blek som en alvedontablett så man kanske skulle vara lite försiktig med "stekningen" så här i början av solsäsongen. Vill ju inte gärna se ut som en nyckelpiga i nyllet - röd med massa fläckar. Jag har väl egentligen aldrig varit någon direkt soldyrkare som gillar att bränna på i timmar, men en dag som denna kan man ju inte göra annat än njuta när det värmer så skönt på kinderna.  


Såg förresten en fjäril fladdra förbi....den stackaren måste väl ändå vara lite väl tidigt ute...?

 

Sko-kris

Publicerad 2009-04-11 19:53:20 i Allmänt

Ella kom hit i alldeles för små skor och klagade på att tårna låg dubbelvikta. De enda skor hon kunde ha var kvar hos hennes pappa för de ansågs inte vara "våriga" nog och var därför ratade. Vad gör man? Åker och handlar nya skor så klart. Det visade sig vara lättare sagt än gjort. Ella är en mycket bestämd och kräsen ung dam som pendlar mellan barn/vuxen (stl 35/36) och har väldigt smala fötter. Vi avverkade precis varenda skoaffär i hela Birsta och hon provade åtskilliga. Antingen var de för dyra, för fula, för obekväma, för vida, för glappande, för opraktiska eller bara för mycket.....suck. Det var verkligen inte lätt att hitta ett par som passade men till sist lyckades vi, 450:- på Bianco.

Trötta men tappra kämpade vi vidare en liten stund till och då hittade jag dessa fynd på Bik Bok: en skön trikå-klänning med råa sömmar och tuffa applikationer ton-i-ton på kjoldelen som kompenserade upp den söta modellen. Har annars svår för klänningar eftersom de oftast är för "gulliga" i min smak. Linnet hade en bra längd och halterneck som jag tycker är så snyggt. Ella fastnade för en huvtröja (stor, men myyyysig påstod hon :) Perfekta sommarplagg för ett perfekt pris, betalade 186:- för alla tre! (Halva reapriset)  

Tankenöt

Publicerad 2009-04-10 09:54:18 i Allmänt

I går kväll satte jag familjen på prov när jag hittade papperet med en övning i kreativitet som jag fick på rekryteringsseminariet jag var på för ett tag sedan. Hittills är det ingen, varken på mötet eller hemma som hittat lösningen trots att den är väldigt enkel (som det ju brukar vara med såna här tankenötter när man vet svaret).

Tre glödlampor i ett rum

Du står i ett rum med tre kontakter och du kan inte se in i nästa rum där det sitter tre glödlampor i taket. Du ska lista ut hur du ska ställa kontakterna för att kunna veta vilken kontakt som hör till vilken lampa.

Ritningen ska symbolisera de två rummen, med en dörr emellan.
Du får inte titta in i rummet med lamporna när du ställer kontakterna och du får inte gå tillbaka och ställa om kontakterna en gång till. Man kan inte se hur kablarna är dragna och de behöver inte vara dragna i den ordning de sitter. 
(Du får en ledtråd: Använd fler sinnen)

Försten att knäcka den vinner.....ära och respekt :-)  Lösningen kommer under helgen.

Påsk-äppelkaka

Publicerad 2009-04-09 20:43:35 i Allmänt


Perfekt med recept där man använder en hel långpanna för då räcker kakorna lite längre. Den här var superenkel att göra och fick en härligt småknaprig botten, med syrlighet från äpplena och sötma från....sockret....eh, någon bak-poet a´ la Ernst blir jag nog aldrig....goda blev de i alla fall och hyfsat lika kakorna på bilden i receptet så jag är nöjd med slutresultatet. Meningen var att de skulle bjudas ut på babysången, men då vi bara var två som dök upp så fick de hänga med hem igen till kakmonstret Nisses stora förtjusning.  

GLAD PÅSK & TREVLIG HELG!  

Skål alla glada påskfirare!

Publicerad 2009-04-09 18:49:41 i Allmänt


Nu är det helg och Ines har tjuvstartat påskfirandet med en kall bira. Vi försökte byta ut burken mot en flaska välling men Norrlands Guld var tydligen oslagbart......ha ha ha

(PS. Kanske bäst att avslöja att burken var tom redan innan så vi inte får någon konstig anmälan på oss nu :-))  

1 dusch på 7 pers

Publicerad 2009-04-09 00:54:52 i Allmänt


Köbildning till badkaret/duschen är ingen ovanlig företeelse när alla familjemedlemmar är hemma. T o m Ines har ju vuxit ifrån tvättfatet som förr var ett alternativ. Vi har visserligen en extra toalett nere, men bara en enda duschmöjlighet. När jag jobbar så tvättar jag i princip håret varje dag och de två äldsta kidsen skulle nog hellre skolka än tvingas gå till skolan ofixade....och snart är det två tjejer till som vill duscha varje dag. Det går ju bara inte - det fattar vem som helst utom möjligen Nils som tar max 15 min på sig från sängen till bilen på morgonen, macka, snus och iväg..... Han är ju dessutom naturligt snygg så det behövs ju inget fix där heller, he he  ;-)

Nä jag skojar lite, Nils kan också tänka sig en lösning på problemet. Därför tog vi och beställde en enkel och billig duschkabin från Skånska byggvaror som ska stå nere i tvättstugan, 3190:- inkl blandare, duschset och fraktavg. Ingen delux-modell precis, men fyller den sin funktion så känns det som värsta lyxen i alla fall. Den skulle levereras runt påsk så förhoppningsvis har vi den här till veckan, hoppas hoppas......
  Duschkabin Lyonesse

Orolig natt

Publicerad 2009-04-08 11:21:52 i Allmänt

Först var jag så dum att jag försökte sitta uppe och kolla på en repris av "Berg flyttar in" på datorn. Med vår tröga uppkoppling och överfulla dator som funkade det naturligtvis inte alls som det skulle utan blev ständiga avbrott och halvvägs blev det tvärstopp. Envis som synden satt och tragglade halv natten med det där för jag ville verkligen se hur det såg ut hemma hos Pernilla Wahlgren.

När jag tll sist gav upp och kom i säng så han jag inte mer än somna när Ines började krångla. Hon grät en skvätt, jag stoppade in nappen och bäddade om henne, det var tyst en stund men sen började det om igen.....så höll vi på hela långa natten kändes det som. Förmodligen var hon lite orolig i magen. Sista gången när jag precis höll på att somna så hörde jag hundens klor mot golvet, han skakade på sig och krafsade intensivt för att "bädda" sin dyna behaglig (som om det skulle hjälpa - den är ju redan platt liksom). Det är aldrig riktigt tyst i vårat sovrum, visserligen slapp jag snarkningar eftersom Nils jobbade natt, men då höll de andra två låda i stället. Känner mig helt vimmelkantig av trötthet, fast den delvis är självförvållad så är det ju bara att bita ihop.
 
Nu har Ines somnat igen efter morgonens lek och jag ska städa undan, baka något, fräscha till mig, duka och fixa tårta innan Frida och hennes födelsedagsgäster dyker upp vid fyra-tiden. Får nog leva på fikabröd hela dagen för kl sex ska jag iväg och hålla en Gangstar-visning i stan och blir borta hela kvällen. Hoppas jag inte somnar på vägen dit bara.

En barnledig dag

Publicerad 2009-04-07 23:32:58 i Allmänt

Idag fick jag lite barnledigt och det kan ju vara skönt emellanåt även om man kramas lite extra hårt av saknad när man ses igen efteråt. Jag hade nämligen anmält mig till en nätverksgrupp via Trygghetsrådet och vi träffades mellan 9-12 i förmiddags. Syftet är att vi som är arbetslösa ska få en möjlighet att utbyta erfarenheter och knyta nya kontakter. Det var jättetrevligt och även om vi bara var tre i vår grupp som kom den här gången, så fyllde vi lätt ut tiden eftersom ingen av oss var särskilt blyga och tystlåtna. Man kan säga att det första mötet mest gick ut på att lära känna varandra lite närmare. Jag tycker det är otroligt intressant att träffa nya människor och en del individer är bara så härligt naturliga att man slappnar av direkt i deras sällskap.

Efteråt hämtade jag upp Annika N i stan för hon skulle hänga med hem till mig, men först hann vi med en snabbis på inredningsbutiken Rummet där de ha såååå mycket snygga vårsaker nu - vill haaaa.....!!!! Såg en fantastiskt snygg lampa som vi genast tänkte köpa var sin av........

........om den inte hade kostat 7299 kronor förstås  :-O 

Fastnade även för en tvåvånings frukt/fika-korg i svart trådsmide som var skitsnygg, men tyvärr troligen för stor för att rymmas på bänken hemma. Nu har jag ju ingen bild att visa tyvärr, men ett tips (om ni ser den i butiken och fattar vilken jag menar): den är billigare på Boom i Birsta, 219:- i stället för 279:-. Kanske blir det ett sånt här Koizol kakfat istället för det var också läckert. Gick att plocka isär också, så då tar det ju ingen stor plats när det inte används, 279:-
 
Frukt- och kakfat Babell, lila - Koziol
Väl hemma tackade jag Ines farmor Gertrud så mycket för barnpassningen. Hon är så gullig och ställer upp så fort hon kan, vilket är tur när det kniper. Ines-gumman kom krypandes mot oss i full fart (vägrade gå idag, trots att hon gjorde personligt rekord med 27 steg härom dagen, hm...) och var så mjuk och gosig. Sen åt vi våfflor och drack kaffe samtidigt som vi ventilerade jobb och eventuella studier. Annika är också sugen att göra något annat. När Nils vaknade efter nattskift-sömnen så ville han iväg och handla presenter till Frida som fyller 14 i morgon, men jag tog på mig uppgiften i stället så fick han vara hemma med ungarna. Passa er förresten för att säga att en 14-åring blir "fjortis" för då fräser de till och nekar bestämt eftersom det har blivit ett vedertaget skällsord för en yngre tonårig tjej som "sminkar sig för mycket och tror hon är tuffast av alla".....typ....om jag inte har missuppfattat saken.....I morgon blir det i a f tårta igen :-)

Lika som bär

Publicerad 2009-04-06 18:28:06 i Allmänt


Måste få visa far & dotter-bilden vi tog i dag - visst ser man vissa likheter......

Gangstar nyheterna i bild

Publicerad 2009-04-06 17:26:22 i Allmänt


Vad klantigt av mig, jag lovade ju visa bilder på nyheterna när de kom och det glömde jag så klart bort. Fast här är de, 10 nya fräschingar. Kolla in Ines i den otroligt coola dressen Stina - sommarfeeling direkt (även om hon står i kylskåpet)! Fast hon skulle nog hellre ha haft den i äppelgrönt för den svarta är lite grabbig tycker jag nog. Scarfsen hon har på huvudet är i multiprintet från höstens kollektion. Jag är jätteglad att den grymt söta jeanstunikan Tuva kom i Ines storlek för då kan hon få den när säsongen är slut. Älskar 3/4 byxan Joen också med guldstjärnor på bakfickorna. Tyllkjolen Sally vore klart given i Ines garderob om hon varit aningen äldre, men vi ska nog spara den på tillväxt. Såg en nästan exakt likadan för vuxna i Sofis Mode förra veckan. Gillar Gangstars linnen också för det är så tufft med brottar-rygg. Kameran är lite si-så-där så jag kan lova att kläderna är ännu finare i verkligheten!    

Snart panik...

Publicerad 2009-04-06 15:57:48 i Allmänt

Hjälp, vilken väg ska jag gå??? Vad ska jag satsa på - söka jobb eller gå en utbildning? Få lön eller ta studielån? Ska jag välja med hjärtat eller förnuftet? Ska jag dra mot det jag är bäst lämpad för och mest intresserad av, eller välja klokt där jobben finns och lönen ligger på en bättre nivå? Hade jag varit yngre hade jag inte tvekat att välja det mest lockande, men nu när jag har familjen att tänka på så gäller det att tänka både en och två gånger vad mitt val kan leda till. Det känns så definitivt. Tänk om någon kunde sia om framtiden - då vore det ju lätt.

Den 15.e april ska ansökningarna till höstens utbildningar vara inne och jag försöker hitta luckor då jag kan sätta mig och fundera i lugn och ro utan störningar, för på dagarna är det inte lätt att kunna koncentrera sig med en liten filur som rycker och drar överallt. Visste jag bara att det fanns jobb så skulle jag tveklöst söka till utbildningar som t e x Informatör, grafisk design, grafisk kommunikation, inredningsarkitekt eller liknande, men i de brancherna är det ett klart överskott så då ska man ha riktigt flyt. Jag inser i alla fall att det är viktigt att känna ett starkt intresse för innehållet i den utbildning man väljer, annars blir det bara tungt att ta sig igenom studietiden. Då är det bättre att söka ett liknande jobb som idag och kanske ha sina intressen vid sidan om på fritiden i stället, gå kortare kurser kanske (fast tiden ska räcka till också). 

Jag avundas de som har vägen utstakad redan när de är unga, de som redan som barn vet bombsäkert vad de vill bli. Då är det säkert heller inte några problem att nå sina mål. Själv ville jag bli frisör, serietecknare, författare, hunduppfödare, detektiv och färghandlare så det spretade lite åt olika håll redan då.

Hollywood makeover

Publicerad 2009-04-05 19:23:34 i Allmänt

Kolla in en grymt kul sida för oss med barnasinnet kvar - jag ska erkänna att jag blev sittandes i säkert två timmar med det här! Tyvärr verkade det som att man måste registrera sig för att kunna spara bilderna och det var jag inte så sugen på, så jag kan tyvärr inte visa "best of"....men du måste bara prova....  :-)

http://www.instyle.com/instyle/makeover#

Söndag

Publicerad 2009-04-05 16:36:12 i Allmänt


Idag är det gråmulet och duggregn, man blir inget sugen alls på att gå ut. Vi stannar nog inne och busar hela dagen i stället. Ines och jag har hoppat i sängen och lekt kill-kill-jagis som hon tycker är jättekul. "Me" (mer) säger hon så fort vi slutar. Efter en kopp kaffe gör nu Nils det sista rycket med golvläggningen och sen blir det SM-final i hockey, HV71 möter Färjestad. Oftast är jag helt ointresserad av hockey och följer inte med alls i några tabeller, men ibland kan det vara kul att kolla. Speciellt landslagsmatcher eller om det går bra för Timrå eller Skellefteå (mitt "riktiga hemmalag"). Om jag väl sitter där och ser en match så kan jag bli väldigt engagerad och inne i spelet. Den här finalen tror jag däremot att jag hoppar över. Kanske ska trotsa vädret och ta en långpromenad i alla fall. Jag har ju faktiskt lovat mig själv att börja träna på allvar och då kan man ju inte backa för ett litet duggregn. - "Erica, du är väl ingen sockerbit heller", som pappa skulle ha sagt. (Han menar att de smälter ju bort i regn, om det var någon som tyckte uttrycket var långsökt, ha ha) 

Promenaden får nog bli utan hunden Egon för han fick ännu ett epileptiskt anfall idag. I morgon är det jag som ringer veterinären och bokar en tid. Tre anfall på mindre än en vecka. Nu ligger han mest och vilar den lilla lurvtussen. Tänk om det är något riktigt allvarligt fel så att vi måste avväga avlivning....jag vågar inte tänka tanken, huga   :-(

Mina vänner måste tro att jag fått en knäpp för nu har jag inte bara startat blogg utan även skaffat Facebook och det är så lätt att bli biten i det här "träsket", det finns en klar risk för beroende. Nu sitter jag inte precis hela dagarna framför datorn, men visst blir det en stund varje dag. Det är en helt ny värld med mycket att lära, samtidigt som jag tycker det är intressant att få små inblickar i andras liv.  Själv har jag alltid gillat att skriva (dagbok/noveller/brev) så det här är även ett sätt att få utlopp för den lusten. Det är också ganska typiskt mig att bli superengagerad i nyfunna forum, först Familjeliv och Blocket, sen var det Tradera och nu har jag hittat till bloggar och Facebook. Men det är inte bara datorn som gäller, jag har även haft perioder med Suduko eller korsord eller något annat som jag fastnat för. När jag hittat något nytt så kan det gärna bli så att jag lägger ner det tidigare helt så det är inte precis så att jag håller på med allting samtidigt. Det går ju inte eftersom man faktiskt har ett liv utanför datorn också ;-)) Det är snarare så att tv-tittandet är det som är lämpligast att prioritera bort, från en ruta till en annan kan man kanske säga. 

På tal om tv så är jag fortfarande skitsur på mig själv för att jag misade "Berg flyttar in" (hos Pernilla Wahlgren)...hörde nämligen att man fick se hennes fantastiska hus och jag älskar ju sånt. Vore evigt tacksam om någon kunde tala om när, eller om det går någon repris på programmet....?  

 

Ines fina skor

Publicerad 2009-04-05 15:11:54 i Allmänt


Har fyndat superfina vår och sommarskor till Ines. Fastnade totalt för märket Vincent som har otroligt tuffa men ändå fotriktiga barnskor, ville ha nästan alla modeller när jag gick in på butiken som ligger ganska långt ner på Storgatan. Hittade ett par rosa promenadskor i skinn på rea så de kostade bara 200:-  - hur coola som helst! Visst finns det kanske ännu billigare barnskor på typ Din sko och Wedins, men jag tycker ofta att de inte verkar särskilt fotvänliga och är gjorda i ganska hårda syntetiska material. Fast självklart har även de butikerna både bättre och sämre skor. 

Ines har stl 20 just nu (och vilka skor är inte söta i den storleken :) med växmån, och då är frågan hur mycket fötterna hinner växa innan sommaren? Jag hittade nämligen ett par sprillans nya Vincent-sandaler på Tradera i stl 22 som inte kunde låta bli att buda på. Betalade inte mer 85:- inkl frakt för dem så nu är det bara att hoppas att fröken hinner växa i dem tills värmen kommer. Bebisfötter drar ju iväg ganska fort, men två hela storlekar kanske det inte blir på bara några månader. I värsta fall får jag väl sälja dem vidare till någon annan liten tjej, för nästa sommar lär de vara alldeles för små i stället. 

Ines är ju inte alls van vid att ha skor på sig så första gången vi skulle gå ut med skorna på så vägrade hon lyfta på fötterna, det så ut som om vi satt på henne ett par blyklumpar. Fast nu har hon vant sig lite och tycker nog att de är ganska fina ändå. Fast det behövs nog lite mer balansövning innan hon kan gå själv med skorna på.   

Disco-bowling

Publicerad 2009-04-04 23:02:58 i Allmänt


Ett tag såg det riktigt lovande ut, jag fick till en dubbelstrike och Nils spelade dåligt så då ledde jag faktiskt bowlingmatchen ett tag vilket inte hör till vanligheterna. Sen gick det utför, min klot-arm liksom veknade och det blev en stor blåsa på tummen, samtidigt som han började spela allt bättre. Typiskt, det hade varit en sån triumf att få slå honom - bara en enda gång...Nu blev det inte så den här gången heller så det vara bara att gratulera och erkänna sig besegrad. Frida blev trea men inte alls långt ifrån mig så hon verkade rätt nöjd ändå.

Jäkla början på en trevlig kväll

Publicerad 2009-04-04 13:55:31 i Allmänt

3447786819_33353086111111111111
Planen var att jag och Annika skulle gå på Casinot och dansa till Scotts (...och kolla om sångaren verkligen är så snygg som han ser ut på tv ;-). Vi anade att det skulle bli mycket folk och satsade därför på att åka dit ganska tidigt, men Annika hann dit långt före mig då jag (tidsoptimisten Allan) naturligtvis missade bussen med 1 minut. Betade av halva telefonboken i jakten på en nykter chaufför som skulle vara villigt att bli kvällens hjälte och skjutsa mig in till stan. Fanns ingen....och när den sista utvägen var prövad så var det så nära nästa buss att det bara var att vänta vackert kvar. 

(Hatar förresten att åka buss på helgerna, man är alltid äldst och tycker att ungarna ser ut att tänka "vad gör tant ute så sent". Sen får man ju ofrivilligt "tjuvlyssna" till en massa smaskigheter om vad kidsen har för sig som man som tonårsmamma hellre skulle vilja vara ovetande om).   

Äntligen i stan så hade jag hunnit bli kissnödig och tvingades göra en pubvända under promenaden mot Casinot, så när jag till sist nådde fram så ringlade kön lång i duggregnet. Plusgraderna till trots så höll jag på att förfrysa tårna eftersom jag vistats utomhus betydligt längre än planerat vid det här laget. Visserligen så hade jag rätt trevligt sällskap i kön och Casino-personalen kom ut med varmt kaffe som tröst, men det kändes ändå nesligt att höra Scotts spela där inne i värmen och jag inte fick vara där. Annika rapporterade dock att det var alldeles för trångt för att kunna dansa så när jag nästan var framme vid ingången så fattade vi beslutet att gå på Oscar´s 30+ i stället. 

På väg dit så stötte vi ihop med några bekanta ansikten på väg till dansen men de vände åt vårt håll när de fick höra om trängseln. Väl inne i värmen så beställde jag en kaffedrink och den rann rakt ner i mina frusna tår som sakta men säkert började tina upp. Efter det hade vi en mycket trevlig kväll i glatt sällskap så det var helt klart värt mödan för att ta sig dit. Det bidde ingen styrdans men lite röjig disco var kul det med. Jag fick ju inte se Scotts live, men jag litar på Annikas ord att sångaren var precis lika snygg som på tv :-) 

New York

Publicerad 2009-04-02 23:46:46 i Allmänt


Nu var det några år sedan brorsan vann en New York weekend som jag fick åka med på (nov 2006), men det är så roligt när man ser på filmer som utspelar sig i staden och man själv har varit på de platser de visar. Här är mina starkaste minnen från resan: 

Times Square
- Här får man verkligen den rätta New York känslan, massor av folk från världens alla hörn, de gula taxibilarna, ett myller av stora reklamskyltar som lyser upp husväggarna. I den enorma Toys R´us leksaksaffären fanns en skalenlig, rörlig dinusaurius Rex som var otroligt verklighetstrogen, man fattar att barnen grät.  
Wall Street - finansgatorna med sina enorma, stela byggnader. Vi passade på att klämma lite på den kända tjurstatyn som var riktigt maffig. Inte så mycket folk utanför de stora bankerna, men säkerheten lär vara rigorös.   
Madison Square Garden - Jättestor hemmaarena för New York Rangers. Fanns några svenskar på väggarna också.
Central Park - fantastisk park mitt ibland höghusen där man verkligen kände igen sig från många filmer. Joggare, häst och vagn-ekipage, små romantiska sjöar, musikanter och självklart den lilla skridskobanan. Lägenheter bredvid parken fanns att köpa för hisnande summor. Jag och brorsan kunde knappt räkna nollorna så dyrt var det.
Empire State Building - Oootroligt högt! Lite obehagligt att se smogdimman som låg som ett täcke över staden.
Fifth Aveny mm - Här vågade man knappt fönstershoppa av rädsla för att bli ruinerad. Jag struttade inte precis omkring på lika höga klackar som Carrie i Sex and the city, men jag kanske gick i hennes fotspår i alla fall när vi passerade alla guldskimrande butiker. Själv var jag ute efter något billigare presenter att ta med hem.
Rockefeller Center - Fantastiskt vid jultid (vi var där i November) Pynt överallt.
Frihetsgudinnan - Hade ingen aning om att hon står så långt ut i vattnet. Vi åkte aldrig dit för tiden räckte inte till.
Ground Zero - Det helt klart starkaste minnet är från platsen där World Trade Center´s två torn fanns innan terroristattacken den 11:e september 2001. När vi var där såg det ut som en stor, inhägnad byggarbetssplats men stämningen var alldeles speciell. Folk rörde sig långsamt och nästan viskade till varandra när de begrundade de stora uppsatta bilderna från före, under och efter katastrofen. Man slogs av det fantastiska i att dessa enormt höga torn hade kunna rasa utan att skada omkringliggande byggnader (förutom krossade glasrutor) för ytan där de stått var egentligen inte så stor så att husen omkring måste ha stått förhållandevis nära. Det är en svindlande tanke vad som hänt om de hade rasat åt sidan. En sak märkte man tydligt, brandmännen i New York är riktiga hjältar efter det här. 
Tunnelbanan - Fruktansvärt obehaglig! Trånga nergångar, dålig belysning, lågt i tak, slitet, järngrindar som skulle ha gjort en snabb utrymning näst intill omöjlig. När man satt sig på tåget så följde information bl a om att man skulle rapportera ev övergivna väskor och annat misstänkt. Naturligtvis hamnade vi mitt emot en mörk man som läste en arabisk tidning och hade en bag bredvid sig....behöver jag säga att jag var glad att få komma upp i dagsljuset igen. 
Blues  - Jag och André tyckte det skulle kännas väldigt genuint att få äta på en gammal, rökig bluesklubb så vi satt där bland stammisarna (som nyfiket sneglade på oss) och lyssnade på fantastiskt duktiga musiker.  
Människorna - Jag hade inte förväntat mig att få se så många olika typer av människor och få höra så många av världens alla språk. Det var knappt någon som höjde på ögonbrynen över att vi var svenskar. 
Ljuden - Bilar som tutar, sirener, rop...New York låter verkligen som på film. Det är aldrig tyst.

Även fast vi hann med otroligt mycket på dessa få dagar så vill jag dit igen, jag vill helt klart se mer av staden som aldrig sover.   

Halvvägs klara i hallen nere

Publicerad 2009-04-02 18:00:50 i Allmänt


Nu börjar det likna nåt på nedervåningen! Målningen är klar med vitt i taket och på väggarna där det sitter träpanel. Otroligt vilken skillnad mot den mörka, trista känslan som var innan. Tapeten i trappen har vi fortsatt med hela vägen ner så den blir som en fondvägg där skrivbordet ska stå. Jag har kvar att måla dörrar och lister vita och Nils har hälften av golvet kvar att lägga. Vi köpte ett hyfsat billigt klickgolv i ekparkett på Byggmax som visserligen var lite bökigt att lägga (av Nils svordomar att döma), men det blir hur bra som helst och en grym skillnad mot den tidigare asfula, bajsbruna plastmattan.

Vilken thriller

Publicerad 2009-04-02 17:43:25 i Allmänt


Har du läst boken "Den hemlige kocken" av Mats-Eric Nilsson? Gör inte det om du är skraj av dig för det var en riktig thriller! Efter det här kommer i alla fall inte jag att våga handla i affären. Nä, jag överdriver lite men visst var det tankvärd läsning. Författaren har gått till botten med vad det är vi egentligen stoppar i oss, det okända fusket med maten på tallriken, vanliga tillsatser och substitut.

För skojs skull plockade jag ut två slumpvis valda produkter ur skafferiet och läste innehållsförteckningen. Det här är några av ingredienserna i Moussakan: modifierad stärkelse, mononatriumglutamat, dinatriumguanylat, dinatriuminosinat, xantangummi, E450, aromer, mjölkprotein, maltodextrin, stärkelse, färgämne, E150c  

I Euroshopers Äppel lättdryck fanns det här: äppelsyra, aspartam, sacarin, aromämnen, sockerkulör, fenylalaninkälla. (Färdig drycker innehåller endast 9% äppeljuice).

Efter att ha läst boken så har man egentligen tre val;
1. Man på sig skygglapparna och handlar glatt vidare.
2. Man tar till sig en del och försöker göra klokare val i affären.
3. Man bär med sig boken som en bibel och läser igenom varenda innehållsförteckning innan varan hamnar i varukorgen. (Räkna dock med att matinköpen tar en hel dag i anspråk i så fall)  

Själv lutar det åt en kombination av alternativ 1 och 2, man får helt enkelt lita på Livsmedelsverket som faktiskt har godkänt alla varorna som fullt ätbara. Kan rekomendera boken i alla fall - den var helt klart intressant. Det finns en uppföljare också som heter "Äkta vara" för den som vill veta mer om hur man kan välja bättre alternativ i butiken.

Baka kaka 1:a april

Publicerad 2009-04-01 20:05:38 i Allmänt


Jag som brukade baka typ två gånger om året förut har plötsligt blivit lite intresserad. Kan även ha att göra med att köket är uppfräschat så att det känns roligare av den anledningen. Ella och jag gjorde i alla fall en sockerkaka och ett gäng grahamsbullar när hon kom hem från skolan. Vi "provsmakade" sen så mycket att det inte kändes aktuellt med någon ordentlig middag så då fuskade vi med lite kallskuret i stället. Man får faktiskt göra så nån´ gång ibland  :-)  Ines fick däremot både mat och nybakad macka, så hon njöt i fulla drag och blev på ett riktigt bushumör efteråt.

Ella har haft stenkoll på att det är 1:a april idag och sa redan i morse att hon minsann inte tänkte bli lurad idag. Det upprepade hon flera gånger under bakningen också. (Det är nämligen så att jag har lyckats blåsa familjen flera år på raken nu till deras stora förtret, det har blivit lite av en sport)  - Nämen titta, hojtade jag när vi bakat klart, är det inte Ingrid som kommer ridandes på en häst där ute, är det Lillan...? Ella rusade fram till fönstret och spanade ivrigt - Var, var då??? - April april, det där var ju lättare än jag trodde, skrattade jag. Ella försökte se förnärmad ut men lyckades inte för jag hörde hur hon bubblade av skratt när hon sprang iväg på sitt rum.

De större barnen var lite knepigare den här gången; Jag skickade sms till Pontus att det ringt en bestämd dam från miljökontoret som hävdade att deras uf-företag inte lämnat in någon miljödeklaration för gruset de säljer och att de riskerade dryga böter. Till Andréa skickade jag att de sagt på nyheterna att livmoderhalscancervaccinet som hon fått en av tre sprutor av kan ge biverkningar i form av sken-graviditet. Båda trodde nog på det till en början i alla fall :-))  ha ha

Stackars jycke

Publicerad 2009-04-01 13:35:29 i Allmänt


Egon fick ett epileptiskt anfall idag när vi var ute och lekte i snön efter promenaden. Anfallen kommer alltid plötsligt och symptomen är att han tappar han balansen, skakar och kan inte stå på benen. När det händer vill han gärna att man sitter nära honom och pratar lugnade. Jag vet ju att det går över efter 5-10 min och att epilepsin i sig inte är farligt, men det förstår ju inte hunden så han ser verkligen jätterädd ut, stackarn. Det är fruktansvärt att se djur lida, att se oron i deras ögon. Hoppas verkligen att hans problem inte förvärras så att anfallen kommer oftare eller blir allvarligare. Sist han fick ett anfall var för kanske en månad sedan så i nuläget gör man ingenting åt det. Veterinären sa att det går att medicinera, men om möjligt låter man bli för att slippa biverkningar. Bara att vänta och se. Efter anfallen är Egon ganska trött, men annars precis som vanligt och det är så skönt att se honom bli sig själv igen.  

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela