gikas

Värmebölja

Publicerad 2011-06-29 22:40:45 i Allmänt

Jag och Pontus blev bjudna på lunch av Nils i båthamnen. Det var helt underbart att få komma ut i solen, sitta på bryggan och plaska med fötterna i vattnet.

En skön paus från jobbet som är ganska hektiskt just nu med tanke på att jag både ska göra mitt och andras jobb när de har semester. Fast jag gillar samtidigt när det händer mycket och ser det som en utmaning att klara av det på ett bra sätt. Mindre än en och en halv vecka kvar till semester så då kan jag ju ta det lugnt och "bara vara" i fyra långa veckor om jag känner för det. 

Finns inga planer alls för semestern, mer än jag ska röra på mig betydligt mer än nu. Har liksom vuxit ur hela garderoben så det får verkligen inte fastna något mer nu för då blir alla fina kläder oanvända. Tror faktiskt att jag sätter som mål att komma i mina korallröda jeans innan sommaren är slut för då passar säkert resten också.  

Efter jobbet tvingade jag iväg Pontus till vårdcentralen för att visa upp sitt svullna ben och det ledde till att vi fick tillbringa halva kvällen med att vänta...och vänta...och vänta. Det var i alla fall ingen spricka i benet så det var ju skönt att veta trots att det fortfarande ser riktigt illa ut med den stora blodsutgjutelsen i regnbågens alla färger.  

Väl hemma så var jag mest av allt sugen på att bara sitta och softa, men lyckades faktiskt ta mig i kragen så att jag och Nils tog oss ut på en halvtimmes power walk/jogging-runda. Alltid en början..... 

En riktig docka

Publicerad 2011-06-28 23:27:34 i Allmänt

I söndags fick vi främmande från Falun. Maria, Amanda och sötisen Lilly. En livs levande docka tyckte Ines som njöt av varje sekund hon fick vara nära bebisen.  
 
Lilly 7 månader och Ines 3,5 år. Tiden går så fort, det var ju alldeles nyss som min skrutt var en sån liten tjej hon också.

I går kväll var det förresten ett smärre kaos hemma, Ines sov oroligt i värmen, Andréa packade inför en veckas tältande på festivalen Peace & Love och Pontus kom hem från sin korpfotbollsmatch och såg ut så här på smalbenet under knäet:
 
Han hade fått en spark och vi undrar fortfarande om han inte borde undersökas av en läkare, det kan ju vara en spricka i benet om han har otur. Är det lika illa i morgon så tvingar jag nog iväg honom vare sig han vill eller inte.

Vilken åktur!

Publicerad 2011-06-26 23:59:22 i Allmänt

Plötsligt händer det (som de säger i Triss-reklamen)! - En röd Ferarri glider upp och stannar utanför vårat staket. Det visar sig vara en jaktpolare till Nils som är på väg ner till Stockholm för att sälja sin bil. Han var dock schysst nog att förstå att vi mer än gärna tog en åktur först så det var därför han stannade till. Kolla vilken snygging!

Eftersom bilen bara hade två sportstolar så fick Nils åka först och jag sen. Man kunde höra motorljuden på långt håll när chauffören drog på och jag måste säga att accelerationen och väghållningen var en skön upplevelse. Kanske inte fullt i klass med känslan på en motorcykel, men visst kittlade det till i magen.
 

Midsommardagen

Publicerad 2011-06-26 01:31:25 i Allmänt

Vi hade laddat för en sväng ut till Birsta för att äntligen få byta ut tjockis-tvn mot en platt, men som tur var så kollade jag öppettiderna innan vi åkte och såg att det var stängt. (Inte konstigt alls eftersom det är en röd dag, men det tänkte vi inte på från början). Det blev städning istället för min del, medan Nils jobbade med att få igång elen i köket. Snacka om att belysning är oerhört viktigt i inredningen, både rent funktionsmässigt och inte minst estetiskt. Nu börjar det likna ett hem här igen och jag är såå glad för det.

Brorsan André sover över här för han var på Alnö igår och firade midsommar hos sina Sundsvalls-polare. Idag stannade han dock hos oss så vi fick chansen att umgås lite. I en av Nils båttidningar hittade jag ett grillrecept som såg så gott ut att vi var tvugna att testa det ikväll. Först blev det ett glas kallt, vitt vin och jordgubbar på altanen precis när solen tittade ut bland molnen. 
 
Det är så himla underbart att kunna laga mat i köket igen så det känns ännu roligare att testa nya recept. Måste säga att det här var toppen-gott och kan dessutom varieras hur mycket som helst. Vi grillade kycklingfileér som jag fyllde med pesto och parmesanost och smörjde in med glaze-olja. Man kan fylla med en massa annat också, t e x soltorkade tomater, mozzarella, skinka, vitlöks- eller ädelost. Bara fantasin sätter gränser.

Till kycklingen gjorde jag en bulgursallad med blandsallad, körsbärstomater, grillade paprikabitar, grillad rödlök, fetaost och några droppar citron.

Ella fixade efterrätten som var grillspett med jordgubbar, banan och maschmallows. (Man kunde även använda ananas, men det hoppade vi över)

Som avslutning på kvällen spelade vi Plump (ett kortspel för er som inte vet), men jag tänker inte tala om hur det gick.

Midsommarafton

Publicerad 2011-06-26 00:57:43 i Allmänt

Nils jobbade så jag tog Ella och Ines med mig till Galtström för midsommarfirandet. Stället har en gammeldags charm och mycket som tilltalar både barn och vuxna. Söta djur bl a. Efter en viss tvekan och pepp från sin hästvana syster så vågade sig Ines upp på den här urgulliga lilla ponnyn Snövit.

Efter ridturen åt vi en härlig lunch i väntan på sällskap av Anna-Karin, Elias och hans pappa René. Jag valde en landgång med räkor, kräftstjärtar, lax, rökt sik och stekt strömming - MUMS! Det var regntunga moln lite överallt igår, men vi hade riktigt tur och slapp bli blöta. När småkidsen lekt av sig en stund så hoppade vi på ångtåget och gjorde en mysig resa genom skogen och ut mot vattnet.



Får jag möjlighet så ska jag nog tipsa de ansvariga om att de kan placera ut lite tomtar och troll i skogen till nästa års turer. Det skulle vara superspännande för de små och väldigt enkelt ordnat om man t e x tar hjälp av några lokala teaterintresserade ungdomar.

När vi kom hem till Nils som slutat jobba så valde vi att ha en lugn hemmakväll med god mat och lite kortspel. Räckte långt för mig som har varit väldigt uppe i varv den senaste tiden.  

Piratfest

Publicerad 2011-06-24 22:13:53 i Allmänt

Som traditionen bjuder så är det alltid båthus-partaj hos Niklas och Karin dagen före Midsommarafton. I år var det pirat-tema så jag skyndade mig till Skämtsaker & barnvagnar på lunchen för att köpa några tillbehör. Så här såg vi ut när vi anlände till Alnö:


Som vanligt var det mest grabbar runt grillen av någon outgrundlig anledning

Niklas och Nils skrämde inte bara barnen med den här grymma uppsynen

Fast de kunde inte hålla sig särsklit länge, hehe

Ines var jättetrött redan när vi kom dit, men hon kämpade på och lekte med de andra barnen. Fast emellanåt så kom hon och gosade med sina favoriter för att ladda nya krafter. 
 
Här kommer slutligen ett vintips till alla hårdrocksfan´s där ute, smakade rätt ok faktiskt.

Tusen tack till Niklas & Karin och alla andra för en toppenkväll där ute på ön!

Ännu mörkare

Publicerad 2011-06-21 22:16:27 i Allmänt

Hade egentligen inte tid att gå till frissan idag för jag är överhopad med jobb, men måste man så måste man. Vågade knappt visa mig ute längre så det var på tiden. Nu är koppartonen helt borta och jag har svart under och mörkbrunt med guldstänk på överhåret. Det känns bra, jag har vant mig vid att vara mörk nu och kör vidare på det ett tag till. Ska spara ut längden lite så det är ingen större skillnad på håret i övrigtl mer än att det blev uppfräschat. Tyärr blir det ingen bild för jag är så himla trött och tänkte krypa i säng tidigt. Tiden hos frissan måste jobbas in i morgon så det är lika bra att vila inför en lång dag.

Det går förresten jättebra för Pontus på jobbet, han snappar upp snabbt så jag är redan övertygad om att han kommer att göra en bra insats på Life i sommar. Kul att ha honom där.

Nu ska jag byta sängkläder och sen borra ner kinden i kudden - God natt mina vänner!

Mattan har kommit!

Publicerad 2011-06-20 23:40:28 i Allmänt

Tjohoo, nu är mattan till tv-rummet på "G"! Allt jobb där nere har stått still länge p g a köket, men nu börjar det alltså röra på sig igen. Jag har lite smått börjat kika på en ny tv också, men den djungeln känns jobbig att ta sig in i eftersom det finns hur mycket som helst att välja mellan. En sak är dock lite oroväckande och det är avståndet mellan soffan och väggen där tv:n ska sitta, det kommer att krävas typ en gigantisk modell, minst 55 tum. Det kommer alltså att krävas en minst lika gigantisk plånbok om vi ska få den känsla vi har tänkt vad gäller tv:n. Vi har klarat budgeten hyfsat bra än så länge, men det sista blir tufft (för att inte säga omöjligt) att hålla inom ramarna. Känner mig lite orolig faktiskt för man vill ju gärna lägga alla pusselbitarna på plats för att kunna känna att det äntligen är klart.

Fick förslaget att titta om inte en projektor är billigare än en vanlig tv, men såna vet jag ju inte ett skvatt om. In i djungeln bara.....

Var ska jag sitta nu?

Publicerad 2011-06-20 23:13:59 i Allmänt

Mitt favvohörn är borta, det kom en dam och hämtade soffan idag. Hur skönt är inte det att äntligen vara av med den! Nu fick vi plötsligt gott om plats i vardagsrummet, men ingen plats att sitta på så jag och Pontus satte genast igång med att packa upp schäslongen vi köpte på Ikea häromdagen. Klädseln ska komma på posten senare, men vi tänkte att det skulle funka att lägga över något annat tills vidare. Det stod dock i instruktionen att tyget ska sättas på före monteringen så det "sket sig" kan man säga. Nu får vi låna Andréa:s mini-hörnsoffa att sitta i så länge. Klädseln kommer inte förrän runt den 8:e juli och det känns faktiskt som en smärre evighet nu när vi är så nära att äntligen få klart här.

Den som väntar på något gott......

Firmafest

Publicerad 2011-06-19 00:31:10 i Allmänt

I går morse var det tur i oturen att vi möttes av datastopp på jobbet för då kunde jag ta mig friheten att fixa lite fransk manikyr inför kvällens firmafest. Dekorationen i form av små "diamanter" hittade jag på Åhléns. Blev faktiskt rätt fint trots att det är amatörmässigt gjort. Jag är ingen stjärna direkt vad gäller nagelskötsel, men just nu har de en bra längd och då är det kul att hålla dem lite extra snygga så länge det varar. Har jag flyt och lyckas få alla lika långa innan någon går av så funderar jag på att gå till en salong och göra en professionell nagelförstärkning för då kanske jag får ha kvar dem extra länge.    

Jag fick inte med mig kameran till festen, men kan berätta att vi var ute hos Eva på Alnö där det var ordnat med frågeslinga och tropisk buffé mat. Jag tror det var första gången jag festade tillsammans med min son. Pontus hade sin första dag på jobbet och fick därför hänga med även på kvällens aktiviteter. Det kändes förresten jättebra när jag lärde upp honom, han fattar snabbt den grabben. 

När folk började tacka för sig där ute på Alnö så var vi några stycken som fortsatte nere i stan. Där fick vi tyvärr lov att dela upp oss i ungt och gammalt p g a åldersgränserna på krogarna. Jag och två till gick till Oscar´s där det blev ett glas rosé på verandan och disco på dansgolvet. The Eagles hade sin enda Sverigekonsert i Sundsvall den kvällen så jag träffade en och annan bekant som hade varit och lyssnat på dem. De har otroligt många bra låtar så det var nästan lite synd att man inte tog chansen att se dem. Det var i alla fall en trevlig kväll och jag kände att den dessutom var välbehövlig efter all stress vi haft på sistone :)   
 

Flickorna i hagen

Publicerad 2011-06-16 23:14:51 i Allmänt

Efter jobbet följde Ines och jag med Ella till stallet för att träffa hästarna och kanske våga sig på lite ridning. Ella´s styvmor Ingrid var också där och var i färd med att ta in den största hästen som obegripligt nog kallas "Lillan". Nu vågar jag hälsa på hästarna, t o m hon som är så stor, men när hon plötsligt gnäggade mig rakt i örat så var det nära att jag fick åka hem och byta underbyxor kan jag säga - fasiken vad hon skrämdes! Även om de säger att hon är supersnäll så föredrar jag nog Sandie som har lite mer rimlig storlek. Måste erkänna att det här ser riktigt idylliskt ut, mina fina tjejer:


Efter mycket tvekan vågade faktiskt jag och Ines oss upp också. Kände mig som värsta cowgirlen, haha.
 

Den här lilla 4 veckors killen var jättesöt och roligt tyckte Ines. Han verkade tycka detsamma.

Fast jag undrar ändå om inte den här kurrande mjukisen blev vår största favvo, Ines tvekade inte en sekund att ta den i famnen och kela med den.

Så var det läggdags för hästarna. Tjejerna borstade av Sandie, gav henne kvällsmat och sa god natt.

Köket

Publicerad 2011-06-14 22:47:02 i Allmänt

Glasskivan över bänkskivan fattas och vi har inte fått igång någon belysning förutom den i fläkten, men eftersom jag har förstått att det är några som är ruskigt nyfikna så kommer några bilder ändå (det är ju så gott som klart). Vi är supernöjda med resultatet och tycker att hela hemmet fick ett ordentligt lyft. Nu är det snart bara slutfinishen och "piffet" kvar så efter det kan vi lägga det värsta slitet bakom oss och bara njuta.   
 



Resten av rummet (bl a matplatsen och vardagsrumsdelen) visar jag sen när rätt möbler, gardiner och annat "lull lull" kommit på plats. Det går alldeles för trögt med försäljningen av den gamla inredningen trots att jag har sänkt priset. Tålamod Erica!

Tårt-recept

Publicerad 2011-06-13 21:17:25 i Allmänt

På Andréa´s studentfest bjöd vi på två lättgjorda, men supergoda tårtor som går att variera på många olika sätt med smaksättning och dekorationer. Jag tänkte dela med mig av originalrecepten.

Den första är en Choklad- och Baileys-cheesecake som jag hittade i tidningen Allt i Hemmets Lantlivsupplaga.

Ingredienser:
100 gr Digestivekex
100 gr Hobnobkex
100 gr osaltat smör + extra för att smörja formen
125 gr mörk choklad bryten i bitar
3 dl vispgrädde
100 gr florsocker
750 gr Philadelphiaost
7,5 cl Baileys likör
Kakao att pudra över färdig tårta

Gör så här:
Krossa kexen, smält smöret tillsammans med 50 gr choklad i ett vattenbad, blanda med de krossade kexen. Smörj en springform, 23 cm, knäpp loss kanten och lägg bakplåtspapper i botten. Fäst kanten och låt papperet sticka ut runt om. Tryck ut smulsmeten i botten, ställ i kylen. Vispa grädde och florsocker och rör sedan i mjukosten till en slät smet. Rör ner likören. Smält resten av chokladen i vattenbad, låt svalna. Ta fram formen, bred ut smeten jämnt över kakbottnen, ringla chokladen över och skapa mönster med t e x en provsticka. Frys tårtan i minst 2 timmar. Före servering, dra en varm kniv längs insidan av formen för att lossa kanten, flytta till en fint fat med hjälp av papperet som du sedan lirkar bort. Pudra över kakao och dekorera ev med något mer.



Mazarintårtan
finns i Leila´s "A piece of cake" men jag fick smaka den första gången hos grannen och föll pladask - helt underbar!

Ingredienser:
250 gr mjukt smör
500 gr mandelmassa
5 ägg
1 dl vetemjöl

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör och riven mandelmassa krämigt, tillsätt ett ägg i taget under vispning, vänd i vetemjölet för hand. Smörj en form med löstagbar kant, ca 24 cm, bröa med mandelspån. Fyll formen och grädda kakan i mitten av ugnen ca 30 min.

Topping/granering:
Rör ihop lite tjockare vaniljkräm med en mindre del vispad grädde för att få en fluffig topping. Granera med valfria bär eller annat som du tycker är gott och vackert.

Presentkort på Ikea

Publicerad 2011-06-12 00:52:41 i Allmänt

Det ska bli kul att få välja och vraka på Ikea för presentkortet på 7000:- som vi fick i kampanjerbjudand när vi köpte köket. Det kommer väl till pass nu när vi har bytt både stil och färger här hemma. Har
kollat på hemsidan och kommit fram till att de här har en given plats i huset. 
  Kivik 2895:- (uppe)
Bestå 2190:- (uppe)
Vejmon 899:- (nere)

Förutom dessa lär vi behöva någon snygg lampa, nya kastruller (eftersom de gamla inte verkar funka på induktionshällen) och div småsaker så det lär inte bli några problem alls att lösa in presentkortet. Det var dock bara gilitigt i 3 månader - varav halva tiden har passerat så vi får inte vänta för länge med att nyttja det. (Något vi brukar ha en tendens att göra i vissa fall. Vet inte hur många biobiljetter och bonuscheckar som glömts bort klantigt nog)

Kalas i Gudmunsbyn

Publicerad 2011-06-11 23:21:11 i Allmänt

Idag har vi varit på kalas hos Anna-Karin, René och nyblivna 3-åringen Elias. Ines tyckte det var spännande med skattjakt, vattenpistoler, fiskdamm och annat skoj som vi gjorde.

- Va, får man inte skjuta vatten på mamma?!

På väg hem stannade vi i Birsta för att köpa en solhatt av något slag till Ines. Fast det var lättare sagt än gjort för de verkade nästan ha sålt slut nu när värmen slog till, hittade ingen som var tillräckligt tunn och dessutom var rätt storlek och föll unga damen på läppen. Mamman hittade däremot en blus på Vero Moda som fick hänga med hem. Jag och blommigt brukar inte klicka, men just den här tyckte jag var fin i både modell och färg. All skräpmat vi har tryckt i oss under köksrenoveringen har resulterat i några ytterligare extrakilon som kräver vidare modell på kläderna än de jag redan har i garderoben - Illa illa!

Bältet var det 70% rabatt på så det hängde med av bara farten, ska ha det till en svart topp men det var helt ok till klänningen jag hade på mig också. 

På Lindex barnavdelning var det 20% rabatt på allt och då passade jag på att köpa de här till Ines - som numera vägrar bära andra byxor än tights och därför sliter ut dem i rask takt. Dessutom ska det vara söta klänningar och toppar för då är det enkelt att undvika krig vid påklädningen. Inom rimliga ramar så låter vi henne välja vad hon vill ha på sig. (Tänk vad hemskt om man själv skulle bli tvingad att sätta på sig något som man tycker är riktigt fult)     

Håll ut, snart kommer en massa bilder på köket. Vi har bara inte hunnit fixa det sista än p g a studentfirandet och jag vill ju att det ska vara helt klart så ni får se det slutliga resultatet.   
     
   

Andréa:s studentfirande

Publicerad 2011-06-10 21:12:28 i Allmänt

Det var strålande sol när sprudlande glada kids sprang ut på Hedbergska trappan igår och jublade. 
 
Såå stolt över min duktiga, ambitiösa tjej vars slit i skolan har resulterat i jättefina betyg. Du har all anledning att fira Andréa - Grattis gumman!!!



Det absolut roligaste på hela dagen var turen på lastbilsflaket berättade en trött men lycklig tjej när vi var samlade hemma hos oss för studentmiddag.  
 
Pontus har studenten i färskt minne och hade säkert ett och annat att berätta för sin syster. 
 
Det blev många kramar, god mat och fina presenter under kvällen.




Utan de här två som har gjort en otrolig arbetsinsats innan den stora dagen så hade nog inte festen blivit lika lyckad som den blev - miljoner tack till mamma och pappa. 

Till sist vill jag bara önska min älskade Andréa all lycka i framtiden och välkommen in i vuxenvärlden. Vad du än väljer att göra så vet du att jag alltid finns här för dig. 

 




Nationaldagen

Publicerad 2011-06-06 15:40:38 i Allmänt

Egentligen ville jag åka till stan och kolla på Måns Zelmerlöv på stora torget, men vi hoppade över det för att hinna lite mer hemma istället. Det blev ändå ett avbräck i golvläggandet eftersom Nils är på Alnö för att hämta en tv-bänk som jag hittade på Blocket. Det är precis en sån´som jag spanat in på Ikea och tänkt köpa hit, nu kostar den oss 1200:- i stället för nypriset 2495:- och vi slipper monteringen. Perfekt! 

Pontus, mamma och pappa kommer från Stockholm ikväll så nu gäller det att göra ett ryck för att få undan lite saker så att de får plats. Jag håller fortfarande på att organisera upp vad vi ska ha i respektive skåp, men nu är det inte så mycket kvar att ställa in eftersom jag passar på att rensa bort en del också. 

Det enda som är synd är att vi inte har fått sälja bort möblerna som jag lagt ut på annons ännu. Kaminen kommer en kille och hämtar ikväll och det är jag lättad över för den står och skämmer entrén framför huset. Tänk vilken lycka om möblerna försvinner snabbt de också. Sänkte priset rejält på soffan men det kan det vara värt bara vi får bort den. 

Vet inte om det blir tillfälle att blogga så mycket de närmaste dagarna eftersom det är så mycket annat som ska göras, men jag återkommer garanterat med massor av bilder från både köket och studentfirandet. Ha en fortsatt trevlig nationaldag. 
   

Kär i golvläggaren

Publicerad 2011-06-05 17:37:23 i Allmänt

Ni vet den där sura killen jag skrev om igår. Idag har han varit betydligt lugnare så nu gillar jag honom igen. Faktiskt lite extra mycket just för att golvet han lägger blir så fantastiskt snyggt! Ångrar inte en sekund att jag valde vitolja ek för det gifter sig snyggt med det gråa (som Ernst kanske skulle ha uttryckt sig). Här ser ni hur golvet såg ut innan och hur det blir nu. Hela rummet känns större eftersom vi slipper skarven mellan plastgolvet och parketten. Båda golven var väldigt slitna och såg inte rena ut hur man än gjorde.  

Nu tror jag att jag ska göra som i byggprogrammen på tv och inte visa bilder på vad som händer på slutet förrän det är helt klart och färdig-piffat.  

Han jag är kär i kan inte bara lägga golv, han kan laga mat också. Söndagsmiddagen görs inte helt otippat på grillen och den här synen får det att börja vattnas i munnen på mig - mums vilken kille! ;) 

....maten ser läcker ut den med:

Golvmiss och listverk

Publicerad 2011-06-04 18:09:10 i Allmänt

Logistik-chefen (d v s jag) tvingade Mr Handyman (Nils) att fara och köpa lister idag. Tänkte att de kan vara bra att ha dem hemma när det väl blir dags att sätta upp dem så att vi inte tappar dyrbar tid och riskerar att det är stängt då. Dessutom ville jag ju få hem nya köksmöbeln och det passade ju bra eftersom vi fick låna släpvagn gratis till listerna. 

Det har dock inte varit så skön stämning här hemma idag (förutom vid frukosten) för Nils kapning av den första golvbrädan gick åt pipan, den andra gick av och nästa passade inte riktigt. Jag behöver nog inte förklara mer än att missflyt ihop med arbetselakt humör inte är någon lyckad kombo och det gick helt enkelt ut över mig. Lite kan jag ta, men han gick an på ett sätt som inte alls var ok. Som tur var så bad han om ursäkt sen. Dessvärre var hans dåliga dag inte slut där, utan det visade sig att hans kort inte funkade på K-rauta så jag fick komma dit och lösa ut både honom och listerna. Snabbt hem och lasta av och sedan tillbaka igen med lånesläpet...i sista minuten. 

Nu ska vi lugna nerverna med pizza och en kall öl innan vi fortsätter med golv och annat fix i köket. (Shit vad jag börjar bli less på pizza...och att det lägger sig runt midjan! Hmm)  

Känner att jag måste avsluta med några positiva saker i alla fall: Golvet kommer att bli kanonsnyggt och nya köksstolarna hade precis så skönt gung som jag hade hoppats på.  

Fil och blåbär

Publicerad 2011-06-04 11:15:10 i Allmänt

Fil med bär måste vara det absolut godaste man kan äta till frukost en skön sommardag! Ja på vintern också förstås, men det är oslagbart att kunna ta sin skål och sätta sig utomhus där det doftar syrén och nyklippt gräs. Här är en som njuter av att vara ute och leka. Man kan inte missta sig på vad hon åt till frukost med tanke på de mörka läpparna.

I dag lägger hennes pappa golv i kök/vardagsrum. Det är synd om honom som måste vara inne och jobba när det är så fint väder, men jag tror tillfredställelsen är ganska stor ändå för det blir himla snyggt där inne. Fast snart får han lov att ta en paus eftersom vi ska köpa lister och hämta den nya köksmöbeln. (Jag vägrar köra släpet och fixa det själv). Hoppas bordet och stolarna känns lika bra i verkligheten som de såg ut på bild för då kommer det att bli toppenbra. När vi kommer hem ska jag sätta igång och måla/tapetsera.....

Grattis brorsan!

Publicerad 2011-06-03 22:10:48 i Allmänt

Hipp hipp hurra för brorsan André som fyller 40 år ida´!!!! Eftersom vi inte kunde åka ner till Stockholm och fira så fick vi ringa i stället. Ines sjöng en jättegullig version av "Ja må han leva" i luren för födelsedagsbarnet.

Till salu - måste bort

Publicerad 2011-06-03 20:54:47 i Allmänt

Skinnsoffa
Tjock ullmatta
 x2st (lådor nertill)
Ekfanérhylla
Soffbord
Braskamin (Handöl)

Ett steg närmare

Publicerad 2011-06-03 00:18:07 i Allmänt

Alla handtag uppsatta, täcksidorna på plats, belysningen redo för inkoppling, diskmaskinen justerad i läge + lite annat småpyssel är vad vi har fått gjort idag. Har inte fått någon fast dag när elektrikern ska komma, men vi håller tummarna stenhårt för att det blir i morgon. Nu är det "bara" högskåpet, elen, glasskivan över bänken, golvet, listerna och lite målning kvar innan vi kan säga att köket är helt klart. 

I morgon har vi annons på skinnsoffan, bokhyllan, soffbordet, ullmattan och en golvlampa. Tar 5000 pix för rubbet och jag hoppas därför att någon utflyttande ungdom eller stug-ägare snabbt inser vilket kap det är att få en hel inredning för de pengarna. Vi vill ju bli av med det snabbt för att få plats att lägga golvet. Dessutom såg jag att Mio har halva priset på en köksmöbel som skulle passa perfekt här så då vore det ju inte helt fel att få lägga slantarna för de gamla möblerna på den i stället. Jag gillar stolar med "gung" och sölar någon så är det bara att torka av eftersom det är konstskinn och inte tyg (som vi korkat nog har på de nuvarande stolarna).
   
Försöker ni också renovera trots småbarn i närheten? Vi sysselsatte Ines med egen "tapetsering" och det visade sig vara en lyckträff, hon jobbade länge med sin "vägg" och hade jättekul.


Kolla vad fint det blev!

Långledigt!

Publicerad 2011-06-01 22:43:58 i Allmänt

Snacka om lägligt att jag jag har fem lediga dagar på raken!

Ledig och ledig, vi ska egentligen jobba järnet för att ha en suck att hinna klart innan våra student-firar-gäster kommer, men det går ju alltid lättare om man är två. Det känns bara tungt att vi inte kan åka ner och fira brorsan på hans 40-års dag på fredag, det hade varit kul. Hade dessutom varit najs med en minisemester och ett miljöombyte för ett par dagar.

Nä nu jäklar ska det bli ordning här! I kväll tapetserar vi vardagsrummet (och håller tummarna hårt för att tapeterna räcker...)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela